-
Απλα ρωταω ποτε μπορει αυτο το βελτιωθει και πως να το χειριστω.
Ποτε μπορω να κανω αιτησεις για junior θεσεις και οχι για graduate? Ποσο καιρο εμπειριας πρεπει να εχω?Μη ρωτάς τους απέξω για κάτι που δεν μπορούν να σου πούν. Κάποια στιγμή θα καταλάβεις μόνος σου ότι ήρθε η ώρα.
Στην Ελλαδα δεν θα ειχα καν αυτη τη δουλεια και θα ζουσα με τους δικους μου.
Ακριβώς.Και κάτι άλλο, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες σου σε ζηλεύουν αυτή τη στιγμή, γιατί κάθονται άπραγοι στο σπίτι του μπαμπά και της μαμάς περιμένοντας κανά πεντάευρο για να βγουν έξω για φραπόγαλο στην πλατεία. Άμα πέσει δεκάευρο κερνάνε και το πρόσωπο.
-
Δεν αντιλεγω, δεν γκρινιαζω, το ειπα εξαρχης.
Σε καμια περιπτωση δεν ειναι ευκολο να βγουν αυτα τα πολυ λιγα λεφτα ομως.
Οι θυσιες ειναι πολλες. -
Βεβαια δεν ξερω τι ειναι καλυτερο, να μενεις με τους δικους σου σε καθαρο σπιτι και μαγειρεμενο φαγητο η με καποιον μαλακα συγκατοικο που δεν καθαριζει χεστρα, δεν πλενει πιατα και αλλα ωραια χαρωπα χεχε...
-
Δε το λες σωστά το δίλημμα
α. Να μένεις να μενεις με τους δικους σου σε καθαρο σπιτι και μαγειρεμενο φαγητο, άπραγος και να τρως τα συκώτια σου για άγνωστο χρονικό διάστημα
β. ή με καποιον μαλακα συγκατοικο που δεν καθαριζει χεστρα, δεν πλενει πιατα και αλλα ωραια χαρωπα χεχε..., αλλά να εργάζεσαι, να πέφτει το μηνιάτικο, να κολλάνε τα ένσημα, να αποκτάς εμπειρία και να έχεις και μια ελπίδα να αλλάξει αυτό προς το καλύτερο -
δεν ειναι απαραιτητο οτι εδω θα εισαι ανεργος, γι αυτο δεν το εθεσα ετσι...
-
Αγγλία δεν είναι μόνο Λονδίνο πάντως.
Επιπλέον, έχω την εντύπωση ότι αναλογικά με τον μέσο μισθό η ζωή είναι πιο φθηνή στην Αγγλία, εκτός Λονδίνου εννοείται.
Τουλάχιστον όταν ζούσα εγώ δεν μου φαινόταν η ζωή πιο ακριβή από την Ελλάδα. Πάντως οι μισθοί είναι σαφώς υψηλότεροι με υποπολλαπλάσια μικρότερη ανεργία και σαφώς καλύτερες προοπτικές εξέλιξης επάνω σε αυτό που έχεις σπουδάσει και γουστάρεις να κάνεις.
Επίσης ~1.535 μικτά βλέπω στην Αγγλία είναι ~1279. Χαμηλότερες κρατήσεις απ'ότι στην Ελλάδα όπου 1600 μικτά είναι ~1120.
Δεν υπάρχει καμία επαφή, σε κανένα επίπεδο...
Πάντως το δίλημμα είναι αστείο ρε σεις. Εκτός αν στόχος στη ζωή είναι το καθισιό και το βόλεμα.
-
Πως εχεις στοχο το καθισιο και το βολεμα οταν σου θετω το διλλημα.
Δουλεια με 1150 ευρω το μηνα και να μενεις με γονεις στην πατριδα
ή
δουλεια με 1300 λιρες το μηνα και να μενεις με τον μαλακα το συγκατοικο;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Πως εχεις στοχο το καθισιο και το βολεμα οταν σου θετω το διλλημα.Δουλεια με 1150 ευρω το μηνα και να μενεις με γονεις στην πατριδα
ή
δουλεια με 1300 λιρες το μηνα και να μενεις με τον μαλακα το συγκατοικο;
Γιατί ρε συ κάποια στιγμή πρέπει να απογαλακτιστείς από τους γονείς και να ζήσεις ανεξάρτητος, έστω κι αν είναι ο μαλάκας ο συγκάτοικος που στη τελική αν είναι ΤΟΣΟ μαλάκας, βρίσκεις άλλον.
