-
οκ!
να προσεχεις! αν και νομιζω οτι μετα την εφαρμογη του νομου και της απαγορευσης θα ηρεμησουν τα πραγματα!
-
Παρίσι
Απαγόρευση κυκλοφορίας, όπου κρίνεται απαραίτητο, αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση (7/11/2005)
Το «πράσινο φως» για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη διενέργεια εφόδων χωρίς ένταλμα σύλληψης σε όσα προάστια του Παρισιού ταλανίζονται από βίαια επεισόδια έδωσε η γαλλική κυβέρνηση, παραδεχόμενη πως θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση της τάξης.Τα έκτακτα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ήδη στην Αμιέν στη βόρεια Γαλλία και στα περίχωρά της εκδόθηκε απόφαση νομάρχη με την οποία απαγορεύεται η «κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες των νεαρών, μικρότερων των 16 ετών, χωρίς συνοδεία». Παράλληλα, απαγορεύθηκε η πώληση καυσίμων στους ανωτέρω.
«Τώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να δράσουμε προληπτικά, για να αποτρέψουμε αυτά τα επεισόδια. Θα παρακολοθούμε, λίγο λίγο, την εξέλιξη των γεγονότων» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.
Ακολούθως, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν διεμήνυσε από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης πως η κυβέρνηση θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των πολιτών της, και η κατάσταση έκακτης ανάγκης θα παραταθεί εφόσον «οι συνθήκες το απαιτήσουν».
Παραδέχθηκε, όμως, πως θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση της τάξης. Ως προς τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν προειδοποίησε ότι όσοι παραβιάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας κινδυνεύουν με φυλάκιση δύο μηνών.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε, παράλληλα, τη λήψη σειράς οικονομικών μέτρων υπέρ των υποβαθμισμένων προαστίων που πλήττονται από τις ταραχές, κυρίως για να ενισχυθεί εκεί ο τομέας της εργασίας. Μεταξύ αυτών, ανακοίνωσε τη δημιουργία «15 επιπρόσθετων αστικών ζωνών ελευθέρας χρήσεως» για να παροτρυνθεί η εγκατάσταση επιχειρήσεων στις συνοικίες αυτές.
Επίσης, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ζαν Μπατίστ Ματέι διαβεβαίωσε ότι οι ξένοι τουρίστες στη Γαλλία δεν απειλούνται από τα επεισόδια βίας που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του Παρισιού και άλλες πόλεις της χώρας. «Πιστεύουμε ότι όσον αφορά τους τουρίστες, τίποτε δεν απειλεί την ασφάλειά τους στη Γαλλία» υπογράμμισε.
Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας είχε ανακοινώσει ο Ντε Βιλπέν από το βράδυ της Δευτέρας, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει σε ισχύ νόμο του 1955 -ψηφίστηκε στη διάρκεια του πολέμου στην Αλγερία- που επιτρέπει την κήρυξη κατάστασης συναγερμού σε τμήματα ή σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια.
Τα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη λεπτομερώς με ποιον τρόπο θα εφαρμοστούν στα προάστια των γαλλικών μεγαλουπόλεων.
Τίποτα ωστόσο δεν φαίνεται να πτοεί τους ταραξίες -στην πλειονότητά τους Αφρικανοί μετανάστες- που προχώρησαν για μία ακόμη νύχτα, δωδέκατη στη σειρά, σε βανδαλισμούς. Περισσότερα από 1.100 αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες και τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Πάντως, τα επεισόδια ήταν σαφώς μικρότερης έντασης στην περιφέρεια του Παρισιού, όπου τις προηγούμενες νύχτες η βία είχε κλιμακωθεί σε σημείο να χρησιμοποιηθούν και αεροβόλα όπλα από τους διαδηλωτές. Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι παρατηρείται κλιμάκωση της έντασης σε άλλες πόλεις της χώρας.
Νέοι εμπρησμοί και στις Βρυξέλλες
Εν τω μεταξύ, το έργο των μεταναστών στη Γαλλία φαίνεται πως βρίσκει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πέντε αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν την περασμένη νύκτα στις Βρυξέλλες από άτομα που, σύμφωνα με την βελγική αστυνομία, ήθελαν να μιμηθούν τη βία στις γαλλικές λαϊκές συνοικίες.
