-
Ειναι προφανες οτι υπαρχει προβλημα στη κατανοηση, both ways. Παμε ξανα:
ΕΓΩ Ο KACEY & ΣΙΑ Ο.Ε.
οχι δεν το κανω αυτο, γιατι α) δεν θελω κ β) δεν ειναι σημαντικο το οφελος
ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ 3000 ΕΡΓΑΤΕΣ/ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ 10.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
το αναποδο κ στα δυο.
Το λεω κ τρια ποστ πιο πανω. Θα φερω τον Chuck Norris να τα εξηγησει...
-
Παρεπιμπτοντως να πω την ιστορια ενος φιλου μου...Δουλευει σε εταιρεια εδω, ξεκινησε με 800 ευρω το μηνα και τωρα εχει καταληξει στα 680 ευρω το μηνα. Το παιδι δουλευει γιατι σεβεται τους συναδελφους του κυριως που ειναι παλιοτεροι στο τμημα του. Ιδιες μειωσεις δεχτηκαν και αλλοι στην εταιρεια. Προφανως κανενας δεν σκιζεται να δουλεψει. Οι συναδελφοι του φιλου μου που ειπα πριν κοιτανε να βγαλουν κανα λεφτο απο καμια εξωτερικη δουλιτσα και δεν ασχολουνται καθολου με την εταιρεια και τα φορτωνουν ολα στο φιλο μου. Σε ολους τους εργαζομενους επικρατει η αποψη 'σιγα μωρε μην σχιστουμε, αφου οτι και να κανουμε μειωση μισθων θα εχουμε'. Αυτο γινετε με τη μειωση μισθων. Προφανως η εταιρεια δεν εχει γινει ανταγωνιστικη ουτε στο εσωτερικο, ουτε στο εξωτερικο αλλα υποτιθεται οτι ειναι βιωσιμη λυση για να μην κλεισουν.
Μετα την εφαρμογη αυτη των μετρων το ποσο που ειχε κερδισει η εταιρεια ηταν περιπου 5000-6000 ευρω το χρονο νομιζω τα οποια ειναι πολυ λιγοτερα απο τα εξοδα της διοικησης/ιδιοκτητων στην καθημερινη ζωης τους. Γι αυτο μερικες φορες ειναι παραμυθι τα οσα λεμε περι ανταγωνιστικοτητας βιωσιμοτητας και τα λοιπα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μετα την εφαρμογη αυτη των μετρων το ποσο που ειχε κερδισει η εταιρεια ηταν περιπου 5000-6000 ευρω το χρονο νομιζω τα οποια ειναι πολυ λιγοτερα απο τα εξοδα της διοικησης/ιδιοκτητων στην καθημερινη ζωης τους. Γι αυτο μερικες φορες ειναι παραμυθι τα οσα λεμε περι ανταγωνιστικοτητας βιωσιμοτητας και τα λοιπα.
Χαιρω πολυ, εγω σου (ξανα)λεω για εργοστασια, πολυεθνικες κλπ με χιλιαδες εργαζομενους. Για κανε πχ 100ε επι 3000 ατομα. Ειναι 3,6 μυρια το χρονο.
ΥΓ Οι συναδελφοι του φιλου σου που τα εχουν γραψει ολα στα @@ τους επειδη τους μειωσαν 120ε το μισθο, εχουν σκεφτει οτι αυριο μπορουν να σταλθουν δια της πορτας σπιτια τους κ να παθουν 680ε μειωση? ΕΠΕΙΔΗ τα εχουν γραψει στα @@ τους?
-
5000-6000 ειναι το ποσο μονο για την τελευταια μειωση που ηταν 30-40 ευρω στον καθενα... Προφανως θα το εχουν σκεφτει αλλα παιρνεις τα ρισκα σου σ αυτη τη περιπτωση και βλεπεις ποσο αξιζει η δουλεια σου και ποσο οχι απο ενα σημειο και μετα.
