-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το Αφγανιστάν είναι κυρίαρχο κράτος.
Συμφωνα με ποιον? Εσενα?
Μπορεις να το αποδηξεις το παραπανω?
Η αναγνώριση ή μη της κυβέρνησής του σε κανένα επίπεδο και με κανέναν τρόπο δεν δίνει σε άλλο κράτος το δικαίωμα να εισβάλλει στο έδαφός του, όπως ακριβώς κανένα κράτος δεν είχε το δικαίωμα να εισβάλλει στην Ελλάδα επειδή η χούντα δεν αναγνωριζόταν από σχεδόν κανέναν ως νόμιμη κυβέρνηση της χώρας (εκτός ίσως από τους ΗΠΑμερικάνους που μας τη φύτεψαν, μη χέσω. ΑΑΑΑ ευκαιρία για off-topic: δεν μου λες βρε Γαβρίλη, όταν είχαμε ΗΠΑμερικανική χούντα στην Ελλάδα, ήσουν εδώ ή είχες φύγει για την ΗΠΑμερική;).
....και στην κορφη κανελα.... Για αλλα μιλαω εγω, για αλλα εσυ...
Η εισβολη στο Αφγανισταν δεν εχει καμια σχεση με το τι λεει η συνθηκη της Γενευης.
Που λες λοιπόν, το Αφγανιστάν ήταν κράτος, είχε σύνορα, άρα είχε και στρατό. To αν φόραγαν ή δεν φόραγαν φαιοπράσινη στολή ή παραλλαγή δεν έχει καμία σχέση με το αν ήταν ο στρατός του κράτους.
**
Ποτε ειπε οτι ειχε σχεση? Αυτο που ειπα ειναι οτι οταν δεν φοραει καποιος στολη και 'πολεμαει' εναν νομιμο στρατο, τοτε η συνθηκη της Γενευης απλα δεν ισχυει για αυτον.**Όταν λοιπόν ανοίξεις τον υπολογιστάκο σου για να γράψεις ό,τι αρλούμπα σου κατέβει, να έχεις κάνει ένα κρύο ντουζάκι.
Ευχαριστω για την συμβουλη, θα το παρω υπ'οψη την επομενη φορα.
Το άλλο θέμα (για τα υπερόπλα του Σαντάμ) δεν το απαντάς γιατί κρίνεις ότι είναι άσχετο. Θα το απαντήσεις αν ανοίξω νέο θέμα; Ή πάλι γαργάρα και smilies;
Εαν μιλαω με καποιον σοβαρο moderate ατομο, τοτε σιγουρα θα απαντησω. Αλλα απο αυτα που γραφεις και τις αντιληψεις που εχεις, σκεφτομε οτι ισως να εχασα τα τελευταια 10 λεπτα της ζωης μου για κανενα σοβαρο και ιδιαιτερο λογο.
- Λοιπόν, μαθήματα για αρχάριους.
Το τι είναι κράτος ορίζεται από το διεθνές δίκαιο, γραπτό και εθιμικό. Κράτος είναι ένας γεωγραφικός χώρος που κατοικείται από έναν λαό, που έχει εξωτερικά όρια/σύνορα, που διαθέτει κρατική οργάνωση και εσωτερικό δίκαιο και που δεν εξαρτά την ύπαρξή του από άλλο κράτος.
Δεν πα'να λέω εγώ ή εσύ ή ο φούφουτος ο αρχηγός σου ότι κράτος είναι ή δεν είναι το ένα ή το άλλο, το Αφγανιστάν μετά την απεξάρτησή του από την ΕΣΣΔ είναι κράτος με τα όλα του. Δεν ήταν βέβαια προτεκτοράτο των ΗΠΑ, αλλά τώρα πια είναι, άρα όλα καλά πλέον (για τους στόκους).
-
Το θέμα είναι το αν οι συλληφθέντες στο Αφγανιστάν και φυλακισθέντες στο Γκουαντανάμο και όπου αλλού έχουν φτιαχτεί χιτλερικού τύπου στρατόπεδα χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες ή ως στρατιώτες που πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Αφού απέδειξα (όχι με δικά μου λόγια, αλλά με αρχές του διεθνούς δικαίου) ότι ήταν μέλη, τουλάχιστον οι περισσότεροι, του στρατού του κράτους του Αφγανιστάν, μόνο τρομοκράτες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Εκτός ΗΠΑ βέβαια. Εντός μέχρι κι εγώ θα μπορούσα να χαρακτηριστώ τρομοκράτης. Θυμήθηκα τώρα ανταπόκριση αθλητικογράφου από τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα. Επειδή πολλοί δημοσιογράφοι φώναζαν για την άθλια οργάνωση, ένας αστυνομικός τους αποκάλεσε τρομοκράτες!
