-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Οι πρακτικές εξασκήσεις και οι ελεγχόμενες μαθητείες έχουν συγκεκριμένο εργατικονομοθετικό πλαίσιο και το κυριότερο πρόβλημα είναι η ασφάλιση του πρακτικάριου, το unpaid internship υπάρχει παντού, σύμβαση όμως υπογράφεται για να είναι προστατευμένες και οι δύο πλευρές.Το πλαίσιο (ο μεγαλύτερος παίκτης στον εξοπλισμό γραφείου) φημίζεται πχ για τις εξαιρετικές εργασιακές του πρακτικές.
Άρα σε συνδυασμό με το παρακάτω και αν μας επιβεβαιώσει λεπτομέρειες περί unpaid internship με σύμβαση ο Nikos! τζάμπα κουράζουμε τα δάχτυλα μας τόσες σελίδες.
Τι γράφετε ρε σεις...τι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ? Δηλαδή αν ξύνεται όλη μέρα και δεν φέρνει αποτελέσματα (το έγραψε και κάποιος άλλος αυτό) είναι υποχρεωμένοι να τη προσλάβουν?
Ή το άλλο...θα είναι λέει σα να μην δούλεψε.
Μια τέτοια ευκαιρία άνετα τη 'πουλάει' στην επόμενη δουλειά, παίρνει και συστατικές και βγαίνει κι από πάνω, ότι πχ εγώ ορίστε δούλεψα χωρίς μισθό στα πλαίσια internship, δοκιμαστικά για να μάθω τη δουλειά κλπ κλπ κλπ.
Για να το κλείσουμε. Η εταιρία προφανώς κάποιο τρόπο έχει να το κάνει, οπότε παράνομο δεν είναι και ούτε έχει οικονομικά προβλήματα, έχουν ήδη πάρει 3 ανθρώπους και έκαναν αυξήσεις, (βασικά επέστρεψαν την μείωση και λίγο παραπάνω). Δεύτερον, αν έφερνε αποτελέσματα (που θα έφερνε γιατί την ήθελαν καθώς οι σπουδές της ήταν ακριβώς αυτό που έψαχναν για έναν πελάτη τους) θα γινόταν κανονικά πρόσληψη. Μάλιστα και οι δυο κοπέλες που είναι ήδη εκεί, έτσι ξεκίνησαν και σε δυο μήνες μάλιστα έγινε κανονική πρόσληψη.
Το αποτέλεσμα είναι ότι είναι ακόμα άνεργη, ενώ τώρα θα ήταν σε εκείνη τη θέση.
Θέλω να καταλήξω ότι ευκαιρίες υπάρχουν, κάποιοι δε ξέρουν να τις εκμεταλλευτούν, αυτή είναι η άποψή μου. Δεν κρίνω την απόφαση της εταιρίας να δουλέψει έτσι, δεν με απασχολεί. Το αποτέλεσμα κοιτάω...είναι ακόμα άνεργη, αλλά ΟΚ...κάθε μέρα έξω...ζόρια.
Πρώτη της δουλειά θα ήταν και δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο. Θα έφερνε χαρτί από τη σχολή της.
Έμαθα λεπτομέρειες μόλις...
Θες να σου πω το όνομά της και την εταιρία μήπως?
-
Κι εγώ όταν έκανα πρακτική μέσω της σχολής πήρα το αστρονομικό ποσό των 300 ευρώ για 5 μήνες part time εργασίας (εγώ το επεδίωξα επειδή με ενδιέφερε η προϋπηρεσία).
Έστω και τυπικά πληρωμή υπήρχε.
@dimik
Προφανώς αναφερόμαστε σε μπουρδελοεταιρείες που λένε ένα κάρο -παράνομες- αρχιδιές για να γλιτώσουν 200-500-1000 ευρώ.Το 'έλα για χ μήνες τζάμπα και μετά βλέπουμε' είναι μια κλασσικότατη τέτοια αρχιδιά που πολλοί έχουν το θράσσος να την πλασάρουν ως internship (άσχετα αν προσλαμβάνουν άτομο που έχει ήδη προϋπηρεσία).
