-
Ας κάνει τον κόπο να ρωτήσει και κάποιος κόστος για τα αμορτισέρ του DCC.
-
Ο χρήστης Gigi έγραψε:
Eχθες το βραδυ οδηγησα στην Παρνηθα ενα Scirocco TSI 160 λευκο με ηλιοροφη,18αρες,δερματινα και DCC αναρτηση.Αναποφευκτα το συγκρινω με το GTI ED30 που ειχα μεχρι προτεινος.
Το τιμονι ειναι αρκετα ελαφρυ και βαραινει ευχαριστα στα πολλα, ενω η θεση οδηγησης ειναι τελεια αφου καθεσαι πολυ χαμηλα σε σωστη αποσταση απο τα χειριστηρια.
Στα αρνητικα το υψος της οροφης που χωραει οριακα οδηγο 1,90 υψος.Στα πισω καθισματα 2 ενηλικες μεχρι 1,95 καθονται ανετα,ενω το κεραμιδί δερμα αξιζει τα λεφτα του.Στο δρομο τωρα, παρολο τις 18αρες η ποιοτητα κυλισης ειναι αριστη ακομη και με την DCC στην ενδειξη SPORT.
Πραγματικα δεν πιστευα οτι θα περναει τις ανωμαλιες και τα διαφορα ''σκαλοπατια'' του δρομου τοσο ανετα.Το GTI ηταν αρκετα πιο σκληρο και αποτομο με τις 18αρες.
Το πατημα του ειναι πολυ σιγουρο και δειχνει την απολυτη στιβαροτητα του πλαισιου ενω ειναι πιο παιχνιδιαρικο απο το GTI μεχρι να παρεμβει το ESP.
Μια ερωτηση αφηνω για τα φρενα τα οποια δεν τα πιεσα αρκετα για βγαλω ασφαλες συμπερασμα.
H ρυθμιση του DCC απο comfort σε sport δεν εχει υπερβολικα μεγαλη διαφορα,αλλα ουτως ή αλλως ειναι πολυ καλη ως τελεια για οδηγηση σε δημοσιο δρομο.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση σε γρηγορο ρυθμο ειναι η λειτουργια της πισω αναρτησης που δεν ξεκολλαει με τιποτα ακομη και πανω σε ανωμαλιες,-εκτος αν πραγματικα το επιδιωξεις-και η λειτουργια του ESP το οποιο αφηνει το πισω μερος να γλυστρησει,παντα ομως μεσα σε ασφαλη ορια και φυσιολογικες γωνιες.
Τελος το μοτερ δειχνει ωραιο και γεματο παντου,αλλα σου φαινεται πολλες φορες ''λιγο'' μπροστα στις δυνατοτητες του πλαισιου.Προσωπικα θα περιμενω να δω και το GTI VI το οποιο θα εχει μαλλον εναν πιο οικογενειακο χαρακτηρα.
Αμάξι για test drive με δέρμα και ηλιοροφή; Μπράβο σε όποιον το έφερε.
Όσον αφορά τις εντυπώσεις σου, πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Τις 18άρες τις έχω βάλει στο μάτι, αλλά με προβληματίζει πολύ η ποιότητα των δρόμων μας. Από τα λεγόμενά σου συμπεραίνω πως μάλλον δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το ερώτημα βέβαια είναι, πέρασες από δρόμους με έντονες ανωμαλίες; Το DCC είναι επίσης μία καλή λύση, θεωρητικά, για τους ελληνικούς δρόμους. Πολύ απλά, στην πόλη μονίμως στο Comfort και έξω Normal ή Sport. Όλα αυτά όμως θεωρητικά. Πρακτικά, εσύ που το είδες, αξίζει τα λεφτά του για να το βάλει κάνεις;
Με βάζεις σε σκέψεις τώρα με το 200PS, αλλά δυστυχώς θα ξεφύγω στην τιμή σε σχέση με το 160PS. Εκτός αν το πάρω εντελώς γυμνό (σκοπεύω να βάλω πολλά έξτρα, DGS, ηλιοροφή, DCC, 18άρες ζάντες, ίσως και δέρμα). Εσύ τι θα προτιμούσες; 160PS υπερεξοπλισμένο ή 200PS γυμνό; -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ας κάνει τον κόπο να ρωτήσει και κάποιος κόστος για τα αμορτισέρ του DCC.€865 για το 1.4, €1020 για το 2.0.
