-
Kάθε μέρα στην Alkmaar πάνε οι ανθοπώλες να αγοράσουν τα λουλούδια τους. Ε όλα αυτά πρέπει να γίνουν πρωί πρωί ώστε να τροφοδοτηθούν τα καταστήματα και να είναι έτοιμα να ανοίξουν
Κάτι σαν μεγάλη ψαραγορά
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
kyr80, αυτά τα 10 λεπτά είναι τόοοοσο σημαντικά? Ειδικά, αν ο εργαζόμενος κάθεται και τα συμπληρώνει ή δουλεύει παραπάνω?
Μήπως, τελικά, είναι λίγο αστείο να συζητάμε για τέτοια ακρίβεια στην προσέλευση?
Τι προσθέτει το να είναι ο άλλος ακριβώς στην δουλειά του και τι χάνεις αν καθυστερήσει 10 λεπτά?Το πρωινό στο ξενοδοχείο σταματάει να σερβίρεται στις 10 ακριβώς. Το σαλόνι όμως και οι ξαπλώστρες στην παραλία έχουν καθαριστεί και είναι έτοιμα νωρίτερα. Υπάρχουν πελάτες(εντός και εκτός ξενοδοχείου) που κάθονται και περιμένουν μέχρι τη λήξη του πρωινού, ώστε να παραγγείλουν ότι άλλο επιθυμούν. Εμείς είμαστε εκεί από τις 9:30 ώστε να δούμε πως πήγε το πρωινό και για κάποια προετοιμασία, και αν κάποιος ζητήσει να παραγγείλει νωρίτερα τον ενημερώνουμε ότι οι παραγγελίες ξεκινάνε στις 10. Εάν κάποιος απο την πρωινή βάρδια εκ των μάγειρα-μπουφετζή σερβιτόρου, δενέρθει στην ώρα του, πως μπορούμε να λειτουργήσουμε;;
φαντάζομαι ο συγκεκριμένος σερβιτόρος μόλις πάει ΑΚΡΙΒΩΣ 17:00:00 παρατάει το δίσκο στο σημείο που βρίσκεται, λύνει την ποδιά και φεύγει.
κι ο kyr χαμογελάει ευτυχισμένος που έχει τόσο συνεπή υπάλληλο
Ο σερβιτόρος που διαχειρίζεται ταμείο όχι, γιατί περιμένει να παραδώσει. Οι βοηθοί στο 'και 1' έχουν γίνει καπνός. Φυσικά ρωτάνε πρώτα. Για το παραπάνω, ακόμα και 10λεπτο, στο τέλος της εβδομάδας υπάρχει το αντίστοιχο αντίτιμο ΠΑΝΤΑ προς τα πάνω.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
kyr80, αυτά τα 10 λεπτά είναι τόοοοσο σημαντικά? Ειδικά, αν ο εργαζόμενος κάθεται και τα συμπληρώνει ή δουλεύει παραπάνω?
Μήπως, τελικά, είναι λίγο αστείο να συζητάμε για τέτοια ακρίβεια στην προσέλευση?
Τι προσθέτει το να είναι ο άλλος ακριβώς στην δουλειά του και τι χάνεις αν καθυστερήσει 10 λεπτά?Το πρωινό στο ξενοδοχείο σταματάει να σερβίρεται στις 10 ακριβώς. Το σαλόνι όμως και οι ξαπλώστρες στην παραλία έχουν καθαριστεί και είναι έτοιμα νωρίτερα. Υπάρχουν πελάτες(εντός και εκτός ξενοδοχείου) που κάθονται και περιμένουν μέχρι τη λήξη του πρωινού, ώστε να παραγγείλουν ότι άλλο επιθυμούν. Εμείς είμαστε εκεί από τις 9:30 ώστε να δούμε πως πήγε το πρωινό και για κάποια προετοιμασία, και αν κάποιος ζητήσει να παραγγείλει νωρίτερα τον ενημερώνουμε ότι οι παραγγελίες ξεκινάνε στις 10. Εάν κάποιος απο την πρωινή βάρδια εκ των μάγειρα-μπουφετζή σερβιτόρου, δενέρθει στην ώρα του, πως μπορούμε να λειτουργήσουμε;;
φαντάζομαι ο συγκεκριμένος σερβιτόρος μόλις πάει ΑΚΡΙΒΩΣ 17:00:00 παρατάει το δίσκο στο σημείο που βρίσκεται, λύνει την ποδιά και φεύγει.
