-
Θα νοικιάζει λέει την άδεια και θα έχει λιζινγκ το αμάξι. Σιγά το ρίσκο.
Ισα ίσα που αν ανοίξει το επάγγελμα δεν θα χρειάζεται να νοικιάζει πλέον. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ελπιζω να καθεσαι τωρα που το διαβαζεις αυτο, αλλαξαμε πρωθυπουργο! ...Ναι, αλλά δεν αλλάξαμε κυβέρνηση κ μυαλό.
Οι Ιταλοί, προφανώς, για μας θεωρούνται μαλάκες... *Α, επίσης πολύς κόσμος στα σκουπίδια και στις μετακινήσεις μου με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η αίσθηση της φτώχειας πια μου φέρνει εικόνες πριν τριαντα τριανταπέντε και σαράντα χρόνια.
Σ' αυτό συμφωνώ, την έχω και εγώ αυτή την αίσθηση με τον ΗΣΑΠ, και νόμιζα ότι ήταν υποκειμενικό.
Ή κάνε πλάκα, ή είστε ΠΟΛΥ μεγαλύτεροι απ' ότι φανταζόμουν...
- Επειδή δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τόσο πολύ και πολλοί βλάκες, πιστεύω ότι ο σημερινός μας πρωθ απλά βρήκε έναν τρόπο να καθίσει για λίγο σε μια καρέκλα για να 'κονομήσει' ο ίδιος κ να συνεχίσουν να κονομάνε κάτι φίλοι του. Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος για τόσο πολυπληθή κυβέρνηση, στη σημερινή κατάσταση. Ούτε στην προηγούμενη βέβαια, αλλά δεν το κάνω θέμα...
-
Ο αριθμος των υπουργων δεν νομιζω να ηταν επιθυμια του τραπεζιτη... οι αλλοι το ζητησαν και για αυτο καθυστερησε και η αναγγελια τοτε.... ετσι μαλλον θελω να πιστευω....
-
Κ έτσι να ήταν, δεν είχε λόγο να πει 'ναι'. Αλλά το είπε.
Αχυράνθρωποι... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ο αριθμος των υπουργων δεν νομιζω να ηταν επιθυμια του τραπεζιτη... οι αλλοι το ζητησαν και για αυτο καθυστερησε και η αναγγελια τοτε.... ετσι μαλλον θελω να πιστευω....κλασσικο Ελληνικο παζαρι εγινε, να βαλω 5 δικους μου, να βαλεις 3 δικους σου, να βαλεις και αυτον που γκρινιαζει, να βαλεις και αυτον που η γυναικα του θα του σπαει τα @ρχιδια αμα δε μπει σε υπουργειο κτλ κτλ
ο Παπαδημος, αγγαρια κανει, βαζει και εναν τιτλο ακομα στο βιογραφικου του και τελειωνει το θεμα.
-
Έναν τίτλο αποτυχημένου?
Μακάρι να 'χεις δίκιο, αλλά φοβάμαι ότι μερικά (αρκετά) λ7 στην τσέπη του είναι το μόνο που βάζει. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έναν τίτλο αποτυχημένου?
Μακάρι να 'χεις δίκιο, αλλά φοβάμαι ότι μερικά (αρκετά) λ7 στην τσέπη του είναι το μόνο που βάζει.γιατι αποτυχημενος; Εννοω οτι δεν θα προλαβει να αποτυχει!
παρελαβε ενα χαος, ψηφισε 10 νομους, και πηγε τη χωρα σε εκλογες, no harm done.μη ξεχνας οτι, και οι Ευρωπαιοι συμφωνησαν με την επιλογη του, για να μην πω την επεβαλαν. Αρα ολα καλα για το βιογραφικο του.
αν στο μεσοδιαστημα μεχρι τις εκλογες, οδηγηθουν και μερικες δεκαδες χιλιαδες ανθρωπων στη φτωχεια και στην ανεχεια, μπορει παντα να τα ριξει στους προηγουμενους...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και πηγε τη χωρα σε εκλογεςΜην παίρνεις και όρκο γι' αυτό...
-
Ο χρήστης spyridon stathakis έγραψε:
Κυριοι καλησπερα...Καλος μου φιλος που εδω και σχεδον 12 μηνες ειναι ανεργος βρισκεται στην απογνωση του 'μενω' 'η 'φευγω'...