-
Περασα και εγω σημερα απο την αντιπροσωπεια και το ειδα σε γκρι.
Η μουρη ολα τα λεφτα,πολυ ψαρωτικη.
Ο κωλος κλασσικος μεσογειακος με ''πιασιματα''.
Η τιμη για το 1.4 (160) θα την χαρακτηριζα τιμια..Σιγουρα αξιζει τα 1.700 ευρω παραπανω απο το απλο.
Ευχαριστη εκπληξη ηταν ο χωρος αποσκευων που τον περιμενα πολυ πιο μικρο.Εχει ρεζερβα αναγκης κατω απο την μοκετα.
Στα αρνητικα παρατηρησα τον μικρο και κλειστοφοβικο χωρο των πισω επιβατων,ισως και να φταιει η μαυρη επενδυση οροφης που ειχε.Παααρα πολυ μικρα τα πισω τζαμια.
Βλακεια που το σπορ πακετο δεν μπαινει στα μικρα,αλλα ουτε και εχει καν σαν εξτρα την επιλογη να διαμορφωσεις τις ταπετσαριες των καθισματων σε ασημι-μαυρο ή κασμιρ.
Φανταζομαι το κεραμιδι δερμα (τρουφα το λενε) θα κανει την διαφορα στο εσωτερικο,αλλα τα 1.950ευρω που κοστιζει μου φαινονται πολλα.Επισης στανταρ σε οσους διαλεξουν δερμα ειναι και τα θερμαινομενα καθισματα μπροστα με ηλεκτρονικη ρυθμιζομενη υποστηριξη μεσης.
Γνωμη μου ειναι οτι το αυτοκινητο θα δειχνει πιο ομορφο σε ανοιχτο χρωμα.
Περισσοτερα οταν με παρουν τηλ για test drive. -
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
€865 για το 1.4, €1020 για το 2.0.
Ως ανταλλακτικό εννοώ!
-
Φιλε olympian το DCC απ'οτι διαβαζω δεν κανει την τεραστια διαφορα ωστε να δικαιολογει τη μεγαλη τιμη του.
Καλυτερα κατ'εμε να βαλεις Xenon. -
Τις 18άρες τις έχω βάλει στο μάτι, αλλά με προβληματίζει πολύ η ποιότητα των δρόμων μας. Από τα λεγόμενά σου συμπεραίνω πως μάλλον δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το ερώτημα βέβαια είναι, πέρασες από δρόμους με έντονες ανωμαλίες;Τι πλεονέκτημα έχουν στο δρόμο οι 18άρες στο συγκεκριμένο αμάξι (το 'να γεμίζουν περισσότερο τους θόλους', που ακούω από μερικούς, δεν έχει να κάνει με το δρόμο)?... Σε σχέση με τις 17άρες Spa οι 18άρες Interlagos δείχνουν πολύ βαριές στο μάτι με πολύ περισσότερο μέταλλο συγκεντρωμένο κοντά στην περιφέρειά τους, πράγμα που σημαίνει και αυξημένο βάρος αλλά και αυξημένη πολική ροπή αδράνειας [η οποία επηρεάζει αρνητικά τις επιδόσεις]. Δε βλέπω το λόγο, αν είναι έτσι, γιατί να τις βάλει κάποιος που τον ενδιαφέρει η ουσία [ακόμα και για πίστα - που καμία σχέση δεν έχει με τους περισσότερους Ελληνικούς δρόμους]. Αν είχαμε και τεχνικά χαρ/κά τους θα ξέραμε στα σίγουρα....
Πάντως 25Κ για 160PS και DSG είναι ενδιαφέρουσα πρόταση.
-
Ο χρήστης moysatos έγραψε:
Φιλε olympian το DCC απ'οτι διαβαζω δεν κανει την τεραστια διαφορα ωστε να δικαιολογει τη μεγαλη τιμη του.
Καλυτερα κατ'εμε να βαλεις Xenon.μπορεί κάποιος να βάλει xenon ή ακόμη και 18 άρες ζάντες αφού έχει παραλάβει το αυτοκίνητο δηλαδή να πάει στην αντιπροσοπεία μετά από κάποιο καιρό και να τα βάλει?
-
Πολλα τα προβληματα παντως!
Ξέχασα να πώ πως μου έχουν αλλάξει και εκκεντροφόρους.
