-
H εγκύκλιος: http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_63_2013.pdf
-
Εντωμεταξύ οι 10 από αυτούς τους 11 δεν έχουν παιδιά. Δεν είναι καν παντρεμένοι.
-
Ευχαριστούμε Cosneo για την επιβεβαίωση ότι την Δευτέρα θα τα πληρώσουμε με προσαύξηση
-
Ρε σεις τι συζητάμε... Αποφασίζουμε και διατάζουμε είναι οι τύποι.
Δεν είναι τόσο το ποσό, όσο η μλκια. Και μετράνε τον Αύγουστο . Που στην Ελλάδα λόγο τουρισμού είναι ο μήνας με τους περισσότερους εγγεγραμένους. Τους κόβει μέχρι εκεί.
Καμιά αντίρρηση... Του χρόνου πρέπει να βρω έναν τρόπο να τους κλέψω πίσω το ποσό αυτό. Μια λιγότερη Κυριακή το μήνα και ΑΝΤΕ Γ@ΜΙΣΟΥ ΙΚΑ. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ευχαριστούμε Cosneo για την επιβεβαίωση ότι την Δευτέρα θα τα πληρώσουμε με προσαύξησηΠαρακαλούμε famas! Οι λογιστές ήταν ενημερωμένοι. Το πρόβλημα υπήρξε απ' ότι φαίνεται σε ελευθ. επαγγελματίες που ασχολούνται μόνοι τους με τα λογιστικά τους.
Δυστυχώς Κυριάκο έτσι είναι.
Για μένα το μόνο εύκολο να μπω στις εγκυκλίους και να ενημερωθώ. Αλοίμονο σε όσους ειναι να πληρώσουν!
Σαν δικηγόρος του διαβόλου (πέστο και επαγγελματική διαστροφή ... ) όμως αναρωτιέμαι ... ενημέρωση υπήρξε αρχικά από αρχές Οκτώβρη. Και έστω ότι η Εργατική Εστία καταργήθηκε. Δεν έπρεπε με κάποιον τρόπο αυτή η εισφορά να δοθεί?! Ρητορικό ερώτημα. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Γνωρίζει κανείς κάτι περί τούτου;;;;
Σε τι μπουρδέλο ζούμε ρε γμτΣτις εισφορές της περιόδου Οκτωβρίου πληρώνεται, ένα 20αρικο το κεφάλι
Το πλήρωσα πολλάκις τη Παρασκευή
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ρε σεις τι συζητάμε... Αποφασίζουμε και διατάζουμε είναι οι τύποι.Δεν είναι τόσο το ποσό, όσο η μλκια. Και μετράνε τον Αύγουστο . Που στην Ελλάδα λόγο τουρισμού είναι ο μήνας με τους περισσότερους εγγεγραμένους. Τους κόβει μέχρι εκεί.
Καμιά αντίρρηση... Του χρόνου πρέπει να βρω έναν τρόπο να τους κλέψω πίσω το ποσό αυτό. Μια λιγότερη Κυριακή το μήνα και ΑΝΤΕ Γ@ΜΙΣΟΥ ΙΚΑ.Το ίδιο δεν γίνεται και με τον ΟΑΕΕ μας ρε Κυριάκο; Όποτε γουστάρουν στέλνουν χαράτσια υπέρ ΟΑΕΔ κλπ.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ευχαριστούμε Cosneo για την επιβεβαίωση ότι την Δευτέρα θα τα πληρώσουμε με προσαύξηση
Παρακαλούμε famas! Οι λογιστές ήταν ενημερωμένοι. Το πρόβλημα υπήρξε απ' ότι φαίνεται σε ελευθ. επαγγελματίες που ασχολούνται μόνοι τους με τα λογιστικά τους.
Δυστυχώς Κυριάκο έτσι είναι.
Για μένα το μόνο εύκολο να μπω στις εγκυκλίους και να ενημερωθώ. Αλοίμονο σε όσους ειναι να πληρώσουν!
