-
απο την τελευταια φορα που μηδενιστικε ο μετρητης των 99 ωρων,εχω μεση καταναλωση 9,7λτ.σχεδον αποκλειστικα εντος πολεως.κ σχεδον αποκλειστικα χαλαρα.αυτοματο ειναι.σε προηγουμενες μεσες εχω δει απο 6,7(80% εκτος πολεως) εως κ 7,8-8.
ο κινητηρας αρκετα καλος σε επιδοσεις.οτι περιμενα απο ενα 1.4λτ κ με δεδομενο τον χαρακτηρα του αυτοκινητου(ταξιδιαρικο κ οχι σπορ.)απο τα θετικοτερα ειναι το κιβωτιο( ) κ η ενεργητικη αναρτηση( ) οπως κ τα πολυ καλα δερματινα καθισματα(εργοστασιακα).κ εννοειται τα πιρελλακια μου..
απο τα αρνητικα το τιμονι(οποιος εχει οδηγησει μινι,θα με καταλαβαινει,τεραστια διαφορα σε αισθηση κ πληροφορηση,κατα την ταπεινη μου αποψη παντα),η κατανομη βαρους(wtf???) κ το μη απενεργοποιουμενο εσπ(το οποιο βεβαιως μπορει να ειναι κ πλεονεκτημα,σωτηριο, για αλλους η για ορισμενες περιπτωσεις).
οταν ειπα δεν την παλευω με την καταναλωση του,εννοω παντοτε με τα δικα μου κριτηρια.για αλλους μπορει να μην καιει τπτ,για αλλους να πινει τον βοσπορο.για μενα καιει περισσοτερο απο οσο θα δικαιολογουσα σε ενα αυτοκινητο 1.4λτ,160 ιππων.
βαργκας,ολα καλα φιλε μου!!απλως δεν εχω ιντερνετ πλεον κ καμια φορα περναω απο ιντερνετ καφε κ βλεπω κανενα νεο!!απο παριλη,ξανα μαζι ομως!
καλη συνεχεια -
Έγραψες:
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
(εγω παω μαλλον για πετρελαιο,γιατι δεν την παλευω με την καταναλωση του.αν ειχα το ρ θα το δικαιολογουσα.. )Ερώτηση.
απο την τελευταια φορα που μηδενιστικε ο μετρητης των 99 ωρων,εχω μεση καταναλωση 9,7λτ.σχεδον αποκλειστικα εντος πολεως.κ σχεδον αποκλειστικα χαλαρα.αυτοματο ειναι.σε προηγουμενες μεσες εχω δει απο 6,7(80% εκτος πολεως) εως κ 7,8-8.
Σου φαίνεται υπερβολική αυτή η κατανάλωση για 160 άλογα?
-
οταν ακουω οτι 265 αλογα εχουν 11-12 λτ μεση καταναλωση,σαφως.κ οταν η εργοστασιακη τιμη ειναι 6,κατι..
υπογραμμισες το αποκλειστικα εντος πολεως,ξεχασες να δεις κ τον τροπο κινησης ομως.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
οταν ακουω οτι 265 αλογα εχουν 11-12 λτ μεση καταναλωση,σαφως.κ οταν η εργοστασιακη τιμη ειναι 6,κατι..
υπογραμμισες το αποκλειστικα εντος πολεως,ξεχασες να δεις κ τον τροπο κινησης ομως..Η κατανάλωση δεν είναι απαραίτητα ανάλογη της ιπποδύναμης.
Για τα 265 άλογα που λες, τα 12 στη πόλη είναι λογικά...εκτός πόλης αν πηγαίνεις νορμάλ θα είναι χαμηλότερη και αν το σκίζεις, θα δεις και 15άρια. Δίλιτρο μοτέρακι είναι άλλωστε.
Οι εργοστασιακές τιμές ποτέ δεν είναι σωστές. Μόνο οι τιμές εντός πόλης πλησιάζουν κάπως τη πραγματικότητα οι οποίες ανταποκρίνονται μάλιστα στη μέση κατανάλωση.
Είδα τον τρόπο κίνησής σου. Όπως κι αν κινείσαι στη πόλη (που χαλαρά θα κινείσαι) κατανάλωση θα δεις. Η κίνηση και το σταμάτα-ξεκινά καίει.
Εξαρτώνται όλα από το τρόπο οδήγησής σου πάντως. Πχ αν θες να οδηγήσεις οικονομικά μέσα στη πόλη, αλλάζεις στις 2000 στροφές, δεν αφήνεις το αυτοκίνητο να τσουλάει χωρίς ταχύτητα κλπ. Έτσι θα καταφέρεις να τη ρίξεις λίγο.
