-
δεν αντιλέγω... αυτό εκριβώς έγραψα αλλά δυστυχώς παρέλλειψα ένα 'μόνο'.
τώρα το διόρθωσα!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η πλάκα της υπόθεσης είναι ότι κανένας δεν το έχει οδηγήσει
Εγώ το έχω!!!
κι εγώ... έτσι ξεκίνησε αυτή η κωμωδία...
εξάλλου δεν πρόκειται να το αγόραζα αν δεν...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
παρεπιτπόντως, σήμερα κατασκευάστηκε αυτό το άθλιο, αργό, παιδικό, αδύναμο, υποστροφικό, με ESP, κωλοαυτοκίνητο που παρήγγειλα, και όλοι ξέρουν πως πάει γιατί το έχουν είδη...
Προλαβαίνεις να το ακυρώσεις.
δεν γίνεται... είναι δεσμευτική η παραγγελία που έκανα και έδωσα 4χιλιάρικα... πέραν από το ότι αυτοσαρκάζομαι και θέλω πολύ να το έχω.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Δείξε λοιπόν ένα σημείο που να δείχνει πως το Scirocco είναι για φτύσιμο και πρέπει να κλαίνε οι ιδιοκτήτες τα λεφτά τους.
Μια χαρά αμάξι είναι.είναι εκπληκτική η άγνοια που σε συνδυασμό με εγωισμό καταλαμβάνει το σύνολο του κοινού ενός προιόντως που κανείς δεν έχει οδηγήσει πραγματικά ή κι αν το έχει δεν γνωρίζει πραγματικά τι δυνατότητες έχει...
Εγώ πάντως σχεδόν το σύνολο των ποστ στο τοπικό τελευταία, δεν βλέπω να κατακρίνουν πουθενά το προϊόν. Δεν είδα κανέναν δηλαδή να λέει πως είναι κακό ή μέτριο κάπου το Scirocco.
Η διαφωνία των περισσοτέρων νομίζω είναι σαφές πως είναι διαφορετική και αναφέρεται στο άτομο με το μοιρογνωμόνιο(δεν πιστεύω να μου το modάρετε, εδώ υπήρχε κοτζάμ Άνδρας με το Γαρύφολο, call me Μπελογιάννης! ) και όχι στο αντικείμενο με τα ξεχειλωμένα μετατρόχια.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...τι θελω να πω με λιγα λογια?
οτι καλα ολα αυτα που λεγονται και ακουγονται και μεχρι ενα μεγαλο βαθμο εχουν βαση , αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε και τη πραγματικη ζωη..
και στη πραγματικη ζωη βρε Γρηγορη και Κωστανινε 2 πραγματα θα συνεβαιναν πχ στο ατομο μου που ειμαι ενας μεσος οδηγος..**ειτε θα μου κλεινες το esp και πραγματικα δε θα μπορουσα να οδηγησω τιποτα απο ολα αυτα , ειτε θα μου το αφηνες ανοικτο και το antispin μαζι με το esp θα δουλευαν υπερωριες για να μεινω στο δρομο μου και φυσικα θα πηγαινα πιο αργα.**οσο τα εχω δει αυτα τα ηλεκτρονικα καλουδια , δε μπορω να τα συγκρινω με το τροπο που η 4κινηση βγαζει τη δυναμη στο δρομο..
ξερω οτι μπορουν να δουλεψουν, ξερω οτι με γραμμες και σωστους χειρισμους ισως να μην επεμβουν καν, αλλα εγω θελω να παταω το γκαζι στο πατωμα σαν πιθηκας (που ελεγε και ο realzeus για τον clarkson ) οποτε εχω την ευκαιρια και το αυτοκινητο να πηγαινει εκει που του λεω εγωεστω και αν πηγαινω στο 50-60% των δυνατοτητων του γιατι ξερω καλα οτι χωρις τη τετρακινηση θα επιανα κανα 30% οποτε θα βγαινα χαμενος..
Εστιαζω σε αυτα πιο πανω, σε σχεση με το σεντονι σου. Καταρχας δεν καταλαβαινεις/καταλαβαινετε τα εξης:
Το ESP στο R (οπως και σε ολη την γκαμα Scirocco, μεχρι τα αυτοκινητα παραγωγης του μηνα που διανυουμε) ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.
Δηλαδη, πατωντας το κουμπακι στο κεντρικο ταμπλο, που γραφει ESP, κλεινεις το ASR, το ESP ΔΟΥΛΕΥΕΙ (λεγεται λιγο πιο 'ελευθερα', ειναι κατι που δεν εχει ξεκαθαριστει παραυτα), ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ XDS ΠΛΕΟΝ!!!
