-
mirage ακόμα δεν έχω καταλάβει πως ήσουνα Γερ. Erasmus ή μτχ?
στο ερώτημα αν κάποιος μπορεί να βγει και να πιάσει άμεσα δουλειά σε σχετική ετιαρία, γίνεται εάν κάνει διπλωματική στο συγκεκριμένο αντικείμενο οπότε και μπορεί να δουλέψει 1/2 με 1 χρόνο με τις γνώσεις αυτές ¨αγοράζοντας¨ στην ουσία χρόνο για να αποκτήσει μεσω δουλειάς τα υπόλοιπα που θα έπρεπε να ξερει όντας πτυχιουχος ενός πολ/νειου -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μήπως κάτι κάνουμε λάθος εμείς...Μάλλον όλοι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε όνειρο ζωής πώς να γίνουμε σωστοί πολίτες, πώς να προάγουμε εμάς και τη χώρα μας στο καλύτερο δυνατό, αλλά πώς θα βγάλουμε εύκολα λεφτά, πώς θα πουλήσουμε μούρη, πώς θα δουλέψουμε λιγότερο κτλ-κτλ, ακόμα κι αν αυτά συνεπάγονται λιγότερη ανθρωπιά, περισσότερος σταρχιδισμός και λιγότερος σεβασμός στον συνάνθρωπό μας...(ακόμα και ο γράφων κάποιες φορές παρασύρεται και βλέπει τα λεφτά και τα υλικά ως αυτοσκοπό)
Νοοτροπία λαού είναι που κληρονομείται από τη μια γενιά στην επόμενη και δυστυχώς αν υποθέσουμε ότι από τη δική μου γενειά έχει αρχίσει η κάθαρση, μάλλον δεν θα προλάβω να δω τη χώρα μας και τους ανθρώπους της όπως θα έπρεπε ακόμα κι αν ζήσω 100 χρόνια...Πάντως και στα πανεπιστήμια έξω δεν είναι πολύ καλύτερα.Παιδικός μου φίλος πήγε στο ΕΤΗ για διπλωματική και όλοι είχαν ένα ύφος:ο καθένας κάνει τη δουλειά του και δε σε βοηθάω γιατί η γνώση που έχω κατακτήσει μου ανήκει.Μπορεί να έπεσε σε εξαιρέσεις, πάντως 6 μήνες που ήταν εκεί, αυτό που του έλειψε ήταν η ζεστασιά στους ανθρώπους, αλλά του άρεσε αυτή η αίσθηση ασφάλειας που είχε καθώς περπατούσε στους δρόμους και ότι ο άλλος που θα σου μιλήσει δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να σου πει μια καλημέρα.
ΥΓ:Κάποιες φορές λέω ότι φταίει που είμαι μικρός σχετικά και τα βλέπω όλα τόσο ιδεαλιστικά.ΥΓ2:Sorry για τα μελοδραματικά στοιχεία του post μου αλλά είναι και 1 το βράδυ και οι σκέψεις μου είναι πιο κοντά στα συναισθήματα (λόγω μικρότερων αντιστάσεων)
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
για explain...Σε μια μικρή εταιρία επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων υπάρχει μια μικρή γραμμή παραγωγής. Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που να αναλάβει την παραγωγή και την εξέλιξη της γραμμής παραγωγής (νέα μηχανήματα, εφαρμογή νέων τεχνολογιών, …)
Επίσης έχουμε πάρει την αντιπροσωπεία για την Ελλάδα κάποιων εταιριών που κατασκευάζουν inox εξοπλισμό για τη βιομηχανία τροφίμων (αλλά και για 'μικρομάγαζα').
