-
Εμένα αυτό που με χαλάει στους Βόρειους είναι ότι πολλές φορές πάνε προετοιμασμένοι να πιούν εκ των προτέρων. Εγώ αυτό το θεωρώ απαίσιο, γιατί το κρασί που πίνω το σέβομαι απόλυτα.
-
Hellenic tifosi θσ συμφωνήσω γενικά μαζί σου περί προσχεδιασμού (το σιχαίνομαι κι εγώ) αλλά όσον αφορά τους Βόρειους νομίζω είναι περισσότερο μια μεγαλύτερη άνεση με την ιδέα του μεθάω ή την ακούω ή γίνομαι χάλια (βάλε ό,τι θες εδώ) σε σχέση με τον Έλληνα και την Ελληνίδα που κάτα κάποιο τρόπο το θεωρούμε ΄΄ντροπή΄΄ να μεθύσουμε. Οπότε ένας Βόρειος δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να πει ξέρεις θα βγω, θα μεθύσω, θα γίνω στουπί, ενώ εμείς λέμε απλά θα βγούμε, θα πιούμε τα άντερα μας, θα είμαστε κυριλέ και θα οδηγήσουμε κιόλας γιατί είμαστε μάγκες και δε μασάμε. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτό.
-
Τι ειδους εργαζομενοι;
Ειναι ολοι οι μισθωτοι; (δημοσιοι και ιδιωτικοι υπαλληλοι; τι αλλο;)
Συμπεριλαμβανονται αποφοιτοι γυμνασιου/ανωτερων/ανωτατων σχολων (ειναι δηλαδη ολοι μεσα απο τον καθηγητη γυμνασιου, τον δασκαλο μεχρι τον εργατη που δουλευει στο λιμανι του Πειραια και τον υπαλληλο που δουλευει στο McDonald's;Τα νουμερα δεν σημαινουν πολλα και ειναι δυσκολο να συγκριθουν αν ολοι ειναι μεσα. Πρεπει να γινουν ξεχωριστες κατηγοριες και να γινουν συγκρισεις.
Επισης ειναι δυσκολο να συγκριθουν αν δεν ειναι συνδεδεμενα με το κοστος ζωης. Δηλαδη ναι μεν κανει 13 χιλιαρικα ο Πορτογαλλος και 35 ο Βελγος αλλα ισως το κοστος ζωης και το περιβαλλον γενικα να σηκωνει τετοιες διαφορες. Ειναι δυσκολο και αδικο να χρησιμοποιειται ετσι μια λιστα χωρις να περιλαμβανει και αλλα χαρακτηριστικα.
Νικος
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ξεθάβω για να μην ανοίξω νεο.Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι οι δεύτεροι χαμηλότεροι στην ευρωζώνη
Οι Έλληνες εργαζομένοι πλήρους απασχόλησης, με εξαίρεση την Πορτογαλία, είναι οι πιο κακοπληρωμένοι στην ευρωζώνη. Λαμβάνουν το 48% των αποδοχών ενός απασχολούμενου στο Βέλγιο, το 52% του Σουηδού και μόλις το 41% των αποδοχών του Γερμανού εργαζόμενου.
Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται και οι αμοιβές των Ελλήνων εργαζομένων μερικής απασχόλησης που λαμβάνουν τις χαμηλότερες, μετά την Πορτογαλία και την Ισπανία, αμοιβές.
