-
-
ΙΚΕ εννοείς οτι σου έχει σπάσει κάτι
Πάντως...απορώ πώς δεν έχει πάρει χαμπάρι οτι η γή δεν είναι επίπεδη...Τότε να δείτε απορίες -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ΙΚΕ εννοείς οτι σου έχει σπάσει κάτι
Πάντως...απορώ πώς δεν έχει πάρει χαμπάρι οτι η γή δεν είναι επίπεδη...Τότε να δείτε απορίεςΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ δεν είναι;
-
Σωστά...Όταν πήγαινες εσύ σχολείο ακόμα δεν διδάσκαν την σφαιρικότητα της γής...Μεσαίωνας τι περιμένεις...
-
Χαιρετω τα μελη του φορουμ.
Δεν βρηκα καποιο ειδικο θεμα για θεματα ειδικα με το toyota aygo (περα απο καποια συγκριτικα θεματα, ή ενα για προβλημα με νερα), κι ετσι ανοιγω αυτο το θεμα.Με απασχολουν καποια θεματα σχετικα με την αγορα του toyota aygo.
Ζητουμενο? Αξιοπιστια, εξυπηρετηση, και κυριως, η ΧΑΜΗΛΗ καταναλωση καυσιμου(εκει που εχουμε φτασει...).Ξερει κανεις κατι απο τα εξης;
- ολα τα toyota aygo που κυκλοφορουν πλεον, εχουν πια τον νεο optimal κινητηρα της toyota? με ακομη πιο μειωμενη καταναλωση καυσιμου;
- υπαρχει άλλες εκδοσεις κινητηρα; υγραεριο, υβριδικο(αλα prius), ή ντηζελ;
- mp3 cd player μπορει να μπει? εν ετει 2010 ενα απλο audio cd ειναι πολυ λιγο.
- μπορει κανεις να περιμενει ρεαλιστικα, ακομη πιο χαμηλη καταναλωση(ρεαλιστικα, όχι στα χαρτια), από καποιο αλλο ανταγωνιστικο αυτοκινητο;
Έγινε συγχώνευση. [mod]
-
Λογικά στα 3 πρώτα ερωτήματα σου μπορεί να απαντήσει κάποιος πωλητής της Toytota (δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα σε diesel) . Αν θες, πες μας και μας να ξέρουμε.
Σχετικά με το τελευταίο ερώτημα εγώ παρατήρησα 38% μικρότερη κατανάλωση σε σύγκριση με 106 Rallye 16V '99 και ίδια χρήση.
Η κατανάλωση αυτή την στιγμή είναι στα 6,8 (μικρές διαδρομές, πόλη) και τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα είμαστε ικανοποιημένοι.Αν θες να ψάξεις περισσότερο καταναλώσεις δες και το http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... &gearing=1
και έχε υπόψη σου ότι κυκλοφορούν και άλλα με τον ίδιο κινητήρα (Citroen C1, Peugeot 107, κάποιο Subaru (Justy νομίζω), κάποιο daihatsu, και ίσως και άλλα)
Κατά τα άλλα (νομίζω τα έχω γράψει κάποια στιγμή), δεν είμαστε τόσο ικανοποιημένοι με την ποιότητα συγκρίνοντας με το 106 αλλά δεν έχουμε προς το παρόν κανένα θέμα αξιοπιστίας (2,5 χρόνια). Παρατηρήσεις:[list:1581i4bp]
Τριγμοί από μπροστά παράθυρα (με αρκετό σπρέι σιλικόνης κάτι γίνεται)
Δεν ανάβει το φως καμπίνας παρά μόνο αν ανοίξεις την πόρτα του οδηγού (με άλλες πόρτες γιοκ)
Δεν έχει φωτάκι στο πορτ μπαγκαζ (ένα κινητό με φακό ή κανονικός φακός είναι χρήσιμο)
Βρίσκει εύκολα κάτω (η ανάρτηση μέσα και κοντά στους τροχούς εξέχει αρκετά προς τα κάτω). Ναι, σαφώς ποιό εύκολα από το 106.
Καταλαβαίνεις πως είναι τρικύλινδρο κυρίως στο ρελαντί.
Τα φρένα δεν είναι πρόβλημα, μάλλον τα λάστιχα είναι, όπως γράφουν πολλοί.[/list:u:1581i4bp]Στα θετικά τώρα:[list:1581i4bp]
Ευθύβολο στις μεγάλες ταχύτητες (χάρη στην αεροδυναμική, το χαμηλό ύψος και το πλάτος)
Κινητήρας με μεγάλο φάσμα (θορυβώδης αλλά όχι ενοχλητικός στις ψηλές) και ευχάριστη λειτουργία
Εύκολο στην εξοικιώση, οδήγηση (συμπλέκτης, ταχύτητες, τιμόνι δεν προβληματίζουν)
Με αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος+πίσω παρκάρει σε πολύ μικρές θέσεις.[/list:u:1581i4bp]χμ, μπορεί και να ξέχασα κάτι.