κι ο kyr χαμογελάει ευτυχισμένος που έχει τόσο συνεπή υπάλληλο
Ο σερβιτόρος που διαχειρίζεται ταμείο όχι, γιατί περιμένει να παραδώσει. Οι βοηθοί στο 'και 1' έχουν γίνει καπνός. Φυσικά ρωτάνε πρώτα. Για το παραπάνω, ακόμα και 10λεπτο, στο τέλος της εβδομάδας υπάρχει το αντίστοιχο αντίτιμο ΠΑΝΤΑ προς τα πάνω.
ΟΚ. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά, και πάλι, τα 5 λεπτά, όταν δεν είναι συστηματικά, δεν βρίσκω που είναι τόσο σημαντικά!
Και στην περίπτωση που αναφέρεις, θα περίμενα η ώρα προσέλευσης να είναι 09:30 και όχι 10:00! Πότε αλλαζει και προετοιμάζεται ο υπάλληλος για να μπορεί να εξυπηρετήσει?! -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και ξανά φυσικά, δεν απαντάει στο ερώτημα : ποιο είναι το σημαντικό. Οι ώρες ή η δουλειά;
ΚΑΙ τα δύο. Είναι θέμα σεβασμού και ισότητας μεταξύ των υπαλλήλων.
Το θέμα σεβασμού μπορώ να το θέσω και αντίστροφα.
Αν βγάζω όλη τη δουλειά για την οποία με πληρώνεις, πολλώ δε μάλλον αν βγάζω και περισσότερη, τότε είναι ζήτημα σεβασμού το να μην μου πρήξεις τ@@ για την ακριβή ώρα προσέλευσής μου.Ισότητας θέμα δεν τίθεται. Προφανώς ότι ισχύει για τον έναν, ισχύει για όλους.
Στη δουλειά μου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα. Το ξέρουν όλοι την ημέρα που πιάνουν δουλειά και όταν υπογράφουν τη σύμβαση. Πως γίνεται οι μισές εντάσεις να δημιουργούνται για αυτόν το λόγο, επειδή τους βρίσκω να καπνίζουν στα κρυφά;
Κι εσύ ξέρεις ότι πρέπει αν τηρείς τα όρια ταχύτητας, αλλά στα κρυφά δεν το κάνεις.
[Νταξ, αν δεν παραβιάζεις τπτ ποτέ και πουθενά το παίρνω πίσω ] -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
η πιστή τήρηση του ωραρίου είναι η καλύτερη άμυνα του τεμπέλη. Χωρίς περαιτέρω σχόλια.Ακριβώς! Το βλέπω καθημερινά μπροστά μου...
Μου φαίνεται προσβλητική η επιμονή στις ώρες προσέλευσης ειδικά στις περιπτώσεις (συντριπτική πλειοψηφία στον ιδιωτικό τομέα) όπου η αποχώρηση γίνεται με 1, 2 ή και 3 (και βάλε... βάλε και ΣΚ, βάλε και ταξίδια...) ώρες καθυστέρησης που φυσικά ούτε φαίνονται ούτε πληρώνονται. Για εμένα υπήρξε (κάποτε) λόγος παραίτησης.