Αυτό προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Σπίντλα σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη. Από τα επίσημα στοιχεία που απέστειλε η Κομισιόν, προκύπτει ο παρακάτω συγκριτικός πίνακας:
Αναφερόμενος στην εξέλιξη της μερικής απασχόλησης ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Σπίντλα σημειώνει: «Σύμφωνα με τη Eurostat, η μερική απασχόληση έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ. Η αύξηση της μερικής απασχόλησης έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο του ποσοστού απασχόλησης των γυναικών. Το 2005, το ποσοστό των ατόμων που απασχολούνταν μερικώς έφτασε το 18,4% στην EΕ των 25 σε σχέση με το 17,7% το 2004 και το 16,6% το 2002. Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες της ΕΕ με το χαμηλότερο ποσοστό μερικής απασχόλησης (5% το 2005, 4,4% το 2002). Σύμφωνα με τα τριμηνιαία στοιχεία, το ποσοστό της μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα αυξήθηκε από 5% στο τρίτο τρίμηνο του 2005 στο 5,6% το τρίτο τρίμηνο του 2006. Από το τρίτο τρίμηνο του 2005 έως το τρίτο τρίμηνο του 2006, το ποσοστό της μερικής απασχόλησης αυξήθηκε από 2,4% σε 2,8% για τους άνδρες και από 9,2% σε 9,9% για τις γυναίκες».
O κ. Δ.Παπαδημούλης σχολίασε ότι «τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν κατατάσσουν την Ελλάδα στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των εργαζομένων» και ότι «κονιορτοποιούν», όπως αναφέρει, τη δέσμευση των δύο μεγάλων κομμάτων για «πραγματική σύγκλιση».
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Οπότε ένας Βόρειος δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να πει ξέρεις θα βγω, θα μεθύσω, θα γίνω στουπί, ενώ εμείς λέμε απλά θα βγούμε, θα πιούμε τα άντερα μας, θα είμαστε κυριλέ και θα οδηγήσουμε κιόλας γιατί είμαστε μάγκες και δε μασάμε.Δέν μασάμε αλλά άν ρίξουμε το αυτοκίνητο με 80Km/h σε μιά κολόνα ... ή άν μας πιάσει κανένας τροχονόμος για αλκοτέστ και δέν ξαναοδηγήσουμε ποτέ άντε μετά σε ποιόν θα πούμε οτι είμαστε μάγκες γιατί είμαστε Έλληνες.
-
Πραγματικα πιστευεις οτι οι αλλες πρωτευουσες και μεγαλες πολεις στον κοσμο δεν εχουν τις παρακατω εκλογες;
Δηλαδη το Λονδινο, το Παρισι η Μαδριτη δεν εχουν;
Ειναι βεβαια φυσικο να χρησιμοποιεις τα τοπικα ισοτιμα για ρεμπετικα/μπουζουκια κτλ...
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως η Αθήνα έχει τη ρημάδα την επιλογή:- Μπουζούκια, μεγάλες πίστες, κλπ
- Πιο χαλαρά ρεμπετάδικα, ταβερνούλες
- 'μοδάτα' κλαμπ
- Ροκάδικα
- Λάτιν
- Εστιατόρια πάσης φύσης
ΜΙα μπυραρία στην ΑΘήνα είναι εξαιρετικά κοντά στο Γερμανικό στυλ. Αντιθέτως οι ΕΛληνικές ταβέρνες του εξωτερικού είναι παρ' τη μία και χτύπα την άλλη.
Δε θέλω να αναπαράγω το στερεότυπο 'οι ξένοι δεν ξέρουν να γλεντάνε', αλλά μου φαίνεται εντελώς έξω από τη λογική μου το να βγαίνει κάποιος ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ για να μεθύσει.
ΚΙ εγώ έχω μεθύσει αλλά σε βραδιές που πέρναγα καλά, με πολλή μουσική και χορό, όπου το ένα κρασί έφερνε το άλλο, φυσικά χωρίς να είναι τίποτα προσχεδιασμένο.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Οριστε κυριοι υπαρχουν πλεον στοιχεια χειροπιαστα οτι δεν ειμαστε τελευταιοι στους μισθους. Γιατι ολοι μας εχουμε μαθει να γκρινιαζουμε για ολους και για ολα; Επιτελους μην τα ισοπεδωνουμε ολα σε αυτον το τοπο.Το ερωτημα που παντα τιθεται σε κατι τετοιες συγκρισεις ειναι αν ο ξενος εργατης/υπαλληλος/ στελεχος εργαζεται το ΙΔΙΟ ,(οχι τον ιδιο αριθμο ωρων,ουτε αν εχει τα ιδια βοηθηματα στην εργασια του) με εναν Ελληνα.
