-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Καλος πωλητης* ειναι αυτος που στον πελατη που μπηκε να αγορασει προφυλακτικα του πουλαει καλαμι για ψαρεμα....
Αυτο κανενα μηχανακι δεν μπορει να το δειξει......- Κατα το γνωστο ανεκδοτο....
To γνωστό ανέκδοτο είναι για σερβιέτες και ψάρεμα όμως!
[spoiler:3kob73mk]'Δεν γαμάς που δεν γαμάς, δεν πας τουλάχιστον για ψάρεμα;'[/spoiler:3kob73mk] -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Καλος πωλητης* ειναι αυτος που στον πελατη που μπηκε να αγορασει προφυλακτικα του πουλαει καλαμι για ψαρεμα....
Τελικά στους ψαράδες και τους κυνηγούς πρέπει να προσθέσουμε και τους πωλητές.
Αν πραγματικά υπάρχουν πωλητές με τέτοια πειθώ, γιατί δεν τους έπαιρνε η Ζήμενς αντί να ξοδεύει τα ωραία της εκατομμυριάκια λαδώνοντας;
Δεν έχουν ακούσει για EL πωλητές με υπερφυσικές ικανότητες πειθούς; -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αυτο κανενα μηχανακι δεν μπορει να το δειξει......το amazon, και 400 e-shops/iaps κλπ νομίζω ότι διαφωνούν αρκετά μαζί σου
-
γιατι το λες αυτο; το αμαζον πχ δεν σου πεταει προϊοντα καθε τοσο που μπορει να σε ενδιαφερουν; δεν μελεταει το ιστορικο των αγορων σου ωστε να 'αποφασισει' πιθανα προϊοντα που σε ενδιαφερουν; κατι αναλογο δεν προσπαθει τοσα χρονια να κανει ο παραδοσιακος καλος πωλητης και μαλιστα εχοντας πολυ λιγοτερη διαθεσιμη πληροφορια για το ιστορικο σου και πολυ λιγοτερο χρονο να σε ψησει;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ο καλός πωλητής είναι αυτός που θα κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες του πελάτη και θα τις καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τροπο, μετατρέποντας - αν είναι δυνατόν - την ρουτίνα πώλησης σε ενδιαφέρουσα εμπειρία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο υπεραξία στο προϊόν. Έτσι δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με τον πελάτη και αυξάνει σταθερά σε βάθος χρόνου τις πωλήσεις του.
Στάλθηκε από το XT1032 μου
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Τελικά στους ψαράδες και τους κυνηγούς πρέπει να προσθέσουμε και τους πωλητές.
Αν πραγματικά υπάρχουν πωλητές με τέτοια πειθώ, γιατί δεν τους έπαιρνε η Ζήμενς αντί να ξοδεύει τα ωραία της εκατομμυριάκια λαδώνοντας;
Δεν έχουν ακούσει για EL πωλητές με υπερφυσικές ικανότητες πειθούς;Υπαρχουν τετοιοι πωλητες, παραδειγμα που γνωριζουν ολοι ειναι ο Steve Jobs. 'Παρτε κατι που υπαρχει και αλλου, απο εμενα, αλλα αρκετα ακριβοτερα, γιατι ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΗΣΤΕΡΟ'. Οπως ειχε πει καποτε ο δνων συμβουλος εταιριας που δουλεψα, 'οταν κανεις τον πελατη να πιστεψει οτι ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΙ, (με οποιο τροπο το καταλαβαινει αυτος, οχι οπως σου αρεσει εσενα) την εχεις παρει τη δουλεια'.
Τα δημοσια εργα λειτουργουν ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα. Αν ειχες επαφη με το θεμα, θα το γνωριζες.
