-
Oχι,
και ξέρω πως να κάνω αναστροφή.
Βγήκα στο πάρκινγ δεξιά στο δρόμο, γύρισα το αυτοκίνητο κάθετα και περίμενα μέχρι να αδειάσει ο δρόμος (όχι πάνω απο 30 δευτερόλεπτα, γιατί ήταν άδειος) και έστριψα αριστερά.
Καταλαβαίνω τον θυμό σου, και την κατάσταση που περιγράφεις, αλλά θεωρω τον εαυτό μου ικανό να κρίνει πότε μπορεί να στρίψει αριστερά, κοιτώντας 2 ρεύματα κυκλοφορίας σε μια μεγάλη ευθεία.
Είναι κάτι που άλλωστε κάνω νόμιμα σε άλλα σημεία του ίδιου δρόμου, όταν λίγο μετά πχ πρέπει να περάσω τη διαστάυρωση πριν την ανηφόρα για τα αρχαία, που πολοί αγνοούν τα στοπΝα είσαι σίγουρος ότι αν είχε κίνηση, όπως φαντάζομαι θα έχει το καλοκαίρι ωρες αιχμής δεν θα το σκεφτόμουν καν, γιατι΄απλά δεν μπορεις να τον διασχίσεις
Eλπίζω να σε καλυψα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Oχι,
και ξέρω πως να κάνω αναστροφή.
Βγήκα στο πάρκινγ δεξιά στο δρόμο, γύρισα το αυτοκίνητο κάθετα και περίμενα μέχρι να αδειάσει ο δρόμος (όχι πάνω απο 30 δευτερόλεπτα, γιατί ήταν άδειος) και έστριψα αριστερά.
Καταλαβαίνω τον θυμό σου, και την κατάσταση που περιγράφεις, αλλά θεωρω τον εαυτό μου ικανό να κρίνει πότε μπορεί να στρίψει αριστερά, κοιτώντας 2 ρεύματα κυκλοφορίας σε μια μεγάλη ευθεία.
Είναι κάτι που άλλωστε κάνω νόμιμα σε άλλα σημεία του ίδιου δρόμου, όταν λίγο μετά πχ πρέπει να περάσω τη διαστάυρωση πριν την ανηφόρα για τα αρχαία, που πολοί αγνοούν τα στοπΝα είσαι σίγουρος ότι αν είχε κίνηση, όπως φαντάζομαι θα έχει το καλοκαίρι ωρες αιχμής δεν θα το σκεφτόμουν καν, γιατι΄απλά δεν μπορεις να τον διασχίσεις
Eλπίζω να σε καλυψα
εντάξει, τι να σου πω... δεν είναι οτι κι εγώ το κοκκαλώνω στα στοπ ή δεν έχω κάνει ποτέ προσπέραση έχοντας ορατότητα αλλά πατώντας διπλή διαχωριστική, κοινώς δεν έχω καμιά διάθεση να κουνήσω το δάχτυλο σε άλλους παριστάνοντας το πρότυπο, όμως πιστεύω οτι στον συγκεκριμένο δρόμο με τα περισσότερα αυτοκίνητα να κινούνται με 110-120 και κάποιους να χτυπάνε 150ρες είναι επικίνδυνη μια αναστροφή.
Προσωπικά, αν είχα ξεχάσει να στρίψω στον Κόμβο Βρασνών-Ασπροβάλτας (γιατί υπάρχει κι αυτή η επιλογή) και έφτανα στη γέφυρα θα έκανα τα έξτρα χιλιόμετρα όχι γιατί είμαι φανατικός της νομιμότητας αλλά γιατί δε θέλω να προκαλώ την τύχη μου.
Ειδικά πάντως για αυτόν τον πούστη με το Captiva, εκείνη την ώρα είχα ευχηθεί να έχω Hummer και να μην φρενάρω.
Ελπίζω κι εγώ να σε κάλυψα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ερώτησις:
Σπάρτη-Καλαμάτα κατευθείαν ή από Τρίπολη-Μεγαλόπολη; Ποια είναι η πιο γρήγορη διαδρομή, με δεδομένο ότι ο απευθείας δρόμος είναι ζόρικος;Σπάρτη - Καλαμάτα στα ίσια με την μια!!!
Σιγα μην γυρίσεις Τρίπολη -
@hrdoukas
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά εξήγησα ότι δεν ήταν αναστροφή με την έννοια καθομαι δεξιά και γυρίζω 180 μοίρες κι οποιον πάρει ο χάρος.
