-
Αν ο εργαζόμενος κόσμος δεν είχε διεκδικήσει τα δικαιώματα του με απεργίες, εξεγέρσεις και αίμα, τώρα θα δουλεύαμε 15 ώρες την ημέρα στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ για ένα πιάτο φαΐ!!! Όταν λοιπόν λες στον εργαζόμενο να σκάσει και να πάρει τα 650 του και πολλά του είναι, μας πας 150 χρόνια πίσω! Να χαρώ εγώ απόψεις!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ο εργαζόμενος κόσμος δεν είχε διεκδικήσει τα δικαιώματα του με απεργίες, εξεγέρσεις και αίμα, τώρα θα δουλεύαμε 15 ώρες την ημέρα στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ για ένα πιάτο φαΐ!!! Όταν λοιπόν λες στον εργαζόμενο να σκάσει και να πάρει τα 650 του και πολλά του είναι, μας πας 150 χρόνια πίσω! Να χαρώ εγώ απόψεις!!!Εσύ μπορεί να διεκδικείς ότι θέλεις. Το θέμα είναι ο εργοδότης σου (είτε είναι το κράτος είτε ιδιώτης) έχει να τα δώσει? Και με τί μακροπρόθεσμο τίμημα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν ο εργαζόμενος κόσμος δεν είχε διεκδικήσει τα δικαιώματα του με απεργίες, εξεγέρσεις και αίμα, τώρα θα δουλεύαμε 15 ώρες την ημέρα στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ για ένα πιάτο φαΐ!!! Όταν λοιπόν λες στον εργαζόμενο να σκάσει και να πάρει τα 650 του και πολλά του είναι, μας πας 150 χρόνια πίσω! Να χαρώ εγώ απόψεις!!!
Εσύ μπορεί να διεκδικείς ότι θέλεις. Το θέμα είναι ο εργοδότης σου (είτε είναι το κράτος είτε ιδιώτης) έχει να τα δώσει? Και με τί μακροπρόθεσμο τίμημα?
Το 'Παιδιά 1000 συγγνώμη αλλά περνάμε μια κρίση και θα σας παρακαλούσα να δεχθείτε μια μείωση για Χ χρονικό διάστημα και μόλις ανακάμψουμε θα τα πάρετε όλα και με το παραπάνω!!!', από το 'Σκάστε ρε μοσχάρια και δουλέψτε με 600 και πολλά σας είναι!!!' έχουν μια διαφορά, δεν νομίζεις;
-
Αν ο εργαζόμενος κόσμος δεν είχε διεκδικήσει τα δικαιώματα του με απεργίες, εξεγέρσεις και αίμα, τώρα θα δουλεύαμε 15 ώρες την ημέρα στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ για ένα πιάτο φαΐ!!! Όταν λοιπόν λες στον εργαζόμενο να σκάσει και να πάρει τα 650 του και πολλά του είναι, μας πας 150 χρόνια πίσω! Να χαρώ εγώ απόψεις!!!Η 'πλάκα' ποια είναι. Οτι τα παίρνει αντί να πεί δεν μου φτάνουν για ενα κανονικό/χαμηλό επίπεδο ζωής (ενοικιο, λογασριασμοί φαί κλπ).
Και κάτι που σχολιάζαμε πριν καιρό για εργαζομένους που χαλάνε την πιάτσα.
Τσακώνεστε μεταξύ σας; Μόνο αν κάποιος χαλάσει την πιάτσα και πάρει κάτω από 30 ευρώ. Αν μάθουμε ότι πήρε λιγότερα, θα τον βαρέσουμε και θα τον διώξουμε από την Ομόνοια.
Απο αρθρο για την αντρική πορνεία της 'πολυαγαπημένης' λιφο. http://www.lifo.gr/team/lampros/38421
-
Μηχανοργάνωση στην Ελλάδα ; Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά υπάρχουν σε αρκετές υπηρεσίες άνθρωποι οι οποίοι έχουν σαν αντικείμενο εργασίας να γράφουν ένα όνομα και έναν αριθμό σε ένα τεράστιο βιβλίο...
