-
Τα ίδια αναφέρω κι εγώ από St. Louis και Chicago. Την νύχτα, μόνο σε κεντρικά σημεία και με προσοχή και ποτέ μόνοι. Ειδικά το St. Louis όταν πήγα, είχε και το ρεκόρ στην κατάταξη εγκληματικότητας για τις ΗΠΑ!
Αλλά ευτυχώς που είμαι ατρόμητος!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τα ίδια αναφέρω κι εγώ από St. Louis και Chicago. Την νύχτα, μόνο σε κεντρικά σημεία και με προσοχή και ποτέ μόνοι. Ειδικά το St. Louis όταν πήγα, είχε και το ρεκόρ στην κατάταξη εγκληματικότητας για τις ΗΠΑ!Αλλά ευτυχώς που είμαι ατρόμητος!
τη γλύτωσες πστ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@ tryphoon, τπτ ιδιαίτερο, εκτός απ το ότι στο τελευταίο συνέδριο στο Detroit μία απ τις συμβουλες ήταν το βράδυ μόνο στο κέντρο κυκλοφορείτε
έχεις σοβαρό κόλλημα, και είτε ζεις στον δικό σου κόσμο, είτε απλά μας δουλεύεις. Και μιλάω για απτά δεδομένα περί εγκληματικότητας, όχι περί ήλιου και θάλασσαςΚαι μένα αν μου έλεγαν τέτοια πριν 10/15 χρόνια έτσι θα απαντούσα, όταν όμως ζεις με τη μαμά και τσοντάρει και λίγο σύνταξη η γιαγιά τα πράγματα δείχνουν αλλιώς....
-
O Τρύφων ζει σε μια από τις καλύτερες πόλεις του κόσμου. Προφανώς το 'εξωτερικό' δεν είναι έτσι, είτε στην Αγγλία, είτε στη Γαλλία, είτε στις ΗΠΑ.
Άμα έχεις λεφτά βέβαια, παντού καλά είναι. Αν είσαι gastarbeiter, πήζεις στους trash γείτονες και σου λείπει η Ελλαδάρα με τον ωραίο καιρό και τους ζεστούς ανθρώπους (όχι στον Άγ. Παντελεήμονα ή το Ζεφύρι εννοείται). -
Εντάξει, και εδώ λένε να αποφεύγεις το κέντρο της Αθήνας νύχτα αν είσαι πεζός, αλλά έχω περπατήσει πολλές φορές (με μόλις 1 άτομο παρέα, όχι τσούρμο δηλαδή - αλλά και μόνος κανα δυό φορές έχει τύχει) την Πατησίων, στην Πανεπιστημίου, την Σταδίου, ακόμα και την Πειραιώς και κομμάτι της Αχαρνών ξημερώματα, και δεν έχει συμβεί κάτι. Νομίζω το ίδιο πράγμα είναι, δεν είναι πιο επικίνδυνο το γκέτο του Αγ. Ελευθερίου και της Ομόνοιας απ' οτι π.χ. το γκέτο του Detroit (το οποίο, btw, είναι περίπτωση για τα δεδομέν της Αμερικής - δηλαδή και πάλι πήρατε το άκρο ως μέτρο σύγκρισης, όχι τον μέσο όρο).
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Αν γυρίσω Ελλάδα (μακριά από μας...! ), δεν θα γυρίσω ούτε για την ζωάρα, ούτε για τα μπιτσόμπαρα, ούτε για την λιακάδα, ούτε για τη θάλασσα.
Oυτε για την τιθωρα ουτε για κιμπουμπου ουτε για καμπινγκ ουτε για μενα στην τελικη;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Αν γυρίσω Ελλάδα (μακριά από μας...! ), δεν θα γυρίσω ούτε για την ζωάρα, ούτε για τα μπιτσόμπαρα, ούτε για την λιακάδα, ούτε για τη θάλασσα.
Oυτε για την τιθωρα ουτε για κιμπουμπου ουτε για καμπινγκ ουτε για μενα στην τελικη;
Αφού το γράφω... Ζωάρα...