Τελοσπαντων αλλου θελω να καταληξω, οτι ακομα και επιχειρησεις των 50 - 60 ατομων λενε κοψε απο εδω κοψε απο κει χωρις στην ουσια να εχουν καποιο οφελος, η να εχουν οφελος που μπορουν να το κερδισουν μεσα απο μια διαφορετικη τακτικη στην επιχειρηματικη τους πολιτικη και οχι απ την ευκολη λυση 'κοβω μισθους'...
Εταιρεια τεραστια που ξερω εδω στην περιοχη (ΝΟΥΝΟΥ) ειναι η μονη που πληρωνει μια χαρα και που πληρωνει απ το πρωτο μεχρι το τελευταιο λεπτο υπερωρια περαν του 8ωρου...
Γι αυτο σου λεω οτι ειναι ολα σχετικα και προς το παραμυθι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Χαιρω πολυ, εγω σου (ξανα)λεω για εργοστασια, πολυεθνικες κλπ με χιλιαδες εργαζομενους. Για κανε πχ 100ε επι 3000 ατομα. Ειναι 3,6 μυρια το χρονο.
ΥΓ Οι συναδελφοι του φιλου σου που τα εχουν γραψει ολα στα @@ τους επειδη τους μειωσαν 120ε το μισθο, εχουν σκεφτει οτι αυριο μπορουν να σταλθουν δια της πορτας σπιτια τους κ να παθουν 680ε μειωση? ΕΠΕΙΔΗ τα εχουν γραψει στα @@ τους?
Η ζωή παραείναι σύντομη για να μην τα γράψουν στα @@ τους.
-
Οταν εισαι εταιρεια που κανεις εκατομμυρια ευρω τζιρους και σκεφτεσαι τα 5000 του εργαζομενου συγγνωμη αλλα για μενα δεν προκειτε να πας ποτε μπροστα. Αποψη μου βεβαια απ την πλευρα του 'ρομαντικου' εργαζομενου...
-
Γμτ! Χάθηκε μήνυμα - κόλαφος από κόλλημα του browser.
Τέλος πάντων, συμφωνώ μ' αυτό:
Ισχυει απλα το θεωρημα της μια πιθαμης, mjacob...Μια πιθαμη μακρυα απ τον κολο μου να ειναι και ας γινει οτι να ναι...!
Η ΕΣΕΕ είπε σήμερα ότι είναι αντίθετη στην κατάργηση 14ου μισθού και κατώτατου ορίου.
Γιατί καταλαβαίνει ότι το χρήμα που ΔΕΝ θα δώσει ο κάθε εργοδότης (ακόμα και ο έμπορος στους εμποροϋπαλλήλους!), θα το χάσει ο έμπορος τελικά.
Αυτό δεν το καταλαβαίνει ο kacey, ας πούμε, γιατί γι' αυτόν τα λιγότερα χρήματα που δίνει στον αναλώσιμο είναι άμεσο κέρδος στο τέλος της χρονιάς. Τι μακροοικονομικά τσαμπουνάμε τώρα...Καθένας για την πάρτη του αδέλφια. Έτσι ψηφίζαμε τόσα χρόνια, έτσι φερόμασταν, το κράτος είναι καθ' ομοίωσή μας γι' αυτό δεν ρυθμίζει τίποτα πλην της διευκόλυνσης της παρανομίας των φίλων, είμαι λίγο χώμα γιατί ξύπνησα χαράματα να παραλάβω πετρέλαιο, καληνύχτα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε όσα έχεις γράψει επειδή βαριέμαι να τα κουοτάρω μιας και είναι διάσπαρτα έχω να κάνω τα εξής σχόλια.
-
Ενω λες πως τι λέει το κράτος σε σχέση με τα κάτω όρια σου είναι αδιάφορο και δίνεις όσα εσύ θες, υποθέτω πως υπολογίζεις πόσα παραπάνω απ τον βασικό δινεις ότα σκέφτεσαι πως πληρώνεις καλά η κακά, άρα καθόλου αδιάφορο δεν σου είναι.
-
ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ δίνεις τα λιγότερα δυνατά περισσότερα σε κάποιον που σου κάνει περισσότερη δουλειά. Δλδ σε κάποιον που παράγει 50 % περισσότερο είναι βέβαιο πως δεν δίνεις 50% περισσότερα γιατί η μεγαλοψυχία σταματάει συνήθως εκει που αρχίζει η χασούρα.