Οι βελγικές Αρχές υποβάθμισαν ωστόσο την έκταση των εμπρησμών. «Δεν υπήρξαν ταραχές. Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Οποιος πυρπόλησε αυτοκίνητα πρέπει να επηρεάστηκε από την τηλεοπτική κάλυψη των γεγονότων στη Γαλλία» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
«Η κατάστασή μας δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή στη Γαλλία. Δεν υπάρχουν τεράστιας έκτασης λαϊκές συνοικίες όπως στη Γαλλία [...] επίσης δεν έχουμε έναν υπουργό Εσωτερικών σαν τον Σαρκοζί, που να προκαλεί τους ταραξίες. Δεν θα κάνουμε τίποτε που να μπορεί να εκληφθεί ως πρόκληση» σχολίασε ο Φιλίπ Μουρό, δήμαρχος του προαστίου Μόλενμπεκ των Βρυξελλών.
news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Χαμός γίνεται ακόμα στο Παρισι
Το εντυπωσιακό είναι, ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν τις φασαρίες, είναι ΓΑΛΛΟΙ πολίτες, μιας και στην Γαλλία ισχύει το 'γεννήθηκες εδώ, είσαι Γάλλος'...
Το ΑΚΟΜΗ πιο εντυπωσιακό, είναι ότι ο Σαρκοζύ που τους αποκάλεσε 'αποβράσματα, ΖΩΑ' και δήλωσε ότι 'εγώ θα καθαρίσω αυτούς τους λεκέδες', είναι κι αυτός δικός τους... Γάλλος μεν (γεννήθηκε εκεί), αλλά από Ουγγροεβραίο πατέρα και από Ελληνοεβραία μητέρα...
πηγή: mega channel. Ελπίζω αυτή τη φορά να διασταύρωσαν αυτά που έβγαλαν στον αέρα :evil:
Αυτο ισχυει και στις ΗΠΑ.
Ισως ο Σαρκοζυ εννοει για την το τι κανουν και οχι για το τι καταγωγης ειναι.
Νικος
ΥΓ: Γιατι πρεπει να γινει μνεια της θρησκειας των γονεων του Σαρκοζυ; Θα ελεγα οτι ειναι απο Ουγγρο πατερα και Ελληνιδα μανα. Αν ηταν Χριστιανοι θα λεγονταν απο Ουγγροχριστιανο πατερα και Ελληνοχριστιανη μανα;
Ποιος μίλησε για θρησκεία?
Για εθνικότητα μίλησα. Ουγγροεβραίος είναι ο Εβραίος που πριν το Β' Π.Π. ζούσε στην Ουγγαρία, και Ελληνοεβραίος, αυτός ο Εβραίος που ζούσε στην Ελλάδα. ΚΑΙ οι δύο, προφανώς εκδιώχθησαν.Επίσης, έχω την εντύπωση (ίσως κάνω λάθος) ότι οι δηλώσεις του Σαρκοζύ ήταν η αφορμή για τις ταραχές, αν και δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή. Δεν προηγήθηκαν τα επεισόδια δηλαδή.
χμμ.. εσυ δεν ανεφρες την θρησκεια των γονεων του Σαρκοζυ;
Ειμαι περιεργος θεωρεις καποιον Εβραιο σαν εθνικοτητα η σαν θρησκεια;
Στα δικα μου ματια ενας Ελληνας Εβραιος και ενας Ελληνας Χριστιανος δεν εχουν διαφορα εκτος απο την θρησκεια τους. Εβραιος ειναι θρησκεια και Χριστιανος ειναι θρησκεια. Ελληνας ειναι εθνικοτητα.Νικος
-
Εβραίος είναι εθνικότητα, και έχουν επίσημη θρησκεία τον Ιουδαϊσμό.-
-
Εβραίος είναι εθνικότητα, και έχουν επίσημη θρησκεία τον Ιουδαϊσμό.-Τεχνικα ναι, αλλα εχεις ακουσει πολλους Εβραιους που δεν ειναι Ιουδαιοι;
Ειναι σαν να αναρωτιωμαστε αν ο Παπας ειναι Καθολικος. -
Εβραίος είναι εθνικότητα, και έχουν επίσημη θρησκεία τον Ιουδαϊσμό.-Πότε έγινε αυτό; Χαμπάρι δεν έχω πάρει!!!