Οι λογοι που ον κρατανε στην Ελλαδα ειναι αρκετοι και κυριως οικογενειακοι...Και ενω η επαγγελματικη του δραστηριοτητα προ κρισης ηταν επι 12 συναπτα ετη σαν territory manager στην εταιρια χημικων που εργαζομουν και εγω στην ελλαδα,πλεον εχει φθασει να κανει αιτησεις εργασιας ακομη και σε fast food(το γραφω διχως ιχνος ειρωνειας προς τα παιδια που εργαζοντε στα fast food) αλλα χωρις κανενα αποτελεσμα....
Μεσα σ αυτη την απογνωση και σαν απελπιδα προσπαθεια σκεφτεται να ενοικιασει μια αδεια taxi απο εναν αλλον φιλο ο οποιος πλεον εργαζεται σαν οδηγος για εναν μεγαλοδικηγορο στην Ελβετια,να αγορασει μεσω leasing ενα taxi συνχρονο και τεχνολογικα αρτιο και εφαμιλλο με τα σκανδιναβικα taxi, και να δουλευει αποκλειστικα με την τουριστικη πλευρα της αθηνας...δηλαδη να πηγαινει μονο αεροδρομιο....και μεσα απ την ευγενεια του και τις αρτιες αυτοκινιτιστικες υπηρεσιες που θα προσφερει στους επιβατες τουριστες(ελληνες και ξενους) να αποκτησει ενα ικανο πελατολογιο που να του προσφερουν ενα ικανοποιητικο εισοδημα ακομη και εαν χρειαζεται να εργαζεται και πανω απο 15 ωρες καθε μερα...
Προσπαθω να τον πεισω να ερθει να ισλανδια για μια νεα αρχη αλλα εκεινος θελει να το ρισκαρει βασιζομενος στις δυνατοτητες του για δημοσιες σχεσεις και οτι θα προσφερει ενα προιον πολυ ποιο ποιοτικο απ τους οδηγους taxi που στοιβαζοντε στις πιατσες και στους συνδεσμους του με μικροπολιτικα και συνηθως πρασινα,μπλε, ή κοκκινα συμφεροντα....
Ειλικρινα θα ηθελα την γνωμη σας...Φιλικα...Σπυρος
Εσύ θελεις την γνωμη μας..αλλά αυτός εχει ηδη αποφασισει τι θα κανει.
Κατα την γνωμη μου δεν θα αποκτησει ποτε αυτο το πελατολογιο που ψαχνει ωστε να καλυπτει τα παγια εξοδα.
Αυτο το καταφεραν καποιοι ταριφες στις καλες εποχες,μετα απο χρονια και με δικα τους μεσα (χωρις δανεια να τρεχουν),τωρα ειναι πολυ πιο δυσκολο (φυσικα τιποτα δεν ειναι αδυνατον).
Απο την αλλη στην Ισλανδια τι θα κανει καποιος εκτος απο ψαρεμα μπακαλιαρου;Αν δεν ερθει ο φιλος σου παρε εμας! -
Το ταξί στην Ελλάδα έχει ψιλοπεθάνει και πιστεύω θα έχει πρόβλημα ο κλάδος γενικά για αρκετό διάστημα. Χώρια που σύντομα (πόσο δεν ξέρω) οι άδειες θα δίνονται ελεύθερα με κόστος ακούστηκε κάπου στα 500 ευρώ (χαρτόσημα και τέτοια...)
Τώρα, για Ισλανδία, άμα θέλεις άνθρωπο για δουλειά έρχομαι (και το εννοώ)
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σουρεαλισμός λέμε -
-edit-
-
Απο προσωπικη εμπειρια κατα το παρελθον αλλα και απο συζητησεις τωρα με ανθρωπους του χωρου θα ελεγα ενα απολυτο οχι πλεον. Μισο ταξι πριν μια τριετια και πιο πριν ετρεφε οικογενεια, πληρωνε δανεια, σπουδαζε παιδια κλπ. Δεν ισχυουν πλεον αυτα. ΦΠΑ και φορολογιση, καυσιμα, τιμοκαταλογος, επικειμενη απελευθερωση αδειων αλλα και αδυναμια απο πλευρας πελατων λογω κρισης εχουν φτιαξει μια κατασταση χαμηλοτατου μεροκαματου.