-
Ε καλα δεν ειπα για μια ζωη να μενεις με τους γονεις. Αλλα το να μενεις με ενα δυο η και τρια ατομα δεν σημαινει και ζηλευτη ποιοτητα ζωης.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αγγλία δεν είναι μόνο Λονδίνο πάντως.Επιπλέον, έχω την εντύπωση ότι αναλογικά με τον μέσο μισθό η ζωή είναι πιο φθηνή στην Αγγλία, εκτός Λονδίνου εννοείται.
Τουλάχιστον όταν ζούσα εγώ δεν μου φαινόταν η ζωή πιο ακριβή από την Ελλάδα. Πάντως οι μισθοί είναι σαφώς υψηλότεροι με υποπολλαπλάσια μικρότερη ανεργία και σαφώς καλύτερες προοπτικές εξέλιξης επάνω σε αυτό που έχεις σπουδάσει και γουστάρεις να κάνεις.
Επίσης ~1.535 μικτά βλέπω στην Αγγλία είναι ~1279. Χαμηλότερες κρατήσεις απ'ότι στην Ελλάδα όπου 1600 μικτά είναι ~1120.
Πάντως το δίλημμα είναι αστείο ρε σεις. Εκτός αν στόχος στη ζωή είναι το καθισιό και το βόλεμα.
Νικο η διαφορα ειναι οτι τα νοικια στην Αγγλια ειναι μιν τα διπλα απο Ελλαδα αν βαλουμε λιρα ισον με ευρω που δεν ειναι (λονδινο 3 φορες πανω). Επισης κατι που ο περισσοτερος κοσμος δεν το πιανει (και συ μεσα): Η συνταξη στην Αγγλια ειναι ψιχουλα και δεν υπαρχει ταμειο ανεργειας, αρα γιαυτο εχεις χαμηλοτερες κρατησεις.
-
Κάνε λίγο παρέα με τον κουπέα για να συγκατοικίσεις με γκόμενα ρε Χάρη, όλα έτοιμα πια?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κάνε λίγο παρέα με τον κουπέα για να συγκατοικίσεις με γκόμενα ρε Χάρη, όλα έτοιμα πια?Καθε μηνα την αλλαζω δεν λεει να αλλαζω και σπιτι
-
βρες μια γκομενα με δικο της σπιτι
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αγγλία δεν είναι μόνο Λονδίνο πάντως.
Επιπλέον, έχω την εντύπωση ότι αναλογικά με τον μέσο μισθό η ζωή είναι πιο φθηνή στην Αγγλία, εκτός Λονδίνου εννοείται.
Νικο η διαφορα ειναι οτι τα νοικια στην Αγγλια ειναι μιν τα διπλα απο Ελλαδα αν βαλουμε λιρα ισον με ευρω που δεν ειναι (λονδινο 3 φορες πανω). Επισης κατι που ο περισσοτερος κοσμος δεν το πιανει (και συ μεσα): Η συνταξη στην Αγγλια ειναι ψιχουλα και δεν υπαρχει ταμειο ανεργειας, αρα γιαυτο εχεις χαμηλοτερες κρατησεις.
Min τα διπλά αλλά με τι μισθό ρε συ? Μην βλέπεις μόνο τη μια παράμετρο.
Αυτό που λέω είναι ότι το μέσο ενοίκιο με τον μέσο μισθό, ποσοστιαία είναι χαμηλότερο απ'ότι στην Ελλάδα τη στιγμή που στο 1000άκο θεωρείσαι καλά αμειβόμενος και χρειάζεσαι τουλάχιστον τον μισό μισθό σου για πάγια έξοδα. Για να μη μιλήσω για προοπτικές εξέλιξης κλπ.
Τουλάχιστον εκεί θα πάρεις σύνταξη...εδώ θα πάρεις @@
Το θέμα της σύνταξης νομίζω ότι είναι άνευ σημασίας, εκτός αν σκοπεύεις να μείνεις εκεί μέχρι να πάρεις σύνταξη. Προτιμώ πάντως να έχω μικρότερες κρατήσεις και να κάνω ένα δικό μου pension plan, παρά να βασίζομαι στο αλλοπρόσαλλο κράτος και να μου παίρνει το 1/4 του μισθού.