-
Είπες ότι οι Αφγανοί που δεν φορούσαν στολή ήταν τρομοκράτες. Για την ακρίβεια είπες 'ΓΙα να ισχυει η συνθηκη σε σενα πρεπει να φορας και στολη. Βλεπεις κανενα απο αυτους να το κανει αυτο? '. Μάλιστα θεωρείς νόμιμο στρατό τον αμερικανικό, παρά το ότι εισέβαλε σε κυρίαρχο κράτος. Όπως είπα και νωρίτερα, το ότι μια κυβέρνηση δεν αναγνωρίζεται από άλλα κράτη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεται το κράτος. Πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ότι όποιος γουστάρει μπορεί να εισβάλλει σε κράτος με σύνορα, λαό και ανεξαρτησία. Πόσο μικρόμυαλος μπορεί να είναι κάποιος για να μην το καταλαβαίνει αυτό; Σίγουρα πάντως δεν μπερδεύει ούτε πρωτοετή της νομικής, εκτός αν βλέπει πολύ CNN.
-
Δυστυχώς αντιλαμβάνομαι ότι ή πολύ φανατισμένος είσαι ή ένας κοινός προπαγανδιστής του αφεντικού σου ή πολύ μειωμένης αντίληψης άτομο. Και σίγουρα κουτοπόνηρος.
-
Miα κουβεντα μόνο , χωρίς να θέλω να κάνω υπόδειξη σε κανένα. (εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ).
Σταματήστε να 'ταϊζετε' το troll με post.
Eίναι προφανές ότι παιζει μετα νεύρα μας (π.χ το Αφγανιστάν δεν είναι ανεξάρτητο κράτος) και έχει σκοπό να μας κάνει να τον βρίζουμε.
Αυτό που γράφει ο 'mousatos' έχουν να κάνουν με φυσιολογικούς ανθρώπους και όχι με υποψήφιους τρόφιμους ψυχιατρείου . -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Προτιμώ να ρωτήσω το Νίκο (titsataki) που έχει απαντήσει στα ίσα τίμιες ερωτήσεις που του έχουν τεθεί.Tωρα μαλιστα.....
Τα επιασες τα λεφτα σου.... -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Miα κουβεντα μόνο , χωρίς να θέλω να κάνω υπόδειξη σε κανένα. (εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ).Σταματήστε να 'ταϊζετε' το troll με post.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Miα κουβεντα μόνο , χωρίς να θέλω να κάνω υπόδειξη σε κανένα. (εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ).
Συμφωνω κι εγω....
Μην ασχοληθουμε αλλο με trolls ηλιθιους και Αμερικανους.... -
Η ερωτηση μου για σενα απο το παρπανω King Alexander ειναι:
Θα ηθελες να δεις να γινει κατι τετοιο εναντια των ΗΠΑ, ή απλως μιλας υποθετικα?
Εσύ τι νομίζεις, ότι θα ήθελα; Δεν μου αρέσει να βλέπω λαούς να είναι υπό κατοχή ή να έχει καταστραφεί η χώρα τους από πολέμους.
Ελπίζω να μη συμβεί, αλλά αυτό είναι περισσότερο μια προσωπική άποψη και ευχή, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.Η Αμερική είναι μια χώρα με τεράστιες ανισότητες, ιδιαιτερότητες κ.λ.π. Έχει τα στραβά της, αλλά έχει και πάρα πολλά καλά πράγματα σε όλους τους τομείς(όπως, λίγο ή πολύ, όλες οι χώρες).
Εάν δεν συμφωνώ απαραίτητα με τις απόψεις ενός Αμερικανού, σε καμία περίπτωση δεν πάει να πει ότι όλοι οι Αμερικανοί είναι ίδιοι(σε συμπεριφορά, νοοτροπία). -
-
Απο περιεργια. Εχεις σχεση με την νομικη και το διεθνες δικαιο;
Αν ναι εγω δεν εχω προβλημα. Θα ειναι φυσικα ευκολο να παραθεσεις το λινκ απο τον ΟΗΕ για την ορολογια που παρεθεσες; -
Αν κοψεις λιγακι το υφος ανωτεροτητας και την ταση εγω το ξερω και εσεις οχι θα γινει πιο καλη συζητηση.