Νομίζω πως τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο μοτέρ αλλα γενικά με τον ανύπαρκτο ποιοτικό έλεγχο που έχει το group εδώ και χρόνια. Απλώς επειδή ο TSi αποτελείται απο πολλά εξαρτήματα αρκετά πολύπλοκα στην λειτουργία και συναρμολόγηση τους, βγαίνουν στην επιφάνεια πιο γρήγορα.
Πολλοί φίλοι μου έχουν VW/Audi και δεν υπάρχει κανένα που να μην έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Και δεν μιλάω μόνο για TSi, αλλά για TT, S3 , GTi κτλπ.
Χτυπάνε κιβώτια, κλωτσάνε τα DSG ενοχλητικά στις αλλαγές, καίνε λάδια, βγάζουν άλλες βλάβες στους κινητήρες, χαλάνε τρόμπες στα κιβώτια κτλπ κτλπΝομίζω πως η καλύτερη επιλογή είναι το TSi 160 με DSG. Συνδιασμός ιδιαίτερα επικίνδυνος, αλλά αν κάτσει καλό κομμάτι (πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι 50:50) θα είναι πολύ καλό.
Το δίλιτρο ως έχει αυτή την στιγμή δεν αξίζει, θέλει τουλάχιστον τον 2λιτρο της Audi με τα 35k ροπή για να δικαιολογεί την διαφορά τιμής και το επιπλέον κόστος συντήρησης.
Εμένα πάντως ρε παιδιά, το Golf V που έχω εδώ και δύο χρόνια, το μοναδικό πρόβλημα που μου έβγαλε ήταν το κλασικό με το πεσμένο παράθυρο (αλλάχτηκαν και τα δύο μέσα στην εγγύηση) και ένα ξαφνικό κόμπιασμα του κινητήρα σε συνδυασμό με εμφάνιση της ένδειξης EPC, το οποίο λύθηκε με μία απλή αναβάθμιση λογισμικού.
Το δε Golf IV που είχα πριν επί πέντε χρόνια, έβγαλε το κλασικό με το παράθυρο (πότε επιτέλους θα μάθει η VW να φτιάχνει ηλεκτρικά παράθυρα; ), ένα πρόβλημα στη μίζα και ένα σπασμένο σασμάν (δεν ξέρω αν φταίει που λίγο πριν έκανα το Θεσσαλονίκη-Πειραιάς σε 3.50 - με Golf 1.4 )Εγω εχω το πολο 6n2 1.4.Το καμαρι μου...παρα πολυ αξιοπιστο.Το ειχε αγορασει ο παππους μου το 2001 κ μου το χαρισε το 06' που εβγαλα το διπλωμα μεχρι τωρα δν εχει βγαλει κανενα προβλημα(δοξα...)βεβαια ειμαι τυπικος στις αλλαγες λαδιων τις οποιες κανω μονος μου κ σε καθε μικρο-σερβις με φιλτρα κλπ.Επισης καει παρα πολυ λιγο.Γι αυτο το λογο και το επομενο μου αμαξι θα ειναι vw...ειμαι απολυτα ευχαριστημενος...για στιβαροτητα δν μιλαω...vw.Βεβαια ειναι και λιγο τυχη το αμαξι...ο πατερας μου εχει μια Ε200 w211 και ειχε μεινει απο τρομπα...απλα σταματησε να δουλευει.Ουτε βενζινες εφταιγαν ουτε τπτ,Μας το ειπαν στο συνεργειο οτι ειχαν βγει καποια κομματια προβληματικα στις τρομπες και ευτυχως ηταν εντος εγγυησης.Περα απο αυτο τιποτα απολυτως!Το αμαξι ειναι αναλωσιμο και φθειρεται.Υπαρχει μαρκα που δν εχει συνεργεια και ανταλλακτικα?Και μην πειτε οτι απλα υπαρχουν συνεργεια χοντα η τογιοτα για να γινονται τα τυπικα σερβις μονο .Για τον τελευταιο tsi 160 τον οποιο φοραει το kai to eos δν εχει ακουστει τπτ.Ειναι μαλλον μια αναβαθμισμενη και διορθωμενη εκδοση του 170.Οχι τοσο για τα αλογα (γιατι υπαρχει και ο 180 του κουπρα πλεον) οσο για τα περιφερειακα του κινητηρα.Για το 2λιτρο δν θα το ελεγα...πολλη μεγαλη διαφορα(7κ?) τη στιγμη που στη γερμανια η διαφορα τους ειναι 2200 ευρω?Απλα ειναι θυμα της φορολογιας.Ευννοειται το 1.4 ομως και αυτο φαινεται και στα εξτρα σε σχεση του 2.0.Επειδη δν θελω να πληρωνω μεγαλα χαρατσια καλυτερα 1.4 με εξτρα να το ευχαριστηθεις,πιστευω πως ειναι και η χρυση τομη.Τωρα αν ηταν 2.0 με 240 αλογα θα αξιζε την διαφορα χωρις δευτερη σκεψη...