Απλά, όταν είδα τις μπάρες λέω, είναι δυνατόν να έχουν κλείσει την στροφή?? (είχα καιρό να ταξιδέψω προς τα πάνω), και λίγο παρακάτω είδα το πλάτωμα οπότε δεν το σκέφτηκα να πάω παρακάτω καν...Δεν είναι ό,τι καλύτερο, έχεις δίκιο, αλλά στις δεδομένες συνθήκες δεν θεωρώ ότι πήρα κάποιο ρίσκο.
Όπως είπα, αν είχε κίνηση δεν θα το σκεφτόμουν καν.Αλήθεια, ξέρεις με ποιά λογική έχουν κλείσει αυτή την έξοδο??
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@hrdoukas
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά εξήγησα ότι δεν ήταν αναστροφή με την έννοια καθομαι δεξιά και γυρίζω 180 μοίρες κι οποιον πάρει ο χάρος.σαν να βγαίνεις από διασταύρωση ας πούμε... ντάξ'... μπορεί η συγκεκριμένη σου κίνηση όντως να είχε μηδενικό ρίσκο αλλά εμένα μου χτύπησε αντανακλαστικά
Αλήθεια, ξέρεις με ποιά λογική έχουν κλείσει αυτή την έξοδο??
Οχι, δε γνωρίζω. Μια σκέψη που μπορώ να κάνω είναι οτι επειδή φτιάχνουν και την παράλληλη γέφυρα για να γίνουν δύο ξεχωριστές λωρίδες ανα κατεύθυνση (όπως είναι δλδ και στην υπόλοιπη Εγνατία) ο συγκεκριμένος ανισόπεδος κόμβος έπρεπε να φτιαχτεί απ'την αρχή. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αν και περνάω σχετικά συχνά από εκεί, επειδή έχει τις κορίνες και το σχετικό τζέρτζελο, δεν γύρισα ποτέ το κεφάλι μου να δω τι στην ευχή κάνουν
-
- Δυο βδομαδες πριν τα εργα συνεχιζονταν στην αερογεφυρα
- Πλεον υπαρχει μπαρριερα και δεν γινεται να κανεις αναστροφη στο παρκινγκ (οπως τοσοι και τοσοι). Ειτε θα βγεις μεσα στην Ασπροβαλτα ειτε θα πας μεχρι το φαναρι της Τουζλας
-
Συμφέρει να βγείς στην Ασπροβάλτα ή να πας Τούζλα?
Μπορείς να μου πεις λίγο πως βγαίνεις μέσα απο Ασπροβάλτα?
Ευχαριστώ -
Πρέπει να συμφέρει αρκετά να πας από Ασπροβάλτα
Βγαίνεις στην έξοδο για Ασπροβάλτα - Βρασνά - Αγιο όρος (η οποία είναι κανα δυο χιλιόμετρα μετά το πρώτο τούνελ που περνάς ερχόμενος από Θεσσαλονίκη και βρίσκεσαι στην παλιά εθνική οδό, λίγα μέτρα πριν την Ασπροβάλτα. Συνεχίζεις προς την ίδια κατεύθυνση και μετα τα Ν. Κερδύλια ο δρόμος σε οδηγεί στην παλιά γέφυρα (με τον λέοντα της Αμφιπόλεως)
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες (για Σπάρτη-Καλαμάτα).
-
Πλεον συμφερει αποκειστικα η Ασπροβαλτα εκτός ισως Σαββατο και Κυριακη μεσημερι. Κι αυτο γιατι πλεον τα εργα ειναι αμεσως μετα το τελευταιο τουνελ, οποτε το διαστημα της Εγνατιας που μπορεις να τρεξεις και να κερδισεις εχει μειωθει σημαντικα
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
-
Γρήγορη ερώτηση:
για Θεσσαλονίκη-Δράμα (αύριο μεσημέρι) ποιά είναι η ταχύτερη διαδρομή;- Μέσω Σερρών
- Μέσω Εγνατίας και έξοδος στον κόμβο Στρυμώνα και από εκεί
2α) βόρεια προς Μεσορράχη και από εκεί στον Σέρρες-Δράμα ή
2β) βορειοανατολικά (Παλαιοκώμη-Ροδόλιβος-Πρώτη-Νέα Μπάφρα-Δράμα)
και πόση ώρα χρειάζεται τυπικά;
Υπόψην ότι δεν ξέρω ακόμα αν θα κάνω τη διαδρομή με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Στη δεύτερη περίπτωση επηρεάζομαι πολύ λιγότερο (έως ελάχιστα) από κίνηση, φορτηγά-τρακτέρ (στους επαρχιακούς δρόμους), έργα και μπλόκα τροχαίας στη διαδρομή.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τελικά αυτή είναι η διαδρομή και βγαίνει άνετα (μικρομεσαίο 1400άρι με νέα οδηγό) σε ένα δίωρο.