Αν εχεις τσαντιλες ισως να ειναι καλη ιδεα να περιμενεις και να γραψεις οταν το εχεις ξεπερασει.
Νικος
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το τι είναι κράτος ορίζεται από το διεθνές δίκαιο, γραπτό και εθιμικό. Κράτος είναι ένας γεωγραφικός χώρος που κατοικείται από έναν λαό, που έχει εξωτερικά όρια/σύνορα, που διαθέτει κρατική οργάνωση και εσωτερικό δίκαιο και που δεν εξαρτά την ύπαρξή του από άλλο κράτος.
Δεν πα'να λέω εγώ ή εσύ ή ο φούφουτος ο αρχηγός σου ότι κράτος είναι ή δεν είναι το ένα ή το άλλο, το Αφγανιστάν μετά την απεξάρτησή του από την ΕΣΣΔ είναι κράτος με τα όλα του. Δεν ήταν βέβαια προτεκτοράτο των ΗΠΑ, αλλά τώρα πια είναι, άρα όλα καλά πλέον (για τους στόκους).
-
Το θέμα είναι το αν οι συλληφθέντες στο Αφγανιστάν και φυλακισθέντες στο Γκουαντανάμο και όπου αλλού έχουν φτιαχτεί χιτλερικού τύπου στρατόπεδα χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες ή ως στρατιώτες που πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Αφού απέδειξα (όχι με δικά μου λόγια, αλλά με αρχές του διεθνούς δικαίου) ότι ήταν μέλη, τουλάχιστον οι περισσότεροι, του στρατού του κράτους του Αφγανιστάν, μόνο τρομοκράτες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Εκτός ΗΠΑ βέβαια. Εντός μέχρι κι εγώ θα μπορούσα να χαρακτηριστώ τρομοκράτης. Θυμήθηκα τώρα ανταπόκριση αθλητικογράφου από τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα. Επειδή πολλοί δημοσιογράφοι φώναζαν για την άθλια οργάνωση, ένας αστυνομικός τους αποκάλεσε τρομοκράτες!
-
Είπες ότι οι Αφγανοί που δεν φορούσαν στολή ήταν τρομοκράτες. Για την ακρίβεια είπες 'ΓΙα να ισχυει η συνθηκη σε σενα πρεπει να φορας και στολη. Βλεπεις κανενα απο αυτους να το κανει αυτο? '. Μάλιστα θεωρείς νόμιμο στρατό τον αμερικανικό, παρά το ότι εισέβαλε σε κυρίαρχο κράτος. Όπως είπα και νωρίτερα, το ότι μια κυβέρνηση δεν αναγνωρίζεται από άλλα κράτη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεται το κράτος. Πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ότι όποιος γουστάρει μπορεί να εισβάλλει σε κράτος με σύνορα, λαό και ανεξαρτησία. Πόσο μικρόμυαλος μπορεί να είναι κάποιος για να μην το καταλαβαίνει αυτό; Σίγουρα πάντως δεν μπερδεύει ούτε πρωτοετή της νομικής, εκτός αν βλέπει πολύ CNN.
-
Δυστυχώς αντιλαμβάνομαι ότι ή πολύ φανατισμένος είσαι ή ένας κοινός προπαγανδιστής του αφεντικού σου ή πολύ μειωμένης αντίληψης άτομο. Και σίγουρα κουτοπόνηρος.
-
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Προτιμώ να ρωτήσω το Νίκο (titsataki) που έχει απαντήσει στα ίσα τίμιες ερωτήσεις που του έχουν τεθεί.
Tωρα μαλιστα.....
Τα επιασες τα λεφτα σου....Νικο:
Κριεζα δεν ακουσα τι ειπες, για ξαναπεστο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
-
-
-
Μαθηματα για σενα που δεν εχεις ιδεα τι λες και παρασερνεις τους υπολοιπους σε λαθος αντιληψεις βασισμενες σε λαθος βασεις:
- Το ΑΦγανισταν δεν ειχε αναγνωρισμενη κυβερνηση το 2001 οταν εγινε η εισβολη και πριν μαλιστα. Οι Ταλιμπαν δεν αναγνωριστηκαν ως κυβερνηση απο τον ΟΗΕ ποτε! Τα μονο τρια κρατη που την αναγνωρισαν την κυβερνηση ηταν το Πακισταν, ΗΑΕ και η Σ. Αραβια και μαλιστα οι 2 απο τις 3 εκοψαν σχεσεις μαζι τους μετα της 11 Σεπτ. 2001 (συμτωση ε?).