Δηλαδη αν και εκει μπορει να παιρνει αδεια απο τη σημαια,αλλα και μπορει να πεσει στο φιλοτιμο και να κανει υπερωριες ανευ αμοιβης.Να μπορει να παει για ψωνια κατα τις ωρες εργασιας αλλα και να κανει και τη δουλεια του διπλανου που πηγε για ψωνια.
Αν στην αλλοδαπη (εξαιρειται η Ιαπωνια) υπαρχουν υφισταμενοι που δουλευουν για το καλο της επιχειρησης και οχι για την 31η του μηνα.
Αν ναι ας τους δειξουμε τους 10-15 Ελληνες που κανουν το ιδιο. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
- πας με παρέα εκ των οποίων ένας ΔΕΝ θα πιει για να οδηγήσει.
- παίρνεις ταξί.
Ο.Κ ας πούμε οτι σε μερικές παρέες 3 - 4 ανθρώπων βρίσκεται ο θαυματουργός ένας που δέν θέλει να βλέπει το κρασί ούτε ζωγραφιστό.
Άν δέν βρεθεί?
Όπως και να το κάνουμε πάντως είναι και αυτό μιά μορφή προσχεδιασμού. -
Όταν μια παρέα πληρώνει 200 ευρώ λογαριασμό για νυκτερινή διασκέδαση, είναι τουλάχιστον ηλίθιο να μη βάζει στην άκρη 10 ευρώ για ταξί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όταν μια παρέα πληρώνει 200 ευρώ λογαριασμό για νυκτερινή διασκέδαση ...Kαι πόσες φορές τον μήνα θα διασκεδάσει άν είναι 1000 ευρώ ο μηνιαίος μισθός???
-
Όσες την παίρνει.
Μια (1) φορά πήγα σε σκυλάδικο και στο τέλος μου είπαν να δώσω 100 ευρώ για 2 άτομα. Αν η παρέα πλήρωσε 50 ευρώ κατ' άτομο, σίγουρα μπορούσαν να μην πετάξουν 1-2 καλάθια λελουδικό και να έχουν λεφτά για ταξί. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Πραγματικα πιστευεις οτι οι αλλες πρωτευουσες και μεγαλες πολεις στον κοσμο δεν εχουν τις παρακατω εκλογες;Δηλαδη το Λονδινο, το Παρισι η Μαδριτη δεν εχουν;
Ειναι βεβαια φυσικο να χρησιμοποιεις τα τοπικα ισοτιμα για ρεμπετικα/μπουζουκια κτλ...
Εν μέρει σου απάντησα και πριν. Οι μπιραρίες της ΑΘήνας είναι πολύ κοντά στο Γερμανικό ύφος, αλλά οι ΕΛληνικές ταβέρνες στο εξωτερικό είναι Γ.Τ.Π
Ως προς τη διασκέδαση, την περασμένη βδομάδα ήμουν στο Λονδίνο. Σε συζητήσεις με τους φίλους μου που σπουδάζουν εκεί μου είπαν ότι ναι μεν υπάρχει αρκετή ζωη, κλπ, κλπ αλλά όχι η κοσμοπλημμύρα που υπάρχει σε εμάς.
Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρει το ένα και το άλλο. Εγώ σε μπουζούκια πάω 1 φορά το χρόνο άμα το θέλει καμμιά παρέα και σε κλαμπ έχω να πατήσω 3-4 χρόνια. ΚΙ όμως, με τις παρέες που κάνουμε τα ολονύχτια γλέντια δεν είναι καθόλου μα καθόλου σπάνια.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Πραγματικα πιστευεις οτι οι αλλες πρωτευουσες και μεγαλες πολεις στον κοσμο δεν εχουν τις παρακατω εκλογες;Δηλαδη το Λονδινο, το Παρισι η Μαδριτη δεν εχουν;
το λονδινο τις εχει. και το παρισι. στη μαδριτη δεν εχω παει
φανταζομαι οτι οι περισσοτερες προτευουσες και μεγαλες πολεις θα τις εχουν, απλα το μεγαλυτερο ποσοστο για μερη διασκεδασης ειναι αρρηκτα συνδεδεμενο με την κουλτουρα των ανθρωπων της πολης, απλα στις μεγαλες υπαρχουν και οι εναλλακτικες.
