-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ορίστε:
http://www.fle.gr/forj/news/170-2011/9460--2010-.html
http://forza-grecia.pblogs.gr/2011/11/s ... oi-ei.html
http://www.capital.gr/tax/news_tax.asp?id=1332540
http://www.axortagos.gr/misthotoi-kai-s ... orous.html
έχει πολλά ακόμα, εύκολο είναι.Γεωργικές επιχειρήσεις
Αριθμός Φορολογουμένων: 1.031.792
Μέσο δηλωθέν εισόδημα (σε ευρώ) 2009: 1.586
Μέσο εισόδημα 2010: 1.579Ελευθέρια επαγγέλματα
Αριθμός Φορολογουμένων: 378.876
Μέσο δηλωθέν εισόδημα (σε ευρώ) 2009: 10.477
Μέσο εισόδημα 2010: 11.481Ευχαριστώ...
_
-
πλαστες δηλωσεις στρεμματων και δηθεν καταστροφων
Σύμφωνα με τα στοιχεία που (τολμάνε και ) δημοσιεύουν, η Ελλάδα έπρεπε να εκτείνεται μέχρι τη Μολδαβία για να βγουν τα στρέμματα που δηλώνουν.
Άλλο τώρα, οι καταστροφές. Σου λέει 'έπεσε πάγος και τά' καψε τα σπαρτά, να έρθουν οι γεωπόνοι από το υπουργείο να βγάλουν αποζημιώσεις'. Μία απορία μου πάντα έμενε αναπάντητη, στο δικό μου μαγαζί που πουλάει π.χ. αυτοκίνητα,φωτοβολταικά, βιβλία, μελέτες, κομμώσεις, κ.ο.κ., όταν πέφτει αναδουλειά γιατί δεν παίρνω αποζημίωση?Αφήστε τα, τάχουμε ξαναπεί. Το μέγεθος του εκλογικού αυτού σώματος, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα με τις επιδοτήσεις και τους συνεταιρισμούς, η συμπάθεια που βλέπουν ορισμένοι ιθύνοντες την τάξη αυτή λόγω του γεγονότος ότι σε πλείστες των περιπτώσεων η καταγωγή τους είναι αγροτική (στο παρελθόν η χώρα ήταν πλήρως αγροτική), τους έχουν εξασφαλίσει ντεφάκτο ένα καθεστώς καθημερινής ασυλίας-ανομίας που ίσως δεν υπάρχει αλλού σε τέτοια έκταση (σίγουρα δεν υπάρχει σε συνανθρώπους μας ανάλογων εισοδημάτων).
Ο μέσος συγχωριανός μου, αυτός που είναι τη μισή μέρα στο καφενείο καλαμπουρίζοντας, δεν έχει κόψει ποτέ απόδειξη για ότι πουλάει στη λιανική, κόβει παραποιημένα τιμολόγια στη χονδρική (αν μπορούσε δεν θα έκοβε ούτε αυτά), δεν έχει πληρώσει σχεδόν ούτε σέντσι στην εφορία για φόρο εισοδήματος, κυκλοφορεί στα χωράφια με αμάξι ή μοτοσυκλέττα χωρίς πινακίδες και χωρίς ασφάλεια/τέλη/ΚΤΕΟ/ΚΕΚ/τεκμήριο (είναι καινούργια σχετικά μόδα αυτό), βάζει πετρέλαιο θέρμανσης στο τρακτέρ, στο πιεστικό και εσχάτως και στον αγρότη, έχει κάνει άπειρες πολεοδομικές παρανομίες με τα κτίσματα που είναι στην κατοχή του (είτε αυτά είναι κατοικίες, είτε κοτέτσια και αποθήκες), παίρνει συνέχεια λεφτά λόγω επιδοτήσεων και αποζημιώσεων καταστροφών, δεν πληρώνει άμα θέλει τον ΟΓΑ και όταν ξοφλάει δεν τρώει πρόστιμο για τα καθυστερούμενα, και με την πρώτη ευκαιρία απειλεί ότι θα βγει και θα κλείσει τους δρόμους.
Σίγουρα πολλοί υποφέρουν αφού βγάζουν πολύ λίγα, αλλά δεν είναι όλοι έτσι.Οι υπόλοιποι απλά παίζουν κρυφτούλι και κάνουν τον ψόφιο κοριό, μην με αμφισβητήσετε, είμαι από χωριό και αγροτική οικογένεια. Και λίγα έγραψα για τις πομπές τους. -
Φυσικά και θα σε αμφισβητήσουν.
