-
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=180224&cid=12
Πρακτικη...ερωτηση:
ποιο θα εχει φτηνοτερο κοστος ανα χιλιομετρο, ενα 1000αρι aygo με βενζινοκινητηρα, ή ενα 1.2 corsa(μεγαλυτερο απο aygo νομιζω) με υγραεριοκινητηρα? -
Μιλώντας για ορίτζιναλ Όπελ με υγραέριο, και με βάση τα μέχρι τώρα κρατούντα, το υγραεριοκίνητο.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, ουδείς σου εγγυάται ότι η προνομιακή τιμή διάθεσης του υγραερίου στην αγορά θα συνεχιστεί εσαεί. Όλα είναι θέμα συσχετισμού τιμών των συγκρινόμενων καυσίμων, κάτι ρευστό δηλαδή και απρόβλεπτο σε μακρό χρονικό ορίζοντα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ίδια την ΕΕ εξόχως, αφού από εκεί εκπορεύονται οι κάθε λογής ντιρεκτίβες που χειραγωγούν την αγορά κατά το δοκούν. -
Οχι επειδη ειμαστε στο τοπικ του aygo και με σκοπο να ευλογησουμε τα γενια μας, αλλα υποθετω οτι το aygo πρεπει να εχει ρεαλιστικα (αφηστε τα στοιχεια του κατασκευαστη) απο τις χαμηλοτερες καταναλωσεις , στην μικρη κατηγορια αυτοκινητων, σε σχεση με τα υπολοιπα αμαξια της αγορας.
Δεν ξερω μηπως κανενα ceicento εχει ακομη μικροτερη καταναλωση.
Πεφτω εξω; -
Nοίκιασε ένα για δυό μέρες και οδήγησέ το με τον συνήθη τρόπο σου στις διαδρομές που κινείσαι, και θα έχεις την πιο σίγουρη απάντηση. Είναι πανεύκολο, πάμφθηνο και το πιο αξιόπιστο.
Μετά ενημέρωσε και το φόρουμ να μάθουμε και εμείς. -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Το εχει κανεις αλλος αυτο το προβλημα;Είχα το Aygo μόνο για 6 μήνες. Δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Αντίθετα κάτι 'τέτοιο' είχε το Splash ιδίως το καλοκαίρι. Η δική μου 'εξήγηση' ήταν ότι έβγαινε απο το γκαραζ μόνο τα ΣΚ.
Αν και ... η χαμηλή θερμοκρασία στο υπόγειο ακόμα και σε μέρες καυσωνα δεν νομίζω να δικαιολογούσε μείωση του αέρα. -
Επιπλέον σχόλια για όποιον ενδιαφέρεται εδώ http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.ph ... &start=160
-
Η απλη εκδοση(aygo σκετο-οχι η χαμηλοτερη-πιο βασικη aygo base), δεν εχει ηλεκτρικα παραθυρα μπροστα? Κοιταζω εδω
http://www.toyota.gr/cars/new_cars/aygo/equip.aspx
και βλεπω πως οχι. Ετσι ειναι οντως;Μπορει καποιος να μου πει αν το aygo μπορει να δεχτει με καποιο τροπο usb υποδοχη ωστε να παιζω τα mp3 μου;
Η θυρα aux(αν υπαρχει, ειναι και θεμα μοντελου), δεν τη θεωρω βολικη, για ολα τα mobile mp3 players εχουν προβλημα αυτονομιας, πρεπει να ειναι συνεχεια στον αναπτηρα, να το χειριζομαι ενω οδηγω κλπ. Θα βολευε απλα να εβαζα καπου το usb stick μου. -
Εγώ θεωρώ το aygaki την καλύτερη επιλογή για μικρό αμάξι πόλης..