Τα 10 που έχεις είναι πολύ καλά για το αυτοκίνητο πιστεύω.
Τέτοια κατανάλωση έχουν 1600άρια ατμοσφαιρικά και πιστεύω ότι δε το πήρες για να είναι οικονομικό.
-
Τοσο πολυ καιει το σιροκο?? 10 αρακια χτυπαει χαλαρα?? Kαι με dsg?? Eμενα μου μοιαζει υπερβολικα πολυ . Εγω στο honda πανω απο 8.5 δεν εχω δει ποτε . Κ καθολου χαλαρα παντα μεσα στην πολη . Εκτος πολης δεν καιει πολυ 5 με 6 λτ στα 100 χλμ.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Τοσο πολυ καιει το σιροκο?? 10 αρακια χτυπαει χαλαρα?? Kαι με dsg?? Eμενα μου μοιαζει υπερβολικα πολυ . Εγω στο honda πανω απο 8.5 δεν εχω δει ποτε . Κ καθολου χαλαρα παντα μεσα στην πολη . Εκτος πολης δεν καιει πολυ 5 με 6 λτ στα 100 χλμ.πoιο honda?
τα νούμερα του σιρόκο μου φαίνονται 100% λογικά με μια τάση προς οικονομικά...
-
το 1.8 το 3 θυρο. Δεν ξερω αλλα τα νουμερα που αναφερει ο clab μου μοιαζουν υψηλα . Σιγουρα ο ανθρωπος λεει οτι βλεπει απλα δεν τα περιμενα γτ αλλα εχω ακουσει.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
το 1.8 το 3 θυρο. Δεν ξερω αλλα τα νουμερα που αναφερει ο clab μου μοιαζουν υψηλα . Σιγουρα ο ανθρωπος λεει οτι βλεπει απλα δεν τα περιμενα γτ αλλα εχω ακουσει.Θες να μου πεις Ότι οδηγας 1800αρη μικρομεσαιο μέσα στην πόλη χωρίς να οδηγείς χαλαρά και δεν βλέπεις πάνω Απο 8,5l/100?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το 1.8 το 3 θυρο. Δεν ξερω αλλα τα νουμερα που αναφερει ο clab μου μοιαζουν υψηλα . Σιγουρα ο ανθρωπος λεει οτι βλεπει απλα δεν τα περιμενα γτ αλλα εχω ακουσει.
Θες να μου πεις Ότι οδηγας 1800αρη μικρομεσαιο μέσα στην πόλη χωρίς να οδηγείς χαλαρά και δεν βλέπεις πάνω Απο 8,5l/100?
Εκτός πόλης μάλιστα καίει 5-6l/100km....
Κάτι τέτοια νούμερα πάντα ήθελα να δω πως και υπο τι συνθήκες επιτυγχάνονται. -
Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω με ποια λογική τα 10λτ/100κμ για 1400άρι turbo μοτέρ είναι υψηλά.
Συμφωνώ με red_monster.
Τέλος, 5-6λτ/100κμ για 1800άρη ατμοσφαιρικό μου μοιάζουν από απίθανα έως αδύνατα...εκτός αν μιλάμε για στιγμιαία, στις 2.500 στροφές.
Λογικά θα έχει ένα 8άρι μέση αν είσαι στα 120-130 σταθερά.
-
Ε να μην στο πω τοτε... Πολυ ευχαριστως να στο δειξω οποτε θες με βολτα κ καφεδακι. Πανω απο 8.5 εντος πολεως δεν εχω δει κ το χω επιβεβαιωσει κ απο αλλους κατοχους .
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Ε να μην στο πω τοτε... Πολυ ευχαριστως να στο δειξω οποτε θες με βολτα κ καφεδακι. Πανω απο 8.5 εντος πολεως δεν εχω δει κ το χω επιβεβαιωσει κ απο αλλους κατοχους .όταν λες πόλη? χαλαρό κρουισινγκ στον κηφισό δευτέρα αργά το βράδυ?
το 5-6 εκτός πόλης με τι ταχύτητες? 80-100 και 6τη? -
Μεσα στην πολη οσο χαλαρα κ να θες να πας θα καψεις. Εκτος πολης με 6 η εως κ 100 110 το πολυ αυτες τις καταναλωσεις βλεπω . Αλλωστε αυτος ο κινητηρας γιαυτο φτιαχτηκε για χαμηλη καταναλωση . Απο πολλα 1400 αρια ακομα κ σουπερμινι ειναι πιο οικονομικος.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Μεσα στην πολη οσο χαλαρα κ να θες να πας θα καψεις. Εκτος πολης με 6 η εως κ 100 110 το πολυ αυτες τις καταναλωσεις βλεπω . Αλλωστε αυτος ο κινητηρας γιαυτο φτιαχτηκε για χαμηλη καταναλωση . Απο πολλα 1400 αρια ακομα κ σουπερμινι ειναι πιο οικονομικος.το 8,5(χωρίς να οδηγείς χαλαρά) είναι εξωφρενικό νούμερο για αυτοκίνητο >130hp μέσα σε πόλη...