-
Bγαίνει και σε πετρέλαιο αλλά με την κατανάλωση που έχει ο βενζίνης δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα σκάσεις για το πετρέλαιο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Bγαίνει και σε πετρέλαιο αλλά με την κατανάλωση που έχει ο βενζίνης δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα σκάσεις για το πετρέλαιο.Γιατι, παρα την χαμηλη καταναλωση σε βενζινη, με το πετρελαιο δεν θα ερχεται ακομη φτηνοτερα το γεμισμα, και το κοστος ανα χιλιομετρο?
-
Εχουν ιδια τιμη αγορας τα δυο μοντελα;
-
Θα ρωτησω περι της τιμης αγορας. Αν ειναι μικρη (πχ χιλιαρικο-λεω, δεν ξερω), θα το επελεγα, αρκει μετα να βαζω πετρελαιο.
Δεν θα ερχεται φτηνοτερα το γεμισμα?
Μπορει ο ντιζελοκινητηρας να καιει αναλογικα παραπανω απο το βενζινοκινητηρα και να ερχεται μια απο τα ιδια σε τελικο κοστος; -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Bγαίνει και σε πετρέλαιο αλλά με την κατανάλωση που έχει ο βενζίνης δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα σκάσεις για το πετρέλαιο.
Γιατι, παρα την χαμηλη καταναλωση σε βενζινη, με το πετρελαιο δεν θα ερχεται ακομη φτηνοτερα το γεμισμα, και το κοστος ανα χιλιομετρο?
Είναι σαφώς ακριβότερο. Ακόμα και σε αγορες που το πετρέλαιο κυριαρχεί, βλέπε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, οι πωλήσεις είναι συντριπτικά υπέρ της βενζίνης στο συγκεκριμένο μοντέλο εκτός κι αν κάνεις 30κ χιλιόμετρα τον χρόνο για κάνεις απόσβεση την αυξημένη τιμή αγοράς. Μάλιστα έριξα μια ματιά στο site στην Γαλλία και είδα πως πλέον διατίθεται αποκλειστικά με τον κινητήρα βενζίνης, αυτό λέει πολλά πιστεύω
-
Οταν λες οτι ειναι 'σαφως ακριβοτερο' τι εννοεις; Τι ειναι ακριβοτερο, το γεμισμα?
Δηλαδη ειναι συμφερουσα η βενζινη εναντι του πετρελαιου?
(λεμε τωρα, αν βγαινει με ντιζελ) -
ακριβοτερη αγορα του αυτοκινητου...
-
Ναι, αλλα αυτο που με ενδιαφερει πρωτιστως(ενταξει, παιζει ρολο η τιμη αγορας-αλλα προτιμω να τα δωσω στην αρχη και να τελειωσω), ειναι η καθημερινη καταναλωση.
Η καταναλωση πετρελαιου, και ιδια να ειναι με αυτη της βενζινης, παλι δεν συμφερει το πετρελαιο απο τη στιγμη που το αγοραζεις φτηνοτερα? -
To θέμα είναι πότε θα κάνεις απόσβεση.
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Ναι, αλλα αυτο που με ενδιαφερει πρωτιστως(ενταξει, παιζει ρολο η τιμη αγορας-αλλα προτιμω να τα δωσω στην αρχη και να τελειωσω), ειναι η καθημερινη καταναλωση.
Η καταναλωση πετρελαιου, και ιδια να ειναι με αυτη της βενζινης, παλι δεν συμφερει το πετρελαιο απο τη στιγμη που το αγοραζεις φτηνοτερα?Η κατανάλωση ήταν σχεδόν ίδια αν δε με απατά η γηρασμένη μνήμη μου. Η διαφορά στην τιμή αγοράς ήταν στα 3+ χιλιάρικα αν πάλι δεν με απατά η μνήμη μου. Το μοτέρ δεν έλεγε και πολλά από απόδοση. Απόσβεση του Αγιού Ποτέ ανήμερα και καταλαβαίνεις γιατί καταναλωτές με τεράστια εμπειρία στα υπέρ και κατά το απέριψαν και η εταιρεία το έβγαλε από τον κατάλογο της. Φυσικά μπορείς να λές πως πληρώνεις λιγότερο για καύσιμο αλλά τι σημασία έχει;
-
Βρε παιδια, ας αφησουμε τα περι αποσβεσης.