Σαν δικηγόρος του διαβόλου (πέστο και επαγγελματική διαστροφή ... ) όμως αναρωτιέμαι ... ενημέρωση υπήρξε αρχικά από αρχές Οκτώβρη. Και έστω ότι η Εργατική Εστία καταργήθηκε. Δεν έπρεπε με κάποιον τρόπο αυτή η εισφορά να δοθεί?! Ρητορικό ερώτημα.Έχουμε διαφορετικούς λογιστές η μάνα μου, άλλον η πεθερά μου, και άλλον εγώ. Κανείς δεν είχε ενημερωθεί επίσημα. Θεωρητικά δεν είναι υποχρεωμένος ο λογιστής να διαβάζει τις εγκυκλίους. Ή κάνω λάθος;
Το θέμα δεν είναι η ενημέρωση. Το θέμα είναι ότι πάνω στην ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, έρχεται κάθε λίγο και από κάτι
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33039&subid=2&pubid=113157056
Για να μην χρειάζεται να το ανοίγουμε:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «ΗΤΣ»
Επιχειρησιακή σύμβαση - σοκ: Μισθοί ανάλογα με τον τζίρο των επιχειρήσεων
Νέα επιχειρησιακή σύμβαση - σοκ, που αλλάζει τα πάντα στα εργασιακά, αποκαλύπτει η «ΗτΣ». Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έναν σημαντικό κλάδο με χιλιάδες εργαζόμενους συμφωνήθηκε να συνδεθεί ο μισθός με... τον τζίρο των επιχειρήσεων, προκειμένου να μη γίνουν απολύσεις. Δηλαδή, αν ο ημερήσιος κύκλος εργασιών είναι μειωμένος θα προβλέπονται και μειώσεις στους μισθούς. Αν ο τζίρος αυξάνεται τότε θα δίνονται... μπόνους. Η επιχειρησιακή σύμβαση προβλέπει επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη καθυστέρηση καταβολής του μισθού πέραν των 10 ημερών.
Ολο το ρεπορτάζ, αποκλειστικά στην «Ημερησία του Σαββάτου»Τελικά είναι μεγάλα τσακάλια στην κυβέρνηση. Βρήκαν τον τρόπο να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Πλέον κάθε υπάλληλος θα παλεύει να εκδίδονται αποδείξεις για να αυξάνεται ο τζίρος και - κατά συνέπεια - ο μισθός του!
Που θα βλεπουνε τον τζιρο,σε καποια μεγαλη φωτεινη οθόνη;
Και στο τελος της ημερας θα βγαινουν τα κομπιουτερακια;Μα αυτό είναι κομμουνιστικό . Κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων . Αυτοδιαχείριση . Μαζί στις ζημιές και στα κέρδη .
Μ'αρέσει που καθόμαστε και συζητάμε ότι μ@Λ@κια κυκλοφορεί και ακόμα χειρότερα συμβαίνει σ'αυτόν τον'τόπο τελευταία .
Μάλλον γουστάρει πολύς κόσμος S&M. Μια Εκλογές μας λείπει να ξανά ψηφίσουν τα ίδια, και μετά με ανανεωμενη εντολή βεντουζα x 10 όπως αρμόζει
Διαβασε τι γραφει ο απο κατω:
Αν το ύψος του μισθού είναι τουλάχιστον ο νόμιμος θεσμοθετημένος, δεν είναι παράνομο. Απεναντίας, εφόσον προβλέπεται ότι τυχόν αύξηση των κερδών θα συνεπάγεται αύξηση των μισθών, ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές).
Από την άλλη, εφόσον προβλέπεται μείωση του μισθού κάτω από τα χαμηλότερα επιτρεπτά όρια, τότε είναι και παράνομο και απαράδεκτο.
Αυτο που λεει το 'ρεπορταζ' οτι η μειωση του τζιρου θα ισοδυναμει με μειωση του μισθου, το κραξατε. Το οτι η αυξηση του τζιρου θα συνδεεται με αυξηση του μισθου, το κανατε γαργαρα.
Για πειτε μου, αν εγω προτεινω να δινω παραπανω απο το νομιμα απαιτουμενο, ΚΑΙ μπονους παραγωγικοτητας αν παραγει περισσοτερο/πετυχει τον ταδε στοχο, αλλα ΚΑΙ μαλους μη παραγωγικοτητας/αν πεσει κατω απο τον δεινα στοχο, δεν ειναι δικαιο?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Θεωρητικά δεν είναι υποχρεωμένος ο λογιστής να διαβάζει τις εγκυκλίους. Ή κάνω λάθος;Νομίζω σ΄αυτό πως κάνεις λάθος. ( )
Σίγουρα η Ενωση Φοροτεχνικών εξέδωσε οδηγία. Και το τσέκαρα μόλις τώρα τηλεφωνικά από την λογίστρια μου.