γιατι το λες αυτο; το αμαζον πχ δεν σου πεταει προϊοντα καθε τοσο που μπορει να σε ενδιαφερουν; δεν μελεταει το ιστορικο των αγορων σου ωστε να 'αποφασισει' πιθανα προϊοντα που σε ενδιαφερουν; κατι αναλογο δεν προσπαθει τοσα χρονια να κανει ο παραδοσιακος καλος πωλητης και μαλιστα εχοντας πολυ λιγοτερη διαθεσιμη πληροφορια για το ιστορικο σου και πολυ λιγοτερο χρονο να σε ψησει;
+1
Ο καλός πωλητής είναι αυτός που θα κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες του πελάτη και θα τις καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τροπο, μετατρέποντας - αν είναι δυνατόν - την ρουτίνα πώλησης σε ενδιαφέρουσα εμπειρία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο υπεραξία στο προϊόν. Έτσι δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με τον πελάτη και αυξάνει σταθερά σε βάθος χρόνου τις πωλήσεις του.
+1, να προσθεσω μονο οτι καλο θα ειναι να αγορασει και κατι ο πελατης, εστω και μια τσιχλα, γιατι πολλες φορες οι αναγκες του ειναι διαφορετικες απο αυτες που μπορεις να καλυψεις.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
+1, να προσθεσω μονο οτι καλο θα ειναι να αγορασει και κατι ο πελατης, εστω και μια τσιχλα, γιατι πολλες φορες οι αναγκες του ειναι διαφορετικες απο αυτες που μπορεις να καλυψεις.
Λένε οτι ακόμα και η σκόνη που θα αφήσει ο πελάτης, είναι κέρδος. Φυσικά και ο σκοπός είναι η πώληση αλλά καμμιά φορά δεν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες του πελάτη. Εκέι τον 'κερδίζεις' με άλλα: πχ ειδική παραγγελία γι'αυτο που ψάχνει και δωρεάν παράδοση του κτλ.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
γιατι το λες αυτο; το αμαζον πχ δεν σου πεταει προϊοντα καθε τοσο που μπορει να σε ενδιαφερουν; δεν μελεταει το ιστορικο των αγορων σου ωστε να 'αποφασισει' πιθανα προϊοντα που σε ενδιαφερουν; κατι αναλογο δεν προσπαθει τοσα χρονια να κανει ο παραδοσιακος καλος πωλητης και μαλιστα εχοντας πολυ λιγοτερη διαθεσιμη πληροφορια για το ιστορικο σου και πολυ λιγοτερο χρονο να σε ψησει;Αυτό ακριβώς εννοώ.
ΣτοΑυτο κανενα μηχανακι δεν μπορει να το δειξει......
πήγαινε αυτό που έγραψα. Ότι σήμερα ένα μηχανάκι παίζει να μπορεί να στο δείξει πολύ καλύτερα.
[Λιγότερη πληροφορία έχει, λιγότερο χρόνο δεν έχει. Επίσης έχει και το πλεονέκτημα την ανθρώπινης επαφής.]
-
Υπαρχουν τετοιοι πωλητες, παραδειγμα που γνωριζουν ολοι ειναι ο Steve Jobs. 'Παρτε κατι που υπαρχει και αλλου, απο εμενα, αλλα αρκετα ακριβοτερα, γιατι ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΗΣΤΕΡΟ'. Οπως ειχε πει καποτε ο δνων συμβουλος εταιριας που δουλεψα, 'οταν κανεις τον πελατη να πιστεψει οτι ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΙ, (με οποιο τροπο το καταλαβαινει αυτος, οχι οπως σου αρεσει εσενα) την εχεις παρει τη δουλεια'.Ο Steve Jobs δεν έλεγε τίποτα στους πελάτες του, η πλειοψηφία των πελατών του αγνοούσε την ύπαρξή του ή το όνομά του.