Αρα χωρις αναγνωρισμενη κυβερνηση, δεν υπαρχει αναγνωρισμενος στρατος. Αρα, οι Ταλιμπαν ειναι enemy combatants. Αρα δεν ισχυει η συνθηκη της Γενευης για αυτους.
-
Οταν καποιος/α με πολιτικα ρουχα παει και γεμιζει το αυτοκινητο του ή το στηθος του με δυναμιτη και το σκαει μεσα σε καφετερια, επισης η συνθηκη της Γενευης δεν ισχυει για αυτον.
-
Το ιδιο και οταν δεν ακολουθεις του νομους του πολεμου (το πιστευετε ή οχι, υπαρχει κατι τετοιο).
4, 5, 6, 7, κτλ ουτε καν χρειαζοντε διοτι εδω στα βασικα δεν μπορουμε να συνενοηθουμε.
Με αλλα λογια, ολα αυτα τα ατομα στο Γκουαντάνομο Μπέι και ακομη και εαν υπαρχουν και ΑΛΛΟΥ, δεν εχουν δικαιωμα σε τιποτε και για τιποτε. Αυτη η χωρα που τους επιασε αιχμαλωτους, εχει δικαιωμα να τους κρατησει οσο θελει ή να τους περασει απο στρατιωτικο δικαστηριο, ή οχι, ή εαν θελει και να τους εκτελεσει μετα απο στρατιωτικο δικαστηριο.
Επισης επηδει για αυτα τα ατομε δεν ισχυει η 'Γενευη' αρα, ΚΡΥΦΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ για αυτα τα ατομα ξανα, δεν ειναι παρανομες. Ακομη και εαν υπαρχουν, που δεν ξερω εαν υπαρχουν. Ομως εαν ειναι γεματες με ατομα ήτε Αλ Καιντα ή Ταλιμπαν που πιαστηκαν ενω πολεμουσαν ΗΠΑμερικανους στρατιωτες ήτε εκαναν οτιδηποτε αλλο που πεφτει μεσα στον ορο του 'τρομοκρατη', τοτε δεν ειναι παρανομες. Η 'Γενευη' λεει οτι εισαι υποχρεωμενος να ανακοινωνεις δημοσια που κρατας αιχμαλωτους, καμια αμφιβολια για αυτο.
Σε αυτη την περιπτωση ομως, για αυτα τα ατομα, δεν ισχυει ΤΙΠΟΤΕ απο αυτα. Οταν 'πιανοντε', ειναι στα χερια αυτων που τους 'επιασαν'. Και τιποτε παρανομο δεν υπαρχει για αυτο.
Οσο και να μην σας αρεσει, ετσι ειναι. Accept it. That's the only choice you have. LIke I accept the way you think about everything else with regard to America.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μπορει να μην ποσταρεις (αν και ποτε δεν ειχες τιποτε συγκεκριμενο με επιχειρηματα να γραψεις, αλλα ασχετο αυτο), αλλα ολο εδω εισαι. Το διαβασμα των ποστ 'των troll' παει κεραυνος απο μερος σου
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Συμφωνω κι εγω....
Μην ασχοληθουμε αλλο με trolls ηλιθιους και Αμερικανους....Γιατι? Οταν ασχοληθηκες, επερνες απαντησεις ?
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Η Αμερική είναι μια χώρα με τεράστιες ανισότητες, ιδιαιτερότητες κ.λ.π.
Για ποιες ιδιατεροτητες μιλας, για ποιες τεραστιες ανισοτητες και ποσα χρονια εχεις ζησει σε αυτην την 'Αμερικη' που μιλας?
Έχει τα στραβά της, αλλά έχει και πάρα πολλά καλά πράγματα σε όλους τους τομείς(όπως, λίγο ή πολύ, όλες οι χώρες).
