-
Ο χρήστης neten έγραψε:
technik H 116 ποιοτικά απέχει από το Α3. Είναι ένα κλικ κάτω από το Golf.
Καλό χρυσό και άγιο το golf αλλά..Έλεος!
Προφανώς ούτε σε Golf έχεις μπει, αλλά ούτε και σε σειρά 1...
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Ξερω ότι το να βάλω στο παιχνίδι και το Golf δεν ειναι σωστό, αλλά ειναι κρίμα να δημιουργηθει άλλο topic.
Ο προβληματισμος μας στην οικογενεια για την αγορά αυτοκινήτου είναι λοιπόν ο εξής:Golf 1.6 FSI, A3 1.6 FSI, BMW 116.
Αν και εχω ιδιαίτερη συμπάθεια στα BMW, θεωρώ οτι το 116 δεν είναι ποιοτικά αντάξιο μιας BMW, ότι απο χώρους είναι πολύ πίσω απο τα 2 άλλα, και με απολυτα κριτηρια (και οχι συγκριτικά με τα υπολοιπα) το θεωρώ απαράδεκτο σε χώρους για τους μπροστινους επιβάτες (κυριως) πράγμα που έχει κακο αντικτυπο και στους πισω.
Εμφανισιακά μου αρέσει αρκετά γιατι ειναι διαφορετική απο το συντηρητικο -κατα την γνώμη μου- Α3 και λόγω του ότι δεν έχει γεμίσει (ακόμα?) ο τόπος την προτιμώ.
Η απτή ποιότητα κατασκευής της είναι κατώτερη από του Α3 και ισως και απο του Golf.
Γενικά, με αντικειμενικά κριτήρια θεωρώ ότι το προβλημα χώρων ειναι τόσο σημαντικό που υποβιβάζει πολύ το αυτοκίνητο. Από την άλλη το οτι ειναι πισωκίνητο (εε απο ένα προσθιοκίνητο 1.6 με τα κιλά των Golf-A3 μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάζει, έστω και στο χιόνι) και ή ιδιαίτερη συμπάθεια στην BMW με κάνει να την κρατάω ακόμα μέσα στο παιχνίδι.Απο την άλλη μεριά, ανάμεσα σε Golf και A3, ναι μεν η ποιότητα των υλικών και της συναρμογής τους στο Α3 ειναι λιγο καλύτερη, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει η αγορά του έναντι του Golf. Η διαφορά στην τιμή της βασικής εκδοσης δεν ειναι μεγάλη, αλλά φαντάζομαι θα μεγαλώνει με τα διάφορα extra.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο παιχνίδι παίζει και το A3 sportback. Το αυτοκίνητο προορίζεται για την μητέρα μου πραγμα που σημαίνει ότι απο την μία ο αυξημενος χώρος αποσκευών δεν μας ενδιαφέρει, αλλά οι 5 πόρτες είναι ένα σύν (οχι ομως παραγοντας που θα καθορισει την επιλογή).Για να σας αποτελειώσω, υπάρχει και guest star στο show της επιλογής και αυτό ακούει στο όνομα mini cabrio, αλλά επειδή το συγκριτικό ξεφεύγει απο τα όρια της λογικής, ας μην το συμπεριλάβουμε στην συζητηση.
Το ερώτημα είναι λοιπόν:
Audi A3 1.6FSI, BWM 116, VW Golf 1.6FSI (με αλφαβητική σειρά )
Και αν προτείνετε Α3, είστε υπερ του sportback ή του τρίθυρου?Εχω την αισθηση οτι ετσι οπως τα περιγραφεις, η καλυτερη λυση ειναι το sportback αναμεσα στα 3
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο παιχνίδι παίζει και το A3 sportback. Το αυτοκίνητο προορίζεται για την μητέρα μου πραγμα που σημαίνει ότι απο την μία ο αυξημενος χώρος αποσκευών δεν μας ενδιαφέρει, αλλά οι 5 πόρτες είναι ένα σύν (οχι ομως παραγοντας που θα καθορισει την επιλογή).Το ερώτημα είναι λοιπόν:
Audi A3 1.6FSI, BWM 116, VW Golf 1.6FSI (με αλφαβητική σειρά )
Και αν προτείνετε Α3, είστε υπερ του sportback ή του τρίθυρου?Για το Α3 σίγουρα το Sportback...
-
Golf γιατί πέρα από φθηνότερο είναι, έστω και λίγο, καλύτερο οδηγικά από το Α3. Στο μόνο που υστερεί το Golf είναι η θέση οδήγησης. Όχι ότι στο Golf δεν είναι καλή, εξαιρετική είναι αλλά στο Α3 sportback που είχα κάθισει έπαθα σοκ. Κυριολεκτιά φοράς το αυτοκίνητο. Είναι άριστη^2 (στο τετράγωνο).
Το Α3 επίσης είναι πιο όμορφο από το Golf (σαν 3θυρο βέβαια). Σαν 5θυρο όμως έχει άλλες χάρες.