Δεν φαντάζομαι οι λογιστές να σερφάρουν όπου να΄ναι. Ακόμα και οχι στη σελίδα του ΙΚΑ κλπ αλλά στην Ενωση τους ίσως και θα έπρεπε.Πρόκειται εξαλλου για γνωστή διαδικασία από το 2011. Τότε την επέδιδαν στην Εργατική Εστία και τωρα πλέον στο ΙΚΑ.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εντωμεταξύ οι 10 από αυτούς τους 11 δεν έχουν παιδιά. Δεν είναι καν παντρεμένοι.Συμπέρασμα;;; Να είχαν κάνει... Ποιος τους φταίει;;;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Θεωρητικά δεν είναι υποχρεωμένος ο λογιστής να διαβάζει τις εγκυκλίους. Ή κάνω λάθος;
Νομίζω σ΄αυτό πως κάνεις λάθος. ( )
Σίγουρα η Ενωση Φοροτεχνικών εξέδωσε οδηγία. Και το τσέκαρα μόλις τώρα τηλεφωνικά από την λογίστρια μου.
Δεν φαντάζομαι οι λογιστές να σερφάρουν όπου να΄ναι. Ακόμα και οχι στη σελίδα του ΙΚΑ κλπ αλλά στην Ενωση τους ίσως και θα έπρεπε.Πρόκειται εξαλλου για γνωστή διαδικασία από το 2011. Τότε την επέδιδαν στην Εργατική Εστία και τωρα πλέον στο ΙΚΑ.
έχω την εντύπωση ότι μόλις πήγαινε κάποιος λογιστής να κάνει την ΑΠΔ υπήρχε από το σύστημα κατατεθημένη μια μη-οριστικη δήλωση στην οποία εμπεριέχονταν αυτά τα ποσά, έτσι θα του 'χτύπαγε καμπανάκι' να το ψάξει και να πάρει κάνα τηλέφωνο στο ικα , ακόμα και αν δεν είχε πάρει μυρωδιά, εκτός αν το θεωρούσε προσαυξήσεις από την προηγούμενη φορά (που δεν νομίζω)
-
Σίγουρα θα υπήρχε κάποιος τρόπος είτε ηλεκτρονικός είτε έντυπος που να ενημερώνει τους λογιστές. Το ότι έτυχε στην οικογένεια του Κυριάκου να μη το γνωρίζουν είναι τουλάχιστον για μένα από (λίγο) παράξενο έως τραγική σύμπτωση. Τεσπα!
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εντωμεταξύ οι 10 από αυτούς τους 11 δεν έχουν παιδιά. Δεν είναι καν παντρεμένοι.
Συμπέρασμα;;; Να είχαν κάνει... Ποιος τους φταίει;;;
15 χρόνια στον ιδιωτ. τομέα πλήρωνα για κοινωνικό τουρισμό και πόσα άλλα (υπέρ Εργατικής Εστίας, Εργατικής Κατοικίας κλπ) που δεν έχω ιδέα ακόμα και τώρα πως γίνονται και τι διαδικασίες έχουν. Μαζική πληρωμή και κάποιοι καρπώνονται (με την θετική έννοια) αυτές τις παροχές. Φορολογούμαστε δε ακόμα και για τις επισκευές στον δρόμο προς τον Πύργο Ηλείας που δεν ξέρουμε αν και πότε θα τον δούμε live κλπ ... Ετσι είναι τα πράγματα!
-
Μιλάμε για τους λογιστές που έχουμε. Εγώ δεν ασχολούμαι. Για να το γνωρίζει ο λογιστής βάση ΑΠΔ πρέπει να καταθέσει. ΑΝ δεν υπάρχουν εργαζόμενοι τον Οκτώβρη, τότε τι να καταθέσει;;;
Επειδή ακριβώς η λογίστρια είδε οφειλή, έκατσε και το είδε.