Εάν δεν συμφωνώ απαραίτητα με τις απόψεις ενός Αμερικανού, σε καμία περίπτωση δεν πάει να πει ότι όλοι οι Αμερικανοί είναι ίδιοι(σε συμπεριφορά, νοοτροπία).Παλι καλα...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το θέμα της στρατολόγησης στα αμερικανικά πανεπιστήμια και κολλέγια το είχα συζητήσει με μια Αμερικανίδα φίλη μου, της οποίας το αγόρι σκοτώθηκε στο Ιράκ πριν από δυο μήνες (φοιτητής ήταν, φτωχός, που στρατολογήθηκε για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του). Έμεινε κάγκελο όταν της είπα πως εδώ τα πανεπιστήμια είναι άσυλο και της εξήγησα τι απαγορεύεται (από το νόμο) και τι επιτρέπεται.Μου είπε 'αν είχαμε κι εδώ κάτι ανάλογο, πολλά παιδιά θα είχαν γλιτώσει'.
Μπορεις να εξηγησεις τι εννουσε 'πολλα παιδια θα ειχαν γλυτωσει';
Εννοουσε οτι το ασυλο κατα καποιο τροπο δεν θα επετρεπε στη παρουσια του ROTC (Reserve Officers' Training Corps);
Οι ενοπλες δυναμεις στις ΗΠΑ στρατολογουνε στα πανεπιστημια οπως και οποιοσδηποτε αλλος εργοδοτης.
Προσεφερουν υποτροφιες και παρα πολλα αλλα πλεονεκτηματα.
http://www.1800goguard.com/home.html
Για πολλους ειναι ενας ευκολος τροπος να πανε στο πανεπιστημιο.
Νικος
ΥΓ: εγω περασει πολλα χρονια σε Αμερικανικες πανεπιστημιουπολεις και δεν αισθανθηκα ποτε οτι επρεπε να γλυτωσω απο κατι.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
- Απο περιεργια. Εχεις σχεση με την νομικη και το διεθνες δικαιο;
Τι ρωτας αυτο?
Μα η συνθηκη της Γενευης εχει γραφτει με τετοιο τροπο ετσι ωστε και ατομα που εβγαλαν δημοτικο να μπορουν να κατανοησουν. Το προβλημα εδω ειναι οτι μερικοι ΔΕΝ θελουν να την κατανοησουν διοτι στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν τους βολευει. Ειναι θεμα ερμηνειας οπως και το 99% των διαφωνιων μας.
Not that there is anything wrong with that...
Αν ναι εγω δεν εχω προβλημα. Θα ειναι φυσικα ευκολο να παραθεσεις το λινκ απο τον ΟΗΕ για την ορολογια που παρεθεσες;
- Αν κοψεις λιγακι το υφος ανωτεροτητας και την ταση εγω το ξερω και εσεις οχι θα γινει πιο καλη συζητηση.
Α! Τωρα πολλα ζητας... Εδω τα κοσμητικα δεν μπορουν να κοντρολλαρουν πολλοι, το υφος υπαρχει περιπτωση να αλλαξει?
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Miα κουβεντα μόνο , χωρίς να θέλω να κάνω υπόδειξη σε κανένα. (εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ).Σταματήστε να 'ταϊζετε' το troll με post.
Eίναι προφανές ότι παιζει μετα νεύρα μας (π.χ το Αφγανιστάν δεν είναι ανεξάρτητο κράτος) και έχει σκοπό να μας κάνει να τον βρίζουμε.
Αυτό που γράφει ο 'mousatos' έχουν να κάνουν με φυσιολογικούς ανθρώπους και όχι με υποψήφιους τρόφιμους ψυχιατρείου .To toll εγραψε οτι το Αφγανισταν δεν ειχε αναγνωρισμενη κυβερνηση.
Με τα νευρα κανενος δεν παιζω. Εαν τα νευρα σας ειναι τοσο ευαισθητα, εγω δεν φταιω για αυτο.
-
Aστους ρε συ να εχουν την γνωμη τους.
Τα περισσοτερα ειναι απο οτι εχουν διαβασει και οτι βλεπουν στο BBC και στα Ελληνικα ΜΜΕ. (που για να ειμαι ειλικρινης τα βλεπω οταν πηγαινω Ελλαδα και επισης τα συζητανε συχνα εδω στο φορουμ). Απο οτι καταλαβαινω αν τα δικα μας CNN, ABC κτλ εχουν τα χαλια τους δεν εχω προσεξει κατι ιδιαιτερο στα Ελληνικα καναλια που τα κανουν ανωτερα η πιο αληθη. Υπαρχει μια καθαρη αντι Αμερικανικη χροια αλλα την καταλαβαινω γιατι ειναι αυτο ακριβως που περιμενει το κοινο.