-
Ο χρήστης takeshyvouk έγραψε:
Καλυτερα κατ'εμε να βαλεις Xenon.μπορεί κάποιος να βάλει xenon ή ακόμη και 18 άρες ζάντες αφού έχει παραλάβει το αυτοκίνητο δηλαδή να πάει στην αντιπροσοπεία μετά από κάποιο καιρό και να τα βάλει?
με αρκετα μεγαλυτερο κοστος.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τις 18άρες τις έχω βάλει στο μάτι, αλλά με προβληματίζει πολύ η ποιότητα των δρόμων μας. Από τα λεγόμενά σου συμπεραίνω πως μάλλον δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το ερώτημα βέβαια είναι, πέρασες από δρόμους με έντονες ανωμαλίες;
Τι πλεονέκτημα έχουν στο δρόμο οι 18άρες στο συγκεκριμένο αμάξι (το 'να γεμίζουν περισσότερο τους θόλους', που ακούω από μερικούς, δεν έχει να κάνει με το δρόμο)?... Σε σχέση με τις 17άρες Spa οι 18άρες Interlagos δείχνουν πολύ βαριές στο μάτι με πολύ περισσότερο μέταλλο συγκεντρωμένο κοντά στην περιφέρειά τους, πράγμα που σημαίνει και αυξημένο βάρος αλλά και αυξημένη πολική ροπή αδράνειας [η οποία επηρεάζει αρνητικά τις επιδόσεις]. Δε βλέπω το λόγο, αν είναι έτσι, γιατί να τις βάλει κάποιος που τον ενδιαφέρει η ουσία [ακόμα και για πίστα - που καμία σχέση δεν έχει με τους περισσότερους Ελληνικούς δρόμους]. Αν είχαμε και τεχνικά χαρ/κά τους θα ξέραμε στα σίγουρα....
Πάντως 25Κ για 160PS και DSG είναι ενδιαφέρουσα πρόταση.
Η διαφορά είναι περισσότερο εμφανησιακή. Οι Interlagos δεν παίζονται από εμφάνιση. Οι Spa απορρίπτονται, γιατί έχουν πέλμα 225 (θα φαίνονται πολύ λίγες από πίσω, σε σχέση με το μεγάλο μετατρόχιο και τον τεράστιο κώλο), οπότε είμαστε ανάμεσα στις 17άρες Donington κα τις 18άρες Interlagos, με πέλμα 235 και για τις δύο. Δηλαδή το πάτημα θα είναι σχεδόν το ίδιο, αυτό που θα αλλάζει θα είναι το προφίλ (45 και 40), επομένως και η σκληρότητα/άνεση. Από εκεί και πέρα έχεις ένα δίκιο σχετικά με το βάρος, οι Interlagos φαίνονται να είναι αρκετά βαρύτερες, και το βάρος της μη αναρτώμενης μάζας παίζει μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις. Καλό θα ήταν να ξέραμε το ακριβές βάρος των δύο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
€865 για το 1.4, €1020 για το 2.0.
Ως ανταλλακτικό εννοώ!
Έθεσες ένα σημαντικό θέμα τώρα. Έχοντας εμπειρία από αντιπροσωπείες της VW (και τις εξωφρενικές χρεώσεις τους), μάλλον όσοι βάλουν DCC βάζουν υποψηφιότητα για άρμεγμα στο μέλλον...
-
Oσον αφορα την DCC, η διαφορα που λαμβανει ο οδηγος ειναι μικρη αναμεσα στην comfort και την sport και αμελητεα αναμεσα στην sport και την normal.Δηλ normal και sport μου φανηκαν σχεδον ιδιες.Προσωπικα δεν θα επενδυα σε αυτο το αξεσουαρ και θα προτιμουσα πχ φωτα xenon,ή σπορ πακετο στο 2.0 .