Tα συγκεκριμενα 'ηλεκτρονικα καλουδια', δεν χρειαζεται ΚΑΝ να τα συγκρινεις εσυ, εγω και ο οποιοσδηποτε. Το εχουν κανει
ηδη απο το εργοστασιο, αλλα και δοκιμαστες σε ΟΛΗ την Ευρωπη, και το αυτοκινητο ειναι εξισου, αν οχι πιο γρηγορο, σε ολες τις συνθηκες απο ενα S3. Ακομα και ΤΑΠΑ να στριψεις θα κανει ενα ελαφρυ γλυστρημα, με λιγοτερο αποτομο torque steer, εως και ελαχιστο σε σχεση με ενα μηχανικο μπλοκε, και θα διαγραψεις την προδιαγεγραμμενη τροχια, χωρις ακατασχετα σπιναρισματα. Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε?
Η 4κινηση του S3, με το Haldex II, αποτελει τεχνολογια 6ετιας και βαλε. Επιπλεον αυτο που πιθανοτατα ΔΕΝ εχεις καταλαβει, -εφοσον δεν πιεζεις στο 85-90% των δυνατοτητων του αυτοκινητου, αλλιως πανω σε apex η εμπλοκη ενιοτε του πισω αξονα 'μπερδευεται' ειτε με τις εναλλαγες της ποιοτητας του οδοστρωματος, ειτε με το 'πατα-ασε' του γκαζιου, και την 'δουλεια' αναλαμβανει ΠΑΛΙ το ESP για να εξομαλυνει την κατασταση- ειναι οτι η κινηση στους πισω τροχους, ΔΕΝ ειναι μονιμη, ειναι on-off, με μικρες δοσεις/ποσοστα μεν αλλα ΑΠΟΤΟΜΑ δε, οταν χρειαστει, κατι που σε πολυ γρηγορους ρυθμους, δεν βοηθαει σε σωστο ζυγισμα, παντα σε wot κατασταση. Πλεον στην 4η γενια του, αυτα εχουν εξαληφθει σε μεγαλο βαθμο, και ηδη το Haldex 4, διαχειριζεται ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ιπποδυναμεις, με φιλικοτητα, αποτελεσματικοτητα, αλλα και καλυτερο ζυγισμα/τοποθετησεις σε στροφες.
Ταυτοχρονα, η τεχνολογια, 'τα ηλεκτρονικα', ναι, τα ηλεκτρονικα, αποτελουν και αυτα τεχνολογια, οσο και αν καποιοι τα
μειωνουν, εχουν φτασει σε τετοιο επιπεδο, ωστε να ΜΗΝ αντιλαμβανεται ο μεσος οδηγος καποια σημαντικη διαφορα-διαφοροποιηση της συμπεριφορας, απο την προσθετη δυναμη που εχει πλεον σε σχεση με τα προσφατα λιγοτερο δυνατα hot-hatch. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ταυτοχρονα, η τεχνολογια, 'τα ηλεκτρονικα', ναι, τα ηλεκτρονικα, αποτελουν και αυτα τεχνολογια, οσο και αν καποιοι τα
μειωνουν, εχουν φτασει σε τετοιο επιπεδο, ωστε να ΜΗΝ αντιλαμβανεται ο μεσος οδηγος καποια σημαντικη διαφορα-διαφοροποιηση της συμπεριφορας, απο την προσθετη δυναμη που εχει πλεον σε σχεση με τα προσφατα λιγοτερο δυνατα hot-hatch.'τα ηλεκτρονικα' απο τα ηλεκτρονικα που ξαναγραφεις τι διαφορα εχουν;
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
μειωνουν, εχουν φτασει σε τετοιο επιπεδο, ωστε να ΜΗΝ αντιλαμβανεται ο μεσος οδηγος καποια σημαντικη διαφορα-διαφοροποιηση της συμπεριφορας, απο την προσθετη δυναμη που εχει πλεον σε σχεση με τα προσφατα λιγοτερο δυνατα hot-hatch.Στις προηγούμενες σελίδες βέβαια, είχαμε μάθει πως τα ηλεκτρονικά δεν είναι και πολύ καλά γιατί χαλάνε, θέλουν συντήρηση (sic) και γενικώς θέλουμε να κλείνουμε όποτε γουστάρουμε!
Τώρα, τα εκθειάζουμε, οι ίδιοι που τα μειώναμε!
Πραγματικά, η κωλοτούμπα πάει σύννεφο!
-
άλλα τα της VW και άλλα ολα τα υπολοιπα.
