-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τώρα που ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα, να κάνω μια υπόθεση εργασίας?
Έστω ότι έχετε μια επιχείρηση κ έστω ότι αυτή δεν έχει καθόλου 'χτυπηθεί' από την 'κρίση'. Οι πωλήσεις της είναι σταθερές, τα περιθώρια κέρδους της όπως 'πριν'.
Αλλά έχει πρόβλημα λόγω μειωμένης, πλέον, χρηματοδότησης από τις τράπεζες και τρομακτικής αύξησης εξόδων όπως τα μεταφορικά κ, ΚΥΡΙΩΣ, οι φόροι. Εκεί που ήταν μια χαρά, ξαφνικά βρίσκεται πνιγμένη, αφού οι υποχρεώσεις τρέχουν κ μέχρι να πληρωθούν τα εμπορεύματα που πουλάει, οι προμηθευτές της την έχουν τρελάνει στα τηλέφωνα. Ψάχνοντας να βρει λύσεις, αποφεύγει την προφανή: μείωση κύκλου εργασιών κ μείωση εξόδων.
Όταν λέμε 'μείωση κύκλου εργασιών' εννοούμε να αγοράζει λιγότερες Α' ύλες (ώστε να μπορεί να πληρώνει με τα νέα δεδομένα χρηματοδότησης από τις τράπεζες) κ άρα να έχει λιγότερη παραγωγή κ λιγότερες πωλήσεις.
Όταν λέμε 'μείωση εξόδων' εννοούμε μείωση προσωπικού ή / και αποδοχών προσωπικού, αφού η εξυπηρέτηση του τραπεζικού δανεισμού δεν μπορεί να σταματήσει (έτρεξε πριν λίγα χρόνια επενδυτικό σχέδιο κ πληρώνει ακόμα δώσεις), οι φόροι έχουν ανέβει κατακόρυφα, όπως κ τα έξοδα των τραπεζών (από τους τόκους μέχρι τις 'προμήθειες').Για δώστε της καμιά ιδέα!
Μια παρομοια περιπτωση που γνωριζω, για εταιρεια που ειχε 2 μηνες απληρωτους τους υπαλληλους και απο δουλειες πηγαινανε πολυ καλα καταφερε και εξασφαλισε 1.000.000 ευρω επιδοτηση απο καποιο προγραμμα του κρατους...
-
...Το ερώτημα είναι σαν τα κατόπιν εορτής διλήμματα του ΓΑΠ (σχοινί ή τσεκούρι).
-
Δεν διατηρεί τα ίδια κέρδη. Σε % επί του μικρότερου τζίρου μπορεί να είναι μεγαλύτερα, πάντως θα μπορεί έστω οριακά να καλύψει τις υποχρεώσεις (είπαμε είναι μαζεμένη δουλειά, άλλα 2 χρόνια έχει να πληρώνει κ τα μεγάλα νούμερα τελειώνουν μέσα στο 2012).
Ναι, σε ποσοστό εννοούσα. Αφού καλύπτει τις υποχρεώσεις του, ίσως θα πρέπει να το σκεφτεί...
Δεν θα ήμουν τόσο απόλυτος
Να είσαι. Είναι αγρότες, η επιχείρηση κάνει εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Το συγκεκριμένο προϊόν, πληρώνεται 'στην πλάστιγγα'.
Α, ΟΚ, πάσο... Όντως έχεις δίκιο...
α. Αύξηση τζίρου κ κερδοφορίας, συνοδεύτηκε με ... μείωση πλαφόν. ΟΛΟΙ οι δείκτες είχαν βελτιωθεί!
β. Όταν μιλάμε για μερικές 100ντάδες χιλιάδες Ε, δεν νοείται μεγάλη τράπεζα να μην έχει. Δις τους λείπουν, χιλιάρικα έχουν.α) Πλάκα κάνεις;;;; Για ποιες τράπεζες μιλάμε αν επιτρέπεται;;; Μήπως υπήρξε αύξηση υποχρεώσεων ή απαιτήσεων (φέσια) ή κάτι άλλο;
β) Ναι, τα δισ. τους λείπουν, αλλά κοιτάνε να τα μαζέψουν φασούλι το φασούλι...Μην αρχίσω να λέω παραδείγματα τώρα, θα μας πιάσει Πάσχα.
Καλά, δεν επιμένω... Προφανώς έχει δοκιμάσει τα πάντα (ultrex ίσως;;; ). Απλά παλαιότερα μπορούσες πιο εύκολα να το κάνεις, πλέον παλεύεις για μικρές βελτιώσεις και άμα...
Περί παράτασης (προσωπικό παράδειγμα τώρα): Ζήτησα από την ΕΤΕ να μου κρατήσει μια δόση του ΤΕΜΠΕ για 2 μήνες κ μου είπε, πεντακάθαρα, ΟΧΙ. Συνεργασία άψογη, από το 1988...