Οι αισθήσεις σου (ακοή, όραση) δεν είναι επαρκείς για να πεις τι βλέπεις γύρω σου, η άποψή σου για τον κόσμο δεν είναι 'ορθή'.
Να σου φέρω και μερικές φωτογραφίες με κολίγους, όλοι έτσι είναι. -
Το γυρίσαμε σε αγρότες vs τους υπόλοιπους
-
Κοίταξε, δεν είναι δυνατόν από τη μία να πρέπει να επιστρέψουμε εκατοντάδες εκατομμύρια από παράνομες επιδοτήσεις, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται σταθερά σε όλο το φάσμα της οικονομίας, κι από την άλλη 'να κλείνουν δρόμους', κόβοντας το ψωμί από πολλούς επαγγελματίες, ζητώντας ΤΙ ακριβώς;
Κι άλλες επιδοτήσεις;
Περισσότερα λεφτά;
Μπόλικα χρήματα;
Να πέσει το παραδάκι;Άμα δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, άμα δεν θέλουν να αλλάξουν βιολί, υπάρχει και άσχημος τρόπος. Να δω ποιος καραγκιόζης πολιτικός θ' ανέβει στα τρακτέρ αυτή τη φορά, ζητώντας ψήφους.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Το γυρίσαμε σε αγρότες vs τους υπόλοιπουςΕγω θα ελεγα να το γυρισουμε σε αυτους που μπορουν να δικαιολογησουν μεσω φορολογικων δηλωσεων και Ε9 αυτα που εχουν, και σε αυτους που δεν μπορουν.... Δλδ θα ηθελα οταν καποιος βγαινει στα παραθυρα να μας κανει μαθημα να εχει και το Ε9 μαζυ και τις δηλωσεις του τα τελευταια 20 χρονια σε ενα πινακακι και μετα να βγαινει και να μιλαει... οποιος παρουσιαστης το κανει στην εκπομπη του θα του βγαλω το καπελο...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
[ Μία απορία μου πάντα έμενε αναπάντητη, στο δικό μου μαγαζί που πουλάει π.χ. αυτοκίνητα,φωτοβολταικά, βιβλία, μελέτες, κομμώσεις, κ.ο.κ., όταν πέφτει αναδουλειά γιατί δεν παίρνω αποζημίωση?η παραγωγή ασφαλίζεται και πλεον απο περυσι τα ασφαλιστρα πληρώνονται προκαταβολικα.
παλια ηταν 3% επι του ποσου των τιμολογίων, τωρα νομιζω οτι είναι αναλογα με την καλλιεργεια και τα στρεμματα.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το συστημα το οποιο ετυχε να το ζησω και απο τις δυο πλευρες, απλα να σημειωσω οτι οπως σε όλα τα στρώματα της κοινωίας μας, ετσι και εδω υπαρχουν οι ευνοημένοι και οι αδικημενοι.Με το υπολποιπο κείμενο σου θα συμφωνησω εν μερη, αν και τωρα τελευταία βλεπω οτι τα πραμματα αρχιζουν να αλλάζουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίταξε, δεν είναι δυνατόν από τη μία να πρέπει να επιστρέψουμε εκατοντάδες εκατομμύρια από παράνομες επιδοτήσεις, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται σταθερά σε όλο το φάσμα της οικονομίας, κι από την άλλη 'να κλείνουν δρόμους', κόβοντας το ψωμί από πολλούς επαγγελματίες, ζητώντας ΤΙ ακριβώς;
Κι άλλες επιδοτήσεις;
Περισσότερα λεφτά;
Μπόλικα χρήματα;
Να πέσει το παραδάκι;Άμα δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, άμα δεν θέλουν να αλλάξουν βιολί, υπάρχει και άσχημος τρόπος. Να δω ποιος καραγκιόζης πολιτικός θ' ανέβει στα τρακτέρ αυτή τη φορά, ζητώντας ψήφους.
Ο Νόμος λέει 'κλέψτε'? Όχι.
Ας πιάσουν τους κλέφτες κ ας τους χώσουν όσο βαθύτερα γίνεται.
Ας πιάσουν αυτούς που παίρνουν επιστροφές φπα με ψεύτικα τιμολόγια, κ ας τους κάνουν τα ίδια.