Εγώ ήξερα πως το 'εβραίος' χαρακτηρίζει θρησκεία.
(btw, αν έγιναν έθνος, ποιο είναι το επίσημο κράτος τους; ) -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Πότε έγινε αυτό; Χαμπάρι δεν έχω πάρει!!!
(btw, αν έγιναν έθνος, ποιο είναι το επίσημο κράτος τους; )Το Ισραήλ!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
(btw, αν έγιναν έθνος, ποιο είναι το επίσημο κράτος τους; )Πλακα κανεις ετσι?
Αυτο ειναι ενα απο τα πολακις σημαδια της αγνειας για του τι προκειτε οταν μιλαμε για το so called 'Παλεστηνιακο' στην Ελλαδα. Η πλακα ειναι οτι κανεις δεν το ονομαζει 'Ισραηλικο'
-
Κατα την γνωμη μου και παρα πολλων ΗΠΑμερικανων, το μεγαλυτερο αστειο της υποθεσης 'Παρισι κεγεται' ειναι ο Σιρακ και τα (ανυπαρκτα) μετρα που (δεν) εχει λαβει.
Ξακαθαρη η διαφορα σοσιαλιστικου, φιλελευθερου, τροπου σκεψης, με traditinalist, conservative, τροπου σκεψης. Ως Γαλλος πολιτης, εχει αποδηχθει (για ακομη μια φορα) οτι η Γαλλικη κυβερνηση δεν 'θελει' να σε προστατεψει για λογους φιλελευθερης ατζεντας.
Για να δουμε what will it take για μερικες απο τις πιο φιλελευθερες χωρες στηςν Ευρωπη να αρχισουν να καταλαβαινουν οτι υπαρχει και κακο σε αυτον τον πλανητη το οποιο παταγεται μονο με 'ξυλο'.
-
Να δω τον Σιράκ Σοσιαλιστή κι ας πεθάνω
Man, no offence, αλλά επρεπε να τα πεις αυτά σε κάτι ΝΑΡίτες παλιούς συμφοιτητές μου, να σε κοιτάνε σα να κατέφθασες μόλις από το Ροσγουελ (κι όχι άδικα!)
Born in the USA... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
:lol:
Να δω τον Σιράκ Σοσιαλιστή κι ας πεθάνω
Man, no offence, αλλά επρεπε να τα πεις αυτά σε κάτι ΝΑΡίτες παλιούς συμφοιτητές μου, να σε κοιτάνε σα να κατέφθασες μόλις από το Ροσγουελ (κι όχι άδικα!)
Born in the USA...I dont know what you mean. Εαν ο Σιρακ και η Γαλλια δεν ειναι ο ορισμος του Σοσιαλισμου, τοτε μιλαμε για διαφορετικα πραγματα.
-
Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ γίνονται αυτά που γίνονται!
Από Γάλλους πολίτες που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές!
Εναντίον της κυβέρνησης...Γαβριήλ, εδω δεν μιλάμε για κάποιον που θέλει ξύλο (ούτε είναι 'τρομοκράτης'). Μιλάμε για ανθρώπους που ζουν στα ορια της φτώχειας και αντιδρούν στις υποσχέσεις της κυβέρνησης που δεν υλοποιήθηκαν αλλά και σε εμπρηστικές δηλώσεις ενός Γάλλου υπουργού!
Μην ξεχνάς ότι η Ευρώπη ζει διαφορετικά.
Ο Σιράκ δεν θεωρείται (ούτε είναι) Σοσιαλιστής. Η Κυβέρνηση είναι -υποτίθεται-Σοσιαλιστική (εκει ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση εκλέγονται ξεχωριστά).Το θέμα λοιπόν είναι ΓΙΑΤΙ?!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
(btw, αν έγιναν έθνος, ποιο είναι το επίσημο κράτος τους; )Το Ισραήλ!
Χαίρω πολύ ρε παιδιά! Υποτίθεται ότι άλλαξε κάτι και δεν το πήρα χαμπάρι.
Το Ισραήλ ήταν ανέκαθεν το κράτος των Ισραηλιτών. Εγώ ρώτησα από πότε το 'εβραίος' χαρακτηρίζει εθνικότητα και όχι θρησκεία.