Μικρό, αλλά με χώρο αν θες να βάλεις και κάποιο πίσω πολυ όμορφο για όσους ενδιαφέρονται να οδηγούν ένα αμάξι που να τους αρέσει,οικονομικό σε κατανάλωση και αξιόπιστο μπορώ να πώ αφού η toyota είναι πολυ καλή εταιρία.. -
Καλησπέρα σε όλους σας!!Είμαι κι εγώ νέο μέλος στην παρέα σας γιάτι μόλις χθες απόκτησα κι εγώ ενα γλυκούτσικο κόκκινο αυγουλάκι!!!Είναι μεταχειρισμένο σε άριστη όμως κατάσταση...Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε πόσο θα μου στοιχίσει αν του βάλω ηλεκτρικά παράθυρα και αισθητήρες παρκαρίσματος..Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
-
Ο χρήστης zouzouna έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους σας!!Είμαι κι εγώ νέο μέλος στην παρέα σας γιάτι μόλις χθες απόκτησα κι εγώ ενα γλυκούτσικο κόκκινο αυγουλάκι!!!Είναι μεταχειρισμένο σε άριστη όμως κατάσταση...Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε πόσο θα μου στοιχίσει αν του βάλω ηλεκτρικά παράθυρα και αισθητήρες παρκαρίσματος..Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.Για αισθητήρες παρκαρίσματος , το Ebay είναι φίλος σου. πχ
Τους αγοράζεις και πας σε ένα ηλεκτρολόγο να τους τοποθετήσει. Υπολόγισε κάνα 30-40€ κόστος αγοράς και 50€-80€ κόστος τοποθέτησης.
Για ηλεκτρικά παράθυρα, ή αγοράζεις τα ανταλλακτικά από την Toyota (γρύλους διακόπτες κλπ κλπ) ή βάζεις aftermarket πχ SPAL, που είναι γνωστά και ιταλικά. Προφανώς, η πρώτη λύση είναι πιο αξιόπιστη αλλά και πιο ακριβή.
Θα έλεγα αν μου επιτρέπεις πως ήταν λάθος σου εξ αρχής που δεν πήρες το αυτοκίνητο όπως το ήθελες, υπάρχουν μεταχειρισμένα με ηλ. παράθυρα και αισθητήρες...
Τώρα, θα πληρώσεις τουλάχιστον 300€-500€ γι' αυτή την ιστορία, χώρια η ταλαιπωρία και το τρέξιμο κλπ κλπ...
-
Θα έλεγα αν μου επιτρέπεις πως ήταν λάθος σου εξ αρχής που δεν πήρες το αυτοκίνητο όπως το ήθελες, υπάρχουν μεταχειρισμένα με ηλ. παράθυρα και αισθητήρες...
Τώρα, θα πληρώσεις τουλάχιστον 300€-500€ γι' αυτή την ιστορία, χώρια η ταλαιπωρία και το τρέξιμο κλπ κλπ... [/quote]
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..Ενημερωτικά ρώτησα,προς το παρόν δε θέλω να κάνω κάτι.Ειδικά τα παράθυρα τα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου,για τους αισθητήρες το σκέφτομαι πιο πολύ. -
Τώρα, θα πληρώσεις τουλάχιστον 300€-500€ γι' αυτή την ιστορία, χώρια η ταλαιπωρία και το τρέξιμο κλπ κλπ...
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..Ενημερωτικά ρώτησα,προς το παρόν δε θέλω να κάνω κάτι.Ειδικά τα παράθυρα τα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου,για τους αισθητήρες το σκέφτομαι πιο πολύ.
Μεγάλη ευκολία οι αισθητήρες (μιλώ ως... παθών, πριν λίγες μέρες επισκεύασα τους δικούς μου! ), αλλά το καλοκαίρι, θα χρειαστείς ΚΑΙ τα ηλεκτρικά παράθυρα: όταν θα το αφήσεις στον ήλιο και θέλεις ν' ανοίξεις τα παράθυρα για να δουλέψει το A/C, θα δεις πως είναι παραπάνω από χρήσιμα!