Φίλος με φωτογραφείο στη Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκε την Παρασκευή από τον λογιστή του. ΔΕΝ υπήρξε ΚΑΝΕΝΑ mail όπως υποστήριξε ότι θα στείλει το ΙΚΑ.Το θέμα ξαναλέω ΔΕΝ είναι το πότε. Είναι το γιατί.
Αν μου απαντάς 'έτσι είναι τα πράγματα', τότε πάσο. Μη δω κανέναν να γκρινιάζει για απολύσεις ΔΥ... Θα απαντήσω το ίδιο -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μη δω κανέναν να γκρινιάζει για απολύσεις ΔΥ... Θα απαντήσω το ίδιοΦυσικά και έτσι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Διαβασε τι γραφει ο απο κατω:
Αν το ύψος του μισθού είναι τουλάχιστον ο νόμιμος θεσμοθετημένος, δεν είναι παράνομο. Απεναντίας, εφόσον προβλέπεται ότι τυχόν αύξηση των κερδών θα συνεπάγεται αύξηση των μισθών, ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές).
Από την άλλη, εφόσον προβλέπεται μείωση του μισθού κάτω από τα χαμηλότερα επιτρεπτά όρια, τότε είναι και παράνομο και απαράδεκτο.
Αυτο που λεει το 'ρεπορταζ' οτι η μειωση του τζιρου θα ισοδυναμει με μειωση του μισθου, το κραξατε. Το οτι η αυξηση του τζιρου θα συνδεεται με αυξηση του μισθου, το κανατε γαργαρα.
Για πειτε μου, αν εγω προτεινω να δινω παραπανω απο το νομιμα απαιτουμενο, ΚΑΙ μπονους παραγωγικοτητας αν παραγει περισσοτερο/πετυχει τον ταδε στοχο, αλλα ΚΑΙ μαλους μη παραγωγικοτητας/αν πεσει κατω απο τον δεινα στοχο, δεν ειναι δικαιο?
Δεν ειπωθηκε οτι ειναι παρανομο . Αν ο μισθος/ημερομισθιο δεν ειναι μικροτερα απο τα κατωτατα , ειναι νομιμο. Απλως καποιοι εργοδοτες με προσχημα την κριση (και εκμεταλλευομενοι την τεραστια ανεργια) μειωνουν τους μισθους.
Δεν ξερω σε ποιο κλαδο αναφερεται, ουτε ξερω αν η πιττα αυτων των επιχειρησεων μειωθηκε. Σε περιοδους υφεσης η πιττα συνολικα μειωνεται αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητα και οτι μειωνεται το κομματι της πιττας καποιων επιχειρησεων απο αυτες που επιβιωσαν (γιατι καποιες επιχειρησεις εχουν κλεισει).Λεει , λοιπον, ο αποπανω : «ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές)». Αλλα δεν μας λεει (α) ποιος εχει τη δυνατοτητα να καθοριζει το οριο του τζιρου (κατω απο το οποιο μειωνεται ο μισθος και πανω απο το οποιο αυξανεται) , (β) γιατι αυτη η δυνατοτητα απο τη μερια καποιου να καθοριζει ειναι 'μια χαρα' και δεν αποτελει 'απατεωνια' , (γ) πως μπορει να ελεγχεται απο τους εργαζομενους το ποιος ειναι ο τζιρος (δ) πως ξερει οτι δεν προσπαθουν μ' αυτο τον τροπο (μειωνοντας το εργασιακο κοστος) να διατηρησουν/αυξησουν τα κερδη εχοντας αντιστοιχα μειωμενο/ιδιο τζιρο .
Δεν βαζω το θεμα σε επιπεδο απατεωνιας, απλως απανταω σ΄αυτον που γραφει :«ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές)»Μεταξυ εργοδοτη και εργαζομενου γινεται μια ανταλλαγη (εργασιακη ικανοτητα εναντι χρηματικου αντιτιμου) . Και σ΄ αυτη την ανταλλαγη ο εργοδοτης βρισκεται σε θεση ισχυος . Οι μισθοι ,ακομη και οταν ειναι υψηλοι , απλως αντικατοπτριζουν την σχετικη ισχυ των εργοδοτων και των εργαζομενων.
Οι μισθοι ειναι τετοιοι ωστε να επιτρεπουν την αναπαραγωγη των εργαζομενων ως εξαρτημενων απο το κεφαλαιο αλλα και να μην απειλειται η αναπαραγωγη του καπιταλισμου (για τη δεδομενη παραγωγικοτητα καθε φορα).