Κι αυτούς που κλείνουν δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, ....Από εκεί, μέχρι 'οι αγρότες έχουν πισίνες, δεν πληρώνουν φόρους, κλπκλπκλπ', η απόσταση είναι τεράστια.
Με όλο τον σεβασμό, είναι ολοφάνερο ότι οι περισσότεροι δεν ξέρετε τι λέτε...
-
Μα φυσικά...
Να πάει η Επιθεώρηση Εργασίας στα χωράφια και να μαζέψει τους εργοδότες ανασφάλιστων και μαύρων (χωρίς και με εισαγωγικά) εργαζομένων.
Να πάει η εφορία και να ψάξει τα τιμολόγια της αγροτιάς.
Να πάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να διαπιστώσει πόσες παράνομες επιδοτήσεις δόθηκαν. Ουπς, αυτό το έκαναν ήδη οι κουτόφραγκοι και τα ζητάνε τώρα πίσω από τους...μισθωτούς.
Να πάει η Αγροτική Τράπεζα και να κατασχέσει τα γεωργικά μηχανήματα που πήραν με δάνεια που εξυπηρετούνται μια στο τόσο, όπως κάνει πχ η Εθνική με τους άλλους επαγγελματίες που βαράνε φαλιμέντο.
Να πάει ο ΟΓΑ και να ζητήσει ένσημα για να καταβάλει στο μέλλον συντάξεις.
Να πάει η αστυνομία με τους εισαγγελείς και να μπουζουριάσουν όσους παρακωλύουν την κυκλοφορία στους δρόμους.Στους 'Ελ' όλα αυτά, έτσι;
-
Η εναλλακτική ποιά είναι, η επικράτηση του Χριστιανισμού?
ΥΓ. Κ συγνώμη δλδ, μια ματιά έριξαν οι Ευρωπαίοι κ τα βρήκαν, τόσος Ελεγκτικός Μηχανισμός στο Δημόσιο δεν έβλεπε τπτ?
ΑΝ κάτι είναι δίκαιο, είναι ακριβώς το να πληρώσουν αυτοί που κάνουν ότι δεν βλέπουν.
Οι αγρότες πλήρωσαν: Εξαφανίστηκαν (κ όσοι παίρνουν σύνταξη έφτασαν να πρέπει να την βγάζουν με 300 Ε τον μήνα). -
Ειρήνη υμίν.
Αφήστε τους αγρότες και πιάστε τους δυ, που είναι και πιο πιασάρικο θέμα.
-
Η εναλλακτική είναι να κοπούν όλες οι επιδοτήσεις, να δίνονται χρήματα μόνο για ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής (ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ), πχ για δρόμους, για εργοστάσια τυποποίησης και επεξεργασίας, για φυτώρια, για γεωπόνους που να κατευθύνουν τον αγρότη σε κάτι διαφορετικό από το βαμβάκι, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, πχ για το ελαιόλαδο που το πουλάμε φθηνότερα από γκαζόζα, να ανοίγουν οι δρόμοι από τα τρακτέρ μέσα σε 1-2 ώρες το πολύ.
Όσο ο αγρότης είναι κολλημένος στην επιδότηση, δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα. -
Επιδοτήσεις δίνονται σε ολες τις χωρες.
Ακομα και οι ΗΠΑ που (λενε οτι) δεν δινουν, πριμοδοτουν με διαφορους τροπους τους παραγωγους για να εχουν πιο φτηνο κοστος.
Το θεμα με τις επιδοτησεις ειναι να κατευθυνονται σωστα και εχουν αλλαξει πολλες φορες τα κριτηρια τα τελευταια χρονια.
Αλλα για πες μου, στους αλλους τομεις (παραγωγικους, εμπορικους, υπηρεσιες κλπ0 δεν δινιονται επιδοτησεις;
δεν τα τρωνε;Το ιδιο κρατος ειναι, σε ολους τους τομεις το ιδιο δουλευει...
-
Επιδοτείς για να στηρίξεις συγκεκριμένες καλλιέργειες, όχι συγκεκριμένους καλλιεργητές. Αυτή είναι η διαφορά.