-
Δεν ξέρω αν έχεις δει στη ζωή σου την άλλη πλευρά ενεργά, τέλος πάντων το θέμα είναι πως ο εργαζόμενος ανταποδίδει συχνά τις πρωτοβουλίες του εργοδότη, θετικές η αρνητικές, αν έχεις μια επιχείρηση με δυο εργαζόμενους που μπορείς να τους ελέγχεις και πότε κλάνουν μπορει να μη σε αγγίζει όντως ότι θα υποστείς μείωση απο την πλευρά τους. Αλλά αυτό δεν ισχύει για το πλειοψηφία των εργοδοτών.
-
Ολοι έχουν κάνει μειώσεις μισθών, καμμια εταιρεία να έχει μειώσει τις τιμές επειδή έγινε πιο ανταγωνίσιμη γνωρίζετε; Εγώ μόνο αυξήσεις βλέπω.
-
Αυτό το στυλ του εργοδότη που θέλει τον εργαζόμενο να στραγγίζει για να εξασφαλίζει το πιατάκι με το φαγητό αλλιώς θα πάει σπίτι του να μη σου πω πόσο μου τη δίνει. Στ @@ σου φαντάζομαι αλλά η ζωή είναι πουτάνα, και οι εποχές περίεργες.
-
-
Ισχυει απλα το θεωρημα της μια πιθαμης, mjacob...Μια πιθαμη μακρυα απ τον κολο μου να ειναι και ας γινει οτι να ναι...!
Είχε ρεπορτάζ ο Αντ1 για μία απάτη εκατομμυρίων ευρώ (10) που ανακάλυψε η τοπική ΔΟΥ της Θήβας και ο ΣΔΟΕ από επιστροφές μέσω εικονικών τιμολογίων από 200+ αγρότες στο χωριό Αρμα στην Βοιωτία και πάει η κάμερα σε καφενείο να ρωτήσει διάφορους μπαρμπάδες ως επι τω πλείστων.
Λένε τα δικά τους του στυλ να τους πιάσουν κτλ και βγαίνει ένας και με ύφος πετάει το ηρωικό all time classic : ' να πάνε τους άλλους να πιάσουν πρώτα 'ΥΓ. Btw άλλα 10 μυριάκια τσέπωσαν αγρόται μεροκαματιάρηδες σε ένα και μόνο χωριό. Σκέψου τι γίνονταν τόσα χρόνια. Πως να μην σου έρχεται η φράση του Πάγκαλου μετά στο νου βλέποντας τέτοιες ειδήσεις.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ο αντίστοιχος κινέζος στην κίνα παίρνει τα τρια.
Γιατί?Γιατι εκει το κρατος εχει τα μεσα παραγωγης και τα κουμανταρει, και εκει δεν εκμεταλευονται τον ανθρωπο .... = του δεινουν οσο χρειαζεται για να ειναι αξιοπρεπεις....αμαν ποσες φορες θα το υπενθυμιζω....
δε σου είπε αυτό
κάποτε είχε ποστάρει ολόκληρη έρευνα για την σύνδεση της παραγωγικότητας με την αμοιβή, δλδ είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι δεν είναι μονοσήμαντα μεγέθη
Εδώ είναι αδύνατο να το καταλάβει κοτζάμ ΔΝΤ & ΣΙΑ...
για μενα καθε ερευνα ειναι υποπτη στο που καταληγει..... σαν συμπερασμα αναλογα με το ποιος την πληρωνει....
Δυστυχώς, οι έρευνες που μας **βολευουν ιδεολογικα-οικονομικα είναι πάντα αυτές που συμφωνουν με τις υπάρχουσες αντιλήψεις μας... **
fixed
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οι μισθοί μας είναι οι δεύτεροι χαμηλότεροι στην Ευρώπη αλλά στις ασφαλιστικές μας εισφορές είμαστε οι τρίτοι ακριβότεροι......επομένως πρέπει απο εκεί να κοπεί το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων.Η μείωση των μισθών το μόνο που θα επιτύχει είναι η αύξηση της ύφεσης.....Υπαρχουν τουλαχιστον 6 χωρες στην ΕΕ με υψηλοτερες εργοδοτικες καλυψεις (ειχα βαλει και λινκ παλιοτερα). Αλλωστε αυτο που εχει σημασια ειναι το μοναδιαιο κοστος της εργασιας (που περιλαμβανει και τις εργοδοτικες εισφορες) και ειναι απο τα χαμηλοτερα στην ΕΕ.