Οταν η συσσωρευση μειωνεται, οι μισθοι/μεροκαματα πεφτουν σ’ ενα επιπεδο που να ανταποκρινεται στις αναγκες αξιοποιησης του κεφαλαιου (οποιο ειναι αυτο καθε φορα). Σ' αυτο δεν υπαρχει τιποτα 'δικαιο' , υπαρχει μονο ο τροπος που λειτουργει ο καπιταλισμος.Για σενα δεν μπορω να πω κατι συγκεκριμενο, αλλα υποθετω οτι σαν εργοδοτης θα καθορισεις τετοιους στοχους ωστε να ειναι προς το συμφερον το δικο σου (απο την επιτευξη των στοχων να εχεις εσυ μεγαλυτερο οφελος απο τον εργαζομενο). Ή πως μπορω να ξερω οτι δεν προσπαθεις να επιτυχεις το (δ) ?
-
Kαι επανερχομαι με αλλο issue!
Για οσους δεν εχουν διαβασει προηγουμενα ποστ, ειμαι graduate geoenvironmental engineer στην RSK.
Mεχρι τωρα επαιρνα 1.17k και ημουν σε ενα αρχικο 6-μηνο evaluation. Αυτα τα 1.17k ειναι ενα ποσοστο του στανταρ μισθου που θα επαιρνα αν γινομουν μονιμος.
Τελη Οκτωβρη τελειωσε το 6-μηνο και μου προταθηκε μονιμο συμβολαιο. Ο μισθος εγινε 1.27k το μηνα. Τα ποσα που προανεφερα ειναι καθαρα. Δεν γνωριζω ακομα ποσα δινει η εταιρια ακαθαριστα, δεν εχω παρει ακομα το payslip αλλα οταν επαιρνα αυτα τα 1.17k ηταν περιπου 1.4k.
Εννοειται πως δεχθηκα το συμβολαιο. Για να ειμαι ειλικρινης δεν θυμομουν το ποσο μετα την αυξηση (ηταν αλλωστε η μονη προταση για εργασια που ειχα, οποτε θα τη δεχομουν ετσι κι αλλιως) αλλα απογοητευτικα λιγο. Συγκριτικα με τα ωραρια που ριχνω (το 9-5:30 ειναι αστειο και καθε μερα ειμαι πολυ παραπανω, το διαλειμμα για lunch σπανιο και δεν πληρωνομαι υπερωριες εννοειται) και τη κουραση που ειναι μεγαλη και τις ευθυνες που για graduate ειναι υπερβολικα μεγαλες, περιμενα κατι καλυτερο και τα πραγματα χρηματικα δεν ειναι τοσο ανετα οσο ισως φαινεται, υπαρχει ζορι.
Ας προλαβω καποιους που θα με δουλεψουν η θα βριζουν, δεν διαμαρτυρομαι, κατανοω οτι ειμαι απο τους τυχερους που εχουν δουλεια, κατανοω οτι ο συναγωνισμος ειναι τεραστιος και τη θεση στην οποια βρισκομαι.
Αλλα ας τολμησω καποιες ερωτησεις για οσους εχουν ισως γνωση του τομεα η παρομοιου στην Αγγλια.
Ειναι ενας ικανοποιητικος μισθος για graduate δουλεια?
Εχω δεχθει και πει το οκ, οποτε ποτε μπορω να αρχισω να κυνηγαω την οποια αυξηση? Οταν φυγει το graduate απο τον τιτλο μου μονο?
Ποτε γινεται αυτο?
Οποιαδηποτε γενικοτερη συμβουλη καλοδεχουμενη. -
€ ή £ ?
-
g47 δεν γνωρίζω συγκεκριμένα για τον δικό σου τομέα αλλά 1270 quid είναι στάνταρ μισθός για graduate. Άλλες εταιρείες δίνουν λίγο περισσότερο, άλλες λίγο λιγότερο. Το καλό είναι πως υπάρχει εξέλιξη. Το κακό είναι πως σε πηδάνε. Καπιταλισμός γαρ...
-
Λιριτσες.
Ναι..εξελιξη...περιμενα η αρχη να μου δινει ενα μικρο motive περισσοτερο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....