Πολύ περισσότερο όταν σε φορτώνουν με 1 κάρο άλλες υποχρεώσεις (πχ. κινητό τηλέφωνο που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μαλάκες χαίρονται με αυτό, χρήση του προσωπικού ΙΧ, άλλες εργασίες εκτός σύμβασης, προσωπικές εργασίες του αφεντικού κ.α. όμορφα). Για την γκαντέμικη γενιά μου ειδικότερα με τα μπλοκάκια, δεν επιτρέπεται να έχουν απαίτηση από τη στιγμή που έχουμε συμβάσεις έργου και όχι εργασίας.Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται μεταφορά ευθύνης... γνωρίζω εταιρίες με το ίδιο αντικείμενο που τη μια την έφαγε το μαύρο σκοτάδι και η άλλη πήρε τα πάνω της. Γιατί; Διότι η μια φρόντισε να 'προετοιμαστεί' για την κρίση, επένδυσε έγκαιρα σε προσωπικό που μπορεσε να της βγάλει εξαγωγές και σώθηκε. Αντίθετα, η δεύτερη, ανέκαθεν απαύτωνε το προσωπικό της, μόλις ξέσπασε το πανηγύρι το μετέφερε αυτούσιο στον κόσμο που δούλευε με περικοπές και 4 ήμερα, ούτως ώστε στο τέλος να της μείνουν οι πιο άχρηστοι (άνευ γνώμης αλλά τυπικοί στα ωράρια), οι οποίοι είναι εντελώς ανίκανοι, φυσικά, να πάνε μπροστά την εταιρία. Και μεταξύ μας, με τη λογική τους και τη συμπεριφορά τους δεν προκειται ποτέ να βρουν κόσμο, απλούστατα διότι όσοι περνούν από εκεί το βλέπουν σαν προσωρινή δουλειά.
Η επιλογή είναι στο χέρι του κάθε αφεντικού. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΟΚ. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά, και πάλι, τα 5 λεπτά, όταν δεν είναι συστηματικά, δεν βρίσκω που είναι τόσο σημαντικά!
Και στην περίπτωση που αναφέρεις, θα περίμενα η ώρα προσέλευσης να είναι 09:30 και όχι 10:00! Πότε αλλαζει και προετοιμάζεται ο υπάλληλος για να μπορεί να εξυπηρετήσει?!10 η ώρα είναι έτοιμοι να δουλέψουν.
Στην αλλαγή της βάρδιας υπάρχει, μέχρις ενός ορίου, μια ανοχή. Γιατί δεν επιβαρύνεται η λειτουργία της επιχείρησης, αλλά ο συνάδελφος. Επειδή βαρέθηκα όμως κάποια στιγμή να κάνω τον διαιτητή, η αργοπορία εις βάρος άλλου υπαλλήλου ανταποδίδεται στο διπλάσιο. Και δεν γκρινιάζει κανείς... Και έχει περιοριστεί η αργοπορία στις αλλαγές...
ΚΑΙ τα δύο. Είναι θέμα σεβασμού και ισότητας μεταξύ των υπαλλήλων.
Το θέμα σεβασμού μπορώ να το θέσω και αντίστροφα.
Αν βγάζω όλη τη δουλειά για την οποία με πληρώνεις, πολλώ δε μάλλον αν βγάζω και περισσότερη, τότε είναι ζήτημα σεβασμού το να μην μου πρήξεις τ@@ για την ακριβή ώρα προσέλευσής μου.Ισότητας θέμα δεν τίθεται. Προφανώς ότι ισχύει για τον έναν, ισχύει για όλους.
Άρα αν αντι για κάθε 15 ημέρες , σε πληρώσω στο τέλος του χρόνου, δε θα υπάρξει πρόβλημα. Θα σε πληρώσω κανονικά όλες τις ημέρες...
Στη δουλειά μου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα. Το ξέρουν όλοι την ημέρα που πιάνουν δουλειά και όταν υπογράφουν τη σύμβαση. Πως γίνεται οι μισές εντάσεις να δημιουργούνται για αυτόν το λόγο, επειδή τους βρίσκω να καπνίζουν στα κρυφά;
Κι εσύ ξέρεις ότι πρέπει αν τηρείς τα όρια ταχύτητας, αλλά στα κρυφά δεν το κάνεις.
[Νταξ, αν δεν παραβιάζεις τπτ ποτέ και πουθενά το παίρνω πίσω ]Φυσικά. Αλλά όταν με πιάσουν μου βάζουν πρόστιμο. Ρισκάρω, και αν με πιάσουν πληρώνω ότι προβλέπει ο νόμος. Δικαιούμαι λοιπόν, βάση του παραδείγματός σου να 'τιμωρήσω' τον παραβάτη. Ο νομος επίσης προβλέπει απώλεια διπλώματος σε επαναλαμβανόμενες παραβάσεις... Αρα απόλυση...