Οι εργοδοτικες εισφορες δεν ειναι καποιου ειδους φορος/επιβαρυνση που χωνει το κρατος στον εργοδοτη ωστε να ειναι προβλημα του εργοδοτη και να μην αφορα τους εργαζομενους. Ειναι ΜΙΣΘΟΣ του εργαζομενου που τον πληρωνουν επειδη δουλευει και οχι επειδη εχει ωραια ματια. Η μονη διαφορα ειναι οτι το συγκεκριμενο μερος του μισθου το παιρνουν οι εργαζομενοι αργοτερα σαν συνταξη και σαν υπηρεσιες υγειας. Αρα μειωση των εισφορων ειναι μειωση του μισθου.
Μισθος = καθαρα + ΦΜΥ + εισφορες εργαζομενου + εισφορες εργοδοτη.
Αν οι εισφορες δεν αποτελουν μερος του μισθου , τοτε και τις συνταξεις να μη τις λεμε συνταξεις αλλα κατι που θελουμε να σας δωσουμε αλλα μονο αν εχουμε και αν δεν τα εχουμε φαει.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
ο αντίστοιχος κινέζος στην κίνα παίρνει τα τρια.
Γιατί?Γιατι εκει το κρατος εχει τα μεσα παραγωγης και τα κουμανταρει, και εκει δεν εκμεταλευονται τον ανθρωπο .... = του δεινουν οσο χρειαζεται για να ειναι αξιοπρεπεις....αμαν ποσες φορες θα το υπενθυμιζω....
Στην Κίνα υπάρχουν 65 εκ. πλούσιοι και 1.27 δις που ζούνε με 100Ε τον μήνα. Το άκουσα τυχαία σε ρεπορτάζ για το ρεκόρ πωλήσεων που έκανε η Rolls Royce εκεί.
-
Αναλογικά, πόσο % βγαίνει αυτό;
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
...Μισθος = καθαρα + ΦΜΥ + εισφορες εργαζομενου + εισφορες εργοδοτη...Προσπάθησε να το εξηγήσεις στον εργαζόμενο (ΙΥ, ΔΥ το ίδιο είναι), που θεωρεί μισθό αυτά που βάζει στην τσέπη του.
- Αυτό το στυλ του εργοδότη που θέλει τον εργαζόμενο να στραγγίζει για να εξασφαλίζει το πιατάκι με το φαγητό αλλιώς θα πάει σπίτι του να μη σου πω πόσο μου τη δίνει. Στ @@ σου φαντάζομαι αλλά η ζωή είναι πουτάνα, και οι εποχές περίεργες.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο.
Κ όχι απλά συμφωνώ μαζί σου, επαυξάνω κιόλας. Αλλά ξαναλέω, εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι εμείς που βλεπόμαστε κ μιλάμε μεταξύ μας είμαστε όλοι μαζί από την πλευρά των στραγγιζόμενων. Οι πραγματικοί στραγγιχτές είναι κάπου όπου το δικό μας μυαλό δύσκολα φτάνει κ δεν ασχολούνται μαζί μας γιατί δεν μας θεωρούν άξιους προσοχής. -
Οταν εισαι εταιρεια που κανεις εκατομμυρια ευρω τζιρους και σκεφτεσαι τα 5000 του εργαζομενου συγγνωμη αλλα για μενα δεν προκειτε να πας ποτε μπροστα. Αποψη μου βεβαια απ την πλευρα του 'ρομαντικου' εργαζομενου...Ισχυει. Εκτος αν εννοεις 5 χιλιαρικα για καθε εργαζομενο/ετος κ εχεις 1000 εργαζομενους...
Γμτ! Χάθηκε μήνυμα - κόλαφος από κόλλημα του browser.
