Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Διαδρομή: Αθήνα-Νεάπολη (χαμηλά στην Πελοπόννησο).
Ερωτήσεις:
- Ποια είναι η καλύτερη (ευκολότερη, γρηγορότερη, όχι απαραίτητα μικρότερη σε χλμ) διαδρομή.
Ξέρω μέχρι Αθήνα-Κόρινθο-Τρίπολη-Σπάρτη. Από εκεί και πέρα αρχίζει το μπέρδεμα. Μάλλον έχουν γίνει δρόμοι που δεν έχω στους χάρτες μου. Μήπως είναι πια εντελώς απλά και εγώ άδικα ανησυχώ;
- Σκοπεύω να πάω στις 19 Αυγούστου, τι κίνηση προβλέπεται να έχει τότε και πόσες ώρες είναι για κάποιον που δεν έχει ξαναπάει?
Ευχαριστώ!
Κατέβηκα Ελαφόνησο πριν από 2 βδομάδες περίπου. Βγήκα από τη Σπάρτη 19:40, έφτασα στο λιμάνι (Βιγκλάφια/Πούντα, ~10Km πριν τη Νεάπολη) στις 21:20. Μέτριος ρυθμός κίνησης. Όσο νοτιότερα πας, τόσο χειροτερεύει ο δρόμος. Πάντως δεν θα χαθείς εύκολα, υπάρχει σήμανση. Από την άλλη γίνονται έργα στη διαδρομή σε ορισμένα σημεία. Όσον αφορά την αστυνόμευση, στο κατέβα (Παρασκευή απόγευμα) πέρασα από τουλάχιστον 6 μπλόκα ( κυρίως στην ευθεία μετά τη Σπάρτη, Αμύκλες κλπ), στην επιστροφή όμως (Δευτέρα μεσημέρι) κανένα.
Μετά την Σπάρτη κατευθύνεσαι νότια και στρίβεις προς Κροκέες, Σκάλα, με γενικότερη κατεύθυνση προς Μονεμβασιά. Ο κύριος δρόμος πάει από Βλαχιώτη, Μολάοι, Συκιά και ύστερα νότια (9 Κμ πριν τη Μονεμβασιά) προς Νεάπολη.
Εγώ, ακολουθώντας περισσότερο τις πινακίδες, μάλλον έκανα τη παραλιακή διαδρομή από Έλος, Αστέρι, Κοκκινιά, Ασωπός, Παπαδιάνικα, Δαιμονιά κλπ. Σχετικά στενός δρόμος, σε μέτρια (έως κάπως κακή κατά σημεία) κατάσταση, χωρίς όμως κίνηση.
Στην επιστροφή κάναμε την ίδια περίπου διαδρομή και παρόλο που καθυστερήσαμε σε μερικά σημεία (παρακάμψεις από τα έργα κλπ.), φτάσαμε στην Τρίπολη αρκετά νωρίτερα από τα αυτοκίνητα της παρέας που πήγαν -νομίζω- από το κύριο δρόμο που ανέφερα στην αρχή, παρόλο που ξεκίνησαν ~10 λεπτά νωρίτερα (χώρια τις στάσεις που κάναμε). ΔΕΝ πηγαίναμε γρήγορα, μάλλον το αντίθετο.
Για τη κατάσταση του κύριου δρόμου δεν γνωρίζω, μπορώ να ρωτήσω αν θέλεις όμως.
Πηγες απο τον κομβο Στρυμωνα; Δηλαδη εχει ανοιξει η αερογεφυρα αμεσως μετα τη γεφυρα;
Στην επιστροφή όχι, περάσαμε από την παλιά γέφυρα, το λιοντάρι και μπήκαμε στην Εγνατία από Ασπροβάλτα-Ν. Βρασνά. Στο πηγαιμό βγαίνεις από την έξοδο 'παραλία Οφρυνίου' όπου έχει προσωρινές πινακίδες προς Σέρρες, Δράμα. Παραπάνω δεν πρόσεχα γιατί δεν οδηγούσα εγώ.