-
-
Τα ίδια αναφέρω κι εγώ από St. Louis και Chicago. Την νύχτα, μόνο σε κεντρικά σημεία και με προσοχή και ποτέ μόνοι. Ειδικά το St. Louis όταν πήγα, είχε και το ρεκόρ στην κατάταξη εγκληματικότητας για τις ΗΠΑ!Αλλά ευτυχώς που είμαι ατρόμητος!
Καλα προφανως δεν ειναι ολη η αμερικη ετσι.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τα ίδια αναφέρω κι εγώ από St. Louis και Chicago. Την νύχτα, μόνο σε κεντρικά σημεία και με προσοχή και ποτέ μόνοι. Ειδικά το St. Louis όταν πήγα, είχε και το ρεκόρ στην κατάταξη εγκληματικότητας για τις ΗΠΑ!
Αλλά ευτυχώς που είμαι ατρόμητος!
Καλα προφανως δεν ειναι ολη η αμερικη ετσι.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
γιατί είναι η ελλάδα δηλ; αλλιώς σε άλλη πόλη ζω...
-
Σε σχέση με ΗΠΑ, θα έλεγα πως ναι έχει. Μιλώντας για μέσους όρους. Γιατί , ρώτησα αμοιβές στις ΗΠΑ και αν τα βάλεις κάτω, είναι χειρότερα από εμάς. Πχ τα 80Κ $ ή 100Κ $ το χρόνο για ένα μηχανικό, αν συνυπολογίσεις πως είναι με 10 μέρες άδεια το χρόνο, χωρίς εισφορές σε ταμεία κλπ κλπ, δεν είναι και τόσα λεφτά...
Για μηχανικο στην ηλικια σου να υποθεσω οτι μιλας; (μην παρεις στραβα το 'στην ηλικια σου'... )
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατί είναι η ελλάδα δηλ; αλλιώς σε άλλη πόλη ζω...Όπως λέμε, το κράτος των Αθηνών;
-
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτησή σας μιας και το θέμα με αφορά άμεσα.
Θεωρώ ότι κάνετε από ένα σφάλμα ο καθένας.
O HF εξακολουθεί να πιστεύει ότι, ανεξάρτητα από το αν θα κάνει παιδιά ή όχι, σε 10 ή 15 χρόνια θα είναι ο ίδιος (αγνοώντας ότι αν χτυπα ξύλο, αδερφε, αν και δεν αρκεί χρειαστεί ιατροφαρμακευτική βοήθεια θα τον έχουν στην καλύτερη 7 νομά σε 1 δωμά, με πλήρη αναξιοπρέπεια και αν έχει γερή κράση απλά θα κάνει υπομονή)
0 tryphon θεωρεί ότι ό,τι ισχύει για αυτόν, ισχύει για όλους (πράγμα που παρατηρώ και στον αδερφό μου που ζει μόνιμα στο εξωτερικο... τείνει να παραβλέπει ότι η Ελλάδα είναι όπως είναι καλή κακή, δεν εξετάζω επειδή προφανώς εκφράζει ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου που ζει εκεί)Το ζήτημα είναι να γνωρίζεις τι σε περιμένει. Αν το γνωρίζεις και η πρόθεσή σου είναι να το φας και να πεις και ένα τραγούδι επειδή γουστάρεις όλα τα άλλα (υπάρχουν 1000άδες όμορφα πράγματα που μπορεί να βρει κανείς στην Ελλάδα) δε νομίζω ότι χωρά αντίλογος.
Όσο αφορά τους μαλάκες έχω εντελώς αντίθετη άποψη.
Εδώ μένω σε μια γειτονιά όπου, όπως πληροφορήθηκα από την προηγούμενη απογραφή, ήμασταν το μόνο ζευγάρι με διπλώματα πανεπιστημίου και μεταπτυχιακά στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία τις συνήθειές τους, αν και καθόλου φτηνές_άλλωστε είναι η πιο ακριβή ζώνη στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μου_, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το επίπεδο είναι χαμηλότατο (πράγμα που το έχω διαπιστώσει δια της σκληρής οδού σε καθημερινή βάση: σκουπίδια που ταξιδεύουν από το 4ο, μαλακισμένα παιδάκια που καπνίζουν από τα 12 και χαράζουν για πλάκα αυτοκίνητα, γριές που ταϊζουν γάτες χωρίς να τις νοιάζουν ότι η γειτονιά βρομοκοπάει, ραδιόφωνο ντερτι-εφεμ στο φουλ, τσιγάρο σε ελέυθερη πτώση και όποιον πάρει ο Χάρος, φασαρίες 3 η ώρα το πρωί αλλά και 600ρες Μερσεντές και άλλα όμορφα).