Τα προϊόντα του πουλούσαν τον εαυτό τους.γιατι το λες αυτο; το αμαζον πχ δεν σου πεταει προϊοντα καθε τοσο που μπορει να σε ενδιαφερουν; δεν μελεταει το ιστορικο των αγορων σου ωστε να 'αποφασισει' πιθανα προϊοντα που σε ενδιαφερουν; κατι αναλογο δεν προσπαθει τοσα χρονια να κανει ο παραδοσιακος καλος πωλητης και μαλιστα εχοντας πολυ λιγοτερη διαθεσιμη πληροφορια για το ιστορικο σου και πολυ λιγοτερο χρονο να σε ψησει;
Διαφήμιση είναι αυτό. Τι σχέση έχει με την 'πειθώ', που νομίζει ότι έχει ο πωλητής;
'Ενδιαφέρουσα εμπειρία' ...τι ν' αυτά ρε παιδιά;
Η πώληση...ενδιαφέρουσα εμπειρία;
'Δεσμούς με τον πελάτη'...σιγά μην τα φτιάξουμε κιόλας... -
Οι πελάτες της Apple αγνοούσαν τον Steve Jobs. Ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη άποψη.
Sent from Corsair's brick
-
Κανένας που δεν έχει σχέση με το χώρο της πληροφορικής δεν έχει ακούσει το όνομα Steve Jobs.
Αυτή 'ναι η εμπειρία μου. -
panoss
'Δεσμούς με τον πελάτη'...σιγά μην τα φτιάξουμε κιόλας...Φαίνεται ότι είσαι μακρυά από το θέμα πώληση,
άλλη η πώληση ενός ζευγάρι παπουτσιών, ενός μπλόκ, ή ενός σερβίτσιου φαγητού, και άλλο η πώληση ενός μηχανήματος παραγωγής που το εργοστάσιο βασίζεται επάνω του και έχουν δουλειά πχ 20 άτομα, υπάρχουν πωλήσεις και πωλήσεις, άλλο η πώληση εργαλείων από τον εισαγωγέα στον μεταπωλητή, από τον μεταπωλητή προς το κατάστημα και άλλο η πώληση του ίδιου προϊόντος από το κατάστημα στον τελικό πελάτη, μην τα μπλέκουμε τα πράγματα, όλα πωλήσεις είναι τελικά, αλλά χρειάζονται άλλες τεχνικές πώλησης ειδικά όταν στη μέση μπαίνουν και τα χρηματοοικονομικά, οι ποσοτικές εκπτώσεις και η επίτευξη τζίρου, δεν είναι όλες οι πωλήσεις περιπτέρου ή παπουτσίδικου, υπάρχουν και οι βιομηχανικές,είναι και οι πωλήσεις αναλωσίμων και Α! υλών, εκεί, ναί, αποκτάς δεσμούς με τον πελάτη αγαπητέ, γιαυτό λέω ότι είσαι εκτός κλίματος τι είναι πώληση. -
'Δεσμούς με τον πελάτη'...σιγά μην τα φτιάξουμε κιόλας...Εσύ, σαν καταναλωτής, δε θα έβρισκες ενδιαφέρον εάν πχ μπορούσες να δοκιμάσεις το προϊόν που σε ενδιαφέρει πριν τελικά το αγοράσεις; η αν η εταιρία σε επιβραβεύει πχ με εκπτώσεις;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
panoss
'Δεσμούς με τον πελάτη'...σιγά μην τα φτιάξουμε κιόλας...
Φαίνεται ότι είσαι μακρυά από το θέμα πώληση,Ναι, όντως.
άλλη η πώληση ενός ζευγάρι παπουτσιών, ενός μπλόκ, ή ενός σερβίτσιου φαγητού,
ή βιβλίου...
Γι αυτές τις πωλήσεις μιλάμε, κανείς δεν αναφέρθηκε στις υπόλοιπες που γράφεις.
Επίσης, μην ξεχνιόμαστε, υπάρχουν και οι πωλήσεις S-300.