Επίσης, στο ΙΚΑ της περιοχής μου τα χαρτάκια για τους γιατρούς είναι γραμμένα στο χέρι σε χοντρό χαρτόνι σαν αυτό που κάναμε χειροτεχνίες μικροί. Βέβαια το ωραίο είναι στο πως παίρνεις αυτό το χαρτόνι. Ξυπνάς από τα χαράματα (απαραίτητη προϋπόθεση), προσπαθείς να ξεπεράσεις καμμιά 50αριά ντοπαρισμένες γιαγιάδες στο σπριντ εξώπορτα-κισέ και μετά ψάχνεις να βρεις μια κόλλα χαρτί κι ένα στυλό να γράψεις το όνομά σου σε μια λίστα που ξεκινάει ο πιο πρωϊνός (συνήθως φέρνει και χαρτί και στυλό από το σπίτι).Με το που θα έρθει ο υπάλληλος (ότι ώρα του κ@βλώσει ) κάποιος θαρραλέος εθελοντής αναλαμβάνει να ξελαρυγγιαστεί φωνάζοντας ονόματα από τη λίστα. Με απλά λόγια σειρά προτεραιότητας για να μπεις σε σειρά προτεραιότητας.
Πως θα μπορούσε να αποφευχθεί όλο αυτό ; Με ένα πανάκριβο φαντάζομαι και πολύπλοκο (επίσης φαντάζομαι) μηχάνημα σαν αυτό που έχουν οι τράπεζες για να δίνουν νούμερα.Οπότε μπορεί να έχουν υπολογιστές αλλά μηχανοργάνωση δεν έχουν...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Η 'πλάκα' ποια είναι. Οτι τα παίρνει αντί να πεί δεν μου φτάνουν για ενα κανονικό/χαμηλό επίπεδο ζωής (ενοικιο, λογασριασμοί φαί κλπ).Η ανεργία των 0 € το μήνα είναι καλύτερη επιλογή; Τουλάχιστον με τα 400-500-600 μπαίνει κι ένα πιάτο στο τραπέζι...
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά υπάρχουν σε αρκετές υπηρεσίες άνθρωποι οι οποίοι έχουν σαν αντικείμενο εργασίας να γράφουν ένα όνομα και έναν αριθμό σε ένα τεράστιο βιβλίο...Αυτό είναι το πρωτόκολλο. Δεν νομίζω ότι δημιουργεί πρόβλημα.
Επίσης, στο ΙΚΑ της περιοχής μου τα χαρτάκια για τους γιατρούς είναι γραμμένα στο χέρι σε χοντρό χαρτόνι σαν αυτό που κάναμε χειροτεχνίες μικροί. Βέβαια το ωραίο είναι στο πως παίρνεις αυτό το χαρτόνι. Ξυπνάς από τα χαράματα (απαραίτητη προϋπόθεση), προσπαθείς να ξεπεράσεις καμμιά 50αριά ντοπαρισμένες γιαγιάδες στο σπριντ εξώπορτα-κισέ και μετά ψάχνεις να βρεις μια κόλλα χαρτί κι ένα στυλό να γράψεις το όνομά σου σε μια λίστα που ξεκινάει ο πιο πρωϊνός (συνήθως φέρνει και χαρτί και στυλό από το σπίτι).Με το που θα έρθει ο υπάλληλος (ότι ώρα του κ@βλώσει ) κάποιος θαρραλέος εθελοντής αναλαμβάνει να ξελαρυγγιαστεί φωνάζοντας ονόματα από τη λίστα. Με απλά λόγια σειρά προτεραιότητας για να μπεις σε σειρά προτεραιότητας.
Πως θα μπορούσε να αποφευχθεί όλο αυτό ; Με ένα πανάκριβο φαντάζομαι και πολύπλοκο (επίσης φαντάζομαι) μηχάνημα σαν αυτό που έχουν οι τράπεζες για να δίνουν νούμερα.Ακριβώς το ίδιο γίνεται και στις εφορίες.
Άλλο όμως αυτό και άλλο το ότι δεν υπάρχουν PC και έτσι χρειάζονται 10 υπάλληλοι για την δουλειά 2! Αυτό δεν ισχύει! Αν μη τι άλλο, οι εφορίες τουλάχιστον είναι υποστελεχωμένες. 2-3 υπάλληλοι στον ΚΒΣ για να εξυπηρετήσουν 100+ άτομα την ημέρα! Και να οι ουρές από έξω!!! -
Η 'πλάκα' ποια είναι. Οτι τα παίρνει αντί να πεί δεν μου φτάνουν για ενα κανονικό/χαμηλό επίπεδο ζωής (ενοικιο, λογασριασμοί φαί κλπ).