Το αν θα ειναι ακομη φτηνοτερο το γεμισμα θελω να ξερω ή αν θα έχω ακομη μικροτερη καταναλωση.
Απο την τιμη που θα μου πουν(εχω στειλει mail, αν υπαρχει ντιζελ, τιμη κλπ) θα εξαρτηθει.
Καθως και απο τα χιλιομετρα που κανω, που ειναι περιπου 20χιλ το χρονο.Συμφερει στο γεμισμα? Ειναι ακομη φτηνοτερη η καταναλωση σε σχεση με τη βενζινη, ή οχι?
Το ξερω οτι το aygo εχει μικρη καταναλωση, ειναι ενα απο τα ατου του, γι αυτο και ψαχνω για aygo.
Αλλα ο εχθρος του καλου, ειναι το καλυτερο.
Ψαχνω αν υπαρχει οντως ντιζελοκινητηρας, αν συμφερει να κανω την κινηση αυτη, με μονο κριτηριο(για μενα), τη ΧΑΜΗΛΗ καταναλωση καυσιμου, ή αλλιως να το θεσω την ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ δυνατή τιμή για κόστος ανα χιλιομετρο.edit: μολις ειδα το ποστ για την διαφορα '3+χιλιαρικα'.
Ειναι αρκετη, αλλα πριν αποφασισω θελω να ξερω αν θα μου κοστιζει ακομη φτηνοτερα το κοστος ανα χιλιομετρο.Το σκεπτικο μου ειναι οπως με τους inkjet εκτυπωτες: προτιμω να δωσω 200 ευρω(ακριβος αφου ο μεσος ορος ειναι 50-100) ευρω για εναν inkjet και να εχω φτηνοτερα μελανια(δυστυχως ετσι παει), παρα να δωσω 100 ευρω στην αρχη και μετα να με γδερνουν στα μελάνια.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Τριγμοί από μπροστά παράθυρα (με αρκετό σπρέι σιλικόνης κάτι γίνεται)
Δεν ανάβει το φως καμπίνας παρά μόνο αν ανοίξεις την πόρτα του οδηγού (με άλλες πόρτες γιοκ)
Δεν έχει φωτάκι στο πορτ μπαγκαζ (ένα κινητό με φακό ή κανονικός φακός είναι χρήσιμο)
Βρίσκει εύκολα κάτω (η ανάρτηση μέσα και κοντά στους τροχούς εξέχει αρκετά προς τα κάτω). Ναι, σαφώς ποιό εύκολα από το 106.
Καταλαβαίνεις πως είναι τρικύλινδρο κυρίως στο ρελαντί.
Τα φρένα δεν είναι πρόβλημα, μάλλον τα λάστιχα είναι, όπως γράφουν πολλοί.[/list]Στα θετικά τώρα:[list:2fof1o67]
Ευθύβολο στις μεγάλες ταχύτητες (χάρη στην αεροδυναμική, το χαμηλό ύψος και το πλάτος)
Κινητήρας με μεγάλο φάσμα (θορυβώδης αλλά όχι ενοχλητικός στις ψηλές) και ευχάριστη λειτουργία
Εύκολο στην εξοικιώση, οδήγηση (συμπλέκτης, ταχύτητες, τιμόνι δεν προβληματίζουν)
Με αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος+πίσω παρκάρει σε πολύ μικρές θέσεις.[/list:u:2fof1o67]χμ, μπορεί και να ξέχασα κάτι.
+1 (αν και εχω 107 αυτοματο αλλα ιδια ειναι)
Eπιπλεον, δεν εκει κεντρικους διακοπτες για τα ηλεκτρικα παραθυρα,παρα μονο ενα σε καθε μερια.
Επισης, μπορει η ποιοτητα κατασκευης να ειναι καπως φθηνη αλλα προσωπικα βρισκω το εσωτερικο του πολυ ευχαριστο
Απλα εχει πεσει πολυ πλαστικουρα -
Tιμές κατασκευαστή....4,5 λίτρα ανα 100 μέση για βενζίνη και 4,1 λίτρα ανα 100 μέση για το πετρέλαιο. Ακόμη και αν βάλουμε ένα λίτρο ακόμα για μια ενδεικτική μέση και στα δύο θα δείς πως δεν αξίζει η διαφορά ακόμα και μακροπρόθεσμα
-
Ενταξει, το 4.5 με το 4.1 δεν ειναι σοβαρη διαφορα.
Το θεμα δεν ειναι ομως το 4.1 αλλα οτι βαζεις και φτηνοτερο καυσιμο.
TOYOTA AYGO