-
Καλά, μην είσαι τόσο απόλυτος. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, όπως για παράδειγμα το αντικείμενο, η θέση κλπ. Το να προσλάβεις κάποιον απλά και μόνο επειδή γνωρίζει την αγορά, δεν λέει απολύτως τίποτα όπως το έθεσες. Γιατί αυτός μπορεί να μην γνωρίζει από τεχνικής πλευράς τόσο καλά το αντικείμενο ούτε να είναι ικανός να ηγείται ατόμων και να τα κάνει θάλασσα μέσα στην εταιρία. Πάντως έτσι όπως περιγράφεις τα πράγματα, μόνο αξιοκρατικά δεν είναι. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό.
Όσο για τους head hunters, θα μου επιτρέψεις να έχω τις επιφυλάξεις μου.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Καλά, μην είσαι τόσο απόλυτος. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, όπως για παράδειγμα το αντικείμενο, η θέση κλπ. Το να προσλάβεις κάποιον απλά και μόνο επειδή γνωρίζει την αγορά, δεν λέει απολύτως τίποτα όπως το έθεσες. Γιατί αυτός μπορεί να μην γνωρίζει από τεχνικής πλευράς τόσο καλά το αντικείμενο ούτε να είναι ικανός να ηγείται ατόμων και να τα κάνει θάλασσα μέσα στην εταιρία. Πάντως έτσι όπως περιγράφεις τα πράγματα, μόνο αξιοκρατικά δεν είναι. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό.Όσο για τους head hunters, θα μου επιτρέψεις να έχω τις επιφυλάξεις μου.
Προφανώς παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, αλλά σε τέτοιες υψηλές θέσεις τα πράγματα είναι κάπως συγκεκριμένα.
Δεν είναι μόνο επειδή γνωρίζει την αγορά, στο γράφω από πάνω. Είναι κι οι γνωριμίες με την αγορά, οι ικανότητες και η εμπειρία. Ενδεχομένως να γνωρίζει το αντικείμενο (συμβαίνει πολλές φορές) και να έχει συνεργαστεί με κάποιους στο παρελθόν. Η αγορά είναι πολύ μικρή.
Θα στο θέσω αλλιώς. Ένας πολύ καλός και ικανός CFO δεν θα ψάχνει ούτε στο kariera ούτε στο skywalker για δουλειά. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τις συντάξεις οι τωρινοί εργαζόμενοι δεν τις πληρώνουν;Sent from my GNex using smoke signals.
Ναι. Το σύστημά μας είναι αναδιανεμητικό, τα χρήματα δηλαδή κινούνται από τη νέα γενιά προς την παλιά συνολικά άμεσα. Ο νέος (όλοι οι νέοι) πληρώνει τις εισφορές για τη σύνταξη του πατέρα του (και των υπολοίπων πατεράδων) ΣΗΜΕΡΑ δηλαδή. Αν ήταν ανταποδοτικό, ο νέος εργαζόμενος θα έβαζε τις εισφορές σε έναν λογαριασμό (σαν προθεσμίας σκέψου το) για να τα πάρει ο ίδιος ως σύνταξη μετά από χρόνια. Ο καθένας τα δικά του.
-
Κατω απο κανονικες, φυσιολογικες, τιμιες, ευρωπαικες κλπ συνθηκες θα επρεπε να ειναι ανταποδοτικο το συστημα και οχι αναδιανεμητικο!!!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
υπάρχει εξέλιξη....
πριν μια-δυο γενιές έκαναν παιδιά για να στηρίζουν τη δουλειά του πατέρα....
τώρα στηρίζουν τη σύνταξη...
σε δυό-τρις γενιές θα γίνει ανταποδοτικό...προς το παρόν λειτουργεί ανταποδοτικά η σύνταξη.... που στηρίζει άνεργα τέκνα...και κοινωνική ανταποδοτικότητα κάνοντας οι συνταξιούχοι μπεϊμπυ-σιτινγκ στα εγγόνια....
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κατω απο κανονικες, φυσιολογικες, τιμιες, ευρωπαικες κλπ συνθηκες θα επρεπε να ειναι ανταποδοτικο το συστημα και οχι αναδιανεμητικο!!!Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Αν ήταν ανταποδοτικό θα παίρναμε 300€ το μήνα σύνταξη.
-
Τι συνταξη θα παιρνουμε σε 30 χρονια απο τωρα αραγε?