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κι εγώ όταν έκανα πρακτική μέσω της σχολής πήρα το αστρονομικό ποσό των 300 ευρώ για 5 μήνες part time εργασίας (εγώ το επεδίωξα επειδή με ενδιέφερε η προϋπηρεσία).Έστω και τυπικά πληρωμή υπήρχε.
@dimik
Προφανώς αναφερόμαστε σε μπουρδελοεταιρείες που λένε ένα κάρο -παράνομες- αρχιδιές για να γλιτώσουν 200-500-1000 ευρώ.Το 'έλα για χ μήνες τζάμπα και μετά βλέπουμε' είναι μια κλασσικότατη τέτοια αρχιδιά που πολλοί έχουν το θράσσος να την πλασάρουν ως internship (άσχετα αν προσλαμβάνουν άτομο που έχει ήδη προϋπηρεσία).
Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς για τις μπουρδελοεταιρείες, αλλά όταν μιλάμε για εταιρείες όπως π.χ αυτές στα links που έβαλα παραπάνω δεν νομίζω να έχουν ξεπέσει τόσο και να κάνουν τέτοια κόλπα για να γλιτώσουν πενταροδεκάρες. Από την περιγραφή του Nikos! εγώ κατάλαβα ότι σε μια ανάλογη εταιρεία αναφέρεται (εταιριάρα είπε συγκεκριμένα) και για αυτό κατέκρινα την απόρριψη της θέσης με την λογική 'δεν δουλεύω τζάμπα' είτε προέρχεται από κάποιον που έχει να τον ταΐσει η οικογένεια του είτε όχι. Το πως καταλήξαμε στο 'γαμάει την αγορά', ντροπή, αίσχος, ο Εωσφόρος επι γης δεν κατάλαβα.
-
Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. Αν δεν υπήρχαν άτομα που το θεωρούσαν νορμάλ, δεν θα το πρότειναν οι εργοδότες. Αντίστοιχα, ξέρω άτομα που έχουν σκάσει μύτη σε σοβαρούς δικηγόρους για να δουλέψουν αμισθί και φυσικά φάγαν πόρτα, αφενός γιατί κανείς που σέβεται το όνομα του δεν πρόκειται να ρισκάρει κάτι τέτοιο, αφετέρου όταν περιμένεις σωστή δουλειά από τον εργαζόμενο, του δίνεις το αντίστοιχο κίνητρο.
-
Δεν αναφέρθηκε κάτι για σύμβαση, ασφάλιση και το ζήτημα της επικείμενης πρόσληψης είναι λίγο θολό. Αυτά είδα εγώ στο πώς γράφτηκε η περίπτωση.
Άνθρωπος που βρίσκεται σε εργασιακό χώρο πρέπει να έχει κάποια σχέση καθορισμένη με την εταιρία, αλλιώς είναι βούτυρο στο ψωμί της εργασιακής επιθεώρησης.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Άνθρωπος που βρίσκεται σε εργασιακό χώρο πρέπει να έχει κάποια σχέση καθορισμένη με την εταιρία, αλλιώς είναι βούτυρο στο ψωμί της εργασιακής επιθεώρησης.Ναι καλα.Λοιπον,Γλυκερια Σιουτη.
Μετα τον θορυβο..συνεχισε κανονικα την δουλεια της,δηλαδη τροικα for ever,ΤΑΙΠΕΔ κτλ,απλα μετα τον ντορο δεν υπογραφει η ιδια.