-
Διαδρομή: Αθήνα-Νεάπολη (χαμηλά στην Πελοπόννησο).
Ερωτήσεις:- Ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη, γρηγορότερη, όχι απαραίτητα μικρότερη σε χλμ) διαδρομή.
Ξέρω μέχρι Αθήνα-Κόρινθο-Τρίπολη-Σπάρτη. Από εκεί και πέρα αρχίζει το μπέρδεμα. Μάλλον έχουν γίνει δρόμοι που δεν έχω στους χάρτες μου. Μήπως είναι πια εντελώς απλά και εγώ άδικα ανησυχώ; - Σκοπεύω να πάω στις 19 Αυγούστου, τι κίνηση προβλέπεται να έχει τότε και πόσες ώρες είναι για κάποιον που δεν έχει ξαναπάει?
Ευχαριστώ!
- Ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη, γρηγορότερη, όχι απαραίτητα μικρότερη σε χλμ) διαδρομή.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ερωτήσεις:- Ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη, γρηγορότερη, όχι απαραίτητα μικρότερη σε χλμ) διαδρομή Αθήνα-Νεάπολη (χαμηλά στην Πελοπόννησο).
Ξέρω μέχρι Αθήνα-Κόρινθο-Τρίπολη-Σπάρτη. Από εκεί και πέρα αρχίζει το μπέρδεμα. Μάλλον έχουν γίνει δρόμοι που δεν έχω στους χάρτες μου. Μήπως είναι πια εντελώς απλά και εγώ άδικα ανησυχώ; - Σκοπεύω να πάω στις 19 Αυγούστου, τι κίνηση προβλέπεται να έχει τότε και πόσες ώρες είναι για κάποιον που δεν έχει ξαναπάει?
Ευχαριστώ!
Πήγαινα συχνα πριν αρκετα χρονια και η διαδρομη ηταν Σπαρτη-Κροκεες -Σκαλα -Μολαοι-Νεαπολη Βοιων.Παει και απο Γυθειο προς Σκαλα αλλα θα κανεις παραπανω χλμ(ειναι ωραια διαδρομη ομως και εχει σε μια παραλια και ενα ναυαγισμενο τσιγαραδικο).Ξερω οτι μετα την Σπαρτη εχουν φτιαξει καινουργιο δρομο/γεφυρα αλλα δεν ξερω τι ακριβως εχει αλλαξει.ΓΙα να χαθεις παντως δυσκολα!ΜΕγαλη προσοχη στην τροχαια,ειδικα μετα την Σπαρτη και στις ευθειες που υπαρχουν (Σπαρτη-Κροκεες και εξω απο τους Μολαους).Απο Τριπολη ειναι(ηταν οταν κατεβαινα εγω πριν 14-15 χρονια δλδ ) περιπου 200χλμ η Νεαπολη.
Κοιτα στο http://www.viamichelin.co.uk για να δεις αναλυτικα τα σημεια που περνας
- Ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη, γρηγορότερη, όχι απαραίτητα μικρότερη σε χλμ) διαδρομή Αθήνα-Νεάπολη (χαμηλά στην Πελοπόννησο).
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τελικά αυτή είναι η διαδρομή και βγαίνει άνετα (μικρομεσαίο 1400άρι με νέα οδηγό) σε ένα δίωρο.
Aυτή τη διαδρομή ξέρω και αυτή εμπιστεύομαι χρόνια τώρα
Απο Σέρρες είναι παραπάνω χρόνος (και αστυνομία νομίζω ) - Μέσω Εγνατίας και έξοδος στον κόμβο Στρυμώνα και από εκεί
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ερωτήσεις:- Ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη, γρηγορότερη, όχι απαραίτητα μικρότερη σε χλμ) διαδρομή Αθήνα-Νεάπολη (χαμηλά στην Πελοπόννησο).
Ευχαριστώ!
Αν και δεν έχω περάσει πρόσφατα, 20-25 χλμ μετά την Σπάρτη θα βγεις σε μία έξοδο για να συνεχίσεις στον νέο δρόμο για Νεάπολη. Με την παράκαμψη ουσιαστικά αποφεύγεις το στροφιλίκι πριν τις Κροκεές. Κίνηση πιστεύω ότι θα έχει αρκετή μετά την Τρίπολη οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για καθυστέρηση από μεγάλα οχήματα κυρίως που θα κινούνται αργά στα κλειστά κομμάτια. Επίσης το νου στις προσπεράσεις των απέναντι.