Βλεπω κουτι φρυγανιες ΤΕΒΕ+γαλα ΤΕΒΕ για να βουταμε μεσα...(δοντια δε θα υπαρχουν...) -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δλδ ΟΛΟΙ όσοι εργάζεστε στον ΙΤ δεν έχετε συνεργάτες, συνάδελφους κλπ που ψωλαρμενίζουν, είναι άχρηστοι κλπ κλπ.
Στην πραγματικότητα όλοι είναι τουλάχιστον όσο εργατικοί και άξιοι όσο είστε εσείς.Ειναι η εξαιρεση. Οπως κ να εχει, η απολυση ειναι ΠΑΝΤΑ μια πιθανοτητα. Μπορει να φυγει το κοννε, μπορει να αλλαξει η διευθυνση, μπορει μπορει μπορει. Στο ΔΤ η απολυση ειναι αδυνατη. Απλα δεν τα λεμε? Εκτος αν δεν θεωρεις οτι αυτη η ασφαλεια ειναι σημαντικη.
υπάρχει εξέλιξη....
πριν μια-δυο γενιές έκαναν παιδιά για να στηρίζουν τη δουλειά του πατέρα....
τώρα στηρίζουν τη σύνταξη...
σε δυό-τρις γενιές θα γίνει ανταποδοτικό...προς το παρόν λειτουργεί ανταποδοτικά η σύνταξη.... που στηρίζει άνεργα τέκνα...και κοινωνική ανταποδοτικότητα κάνοντας οι συνταξιούχοι μπεϊμπυ-σιτινγκ στα εγγόνια....
Καλα το εγραψες, σε δυο ΤΡΙΣ(εκατομυρια) γενιες θα γινει ανταποδοτικο...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Καλά, μην είσαι τόσο απόλυτος. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, όπως για παράδειγμα το αντικείμενο, η θέση κλπ. Το να προσλάβεις κάποιον απλά και μόνο επειδή γνωρίζει την αγορά, δεν λέει απολύτως τίποτα όπως το έθεσες. Γιατί αυτός μπορεί να μην γνωρίζει από τεχνικής πλευράς τόσο καλά το αντικείμενο ούτε να είναι ικανός να ηγείται ατόμων και να τα κάνει θάλασσα μέσα στην εταιρία. Πάντως έτσι όπως περιγράφεις τα πράγματα, μόνο αξιοκρατικά δεν είναι. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό.
Προφανώς παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, αλλά σε τέτοιες υψηλές θέσεις τα πράγματα είναι κάπως συγκεκριμένα.
Δεν είναι μόνο επειδή γνωρίζει την αγορά, στο γράφω από πάνω. Είναι κι οι γνωριμίες με την αγορά, οι ικανότητες και η εμπειρία. Ενδεχομένως να γνωρίζει το αντικείμενο (συμβαίνει πολλές φορές) και να έχει συνεργαστεί με κάποιους στο παρελθόν. Η αγορά είναι πολύ μικρή.
Θα στο θέσω αλλιώς. Ένας πολύ καλός και ικανός CFO δεν θα ψάχνει ούτε στο kariera ούτε στο skywalker για δουλειά. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις.
Προφανως δεν θα ψαξει σε αγγελια για να βρει μια τετοια θεση. Ο ικανος θα εχει εξασφαλισει τις γνωριμιες του και θα εχει κανει τον κυκλο του που ανα πασα στιγμη θα μπορει να του προκυψει το καλυτερο. Οπως ειπες η αγορα ειναι μικρη. Απο κει και περα υπαρχουν και οι γλυφτες η αυτοι που στο παρελθον εχουν κανει καποια χαρη και εχουν εξασφαλισει μερικες δουλειες εκατομμυριων στους μελλοντικους τους εργοδοτες. Οπως βλεπεις και οι δυο απολαμβανουν τα ιδια προνομια και κατα την αποψη μου κει εξω υπαρχουν απ ολα τα ειδη.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Κατω απο κανονικες, φυσιολογικες, τιμιες, ευρωπαικες κλπ συνθηκες θα επρεπε να ειναι ανταποδοτικο το συστημα και οχι αναδιανεμητικο!!!
Βασιλη βαλε και τους τοκους 30, 40 ετων μεχρι την συνταξη ... Εντελως θεωρητικα βεβαια.