Για την πρώτη δουλειά δίνουμε 1040 ευρώ καθαρά το μήνα, για τη δεύτερη επειδή έχει δουλειά και ώρες εκτός αλλά χρειάζονται και ταξίδια για επίσκεψη στους πελάτες ή / και παράδοση εξοπλισμού (όλα τα μέσα μεταφοράς είναι δικά μας), προσφέρουμε το 50% των καθαρών κερδών. Ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να τα κάνει και τα δυο. Το παιδί που έχουμε τώρα κάνει άψογα την πρώτη δουλειά (υπεύθυνος παραγωγής), την εξέλιξη της γραμμής όμως ούτε την αγγίζει. Όσο για τον εξοπλισμό, του ζήτησα να πάει στην IFFA πριν από ένα μήνα επειδή εγώ δεν προλάβαινα κι έκανε πως δεν άκουσε. ‘Όλα τα έξοδα καλύπτονταν από εμάς. Οπότε και όλη τη δουλειά με τους πελάτες (επισκέψεις, παραδώσεις) την κάνω εγώ. Σημειωτέον ότι έχουμε και δυο άτομα που έχουν αναλάβει την επαφή με τους πελάτες (τηλέφωνα, σύνταξη προσφορών) οπότε εμείς καλούμαστε να κάνουμε μόνο τα παράξενα.
Βέβαια αυτή είναι η περιγραφή που κάνω εγώ, ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέω, αλλά έχουν και πτυχές που δεν μπορώ να δω. Αλλά μηχανολόγος (ΤΕΙ και χρωστάει ακόμα ένα μάθημα) που παίρνει 1040 ευρώ το μήνα καθαρά και τα απογεύματά του και τα σαββατοκύριακα ασχολείται με τα χόμπι του, μπορούσε τουλάχιστον να εξηγήσει από την αρχή μέχρι που ήθελε να το πάει. Τέλος πάντων, καλό παιδί είναι και δεν έχω πρόβλημα. Τα χρήματα που παίρνει, τα βγάζει. Κάτι παραπάνω όμως δεν κάνει, ούτε για την εταιρία ούτε για τον εαυτό του.ililias θυμήσου οτι το έχεις πει δις
σε θυμάμαι να το έχεις ξαναπεί, μην μου πάθεις ξαφνική επιλεκτική αμνησία άμα και όταν οκ?Ναι, το έχω ξαναπεί. Πολλές φορές, μάλιστα.
Είναι και ο τερατώδης μισθός των 1000 ευρώ σε συνδυασμό με την εξωτική Ηλεία, που δεν μπορείς να πεις όχι...
[quote='ratanplan']Γιατι προφανός παρα πολλοι γκρινιάζουν για τα 700
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
βασικά πρέπει να γίνει κατανοητό οτι η δουλειά του μηχανικού ΔΕΝ είναι να σφίγγει μπουλόνια κολλάει πλακέτες και να αλλάζει τσιμούχες. Αυτή είναι δουλεία τεχνικούπράγμα που στην ελλάδα ΔΕΝ το έχουμε καταλάβει..Αυτό, φίλε, είναι άλλο ένα πρόβλημα στην Ελλάδα του σήμερα: Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί θα έπρεπε να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να εξηγήσουν στους μηχανικούς τι να κάνουν και πως. Αλλά οι δικοί μας Μηχανολόγοι Μηχανικοί έχουν θεωρητικές γνώσεις μηχανικών και απαιτήσεις Μηχανολόγων, ενώ **μηχανικοί **δεν υπάρχουν.
Κι αν ένας Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου δεν ξέρει να χειρίζεται ένα γαλλικό κλειδί, ποιός θα το **σχεδιάσει **το ρημάδι; Ο σιδεράς της γειτονιάς μας;
-
Πολλα χιλιαρικα ακουω ρε παιδια
Κανα χιλιαρικο, για μενα, παιζει; -
ililias όταν λές εξέλιξη και νέες τεχνολογίες τι έχεις στο μυαλό σου γιατί μπορεί το παιδί όντως να μην έχει τις γνώσεις να το κάνει και να χρειάζεσαι κάποιον με άλλη ειδικότητα
ΥΓ
βρες κανένα ταλαντούχο πιτσιρικά και παντρεψε τον με την κόρη -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Ένας που έφερε έναν από την Ελβετία (και για να μην του φύγει τον πάντρεψε με την αδελφή του και τον έκανε και συνέταιρο) μετράει τώρα τα κέρδη του σε εκ ευρώ το χρόνο. Που θα πάει, θα βρω κι εγώ έναν.
