-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και μιας που ανοίγουμε συζήτηση περί πολιτισμικών διαφορών, ποια η γνώμη σας για τους διαφυλετικούς γάμους;
Η συζητηση ειναι για τις ταραχες στο Παρίσι
Και σου φάνηκε εσένα τώρα ότι η συζήτηση έμεινε εκεί;
-->
Πριν από λίγο καιρό είχα δει στην ΕΤ3 μία εκπομπή για τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες.Είχαν βγει λοιπόν μερικοί Αφρικάνοι κάποιοι Αλβανοί κάποιοι από άλλες χώρες κλπ.
Οι κοινωνιολόγοι που ήταν στην εκπομπή προσπαθούσαν να μας πουν ότι τι ωραία που είναι τώρα τα πράγματα που όλη η γή έγινε ένα χωριό και άλλες τέτοιες μπούρδες.
Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσουν όλοι αυτοί οι μετανάστες, όλοι μα όλοι έλεγαν το ίδιο πράγμα.
Πόσο τυχεροί είστε σαν λαός και σαν χώρα ( η Ελλάδα δηλαδή ) που έχετε ( τουλάχιστον είχαμε ) αυτή την ομοιομορφία στην κοινωνία σας και εννοούσαν την ομοιομορφία στην πολιτιστική μας δομή.
Κόκκαλο οι κοινωνιολόγοι που ήθελαν να μας πείσουν για τα αντίθετα.
Με λίγα λόγια
Η δική μου άποψη
Ο καθένας σπίτι του! -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Και μιας που ανοίγουμε συζήτηση περί πολιτισμικών διαφορών, ποια η γνώμη σας για τους διαφυλετικούς γάμους;
Η συζητηση ειναι για τις ταραχες στο Παρίσι
Και σου φάνηκε εσένα τώρα ότι η συζήτηση έμεινε εκεί;
-->
Πριν από λίγο καιρό είχα δει στην ΕΤ3 μία εκπομπή για τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες.Είχαν βγει λοιπόν μερικοί Αφρικάνοι κάποιοι Αλβανοί κάποιοι από άλλες χώρες κλπ.
Οι κοινωνιολόγοι που ήταν στην εκπομπή προσπαθούσαν να μας πουν ότι τι ωραία που είναι τώρα τα πράγματα που όλη η γή έγινε ένα χωριό και άλλες τέτοιες μπούρδες.
Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσουν όλοι αυτοί οι μετανάστες, όλοι μα όλοι έλεγαν το ίδιο πράγμα.
Πόσο τυχεροί είστε σαν λαός και σαν χώρα ( η Ελλάδα δηλαδή ) που έχετε ( τουλάχιστον είχαμε ) αυτή την ομοιομορφία στην κοινωνία σας και εννοούσαν την ομοιομορφία στην πολιτιστική μας δομή.
Κόκκαλο οι κοινωνιολόγοι που ήθελαν να μας πείσουν για τα αντίθετα.
Με λίγα λόγια
Η δική μου άποψη
Ο καθένας σπίτι του!Εννοείς ότι είμαι εκτός θέματος;
Για πες μου γιατί; -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Εννοείς ότι είμαι εκτός θέματος;
Για πες μου γιατί;Όχι, λάθος άφησα να εννοηθεί! Δεν είσαι εσύ εκτός θέματος, εγώ πήρα ευκαιρία απ' το post σου να πάω το θέμα του thread λίγο παραπέρα, μιας που οι ταραχές στο Παρίσι θα σταματήσουν, το πρόβλημα όμως με τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες θα παραμένει μόνιμα!
Εγώ σκέφτηκα να το διευρύνουμε λίγο, προφανώς ο Τίγρης διαφωνεί!
-
Εννοείς ότι είμαι εκτός θέματος;
Για πες μου γιατί;Όχι, λάθος άφησα να εννοηθεί! Δεν είσαι εσύ εκτός θέματος, εγώ πήρα ευκαιρία απ' το post σου να πάω το θέμα του thread λίγο παραπέρα, μιας που οι ταραχές στο Παρίσι θα σταματήσουν, το πρόβλημα όμως με τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες θα παραμένει μόνιμα!
Εγώ σκέφτηκα να το διευρύνουμε λίγο, προφανώς ο Τίγρης διαφωνεί!
Και μια και μου δίνεις την ευκαιρία αυτό που στην ουσία θέλω να πω ότι κάποια στιγμή θα έχουμε πρόβλημα και εμείς.Αφού δεν τα κατάφεραν οι Γάλλοι που είναι 'μανούλες' να ισοροπούν τα των πολιτισμών, νομίζω ότι δεν μπορεί κανένας.