Τέλος πάντων, συμφωνώ μ' αυτό:
Ισχυει απλα το θεωρημα της μια πιθαμης, mjacob...
Μια πιθαμη μακρυα απ τον κολο μου να ειναι και ας γινει οτι να ναι...!
Η ΕΣΕΕ είπε σήμερα ότι είναι αντίθετη στην κατάργηση 14ου μισθού και κατώτατου ορίου.
Γιατί καταλαβαίνει ότι το χρήμα που ΔΕΝ θα δώσει ο κάθε εργοδότης (ακόμα και ο έμπορος στους εμποροϋπαλλήλους!), θα το χάσει ο έμπορος τελικά.Αυτό δεν το καταλαβαίνει ο kacey, ας πούμε, γιατί γι' αυτόν τα λιγότερα χρήματα που δίνει στον αναλώσιμο είναι άμεσο κέρδος στο τέλος της χρονιάς. Τι μακροοικονομικά τσαμπουνάμε τώρα...
Πως δεν το καταλαβαινω ρε μαστορα? ΔΕΚΑ φορες το εχω πει. Οπως επισης εχω πει αλλες δεκα οτι 'ανταγωνιστικοτητα της χωρας σε σχεση με αλλες χωρες δεν ειναι το αν θα μπορεις εσυ ο Ελληνας να ψωνισεις ενα παντελονι στην Ελλαδα'. Εσυ τι δεν καταλαβαινεις?
Σε όσα έχεις γράψει επειδή βαριέμαι να τα κουοτάρω μιας και είναι διάσπαρτα έχω να κάνω τα εξής σχόλια.
- Ενω λες πως τι λέει το κράτος σε σχέση με τα κάτω όρια σου είναι αδιάφορο και δίνεις όσα εσύ θες, υποθέτω πως υπολογίζεις πόσα παραπάνω απ τον βασικό δινεις ότα σκέφτεσαι πως πληρώνεις καλά η κακά, άρα καθόλου αδιάφορο δεν σου είναι.
προφανως πρεπει να εχω μια βαση. Αυτη η βαση ειναι το τι δινουν οι αλλες εταιριες, κ οι αλλες εταιριες κατα 8/10 δινουν τα νομιμα ή κατι ελαχιστο παραπανω.
- ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ δίνεις τα λιγότερα δυνατά περισσότερα σε κάποιον που σου κάνει περισσότερη δουλειά. Δλδ σε κάποιον που παράγει 50 % περισσότερο είναι βέβαιο πως δεν δίνεις 50% περισσότερα γιατί η μεγαλοψυχία σταματάει συνήθως εκει που αρχίζει η χασούρα.
Εχεις δικιο, δεν δινω 50% αλλα 56% περισσοτερο στην μια απο τον αλλο. Το υπολογισα.
- Δεν ξέρω αν έχεις δει στη ζωή σου την άλλη πλευρά ενεργά, τέλος πάντων το θέμα είναι πως ο εργαζόμενος ανταποδίδει συχνά τις πρωτοβουλίες του εργοδότη, θετικές η αρνητικές, αν έχεις μια επιχείρηση με δυο εργαζόμενους που μπορείς να τους ελέγχεις και πότε κλάνουν μπορει να μη σε αγγίζει όντως ότι θα υποστείς μείωση απο την πλευρά τους. Αλλά αυτό δεν ισχύει για το πλειοψηφία των εργοδοτών.
Ναι την εχω δει κ την αλλη πλευρα, δεν γεννηθηκα αφεντικο μιας επιχειρησης.
- Ολοι έχουν κάνει μειώσεις μισθών, καμμια εταιρεία να έχει μειώσει τις τιμές επειδή έγινε πιο ανταγωνίσιμη γνωρίζετε; Εγώ μόνο αυξήσεις βλέπω.
Λογικο, αφου ειναι Ελληναρες ή/και δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα, με Ελληνες (=μπεεεε, μπεεεεε) πελατες.