Στο γραφειο της δουλευουν νεοι με το κομματι,καμια μεταφραση,καμια υποθεσουλα,βεβαια βρισκονται εκει καθε μερα 10+ ωρες και ειναι ο μοναδικος τους εργοδοτης αλλα αυτα ειναι λεπτομερειες. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. Αν δεν υπήρχαν άτομα που το θεωρούσαν νορμάλ, δεν θα το πρότειναν οι εργοδότες. Αντίστοιχα, ξέρω άτομα που έχουν σκάσει μύτη σε σοβαρούς δικηγόρους για να δουλέψουν αμισθί και φυσικά φάγαν πόρτα, αφενός γιατί κανείς που σέβεται το όνομα του δεν πρόκειται να ρισκάρει κάτι τέτοιο, αφετέρου όταν περιμένεις σωστή δουλειά από τον εργαζόμενο, του δίνεις το αντίστοιχο κίνητρο.Εγώ μια χαρά έχω καταλάβει και μάλιστα το ζω εκ των έσω το σύστημα των internships, δίπλα μου είναι το HR και τα ακούω κάθε μέρα, εκτός του ότι περνάνε από μένα όλοι ούτως η άλλως. Δεν έρχονται για να πέσουν με τα μούτρα στην δουλειά και να παράγουν έργο όπως ένας εργαζόμενος, αλλά να αναλάβουν μικροκαθήκοντα, να μάθουν 5 πράγματα για το πως λειτουργεί η εταιρεία, να κάνουν ένα υποθετικό project και στο τέλος να αξιολογηθούν και να μπουν ή όχι σε προτεραιότητα για πρόσληψη.
Κάθε χρόνο έρχονται καμια 20αδα στην περίοδο του καλοκαιριού και τον Δεκέμβρη προσλαμβάνονται 10-15. Οι περισσότεροι δε είναι φοιτητές στο τελευταίο έτος ή μόλις έχουν πάρει πτυχίο. Talent hunting θα μπορούσε να ονομαστεί βάσει των κριτηρίων που πρέπει να πληρεί κάποιος για να γίνει δεκτός.Εννοείται ότι όταν χρειάζονται experienced staff βγάζουν αγγελία και δίνουν ανάλογο μισθό, δεν περιμένουν να καλύψουν θέση από internship.
Οι πολυεθνικές έτσι λειτουργούν, τι να κάνουμε δηλαδή τώρα? να τις κλείσουμε γιατί το 4τφορουμ διαφωνεί? Όποιος δεν θέλει να δουλέψει σε τέτοια απλά δεν ασχολείται και δεν γκρινιάζει που είναι άνεργος όμως.
-
Πες τα ρε dimik!!!
Εύγε!!
Sent from a mobile device
-
^τερμα στην κοσμαρα σου, καλη ψυχη
Εχουμε απορια μετα πως πανε ολα σκατα.
Για την ιστορια, ολλανδια και σουπερμαρκετ που παιρνουν 15χρονα, τσαμπα τριμηνο ( λολζ δλδ ) δοκιμαστικο, ουτε για ανεκδοτο
-
Tι το τρομερό είπε δηλαδή και του λες μπράβο; Ότι μερικές εταιρείες παίρνουν μερικά νεούδια και τα βάζουν να φτιάχνουν καφέ και να μάθουν 5 πράγματα και μπορεί να μην πληρώνονται; Τρομερό, δεν το ξέραμε.
Στον πολιτισμένο κόσμο βέβαια (Αγγλία πχ που έχω εμπειρία από πρώτο χέρι) ακόμα και για placement κατά την διάρκεια των σπουδών ΟΛΟΙ συμβουλεύουν τους φοιτητές να μην δεχτούν κάτι τέτοιο γιατί είναι τρελή βλακεία για όλο το σύστημα να προσφέρει κανείς τις όποιες γνώσεις του (για τις οποίες έχει πληρώσει πολλά χρήματα) δωρεάν. Γιαυτό και οι περισσότεροι (και ΟΛΟΙ όσοι δουλεύουν σε σοβαρές εταιρείες και αποκτούν εμπειρία που έχει πρακτική αξία) παίρνουν 12-18k λιριά p.a.
