-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν υπαρχει πετυχημενος επιχειρηματιας που δεν τον βοηθησε η τυχη,πλην ομως ολοι αυτοι κυνηγανε την τυχη τους 24h/24h
Ειναι κατι σαν το συν Αθηνα και χειρα κινει που ελεγαν σοφά οι αρχαίοι.Οποιος καθεται και περιμενει πχ τον διορισμο, θα γινει πλουσιος μονο αν προσγειωθει στην αυλη του ενα χρυσος μετεωριτης.
Εγώ πάντως ξέρω άτομο που καθόταν και περίμενε το διορισμό του, του 'ρθε (εν έτη 2006 ) και έκτοτε ζει σαν πασάς.
Πλούσιο δεν τον λες, αλλά πάρα πολύ άνετο οικονομικά (το μαξ που 'χε πιάσει στον ιδιωτικό τομέα, ήταν 800 ευρώ, τις 'καλές μέρες', τότε που 'τα τρώγαμε όλοι μαζί'...). Και το κυριότερο, ξεκούραστος και με άφθονο χρόνο να απολαύσει την επιτυχία του, κι αυτό κάνει. -
Αν ειχα διοριστει σημερα θα ημουνα ενα φτωχος ανθρωπος
Ευτυχως δεν υπηρχε επετηριδα οταν τελειωσα! -
Αυτός ο ... πασάς σε ποια υπηρεσία ή υπουργείο είναι?
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μα και καποιος αλλος εδω πουλουσε φραπεδες στα γηπεδα και κατεληξε να πουλησει την ιδεα- πατεντα στη Νεστλε για 4 δις δρχ... πιστευω οτι ολοι ξερουμε τον αθλητη αυτο...Ποιος?
-
Ο Γαλακτοπουλος αν δενμε απατα η μνημη μου..
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτός ο ... πασάς σε ποια υπηρεσία ή υπουργείο είναι?Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Οικονομικών.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν ειχα διοριστει σημερα θα ημουνα ενα φτωχος ανθρωπος
Ευτυχως δεν υπηρχε επετηριδα οταν τελειωσα!Άρα όσοι δεν διορίστηκαν, πλούτισαν.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μα και καποιος αλλος εδω πουλουσε φραπεδες στα γηπεδα και κατεληξε να πουλησει την ιδεα- πατεντα στη Νεστλε για 4 δις δρχ... πιστευω οτι ολοι ξερουμε τον αθλητη αυτο...Τη μηχανή του Γαλακτόπουλου την είχε αντιγράψει από τη Γερμανική Hama φίλος καλός ( το όνομα του στη διάθεση σας ) κατασκευαστής συσκευαστικών μηχανών, υγρών και κρεμωδών υλικών, στο Μοσχάτο, μου είχε πεί τότε, μιλάμε για το 1981, κάπου εκεί αν θυμάμαι καλά, ότι είχε γίνει κάποιο δικαστήριο για την πατέντα και η απόφαση ήταν, ότι στο τρόφιμο δεν υπάρχει πατέντα, αυτά ξέρω, αυτά θυμάμαι από τότε.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
μα και καποιος αλλος εδω πουλουσε φραπεδες στα γηπεδα και κατεληξε να πουλησει την ιδεα- πατεντα στη Νεστλε για 4 δις δρχ... πιστευω οτι ολοι ξερουμε τον αθλητη αυτο...
Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
Εγώ έχω υπόψη μου για το περιστατικό στην Έκθεση Θεσσαλονίκης... -
Εκεινη η εργατική νομοθεσια που υπαγορευε οτι δικαιουσαι ολες τις ημερες αδειας μολις μπει νεος χρονος, ισχυει ακομα?
Παλαιοτερα αμα παραιτουσουν πχ Φεβρουαριο, δικαιουσουνα >20 μερες αδεια τις οποιες στιςπληρωνανε ή τις επαιρνες πριν να φυγεις. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ο τυπάκος, πιτσιρικάς στο σχολείο πουλούσε μπουρίτο (που έφτιαχνε η μάνα του) στους συμμαθητές του.
Το λες κ τύχη που του έδωσε ο θεός ( ) μυαλό.Από τα 5.000.000 ισπανόφωνα παιδάκια που πουλούσαν μπουρίτο στο σχολείο, αυτός και λίγοι ακόμα πλούτισαν. Όταν είχαν ρωτήσει τον Bill Gates πιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που χρειάζεσαι για να πας μπροστά είπε τύχη. Το διδάσκουν άλλωστε και σε όλα τα business school αυτό. Αυτή η παραμύθα του 'δούλεψε για να πας μπροστά' ή 'διάβασε για να μην γίνεις εργάτης' έχει πεθάνει χρόνια τώρα. Η δουλειά είναι απαραίτητη αλλά χωρίς την απαραίτητη τύχη (συγκυρίες, γνωριμίες, ατυχίες ανταγωνιστών, μια τρελή ιδέα που έπιασε, μια χαζή ιδέα που έπιασε, κλπ κλπ) είναι άχρηστη.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
μα και καποιος αλλος εδω πουλουσε φραπεδες στα γηπεδα και κατεληξε να πουλησει την ιδεα- πατεντα στη Νεστλε για 4 δις δρχ... πιστευω οτι ολοι ξερουμε τον αθλητη αυτο...
Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
Εγώ έχω υπόψη μου για το περιστατικό στην Έκθεση Θεσσαλονίκης...+1
ο γκαιφες καθεαυτος, υπηρχε απο τη δεκετια του '30 η κατι τετοιο, για τους ορειβατες, κατασκηνωτες κλπ που δεν ειχαν περιθωρια για πολυτελειες με καφετιερες με φιλτρο. Απλα ο δικος μας ειδε αναγκη στην 'αγορα' και την καλυψε. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ο Γαλακτοπουλος αν δενμε απατα η μνημη μου..Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η επίσημη εκδοχή και που μας αρέσει να λέμε είναι ότι ο Βακόνδιος της Nestle Θεσσαλονίκης το δοκίμασε σε μια ΔΕΘ και έπιασε στο κοινό. Η πιο σωστή όμως μάλλον είναι πως η ίδια η Nestle προσπαθούσε να το προωθήσει. Δοκίμασε πρώτα ανεπιτυχώς στην Ιταλία και μετά στην Ελλάδα όπου άρεσε στους ελληναράδες...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εκεινη η εργατική νομοθεσια που υπαγορευε οτι δικαιουσαι ολες τις ημερες αδειας μολις μπει νεος χρονος, ισχυει ακομα?
Παλαιοτερα αμα παραιτουσουν πχ Φεβρουαριο, δικαιουσουνα >20 μερες αδεια τις οποιες στιςπληρωνανε ή τις επαιρνες πριν να φυγεις.ναι ισχυει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η επίσημη εκδοχή και που μας αρέσει να λέμε είναι ότι ο Βακόνδιος της Nestle Θεσσαλονίκης το δοκίμασε σε μια ΔΕΘ και έπιασε στο κοινό. Η πιο σωστή όμως μάλλον είναι πως η ίδια η Nestle προσπαθούσε να το προωθήσει. Δοκίμασε πρώτα ανεπιτυχώς στην Ιταλία και μετά στην Ελλάδα όπου άρεσε στους ελληναράδες...
http://en.wikipedia.org/wiki/Frappé_coffee
your move
-
Ο Γαλακτόπουλος είχε την φιέστα με φραπε σε ατομικη συσκευασια (φιεστα φραπε) και κρουασαν αν θυμαμαι καλα - οντως μοσχοπουλησε παντως.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η επίσημη εκδοχή και που μας αρέσει να λέμε είναι ότι ο Βακόνδιος της Nestle Θεσσαλονίκης το δοκίμασε σε μια ΔΕΘ και έπιασε στο κοινό. Η πιο σωστή όμως μάλλον είναι πως η ίδια η Nestle προσπαθούσε να το προωθήσει. Δοκίμασε πρώτα ανεπιτυχώς στην Ιταλία και μετά στην Ελλάδα όπου άρεσε στους ελληναράδες...
Μην μπερδεύεται τον φραπέ με αυτό που έκανε ο Γαλακτόπουλος.
Ο Γαλακτόπουλος έφτιαξε το κύπελο που περιέχει νερό, και σε ξεχωριστό διαμέρισμα επάνω είχε τη ζάχαρη και τον καφέ, πιέζοντας το κύπελο στην επάνω πλευρά του, έσπαζε το διαμέρισμα που είχε τον καφέ και τη ζάχαρη και έπεφταν στο νερό, το κούναγες γερά και είχες την φραπεδιά σου, ο Χαράλαμπος Γελεσμές http://www.gelesmes.gr/gr/index.html έφτιαξε τότε αυτή τη μηχανή, αντιγράφοντας την Hama εν μέρει και προσθέτοντας άλλα, διαφορετικά εξαρτήματα και την προσάρμοσε στις απαιτήσεις του Γαλακτόπουλου.
Ήταν μηχανή περιστροφική - βηματική και σε κάθε βήμα έβαζε και ένα προϊόν στο κύπελο, δεν θυμάμαι αν το κύπελο το έβαζε χειριστής με το χέρι ή αν το έπειρνε αυτόματα η μηχανή, έβαζε πρώτα το νερό, μετά το διαμέρισμα, μετά τον καφέ, μετά τη ζάχαρη, και στο τέλος με θερμοσυγκόλληση το φύλλο αλουμινίου για την στεγανοποίηση.
Θυμάμαι ότι μου έλεγε πως είχε μεγάλο πρόβλημα με τον Nescafe γιατί είναι υγροσκοπικός και μετά λίγη ώρα κολλούσε παντού μέσα στο δοχείο της μηχανής, και το έλυσα αν θυμάμαι καλά θερμαίνοντας ελαφρά για να μην έχει υγρασία, το δοχείο του καφέ.Ο Βακόνδιος λένε ανακάλυψε τον φραπέ , ο Γαλακτόπουλος όμως τον έφερε στο γήπεδο.
-
ο περιφημος 'σπαστος' καφες
-
Για να πετύχεις χρειάζεσαι (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) ικανότητα, τύχη και γνωριμίες. Το πόσο από το καθένα, και σε τι ποσοστά εξαρτάται από τον τομέα, την εποχή, το μέρος κτλ.
Το ότι με τη σκληρή σου εργασία και τις ικανότητες σου μόνο θα γίνεις μια μέρα πλούσιος (ή γνωστός, επιτυχημένος, δεν είναι μέτρο για όλους τα χρήματα) είναι μια ωραία ιστοριούλα του καπιταλισμού, που όπως όλες οι επιτυχημένες ιστοριούλες άπτονται σε κάποιο σημείο της πραγματικότητας. Βέβαια αν είσαι ικανός και εργατικός κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είσαι απόκληρος της κοινωνίας αλλά θα μπορείς να ζεις αξιοπρεπώς, αλλά το να λέμε πως αν είσαι πολύ ικανός και πολύ εργατικός θα γίνεις με βεβαιότητα ο επόμενος Bill Gates, είναι κοματάκι τραβηγμένο...
-
Όπως κ το ότι θα γίνεις οπωσδήποτε, αρκεί να έχεις τύχη, έ;
Αν έχεις τύχη διάβαινε κ ριζικό περπάτει ένα πράμα, εκεί πέρα να πούμε.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....