- Αυτό το στυλ του εργοδότη που θέλει τον εργαζόμενο να στραγγίζει για να εξασφαλίζει το πιατάκι με το φαγητό αλλιώς θα πάει σπίτι του να μη σου πω πόσο μου τη δίνει. Στ @@ σου φαντάζομαι αλλά η ζωή είναι πουτάνα, και οι εποχές περίεργες.
Εγω αυτα που εγραψα ειναι οτι δεν με νοιαζει οτι εχω τη δυνατοτητα να δινω λιγοτερα, γιατι δινω οσα αξιζουν επειδη θελω. Πως απο αυτα εσυ εβγαλες το συμπερασμα στο 5, δεν μπορω να καταλαβω.
Ισως επειδη σε ενοχλησε το οτι ειπα επισης οτι αν καταλαβω οτι καποιος ξυνεται εσκεμμενα (γιατι ξαφνικα να γινεις κακος στη δουλεια σου λογω ελλειψης ικανοτητων, ενω πριν τις ειχες, ΔΕΝ γινεται) επειδη του εκανα μια ΑΝΑΓΚΑΙΑ* μειωση μισθου, θα παει σπιτι του. Συγνωμη, δεν ηξερα οτι πρεπει να ζητησω την αδεια σου για να διωξω εναν υπαλληλο που δεν κανει σωστα τη δουλεια του...
*Κ οταν λεω αναγκαια, εννοω οτι η δουλεια μου αυτη τη στιγμη εχει πεσει 10,5% σε σχεση με το 2010. Αν φτασω σε επιπεδο που εχουν φτασει αλλοι συναδελφοι πχ -25%, εχω δυο επιλογες. Ή να φανε ολοι μια μειωση μισθου κ να παραμεινουν, ή να φυγει ο ενας απο τους τρεις κ οι αλλοι δυο να κανουν 50% περισσοτερη δουλεια (αφου θα μοιραστουν τη δουλεια του τριτου) με τα ιδια λεφτα. Ποια κουρτινα διαλεγεις?
...Αλλωστε αυτο που εχει σημασια ειναι το μοναδιαιο κοστος της εργασιας (που περιλαμβανει και τις εργοδοτικες εισφορες) και ειναι απο τα χαμηλοτερα στην ΕΕ...
Αυτο παλι, απο που προκυπτει?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Μισθος = καθαρα + ΦΜΥ + εισφορες εργαζομενου + εισφορες εργοδοτη...
Προσπάθησε να το εξηγήσεις στον εργαζόμενο (ΙΥ, ΔΥ το ίδιο είναι), που θεωρεί μισθό αυτά που βάζει στην τσέπη του.
Ο εργαζομενος , υποθετω , οτι το καταλαβαινει. Οπως βεβαια το καταλαβαινει και ο εργοδοτης.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
γιατι δινω οσα αξιζουν επειδη θελω.Τα 'αξιζουν' ή 'δεν αξιζουν' δεν ειναι σωστα (γιατι θα μπλεξουμε με θεωρια της αξιας και δεν ειναι οτι πιο απλο). Στην πραγματικοτητα συμφωνησες (εσυ προφανως απο θεση ισχυος) με καθενα απο τους εργαζομενους να τους δινεις καποια αμοιβη για την εργασια που σου προσφερουν (και ανεξαρτητα με το ποσο 'αξιζουν')
...Αλλωστε αυτο που εχει σημασια ειναι το μοναδιαιο κοστος της εργασιας (που περιλαμβανει και τις εργοδοτικες εισφορες) και ειναι απο τα χαμηλοτερα στην ΕΕ...
Αυτο παλι, απο που προκυπτει?
Ποιο ? Το οτι αυτο που εχει σημασια ειναι το μοναδιαιο κοστος της εργασιας ή οτι ειναι απο τα χαμηλοτερα στην ΕΕ ? Υποθετοντας οτι εννοεις το δευτερο , το εχω διαβασει σε διαφορες πηγες (για την ακριβεια το δευτερο χαμηλοτερο μετα την Πορτογαλια και φυσικα στην ΕΕ-16)
ΥΓ Σιγουρα εννοεις το δευτερο (τωρα προσεξα τα μπολντ)
-
Το δευτερο. Οταν λες ΕΕ, ποια ΕΕ εννοεις? Γιατι δεν μπορω να δεχτω οτι εχουμε χαμηλοτερο εργατικο κοστος απο την Βουλγαρια πχ, αλλα κ αλλες χωρες.