Αυτό τι σχέση έχει με την ιστορία έτσι όπως την παρουσίασες στην αρχή και γράφτηκε ό,τι γράφτηκε;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Οι πολυεθνικές έτσι λειτουργούν, τι να κάνουμε δηλαδή τώρα? να τις κλείσουμε γιατί το 4τφορουμ διαφωνεί? Όποιος δεν θέλει να δουλέψει σε τέτοια απλά δεν ασχολείται και δεν γκρινιάζει που είναι άνεργος όμως.
Ερρμμμ με το συμπάθειο... το οτι καποιοι γραφουν στα αρχίδια τους τον νομοθέτη, και επειδη υπάρχει αδυναμία ελέγχου απο το κράτος, δεν σημαίνει οτι 'ετσι λειτουργουν' Αν θελουν να 'ετσι λειτουργουν' να πανε στην Ζαμπια η στο Μογκαντισου.
Ναι σαφέστατα θα πρεπει να τους κοπεί ο βήχας και εν ανάγκη να κλεισουν αφου δεν μπορουν να σεβαστουν το γράμμα του νόμου.
Δεν ειναι θέμα διαφωνιας του 4Τφορουμ... μην δημιουργεις εντυπωσεις! Αν κάναμε τετοιες μαλακιες στις επιχείρησεις θα μας τις ειχανε κλείσει προ πολλου και με τον νομο!
-
απο την δικια μου δουλεια σε πολυεθνικη, που επαιρνε παρα πολλους φοιτητες, part-timers κτλ με λιγα χρηματα, δεν υπηρχε καμια περιπτωση να παρουν καποιον δωρεαν.-
επειδη ξερω την εταιρια που λεει ο Νικος, και μαλιστα λεει οτι ειναι συνηθες, εχω πεσει απο τα συννεφα
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ερρμμμ με το συμπάθειο... το οτι καποιοι γραφουν στα αρχίδια τους τον νομοθέτη, και επειδη υπάρχει αδυναμία ελέγχου απο το κράτος, δεν σημαίνει οτι 'ετσι λειτουργουν' Αν θελουν να 'ετσι λειτουργουν' να πανε στην Ζαμπια η στο Μογκαντισου.
Ναι σαφέστατα θα πρεπει να τους κοπεί ο βήχας και εν ανάγκη να κλεισουν αφου δεν μπορουν να σεβαστουν το γράμμα του νόμου.
Δεν ειναι θέμα διαφωνιας του 4Τφορουμ... μην δημιουργεις εντυπωσεις! Αν κάναμε τετοιες μαλακιες στις επιχείρησεις θα μας τις ειχανε κλείσει προ πολλου και με τον νομο!
Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα στην Ελλάδα, αλλά ισχύει το παρακάτω ή όχι?
Οι πρακτικές εξασκήσεις και οι ελεγχόμενες μαθητείες έχουν συγκεκριμένο εργατικονομοθετικό πλαίσιο και το κυριότερο πρόβλημα είναι η ασφάλιση του πρακτικάριου, το unpaid internship υπάρχει παντού, σύμβαση όμως υπογράφεται για να είναι προστατευμένες και οι δύο πλευρές.
Αν ισχύει που είναι η παρανομία εφόσον υπάρχει σχετική σύμβαση?
-
Θα καταλάβεις αν υπάρχει παρανομία όταν θα σκάσει η επιθεώρηση εργασίας.
-
και μιας και μιλάμε για μπολιτισμό
Netherlands[edit source | editbeta]
In the Netherlands it is also common to perform internships during college[citation needed] which, just like in Belgium and France, is called a stage. Most student internships last between 3 and 9 months[citation needed]. Companies are not obligated to pay the student, so sometimes small companies won't pay anything. The normal internship compensation rate in the Netherlands is around €300 per month[citation needed], depending on education level and company generosity.United Kingdom[edit source | editbeta]
Main article: Work experience
In the United Kingdom, work experience is offered as part of the national curriculum to secondary school students in years 10 and 11. Generally, these placements are unpaid.