-
Μάνο, μου θυμίζεις τα παιδιά εδώ μέσα που μας δίνουν οδηγίες πως να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
ΥΓ. Τις επιδοτήσεις κάποιοι τις 'σκαρφίστηκαν' κ για κάποιον λόγο. Δεν ξύπνησαν μια μέρα οι αγρότες κ είπαν 'από σήμερα θα παίρνουμε επιδοτήσεις'!
Η συρίκνωση των επιδουούμενων αγροτών κ η ταυτόχρονη έκρηξη των (επίδοξων αλλά και διορισμών) ΔΥ κάτι θα έπρεπε να μας λέει. -
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Ειρήνη υμίν.Αφήστε τους αγρότες και πιάστε τους δυ, που είναι και πιο πιασάρικο θέμα.
Για κατάσταση μπουρδέλο μιλάμε, είναι δυνατόν να λείπει ο... ειδικός;(=δυ)
ΥΓ. Κ συγνώμη δλδ, μια ματιά έριξαν οι Ευρωπαίοι κ τα βρήκαν, τόσος Ελεγκτικός Μηχανισμός στο Δημόσιο δεν έβλεπε τπτ?
Το ιδιο κρατος ειναι, σε ολους τους τομεις το ιδιο δουλευει...
Η συρίκνωση των επιδουούμενων αγροτών κ η ταυτόχρονη έκρηξη των (επίδοξων αλλά και διορισμών) ΔΥ κάτι θα έπρεπε να μας λέει.
Τίποτ' άλλο κούλη;
Νομίζω η τελευταία φράση του ililias κλείνει το θέμα περί σκανδαλώδους εύνοιας των αγροτών. Και μας δείχνει ποιοι είναι οι πραγματκά ευνοημένοι...πάντα σ' αυτούς καταλήγουμε τελικά...
Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι ευνοημένοι (κλέφτες) αγρότες, αυτούς θα 'πρεπε να ελέγξουμε. ΑΝ είχαμε κράτος...Οπόταν ξεχάστε το.Δεν είμαι αγρότης, ούτε έχω καμία σχέση, αλλά όσους αγρότες έχω γνωρίσει, μόνο ευνοημένους ή τυχερούς δεν τους λες.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Είναι ολοφάνερο πως ο Έλληνας δεν θέλει να 'απολαμβάνει ένα εξωφρενικό καθεστώς ευνοιοκρατίας στα φορολογικά του', γι αυτό δεν γίνεται αγρότης.
Υπαρχει κατι στα παραπανω (σχετικα με τα φορολογικα των αγροτων) που δεν ειναι αληθές;
Αληθές είναι κι αυτό που λέω όμως κι εγώ. Ε;
-
Εχω γνωστο που καταγεται απο Θεσσαλια, απο αγροτικη οικογενεια με 120 στρεμματα, ο οποιος προτιμαει να εργαζεται σε τραπεζα στην Αθηνα παρα στα χωραφια του πατερα του.
Οταν τον ρωτησα γιατι δεν ασχολειτε με την γη αφου σπουδασε γεωπονος, η απαντηση ηταν οτι για να βγαλει τα λεφτα που παιρνει απο την τραπεζα, σαν αγροτης πρεπει να δουλευει πολυ περισσοτερες ωρες και με πολυ περισσοτερη κουραση.Ισως τωρα με την κριση το σκεφτει αλλιως, αλλα κατι παραπανω απο εμας θα ξερει για να προτιμαει τα 'ευκολα' λεφτα της τραπεζας απο τα δυσκολα του αγροτη.
-
Δουλεύει σε υποκατάστημα; Σε κεντρικά; Είναι απλός ταμίας; Έχει κάποια ιδιαίτερη θέση ευθύνης; Ένας εργαζόμενος σε τράπεζα μπορεί να βγάζει από 1000+ευρώ έως αρκετές χιλιάδες...
-
Υπαλληλος σε καταστημα ειναι. Το θεμα ειναι οτι οσα και να βγαζει, που δεν ειναι πολλα, τα θεωρει αρκετα σε σχεση με τα αρκετα περισσοτερα που θα εβγαζε αν ακολουθουσε το επαγγελμα του πατερα του.
Οι ωρες δουλειας, η κουραση, η ανασφαλεια για την ποιοτητα και το μεγεθος της παραγωγης δεν εκαναν την αγροτικη δουλεια επιθυμητη σε αυτον.
Σκεψου σε αλλους που εχουν λιγοτερη γη, μεσα, πως θα το βλεπουν.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....