Αλλά...ουουουπς...μάλλον καμία σχέση με το θέμα... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
'Δεσμούς με τον πελάτη'...σιγά μην τα φτιάξουμε κιόλας...Εσύ, σαν καταναλωτής, δε θα έβρισκες ενδιαφέρον εάν πχ μπορούσες να δοκιμάσεις το προϊόν που σε ενδιαφέρει πριν τελικά το αγοράσεις; η αν η εταιρία σε επιβραβεύει πχ με εκπτώσεις;
Ναι. αλλά με την ικανότητα του πωλητή να με πείσει, τι σχέση έχουνε;
-
ΥΟπως ειχε πει καποτε ο δνων συμβουλος εταιριας που δουλεψα, 'οταν κανεις τον πελατη να πιστεψει οτι ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΙ, (με οποιο τροπο το καταλαβαινει αυτος, οχι οπως σου αρεσει εσενα) την εχεις παρει τη δουλεια'.Psychology101 - The Reptilian Brain
ή πως να τραβήξεις άμεσα το ενδιαφέρον ενός αδιάφορου ανθρώπου -> Κάνοντας trigger reptilian brain reponse.
aka πρέπει να δώσεις ένα ερέθισμα που να εμπίπτει στους εξής απλούς τύπους:
Μπορώ να το γαμήσω
Μπορώ να το φάω
Μπορεί να με σκοτώσειΤο πολύ βασικό αυτό εγκεφαλικό επίπεδο δεν μπορεί να μην προσέξει ένα ερέθισμα που εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
Κάνεις trigger αυτό, μετά έχεις την εγκεφαλική προσοχή του και μπορείς να περάσεις σε περισσότερο αναλυτικά ερεθίσματα.Αυτό φυσικά ισχύει από πωλήσεις προϊόντων, μέχρι παρουσιάσεις, websites οτιδήποτε.
Reptilian Brain : Ο αρχέγονος εγκέφαλος του ανθρώπου, που έχουν και τα ερπετά. Το παλιότερο εξελικτικό απομεινάρι στην πορεία του ανθρώπου. Γενικά σκανάρει και αντιδρά σε αυτά τα τρία πράγματα: φαγητό, σεξ, κίνδυνος. Βασικές λειτουργίες δλδ που σου εξασφαλίζουν ύπαρξη και αναπαραγωγή.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αυτό ακριβώς εννοώ.
ΣτοΑυτο κανενα μηχανακι δεν μπορει να το δειξει......
πήγαινε αυτό που έγραψα. Ότι σήμερα ένα μηχανάκι παίζει να μπορεί να στο δείξει πολύ καλύτερα.
[Λιγότερη πληροφορία έχει, λιγότερο χρόνο δεν έχει. Επίσης έχει και το πλεονέκτημα την ανθρώπινης επαφής.]
Το καταλαβα οτι εννοουσες το ιδιο απλα σε ρωτησα για διευκρινηση.
Παντως σε ανθρωπινη επαφη ειναι αληθεια οτι ειναι δυσκολο να μετρησει το μηχανακι η το απολυτο νουμερο των πωλησεων την αποδοση του πωλητη.
-
Μα είναι λάθος να προσπαθεί να σε πείσει. Εσυ έχεις πεισθεί μόνος σου γιατι ο (σωστός) πωλητής πρώτα θα σου δημιουργήσει μια ανάγκη, μετά θα σου προτείνει τρόπους να την καλύψεις και εσυ θα 'αποφασίσεις'.
Η ικανότητα του πωλητή φαίνεται στον τρόπο που θα σου εκθέσει τα πλεονεκτήματα του προϊόντος, τι το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό δίνοντας υπεραξία στο προϊόν ή αν πρόκειται για συγκεκριμένο προϊόν που δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί (πχ βιβλίο), θα προσπαθήσει να διαφοροποιήσει τον τρόπο που στο πουλάει.
Τα παραπάνω βέβαια αποτελούν τακτική της εκάστοτε εταιρίας, την οποία ο πωλητής οφείλει να ακολουθήσει. Ο πωλητής συνήθως δεν είναι αυτος που σε εξυπηρετεί σε ένα κατάστημα. Είναι απλά ένας ευγενικος υπάλληλος - παραγγελιολήπτης.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μα είναι λάθος να προσπαθεί να σε πείσει. Εσυ έχεις πεισθεί μόνος σου γιατι ο (σωστός) πωλητής πρώτα θα σου δημιουργήσει μια ανάγκη, μετά θα σου προτείνει τρόπους να την καλύψεις και εσυ θα 'αποφασίσεις'.