Ο δρόμος όσο απομακρύνεσαι από την Αθήνα τόσο θα χειροτερεύει.
Κατά τα άλλα όπως τα είπε ο billys. Ευθείες πέριξ της Σπάρτης, διόδια Νεστάνης και όχι μόνο η Αστυνομία περιμένει να την βοηθήσεις στον οικονομικό αγώνα που θα κάνει τέτοιες ημέρες. - Ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη, γρηγορότερη, όχι απαραίτητα μικρότερη σε χλμ) διαδρομή Αθήνα-Νεάπολη (χαμηλά στην Πελοπόννησο).
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πηγες απο τον κομβο Στρυμωνα; Δηλαδη εχει ανοιξει η αερογεφυρα αμεσως μετα τη γεφυρα;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ερωτήσεις:- Ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη, γρηγορότερη, όχι απαραίτητα μικρότερη σε χλμ) διαδρομή.
Ευχαριστώ!
Κατέβηκα Ελαφόνησο πριν από 2 βδομάδες περίπου. Βγήκα από τη Σπάρτη 19:40, έφτασα στο λιμάνι (Βιγκλάφια/Πούντα, ~10Km πριν τη Νεάπολη) στις 21:20. Μέτριος ρυθμός κίνησης. Όσο νοτιότερα πας, τόσο χειροτερεύει ο δρόμος. Πάντως δεν θα χαθείς εύκολα, υπάρχει σήμανση. Από την άλλη γίνονται έργα στη διαδρομή σε ορισμένα σημεία. Όσον αφορά την αστυνόμευση, στο κατέβα (Παρασκευή απόγευμα) πέρασα από τουλάχιστον 6 μπλόκα ( κυρίως στην ευθεία μετά τη Σπάρτη, Αμύκλες κλπ), στην επιστροφή όμως (Δευτέρα μεσημέρι) κανένα.
Μετά την Σπάρτη κατευθύνεσαι νότια και στρίβεις προς Κροκέες, Σκάλα, με γενικότερη κατεύθυνση προς Μονεμβασιά. Ο κύριος δρόμος πάει από Βλαχιώτη, Μολάοι, Συκιά και ύστερα νότια (9 Κμ πριν τη Μονεμβασιά) προς Νεάπολη.
Εγώ, ακολουθώντας περισσότερο τις πινακίδες, μάλλον έκανα τη παραλιακή διαδρομή από Έλος, Αστέρι, Κοκκινιά, Ασωπός, Παπαδιάνικα, Δαιμονιά κλπ. Σχετικά στενός δρόμος, σε μέτρια (έως κάπως κακή κατά σημεία) κατάσταση, χωρίς όμως κίνηση.
Στην επιστροφή κάναμε την ίδια περίπου διαδρομή και παρόλο που καθυστερήσαμε σε μερικά σημεία (παρακάμψεις από τα έργα κλπ.), φτάσαμε στην Τρίπολη αρκετά νωρίτερα από τα αυτοκίνητα της παρέας που πήγαν -νομίζω- από το κύριο δρόμο που ανέφερα στην αρχή, παρόλο που ξεκίνησαν ~10 λεπτά νωρίτερα (χώρια τις στάσεις που κάναμε). ΔΕΝ πηγαίναμε γρήγορα, μάλλον το αντίθετο.
Για τη κατάσταση του κύριου δρόμου δεν γνωρίζω, μπορώ να ρωτήσω αν θέλεις όμως.Πηγες απο τον κομβο Στρυμωνα; Δηλαδη εχει ανοιξει η αερογεφυρα αμεσως μετα τη γεφυρα;
Στην επιστροφή όχι, περάσαμε από την παλιά γέφυρα, το λιοντάρι και μπήκαμε στην Εγνατία από Ασπροβάλτα-Ν. Βρασνά. Στο πηγαιμό βγαίνεις από την έξοδο 'παραλία Οφρυνίου' όπου έχει προσωρινές πινακίδες προς Σέρρες, Δράμα. Παραπάνω δεν πρόσεχα γιατί δεν οδηγούσα εγώ.
- Ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη, γρηγορότερη, όχι απαραίτητα μικρότερη σε χλμ) διαδρομή.
-
Υπάρχει λογική ο δρόμος ΜΑΝΔΡΑ - ΘΗΒΑ να γίνει ΕΟ με στηθαίο?
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...