Και όχι, δεν μπορεί κανείς να δώσει 2.000 ευρώ το μήνα σε κάποιον για να παίζει. Ας τα κερδίσει με την αξία του.Κοιτα, αμα εχεις ωραια αδελφη ή κορη, τοτε το συζηταμε , για τα εκατομυρια οτι κατσει. Καλο παιδι ειμαι (αν και ολιγον κοντρακιας), θα την προσεχω
-
βασικά πρέπει να γίνει κατανοητό οτι η δουλειά του μηχανικού ΔΕΝ είναι να σφίγγει μπουλόνια κολλάει πλακέτες και να αλλάζει τσιμούχες. Αυτή είναι δουλεία τεχνικούπράγμα που στην ελλάδα ΔΕΝ το έχουμε καταλάβει..
Αυτό, φίλε, είναι άλλο ένα πρόβλημα στην Ελλάδα του σήμερα: Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί θα έπρεπε να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να εξηγήσουν στους μηχανικούς τι να κάνουν και πως. Αλλά οι δικοί μας Μηχανολόγοι Μηχανικοί έχουν θεωρητικές γνώσεις μηχανικών και απαιτήσεις Μηχανολόγων, ενώ **μηχανικοί **δεν υπάρχουν.
Κι αν ένας Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου δεν ξέρει να χειρίζεται ένα γαλλικό κλειδί, ποιός θα το **σχεδιάσει **το ρημάδι; Ο σιδεράς της γειτονιάς μας;
+1
Είναι απαράδεκτο ένας μηχανολόγος να μη ξέρει να λειτουργήσει τόρνο. Έβλεπα μηχανολόγους (σε εργαστήριο) να βάζουν αλουμίνια στο τόρνο και να ΣΦΥΡΑΕΙ ο τόρνος (λάθος ταχύτητες, μαλακό υλικό).
Είναι δουλειά του τεχνίτη να φτιάξει το εξάρτημα αλλά ο μηχανολόγος ΠΡΕΠΕΙ να γράψει όλες τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, ταχύτητες, υλικά κλπ. Δεν πρέπει να μαντεύει ο τεχνίτης από την εμπειρία του.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κοιτα, αμα εχεις ωραια αδελφη ή κορη, τοτε το συζηταμε , για τα εκατομυρια οτι κατσει. Καλο παιδι ειμαι (αν και ολιγον κοντρακιας), θα την προσεχωΟι αδελφές μου είναι μια χαρά αλλά έχουν 3 παιδιά μέσο όρο η καθεμία, στην κόρη μου ελπίζω για κάνα καλό γαμπρό, αλλά μάλλον της πέφτεις μεγάλος.
Από την άλλη μεριά, μέχρι να μεγαλώσει αυτή θα έχει πήξει και το μυαλό σου. χμμμμμμ, δεν είν' κακό. Για στείλε καμιά φωτό.Χωρίς πλάκα, έγραψα με δυο λόγια μια μεγάλη ιστορία: Κάποιος αγόρασε μηχανές από την Ελβετία και αναγκάστηκε να πάει εκεί να βρει μηχανικό που να μπορεί να του τις ρυθμίσει, κανένας Έλληνας δεν μπορούσε. Έφερε τον άνθρωπο για 3 μήνες και τον κράτησε για μια ζωή.
Α - και μην πει κανένας για μισθούς, όταν τον έφερε του στοίχισε το τρίμηνο περίπου δυο χρόνων μισθούς Μηχανολόγου του Πολυτεχνείου. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ililias όταν λές εξέλιξη και νέες τεχνολογίες τι έχεις στο μυαλό σου γιατί μπορεί το παιδί όντως να μην έχει τις γνώσεις να το κάνει και να χρειάζεσαι κάποιον με άλλη ειδικότηταΛέω πχ για το πέρασμα από τα κόσκινα με έκκεντρα σε αυτά με δονητές.
Ή για διαλογείς laser ή κάμερας αντί της χειροδιαλογής. Ή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, του HACCP, του ISO, ...
Δεν είναι πυρηνική τεχνολογία, ρε συ. Φαντάσου ότι μέχρι κι εγώ τα καταφέρνω. -
Ένας που έφερε έναν από την Ελβετία (και για να μην του φύγει τον πάντρεψε με την αδελφή του και τον έκανε και συνέταιρο) μετράει τώρα τα κέρδη του σε εκ ευρώ το χρόνο. Που θα πάει, θα βρω κι εγώ έναν.Πωπώ, πώς φαίνεται η εκμετάλλευση του ανθρώπινου μόχθου από τον κεφαλαιοκράτη!!!
