-
Απο οτι εχω δει (εχω συγγενεις που ειναι ναυτικοι). Καθε χρονο εχουν καινουργιο συμβολαιο. Οποτε αν τους θελουν τους καλουν και εχουν δουλεια για εξι με εννεα μηνες... Πολλοι ειναι καπεταναιοι και μηχανικοι. Πιο λιγοι απλοι ναυτες, καμαρωτοι κτλ. Δυστυχως ως συνηθως εχουν παει με πιο φτηνα εργατικα απο την απο ανατολη (Ινδονησια, Μαλαισια κτλ Επισης πολλοι απο τις πρωην ανατολικες Ευρωπαικες χωρες)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Στα καραβια οι φιλιες στην Ελλαδα χανονται -γινονται περιστασιακες (χανεις επεισοδια γιατι και το δορυφορικο τηλ/ιντερνετ ειναι ακριβο αλλα και παλι αν δεν εισαι εκει...). Εχω δει απο φιλους που ερχονται Ελλαδα, με δυσκολια βρισκουν ακομα και παρεες να βγουν (οι αλλοι δουλευουν, εχουν τις ζωες τους, δεν εχουν χρονο ή χρημα κοκ). Επισης το κατα ποσο θα κανεις μια σοβαρη σχεση (και υπο ποσο καλες συνθηκες θα λειτουργει αυτη) ειναι ενα θεμα...O αδερφος μου ειναι ναυτικος (μηχανικος) εδω και μερικα χρονια. Τυχαινει και οι 2 κολλητοι του να ειναι επισης ναυτικοι και να εχουν 'συγχρονισει' τα ταξιδια τους, οποτε οταν βρισκετε Ελλαδα ειναι ολοι μαζι και κανουν διακοπες...
Υπαρχει και ενα 'αμορε' αλλα ειναι και 24 χρονων, δε σκεφτεται γαμους κτλ.Απο την αλλη σκεψου οτι, ακομα και Ελλαδα να εισαι, δυσκολα θα βγεις με τους φιλους σου αν δεν εχεις φραγκο...
Με δεδομένο για πολλούς ότι πριν τα 35 δεν ψάχνονται για σταθερή σχέση και οικογένεια, είτε λόγω προσωπικής επιλογής, είτε λόγω οικονομικού θέματος, ίσως είναι -γι' αυτούς- καλή επιλογή. Έστω για 'συνταξιοδότηση' στα 40.
Δεν θέλεις νοίκι, τρως μέσα, γυρνάς και αλητεύεις στα λιμάνια, κάνεις κομπόδεμα για ν' αγοράσεις σπίτι και ν' ανοίξεις κάποια επιχειρησούλα στην πατρίδα, μπορεί να ξεβραστείς κιόλας σε καμιά συμπαθητική χώρα και ν' αποφασίσεις ν' αράξεις εκεί.Δεν είναι ιδανική επιλογή.
Δεν είναι καν μια καλή επιλογή.Αλλά είναι μια επιλογή, ίσως καλύτερη από άλλες που ακούγονται διαρκώς κι έχουν ένα σωρό αρνητικά.
Αυτο ακριβως. Βεβαια, για καποιον που τον γοητευει το επαγγελμα θα μπορουσε να ειναι και επιλογη...
Απο οτι εχω δει (εχω συγγενεις που ειναι ναυτικοι). Καθε χρονο εχουν καινουργιο συμβολαιο. Οποτε αν τους θελουν τους καλουν και εχουν δουλεια για εξι με εννεα μηνες... Πολλοι ειναι καπεταναιοι και μηχανικοι. Πιο λιγοι απλοι ναυτες, καμαρωτοι κτλ. Δυστυχως ως συνηθως εχουν παει με πιο φτηνα εργατικα απο την απο ανατολη (Ινδονησια, Μαλαισια κτλ Επισης πολλοι απο τις πρωην ανατολικες Ευρωπαικες χωρες)
Σε ποιες εταιριες κανουν συμβολαιο?