During their degree programme, students may apply for internships during the summer holidays. University staff give students access, and students apply direct to employers. Some students opt to apply for year-long placements, often referred to as 'sandwich placements', between the penultimate and final year of their degree. This is done as part of a degree program. Some universities and employers hold fairs and exhibitions to encourage students to consider the option and to enable students to meet potential employers.[20] In the modern labour market, graduates with internship work experience are deemed more desirable to employers. Research has demonstrated they attain higher level degree classifications than those graduates without such experience.[citation needed]
The purpose of these placements is varied. Some university students see it as a way to develop their employability by utilizing the academic elements of their degree in a practical setting. International students may also seek to get understanding about how work is conducted in the English-speaking world and to experience cultural diversity. Organisations such as the Trades Union Congress and Intern Aware have been lobbying for a change in British internships to make interns aware of their employment law rights, especially in relation to whether they are entitled to minimum wage and paid holidays.[21][22]France[edit source | editbeta]
At French universities, internships, known as “stages”, are common. They occur during the third or fourth year of studies. The duration of French internships varies from 2 to 6 months. As of 1 January 2012, French labor law requires that all internships of 2 months or longer include minimum pay of 436,05€ per month. 2 μηνάκια σκλαβιά δηλαδή In France, it is also becoming more popular to perform internships after studies are completed.[16]Καμαρώστε και τους υπόλοιπους http://en.wikipedia.org/wiki/Internship
Don't let yourself be one of those students who find themselves in the position of not having completed at least one internship prior to graduating from college. There are many students who have received a remarkable education but one thing that may hold them back in finding a job in this competitive job market, is that they lack real work experience to add on their resume. Some students graduate without completing one internship while others are lucky enough to learn about internship opportunities early in their college career and are able to complete one or more prior to entering the job search process upon graduation.
Unpaid internships can be worthwhile if both the company and the intern approach the internship in the right way. The intern can benefit from networking opportunities, a chance to list real world experience on a résumé, and by being able to gain invaluable on-the-job training that will set them apart from other candidates. The company can benefit by having a new person share fresh perspectives on the business, having additional hands-on support, and giving back to the community by investing in new talent.http://internships.about.com/od/interns ... -Legal.htm
Here are the six factors considered by the Court:
The internship, even though it includes actual operation of the facilities of the employer, is similar to training which would be given in an educational environment.
The internship experience is for the benefit of the intern.
The intern does not displace regular employees, but works under close supervision of existing staff.
The employer that provides the training derives no immediate advantage from the activities of the intern; and on occasion its operations may actually be impeded.
The intern is not necessarily entitled to a job at the conclusion of the internship.
The employer and the intern understand that the intern is not entitled to wages for the time spent in the internship.http://www.forbes.com/sites/theyec/2013 ... -programs/
-
^Internships DURING studies.
-
μπορει καποιος να μου πει τον λογο γιατι μια πολυεθνικη να το κανει αυτο? Ποιος ειναι ο λογος βρε παιδι μου?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
^Internships DURING studies.και που κολλάς? και η κοπέλα που αναφέρθηκε στην αρχική ιστορία δεν είχε ακόμα πτυχίο, και αυτοί που παίρνουμε εμείς στη εταιρεία είναι τελειόφοιτοι ή μόλις έχουν τελειώσει. Δεν παραμένει απλήρωτη εργασία? ή όταν είναι φοιτητής ο άλλος μπορεί να δουλεύει για την ψυχή της μάνας του αλλά με το πτυχίο στο κάδρο μεταμορφώνεται σε άνθρωπο με εργασιακά δικαιώματα.
-
To εργασιακό σύστημα είναι πέρα για πέρα ανήθικο, το ότι εφαρμόζονται πρακτικές κρεατομηχανής, δεν το κάνει και σωστό.