-
ililias όταν λές εξέλιξη και νέες τεχνολογίες τι έχεις στο μυαλό σου γιατί μπορεί το παιδί όντως να μην έχει τις γνώσεις να το κάνει και να χρειάζεσαι κάποιον με άλλη ειδικότητα
Λέω πχ για το πέρασμα από τα κόσκινα με έκκεντρα σε αυτά με δονητές.
Ή για διαλογείς laser ή κάμερας αντί της χειροδιαλογής. Ή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, του HACCP, του ISO, ...
Δεν είναι πυρηνική τεχνολογία, ρε συ. Φαντάσου ότι μέχρι κι εγώ τα καταφέρνω.μαλλον θές δυο τρια ατομα για ολα αυτά
αμφιβάλω αν ενας μηχανολόγος έχει τις γνώσεις να στήσει εξολοκλήρου σύστημα οπτικής αναγνώρισης/διαλογής κλπ
τα haccp υγιεινή κλπ μάλλον για δουλεία τεχνολόγου τροφίμων μου ακούγεται
για δονητές δεν ξέρω
οπότε ή απευθεινεσαι σε εξειδικευμένες εταιρίες για τέτοιες δουλείες ή προσεύχεσαι να βρείς κάποιον με ολες αυτές τις γνώσεις (μάλλον αδύνατο)
-
Δεν θέλω να τα κατασκευάσει, ρε συ. Να τα τοποθετήσει στην κατάλληλη θέση θέλω, ξέρεις, φύγε εσύ - έλα εσύ.
ΥΓ. Το σύστημα οπτικής διαλογής έρχεται έτοιμο, με οδηγίες χρήσεις. Το στήνει μηχανολόγος της εταιρίας που το πουλάει και μένει και μια μέρα να μας εκπαιδεύσει.
-
Δεν θέλω να τα κατασκευάσει, ρε συ. Να τα τοποθετήσει στην κατάλληλη θέση θέλω, ξέρεις, φύγε εσύ - έλα εσύ.Ok...ποτε ξεκιναω?
-
Εσυ δεν μπορεις..ας εμενες στο Πολυτεχνειο και θα μπορουσες...
Ηλια ποτε πιανω δουλεια; Και Σαββατοκυριακα μπορω αρκει να μ αφηνεις τα βραδυα να βγαινω με την κορη.. -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Δεν θέλω να τα κατασκευάσει, ρε συ. Να τα τοποθετήσει στην κατάλληλη θέση θέλω, ξέρεις, φύγε εσύ - έλα εσύ.
Ok...ποτε ξεκιναω?
Όταν τελειώσεις με τις εξετάσεις. Χρειάζεσαι μια δουλειά για το καλοκάιρι, να πάρεις κάνα ευρώ να πληρώνεις τις κλήσεις του χειμώνα.
Πάσχε, είναι μικρή λέμε, ρε.
Εκτός και είσαι μελακροινό παιντί. -
Μελαχρινο ειμαι βρε αλλα οχι παιζι...
Δεν πειραζει αυτα εγω τα λεω επενδυση για το μελλον... -
Ok...ποτε ξεκιναω?
Όταν τελειώσεις με τις εξετάσεις. Χρειάζεσαι μια δουλειά για το καλοκάιρι, να πάρεις κάνα ευρώ να πληρώνεις τις κλήσεις του χειμώνα.
Πάσχε, είναι μικρή λέμε, ρε.
Εκτός και είσαι μελακροινό παιντί.Οι ανεψιες, τί λενε;
-
Ανεψιές, έ;
Ναι, έχω μια με το 2 μπροστά. Δυο χρονών είναι, το ίδιο μυαλό έχετε, ταιριάζετε! Να κάνω παιχνίδι; -
Αυτο που λες εχει το 0 μπροστα
ΑχχχχχχχχχχχΚανε, αλλα θα με περιμενει 20 χρονακια
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....