-
Ρε παιδια, καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη:
Στη συγκεκριμενη ο εργοδοτης (kaecy) απαιτει (και εχει ενημερωσει σχετικως) να ερχεται ο εργαζομενος ακριβως στην ωρα του. Ο υπαλληλος προφανως τον γραφει στα @@ του.
Στην εταιρια μου μπορω να αργησω 10-15'' (ακομα και μισαωρο) χωρις προβλημα επειδη ο 'δικος μου' κατανοει το προβλημα του παρκινγκ. Τα λιγοτερα λεπτα τα 'πατσιζουμε' οταν χρειαστει να παω σε καποιον πελατη εκτος ωραριου. Και οι δυο ευχαριστημενοι. Βεβαια οταν αργω, συνηθως, κακο σε εμενα κανω γιατι μετα τρεχω...
Το αν ο kaecy ειναι τυπικος ειναι αλλο θεμα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Άρα αν αντι για κάθε 15 ημέρες , σε πληρώσω στο τέλος του χρόνου, δε θα υπάρξει πρόβλημα. Θα σε πληρώσω κανονικά όλες τις ημέρες...[Παντελώς άτοπο παράδειγμα]
Σου βγάζει τη δουλειά και περισσότερη ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Δεν ήταν αρκετά κατανοητό;Φυσικά. Αλλά όταν με πιάσουν μου βάζουν πρόστιμο. Ρισκάρω, και αν με πιάσουν πληρώνω ότι προβλέπει ο νόμος. Δικαιούμαι λοιπόν, βάση του παραδείγματός σου να 'τιμωρήσω' τον παραβάτη. Ο νομος επίσης προβλέπει απώλεια διπλώματος σε επαναλαμβανόμενες παραβάσεις... Αρα απόλυση...
Εσύ κρίνεις πόσο σημαντικές είναι οι 'παραβάσεις', εσύ κρίνε και τι θες να κάνεις με αυτό.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Στη συγκεκριμενη ο εργοδοτης (kaecy) απαιτει (και εχει ενημερωσει σχετικως) να ερχεται ο εργαζομενος ακριβως στην ωρα του. Ο υπαλληλος προφανως τον γραφει στα @@ του.Ε νταξ, συζήτηση κάνουμε γιατί του είναι τόσο σημαντικό αυτό.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σε προηγουμενη δουλεια, μου ειχε γινει παρατητηση οτι εφυγα 1-2 φορες, 2'-5' νωριτερα....για το οτι 99,9% των ημερων που ημουν εκει 10-20' νωριτερα απο το ωραριο ή για τις παραπανω ωρες που καθομουν χωρις να πληρωνομαι, ουτε κουβεντα...
τι μπουρδελο-εταιριες υπαρχουν εκει εξω...
η δικαιολογία είναι κλασσική, εγώ σε πληρώνω για να έρχεσαι στις 08:00...όχι στις 08 παρα 20.
Ασχετα αν δεν το εννοεί και 'χαίρεται' να σε βλέπει ένα 20λεπτο πριν. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Άρα αν αντι για κάθε 15 ημέρες , σε πληρώσω στο τέλος του χρόνου, δε θα υπάρξει πρόβλημα. Θα σε πληρώσω κανονικά όλες τις ημέρες...
[Παντελώς άτοπο παράδειγμα]
Δεν ήταν αρκετά κατανοητό;Γιατί άτοπο;
Έσύ σαν υπάλληλος δεν θεωρείς σημαντική την αργοπορία, εφόσον βγαίνει η ίδια δουλειά.
Εγώ σαν εργοδότης δεν θεωρώ σημαντική την αργοπορία της καταβολής των δεδουλευμένων, εφόσον το ποσό είναι ίδιο.Ακριβώς το ίδιο είναι. Αλλά είναι αποδεκτό μόνο το ένα από εσένα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
σε προηγουμενη δουλεια, μου ειχε γινει παρατητηση οτι εφυγα 1-2 φορες, 2'-5' νωριτερα....