Κοίτα, το ΤΕΜΠΜΕ είναι λίγο πιο ευαίσθητη περίπτωση.
Από εκεί και πέρα, προσωπικά έχω συναντήσει κατανόηση (όταν φυσικά έγινε κατανοητό από την τράπεζα ότι δεν πρόκειται να πάρουν φράγκο αλλιώς... ). Όπως σου είπα οι τράπεζες σκίζουν τους καλούς για να βγάλουν τα σπασμένα των κακών... Και κάνουν τους καλούς κακούς...
'Λίπος' εννοώ μεγάλα κέρδη που να μπορούν να κοπούν, έστω κ αν σημαίνει φρένο στις επενδύσεις εκσυγχρονισμού. Υπάρχει αποθεματικό που χρησιμοποιείται σαν κεφάλαιο κίνησης (κ δεν αγγίζεται για κανέναν άλλο λόγο), αλλά στην περίοδο αγορών Α' υλών τελειώνει σε χρόνο dt...
Πάλι καλά που υπάρχει και αυτό... Παραπάνω είπες ότι έχει καλά κέρδη και όλοι οι δείκτες έχουν βελτιωθεί. Μήπως να μειώσει λίγο το περιθώριο; Επαναλαμβάνω δεν μπορώ να ξέρω... απλά ιδέες ρίχνω...
Το θέμα 'μου' έχει 2 όψεις: Έναν επιχειρηματία που φαίνεται υποχρεωμένος να σκοτώσει το παιδί του (αν χάσεις μερίδιο αγοράς άντε να το πάρεις πίσω αν κ όποτε αλλάξουν τα πράγματα) κ μερικούς εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Κ αυτό χωρίς η συγκεκριμένη επιχείρηση να έχει το παραμικρό πραγματικό πρόβλημα!
Σε καταλαβαίνω και το έχω δει και σε καλές επιχειρήσεις και σε κακές.
-
Ωραια ατακα παντως το 'κρατήστε μου μια δόση ΤΕΜΠΕ'
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
http://www.depers.nl/economie/624534/Over-de-grens-is-alles-beter.html
'In Griekenland vochten volgens het Griekse bureau voor de Statistiek eind vorig jaar 810.800 werklozen om slechts 47.000 beschikbare banen. Heel vreemd is het dus niet dat ook zij massaal hun land verlaten. In 2010 vertrokken volgens cijfers van de Wereldbank 1,21 miljoen Grieken, oftewel 10 procent van de totale bevolking. En ook hier waren het volgens de Wereldbank ook veel hoogopgeleiden. Zo emigreerden in 2010 maar liefst 4.886 Griekse artsen, oftewel 9,4 procent van alle doktoren.'
είναι δυνατόν να έχουν φύγει 1,2 εκατομύρια έλληνες το 2010
Oταν κατεβαινω κατω παντως ολοι οι ΔΥ ειναι ακομα Ελλαδα. Σταθερες αξιες...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΥΓ Περιμενω τωρα τον μαλακα τον delivery driver να μου πει οτι πρεπει να του πληρωσω 5 λεπτα υπερωρια...
Βαλε λιγο χιουμορ στην ζωη σου.
Χιουμορ στη ζωη μου εχω, εκεινος να βαλει κανα smiley στα ποστ του να πιασουμε το νοημα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γεια
Δουλευω σε εταιρια διανομης καθημερινων προιοντων ως οδηγος. Συμβαινει συχνα να αργω λιγο το πρωι (το ωραριο ειναι 8-4).
Το αφεντικο (που δεν εχω κανενα προβλημα ποτε με αυτο, ο Θεος να μου κοβει χρονια και να του δινει μερες, ουριο ανεμο να εχει παντα) με απειλησε με υποχρεωτικη αδεια την επομενη φορα που θα αργησω ενα τεταρτο, γιατι μειωση μισθου αναλογικα κατα το 8ωρο δεν κερδίζει τίποτα. Μας αφηνει και νωριτερα συχνα πυκνα γιατι δεν εχει δουλεια πολλη.Θα ηθελα να με καθοδηγησετε λιγο ως προς τα νομικα, τα θεωρητικα μαρξιστικα οικονομικα της παραγωγης υπεραξιας και του καρπωματος αυτης και να δουμε τι μπορω να κανω.
Λιγο συντομα ομως γιατι εχει παει 9 και, και ειναι η ωρα να παω στη δουλεια.
Κάτι σε Random, Mad, Madakos ή κάτι τέτοιο μου βγάζει, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία, έχει πολύ γέλιο!!!
ποιος να ναι τώρα αυτός...
-
Αντιγράφω 1-2 post από άλλο forum (εκπαίδευσης) χωρίς παραπάνω σχόλια...
