Λογικά στα 3 πρώτα ερωτήματα σου μπορεί να απαντήσει κάποιος πωλητής της Toytota (δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα σε diesel) . Αν θες, πες μας και μας να ξέρουμε.
Σχετικά με το τελευταίο ερώτημα εγώ παρατήρησα 38% μικρότερη κατανάλωση σε σύγκριση με 106 Rallye 16V '99 και ίδια χρήση.
Η κατανάλωση αυτή την στιγμή είναι στα 6,8 (μικρές διαδρομές, πόλη) και τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα είμαστε ικανοποιημένοι.
Αν θες να ψάξεις περισσότερο καταναλώσεις δες και το http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... &gearing=1
και έχε υπόψη σου ότι κυκλοφορούν και άλλα με τον ίδιο κινητήρα (Citroen C1, Peugeot 107, κάποιο Subaru (Justy νομίζω), κάποιο daihatsu, και ίσως και άλλα)
Κατά τα άλλα (νομίζω τα έχω γράψει κάποια στιγμή), δεν είμαστε τόσο ικανοποιημένοι με την ποιότητα συγκρίνοντας με το 106 αλλά δεν έχουμε προς το παρόν κανένα θέμα αξιοπιστίας (2,5 χρόνια). Παρατηρήσεις:[list:1581i4bp]
Τριγμοί από μπροστά παράθυρα (με αρκετό σπρέι σιλικόνης κάτι γίνεται)
Δεν ανάβει το φως καμπίνας παρά μόνο αν ανοίξεις την πόρτα του οδηγού (με άλλες πόρτες γιοκ)
Δεν έχει φωτάκι στο πορτ μπαγκαζ (ένα κινητό με φακό ή κανονικός φακός είναι χρήσιμο)
Βρίσκει εύκολα κάτω (η ανάρτηση μέσα και κοντά στους τροχούς εξέχει αρκετά προς τα κάτω). Ναι, σαφώς ποιό εύκολα από το 106.
Καταλαβαίνεις πως είναι τρικύλινδρο κυρίως στο ρελαντί.
Τα φρένα δεν είναι πρόβλημα, μάλλον τα λάστιχα είναι, όπως γράφουν πολλοί.[/list:u:1581i4bp]
Στα θετικά τώρα:[list:1581i4bp]
Ευθύβολο στις μεγάλες ταχύτητες (χάρη στην αεροδυναμική, το χαμηλό ύψος και το πλάτος)
Κινητήρας με μεγάλο φάσμα (θορυβώδης αλλά όχι ενοχλητικός στις ψηλές) και ευχάριστη λειτουργία
Εύκολο στην εξοικιώση, οδήγηση (συμπλέκτης, ταχύτητες, τιμόνι δεν προβληματίζουν)
Με αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος+πίσω παρκάρει σε πολύ μικρές θέσεις.[/list:u:1581i4bp]
χμ, μπορεί και να ξέχασα κάτι.