πχ στην αθηνα εχει πολλα ελληναδικα. στο μαντσεστερ εχει πολλες pub.
στο μαντσεστερ εχει και ελληναδικα, οπως στην αθηνα εχει και pub.
απλα αυτες ειναι οι εναλλακτικες, η πλειοψηφια διασκεδαζει αναλογα με την κουλτουρα του τοπου.
εξαιρεση αποτελουν τα mega-clubs τα οποια εχω παρατηρησει οτι τα τελευταια χρονια ειναι σχεδον ιδια στις μεγαλες πολεις -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πραγματικα πιστευεις οτι οι αλλες πρωτευουσες και μεγαλες πολεις στον κοσμο δεν εχουν τις παρακατω εκλογες;
Δηλαδη το Λονδινο, το Παρισι η Μαδριτη δεν εχουν;
Εν μέρει σου απάντησα και πριν. Οι μπιραρίες της ΑΘήνας είναι πολύ κοντά στο Γερμανικό ύφος, αλλά οι ΕΛληνικές ταβέρνες στο εξωτερικό είναι Γ.Τ.Π
θα διαφωνησω.
εξ'αλλου, πολλες απο τις ελληνικες ταβερνες του εξωτερικου τις εχουν ελληνες.
και η ατμοσφαιρα ειναι διαφορετικη σε μια γερμανικη μπιραρια απ'οτι σε μια ελληνικη. μπορει να ειναι ολοϊδιες, design κλπ αλλα οι ανθρωποι ειναι αυτοι που προσδιοριζουν ενα μερος, κατα την αποψη μου παντα.
δλδ οσο ελληνικες ειναι οι ταβερνες του εξωτερικου, αλλο τοσο γερμανικες ειναι και οι μπιραριες της αθηνας.ΥΓ το λονδινο εχει ΤΡΕΛΗ ΖΩΗ!
-
Έλληνες τις έχουν αλλά έχουν το χάλι τους το μαύρο!
-
εγω παντως την πιο ομορφη νυχτερινη ζωη,απο ευρωπαικες χωρες στις οποιες εχω βγει βραδυ,και δεν ειναι και λιγες,
την εχω δει στην ελλαδα,στο βελιγραδι,στη πραγα και στη βουδαπεστη
η αθηνα αν εχεις καποια χρηματα εχει φανταστικη νυχτερινη ζωη.
γερμανια παντως οι ελληνικες ταβερνες τις οποιες εχουν σχεδον παντα ελληνες,θυμιζουν ελαχιστα ελληνικη ταβερνα,μιας και ειναι προσαρμοσμενες στο γερμανικο στυλ.
μοναδικες πολεις εκει που πραγματικα εχουν πληθωρα εναλλακτικων λυσεων για το βραδυ ειναι το αμβουργο και το βερολινο. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
εγω παντως την πιο ομορφη νυχτερινη ζωη,απο ευρωπαικες χωρες στις οποιες εχω βγει βραδυ,και δεν ειναι και λιγες,
γερμανια παντως οι ελληνικες ταβερνες τις οποιες εχουν σχεδον παντα ελληνες,θυμιζουν ελαχιστα ελληνικη ταβερνα,μιας και ειναι προσαρμοσμενες στο γερμανικο στυλ.
μοναδικες πολεις εκει που πραγματικα εχουν πληθωρα εναλλακτικων λυσεων για το βραδυ ειναι το αμβουργο και το βερολινο.εμενα για καποιο λογο μου αρεσε παρα πολυ το μοναχο, αν και ολοι λενε οτι το βερολινο ειναι η πιο γαματη πολη της γερμανιας..