Οι μισθοι αυτη τη στιγμη σε σοβαρη εταιρια με Ελληνικη σημαια ειναι περιπου 5-6000€ (για Γ' μηχανικος ή πλοιαρχος) και συνηθως οι εταιριες σε 'κλεινουν' για το υπολοιπο της καριερας σου (αν φυσικα εισαι 'αστερι') -
Εχει καλα λεφτα η δουλεια σε πλοια...αλλα αρκετοι τα τρωνε με το ανεβουν στο καράβι (τζογος) ή σε μπουρδέλα.
Οσοι ηταν νοικοκυρηδες εκαναν σπιτι και οικογενεια.Παντως δεν θα ξεχασω τον θειο μου....που γυρισε σπιτι και το παιδι του ηθελε 'να φυγει αυτος ο αγνωστος' -
Εχω συμμαθητη που μπηκε φετος εμποροπλοιαρχων.Ολοι απορουσαν γιατι.Λειπεις πολυ καιρο ρε παιδια.Και αυτο που λεει ο tiger
παραπανω δε φαινεται και τοσο μακρινο.Μπορει η γυναικα σου να γεναει κ εσυ να σαι καπου χιλιαδες χιλιομετρα μακρια -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Εχω συμμαθητη που μπηκε φετος εμποροπλοιαρχων.Ολοι απορουσαν γιατι.Λειπεις πολυ καιρο ρε παιδια.Και αυτο που λεει ο tiger
παραπανω δε φαινεται και τοσο μακρινο.Μπορει η γυναικα σου να γεναει κ εσυ να σαι καπου χιλιαδες χιλιομετρα μακριαΑρκει να μην γενναει ενω λειπεις πανω απο 9 μηνες.
Ολα μεσα στην ζωη ειναι Σωκρατη.Αν δεν εχεις αλλη επιλογη τι θα κανεις;Θα περιμενεις απο την μανα σου και τον πατερα σου να χαρτζιλικώνουν;
-
Την δουλειά στην θαλασσα την θεωρω την πιο δύσκολη εργασία που μπορεί να κανει καποιος. Το έχω βίωμα εδω και πολλά χρόνια στο φιλικο περιβάλλον μου και τους ναυτικούς τους σέβομαι απεριόριστα για την επιλογη τους.
Είναι ένα επαγγελμα που πέρα απο τα 'πραγματικά' οφέλη ή μειονεκτήματα που μπορεί να έχει, προσφέρει έντονα, πάρα πολύ έντονα συναισθήματα! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
παραπανω δε φαινεται και τοσο μακρινο.Μπορει η γυναικα σου να γεναει κ εσυ να σαι καπου χιλιαδες χιλιομετρα μακριαΑρκει να μην γενναει ενω λειπεις πανω απο 9 μηνες.
Ολα μεσα στην ζωη ειναι Σωκρατη.Αν δεν εχεις αλλη επιλογη τι θα κανεις;Θα περιμενεις απο την μανα σου και τον πατερα σου να χαρτζιλικώνουν;
Καλα συμφωνοι,αλλα ειναι παλουκι ρε γαμωτο...
-
Κάνεις παραχωρήσεις. Ο ξάδερφος μου είναι πλοίαρχος σε φορτηγό αλλά όχι πετρέλαιο αλλά σιτηρα, ρύζι και τέτοια.
Στο 9μηνο εισέπρατε 70k. Κάθονταν ένα τρίμηνο και ξανά τα ίδια. Αυτό που μου έλεγε ήταν το άγχος για τα χρονικά όρια των παραδόσεων, παίζονταν πολλά ευρώ με τις ρήτρες. Δύσκολα τα πράγματα αλλά μόλις έκανε 2 παιδάκια σταμάτησε. Εκατσε κανα 2αρι χρόνια που ήταν μικρά και τέλος. Τώρα είναι στα γραφεία της εταιρείας που δούλευε. Ελλάδα αλλά και πάλι δουλεύει 12-14ωρα.
-
Εdit
-
Κ ο συμμαθητης μου αυτο μου λεγε,οτι εισαι στην αλλη ακρη του κοσμου και πρεπει να υπολογισεις με ακριβεια λεπτων τι ωρα θα δεσεις στον προορισμο αλλιως χανεις πολυ χρημα και ειναι πολυ αγχωτικη διαδικασια.Αν προσθεσει κανεις το οτι εισαι συνεχεια μακρια απο ατομα,απο μερη,απο συνηθειες που αγαπας,μαλλον ειναι απο τις πιο δυσκολες δουλειες
Elteo τη δυνατοτητα να σταματησεις και να μπεις σε γραφειο την εχουν ολοι? -
Oχι, έβαλε βύσμα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Oχι, έβαλε βύσμα.Τοτε ειναι οντως γτπ δουλεια..Συνταξιοδοτηκα τι ισχυει ξερουμε?