Και σε ενα συνταξιοδοτικο προγραμμα μιας ιδιωτικης ασφαλιστικης εταιριας οι παρουσες εισφορες με το ποσο που θαααααααααα δωσουν δεν θα ειναι το ιδιο!Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Προφανως δεν θα ψαξει σε αγγελια για να βρει μια τετοια θεση. Ο ικανος θα εχει εξασφαλισει τις γνωριμιες του και θα εχει κανει τον κυκλο του που ανα πασα στιγμη θα μπορει να του προκυψει το καλυτερο. Οπως ειπες η αγορα ειναι μικρη. Απο κει και περα υπαρχουν και οι γλυφτες η αυτοι που στο παρελθον εχουν κανει καποια χαρη και εχουν εξασφαλισει μερικες δουλειες εκατομμυριων στους μελλοντικους τους εργοδοτες. Οπως βλεπεις και οι δυο απολαμβανουν τα ιδια προνομια και κατα την αποψη μου κει εξω υπαρχουν απ ολα τα ειδη.
Τα πάντα βλέπεις στην αγορά...σίγουρα. Και τους γλύφτες και τα λαμόγια. Δυστυχώς έτσι είναι...αλλά επειδή η αγορά είναι μικρή, τα πάντα ακούγονται και μαθαίνονται.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Καταλαβαίνω πώς λειτουργεί η αγορά. Δεν είπα το αντίθετο. Φυσικά και δεν θα βρει δουλειά ο CFO από αυτά τα site.
Εγώ απλά έθεσα το ερώτημα, για το αν όλες αυτές οι διαδικασίες είναι και αξιοκρατικές. Και δεν αναφέρομαι στη θέση του CEO ή CFO για παράδειγμα, αλλά και σε κατώτερες θέσεις. Με άλλα λόγια, επειδή η αγορά είναι μικρή, έχει δημιουργηθεί ένα κλειστό κύκλωμα με 'φτασμένους' σε κάποιες θέσεις που μονοπολούν την αγορά εργασίας μην επιτρέποντας στους υπόλοιπους να έχουν ίσες ευκαιρίες. Δηλαδή συμφωνείς κάποιος που εργάζεται χρόνια σε μια εταιρία και θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει μια αντίστοιχη θέση, ότι πρέπει να αποκλειστεί; Πρόσεξε, επικρίνω την νοοτροπία που αποδέχεται αυτές τις συνοπτικές διαδικασίες. Μου θυμίζει έναν ISP που εργαζόμουν παλιότερα όπου ο διευθύνων σύμβουλος (με σαφή γνώση της αγοράς) είχε καλέσει όλους τους εργαζόμενους μια μέρα για να τους ανακοινώσει ότι όποιος δεν την παλεύει μπορεί να παραιτηθεί.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
...αλλά επειδή η αγορά είναι μικρή, τα πάντα ακούγονται και μαθαίνονται.ναι το βλέπουμε πόσο ακούγονται και μαθαίνονται τα πάντα
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Στον ιδιωτικό τομέα αν δεν είσαι εργατικός δεν θα φας απαραίτητα πόρτα, αλλά σίγουρα θα μείνεις για ΠΟΛΛΑ χρόνια στάσιμος και το σύστημα θα σε πετάξει έξω μόνο του.
Έλα να σου δείξω την μηχανικό που παίρνει 50% πάνω από μένα, και όταν δεν της αρέσει μια δουλειά χώνει άλλους. Εδώ και 20 χρόνια επιβιώνει μια χαρά και από γνώσεις, άστο καλύτερα...
Ρε μη λέτε ό,τι να 'ναι, και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν αυτά. Σ' εμάς οι μισοί σκίζονται για να μπορούν να απολαμβάνουν οι άλλοι μισοί τους μεγάλους μισθούς και να κάθονται!
Στα 20 αυτά χρόνια πόσες προαγωγές και αυξήσεις έχει πάρει?
Υπάρχουν εταιρίες και εταιρίες...αλλά οι πολυεθνικές δεν σηκώνουν πολλά πολλά. Ειδικά τώρα, στη παραμικρή μ@λ@κί@ έχεις φύγει...νύχτα!
Οι Ελληνικές εταιρίες είναι λίγο πιο...flexible ας το πω.