της επομενης γενιάς ακουσα ότι θα τα ονομασουν και Τέσλα ή Βαττ ή κάτι τετοιο.
-
Ο χρήστης kopritis έγραψε:
μειωνουν, εχουν φτασει σε τετοιο επιπεδο, ωστε να ΜΗΝ αντιλαμβανεται ο μεσος οδηγος καποια σημαντικη διαφορα-διαφοροποιηση της συμπεριφορας, απο την προσθετη δυναμη που εχει πλεον σε σχεση με τα προσφατα λιγοτερο δυνατα hot-hatch.'τα ηλεκτρονικα' απο τα ηλεκτρονικα που ξαναγραφεις τι διαφορα εχουν;
Ηθελα να τονισω τον υποτιμητικο τροπο, με τον οποιο αναφερονται σε αυτα...
-
Oπότε μιλάμε για ένα αμάξι βασισμένο στα ηλεκτρονικά, έτσι? Να ξέρουμε τι λέμε. Δεν είναι και κανένα θαύμα δηλαδή που περνάει τη δύναμη (και καλά) στο δρόμο. Και τα διπλά να είχε, πάλι θα τα πέρναγε με λίγο διαφορετικό software. Εδώ οι ενστάσεις μου λοιπόν είναι οι εξής.
α) Δε γουστάρω να οδηγώ αμάξι με ταμπλώ-χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάθε φορά που θέλω να πιέσω. Έχω μπει σε δυνατά προσθιοκίνητα (ΚΑΙ του όμιλου vag ) και έχω δει τις υπερωρίες ανευ αποδοχών που χτυπάνε τα antispin/asr/esp/ΕΣΡ/CCCP και αυτό προσωπικά με χαλάει πολύ.
β) Ξαναγράφτηκε πιο πάνω, αλλά κάποιος το έκανε γαργάρα. Πάμε να κάνουμε 20-30 χλμ καλό (κλειστό και κατηφορικό κατά προτίμηση) στροφιλίκι με ένα από δαύτα (τα πολύ δυνατά προσθιοκίνητα ντε) με τα ηλεκτρονικά εν λειτουργία (ναι, και το ηλεκτρονικό μπλοκέ, ηλεκτρονικό είναι ) και αν δε μείνουμε από φρένα ή αν δε μπει το σύστημα σε safe mode, να υποχρεωθώ να αγοράσω vw.Πάντως κάποιες εύλογες απορίες μου σχετικά με την αντικειμενικότητα των ευκαιριακών δοκιμαστών στην πίστα των Μεγάρων δεν απαντήθηκαν...
Επίσης... WTF??? Εξίσου (ή ακόμα και πιο) γρήγορο από τετρακίνητο σε ΟΛΕΣ τις συνθήκες?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
β) Ξαναγράφτηκε πιο πάνω, αλλά κάποιος το έκανε γαργάρα. Πάμε να κάνουμε 20-30 χλμ καλό (κλειστό και κατηφορικό κατά προτίμηση) στροφιλίκι με ένα από δαύτα (τα πολύ δυνατά προσθιοκίνητα ντε) με τα ηλεκτρονικά εν λειτουργία (ναι, και το ηλεκτρονικό μπλοκέ, ηλεκτρονικό είναι ) και αν δε μείνουμε από φρένα ή αν δε μπει το σύστημα σε safe mode, να υποχρεωθώ να αγοράσω vw.
μα πώς θα σου απαντήσει κάποιος όταν....
....
...
..
.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
και δεν εννοώ από το καθισμα...... του προέδρου , αλλά απο το κανονικό, του οδηγού
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Oπότε μιλάμε για ένα αμάξι βασισμένο στα ηλεκτρονικά, έτσι? Να ξέρουμε τι λέμε. Δεν είναι και κανένα θαύμα δηλαδή που περνάει τη δύναμη (και καλά) στο δρόμο. Και τα διπλά να είχε, πάλι θα τα πέρναγε με λίγο διαφορετικό software. Εδώ οι ενστάσεις μου λοιπόν είναι οι εξής.
α) Δε γουστάρω να οδηγώ αμάξι με ταμπλώ-χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάθε φορά που θέλω να πιέσω. Έχω μπει σε δυνατά προσθιοκίνητα (ΚΑΙ του όμιλου vag ) και έχω δει τις υπερωρίες ανευ αποδοχών που χτυπάνε τα antispin/asr/esp/ΕΣΡ/CCCP και αυτό προσωπικά με χαλάει πολύ.