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουάριος 19, 2012, 03:45:50 μμ
μισθοδοσια Φεβρουαριου : βαθμος ΣΤ
ποσο :272 ευρω το δεκαπενθημερο με επιδομα παραμεθοριου μαζι.
το μηνα συνολο: 544 ευρω.
ενοικιο:500 ευρω, τηλεφωνο σταθερο:40 ευρω.
καλοφαγατα λοιπον!
η απολυτη ξεφτιλα...Παράθεση από: emmaki στις Ιανουάριος 19, 2012, 05:17:45 μμ
Φίλη μου, καθηγήτρια επίσης, με βαθμό Ε και παραμεθόριο, πήρε 15νθήμερο 250,55...........
Ενοίκιο πληρώνει 250, κοινόχρηστα 150 (κάνει και κρύο στα βόρεια που είναι), τηλέφωνο 40....πάει το μηνιάτικο.....Περισσεύουν 60 ευρώ για βενζίνες, φαγητό, ΔΕΗ, νερό......... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Αντιγράφω 1-2 post από άλλο forum (εκπαίδευσης) χωρίς παραπάνω σχόλια...Παράθεση από: maryvas στις Ιανουάριος 19, 2012, 03:45:50 μμ
καλοφαγατα λοιπον!
Φίλη μου, καθηγήτρια επίσης, με βαθμό Ε και παραμεθόριο, πήρε 15νθήμερο 250,55...........
Ενοίκιο πληρώνει 250, κοινόχρηστα 150 (κάνει και κρύο στα βόρεια που είναι), τηλέφωνο 40....πάει το μηνιάτικο.....Περισσεύουν 60 ευρώ για βενζίνες, φαγητό, ΔΕΗ, νερό.........εγώ βλέπω κόσμο που πληρώνει 30€/μήνα ενοίκιο και 5€/μήνα τηλ. είναι λίγο μελαψοί μιλούν ακατανόητη γλώσσα μεταξύ τους και μυρίζουν έντονα από την κουζίνα που καταναλώνουν....
εγώ για παράδειγμα τρώω πάντα στο πόδι την ώρα της (βελτιώθηκε από 20ωρο) 18ωρης δουλειάς, άρχισα να μυρίζω και λίγο περίεργα γιατί δεν προλαβαίνω να κάνω μπάνιο με κρύο νερό και απ' όλη αυτή την κατάσταση (πολύ ζόρι)τα μάτια μου έχουν στενέψει και η επιδερμίδα μου από τον έντονο τεχνητό φωτισμό έχει κιτρινίσει....κατά τ' άλλα όλα καλά δόξα τω θεό... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ωραια ατακα παντως το 'κρατήστε μου μια δόση ΤΕΜΠΕ'Την δόση του ΤΕΜΠΜΕ μπορείς να την καθυστερήσεις κ 3 μήνες, χωρίς να μπορεί να σου κάνει κανένας τπτ. Πληρώνεις λίγο τόκο παραπάνω, εννοείται, αλλά τπτ άλλο.
Την εποχή που εγώ χρειαζόμουν κάθε σεντ για αγορές πρώτων υλών που θα χρησιμοποιούσα όλο τον υπόλοιπο χρόνο, κ ενώ τα όρια της ανοιχτής χρηματοδότησής μου έχουν μειωθεί στο μισό, η ΕΤΕ μου πήρε από τον λογαριασμό την δόση. Σε έλλη εταιρία (απ' όπου δεν μπορούσε να εισπράξει, ενώ από εμένα θα μπορούσε - κυριολεκτικά - οποτεδήποτε) 'ρύθμισε' την οφειλή σε δόσεις, 6 μήνες μετά την λήξη (κ ενώ έληγε κ η επόμενη).
Η Εθνική λέμε, η μόνη ίσως Ελ τράπεζα που διατηρεί ρευστότητα... -
Ωραια ατακα παντως το 'κρατήστε μου μια δόση ΤΕΜΠΕ'
Την δόση του ΤΕΜΠΜΕ μπορείς να την καθυστερήσεις κ 3 μήνες, χωρίς να μπορεί να σου κάνει κανένας τπτ. Πληρώνεις λίγο τόκο παραπάνω, εννοείται, αλλά τπτ άλλο.
Πρίν μερικές μέρες πλήρωσα την τελευταία δόση ενός δανείου ΤΕΜΠΜΕ. Στην τράπεζα μου λέγανε οτι αν το καθυστερήσω θα πληρώσω και τους τόκους των προηγούμενων δόσεων οι οποίες είχαν εξοφληθεί στην ώρα τους. Μούσια?
-
Υποθετω οτι το ΤΕΜΠΕ ειναι ενα δανειο και τιποτε αλλο διαστημικο,δεν γνωριζω λεπτομερειες.
