-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Η Τουρκια παντως πληρωνει τα εξοδα ενος συμφοιτητη μου εδω για να γινει επιστημονας και να παει πισω να δουλεψει οτι εμαθε εδω. Δεν ειναι κρατικος παρεμβατισμος αυτο; Δεν ειναι δημιουργια πελατιακων σχεσεων;Αυτο ειναι επενδυση
Και πιθανως και λιγο κατασκοπεια -
Εμενα που μ εστειλε το ΠαΣοΚ τι ειναι;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Περι φουσκων:Χαρη στην φουσκα dotcom σημερα απολαμβανουμε φτηνο και γρηγορο internet και τηλεφωνο...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δημιουργώντας ενα σταθερό και απλό πλαίσιο νομοθετικό/φορολογικό θα το 'καταλάβουν' και οι επενδυτές το εξαιρετικό ( ) δυναμικό. Σταθερές συνθήκες είναι αυτό που προτείνει ο spiros και τζάμπα τον κράζεις στο συγκεκριμένο.Εγώ δεν τον κράζω για το συγκεκριμένο.
Αυτός προσπαθεί να κράξει κάτι που δεν έχει πιάσει καν τι είναι, αλλά καλή καρδιά. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η ανάπτυξη της Τουρκίας βασίζεται στις εξαγωγές, όχι στην εσωτερική κατανάλωση.Η αναπτυξη (αναπτυξη θεωρειται η αυξηση του ΑΕΠ και , φυσικα , δεν συνεπαγεται κοινωνικη ευημερια συνολικα), στην Τουρκια βασιστηκε , κυριως , στη φτηνη εργασια.
Το 2010 ο κατωτατος μισθος ηταν γυρω στα 250 ευρω (καθαρα , οχι μεικτα).
Η σχεση μεταξυ μισθου και παραγωγικοτητας φαινεται στο διαγραμμα της σελ. 13 (Productivity and real wages in Turkish private manufacturing) . Η παραγωγικοτητα αυξανεται αλλα οι μισθοι μενουν καθηλωμενοι.Απο το 2002 εως και το 2010 η ανεργια παρεμεινε γυρω στο 10,5% (με εξαιρεση το 2009 που εκτιναχθηκε στο 15.5%).
Ο δεικτης Gini (που αντικατοπτριζει τις εισοδηματικες ανισοτητες) ειναι ενας απο τους χειροτερους.
Το κοινωνικο κρατος της Τουρκιας ηταν και παραμενει υποτυπωδες.
Το επιπεδο αναπτυξης της Τουρκιας ειναι μερικα σταδια πισω σε σχεση με την Ελλαδα, πραγμα που κανει πιο ατυχες το παραδειγμα της Τουρκιας.
-
Καλυτερα ανιση αναπτυξη παρα καθολου αναπτυξη.
Η Τουρκια εχει πολλα θεματα καθοτι ειναι μια οικονομια κολλητων,κουμπαρων και φιλων (εδω ειναι Βαλκανια λεμε) αλλα αυτο ταυτοχρονα ειναι και πλεονεκτημα καποιες φορες καθοτι η ευελιξια και η ταχυτητα των αποφασεων ειναι δεδομενη.
Σε καθε περιπτωση,οι εξαγωγες πανε καλα οταν ο ανεπτυγμενος κοσμος καταναλωνει,και ειδικα η Τουρκια πουλαει πολυ πραγμα στην Ελλαδα,φανερα και..αφανως (οι φετες που παιρνουμε στο σουπερμαρκετ ειναι τουρκικότατες εως επι το πλειστον). -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καλυτερα ανιση αναπτυξη παρα καθολου αναπτυξη...Γιατι καλυτερα ? Και για ποιον ?
Αναπτυξη που δεν μειωνει την ανεργια , δεν αυξανει το εισοδημα των εργαζομενων , δεν βελτιωνει το κοινωνικο κρατος , δεν μειωνει τις ανισοτητες , πολυ απλα δεν ειναι αναπτυξη.
-
Ειναι δυσκολο να εχεις αναπτυξη και να μην μειωνεται η ανεργια,ειδικα σε περιπτωσεις οπως η Τουρκια οπου τα εργατικα χερια ειναι βασικο κομματι ειναι απλως αδυνατον.
-
Σωστή ανάπτυξη για τα ελληνικά δεδομένα είναι να αυξηθούν οι μισθοί στο δημόσιο ούτως ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση και να κινηθεί το χρήμα στην αγορά.
Συνταγή εγγυημένης επιτυχίας.
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Καλυτερα ανιση αναπτυξη παρα καθολου αναπτυξη...
Γιατι καλυτερα ? Και για ποιον ?
Αναπτυξη που δεν μειωνει την ανεργια , δεν αυξανει το εισοδημα των εργαζομενων , δεν βελτιωνει το κοινωνικο κρατος , δεν μειωνει τις ανισοτητες , πολυ απλα δεν ειναι αναπτυξη.
+αναθεωρήσεις προϋπολογισμού της Τουρκίας
Αν η ανάπτυξη δεν είναι της προκοπής, κινδυνεύει να σκάσει σαφώς χειρότερα από εμάς.
-
Κ που να δεις οι κάλτσες κ τα σώβρακα...