Για αυτό και κατά τη γνώμη μου η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι κατά βάση οικονομική αλλά πάνω από όλα κρίση αξιών και έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια (σκεφτείτε μόνο τι ιδανικά έχει ο μέσος Έλληνας σήμερα...). Μοιραία έφτασε κάποια στιγμή και στην οικονομική καταστροφή. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
O Τρύφων ζει σε μια από τις καλύτερες πόλεις του κόσμου. Προφανώς το 'εξωτερικό' δεν είναι έτσι, είτε στην Αγγλία, είτε στη Γαλλία, είτε στις ΗΠΑ.
Άμα έχεις λεφτά βέβαια, παντού καλά είναι. Αν είσαι gastarbeiter, πήζεις στους trash γείτονες και σου λείπει η Ελλαδάρα με τον ωραίο καιρό και τους ζεστούς ανθρώπους (όχι στον Άγ. Παντελεήμονα ή το Ζεφύρι εννοείται).γιά γουγλισε λίγο για το Epalignes
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
O HF εξακολουθεί να πιστεύει ότι, ανεξάρτητα από το αν θα κάνει παιδιά ή όχι, σε 10 ή 15 χρόνια θα είναι ο ίδιος (αγνοώντας ότι αν χτυπα ξύλο, αδερφε, αν και δεν αρκεί χρειαστεί ιατροφαρμακευτική βοήθεια θα τον έχουν στην καλύτερη 7 νομά σε 1 δωμά, με πλήρη αναξιοπρέπεια και αν έχει γερή κράση απλά θα κάνει υπομονή)Αλέξανδρε, με παρεξήγησες νομίζω.
Εγώ δεν είπα πως δεν βλέπω τα στραβά της Ελλάδας, ή πως είμαι αντίθετος στην μετανάστευση. Κι εγώ έχω κοιτάξει προοπτικές στο εξωτερικό (ενδεικτικά, Αραβ. Κόλπο, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία).
Τα βάζω κάτω, τα μετράω, βλέπω τι θέλω και τι μπορώ να έχω.
Απλώς, δεν αντέχω τους μηδενισμούς , πως στην Ελλάδα όλα είναι χάλια και πως έξω τα πάντα είναι τέλεια. Αυτό.
Θεωρώ, εξίσου πιθανό, σε λιγότερα από τα χρόνια που αναφέρεις, να είμαι κι εγώ σε άλλη χώρα, αλλά θα προσπαθήσω και τότε να είμαι όσο γίνεται αντικειμενικός.
Παρεμπιπτόντως, το κλίμα και ο καιρός, παίζουν για μένα ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία (έχω δοκιμάσει το υγρό και βροχερό κλίμα για αρκετά χρόνια και ...δεν το αντέχω καθόλου! ). Είμαι απλούστατα πιο ευτυχής και χαρούμενος όταν ο καιρός είναι καλός. Και προτιμώ να τρώω στην μάπα κάποια άλλα πράγματα εξαιτίας αυτού.
Αλλά αυτός είμαι εγώ και πιθανόν κάποιος άλλος να μην αντέχει την ζέστη ή τον ήλιο ή ή ή...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Ναι, ναι, έχεις δίκιο, κράτα τα όλα για πάρτη σου, είσαι καλά, είμαι καλά, όλα καλά. Αν θες όμως εγώ που δεν ντρέπομαι ούτε φοβάμαι μπορώ να σου πω 5-6 για έξω:
- Παιδεία (σχολεία για παιδεία δημόσια χωρίς φροντιστήρια και χωρίς ανεργία στην τελική ευθεία)
- Υγεία (πολιτισμός, σεβασμός, καθαριότητα, επίπεδο)
- Περιβάλλον (καθαριότητα, ομορφιά, πολιτισμός)
- Δημόσιες υπηρεσίες (σεβασμός, αποτελεσματικότητα, εγκυρότητα)
- Επίπεδο ζωής (αμοιβές, σεβασμός, ενδιαφέρον)
- Ελεύθερος χρόνος (απόλυτος σεβασμός στα ωράρια)
- Ασφάλεια (τι να πω, έχετε γίνει Αφγανιστάν)
Πάρα πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να σου εξομολογηθώ την ομάδα αίματος μου.
