-
Ευχαριστώ όσους έδωσαν λίγες πληροφορίες στο πιο πάνω ερώτημά μου. Όταν έλεγα εγώ ότι το 4TF είναι ζωντανή εγκυκλοπαίδεια και υπηρεσία πληροφοριών...!
-
oooo υυυυ μην το συζητάς
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μολις ενημερωθηκα οτι προταθηκε ηδη μειωση 200 ευρω σε φιλο μου λογω των γενικοτερων συνθηκων. Ο συγκεκριμενος δουλευει σε πολυεθνικη και ειχε παρει αυξηση 100 ευρω πριν ενα μηνα εξαιτιας του ζηλου που δειχνει για τη δουλεια του. Εχουν υπαρξει μερες (οχι μια η δυο) που πηγε για δουλεια στις 9 και εφυγε στις 5 το πρωι.Πειτε μου εσεις οτι θα συνεχισει με τον ιδιο ζηλο και αυτος...
Στα στελέχη με τους παχυλούς μισθούς έκοψαν κανένα ευρώ;
Από την άλλη βέβαια, δεν προσφέρουν όλοι γνώση και εμπειρία μέσα σε μια εταιρεία.
-
Στις υποχρεωσεις ολοι στελεχη ειμαστε...
Οσον αφορα τους μισθους επικρατει απιστευτη μυστικοπαθεια στο τι παιρνει ο καθενας τους εκει μεσα, οποτε δεν μπορεις να παρεις αληθεια απ οτι μου χει πει.
Να δωσω και μια διευκρινηση το παιδι ειναι σε καλη θεση με τα πτυχια του, τα μεταπτυχιακα και τα ονειρα του, δεν ειναι απ αυτους που βιδωνουν βιδες και ειναι αναλωσιμοι οπως ακουστηκε παραπανω.
-
Θα περίμενα μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση από την εταιρεία με επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση προς τους εργαζομένους σχετικά με τις επερχομένες περικοπές. Αν δεν έγινε κάτι τέτοιο και απλά γίνονται περικοπές σε μεμονωμένα άτομα, τότε είναι απαράδεκτοι.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Θα περίμενα μια πιο σοβαρή αντιμέτωπιση με επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση προς τους εργαζομένους σχετικά με τις επρχομένες περικοπές. Αν δεν έγινε κάτι τέτοιο και απλά γίνονται περικοπές σε μεμονωμένα άτομα, τότε είναι απαράδεκτοι.Προφανως, θεληση της εταιρειας ειναι να μη διατυμπανιζει τι παιρνεις ποιος, οποτε λογικο μου φαινεται οτι οπως δεν μαθαινουν ολοι τι αυξηση πηρε ο διπλα τους ετσι δεν θα μαθουν και τι εγινε με τις μειωσεις. Επισης, υιοθετοντας το αξιωμα της πιθαμης, σε τετοιες περιπτωσεις δεν σου χρυσωσει το χαπι αν μαθεις οτι σε ολους τους υπαλληλους εκαναν μειωση. Υποτιθεται οτι ο καθενας μας δινει τον αγωνα του για κατι καλυτερο, οταν αυτο δεν ερχεται τα πραγματα αρχιζουν και μαυριζουν.
Και κατι σχετικο με τη φορολογια που αναφερθηκε πιο πανω. Σε συζητηση που εκανα με το αφεντικο το πρωι, καποια στιγμη του λεω για να δουμε αξιζει να δουλευουμε η θα μας τα παρει ολα η εφορια. Η απαντηση του ηταν αφοπλιστικη ¨ολοι μας για την εφορια δουλευουμε'.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Μολις ενημερωθηκα οτι προταθηκε ηδη μειωση 200 ευρω σε φιλο μου λογω των γενικοτερων συνθηκων. Ο συγκεκριμενος δουλευει σε πολυεθνικη και ειχε παρει αυξηση 100 ευρω πριν ενα μηνα εξαιτιας του ζηλου που δειχνει για τη δουλεια του. Εχουν υπαρξει μερες (οχι μια η δυο) που πηγε για δουλεια στις 9 και εφυγε στις 5 το πρωι.
Πειτε μου εσεις οτι θα συνεχισει με τον ιδιο ζηλο και αυτος...
Στα στελέχη με τους παχυλούς μισθούς έκοψαν κανένα ευρώ;
Από την άλλη βέβαια, δεν προσφέρουν όλοι γνώση και εμπειρία μέσα σε μια εταιρεία.
Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι τυχερός που δούλεψα σε εταιρεία (θυγατρική μεγάλης Ελληνικής πολυεθνικής) όπου ο διευθυντής όταν έπρεπε να γίνουν περικοπές σε μπόνους και οδοιπορικά πρώτα έκοψε από τους υψηλόμισθους (περιλαμβανομένου και του εαυτού του) και μετά από τους πιο χαμηλόμισθους. Αντίστοιχα άκουσα ότι έγιναν και στην μητρική... Και όταν έπρεπε να γίνουν απολύσεις (γιατί απλά δεν υπήρχε παραγωγή) ήταν όλη μέρα με τα χάπια του για το στομάχι...