Την 116 δεν τη σχολιάζω καν. -
Το golf είναι μια πολύ καλή επιλογή αλλά αν σου φτάνουν τα λεφτά για τα άλλα δύο θα το άφηνα τρίτο. Θα έβαζα πρώτη επιλογή την 116 και δεύτερη το sportback εκτός κι αν οι πίσω χώροι είναι πολύ σημαντικοί για σένα οπότε αλλάζει η σειρά. Επίσης θα έβαζα πρώτο το sportback αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και κυκλοφορήσει με τον TSI 1,4 170HP.
Αν τελικά καταλήξεις στο γκολφ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κι εκει τον παραπάνω κινητήρα. Αρχες του επόμενου χρόνου θα κυκλοφορήσει μάλλον. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Golf γιατί πέρα από φθηνότερο είναι, έστω και λίγο, καλύτερο οδηγικά από το Α3. Στο μόνο που υστερεί το Golf είναι η θέση οδήγησης. Όχι ότι στο Golf δεν είναι καλή, εξαιρετική είναι αλλά στο Α3 sportback που είχα κάθισει έπαθα σοκ. Κυριολεκτιά φοράς το αυτοκίνητο. Είναι άριστη^2 (στο τετράγωνο).
Το Α3 επίσης είναι πιο όμορφο από το Golf (σαν 3θυρο βέβαια). Σαν 5θυρο όμως έχει άλλες χάρες.
Την 116 δεν τη σχολιάζω καν.Δηλαδή το Α3 SPORTBACK δεν είναι πιο όμορφο απο το GOLF 5D
Και μεγαλύτερο σε χώρους - πορτμπαγκάζ είναι και νεώτερο σε σχεδίαση ' εξαιρετικό ' όπως το περιγράφουν οι συντάκτες των 4τροχών σε αντίστοιχη γνωριμία και του drive κτλ.κτλ.κτλ.Νομίζω ότι το θέμα αυτό GOLF-A3 ΈΧΕΙ ΚΛΕΊΣΕΙ και μην τα συγκρίνουμε !
Το θέμα είναι 116- Α3 SPORTBACK που είναι 5πορτα premium hathcback και τα δυο ! εδω είναι η σύγκριση και όχι με το α3 3d !Και εδώ υπερτερεί το α3 sportback σε όλα εκτός ίσως απο την οδηγική απόλαυση της πίσω κίνησης της Βmw που δεν ξέρω αν ξεδιπλώνεται στα 1600 κυβικά
-
Πάντως ο λόγος που δεν έχει χώρους για τους πίσω η 1 είναι η χαμηλή και 'σπορτίφ' θέση οδήγησης που τρώει πολύ από το μήκος του αυτοκινήτου.
Εφόσον όμως πρόκειται για την μητέρα σου δεν θα πρότεινα την 1.
Ή sportback ή Golf. -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Δηλαδή το Α3 SPORTBACK δεν είναι πιο όμορφο απο το GOLF 5D
Και μεγαλύτερο σε χώρους - πορτμπαγκάζ είναι και νεώτερο σε σχεδίαση ' εξαιρετικό ' όπως το περιγράφουν οι συντάκτες των 4τροχών σε αντίστοιχη γνωριμία και του drive κτλ.κτλ.κτλ.Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να αποφασίσω. Απλά για το 3θυρο το θεωρώ σίγουρο. Για το 5θυρο Α3 δεν έχω την ίδια βεβαιότητα. Επειδή το sportback s/w-ίζει λιγάκι, αυτό κάποιους τους ελκύει κάποιους άλλους όχι. Προσωπικά δεν έχω άποψη για αυτό. Ίσως να μου αρέσει καλύτερα το Α3, αλλά εμένα, γενικά, μου αρέσουν τα s/w, οπότε η γνώμη μου δεν είναι απαραίτητα και η σωστή.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αφού είσαι σίγουρος τότε λέω για σένα το ίδιο
-
Ο χρήστης neten έγραψε:
Καλά συμφωνήσαμε σε κάτι τουλάχιστον...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Καλά συμφωνήσαμε σε κάτι τουλάχιστον...
Ρε παιδιά για όνομα του Θεού ,που παίζει το GOLF ανάμεσα σε Α3 sportback kai 116 ??????? Ελεος με το Golf...
Κόψτε τις ' παπακίες' ,αν και πήρα το sportback η 116 είναι ποιοτικά εφάμιλλη του α3 σε όλα !,απλά μου τα χάλασε με τους ανύπαρκτους χώρους κυρίως πίσω και πορτ μπαγκαζ..
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Το κλικ τι μοναδα μετρησης ειναι?Όσο διαρκεί το 'κλίκ', του ανάμματος μιας λάμπας!
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ποιότητα κατασκευής, κύλισης και υλικών της BMW είναι ένα κλικ ποιο πάνω από το A3.
Ποιοτικά η σειρά 1 βρίσκεται, αν όχι στο ίδιο επίπεδο,
ένα κλικ κάτω από το Α3, κατά τη γνώμη μουΗ ΒΜW είναι πολλά κλίκ κάτω από το Audi, και μάλιστα ένα κλικ κάτω **και **απο την 147FL
Και από την 147fl ;;
Όχι δα...