Οσο για το 'οσο αξιζουν', εγω (ή ο πατερας μου, πριν απο καποια χρονια) μπορει να συμφωνησα με τον καθενα για το ποσο θα παιρνει οταν προσληφθησαν, αλλα απο τοτε μεχρι σημερα αυτοι που 'αξιζαν' εχουν παρει απανωτες αυξησεις που δεν ημουν υποχρεομενος να δωσω, κ οσον αφορα τη συχνοτητα αλλα κ οσον αφορα τα ποσα προς τα πανω. Κ τις εδωσα επειδη θεωρω οτι το αξιζουν.
Τι να σου πω, ισως εγω εχω μαθει να τα κανω μπακαλιστικα. Ετσι κι αλλιως μηχανολογος ειμαι, εμπορος εγινα απο αναγκη κ απο χρηματοοικονομικομισθολογικα δεν γνωριζω. Φτανω μεχρι τη γνωση του 'αν κοψεις 50ε κατα μ.ο. τη μισθοδοσια σου σε 1000 ατομα, εξοικονομεις 50 χιλιαρικα το μηνα, πραγμα που μπορεις να εκμεταλλευτεις με πολλους τροπους που θα κανουν καλο στην εταιρια'.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
- Ενω λες πως τι λέει το κράτος σε σχέση με τα κάτω όρια σου είναι αδιάφορο και δίνεις όσα εσύ θες, υποθέτω πως υπολογίζεις πόσα παραπάνω απ τον βασικό δινεις ότα σκέφτεσαι πως πληρώνεις καλά η κακά, άρα καθόλου αδιάφορο δεν σου είναι.
προφανως πρεπει να εχω μια βαση. Αυτη η βαση ειναι το τι δινουν οι αλλες εταιριες, κ οι αλλες εταιριες κατα 8/10 δινουν τα νομιμα ή κατι ελαχιστο παραπανω.
αρα κινείσαι με βάση τον βασικό, τι μας λες πως δεν ασχολείσαι, άλλωστε όλοι έτσι χρησιμοποιούν τον βασικό, για βάση
- ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ δίνεις τα λιγότερα δυνατά περισσότερα σε κάποιον που σου κάνει περισσότερη δουλειά. Δλδ σε κάποιον που παράγει 50 % περισσότερο είναι βέβαιο πως δεν δίνεις 50% περισσότερα γιατί η μεγαλοψυχία σταματάει συνήθως εκει που αρχίζει η χασούρα.
Εχεις δικιο, δεν δινω 50% αλλα 56% περισσοτερο στην μια απο τον αλλο. Το υπολογισα.
Ναι αλλά δεν μας είπες πόσο περισσότερο αποδίδει. Πάνω η κάτω απο 56 %- Δεν ξέρω αν έχεις δει στη ζωή σου την άλλη πλευρά ενεργά, τέλος πάντων το θέμα είναι πως ο εργαζόμενος ανταποδίδει συχνά τις πρωτοβουλίες του εργοδότη, θετικές η αρνητικές, αν έχεις μια επιχείρηση με δυο εργαζόμενους που μπορείς να τους ελέγχεις και πότε κλάνουν μπορει να μη σε αγγίζει όντως ότι θα υποστείς μείωση απο την πλευρά τους. Αλλά αυτό δεν ισχύει για το πλειοψηφία των εργοδοτών.
Ναι την εχω δει κ την αλλη πλευρα, δεν γεννηθηκα αφεντικο μιας επιχειρησης.
Την έφτιαξες με τον ιδρώτα σου δλδ; Με οικονομίες απο δουλειά σαν εργάτης; Δεν θέλω απάντηση έτσι κι αλλιώς- Ολοι έχουν κάνει μειώσεις μισθών, καμμια εταιρεία να έχει μειώσει τις τιμές επειδή έγινε πιο ανταγωνίσιμη γνωρίζετε; Εγώ μόνο αυξήσεις βλέπω.