Ελπίζω πως έχει A/C σωστά;
ΑΝ βάλεις πάντως, φρόντισε να μην κάνεις το λάθος της Toyota που δεν βάζει στην μεριά του οδηγού διακόπτη για το παράθυρο του συνοδηγού! Βάλε 2 διακόπτες, έλεος δηλαδή!
Απίστευτες τσιγκουνιές!
-
Όχι εντάξει εχει A/C.Αυτό το θεωρώ βασικό.Προς το παρόν δεν πειράζω τίποτα,το καλοκαίρι έχεις δίκιο ίσως είναι ένα πρόβλημα,θα δω μέχρι τότε...Όσο για την τσιγκουνιά που ανέφερες σχετικά με το κουμπί την έχω στο μυαλό μου.Κάτι άσχετο,ήθελα στην απαντησή μου να φαίνετε και το σχετικό δικό σου κειμενάκι,όπως κάνετε όλοι όταν στέλνετε την απαντησή σας αλλά όπως φαίνετε και στην παραπάνω απαντησή μου απέτυχα...
-
Όχι εντάξει εχει A/C.Αυτό το θεωρώ βασικό.Προς το παρόν δεν πειράζω τίποτα,το καλοκαίρι έχεις δίκιο ίσως είναι ένα πρόβλημα,θα δω μέχρι τότε...Όσο για την τσιγκουνιά που ανέφερες σχετικά με το κουμπί την έχω στο μυαλό μου.Κάτι άσχετο,ήθελα στην απαντησή μου να φαίνετε και το σχετικό δικό σου κειμενάκι,όπως κάνετε όλοι όταν στέλνετε την απαντησή σας αλλά όπως φαίνετε και στην παραπάνω απαντησή μου απέτυχα...Θα πατας το κουμπι 'παραθεση' που ειναι πανω απο καθε μηνυμα και θα γραφεις μετα το [ /quote] .Υπαρχει και η προεπισκοπιση μυνηματος για να ελενξεις αν το εκανες σωστα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ΑΝ βάλεις πάντως, φρόντισε να μην κάνεις το λάθος της Toyota που δεν βάζει στην μεριά του οδηγού διακόπτη για το παράθυρο του συνοδηγού!
Σκεφτομαι να κανω πατεντα, λογικα αγοραζοντας ενα διακοπτακι θα γινεται δουλεια, ε?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα πατας το κουμπι 'παραθεση' που ειναι πανω απο καθε μηνυμα και θα γραφεις μετα το [ /quote] .Υπαρχει και η προεπισκοπιση μυνηματος για να ελενξεις αν το εκανες σωστα.Τώρα μάλλον το έκανα σωστά!!Ευχαριστώ πολύ...
-
ΤΟ πετυχες ,μπραβο.Καλοταξιδο το αμαξι σου.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΤΟ πετυχες ,μπραβο.Καλοταξιδο το αμαξι σου.Να΄σαι καλά!!!
-
βλεπω τελευταια ενω δεν υπηρχαν στην αγορα τους προηγουμενους μηνες, πολλα τριδυμα στην αγορα μεταχειρισμενου.
ξερει κανεις αν αλλαξαν στολο εταιριες ενοικιασεων; -
Καλησπέρα σε όλους σας!!Είμαι κι εγώ νέο μέλος στην παρέα σας γιάτι μόλις χθες απόκτησα κι εγώ ενα γλυκούτσικο κόκκινο αυγουλάκι!!!Είναι μεταχειρισμένο σε άριστη όμως κατάσταση...Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε πόσο θα μου στοιχίσει αν του βάλω ηλεκτρικά παράθυρα και αισθητήρες παρκαρίσματος..Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.παραγγειλε αισθητηρες απο το ebay με 15-20 ευρω (βαμμενους κ ολας!!) κ βαλτους μονος σου!! ειναι γελοιο
TOYOTA AYGO