Από την άλλη πολλοί προτιμούν να απολύσουν το μισό προσωπικό, παρά να χάσουν τη λιμουζίνα ή το χαβιάρι...
Είναι καθαρά θέμα ανθρώπων...
@παπάς: αγνοώ και τις δύο...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι τυχερός που δούλεψα σε εταιρεία (θυγατρική μεγάλης Ελληνικής πολυεθνικής) όπου ... **Και όταν έπρεπε να γίνουν απολύσεις **(γιατί απλά δεν υπήρχε παραγωγή) ήταν όλη μέρα με τα χάπια του για το στομάχι... .
Ααααα, σε παρακαλω. Ποτε δεν 'πρεπει' να γινουν απολυσεις, δεν ειναι δυνατον να συμβει να 'πρεπει' να μειωθει το προσωπικο ή ο μισθος του. Σε περιπτωση ελαττωσης των κερδων λογω πτωσης πωλησεων, πρεπει απλα τα αφεντικα να δεχτουν οτι θα κερδιζουν λιγοτερο, ωστε να παραμεινουν ολοι οι εργαζομενοι στη θεση τους κ με τον ιδιο μισθο, ακομα κ αν η πτωση της δουλειας ειναι τετοια που μερικες ωρες την ημερα καποιοι καθονται κ ξυνονται...
-
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.video&id=1250
'ντοκυμανταιρ' για την απεργεια στη χαλυβουργικη
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.video&id=1250'ντοκυμανταιρ' για την απεργεια στη χαλυβουργικη
Χαλυβουργια ,
-
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έχω την αίσθηση ότι μάλλον δε ζημιώνεται ιδιαίτερα η εταιρία όσο δουλεύουν στο φουλ τα άλλα δύο εργοστάσια.....
-
72 μέρες...
-
Πράγματι, η εταιρεία δεν ζημιώνεται. Είχε αποφασιστεί να γίνουν απολύσεις και απασχόληση εκ περιτροπής στα εργοστάσια ασπροπύργου και βόλου, αλλά μετά την απεργία στον ασπρόπυργο ανακλήθηκαν οι απολύσεις και η εκ περιτροπής εργασία στο βόλο που δουλεύει φουλ.
-
Σήμερα έπεσε η βόμβα στο γραφείο.... -40% και σε όποιον αρέσει....
Ζητείται δάσκαλος βιολιού για κοντσέρτα στον σταθμό του μετρό ομόνοια... -
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ζητείται δάσκαλος βιολιού για κοντσέρτα στον σταθμό του μετρό ομόνοια...για τι επίπεδα μισθών μιλάμε;
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Πράγματι, η εταιρεία δεν ζημιώνεται. Είχε αποφασιστεί να γίνουν απολύσεις και απασχόληση εκ περιτροπής στα εργοστάσια ασπροπύργου και βόλου, αλλά μετά την απεργία στον ασπρόπυργο ανακλήθηκαν οι απολύσεις και η εκ περιτροπής εργασία στο βόλο που δουλεύει φουλ.Το ερώτημα είναι: Οι εργαζόμενοι που απεργούν, πλέον έχουν να ελπίζουν σε κάτι ή θα πρέπει να ψάξουν αλλού την τύχη τους;
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.video&id=1250
'ντοκυμανταιρ' για την απεργεια στη χαλυβουργικη
Χαλυβουργια ,
έχεις δίκιο, εκ παραδρομής
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ζητείται δάσκαλος βιολιού για κοντσέρτα στον σταθμό του μετρό ομόνοια...Εχουν πεσει κ χειροτερα... Καλη μου φιλη, αρχιτεκτονας, απολυθηκε επειδη 'δεν ανανεωθηκε το δανειο που επαιρνε η εταιρια καθε δυο χρονια για να χρηματοδοτει την λειτουργια/την μισθοδοσια της εταιρειας'. Κοινως αυτη η εταιρια καθε δυο χρονια επαιρνε δανειο για να ξεπληρωνει παλιοτερα δανεια, που σκοπο ειχαν την πληρωμη των υπαλληλων (:ysterical:)
Το ποσο που της χρωσταγαν εβγαινε στα 17 χιλιαρικα νομιζω (απο απληρωτους μισθους κ υπερωριες, συν αποζημιωση της απολυσης). Η λυση που της προτειναν ηταν τωρα που θα διαλυθει η εταιρεια, κ αυτοι θα ξεκινησουν μια νεα ΑΕ, να την βαλουν συνεταιρο με μεριδιο στην εταιρεια. Δηλαδη αντι να την πληρωσουν, να την κανουν συνεταιρο σε μια εταιρια που αγνωστο το πως θα παει, κ κρινοντας απο την τωρινη, μαλλον θα παει κατα διαολου. Εξυπνοι.
Τελικα εβαλε δικηγορο κ πηρε κ τα 17 χιλιαρικα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ζητείται δάσκαλος βιολιού για κοντσέρτα στον σταθμό του μετρό ομόνοια...Υπομονη και καλη τυχη στο επομενο σταδιο...ακομα θυμαμαι ποσο χαρουμενος δηλωνες οταν πηγαινες εκει που εισαι αλλα τελικα δεν σου πολυβγηκε ε;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....