Λογικο, αφου ειναι Ελληναρες ή/και δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα, με Ελληνες (=μπεεεε, μπεεεεε) πελατες.
Δεν καταλαβαινω τι λες, αν θες το εξηγείς, η παρατήρηση μου είναι σαφής, όλη η ελλάδα έχει μειώσει μισθούς και κανείς τιμές.
5. Αυτό το στυλ του εργοδότη που θέλει τον εργαζόμενο να στραγγίζει για να εξασφαλίζει το πιατάκι με το φαγητό αλλιώς θα πάει σπίτι του να μη σου πω πόσο μου τη δίνει. Στ @@ σου φαντάζομαι αλλά η ζωή είναι πουτάνα, και οι εποχές περίεργες.Εγω αυτα που εγραψα ειναι οτι δεν με νοιαζει οτι εχω τη δυνατοτητα να δινω λιγοτερα, γιατι δινω οσα αξιζουν επειδη θελω. Πως απο αυτα εσυ εβγαλες το συμπερασμα στο 5, δεν μπορω να καταλαβω.
Ισως επειδη σε ενοχλησε το οτι ειπα επισης οτι αν καταλαβω οτι καποιος ξυνεται εσκεμμενα (γιατι ξαφνικα να γινεις κακος στη δουλεια σου λογω ελλειψης ικανοτητων, ενω πριν τις ειχες, ΔΕΝ γινεται) επειδη του εκανα μια ΑΝΑΓΚΑΙΑ* μειωση μισθου, θα παει σπιτι του. Συγνωμη, δεν ηξερα οτι πρεπει να ζητησω την αδεια σου για να διωξω εναν υπαλληλο που δεν κανει σωστα τη δουλεια του...
Γενικά δεν χρειάζεται να με ρωτήσεις για τίποτα, τις αντιλήψεις σου τις έχω αντιμετωπίσει δισεκατομμύρια φορές στη ζωή μου και live, για την ακρίβεια απο έναν τέτοιον εργοδότη την έκανα τελευταίο καιρό και είμαι και πολύ χαρούμενος που τον άφησα με το πουλί στο χέρι. Και ας έμεινα και άνεργος για ένα διάστημα, ανέλαβα το ρίσκο μου.*Κ οταν λεω αναγκαια, εννοω οτι η δουλεια μου αυτη τη στιγμη εχει πεσει 10,5% σε σχεση με το 2010. Αν φτασω σε επιπεδο που εχουν φτασει αλλοι συναδελφοι πχ -25%, εχω δυο επιλογες. Ή να φανε ολοι μια μειωση μισθου κ να παραμεινουν, ή να φυγει ο ενας απο τους τρεις κ οι αλλοι δυο να κανουν 50% περισσοτερη δουλεια (αφου θα μοιραστουν τη δουλεια του τριτου) με τα ιδια λεφτα. Ποια κουρτινα διαλεγεις?[/color]
Το θέμα είναι μην σου κάτσει εσένα η λάθος κουρτίνα και βρεθείς στο dark side of the moon. Οπως άφησα να εννοηθεί υποψήφιος εργάτης είσαι κι εσύ, μη νοιώθεις πολύ αφεντικό.ααα
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
για μενα καθε ερευνα ειναι υποπτη στο που καταληγει..... σαν συμπερασμα αναλογα με το ποιος την πληρωνει....
Δυστυχώς, οι έρευνες που μας **βολευουν ιδεολογικα-οικονομικα είναι πάντα αυτές που συμφωνουν με τις υπάρχουσες αντιλήψεις μας... **
fixed
Αυτό είναι αυτονόητο, απλά θα πρέπει να σημειώσω ότι υπάρχουν πολλές επιστημονικές θεωρίες που διαψεύδονται στην πράξη (ιδίως στις κοινωνικές επιστήμες, όπως είναι η οικονομία), εν τούτοις όμως υπάρχουν πάρα πολλοί που είναι διατεθιμένοι να συνεχίζουν να τις υποστηρίζουν.
Και όχι δεν αναφέρομαι στην ΕΣΣΔ, αν και αυτή είναι μία τέτοια περίπτωση...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....