-
Κ ο συμμαθητης μου αυτο μου λεγε,οτι εισαι στην αλλη ακρη του κοσμου και πρεπει να υπολογισεις με ακριβεια λεπτων τι ωρα θα δεσεις στον προορισμο αλλιως χανεις πολυ χρημα και ειναι πολυ αγχωτικη διαδικασια.Αν προσθεσει κανεις το οτι εισαι συνεχεια μακρια απο ατομα,απο μερη,απο συνηθειες που αγαπας,μαλλον ειναι απο τις πιο δυσκολες δουλειες
Elteo τη δυνατοτητα να σταματησεις και να μπεις σε γραφειο την εχουν ολοι?Καλα, δεν ειναι ολοι καπετανιοι πανω στα καραβια. Δεν το εχουν ολοι αυτο το αγχος.
Την δουλειά στην θαλασσα την θεωρω την πιο δύσκολη εργασία που μπορεί να κανει καποιος. Το έχω βίωμα εδω και πολλά χρόνια στο φιλικο περιβάλλον μου και τους ναυτικούς τους σέβομαι απεριόριστα για την επιλογη τους.
Είναι ένα επαγγελμα που πέρα απο τα 'πραγματικά' οφέλη ή μειονεκτήματα που μπορεί να έχει, προσφέρει έντονα, πάρα πολύ έντονα συναισθήματα!Ωπα, κανε λιγο κρατει...Δυσκολη, ναι. Επικινδυνη, ακομα περισσοτερο. Αλλα σε καμμια περιπτωση 'την πιο δυσκολη εργασια που μπορει να κανει καποιος'.
-
Oχι, έβαλε βύσμα.
Τοτε ειναι οντως γτπ δουλεια..Συνταξιοδοτηκα τι ισχυει ξερουμε?
Τωρα δεν ξερω να σου πω, αλλα ο πατερας μου βγηκε με πληρη συνταξη στα 55 του κ τωρα στα 70 του επαιρνε (λεω επαιρνε γιατι καθε μηνα ερχεται κ λιγοτερο ποσο, δεν ξερουμε ποσο θα φτασει - προς τα κατω παντα) γυρω στα 2.5 χιλιαρικα.
-
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010
ΣΕΒ: «Παραφιλολογία η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατ' επιταγή ΔΝΤ»
Tη στιγμή που τη χώρα σκιάζει η παρουσία του ΔΝΤ και αναπτύσσονται σενάρια για περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με γραπτή δήλωσή του... υπενθυμίζει με νόημα ότι η δημόσια και όχι η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, προσθέτοντας ότι δεν είναι λογικό οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν την ασωτία των συντεχνιών του δημόσιου τομέα και του πελατειακού συστήματος.
Με τη δήλωσή του ο κ. Δασκαλόπουλος ζητεί άμεση ενεργοποίηση χωρίς άλλη καθυστέρηση του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι κάθε άλλη επιλογή θα αποδεικνυόταν καταστροφική για τον τόπο και οδηγεί αναπότρεπτα σε εθνική πτώχευση και έξοδο από την ευρωζώνη.
Σε ό,τι αφορά την «παραφιλολογία», όπως τη χαρακτηρίζει, περί μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατ'Α επιταγή, του ΔΝΤ, αναφέρει: «Δεν είναι λογικό οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν την ασωτία των συντεχνιών του δημόσιου τομέα και του πελατειακού συστήματος. Ο ιδιωτικός τομέας έχει τρόπους να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη χωρίς να μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων του. Κι αυτό είναι κάτι που οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ μπορούν να καταλάβουν».
http://greece-salonika.blogspot.com/201 ... z1fbspvZtLγια να μην ξεχνάμε.....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ωπα, κανε λιγο κρατει...Δυσκολη, ναι. Επικινδυνη, ακομα περισσοτερο. Αλλα σε καμμια περιπτωση 'την πιο δυσκολη εργασια που μπορει να κανει καποιος'.