Η ικανότητα του πωλητή φαίνεται στον τρόπο που θα σου εκθέσει τα πλεονεκτήματα του προϊόντος, τι το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό δίνοντας υπεραξία στο προϊόν ή αν πρόκειται για συγκεκριμένο προϊόν που δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί (πχ βιβλίο), θα προσπαθήσει να διαφοροποιήσει τον τρόπο που στο πουλάει.
Τα παραπάνω βέβαια αποτελούν τακτική της εκάστοτε εταιρίας, την οποία ο πωλητής οφείλει να ακολουθήσει. Ο πωλητής συνήθως δεν είναι αυτος που σε εξυπηρετεί σε ένα κατάστημα. Είναι απλά ένας ευγενικος υπάλληλος - παραγγελιολήπτης.
Τι να σου πω, ποτέ κανείς πωλητής δεν μου πούλησε τίποτα, τα δε 'πλεονεκτήματα το προϊόντος' κατά κανόνα δεν τα ξέρουνε οι πωλητές. Ή μάλλον οι παραγγελιολήπτες όπως λες. π.χ όταν αγόρασα μία οθόνη για το pc...έψαχνα μία με πολύ μικρή κατανάλωση...βρίσκω τη Samsung LS19A100...βλέπω την έχουν σε καλή τιμή στο Media Markt...πάω στο Media Markt Αθηνών και Θηβών...Μπαίνω μέσα, ψάχνω να τη βρω...δεν τη βλέπω εκεί που 'χανε τις οθόνες...
Έρχεται ένας πωλητής, ή μάλλον παραγγελιολήπτης...
Του λέω ψάχνω αυτή την οθόνη.
Μου λέει την έχουμε, την ψάχνει, δεν τη βρίσκει, μετά την ψάχνει στο pc...
Μου λέει να σας δείξω κάποια άλλη εξίσου καλή.
Του λέω θέλω τη συγκεκριμένη γιατί έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση.
Μου λέει μα τι λέτε, όλες μας οι οθόνες έχουν τη χαμηλότερη κατανάλωση.
Ναι ; του λέω. Αυτή πόσο έχει; Του δείχνω μία.
Α..έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση μου λέει.
Πόσο;
Τι πόσο; με ρωτάει. Αυτό το βλέπετε με τον καιρό...από το λογαριασμό της ΔΕΗ...
(ωχ λέω από μέσα μου, έμπλεξα...)
Του λέω οκ αυτή που ψάχνω την έχετε ή όχι;
Αυτός επιμένει ότι κι οι άλλες έχουν εξίσου χαμηλή κατανάλωση.
Δεν πήρα ανάποδες, λέω ας του ξηγήσω μπας και μάθει τίποτα.
Του λέω ότι στο πίσω μέρος της οθόνης, γράφει έναν αριθμό σε βατ με ένα 'W' ή 'Watt' από δίπλα...Αυτή 'ναι η κατανάλωση...Οπότε αυτή που θες να μου πουλήσεις έχει 37W κατανάλωση...και δεν χρειάζεται να περιμένω τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ για να μάθω πόσο καταναλώνει...
Κοίτα του λέω στο pc αν υπάρχει αυτή που σου ζήτησα αλλιώς μη με καθυστερείς άλλο. Έχασα χωρίς λόγο 10 λεπτά εδώ πέρα.
Κοιτάει στο pc, υπήρχε όντως, μου την έφερε μετά από λίγο, goodbye.
Δεν ξέρω σε τι με ενημέρωσε, σε τι με έπεισε, τι υπεραξία έδωσε στην οθόνη που πήρα ...τι θα έχανα αν δεν με εξυπηρετούσε...
Δεν ξέρω πώς μου δημιούργησε μια ανάγκη, μετά πώς μου πρότεινε τρόπους να την καλύψω και πώς τελικά 'αποφάσισα' .
Μου χρησίμεψε μόνο για να μου φέρει αυτό που ζήτησα. -
37Watt καταναλωση...καλυτερα μην σε δει JimClark η rx8drifter...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....