Ζούμε εποχές ανατροπής των ισορροπιών, των αξιών, της ηθικής και της νομιμότητας.Οι σελίδες εδώ έχουν γεμίσει προσπαθώντας ο ένας να πείσει ο ένας τον άλλον για το λιγότερο ή το περισσότερο ανήθικο του πράγματος. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι υπάρχουν θιασώτες του, και το οξύμωρο είναι ότι στηρίζουν αυτή την ανηθικότητα εντονότερα οι υπάλληλοι από τους εργοδότες, γιατί οι εργοδότες όπου απαιτείται εμπειρία επενδύουν στα άτομα, το έχω ξαναπεί, η περιουσία των επιχειρήσεων είναι το προσωπικό τους και όχι τα ταμειακά τους αποθεματικά, ότι ξεφεύγει από αυτή τη λογική είναι απληστία.
Και μόνο από τη σκοπιά του κέρδους να το δεί κανείς, τα καλά αποτελέσματα τα παράγουν οι ευχαριστημένοι άνθρωποι, απλά και ξεκάθαρα, όλα τα άλλα είναι κοντόφθαλμη εταιρική πρακτική χωρίς βάθος ορίζοντα. Δεν μου φαίνεται περίεργο λοιπόν γιατί πάμε κατά διαόλου.Θα το δώ γενικότερα, σήμερα στην Ευρώπη δεν παράγεται πολιτική, όσοι την ασκούν ( γιατί δεν την παράγουν ) είναι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμένουν στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ότι καλό για αυτούς αυτό συνεπάγεται.
Οι νόρμες τους, οι αποφάσεις που στραγγαλίζουν τις χώρες του Νότου ( αφού έχει προηγούμενα μελετημένα και αφεθεί ο ουσιαστικός έλεγχος για να υπάρξει το σημερινό ξεχείλωμα ) τους δίνει μακροημέρευση στις θέσεις τους, αλλά δεν είναι πάντοτε έτσι, υπάρχει και η βλακεία στη μέση, η απειρία, οι σύμβουλοι που μόλις έβγαλαν το LSE χωρίς να έχουν ένα ένσημο σε δουλειά νομοθετούν καταθέτωντας προτάσεις ( συμβαίνει συνέχεια στα δικά μας υπουργεία, γιατί να μη συμβαίνει και στην εσπερία ? ).
Υπάρχουν και οι εντολές άνωθεν, μα πολύ άνωθεν, στραγγίστε την κατανάλωση να πάθει η αγορά τεταρταίο πυρετό να αγοράσουμε τα φιλέτα φτηνά, η απληστία στο μεγαλύτερο ύψος που έφτασε ποτέ η ανθρωπότητα, το σκηνικό το ζούμε καθημερινά, και το 99.9% που εμπλέκεται παγκοσμίως στην διαδικασία αυτή, είναι υπάλληλοι, γιαυτό λέω ότι το σύστημα είναι ανθρωποφαγικό, εσείς μπορείται να περιμένεται να σας σώσουν άλλοι, οι γνωστοί άλλοι, εγώ δεν περιμένω σωτηρία από κανέναν και από τίποτα, είμαι ελεύθερος.
Κουράστηκα να είμαι στην πρέσα και στην κρεατομηχανή, χαμένος είμαι έτσι και αλλιώς αν το δούμε σφαιρικά, οπότε γιατί να μην το προσπαθήσω και με άλλο τρόπο ? Έγραψα τα χιλιόμετρα μου, τώρα μου μένει μια καλή ανακατασκευή με αυτοκινητικούς όρους, αλλοίμονο σε εσάς τους νέους που σαν βάζουν με τον τρόπο τους να τρώγεστε μεταξύ σας για πάρτη τους.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
μπορει καποιος να μου πει τον λογο γιατι μια πολυεθνικη να το κανει αυτο? Ποιος ειναι ο λογος βρε παιδι μου?Για πολλά πράγματα δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις, λογικές που άπτονται της δικής μας λογικής, γιατί για τη δική τους λογική αυτό είναι απόλυτα λογικό.
Υπάρχει η απλή λογική, η λογική μας και η λογική τους, διαλέγεις και πέρνεις.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....