Η ειρωνεία είναι ότι ο υπουργός εσωτερικών, αρμόδιος και για την εσωτερική τάξη Σαρκοζί, είναι και αυτός γιός Ούγγρων μεταναστών. -
...Η ειρωνεία είναι ότι ο υπουργός εσωτερικών, αρμόδιος και για την εσωτερική τάξη Σαρκοζί, είναι και αυτός γιός Ούγγρων μεταναστών.E, αυτοί είναι εντάξει .
Anyway, πιστεύω ότι στην Ελλάδα δεν θα έχουμε τέτοια ακραία φαινόμενα. Πρώτον, επειδή one way or the other, δεν υπάρχει γκετοποίηση και δεύτερον, σημαντικό παράγοντα παίζει (δυστυχώς) και το χρώμα. Οι δικοί μας μετανάστες (που μας κάνουν όλες τις 'δουλειές') είναι - σχετικά - πιο εύκολα εντάξιμοι (sic) στην κοινωνία μας .
-
αν και οπως γνωριζεις στη γαλλια, μεχρι και οι πολωνοι που εμεις τους εχουμε απο τους πιο ησυχους και πολιτισμενους μεταναστες, εκει αντιμετωπιζουν προβληματα αρκετα!
οι γαλλοι δεν ειναι και τοσο μανες σε αυτα! εφαρμοζουν γενικα ενα 'προγραμμα ταχυτητων'...οι λευκοι γαλλοι πανω απ'ολα και μετα οι υπολοιποι ως ακολουθοι!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
...Η ειρωνεία είναι ότι ο υπουργός εσωτερικών, αρμόδιος και για την εσωτερική τάξη Σαρκοζί, είναι και αυτός γιός Ούγγρων μεταναστών.
E, αυτοί είναι εντάξει.
Anyway, πιστεύω ότι στην Ελλάδα δεν θα έχουμε τέτοια ακραία φαινόμενα. Πρώτον, επειδή one way or the other, δεν υπάρχει γκετοποίηση και δεύτερον, σημαντικό παράγοντα παίζει (δυστυχώς) και το χρώμα. Οι δικοί μας μετανάστες (που μας κάνουν όλες τις 'δουλειές') είναι - σχετικά - πιο εύκολα εντάξιμοι (sic) στην κοινωνία μας .
Γνωστός μου, μου είχε πει ότι Αλβανός του είχε πει το εξής σε συζήτηση:
Εμείς, όταν φύγαμε απ' την Αλβανία, ήρθαμε στην Ελλάδα... Εσείς να δούμε που θα πάτε!
Να μας δω σε 10-15 χρόνια, εμείς γεννάμε λιγότερο από 1 παιδί, οι Αλβανοί και οι τσιγγάνοι 3-4 κατά Μ.Ο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εκατ. Αλβανούς/Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα. Βάλτε και τους γύφτους και υπολογίστε σε πόσα χρόνια θα είναι περισσότεροι από εμάς.
Μήπως το Παρίσι δεν είναι τόσο μακριά τελικά;
-
οι αλβανοι δεν εχουν κοινη συνειδηση απο προ παντων των αιωνων...ισως αυτο να ειναι που μας σωζει...αλλο η συσταση συμμοριας και αλλο η εξεγερση!
αν στη θεση τους ηταν αλλος λαος,τοτε θα λεγα οτι θα ειχαμε αμεσο προβλημα!
-
Οι ξένοι στην Ελλάδα είναι ήδη περίπου 1.000.000
Από μόνος του ο αριθμός είναι ένα πρόβλημα.Εγώ όταν πηγαίνω στην Αθήνα μερικές φορές μπερδεύομαι αν είμαι στην Ελλάδα ή κάπου αλλού.
Και στο κάτω- κάτω της γραφής οι Γάλλοι καλά να πάθουν.Αποικιοκράτες είναι κάποτε θα τα πάθαιναν αυτά.
Σε μας ήρθαν και μας έκατσαν στον σβέρκο χωρίς να τους καλέσουμε ούτε και πήγαμε στα κράτη τους για να τους πάρουμε δούλους.
Δες καμία φορά στην τηλεόραση όταν γίνεται κανένα συμβάν, πως τσαμπουκαλεύονται οι Αλβανοί και θα καταλάβεις.
Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι.Άλλοι και σέβονται το ψωμί που τρώνε και έχουν ήδη ενταχθεί αλλά νομίζω ότι έχουμε μία βραδυφλεγή βόμβα μέσα στο σπίτι μας.