Τωρα αν αυτο αποτελει αποδειξη οτι ξερουν 'για τις τεραστιες ανισοτητες' (ξερεις για το ρατσισμο και τους πολιτες δευτερης κατηγοριας κτλ) παιρνει πολυ συζητηση.
Νικος
Η Αμερική είναι μια χώρα με τεράστιες ανισότητες, ιδιαιτερότητες κ.λ.π.
Για ποιες ιδιατεροτητες μιλας, για ποιες τεραστιες ανισοτητες και ποσα χρονια εχεις ζησει σε αυτην την 'Αμερικη' που μιλας?
Έχει τα στραβά της, αλλά έχει και πάρα πολλά καλά πράγματα σε όλους τους τομείς(όπως, λίγο ή πολύ, όλες οι χώρες).
Εάν δεν συμφωνώ απαραίτητα με τις απόψεις ενός Αμερικανού, σε καμία περίπτωση δεν πάει να πει ότι όλοι οι Αμερικανοί είναι ίδιοι(σε συμπεριφορά, νοοτροπία).Παλι καλα...
-
Και κατι αλλο. Υπαρχει μια μικρη διαφορα. Η χωρα του Αφγανισταν υπηρχε, η 'κυβερνηση' του ηταν οι Ταλιμπαν. Που μην μου πειτε οτι ηταν η δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση που ολοι οι Αφγανοι ειχαν διαλεξει και την προτιμουσαν απο οτιδηποτε αλλο. Δια φωτιας και σιδηρου ειχαν παρει την εξουσια. Και μην μου πειτε ξανα οτι καλοπερνουσαν οι Αφγανοι. Να μην παμε για ανθρωπινα δικαιωματα και δημοκρατικες διαδικασιες κτλ κτλ. Ανυπαρκτες.
Πρεπει να βλεπουμε τα πραγματα και απο τι δυο μεριες.
Το επομενο που θα ακουσουμε οτι οταν οι συμμαχοι που εκαναν αποβαση στην Νορμανδια το 1944 ηταν τρομοκρατες. Και οι Αμερικανοι οπως παντα ανακατευτηκαν και τοτε. Ισως δεν επρεπε. Και θα βλεπαμε τον αγκυλωτο σταυρο στην Ακροπολη ακομα.
Νικος
Μαθηματα για σενα που δεν εχεις ιδεα τι λες και παρασερνεις τους υπολοιπους σε λαθος αντιληψεις βασισμενες σε λαθος βασεις:
- Το ΑΦγανισταν δεν ειχε αναγνωρισμενη κυβερνηση το 2001 οταν εγινε η εισβολη και πριν μαλιστα. Οι Ταλιμπαν δεν αναγνωριστηκαν ως κυβερνηση απο τον ΟΗΕ ποτε! Τα μονο τρια κρατη που την αναγνωρισαν την κυβερνηση ηταν το Πακισταν, ΗΑΕ και η Σ. Αραβια και μαλιστα οι 2 απο τις 3 εκοψαν σχεσεις μαζι τους μετα της 11 Σεπτ. 2001 (συμτωση ε?).
Αρα χωρις αναγνωρισμενη κυβερνηση, δεν υπαρχει αναγνωρισμενος στρατος. Αρα, οι Ταλιμπαν ειναι enemy combatants. Αρα δεν ισχυει η συνθηκη της Γενευης για αυτους.
-
Οταν καποιος/α με πολιτικα ρουχα παει και γεμιζει το αυτοκινητο του ή το στηθος του με δυναμιτη και το σκαει μεσα σε καφετερια, επισης η συνθηκη της Γενευης δεν ισχυει για αυτον.
-
Το ιδιο και οταν δεν ακολουθεις του νομους του πολεμου (το πιστευετε ή οχι, υπαρχει κατι τετοιο).
4, 5, 6, 7, κτλ ουτε καν χρειαζοντε διοτι εδω στα βασικα δεν μπορουμε να συνενοηθουμε.
Με αλλα λογια, ολα αυτα τα ατομα στο Γκουαντάνομο Μπέι και ακομη και εαν υπαρχουν και ΑΛΛΟΥ, δεν εχουν δικαιωμα σε τιποτε και για τιποτε. Αυτη η χωρα που τους επιασε αιχμαλωτους, εχει δικαιωμα να τους κρατησει οσο θελει ή να τους περασει απο στρατιωτικο δικαστηριο, ή οχι, ή εαν θελει και να τους εκτελεσει μετα απο στρατιωτικο δικαστηριο.