για το οτι 99,9% των ημερων που ημουν εκει 10-20' νωριτερα απο το ωραριο ή για τις παραπανω ωρες που καθομουν χωρις να πληρωνομαι, ουτε κουβεντα...
τι μπουρδελο-εταιριες υπαρχουν εκει εξω...
η δικαιολογία είναι κλασσική, εγώ σε πληρώνω για να έρχεσαι στις 08:00...όχι στις 08 παρα 20.
Ασχετα αν δεν το εννοεί και 'χαίρεται' να σε βλέπει ένα 20λεπτο πριν.Αυτος που το λεει αυτο σε διωχνει και στην ωρα που πρεπει ? Αν οχι ειναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έσύ σαν υπάλληλος δεν θεωρείς σημαντική την αργοπορία, εφόσον βγαίνει η ίδια δουλειά.
Εγώ σαν εργοδότης δεν θεωρώ σημαντική την αργοπορία της καταβολής των δεδουλευμένων, εφόσον το ποσό είναι ίδιο.Ακριβώς το ίδιο είναι. Αλλά είναι αποδεκτό μόνο το ένα από εσένα...
Καμιά διαφορά στις επιπτώσεις του ενός και του άλλου εντοπίζουμε, ή όχι;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Στη συγκεκριμενη ο εργοδοτης (kaecy) απαιτει (και εχει ενημερωσει σχετικως) να ερχεται ο εργαζομενος ακριβως στην ωρα του. Ο υπαλληλος προφανως τον γραφει στα @@ του.
Ε νταξ, συζήτηση κάνουμε γιατί του είναι τόσο σημαντικό αυτό.
Υπαρχουν ανθρωποι που αποδεδειγμένα και λογω DNA δεν την πολυπαλευουν με το πρωινο ξυπνημα.
Αυτοι οι ανθρωποι δεν πρεπει να τοποθετουνται σε εργασιες οπου ειναι πολυ σημαντικο να εισαι 100% alert στις 8.30
Ειναι καλυτερα και για τις δυο πλευρες εαν ειναι εφικτο να τους βαλεις απογευματινη βαρδια,να τους ζητησεις να ερχονται 1-2 αργοτερα (και να φευγουν αργοτερα φυσικα) κ.ο.κ. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πειτε μου τωρα κατι αλλο που με καιει αμεσα. Μπορω να δωσω υποχρεωτικη αδεια σε υπαλληλο (που θα μετρησει κανονικα ως μερα αδειας απο την αδεια του)? Ο ενας απο τους τρεις, ο μετριος που ελεγα, εδω κ 2,5 χρονια που δουλευει σε μενα, ειναι ζητημα αν συνολικα εχει ερθει στην ωρα του τον ενα μηνα. Καθε μερα αντι για 8πμ ερχεται 8+15 με 8+25, κ μεχρι να ετοιμαστει (ψυχολογικα κ σωματικα) να ξεκινησει να εργαζεται, εχει φτασει ανετα 8+30, κ θελω αυριο οπως ερθει 8+καποτε, να του πω 'αγαπουλα, σημερα - που ξανααργησες ενω εχεις προειδοποιηθει κυριολεκτικα περι τις 50 φορες - εχεις παρει αδεια με το ζορι, μεταβολη κ εξω απο την πορτα'. Μπορω να το κανω αυτο? Αν οχι, τι μπορω να κανω? Μη μου πειτε να του κρατησω απο το μισθο του την αξια της ωρας που αργει, γιατι το ποσο για 15λεπτα/8ωρο ειναι 3,125%, δηλαδη χεστηκε πατοκορφα...
Συγνώμη φίλε kacey, αλλά κακώς ανέχεσαι τέτοια συμπεριφορά.
Το πρόβλημα δεν υπάρχει όταν κάποιος αργήσει μία ή δύο φορές το μήνα, άνθρωποι είμαστε, συμβαίνουν αυτά για πολλούς λόγους. Μπορεί να αργήσει και 3 ώρες, αν έχετε συνεννοηθεί την προηγούμενη.Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτό γίνεται συστηματικά.