Οσον αφορα τις 18αρες,αν δεν οδηγησεις το αυτοκινητο ο ιδιος σε κακοτραχηλο δρομο,δεν μπορεις να πιστεψεις την ποιοτητα κυλισης.Δεν ξερω βεβαια στο 2.0 πως θα συμπεριφερεται με το σπορ πακετο+18αρες.
Γενικα νομιζω οτι το 2.0 ειναι πιο ολοκληρωμενο,ταιριαζει καλυτερα στο πλαισιο και τον χαρακτηρα του scirocco,και φημολογειται οτι το νεο 2λιτρο μοτερ(211ΗΡ) ειναι πολυ αναβαθμισμενο σε σχεση με το προηγουμενο -
Η διαφορά είναι περισσότερο εμφανησιακή. Οι Interlagos δεν παίζονται από εμφάνιση. Οι Spa απορρίπτονται, γιατί έχουν πέλμα 225 (θα φαίνονται πολύ λίγες από πίσω, σε σχέση με το μεγάλο μετατρόχιο και τον τεράστιο κώλο), οπότε είμαστε ανάμεσα στις 17άρες Donington κα τις 18άρες Interlagos, με πέλμα 235 και για τις δύο. Δηλαδή το πάτημα θα είναι σχεδόν το ίδιο, αυτό που θα αλλάζει θα είναι το προφίλ (45 και 40), επομένως και η σκληρότητα/άνεση. Από εκεί και πέρα έχεις ένα δίκιο σχετικά με το βάρος, οι Interlagos φαίνονται να είναι αρκετά βαρύτερες, και το βάρος της μη αναρτώμενης μάζας παίζει μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις. Καλό θα ήταν να ξέραμε το ακριβές βάρος των δύο...Πρσοωπικά δε μπορώ να θεωρήσω 'άπαιχτη' μια ζάντα 18' που δείχνει να ζυγίζει όσο 2 'καθαρόαιμες' 17άρες. Και δεν είναι μόνο το βάρος, είναι και το που είναι συγκεντρωμένο! Άλλο να είναι προς το κέντρο, άλλο προς την περιφέρεια όσον αφορά το πόσο εύκολα επιταχύνουν ή επιβραδύνουν οι τροχοί. Από εκεί και πέρα 225 και 235 έχει ελάχιστη διαφορά στο μάτι, το 235/40R18 είναι χειρότερο σε ένα σωρό τομείς (π.χ. αυξημένη αντίσταση, βάρος, πολική αδράνεια, ευκολότερο aquaplaning, κόστος ελαστικών) κι αναρωτιέμαι όταν το S3 με τα 265 άλογα τα βγάζει πέρα (...) με πέλμα 225 τι έχει να προσφέρει το 235 με τη 18άρα στο Scirocco με τα 160 ή τα 200 άλογα επί της ουσίας. Βέβαια οι κατασκευαστές το έχουν καταλάβει ότι για πολλούς αγοραστές προτεραιότητα έχει η αντίληψη που έχει επικρατήσει περί 'ζόρικης' εμφάνισης παρά η ουσία, οπότε καλά κάνουν ...
-
Η διαφορά είναι περισσότερο εμφανησιακή. Οι Interlagos δεν παίζονται από εμφάνιση. Οι Spa απορρίπτονται, γιατί έχουν πέλμα 225 (θα φαίνονται πολύ λίγες από πίσω, σε σχέση με το μεγάλο μετατρόχιο και τον τεράστιο κώλο), οπότε είμαστε ανάμεσα στις 17άρες Donington κα τις 18άρες Interlagos, με πέλμα 235 και για τις δύο. Δηλαδή το πάτημα θα είναι σχεδόν το ίδιο, αυτό που θα αλλάζει θα είναι το προφίλ (45 και 40), επομένως και η σκληρότητα/άνεση. Από εκεί και πέρα έχεις ένα δίκιο σχετικά με το βάρος, οι Interlagos φαίνονται να είναι αρκετά βαρύτερες, και το βάρος της μη αναρτώμενης μάζας παίζει μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις. Καλό θα ήταν να ξέραμε το ακριβές βάρος των δύο...