Μαλλον τη θεωρει δυσκολη απο ψυχολογικη αποψη.
Παντως κι αυτη ειναι μια δουλεια που πρεπει να γουσταρεις παρα πολυ για να την κανεις αλλιως μονο δυστυχισμενος θα σαι. -
Oχι, έβαλε βύσμα.
Τοτε ειναι οντως γτπ δουλεια..Συνταξιοδοτηκα τι ισχυει ξερουμε?
Εξαρτάται πόσα χρόνια είσαι σε ελληνική σημαία και τι άλλο κάνεις για να σου αναγνωρίζεται υπηρεσία, πληρώνοντας φυσικά.
-
Στις ελληνικες σημαιες υπαρχουν δουλειες?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κάνεις παραχωρήσεις. Ο ξάδερφος μου είναι πλοίαρχος σε φορτηγό αλλά όχι πετρέλαιο αλλά σιτηρα, ρύζι και τέτοια.Στο 9μηνο εισέπρατε 70k. Κάθονταν ένα τρίμηνο και ξανά τα ίδια. Αυτό που μου έλεγε ήταν το άγχος για τα χρονικά όρια των παραδόσεων, παίζονταν πολλά ευρώ με τις ρήτρες. Δύσκολα τα πράγματα αλλά μόλις έκανε 2 παιδάκια σταμάτησε. Εκατσε κανα 2αρι χρόνια που ήταν μικρά και τέλος. Τώρα είναι στα γραφεία της εταιρείας που δούλευε. Ελλάδα αλλά και πάλι δουλεύει 12-14ωρα.
Να δουλευεις 12 και 14 ώρες μεσα στα σαπιοκάραβα ή μεσα στην πολη με αγχος, είναι σκλαβιά. Και ο πατέρας μου έκανε δυο δουλειές ,αλλα τωρα στα 55 είναι σε ασχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση. Απο την αλλη πλευρά ο θείος μου που ''δουλευε'' στον ΟΤΕ 5-6? ωρες είναι στα 60 και πετάει. Ποτέ δεν είχε αγχος, έπαιρνε τρελά λεφτα και ολα ηταν ήρεμα.
Εγω 14 ώρες δεν πρόκειται να δουλέψω ΠΟΤΕ. Ειδα ενα ντοκιμαντερ σήμερα της εκπομπης ''πρωταγωνιστες''. Το θεμα ήταν για τους νεους που γύριζαν στην επαρχια και έδειχνε κάποια χωριά γυρω απο τις Πρεσπες. Τι μαγευτικα τοπία ηταν αυτά ρε παιδια. Ναι και αυτοι ειχαν τα χωράφια τους, τα βόδια τους και δουλευαν ,αλλα οι ρυθμοί ήταν ήρεμοι και δεν υπήρχε αγχος.
Το νόημα της ζωης είναι να νοιώθεις ευτυχισμένος. Αμφιβάλλω αν είσαι ευτυχισμένος δουλεύοντας στο καραβι 24ωρα ή σε οποιαδήποτε δουλεια μεσα σε ενα κωλοκτηριο.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ωπα, κανε λιγο κρατει...Δυσκολη, ναι. Επικινδυνη, ακομα περισσοτερο. Αλλα σε καμμια περιπτωση 'την πιο δυσκολη εργασια που μπορει να κανει καποιος'.
Μαλλον τη θεωρει δυσκολη απο ψυχολογικη αποψη.
Παντως κι αυτη ειναι μια δουλεια που πρεπει να γουσταρεις παρα πολυ για να την κανεις αλλιως μονο δυστυχισμενος θα σαι.Το ψυχολογικο ειναι σχετικο. Για καποιον που γουσταρει να γυρισει ολο τον κοσμο κ να γ@μ@ει δειγματοληπτικα απο ολες τις φυλες του πλανητη, ειναι σουπερ.
Τεσπα εγω το πηγαινα πιο προς το 'θα βγει κανα ανθρακωρυχος κ θα γελαει στη μαπα μας' για τους ναυτικους. Γενικα θεωρω οτι οι πιο δυσκολες δουλειες ειναι αυτες που γινονται κατω απο τη γη.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....