Πάντως δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο και σίγουρα αν ξύνεσαι και φαίνεται αυτό το πράγμα δεν θα τη βγάλεις καθαρή για τον επόμενο χρόνο. Ή θα σε χώσουν σε καμιά άλλη δουλειά ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Για να παίρνει 50% πάνω από εμένα και από την στιγμή που σίγουρα δεν παίρνω τον βασικό, υποθέτω πως έχει πάρει αρκετές αυξήσεις και προαγωγές. Επιπλέον, σίγουρα δεν θα την έλεγες και γοητευτική σαν γυναίκα για να τα καταφέρει εχμμμ με άλλο τρόπο, οπότε, καταλαβαίνεις πως βρήκε τρόπο και ανέβηκε.
Σε πληροφορώ πως ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία είναι. Και αν εγώ με την μικρή μου εμπειρία έχω γνωρίσει αρκετούς, φαντάσου τι θα έχουν δει άλλοι.
Εδώ άλλη μηχανικός παλαιότερα είχε πάρει σχεδόν διπλάσια εκτός έδρας από τα προβλεπόμενα, μόνον και και μόνον επειδή την συμπαθούσε ο προϊστάμενος και της τα... αναγνώρισε. Και να πω πως την πήδηξε, πάει στο διάβολο, αλλά...
Αυτή τουλάχιστον ήταν αξιογαμίσιμη αν μη τι άλλο!Οι πολυεθνικές, ίσως σε πρήζουν παραπάνω για να σε προσλάβουν, με κάτι ηλίθια ψυχολογικά τεστ, ενώ μέχρι και εξετάσεις ίσως δώσεις (έχω δώσει κι εγώ, και παρόλο που είχα πάει καλά, με απέρριψαν φαίνεται κάποιος τα πήγε καλύτερα, ή προσελήφθει αλλιώς... ), αλλά για να ανελλιχθείς και εκεί, αμφιβάλλω σφόδρα πως εξαρτάται από την εργατικότητα, την ικανότητα και την αξιοσύνη σου, περισσότερο από τις όποιες δημόσιες σχέσεις και γνωριμίες...
-
viewtopic.php?p=2429667#p2429667
Θερίζει η ανεργία τους νέους! -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Καταλαβαίνω πώς λειτουργεί η αγορά. Δεν είπα το αντίθετο. Φυσικά και δεν θα βρει δουλειά ο CFO από αυτά τα site.
Εγώ απλά έθεσα το ερώτημα, για το αν όλες αυτές οι διαδικασίες είναι και αξιοκρατικές. Και δεν αναφέρομαι στη θέση του CEO ή CFO για παράδειγμα, αλλά και σε κατώτερες θέσεις. Με άλλα λόγια, επειδή η αγορά είναι μικρή, έχει δημιουργηθεί ένα κλειστό κύκλωμα με 'φτασμένους' σε κάποιες θέσεις που μονοπολούν την αγορά εργασίας μην επιτρέποντας στους υπόλοιπους να έχουν ίσες ευκαιρίες. Δηλαδή συμφωνείς κάποιος που εργάζεται χρόνια σε μια εταιρία και θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει μια αντίστοιχη θέση, ότι πρέπει να αποκλειστεί; Πρόσεξε, επικρίνω την νοοτροπία που αποδέχεται αυτές τις συνοπτικές διαδικασίες. Μου θυμίζει έναν ISP που εργαζόμουν παλιότερα όπου ο διευθύνων σύμβουλος (με σαφή γνώση της αγοράς) είχε καλέσει όλους τους εργαζόμενους μια μέρα για να τους ανακοινώσει ότι όποιος δεν την παλεύει μπορεί να παραιτηθεί.
Η νοοτροπία είναι όντως λάθος αν γίνεται με μη αξιοκρατικό τρόπο.
Δηλαδή αν ένας υπάλληλος έχει τα προσόντα για τη θέση και έρθει κάποιος από την αγορά με λιγότερα.
Αλλά επειδή αυτό είναι πολύ γενικό και παίζουν μέσα ΚΑΙ politics (καταλαβαίνεις τι θέλω να πω) δεν μπορείς να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα.
Ο χρόνος όμως και κυρίως τα αποτελέσματα θα δείξουν. Έχω πρόσφατο παράδειγμα με καρφωτό μεγαλοστέλεχος που τώρα παίρνει πόδι να μπει κάποιος εσωτερικά μέσα από την εταιρία αφού αυτός τα έκανε θάλασσα.