-
Το κακο ειναι οτι υπαρχει η ταση να εξαπλωθει η «επανασταση των αθλιων» οπως ονομαστηκε και σε αλλες χωρες.....
Το αν μπαινουμε σε μια νεα εποχη ουδεις μπορει να το γνωριζει,ωστοσο απο οτι φαινεται στην Ελλαδα δεν θα εχουμε τετοιο προβλημα.....
Απο το IN.GR:
Σε ισχύ από το πρωί της Τετάρτης ο δρακόντειος γαλλικός νόμος του 1955, ο οποίος προβλέπει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απαγόρευση της κυκλοφορίας και έρευνες σε σπίτια χωρίς την άδεια ή την παρουσία εισαγγελέα. Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν καεί άλλα 573 οχήματα, ενώ εμπρησμοί αναφέρθηκαν και στη Γερμανία.
Το νομοθετικό διάταγμα αφορά 25 διαμερίσματα της Γαλλίας, μεταξύ αυτών, το Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του.
Ο δρακόντειος νόμος του 1955 είχε τεθεί σε ισχύ σε δύο περιπτώσεις: τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, αρχικά στην Αλγερία και στη συνέχεια στη Γαλλία, και το 1984 στη Νέα Καληδονία.
Πάντως, λίγες ώρες προτού τεθεί σε ισχύ, άγνωστοι έκαψαν άλλα 563 οχήματα, ενώ η αστυνομία συνέλαβε 204 υπόπτους.
Εν τω μεταξύ, νέοι εμπρησμοί οχημάτων αναφέρθηκαν και στη Γερμανία. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τρία αυτοκίνητα και μια μηχανή κάηκαν στην περιοχή Βέντινγκ, βόρεια του Βερολίνου.
Παρόμοια περιστατικά και στην περιοχή Μπόκλεμπουντ της Κολονίας. Η αστυνομικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν τέσσερα αυτοκίνητα. Τελικά, μόνο δύο από τα οχήματα καταστράφηκαν.
Η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε πως ενισχύει τις περιπολίες, ειδικά σε συνοικίες που ζουν μετανάστες.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Αυτο ειναι ενα απο τα πολακις σημαδια της αγνειας για του τι προκειτε οταν μιλαμε για το so called 'Παλεστηνιακο' στην Ελλαδα. Η πλακα ειναι οτι κανεις δεν το ονομαζει 'Ισραηλικο'
Άσε μας ρε Γαβριήλ που θα με χρησιμοποιήσεις κιόλας ως παράδειγμα άγνοιας
Κι επειδή είχε τύχει να διατηρήσω μακροχρόνια σχέση με εβραία, σας πληροφορώ (εσάς τους 'με έχοντες άγνοια') ότι πρόκειται περί θρησκείας. Και με διαβαθμίσεις μάλιστα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ γίνονται αυτά που γίνονται!
Από Γάλλους πολίτες που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές!
Εναντίον της κυβέρνησης...Γαβριήλ, εδω δεν μιλάμε για κάποιον που θέλει ξύλο (ούτε είναι 'τρομοκράτης'). Μιλάμε για ανθρώπους που ζουν στα ορια της φτώχειας και αντιδρούν στις υποσχέσεις της κυβέρνησης που δεν υλοποιήθηκαν αλλά και σε εμπρηστικές δηλώσεις ενός Γάλλου υπουργού!
Μην ξεχνάς ότι η Ευρώπη ζει διαφορετικά.
Ο Σιράκ δεν θεωρείται (ούτε είναι) Σοσιαλιστής. Η Κυβέρνηση είναι -υποτίθεται-Σοσιαλιστική (εκει ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση εκλέγονται ξεχωριστά).Το θέμα λοιπόν είναι ΓΙΑΤΙ?!!
I can talk for ever about this...
Γιατι? Απλουστατο (again you over there in Europe are overanalyzing - paralysis through analysis and nothing is ever happening - everything takes for ever - - off topic)
Γιατι? Για 2 κυριους λογους:
-
Διοτι οι μεταναστες δεν αφομοιώνωντε στην Γαλλικη κοινωνια. Δηλαδη η κυβερνηση δεν εχει σωστο συστημα αφομοιωσης και
-
Η Γαλλια δεν εχει δουλειες. Η ανεργεια ειναι τεραστιο προβλημα στην Γαλλια εδω και δεκαετιες τωρα. Κατι το οποιο ειναι αποτελεσμα της πολυ ασθενης οικονομιας στην Γαλλια εδω και πολλα χρονια.