Επίσης φυσικά καταδικάζω και όλους αυτούς τους Ελληνάρες που παίρνουν στην δουλειά τους ξένους και τους βασανίζουν πραγματικά. -
αυτοι οι ελληναρες θα πρεπε να ειχαν καταδικαστει εδω και 15 χρονια...στη γαλλια οι αλβανοι που τσαμπουκαλευονται εδω, δε θα μπορουσαν να ακνουν βημα χωρις να τρωνε ξυλο απο τα σωματα ασφαλειας...το θεμα ειναι οτι εκει τη πατανε και παρα πολλοι αθωοι!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
οι αλβανοι δεν εχουν κοινη συνειδηση απο προ παντων των αιωνων...ισως αυτο να ειναι που μας σωζει...αλλο η συσταση συμμοριας και αλλο η εξεγερση!αν στη θεση τους ηταν αλλος λαος,τοτε θα λεγα οτι θα ειχαμε αμεσο προβλημα!
Έχουν όμως κάτι κοινό που μπορεί να αντικαταστήσει την κοινή συνείδηση.
Ζηλεύουν την Ελλάδα για την πρόοδο της, έστω αυτή που έχουμε.
Το ότι αυτή η πρόοδος έχει πληρωθεί κυριολεκτικά με αίμα και ιδρώτα και στερήσεις από τους Έλληνες δεν τους λέει τίποτε. -
Ακούω τώρα στο ραδιόφωνο ότι ο Ερντογάν κάνει έκληση στους Τουρκους της Γερμανίας να ενταχθούν στην Γερμανική κοινωνία και να μην μιμηθούν αυτά που βλέπουν στην Γαλλία.
Είναι καλό να μην αρχίσει κάτι.Μετά τα σύνορα του χάρτη δεν μπορούν αν σταματήσουν το ρεύμα. -
Το ότι αυτή η πρόοδος έχει πληρωθεί κυριολεκτικά με αίμα και ιδρώτα και στερήσεις από τους Έλληνες δεν τους λέει τίποτε.αν δεις την ιστορια τους και τη διαβασεις θα καταλαβεις οτι δεν ειναι ικανοι για οργανωμενα πραγματα εκτος και αν καποιος αλλος τους αβανταρει...
Ακούω τώρα στο ραδιόφωνο ότι ο Ερντογάν κάνει έκληση στους Τουρκους της Γερμανίας να ενταχθούν στην Γερμανική κοινωνία και να μην μιμηθούν αυτά που βλέπουν στην Γαλλία.
Είναι καλό να μην αρχίσει κάτι.Μετά τα σύνορα του χάρτη δεν μπορούν αν σταματήσουν το ρεύμα.οψιμο το ενδιαφερον των τουρκων?εφοσον στη γερμανια δεν συμβαινει τιποτα,ποιος ο λογος για κατι τετοιο?
-
Το ότι αυτή η πρόοδος έχει πληρωθεί κυριολεκτικά με αίμα και ιδρώτα και στερήσεις από τους Έλληνες δεν τους λέει τίποτε.αν δεις την ιστορια τους και τη διαβασεις θα καταλαβεις οτι δεν ειναι ικανοι για οργανωμενα πραγματα εκτος και αν καποιος αλλος τους αβανταρει...
Γιατί δεν λες το ίδιο και στους Σέρβους και Κοσσοβάρους;
-
Είναι αυτό που λέει για αβάντα και πλάτες
-
Είναι αυτό που λέει για αβάντα και πλάτες
Και καλά, βρήκαν ευκαιρία και μετά το γ@μησαν μόνοι τους! Οι Αμερικανοί δεν τους έκαναν πλάτες για πολύ καιρό, ακόμα όμως δημιουργούν προβλήματα.
-
Παρίσι
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Με ρεκόρ εμπρησμών αυτοκινήτων πέρασε μία ακόμα νύχτα στη γαλλική πρωτεύουσα. Περισσότερα από 1.400 αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τη... δόξα των μεταναστών στο Παρίσι ζήλεψαν όπως φαίνεται και στη Γερμανία, όπου άγνωστοι έκαψαν οχήματα στο Βερολίνο.Ο απολογισμός της ενδέκατης συνεχόμενης νύχτας επεισοδίων στο Παρίσι είναι αποκαρδιωτικός: 1.408 πυρπολημένα αυτοκίνητα, 35 αστυνομικοί τραυματίες -δύο εξ αυτών σοβαρά- και 395 συλλήψεις μεταναστών, που πρωταγωνιστούν στις ταραχές.