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Κόψτε τις ' παπακίες' ,αν και πήρα το sportback η 116 είναι ποιοτικά εφάμιλλη του α3 σε όλα !,απλά μου τα χάλασε με τους ανύπαρκτους χώρους κυρίως πίσω και πορτ μπαγκαζ..Kαλά συγγνώμη αν σας έθιξα τα premium σας...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Κόψτε τις ' παπακίες' ,αν και πήρα το sportback η 116 είναι ποιοτικά εφάμιλλη του α3 σε όλα !,απλά μου τα χάλασε με τους ανύπαρκτους χώρους κυρίως πίσω και πορτ μπαγκαζ..
Kαλά συγγνώμη αν σας έθιξα τα premium σας...
έλα τώρα κακοήθειες... ξέρεις τι ωραία που είναι να χαϊδεύεις τα σκούρα μαλακά πλαστικά και να λες ότι έχεις pr&@#^*!(&;
άσε αυτόν τον κόκκινο φωτισμό του ηχοσυστήματος που νομίζεις ότι είσαι σε... (ξέρετε τώρα)
λίγα για τα pr&#(@^!(&&
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
έλα τώρα κακοήθειες... ξέρεις τι ωραία που είναι να χαϊδεύεις τα σκούρα μαλακά πλαστικά και να λες ότι έχεις pr&@#^*!(&;
άσε αυτόν τον κόκκινο φωτισμό του ηχοσυστήματος που νομίζεις ότι είσαι σε... (ξέρετε τώρα)
λίγα για τα pr&#(@^!(&&
αν έχει και κρυφό-premium φωτισμό, τότε φωτίζονται
κι άλλα σημεία με δυνατό κόκκινο... -
Απο την στιγμη που εχεις καταληκξει σε αυτα τα 2 και εχεις να διαθεσεις το ποσο που ειναι το ιδιο θα σου προτεινα την 116i.Αφου θα τα δωσεις παρε κατι που να διαφερει.Η bmw ειναι μια διαφορετικη προταση στην κατηγορια αυτη οπως και να το κανουμε.Το μονο που με εχει χαλασει ειναι τα run flat ελαστικα που κοπανανε[/i]
-
H Ποιοτητα κυλισης της 116 ειναι κορυφαια και τo συστημα διευθυνσης πολυ ανωτερο απ'αυτα των ανταγωνιστων του...
Εγω θα επαιρνα την BMW -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
λίγα για τα pr&#(@^!(&&
Αναρωτιόμουν που βρίσκεσαι ,άργησες πολύ ....
Αγαπητέ θέλω οπωσδήποτε το 'ψαχτήρι σου' ,δηλ.αυτό που εντοπίζει στο forum τη λέξη GOLF και απαντά αυτόματα μην τυχόν και κακολογήσουν τον 'Βασιλιά' των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών....Λοιπόν παιδιά ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ,ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ....
ΠΟΥΛΑΩ ΤΟ A3 SPORTBACK και θα πάρω GOLF ΛΕΥΚΟ (!) που επίσης είναι το καλύτερο χρώμαΛΟΙΠΟΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ,ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΜΕ 9000 χλμ ,με ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΜΠΑΚΕΤ διχρωμα ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΞΤΡΑ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ..ΘΑ ΠΑΡΩ GOLF θα μου μείνουν και λεφτά να κεράσω και ποτά..
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Αναρωτιόμουν που βρίσκεσαι ,άργησες πολύ ....
Αγαπητέ θέλω οπωσδήποτε το 'ψαχτήρι σου' ,δηλ.αυτό που εντοπίζει στο forum τη λέξη GOLF και απαντά αυτόματα μην τυχόν και κακολογήσουν τον 'Βασιλιά' των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών....Λοιπόν παιδιά ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ,ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ....
ΠΟΥΛΑΩ ΤΟ A3 SPORTBACK και θα πάρω GOLF ΛΕΥΚΟ (!) που επίσης είναι το καλύτερο χρώμαΛΟΙΠΟΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ,ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΜΕ 9000 χλμ ,με ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΜΠΑΚΕΤ διχρωμα ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΞΤΡΑ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ..ΘΑ ΠΑΡΩ GOLF θα μου μείνουν και λεφτά να κεράσω και ποτά..
βλέπεις ότι σχολίσαν κι άλλοι πρώτα, αλλά η εμπάθεια είναι γνωστή. Διάβαζε πρώτα όλα τα ποστς και μετά σχολίαζε.
Το χρώμα φυσικά επηρεάζει τις επιδόσεις, σωστά; τα άσπρα δεν αξίζουν, είναι αργά. Μήπως το μαύρο στρίβει καλύτερα;
Τα δερμάτινα, ειδικά αν είναι δίχρμωμα, βοηθούν στο φρενάρισμα φαντάζομαι ε;
τα εξτρά γιατί τα διαφημίζεις; και δεν το πουλάς; τι μας το αναφέρεις;
όσο για το ψαχτήρι που αναφέρεις, θα βρεις πολλά μοντέλα, όπως Type R, Mazda 3, Focus, Mondeο, RX-8 και και και...
Audi A3 1.6 FSI ή BMW 116i;