Και μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην είναι κάτι σοβαρό, αλλά είναι θέμα χρόνου οι υπόλοιποι να αισθάνονται μαλάκες που έρχονται στην ώρα τους, μερικές φορές με την ψυχή στο στόμα.Γιατί συνήθως η απόδοση μιάς ομάδας έχει την τάση να προσεγγίζει την απόδοση του χειρότερου μέλους της. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημάδια χαλαρότητας, που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν πρέπει να υπάρχει.
Την 3η ή 4η φορά που σου εμφανίστηκε με μισή ώρα καθυστέρηση, έπρεπε να τον στείλεις σπίτι του, και άς του πλήρωνες το μεροκάματο. Θα παιδευόσασταν λίγο ή πολύ, αλλά η δουλειά θα έβγαινε. Και την επόμενη ημέρα θα διαπίστωνε πως δεν είναι τόσο απαραίτητος και αναντικατάστατος όσο ενδεχομένως νόμιζε.
Προς Θεού, δεν λέμε να τρέχουν οι όποιοι εργαζόμενοι πανικόβλητοι σαν το Βέγγο, αλλά κάποιο “νεύρο” στη δουλειά είναι απαραίτητο ειδικά τις ώρες αιχμής. Όταν τελειώσει ο όγκος τηε καθημερινής δουλειάς και κάποιες ημέρες που δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό να γίνει, τα παλικάρια μπορούν να φύγουν σπίτια τους 1-2 ώρες νωρίτερα.
Όταν εσύ τους το πείς βέβαια.Ούτε θα κάθεσαι με μπλοκάκι/laptop να σημειώνεις πεντάλεπτα/ώρες/μισάωρα που έφυγαν νωρίτερα και να κάνεις αθροίσεις, ούτε οι “απέναντι” θα πιστεύουν οτι κάθε ημέρα είναι Κυριακή.
Απλά, αν δεν είναι τελείως γαιδούρια, θα καθήσουν οι ίδιοι από μόνοι τους λίγο παραπάνω, κάποιες ημέρες που η δουλειά δε θα έχει βγεί στο προβλεπόμενο ωράριο.
Όλα αυτά τα αναφέρω για τη δική μου δουλειά και τους εργάτες/εργάτριες που πρέπει να ξεκινήσουν όλοι μαζί συγκεκριμένη ώρα. Το παλικάρι στο λογιστήριο έρχεται πολλές φορές και 1-2 ώρες αργότερα, αλλά δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο εφόσον πάντα φεύγει όταν έχει τελειώσει το 100% που έχει να κάνει. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να του πω να έρχεται ντε και καλά στις 7:30, όταν το πρώτο τηλέφωνο θα χτυπήσει μετά τις 9:00.
Γενικά καλό είναι να προσέχεις τα μικροπράγματα πριν εξελιχθούν αθροιστικά σε κάτι μεγαλύτερο.
2-3 φορές το χρόνο που είμαι σχετικά χαλαρός, λέω στον οδηγό “άσε, πάνε σπίτι σου, θα κάνω εγώ το δρομολόγιο γαιτί θέλω να δω τουε πελάτες, και δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνεις εδώ” και φεύγει σπίτι του με πληρωμένο φυσικά μεροκάματο.Παίρνω τη νταλίκα και κάνω το -συνήθως κοντινό- δρομολόγιο, χωρίς να υπάρχει καμιά ιδιαίτερη ανάγκη. Αν και δεν έχω καμία όρεξη να ξοδεύω το χρόνο μου μέσα σε MAN TGA, αν κ μπορώ να αξιοποιήσω αυτό το χρόνο στο γραφείο, το κάνω 2-3 φορές ανά έτος για να του υπενθυμίσω αυτό που λέγαμε : οτι δεν είναι αναντκατάστατος.