Πρσοωπικά δε μπορώ να θεωρήσω 'άπαιχτη' μια ζάντα 18' που δείχνει να ζυγίζει όσο 2 'καθαρόαιμες' 17άρες. Και δεν είναι μόνο το βάρος, είναι και το που είναι συγκεντρωμένο! Άλλο να είναι προς το κέντρο, άλλο προς την περιφέρεια όσον αφορά το πόσο εύκολα επιταχύνουν ή επιβραδύνουν οι τροχοί. Από εκεί και πέρα 225 και 235 έχει ελάχιστη διαφορά στο μάτι, το 235/40R18 είναι χειρότερο σε ένα σωρό τομείς (π.χ. αυξημένη αντίσταση, βάρος, πολική αδράνεια, ευκολότερο aquaplaning) κι αναρωτιέμαι όταν το S3 με τα 265 άλογα τα βγάζει πέρα (...) με πέλμα 225 τι έχει να προσφέρει το 235 με τη 18άρα στο Scirocco με τα 160 ή τα 200 άλογα επί της ουσίας. Βέβαια οι κατασκευαστές το έχουν καταλάβει ότι για το μέσο αγοραστή προτεραιότητα έχει η αντίληψη που έχει επικρατήσει περί 'ζόρικης' εμφάνισης, οπότε καλά κάνουν ...
Aς μην υπερβαλλουμε...δεν πιστευω οτι μια ζυγιζει οσο 2...το πηγαμε απο το βαρυτερες στο 2πλασιο βαρος...
-
[Πρσοωπικά δε μπορώ να θεωρήσω 'άπαιχτη' μια ζάντα 18'που δείχνει να ζυγίζει όσο 2 'καθαρόαιμες' 17άρες. Και δεν είναι μόνο το βάρος, είναι και το που είναι συγκεντρωμένο! Άλλο να είναι προς το κέντρο, άλλο προς την περιφέρεια όσον αφορά το πόσο εύκολα επιταχύνουν ή επιβραδύνουν οι τροχοί.Φιλε μου οι καθαροαιμες ζαντες ειναι για καθαροαιμα αυτοκινητα,και το scirocco δεν ειναι σε καμια περιπτωση καθαροαιμο.
Ειναι ενα μοντερνο κουπε αυτοκινητο,το οποιο στοχευει σε ενα ευρυ νεανικο κοινο,οπου μεγαλο ρολο παιζει η εμφανιση και το πρεστιζ.
Για τον ρολο αυτο οι 18αρες interlagos ειναι ιδανικη επιλογη,εστω κι αν κοστιζουν πολυ ή κοβουν τις ρεπριζ ή προκαλουν aquaplanning... -
Πολλα τα προβληματα παντως!
Ξέχασα να πώ πως μου έχουν αλλάξει και εκκεντροφόρους.
Νομίζω πως τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο μοτέρ αλλα γενικά με τον ανύπαρκτο ποιοτικό έλεγχο που έχει το group εδώ και χρόνια. Απλώς επειδή ο TSi αποτελείται απο πολλά εξαρτήματα αρκετά πολύπλοκα στην λειτουργία και συναρμολόγηση τους, βγαίνουν στην επιφάνεια πιο γρήγορα.
Πολλοί φίλοι μου έχουν VW/Audi και δεν υπάρχει κανένα που να μην έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Και δεν μιλάω μόνο για TSi, αλλά για TT, S3 , GTi κτλπ.
Χτυπάνε κιβώτια, κλωτσάνε τα DSG ενοχλητικά στις αλλαγές, καίνε λάδια, βγάζουν άλλες βλάβες στους κινητήρες, χαλάνε τρόμπες στα κιβώτια κτλπ κτλπΝομίζω πως η καλύτερη επιλογή είναι το TSi 160 με DSG. Συνδιασμός ιδιαίτερα επικίνδυνος, αλλά αν κάτσει καλό κομμάτι (πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι 50:50) θα είναι πολύ καλό.
Το δίλιτρο ως έχει αυτή την στιγμή δεν αξίζει, θέλει τουλάχιστον τον 2λιτρο της Audi με τα 35k ροπή για να δικαιολογεί την διαφορά τιμής και το επιπλέον κόστος συντήρησης.