β) Ξαναγράφτηκε πιο πάνω, αλλά κάποιος το έκανε γαργάρα. Πάμε να κάνουμε 20-30 χλμ καλό (κλειστό και κατηφορικό κατά προτίμηση) στροφιλίκι με ένα από δαύτα (τα πολύ δυνατά προσθιοκίνητα ντε) με τα ηλεκτρονικά εν λειτουργία (ναι, και το ηλεκτρονικό μπλοκέ, ηλεκτρονικό είναι ) και αν δε μείνουμε από φρένα ή αν δε μπει το σύστημα σε safe mode, να υποχρεωθώ να αγοράσω vw.Πάντως κάποιες εύλογες απορίες μου σχετικά με την αντικειμενικότητα των ευκαιριακών δοκιμαστών στην πίστα των Μεγάρων δεν απαντήθηκαν...
Επίσης... WTF??? Εξίσου (ή ακόμα και πιο) γρήγορο από τετρακίνητο σε ΟΛΕΣ τις συνθήκες?
τι οδηγεις;
-
Παίζει ιδιαίτερο ρόλο?
edit: Άντε, να το πάρει το ποτάμι. Μετακινούμαι (δεν οδηγώ καθότι κουλάδι) με ένα gti παλαιότερων εποχών, από εκείνα τα οπισθοδρομικά, που δημιουργούν στερεότυπα...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
β) Ξαναγράφτηκε πιο πάνω, αλλά κάποιος το έκανε γαργάρα. Πάμε να κάνουμε 20-30 χλμ καλό (κλειστό και κατηφορικό κατά προτίμηση) στροφιλίκι με ένα από δαύτα (τα πολύ δυνατά προσθιοκίνητα ντε) με τα ηλεκτρονικά εν λειτουργία (ναι, και το ηλεκτρονικό μπλοκέ, ηλεκτρονικό είναι ) και αν δε μείνουμε από φρένα ή αν δε μπει το σύστημα σε safe mode, να υποχρεωθώ να αγοράσω vw.τα εχω αναφερει και δεν απαντηθηκαν φυσικα...
το ειπε πιο πανω ο Γρηγορης, οτι ολα αυτα συμβαινουν με τα ηλεκτρονικα στο ΟΝ.
επισης ειπε οτι το Sc αρεσκεται σε απαλες γραμμες και οχι σε offbalance καταστασεις. Γιατι αραγε?κοιτα, φθανεις σε στροφη. Μπαινεις αργα, φθανεις στο apex, σανιδωνεις, μπαινουν τα ηλεκτρονικα και στριβεις χωρις υποστροφη (ή με ελαχιστη). Αυτο τι σημαινει? Οτι το αμαξι δεν ειναι υποστροφικο? Οτι τα ηλεκτρονικα του ειναι καλα? Οτι περναει τη δυναμη στο δρομο?
Ετσι στριβει και 430 στον παγο -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Παίζει ιδιαίτερο ρόλο?Φυσικά και παίζει ρόλο.
Επίσης πρέπει να μας πεις ποσα αυτοκίνητα έχεις οδηγήσει, για πόση ώρα κάθε ένα και πόσες μοίρες τα γυρισες.
-
Έκανα έντιτ.
-
Μοίρες δε μας έβαλες. Χωρίς μοίρες δουλειά δε γίνεται...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
β) Ξαναγράφτηκε πιο πάνω, αλλά κάποιος το έκανε γαργάρα. Πάμε να κάνουμε 20-30 χλμ καλό (κλειστό και κατηφορικό κατά προτίμηση) στροφιλίκι με ένα από δαύτα (τα πολύ δυνατά προσθιοκίνητα ντε) με τα ηλεκτρονικά εν λειτουργία (ναι, και το ηλεκτρονικό μπλοκέ, ηλεκτρονικό είναι ) και αν δε μείνουμε από φρένα ή αν δε μπει το σύστημα σε safe mode, να υποχρεωθώ να αγοράσω vw.τα εχω αναφερει και δεν απαντηθηκαν φυσικα...
το ειπε πιο πανω ο Γρηγορης, οτι ολα αυτα συμβαινουν με τα ηλεκτρονικα στο ΟΝ.
επισης ειπε οτι το Sc αρεσκεται σε απαλες γραμμες και οχι σε offbalance καταστασεις. Γιατι αραγε?κοιτα, φθανεις σε στροφη. Μπαινεις αργα, φθανεις στο apex, σανιδωνεις, μπαινουν τα ηλεκτρονικα και στριβεις χωρις υποστροφη (ή με ελαχιστη). Αυτο τι σημαινει? Οτι το αμαξι δεν ειναι υποστροφικο? Οτι τα ηλεκτρονικα του ειναι καλα? Οτι περναει τη δυναμη στο δρομο?