Η Τουρκία ξεκίνησε από χαμηλά κ δεν σταματάει να αναπτύσσεται. Είχε (κ έχει) να αφομοιώσει ανθρώπους από τα βάθη της Ανατολίας, άγνωστο αριθμό κατοίκων, νοοτροπία (τουλάχιστον) περίεργη (μεγάλη ιδέα κ άθλιες συνθήκες στο ίδιο πακέτο), ....
Αυτά δεν την εμπόδισαν να γίνει παγκόσμιος 'παίχτης' σε συγκεκριμένα προϊόντα, να τραβήξει επενδύσεις από την Ευρώπη (κ όχι μόνον), να γίνει τουριστικός προορισμός επιπέδου κλπ.Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Αναπτυξη που δεν μειωνει την ανεργια , δεν αυξανει το εισοδημα των εργαζομενων , δεν βελτιωνει το κοινωνικο κρατος , δεν μειωνει τις ανισοτητες , πολυ απλα δεν ειναι αναπτυξη.Αν κάνει κανείς μια σύγκριση Ελ - Τουρκίας, τι θα δει; Ανάπτυξη στο Ελ κ μη ανάπτυξη στην Τουρκία;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειναι δυσκολο να εχεις αναπτυξη και να μην μειωνεται η ανεργια,ειδικα σε περιπτωσεις οπως η Τουρκια οπου τα εργατικα χερια ειναι βασικο κομματι ειναι απλως αδυνατον.Δεν ξερω τι ειναι αδυνατο , αλλα εδω ειναι τα ποσοστα ανεργιας. Τι λεει ?
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σωστή ανάπτυξη για τα ελληνικά δεδομένα είναι να αυξηθούν οι μισθοί στο δημόσιο ούτως ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση και να κινηθεί το χρήμα στην αγορά.Συνταγή εγγυημένης επιτυχίας.
Ξέχασες τα δώρα κ θα ταπηροκρανιωθεί ο Asimov.
-
Αν κάνει κανείς μια σύγκριση Ελ - Τουρκίας, τι θα δει; Ανάπτυξη στο Ελ κ μη ανάπτυξη στην Τουρκία;
Αν ειχε κανει τη συγκριση το 2003 (μηπως ειχες παει καμια βολτα Τουρκια το 2003 να δεις τη κατασταση ?) τι θα ελεγε ?
Ελεος με τις (ασχετες) συγκρισεις.
-
Εγω σταθερη την βλεπω την ανεργια στο 9%
http://www.tradingeconomics.com/turkey/ ... yment-rate
Και το ΑΕΠ περιπου σταθερο,με μια μικρη πτωτικη ταση απο το '12
http://www.tradingeconomics.com/turkey/gdp-growth -
Δεν μπορεί, ψάξε καλύτερα, κάπου κάποιος θα έχει κάνει μια μελέτη που θα βγάζει στοιχεία που να σε βολεύουν.
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
(μηπως ειχες παει καμια βολτα Τουρκια το 2003 να δεις τη κατασταση ?)Στο προσωπικό θα το ρίξουμε, πάλι;
Έχω συναλλαγές με την Τουρκία από το 1985, στην αρχή πουλούσα προϊόντα κ μηχανήματα επεξεργασίας, τώρα αγοράζω (edit: τα ίδια) προϊόντα κ μηχανήματα επεξεργασίας, λέει τίποτα αυτό;Ελεος με τις (ασχετες) συγκρισεις.
Αυτό λέω κ εγώ.
-
dimitris μια που είσαι ζεστός δεν ξηγιέσαι ένα ορισμό για την ανάπτυξη;
-
Μείωση ανεργίας, αύξηση εισοδήματος εργαζομένων, βελτίωση κοινωνικού κράτους, μείωση ανισοτήτων λέει ο άνθρωπος, δεν διάβασες;
Συνταγή Ελ 10ετίας '80. Αλάνθαστη. -
Δεν μπορεί, ψάξε καλύτερα, κάπου κάποιος θα έχει κάνει μια μελέτη που θα βγάζει στοιχεία που να σε βολεύουν.Περιμενω να παρουσιασεις τα δικα σου στοιχεια .
(μηπως ειχες παει καμια βολτα Τουρκια το 2003 να δεις τη κατασταση ?)
Στο προσωπικό θα το ρίξουμε, πάλι;
Έχω συναλλαγές με την Τουρκία από το 1985, στην αρχή πουλούσα προϊόντα κ μηχανήματα επεξεργασίας, τώρα αγοράζω (edit: τα ίδια) προϊόντα κ μηχανήματα επεξεργασίας, λέει τίποτα αυτό;Δεν μπαινει θεμα 'προσωπικου', στη συγκριση αναφερθηκα. Αν εκανες την συγκριση (εσυ αναφερθηκες σε συγκριση) το 2003 , ποιο θα ηταν το συμπερασμα ? Και ποια αξια θα ειχε το συμπερασμα ?
Τιποτα απολυτως.
Ελεος με τις (ασχετες) συγκρισεις.
Αυτό λέω κ εγώ.
Κι΄εγω αυτο λεω . Ποιος εκανε συγκρισεις ?
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
dimitris μια που είσαι ζεστός δεν ξηγιέσαι ένα ορισμό για την ανάπτυξη;Περιμενω να μου τον δωσει (μαζι με τα επιστημονικα κριτηρια για τον ορισμο των 'δημοσιων αγαθων') ο Σαμουελσον στο τουιτ του. Αλλα δεν μου εχει απαντησει ακομη ο μακαριτης . Μηπως απαντησε σε σενα ?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....