Με αυτο ως δεδομενο,θεωρω οτι καθε καθυστερηση ειναι εντοκη,και σε καθαρα θεωρητικο/συμβατικο επιπεδο δυναται να κανει ολα το δανειο ληξιπροθεσμο και αμεσα απαιτητο.
Τωρα,καθε δανειο μεχρι να καθυστερησει 3 μηνες, δεν καταγραφεται επισημως ως μη ενημερο,αυτο μαλλον εννοει ο Ηλιας. -
Είναι κάτι σαν επιδότηση. Το ΤΕΜΠΜΕ πληρώνει για λογαριασμό σου το επιτόκιο (ή μέρος του) στην τράπεζα, οπότε οι δόσεις του δανείου σου βγαίνουν άτοκες (ή με πολύ χαμηλό επιτόκιο).
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Αντιγράφω 1-2 post από άλλο forum (εκπαίδευσης) χωρίς παραπάνω σχόλια...Παράθεση από: maryvas στις Ιανουάριος 19, 2012, 03:45:50 μμ
καλοφαγατα λοιπον!
Ενοίκιο πληρώνει 250, κοινόχρηστα 150 (κάνει και κρύο στα βόρεια που είναι), τηλέφωνο 40....πάει το μηνιάτικο.....Περισσεύουν 60 ευρώ για βενζίνες, φαγητό, ΔΕΗ, νερό.........Ακομα δεν θελουμε να καταλαβουμε το προφανες:
Ο εργοδοτης που λεγεται ελληνικο κρατος, εχει πια χρεοκοπησει.
Αν δινει 544 ευρω το μηνα,δινει 544 ευρώ που δεν τα εχει και ειτε θα τα δανειστει απο την τρόικα ειτε θα τα κλεψει απο τους εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
καλοφαγατα λοιπον!
Ενοίκιο πληρώνει 250, κοινόχρηστα 150 (κάνει και κρύο στα βόρεια που είναι), τηλέφωνο 40....πάει το μηνιάτικο.....Περισσεύουν 60 ευρώ για βενζίνες, φαγητό, ΔΕΗ, νερό.........Ακομα δεν θελουμε να καταλαβουμε το προφανες:
Αν δινει 544 ευρω το μηνα,δινει 544 ευρώ που δεν τα εχει και ειτε θα τα δανειστει απο την τρόικα ειτε θα τα κλεψει απο τους εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα.oπότε μην στέλνεις τα παιδιά σου στο σχολείο!
γιατί τα στέλνεις ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
καλοφαγατα λοιπον!
Αν δινει 544 ευρω το μηνα,δινει 544 ευρώ που δεν τα εχει και ειτε θα τα δανειστει απο την τρόικα ειτε θα τα κλεψει απο τους εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα.oπότε μην στέλνεις τα παιδιά σου στο σχολείο!
γιατί τα στέλνεις ;
Να στειλω τον μικρο ενω δεν εχει κλεισει ουτε τα 2 ετη;Καπως προωρο...
Παντως δεν θα με παραξενέψει εαν καποια στιγμη δεν θα υπαρχει η δυνατοτητα να τον στειλω σε δημοσιο,ασχετως εαν οι φοροι θα ειναι στον Θεό. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
καλοφαγατα λοιπον!
γιατί τα στέλνεις ;
Να στειλω τον μικρο ενω δεν εχει κλεισει ουτε τα 2 ετη;Καπως προωρο...
Παντως δεν θα με παραξενέψει εαν καποια στιγμη δεν θα υπαρχει η δυνατοτητα να τον στειλω σε δημοσιο,ασχετως εαν οι φοροι θα ειναι στον Θεό.παίζεις με τις έννοιες....
αν πάει 6-7 δεν θα πας να τον γράψεις ; γιατί θα πας ; αφού το κράτος κακώς κατ' εσέ πληρώνει τον δάσκαλο με δανεικά ψίχουλα ;
-
Αυτο ειπε ρε μαστορα?
-
όχι, αλλά αν κάνεις 1-2 υποχρεωτικές συνεπαγωγές εκεί καταλήγει
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
καλοφαγατα λοιπον!
Ενοίκιο πληρώνει 250, κοινόχρηστα 150 (κάνει και κρύο στα βόρεια που είναι), τηλέφωνο 40....πάει το μηνιάτικο.....Περισσεύουν 60 ευρώ για βενζίνες, φαγητό, ΔΕΗ, νερό.........Εγώ δεν βλέπω κάτι περίεργο. Είναι σίγουρα κατακριτέο και απαράδεκτο σε αυτή την εποχή που ζούμε ο οποιοδήποτε άνθρωπος να μην μπορεί να ζήσει αλλά απο εκεί και πέρα τί? Τί έχει κάνει ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός για τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα που έχουν τέτοιες ή παρόμοιες απολαβές εδώ και χρόνια?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....