Λοιπόν ασ'τα σουξου μουξου και τις παραλίες και κοίτα τι θα κάνεις με τη ζωή σου για τα παιδιά σου και την οικογένεια σου αλλά και για τον εαυτό σου.
Από περιέργεια, αφού εκεί όλα είναι τόσο μπόμπα, γιατί χαλιέσαι στο 4τφ; Άσε μας εδώ εμάς τους Αφγανούς και πάνε να τα πείτε όμορφα και πολιτισμένα για το τεράστιο πρόβλημα του τραβήγματος του καζανακίου μετά τις 11.
-
Είμαι ψυχούλα ρε, σαν τη Μέρκελ...
-
2 χρόνια και 5 μήνες θέλω για να συμπληρώσω 15ετία αλλά δε βλέπω να αντέχω μέχρι τότε. Όχι οτι παίζει θέμα απόλυσης αλλά χρόνο με το χρόνο το κλίμα και η γενικότερη απαξίωση γίνονται όλο και πιο δυσκολοχώνευτα.
Με βλέπω Αυστραλία μπορεί και τον Ιανουάριο , απλά δε έχω αποφασίσει σε ποιά ειδικότητα ΙΕΚ να στραφώ.
Training and further education ,South Australia .
http://www.tafesa.edu.au/international.aspx
να τρυπώσω σε κάνα φούρνο να έχω το ψωμάκι μου ; http://www.tafesa.edu.au/xml/course/in/in_2011WBE.aspxΥπάρχει και το TAFE στη New South Wales.
http://www.detinternational.nsw.edu.au/tafe/Διαλιιιέχτε , έχω-έχω .
-
O HF εξακολουθεί να πιστεύει ότι, ανεξάρτητα από το αν θα κάνει παιδιά ή όχι, σε 10 ή 15 χρόνια θα είναι ο ίδιος (αγνοώντας ότι αν χτυπα ξύλο, αδερφε, αν και δεν αρκεί χρειαστεί ιατροφαρμακευτική βοήθεια θα τον έχουν στην καλύτερη 7 νομά σε 1 δωμά, με πλήρη αναξιοπρέπεια και αν έχει γερή κράση απλά θα κάνει υπομονή)Αλέξανδρε, με παρεξήγησες νομίζω.
Εγώ δεν είπα πως δεν βλέπω τα στραβά της Ελλάδας, ή πως είμαι αντίθετος στην μετανάστευση. Κι εγώ έχω κοιτάξει προοπτικές στο εξωτερικό (ενδεικτικά, Αραβ. Κόλπο, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία).
Τα βάζω κάτω, τα μετράω, βλέπω τι θέλω και τι μπορώ να έχω.
κοίτα, ειδικά όταν είσαι και κάποιας ηλικίας πολλά πράγματα παίζουν επίσης ρόλο. Πχ, εσύ βρίσκεις δουλειά εκεί, η γκομενά σου τι΄θα κάνει? Ή το αντίστροφο, έχεις γκόμενα ξένη, θεωρείς ότι είναι εύκολο να γυρίσεις Ελλάδα, όταν ο μόνος κοινός τόπος είναι αυτός που την γνώρισες και που ΚΑΙ οι δύο έχετε κοινωνικοποιηθεί?
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Και μένα αν μου έλεγαν τέτοια πριν 10/15 χρόνια έτσι θα απαντούσα, όταν όμως ζεις με τη μαμά και τσοντάρει και λίγο σύνταξη η γιαγιά τα πράγματα δείχνουν αλλιώς....
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....