Επισης επηδει για αυτα τα ατομε δεν ισχυει η 'Γενευη' αρα, ΚΡΥΦΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ για αυτα τα ατομα ξανα, δεν ειναι παρανομες. Ακομη και εαν υπαρχουν, που δεν ξερω εαν υπαρχουν. Ομως εαν ειναι γεματες με ατομα ήτε Αλ Καιντα ή Ταλιμπαν που πιαστηκαν ενω πολεμουσαν ΗΠΑμερικανους στρατιωτες ήτε εκαναν οτιδηποτε αλλο που πεφτει μεσα στον ορο του 'τρομοκρατη', τοτε δεν ειναι παρανομες. Η 'Γενευη' λεει οτι εισαι υποχρεωμενος να ανακοινωνεις δημοσια που κρατας αιχμαλωτους, καμια αμφιβολια για αυτο.
Σε αυτη την περιπτωση ομως, για αυτα τα ατομα, δεν ισχυει ΤΙΠΟΤΕ απο αυτα. Οταν 'πιανοντε', ειναι στα χερια αυτων που τους 'επιασαν'. Και τιποτε παρανομο δεν υπαρχει για αυτο.
Οσο και να μην σας αρεσει, ετσι ειναι. Accept it. That's the only choice you have. LIke I accept the way you think about everything else with regard to America.
-
Να χαρώ εγώ δημοκρατία!
Και εις ανώτερα!Το επομενο που θα ακουσουμε οτι οταν οι συμμαχοι που εκαναν αποβαση στην Νορμανδια το 1944 ηταν τρομοκρατες. Και οι Αμερικανοι οπως παντα ανακατευτηκαν και τοτε. Ισως δεν επρεπε. Και θα βλεπαμε τον αγκυλωτο σταυρο στην Ακροπολη ακομα.
Νικος
Αν κέρδιζαν τον πόλεμο οι Ναζί,ΙΣΩΣ να μη θεωρούνταν τρομοκράτες γιατί φορούσαν στολή.Αλλά οι Έλληνες αντιστασιακοί θα είχαν πεθάνει όλοι στο στο Γκουαντανάμ-ουγκ....
-
Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και καλύτερα μην το αναπτύξουμε τώρα.
Έχω ζήσει στην Αμερική 0 χρόνια
Εντάξει, δεν μπορείς να γνωρίσεις μια χώρα ολοκληρωτικά εάν δεν έχεις ζήσει σε αυτή, το γνωρίζω αυτό, αλλά μία στοιχειώδη άποψη μπορεί να σχηματίσει κανείς αν πληροφορείται από διαφορετικά μέσα ενημέρωσης, και ξέρει να κρίνει τις ειδήσεις που του 'σερβίρονται'.(π.χ.: γιατί κατηγορούμε την Κίνα για αυταρχισμό; Θα έπρεπε να ζήσουμε στη χώρα αυτή για να έχουμε έστω μια στοιχειώδη άποψη γύρω απ'αυτή;). Σε μια στοιχειώδη άποψη βοηθάει επίσης το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, μέσω Διαδικτύου, ανάμεσα σε πολίτες διαφορετικών εθνηκοτήτων.Έχει τα στραβά της, αλλά έχει και πάρα πολλά καλά πράγματα σε όλους τους τομείς(όπως, λίγο ή πολύ, όλες οι χώρες).
-
Φανταζομαι οτι καποιοι νοιωθουν μεγαλη ικανοποιηση οταν βλεπουν τα c47 να ξεφορτωνουν κατι κουτια σκεπασμενα με ενα πανι με γραμμες και αστερια τα οποια στη συνεχεια θαβονται βιαστικα στο σκουπιδοτοπο του Αρλιγκτον.
Γιατι οπως καποιοι λενε οτι οι κρατουμενοι στο Γκουανταναμο δεν εχουν κανενα δικαιωμα τοσο νομιμοποιειται ο καθενας να χαρακτηριζει σκουπιδια τα γεματα φερετρα και σκουπιδοτοπο το Αρλιγκτον.
Κράτηση υπόπτων για τρομοκρατία εκτός ΗΠΑ