Η ανεργία των 0 € το μήνα είναι καλύτερη επιλογή; Τουλάχιστον με τα 400-500-600 μπαίνει κι ένα πιάτο στο τραπέζι...
Αμα έχεις ενοίκιο κλπ 400 ευρώ δεν φτάνουν για τίποτα (μη σου πω και τα 600 είναι οριακά). Οπότε από μια άποψη τζάμπα δουλεύεις. Τώρα αν σε ταΐζει πλένει κοιμίζει η μάνα σου και το θεωρείς αυτό αποδεκτό αν είσαι 23+ δικό σου θέμα.
Καθένας ζυγίζει τις καταστάσεις και επιλέγει.
-
Πες μας τι άλλη επιλογή έχει ένας τέτοιος υπάλληλος με την ανεργία να είναι στο 27%...
-
Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά υπάρχουν σε αρκετές υπηρεσίες άνθρωποι οι οποίοι έχουν σαν αντικείμενο εργασίας να γράφουν ένα όνομα και έναν αριθμό σε ένα τεράστιο βιβλίο...
Αυτό είναι το πρωτόκολλο. Δεν νομίζω ότι δημιουργεί πρόβλημα.
Πως θα μπορούσε να αποφευχθεί όλο αυτό ; Με ένα πανάκριβο φαντάζομαι και πολύπλοκο (επίσης φαντάζομαι) μηχάνημα σαν αυτό που έχουν οι τράπεζες για να δίνουν νούμερα.Ακριβώς το ίδιο γίνεται και στις εφορίες.
Άλλο όμως αυτό και άλλο το ότι δεν υπάρχουν PC και έτσι χρειάζονται 10 υπάλληλοι για την δουλειά 2! Αυτό δεν ισχύει! Αν μη τι άλλο, οι εφορίες τουλάχιστον είναι υποστελεχωμένες. 2-3 υπάλληλοι στον ΚΒΣ για να εξυπηρετήσουν 100+ άτομα την ημέρα! Και να οι ουρές από έξω!!!Ρε συ Άλεξ σοβαρά δηλαδή πρέπει να υπάρχει υπάλληλος για δουλειά στο πρωτόκολλο ; Τόσο δύσκολο είναι να σου δώσει έναν αριθμό ο υπάλληλος που σε εξυπηρετεί ; Για την εφορία εδώ μια χαρά είναι ο αριθμός των υπαλλήλων. Το θέμα είναι πως έχουν προσλάβει τα ξαδέρφια του Φαντομά γιατί μέχρι να συμπληρώσεις μια αίτηση έχουν προλάβει να πάνε στο καφενείο απέναντι και να πιούνε και μισό καφέ.
Ναι ίσως στο παράδειγμα που έφερα να μην υπάρχει πληθώρα υπαλλήλων αλλά σίγουρα υπάρχει υπάλληλος που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Άσε που αν βάζανε ένα μηχάνημα μάλλον δεν θα χρειαζόταν κι αυτός... Βέβαια στο ίδιο θέμα κολλάει και η ερώτηση γιατί οι γιατροί στο ΙΚΑ να 'εξετάζουν' μόνο 22 άτομα και να χρειάζονται κι άλλο 10 συμβεβλημένοι για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.
-
Πες μας τι άλλη επιλογή έχει ένας τέτοιος υπάλληλος με την ανεργία να είναι στο 27%...Να μεταναστέψει ή να κάτσει και να πάρει 400 ή να πάει να ζητιανέψει ή να κλέψει ή οτι αλλο κατεβάσει το κεφάλι του.
Απλά να κόψει την γκρίνια.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πες μας τι άλλη επιλογή έχει ένας τέτοιος υπάλληλος με την ανεργία να είναι στο 27%...
Να μεταναστέψει ή να κάτσει και να πάρει 400 ή να πάει να ζητιανέψει ή να κλέψει ή οτι αλλο κατεβάσει το κεφάλι του.
Την λύση να πληρώνεται όσο πρέπει την απορρίπτουμε ε ;
-
Την λύση να πληρώνεται όσο πρέπει την απορρίπτουμε ε ;Και ποιος περιμένεις να στο διασφαλίσει αυτό ούτε όταν ο ίδιος (όχι εσύ συγκεκριμένα) αποδέχεσαι όρους που δεν σε συμφέρουν. Το κράτος Τα σωματεία.