(το ξερω, ασχετο με το θεμα αλλα λεμε..)
οι ανθρωποι ειναι παρα πολυ φιλικοι
το μουσειο της bmw ηταν γαματο
και μου αρεσε και το φαγητο
οι τσεχοι απο την αλλη μου εχουν κανει πολυ ασχημη εντυπωση.. -
Kαι το ΚαΪρο έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή (αν ξέρεις που να πας και δεν πας με γκρουπ).
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μοναδικες πολεις εκει που πραγματικα εχουν πληθωρα εναλλακτικων λυσεων για το βραδυ ειναι το αμβουργο και το βερολινο.εμενα για καποιο λογο μου αρεσε παρα πολυ το μοναχο, αν και ολοι λενε οτι το βερολινο ειναι η πιο γαματη πολη της γερμανιας..
(το ξερω, ασχετο με το θεμα αλλα λεμε..)
οι ανθρωποι ειναι παρα πολυ φιλικοι
το μουσειο της bmw ηταν γαματο
και μου αρεσε και το φαγητο
οι τσεχοι απο την αλλη μου εχουν κανει πολυ ασχημη εντυπωση..στο μοναχο φιλε skye ημουνα 5,5 χρονια οσο σπουδαζα.ειχε πολλα ενδιαφερον μερη και η πολη αλλα και η περιοχη της βαυαριας.και το χειμωνα οι αλπεις στην αυστρια για σκι ηταν διπλα.
αλλα για βραδυ ηταν μονοτονα σε σχεση με ελλαδα.
παντως αξεχαστα θα μου μεινουν το hofbrauhaus,αυτη η τεραστια μπυραρια με τις αμερικανες τουριστριες ,
και ο αγγλικος κηπος. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
στο μοναχο φιλε skye ημουνα 5,5 χρονια οσο σπουδαζα.ειχε πολλα ενδιαφερον μερη και η πολη αλλα και η περιοχη της βαυαριας.και το χειμωνα οι αλπεις στην αυστρια για σκι ηταν διπλα.
αλλα για βραδυ ηταν μονοτονα σε σχεση με ελλαδα.
παντως αξεχαστα θα μου μεινουν το hofbrauhaus,αυτη η τεραστια μπυραρια με τις αμερικανες τουριστριες ,
και ο αγγλικος κηπος.δυστυχως δεν εκατσα οσο θα ηθελα, αλλα προλαβαμε και πηγαμε στα περισσοτερα μερη που θελαμε
το μουσειο της bmw μου ειχε κανει φοβερη εντυπωση γιατι ειχε φοβερα πραγματα μεσα..
απο μπιραριες, κορυφη! και εχουν και καλες μπιρες, οχι οπως στην αγγλια..
πηγαμε και στις ολυμπιακες εγκαταστασεις (ηθελα να δω το γηπεδο της μπαγερν - δεν ειχε παει ακομα στο αλιαντζ αρενα) και σε ενα ποταμι και σε μια πολη κοντα στο μοναχο με χρωματιστα σπιτια που ειχε μαγαζια με χριστουγεννιατικα ειδη (ηταν σεπτεμβρης παντως)
καλα το κεντρο εκει που ειναι η μαριενπλατζ ή μαριονπλατζ δεν θυμαμαι πως λεγεται το θυμαμαι πολυ καλα..
οι βαυαροι μου εκαναν πολυ θετικη εντυπωση, ευγενικοι, φιλικοι, εξυπηρετικοι και χαμογελαστοι.. καμια σχεση με ο,τι περιμενα..
πηγαμε και σε ενα καστρο ενος πριγκηπα εξω απο το μοναχο, στα βουνα.. (αν θυμαμαι καλα μαλλον τον σκοτωσαν τον πριγκηπα αυτον ή τον βρηκαν νεκρο, κατι τετοιο.. )το ξερω οτι ειμαι μακραν οφ τοπικ, σορι
-
Μιας και μιλάτε για τη Γερμανία μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με αυτό:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 783#886783 ;;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....