Η κατάσταση είναι χαοτική στο Παρίσι και όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, από θαύμα δεν έχουν θρηνήσει μέχρι στιγμής κάποιο θύμα στο Παρίσι. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο όμως, τα πράγματα θα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Την ίδια ώρα, αρκετές χώρες εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Η Βρετανία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία προειδοποιούν τους υπηκόους τους, που θέλουν να πάνε στο Παρίσι, να αποφεύγουν τις περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει ταραχές.
Οι Βρετανοί που κινούνται στην περιοχή του Παρισιού στα σημεία των ταραχών πρέπει να είναι «εξαιρετικά προσεκτικοί» συμβουλεύει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας. «Εάν πρέπει να μεταβείτε ή να περάσετε από τις ζώνες αυτές, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να αποφύγετε κάθε συγκέντρωση που μπορεί να πραγματοποιηθεί» αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Φόρεϊν Όφις.
Επίσης, η κυβέρνηση του Τόκιο ζήτησε από τους Ιάπωνες πολίτες να μην μεταβαίνουν στις περιοχές της Γαλλίας όπου έχουν ξεσπάσει ταραχές. «Συστήνουμε σε αυτούς που σκοπεύουν να επισκεφτούν τη Γαλλία και σε αυτούς που μένουν εκεί να αποφύγουν τις περιοχές όπου μαίνονται τα βίαια επεισόδια» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Και η αυστραλιανή κυβέρνηση καταδίκασε τις βιαιότητες στη Γαλλία και ζήτησε από τους Αυστραλούς που βρίσκονται στη χώρα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Εμπρησμοί και στη Γερμανία
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ανάλογα επεισόδια με εμπρησμούς οχημάτων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δύο πόλεις της Γερμανίας, το Βερολίνο και τη Βρέμη.
Πέντε αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν σε λαϊκή συνοικία του Βερολίνου, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία. Σύμφωνα μάλιστα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Βερολίνου, «οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες των εμπρησμών να ήθελαν να μιμηθούν τις επιθέσεις» στις συνοικίες του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων.
Εμπρησμοί σημειώθηκαν και τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε συνοικία της Βρέμης, όπου αυτοκίνητα και ένα κενό κτίριο πυρπολήθηκαν. Εκπρόσωπος και της αστυνομίας της Βρέμης άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται οι δράστες να ήθελαν να μιμηθούν τους δράστες των ταραχών της Γαλλίας.
news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press
και ομως και στη γερμανια βρηκαν ευκαιρια...
νασε οι κοσοβαροι αλβανοι χωρις εξοπλισμο απο τους αμερικανους δε θα μπορουσαν ουτε το σερβικο ψιλικατζιδικο να κλεψουν...οχι οτι δεν υπεφεραν βεβαια και αυτοι απο τους γιουγκοσλαβους ετσι?ηδη απο τον καιρο της ομοσπονδιακης δημοκρατιας ειχαν πολλες διωξεις!
-
νασε οι κοσοβαροι αλβανοι χωρις εξοπλισμο απο τους αμερικανους δε θα μπορουσαν ουτε το σερβικο ψιλικατζιδικο να κλεψουν...οχι οτι δεν υπεφεραν βεβαια και αυτοι απο τους γιουγκοσλαβους ετσι?ηδη απο τον καιρο της ομοσπονδιακης δημοκρατιας ειχαν πολλες διωξεις!Α, αν εννοείς τέτοιες πλάτες, συμφωνώ! Μόνο που για τη δική μας περίπτωση, πλέον δεν χρειάζονται τους Αμερικάνους! Οι Αλβανοί είναι μια χαρά εξοπλισμένοι, ο UCK έχει και όπλα και άντρες και αν δεις τα σχέδιά τους για τη 'Μεγάλη Αλβανία' θα τρομάξεις!!!
Ας μην είμαστε τόσο ήσυχοι, αυτό μόνο λέω εγώ!
-
η αληθεια ειναι οτι πολλα οπλα υπαρχουν στην ελλαδα απ'οτι φαινεται...και η τελευταια ξεφτιλα στους αγιους σαραντα
-
Άκουγα πριν από λίγο πάλι στο ραδιόφωνο έναν μετανάστη του Παρισίων από τους ταραξίες να προβάλει ώς δικαιολογία για τις κινητοποιήσεις μέσα σε άλλα, και το ότι το γυμναστήριο είναι μακριά από την γειτονιά του και πρέπει να περπατάει πολύ για να πάει για να δείξει πόσο υποβαθμισμένοι είναι
Καλά όταν αρχίζεις να λες τέτοιες βλακείες πιστεύεις ότι θα σε κατανοήσει ο άλλος και θα σταθεί πλάι σου;
Το Παρίσι καίγεται