-
Την λύση να πληρώνεται όσο πρέπει την απορρίπτουμε ε ;Ελεος...τι σημαινει πρεπει;
Πιο γενικος και αοριστος, πεθαινεις. -
Αν ο εργαζόμενος κόσμος δεν είχε διεκδικήσει τα δικαιώματα του με απεργίες, εξεγέρσεις και αίμα, τώρα θα δουλεύαμε 15 ώρες την ημέρα στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ για ένα πιάτο φαΐ!!! Όταν λοιπόν λες στον εργαζόμενο να σκάσει και να πάρει τα 650 του και πολλά του είναι, μας πας 150 χρόνια πίσω! Να χαρώ εγώ απόψεις!!!Μα δεν μιλάμε για τον εργαζόμενο κόσμο, για δυ μιλάμε:
Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ ΔΥ που δουλέουν με πενιχρές απολαβές και με πενιχρά μέσα.
-
Ρε συ Άλεξ σοβαρά δηλαδή πρέπει να υπάρχει υπάλληλος για δουλειά στο πρωτόκολλο ; Τόσο δύσκολο είναι να σου δώσει έναν αριθμό ο υπάλληλος που σε εξυπηρετεί ;Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Ο Αριθμός Πρωτοκόλλου βγαίνει από το σύστημα (το οποίο πολλές φορές κολλάει και περιμένει ουρά μπροστά στο Πρωτόκολλο μέχρι να βγάλει τον αριθμό το PC) και μετά πρέπει να γραφεί και στο βιβλίο. Καταλαβαίνεις ότι αν ο υπάλληλος που εξυπηρετεί κάνει και αυτή τη δουλειά θα εξυπηρετεί μετά το πολύ 10 πολίτες την ημέρα. Και ύστερα φυσικά θα φωνάζουμε όλοι για το άχρηστο δημόσιο...
Αυτό θέλουν και οι κυβερνώντες. Να μην αντιδράει ο λαός όσο μας πηδάνε! Καλό παπαγαλάκι του συστήματος είσαι κι εσύ...
Μα δεν μιλάμε για τον εργαζόμενο κόσμο, για δυ μιλάμε:
Αυτό είναι χούμορ τώρα;
-
Όχι, η πραγματικότητα.
Οι άνθρωποι σκίστηκαν να μπούνε στο δημόσιο για να μη δουλεύουν...κι έρχεσαι εσύ και τους βαφτίζεις 'εργαζόμενους'.... -
Βγαζεις τεραστιο κομπλεξ. Βρε πας και προσπαθησες να μπεις και δεν τα καταφερες;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ρε συ Άλεξ σοβαρά δηλαδή πρέπει να υπάρχει υπάλληλος για δουλειά στο πρωτόκολλο ; Τόσο δύσκολο είναι να σου δώσει έναν αριθμό ο υπάλληλος που σε εξυπηρετεί ;
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Ο Αριθμός Πρωτοκόλλου βγαίνει από το σύστημα (το οποίο πολλές φορές κολλάει και περιμένει ουρά μπροστά στο Πρωτόκολλο μέχρι να βγάλει τον αριθμό το PC) και μετά πρέπει να γραφεί και στο βιβλίο. Καταλαβαίνεις ότι αν ο υπάλληλος που εξυπηρετεί κάνει και αυτή τη δουλειά θα εξυπηρετεί μετά το πολύ 10 πολίτες την ημέρα. Και ύστερα φυσικά θα φωνάζουμε όλοι για το άχρηστο δημόσιο...
το ξαναλεω, ειμαστε ετοιμοι να πατησουμε στον Αρη, και ασχολουμαστε σοβαρα με το αν χρειαζεται ανθρωπος στο πρωτοκολλο και ποσα μπορει να δωσει την ωρα, και τα pc και μπλα μπλα μπλα...
και οτι πρεπει να ξυπνησεις στις 3 το πρωι να πας στο ΙΚΑ να παρεις σειρα, να εχεις χαρτι και στυλο μαζι σου, να τρεξεις να προλαβεις να πατησεις το γέρο να μη σου παρει τη σειρα (ειναι υπουλοι... ), και να σε δει ο γιατρος για 5' να σου γραψει φαρμακα και μαλακιες τουμπανα.
2013, Ελληνικο κρατος.
-
Φυσικά, λες να μ' αρέσει να δουλεύω;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....