Αλλά για τέτοια σκηνικά μπορούμε να μιλάμε για ώρες...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
[Παντελώς άτοπο παράδειγμα]
Δεν ήταν αρκετά κατανοητό;Γιατί άτοπο;
Μα αυτό συζητάμε. Για το τι σημαίνει αργοπορία!
kyr, σαφώς και δεν είναι το ίδιο τα παραδείγματα. Ο μισθός είναι μέσον βιοπορισμού για τον εργαζόμενο. Η αργοπορία, όπως και να την ορίσεις, είναι κάτι που ίσως να αποτελέσει λόγο για επίπληξη. Αν καθυστερεί κάποιος στην προσέλευση δεν σημαίνει πως μπορείς να του δώσεις τον μηνιαίο του μισθό στο τέλος του χρόνου. Αυτό είναι εκδίκηση, δεν είναι συνεργασία. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Προφανώς και εντοπίζουμε. Η μια έχει επίπτωση στον εργαζόμενο και η άλλη στον εργοδότη.
Ωραία δεν σας αρέσει το 'τέλος του χρόνου'. Αν γίνει την ΄'αλλη εβδομάδα' και κατεξακολούθηση όπως η αργοπορία; -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μα αυτό συζητάμε. Για το τι σημαίνει αργοπορία!
kyr, σαφώς και δεν είναι το ίδιο τα παραδείγματα. Ο μισθός είναι μέσον βιοπορισμού για τον εργαζόμενο. Η αργοπορία, όπως και να την ορίσεις, είναι κάτι που ίσως να αποτελέσει λόγο για επίπληξη. Αν καθυστερεί κάποιος στην προσέλευση δεν σημαίνει πως μπορείς να του δώσεις τον μηνιαίο του μισθό στο τέλος του χρόνου. Αυτό είναι εκδίκηση, δεν είναι συνεργασία.Πολύ σωστό!
Ούτε αν του κόψεις ένα μεροκάμματο μία ημέρα που άργησε θα γίνει τίποτα. Ούτε αρκετά πλουσιότερος θα γίνεις για να ηρεμήσεις, ούτε ο άλλος αρκετά 'φτωχότερος' για να συνετιστεί.Το θέμα είναι να καταλάβει το ταχύτερο δυνατόν πως:
- Δεν είναι αναντικατάστατος,
- Αν δεν μπορεί να αποδίδει σε αυτά που εσύ θεωρείς σημαντικά, αύριο το πρωί θα βρεθεί κάποιος άλλος που να μπορεί.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Προφανώς και εντοπίζουμε. Η μια έχει επίπτωση στον εργαζόμενο και η άλλη στον εργοδότη.
Ωραία δεν σας αρέσει το 'τέλος του χρόνου'. Αν γίνει την ΄'αλλη εβδομάδα' και κατεξακολούθηση όπως η αργοπορία;Ποια είναι η επίπτωση που έχει στον εργοδότη η αργοπορία, όταν η ποσότητα της δουλειάς που βγαίνει είναι ίση ή και μεγαλύτερη της επιθυμητής.
[Πόσο μη-κατανοητό είναι το ερώτημα; ]Δλδ ειλικρινά η μόνη διαφορά που εντοπίζεις είναι το σε ποιον αφορά η επίπτωση;
Το αποκλείω. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ωραία δεν σας αρέσει το 'τέλος του χρόνου'. Αν γίνει την ΄'αλλη εβδομάδα' και κατεξακολούθηση όπως η αργοπορία;Ποια είναι η επίπτωση που έχει στον εργοδότη η αργοπορία, όταν η ποσότητα της δουλειάς που βγαίνει είναι ίση ή και μεγαλύτερη της επιθυμητής.
[Πόσο μη-κατανοητό είναι το ερώτημα; ]Δλδ ειλικρινά η μόνη διαφορά που εντοπίζεις είναι το σε ποιον αφορά η επίπτωση;
Το αποκλείω.Υπάρχουν εργασίες που η έγκαιρη προσέλευση είναι απαραίτητη για να βγει ο ίδιος όγκος εργασίας. Ή καλύτερα δεν γίνεται εργασία, χωρίς την έγκαιρη προσέλευση.
Πόσο μη κατανοητό είναι αυτό;;
Από τον λογιστή μου προφανώς και δε με νοιάζει αν αργήσει να πάει στο γραφείο του. Αρκεί στις ημερομηνίες που πρέπει, να είναι όλα σωστά.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....