Αρα εχεις ενα συνδυασμο ενος Αραβα που εχει γεννηθει και μεγαλωσει με σε εντελως διαφορετικο τροπο ζωης που ερχεται στην Γαλλια για μια καλυτερη μερα και δεν βρισκει δουλεια ή βρισκει δουλεια που πληρωνει ψιχουλα. Επηδει δεν υπαρχει αφομειωση μπενει σε γκετο το οποιο ζει οπως ζουσε στην παλια του πατριδα. Το επικυνδυνο σημειο ειναι οταν στα παραπανω γινετε προσθεση του 'εγω οχι μονο ζω οπως ζουσα στο Μαροκο, αλλα θελω και να συνεχισω να ζω οπως στο Μαροκο, αλλα μεσα στην Γαλλια και δεν καταλαβαινω τιποτε απο Γαλλικα ηθη και εθιμα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ'. Και αυτο εγινε και εχει γινει με τους περισσοτερους Μουσουλμανους στην Ευρωπη.
Εκει ειναι που ολα τα παραπανω ερχοντε μαζι for the 'perfect storm'. Και εχεις αυτα που βλεπεις στην τηλεοραση και ακομη χειροτερα θα γινουν εαν οι φιλελευθερες κυβερνησεις της Γαλλιας, Βελγιου, Γερμανιας και αλλων, δεν 'βαλουν μυαλο' και αρχισουν να χρισημοποιουν τον 'βουρδουλα'. Και δεν εννοω ξυλο, εννοω, 'εαν δεν θα ζησεις συμφωνα με τους Γαλλικους νομους, πας απο εκει που ειρθες'. Period.
Αλλα κατι τετοιο θα παρει πολυ καταστροφη (απο τους δηθεν 'φτωχους' και 'καημενους' που καινε το Παρισι και αλλα μερη) για να γινει.
-
-
I dont know what you mean. Εαν ο Σιρακ και η Γαλλια δεν ειναι ο ορισμος του Σοσιαλισμου, τοτε μιλαμε για διαφορετικα πραγματα.Τελικά εσεις οι ΗΠΑμερικάνοι έχετε παντελή αγνοια για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη
Μάλλον τα δορυφορικα TV5 που βλεπετε εκει ειναι τα international κι οχι αυτα που βλέπουμε εδώ(Πλακα δεν εχει να λες τα ιδια απο την ανάποδη; )
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Άσε μας ρε Γαβριήλ που θα με χρησιμοποιήσεις κιόλας ως παράδειγμα άγνοιας
Κι επειδή είχε τύχει να διατηρήσω μακροχρόνια σχέση με εβραία, σας πληροφορώ (εσάς τους 'με έχοντες άγνοια') ότι πρόκειται περί θρησκείας. Και με διαβαθμίσεις μάλιστα.
He·brew ( P ) n.
A member or descendant of a Semitic people claiming descent from Abraham, Isaac, and Jacob; an Israelite; a Jew.
http://dictionary.reference.com/search?q=Hebrews
Εσυ, 'ασε μας'.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
I dont know what you mean. Εαν ο Σιρακ και η Γαλλια δεν ειναι ο ορισμος του Σοσιαλισμου, τοτε μιλαμε για διαφορετικα πραγματα.
Τελικά εσεις οι ΗΠΑμερικάνοι έχετε παντελή αγνοια για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη
Μάλλον τα δορυφορικα TV5 που βλεπετε εκει ειναι τα international κι οχι αυτα που βλέπουμε εδώ(Πλακα δεν εχει να λες τα ιδια απο την ανάποδη; )
Εσεις οι Ευρωπαιοι εχετε παντελη αγνοια απο το τι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να συμβαινει στην Ευρωπη
Trust me.
-
He·brew ( P ) n.A member or descendant of a Semitic people claiming descent from Abraham, Isaac, and Jacob; an Israelite; a Jew.
http://dictionary.reference.com/search?q=Hebrews
Εσυ, 'ασε μας'.
Ναι καλά! Ισραηλίτες είναι τα τόσα εκατομμύρια εβραίων που γεννήθηκαν και ζουν π.χ. στην Αμερική, ε;
Το Παρίσι καίγεται