Ετσι στριβει και 430 στον παγοΣας έχω προλάβει όλους.
viewtopic.php?p=2178014#p2178014
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
α) Δε γουστάρω να οδηγώ αμάξι με ταμπλώ-χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάθε φορά που θέλω να πιέσω. Έχω μπει σε δυνατά προσθιοκίνητα (ΚΑΙ του όμιλου vag ) και έχω δει τις υπερωρίες ανευ αποδοχών που χτυπάνε τα antispin/asr/esp/ΕΣΡ/CCCP και αυτό προσωπικά με χαλάει πολύ.Μην ψωνισεις, δεν σε υποχρεωσε κανεις. Μην λες ομως ανακριβειες βασιζομενες σε στεροτυπα, και σε σχεση με την οδηγηση ΑΛΛΩΝ αυτοκινητων που δεν εχουν τετοια ηλεκτρονικα συστηματα, και αντιστοιχα προσεγμενο στησιμο.
β) Ξαναγράφτηκε πιο πάνω, αλλά κάποιος το έκανε γαργάρα. Πάμε να κάνουμε 20-30 χλμ καλό (κλειστό και κατηφορικό κατά προτίμηση) στροφιλίκι με ένα από δαύτα (τα πολύ δυνατά προσθιοκίνητα ντε) με τα ηλεκτρονικά εν λειτουργία (ναι, και το ηλεκτρονικό μπλοκέ, ηλεκτρονικό είναι ) και αν δε μείνουμε από φρένα ή αν δε μπει το σύστημα σε safe mode, να υποχρεωθώ να αγοράσω vw.
Στα Μεγαρα, τα γυρνουσαν ασταματητα και συνεχομενα, για 10-15γυρους, και μετα παλι μεσα, χωρις να αλλαξουν τιποτα
Μονο λαστιχα αλλαξαν απο Σαββατο/Κυριακη, υπηρχε επισημη υποστηριξη της Continental.
Oμως ολο εικαζεις, νομιζεις, κτλ. Πηρες το συγκεκριμενο, εκανες την διαδρομη, και 'εμεινες' απο φρενα?
Ακουσες/διαβασες απο καπου οτι το R μενει απο φρενα?
Tελος δεν σε υποχρεωνει κανεις για τιποτα, καλυτερα κιολας οσοι ψωνιζουν να ειναι συνειδητοποιημενοι...Πάντως κάποιες εύλογες απορίες μου σχετικά με την αντικειμενικότητα των ευκαιριακών δοκιμαστών στην πίστα των Μεγάρων δεν απαντήθηκαν...
Ποιες αποριες? Το χαμογελο τους, που ηταν μεχρι τα αυτια? Δοκιμαστες-οδηγοι αγωνων ηταν, δεν τα εδωσαν
σε οποιον να ναι, που δεν εχει οδηγησει αλλο γρηγορο, ή αγωνιστικο...
Δικη μου απορια-ερωτηση δεν εχει απαντηθει. Θα ερθεις σε επομενη συναντηση? Ανοιχτη η προσκληση-γνωριμια, ειτε στην Παλαια Πεντελη προς Νεα Μακρη, ειτε λιγο πιο διπλα στο Nτραφι, ή και στην Παρνηθα, κανουμε βολτα, και μετα παμε για καφε φαγητο. Αν εχεις εναλλακτικα αλλη διαδρομη υποψιν σου, πολυ ευχαριστως. -
Μετά το μοιρογνωμόνιο, καινούρια μονάδα μέτρησης για την ικανότητα ενός αυτοκινήτου. Το χαμογελόμετρο!
Τα Μέγαρα, αν δεν το πρόσεξες, έχουν καλύτερη άσφαλτο από το στροφιλίκι που περιέγραψα και ανοιχτότερη διάταξη. Και δεν είναι λιγες οι φορές που αντίστοιχα συστηματα, όταν τα βρουν σκούρα, μπαίνουν σε safe mode, για να μην την ακούσουν τα φρένα. Αλλά ξέχασα, αποκλείεται να συμβεί αυτό στο 'ροκκο, είναι υπερ-ατού.
Δεν μπορώ να έρθω, η οδήγησή μου είναι τίγκα στα στερεότυπα και ανούσια. Εσύ όμως γιατί δεν ήρθες στο Πήλιο να μας δείξεις?
Τώρα που το λέμε... κατηφορική Μαυροσουβάλα έχεις κάνει ή θα σε ψάχνουμε σε κανένα χαντάκι?
VW Scirocco