Οι πολυεθνικές, ίσως σε πρήζουν παραπάνω για να σε προσλάβουν, με κάτι ηλίθια ψυχολογικά τεστ, ενώ μέχρι και εξετάσεις ίσως δώσεις (έχω δώσει κι εγώ, και παρόλο που είχα πάει καλά, με απέρριψαν φαίνεται κάποιος τα πήγε καλύτερα, ή προσελήφθει αλλιώς... )
Μάλλον το πρώτο. Κάποιες πολυεθνικές εταιρίες με τέτοια τεστ στέλνουν τα αποτελέσματα στο εξωτερικό για να πάρουν έγκριση για τη θέση. Δύσκολα μπαίνεις καρφωτά έτσι.
...αλλά για να ανελλιχθείς και εκεί, αμφιβάλλω σφόδρα πως εξαρτάται από την εργατικότητα, την ικανότητα και την αξιοσύνη σου, περισσότερο από τις όποιες δημόσιες σχέσεις και γνωριμίες...
Κοίτα, όλα μετράνε. Άλλα λίγο, άλλα πολύ. Και οι γνωριμίες εντός της εταιρίας μετράνε, τα προσόντα σου, το πως συνεργάζεσαι εσωτερικά με τους συναδέλφους ( = politics) και άλλα πολλά.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Βασιλη βαλε και τους τοκους 30, 40 ετων μεχρι την συνταξη ... Εντελως θεωρητικα βεβαια.
Και σε ενα συνταξιοδοτικο προγραμμα μιας ιδιωτικης ασφαλιστικης εταιριας οι παρουσες εισφορες με το ποσο που θαααααααααα δωσουν δεν θα ειναι το ιδιο!Σωστά, γιατί να παίρναμε 300€ το μήνα; Δουλεύεις 35-40 χρόνια με Χ ποσό εισφορών, από το πρώτο ευρώ ξεκινάει η προθεσμιακή σου κατάθεση και στο τέλος αυτών των ετών, το κομπόδεμα είναι για λιγότερα χρόνια (εκτός αν γ@μήσεις το ΙΚΑ και ζήσεις από τα 65 μέχρι τα 100+ έτη σου ), μειωμένο μεν αλλά με επιτόκια μιας ολόκληρης εργασιακής ζωής.
Από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό είναι λίιιιγο δύσκολο να πάμε, δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για αυτό. Ειδικά με αναξιοπαθούντα ασφαλιστικά ταμεία. Εκτός αν θυσιάσουμε μια γενιά, αυτήν που ετοιμάζεται να πάρει σύνταξη τη δεδομένη στιγμή.
-
παρολαυτα ολοι οι τεμπεληδες/βυσματα κτλπ του ΙΤ κανουν κακο στην τσεπη του εργοδοτη τους, -δεν ξαναγοραζω απο εκει- οι αντιστοιχοι στον ΔΤ κανουν κακο στην τσεπη και στα νευρα μας αφου δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση.
-
Πατερα Νικολαε ... εχει ο θεος θα λεμε!
Αυτη τη στιγμη εχω 'ενσημα' και 'εισφορες' εδω και μια 20ετια σε 4 'χρεοκοπημενα' ταμεια και με την προοπτικη της συνταξης στα 70 ... πρεπει να δουλεψω αλλα 30 ΧΡΟΝΙΑ. 50 χρονων εισφορες ... και γ@μω τις συνταξεις θα παρω! Για ποσο καιρο? Εκει θα σε χρειαστω ... μιας και εχεις τα μεσα με Τον απο πανω.
Παω να φαω την γλαροσουπα μου προς το παρον!Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
παρολαυτα ολοι οι τεμπεληδες/βυσματα κτλπ του ΙΤ κανουν κακο στην τσεπη του εργοδοτη τους, -δεν ξαναγοραζω απο εκει- οι αντιστοιχοι στον ΔΤ κανουν κακο στην τσεπη και στα νευρα μας αφου δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση.Ε, ναι, υπάρχει αυτή η ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΟΡΑ.
Για τους δυ όμως 'δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι τα ίδια', όχι ότι το πιστεύουν, αλλά έτσι αυτοκαθαρίζονται.
Ίσως βέβαια και να το πιστεύουν, οπότε, λογικά, δεν θα υπάρξει καμιά αντίδραση σε πιθανές ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών. Εκτός αν αντιδράσουν για το...καλό της Ελλιάδας...για το καλό μας...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....