-
Κάνε λίγο παρέα με τον κουπέα για να συγκατοικίσεις με γκόμενα ρε Χάρη, όλα έτοιμα πια?
Καθε μηνα την αλλαζω δεν λεει να αλλαζω και σπιτι
Κάνεις μακροχρόνιες σχέσεις βλέπω, γι'αυτό την πατάς... Ο coupes τις αλλάζει κάθε μέρα, δεν περιμένει να ρβρει ο μήνας!
Μάθε μπαλίτσα!Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάνεις μακροχρόνιες σχέσεις βλέπω, γι'αυτό την πατάς... Ο coupes τις αλλάζει κάθε μέρα, δεν περιμένει να ρβρει ο μήνας!
-
Βεβαια δεν ξερω τι ειναι καλυτερο, να μενεις με τους δικους σου σε καθαρο σπιτι και μαγειρεμενο φαγητο η με καποιον μαλακα συγκατοικο που δεν καθαριζει χεστρα, δεν πλενει πιατα και αλλα ωραια χαρωπα χεχε...O αλλος graduate που προσληφθηκαμε μαζι και συνεχιζουμε και οι δυο μετα το graduate scheme, μενει με αλλους τρεις.
Δεν τον πειραζει λεει. Προσωπικα πιστευω οτι δεν θα μπορουσα. Πιεζομαι πολυ στη δουλεια, δε θα μπορουσα να γυρναω σπιτι και να μου σπανε τα νευρα πραγματα οπως τα πιατα ή η λερωμενη τουαλετα πχ.
Βεβαια απο την αλλη γκρινιαζω για τα χρηματα που δε μου φθανουν, γνωριζω οτι ειναι αντιφατικα αυτα τα δυο αλλα στο διαμερισμα μου θα ηθελα την ησυχια μου.
Φαντασου αν θελουν ολοι αυτοι να φιλοξενησουν ατομα πχ...τους γονεις μου δεν θα μπορουσα να τους φερω αν εμενα με τοσα ατομα.Αγγλία δεν είναι μόνο Λονδίνο πάντως.
Αγγλια δεν ειναι Λονδινο αλλα η κοπελα και ολοι οι φιλοι ειναι εκει. Αν ειναι να παω ακομα πιο μακρια (γιατι δεν ειμαι κεντρο Λονδινο, θελω 20-30 λεπτα με το τραινο) τοτε θα ζω ακομα χειροτερα. Μπορει να φαινεται χαζο και αυτο αλλα δεν θα ηθελα να απομακρυνθω τοσο. Πρεπει να εχω και κατι για το οποιο χαιρομαι γιατι μεσα στην εβδομαδα δεν καλοπερναω.
Ε καλα δεν ειπα για μια ζωη να μενεις με τους γονεις. Αλλα το να μενεις με ενα δυο η και τρια ατομα δεν σημαινει και ζηλευτη ποιοτητα ζωης.
Ακριβως αυτο..Μετα το πτυχειο, το στρατο, το master, αρχισα επιτελους να δουλευω στα 28 μου. Στα 20 μου ισως να μη με πειραζε αλλα θελω εναν χωρο που θα ειναι δικος μου και δεν θα περιοριζεται σε ενα κρεβατι. Απο την αλλη μπορω να βρω καποια γαματα ατομα και να μου αρεσει περισσοτερο απο το να ειμαι μονος στο σπιτι. Ειναι ενα ρισκο που δεν πηρα. Πολλες φορες μου κακοφαινεται και θα ηθελα να εχω παρεα οτσν γυρναω απο τη δουλεια. Δε ξερω..
-
δεν ειναι απαραιτητο οτι εδω θα εισαι ανεργος, γι αυτο δεν το εθεσα ετσι...1 στους 3 πάντως είναι και αν είσαι κάτω από 25 το ποσοστό είναι 2 στους 3...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
1 στους 3 πάντως είναι και αν είσαι κάτω από 25 το ποσοστό είναι 2 στους 3...
κι απο τους 2 εργαζομενους ο ενας εχει να δει μισθο απο περσι....
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
1 στους 3 πάντως είναι και αν είσαι κάτω από 25 το ποσοστό είναι 2 στους 3...
κι απο τους 2 εργαζομενους ο ενας εχει να δει μισθο απο περσι....
Και θα κάνει άλλο τόσο να δει...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....