Εμένα πάντως ρε παιδιά, το Golf V που έχω εδώ και δύο χρόνια, το μοναδικό πρόβλημα που μου έβγαλε **ήταν το κλασικό με το πεσμένο παράθυρο (αλλάχτηκαν και τα δύο μέσα στην εγγύηση) και ένα ξαφνικό κόμπιασμα του κινητήρα σε συνδυασμό με εμφάνιση της ένδειξης EPC, το οποίο λύθηκε με μία απλή αναβάθμιση λογισμικού.
Το δε Golf IV που είχα πριν επί πέντε χρόνια, έβγαλε το κλασικό με το παράθυρο **(πότε επιτέλους θα μάθει η VW να φτιάχνει ηλεκτρικά παράθυρα; ), ένα πρόβλημα στη μίζα και ένα σπασμένο σασμάν (δεν ξέρω αν φταίει που λίγο πριν έκανα το Θεσσαλονίκη-Πειραιάς σε 3.50 - με Golf 1.4 )Ποτέ... Υπαρχει ενας νομος που υπαρχει και η vw τον εχει καταστρατηγησει: 'ο,τι πληρωνεις παιρνεις..' οκ,να ισχυει κυρια vw μου οχι ομως και να μου τον πιανεις τοσο ασχημα τον ποπουδακο μου...
-
λεφτα να χετε να δινετε για λαστιχα!
απο περιεργεια ποσο κανει το 235 λαστιχο ως 225/45 εχει φτασει η αφεντια μας και ηδη το θεωρω πολυ τσουχτερο...
-
Κι εγώ σκεφτόμουν ότι το 215/45-17 ήταν ήδη υπερβολή!
-
Ο χρήστης Gigi έγραψε:
[Πρσοωπικά δε μπορώ να θεωρήσω 'άπαιχτη' μια ζάντα 18'που δείχνει να ζυγίζει όσο 2 'καθαρόαιμες' 17άρες. Και δεν είναι μόνο το βάρος, είναι και το που είναι συγκεντρωμένο! Άλλο να είναι προς το κέντρο, άλλο προς την περιφέρεια όσον αφορά το πόσο εύκολα επιταχύνουν ή επιβραδύνουν οι τροχοί.
Φιλε μου οι καθαροαιμες ζαντες ειναι για καθαροαιμα αυτοκινητα,και το scirocco δεν ειναι σε καμια περιπτωση καθαροαιμο.
Ειναι ενα μοντερνο κουπε αυτοκινητο,το οποιο στοχευει σε ενα ευρυ νεανικο κοινο,οπου μεγαλο ρολο παιζει η εμφανιση και το πρεστιζ.
Για τον ρολο αυτο οι 18αρες interlagos ειναι ιδανικη επιλογη,εστω κι αν κοστιζουν πολυ ή κοβουν τις ρεπριζ ή προκαλουν aquaplanning...Το μόνο που μπορώ να απαντήσω εδώ είναι πως θεωρώ εντυπωσιακό το πόσοι 'φίλοι της αυτοκίνησης' ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την ουσία [την οποία καταλαβαίνουν και οι ίδιοι οδηγώντας και προφανώς και οι συνεπιβάτες τους] αλλά για το πως 'δείχνει' το αμάξι απ' έξω. Προφανώς και δεν ανήκω στο 'ευρύ νεανικό κοινό' όπου τον κυρίαρχο ρόλο παίζει η εμφάνιση και το βρίσκω 'κάπως' να θεωρούνται τόσο μουράτες ζάντες οι οποίες δείχνουν τόσο βαριές κι έχουν τόσο μέταλο κοντά στην περιφέρειά τους, λες και το μόνο που μετράει είναι η ομορφιά, με τους νόμους της φυσικής να έρχονται τελευταίοι και καταϊδρωμένοι. Υπάρχουν 17άρες 5κιλες, υπάρχουν και 12κιλες. Περισσότερα για τις διαφορές στα βάρη μεταξύ ζαντών όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει εδώ: http://www.wheelweights.net/
Για 'καθαρόαιμα αυτοκίνητα' σίγουρα δεν έχει νόημα να μιλήσουμε. Μήπως είναι καθαρόαιμο το Punto Abarth SS, που φορά ζάντες όμοιες (δεν βάζω το χέρι στη φωτιά για να γράψω 'ίδιες'...) με αυτές που έχουν τα S2000 των Basso & Dotta, Alen & Αlanne, κλπ...
VW Scirocco