Η πολυωρη αναμονη στο αεροδρομιο, σταθμους κλπ η το σταθερο πελατολογιο ΑΜΕΑ η αιμοκαθαρωμενων κυριως που ηταν καλα εσοδα ειναι δυσκολα να βρεθουν. Αυτα τουλαχιστον για επαρχια, Θεσ/νικη κλπ.
Αλλα και στην Αθηνα η μετακινηση απο η προς τους σταθμους του μετρο - που τετοιες ειναι εδω και χρονια- δυσκολα αντιστοιχουν σε αμοιβη 12ωρης -δυσκολης- εργασιας.Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
@ spiro stathaki
Λοιπον, εχτες ηρθε σπιτι ξαδερφος μου που εχει 2 νταλικες και μιλουσαμε γενικα για την κριση και το μελλον του επαγγελματος. Επιγραμματικα μας ελεγε οτι απ το 2012 και μετα σχεδον θα πεθανει το επαγγελμα τους οσον αφορα τους ανθρωπους που εχουν μια νταλικα και μεχρι προτινος εβγαζαν καποιο μεροκαματο. Αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι πλεον θα πρεπει να εχουν ολοι ΑΕ (Εστω και μια νταλικα) πραγμα που σημαινει περισσοτερα εξοδα, οι τιμες μαλλον θα μειωθουν λογω ανταγωνισμου (ειναι δεδομενο οτι οσοι εχουν δυνατοτητα θα παρουν πολλα φορτηγα να κανουν τη δουλεια τους και τις μεταφορες τους ανεξαρτητοι) και αλλα πολλα. Φανταζομαι κατι παρομοιο θα ισχυσει και στο χωρο των ταξι αργα η γρηγορα...
-
Αρα πιστεύει ότι θα μειωθούν οι τιμές για τον πελάτη. Τέλεια
Να κάνει ΑΕ μαζί με άλλους συναδέλφους του, δε χρειάζεται να είναι ο καθένας με το μαγαζάκι του. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αρα πιστεύει ότι θα μειωθούν οι τιμές για τον πελάτη. Τέλεια
Να κάνει ΑΕ μαζί με άλλους συναδέλφους του, δε χρειάζεται να είναι ο καθένας με το μαγαζάκι του.Ο συγκεκριμενος που μιλουσα ειναι ηδη σε εταιρεια και εχει κανει τα κουμαντα του, δεν φοβαται τον εαυτο του απλα αναφεροταν σε αλλους που δεν πολυασχολουνται και μεχρι προτινος εβγαζαν καλο μεροκαματο, δλδ ενα δορμολογιο την ημερα και μετα σπιτι ξεκουραση...δεν ειναι ολοι που καθονται 12-15 ωρες στο τιμονι...
-
-
Ο χρήστης spyridon stathakis έγραψε:
Oσο αφορα την εργασια μολις θα εχω κατι υποψην μου θα ενημερωσω...
Θα κοιταξω και τις ευκαιριες εργασιας και εαν υπαρχει κατι αξιολογο θα το ποσταρω εδω
φιλικα..ΣπυροςΜαλλον δεν εχεις καταλαβει την κατασταση στην Ελλαδα,δεν χρειαζεται να υπαρχει 'κατι αξιολογο'.
Αν καποιος πχ δινει δουλεια για ξεντεριασμα ψαριων μαζι με στεγη και βασικη διατροφη,σιγουρα καποιοι ενδιαφερονται αν και το κοστος εισιτηριου ειναι μαλλον βαρβατο.Σε οτι αφορα το ταξι,κατα την γνωμη μου το κουραζεις χωρις λογο.
Το μονο θετικο στον οριζοντα ειναι οι δυσκολιες της Αιγυπτου που μπορουν να φερουν τουριστες εδω (αντε να βαλουμε και την δραχμή),ολα τα αλλα ειναι αρνητικα και η παρελθοντικη κινηση στον αερολιμενα ειναι...παρελθον.Οι αναμονες για ταξι στο αεροδρομιο ειναι χρονικά λογικοτατες (παραπλησιες αν οχι μικροτερες απο αλλες ευρωπαικες χωρες) και υπαρχουν και αλλα μεσα μετακινησης (πχ λεωφορειο express) που εξυπηρετουν μια χαρα τους ταξιδιωτες.
Οσο για leasing και δάνεια,να μην θεωρειται δεδομενο οτι θα δωθουν απο καποια τραπεζα εδω παρα μονο με επαχθεις ορους (φερε μας το σπιτι σου για να παρεις 60.000 ευρω με 8% επιτοκιο). -
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....