το 5-6 επίσης εξωφρενικό για ταξίδι... εκτός αν οδηγάς πολύ προσεκτικά και με ταχύτητες < 100km/h , ε τότε δεν κάνεις ταξίδι αλλά καταναγκαστικά έργα... -
Πάντως τα νούμερα που αναφέρει ο φίλος vargas , συμφωνούν -είναι μάλιστα και λίγο καλύτερα- μ αυτά που δηλώνει ο κατασκευαστής στις τυποποιημένες μετρήσεις.
-
και δεν ειναι κ 130 ..χαχα ..140
ΕΕξωφρενικο μπορει να ειναι αλλα ειναι πραγματικο. Εχω ενα κλιο 1.4 campus 100 αλογα κ πραγματικα καιει πολυ παραπανω. Μεσα στην πολη κ να θελω να παω χαλαρα δεν γινεται. Οσο για το ταξιδι καταναγκαστικο εργο οπως λες , με ποσα να παω με 150 ? 110 παω κ αν θελω να τρεξω θα τρεξω αλλα δεν θα με ωφελησει σε κατι. Να φτασω λιγο πιο νωρις κ τι εγινε?
BTW , ποσο περιμενες να ταν η καταναλωση μου? -
Εγω πιστευω στα λεγομενα του vargas για τους εξης λογους.
Πρωτο και καλυτερο τα κυβικα-αναπνοη του κινητηρα. Μιλαμε για ενα αρτια 'ζυγισμενο' (a.k.a Honda) κινητηρα
ο οποιος βγαζει ανετα την δυναμη-ροπη χωρις κανενος ειδους 'βοηθημα' αυξησης της συμπιεσης.
Κατα τα αλλα πιστευω οτι σε παρομοιο πατημα του γκαζιου σε ιδιες συνθηκες πχ πολη, με το rocco η κεκτημενη
ταχυτητα θα ειναι ελαφρως υψηλοτερη, χαρις την εξαιρετικα μακρια κλιμακωση και το σχετικα ησυχο μοτερ του.
Σε wot κατασταση απο την αλλη (και εκει πιστευω οτι το rocco ειναι 'οικονομικο') το rocco ειναι ενα αρκετα γρηγορο
αυτοκινητο και νουμερα της ταξης των 13λιτρων/100χμλ με 'μαστιγωμα' δεν τα θεωρω υπερβολικα, οταν ουσιαστικα
τα περισσοτερα αυτοκινητα για να πιασουν τις μεσες ταχυτητες του (ετσι τουλαχιστον εχω καταλαβει απο συγκριτικα ιδιες διαδρομες στις οποιες εχω οδηγησει και αλλα αυτοκινητα...) θα πρεπει να ειναι με τα ιδια ή και παραπανω αλογα, και
να βλεπουν τις ιδιες ή και υψηλοτερες καταναλωσεις.
Οσο για το R, σε συνθηκες πολης ο υψηλοτερος κυβισμος-βελτιωμενη αναπνοη παιζουν τον ρολο τους και τα 11-12λιτρα ειναι σαφως (και λογω περιορισμενου βαρους για 265αλογα αυτοκινητο) ενα εφικτο νουμερο.
Απο την αλλη να μην ξεχναμε ομως οτι σε wot κατασταση, ( σε μια γρηγορη διαδρομη πχ) τα πραγματα αλλαζουν αρδην, και νουμερα απο 16-18λιτρα ειναι τα πιο συνηθισμενα, κυριως λογω μεγαλυτερης τουρμπινας...
Παρολα αυτα συμφωνω οτι ενας μεγαλος ατμοσφαιρικος κινητηρας οπως το 1.8 ου Honda, μπορει σε συνθηκες πολης να πετυχει καλυτερη μεση απο το 160αρι scirocco. Δεν εχει ομως τις ιδιες δυνατοτητες, σε επιπεδο αποδοσης, και αυτο που μπορει να τις εχει αντιστοιχα (σαφως καλυτερο σε επιδοσεις απο σταση, ανταγωνιστικο σε καποιες ρεπριζ) ειναι το Type-R μονο, το οποιο σε αντιστοιχους ρυθμους θα φτασει και αυτο τα 13αρια του Scirocco, ισως και παραπανω. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εγω πιστευω στα λεγομενα του vargas για τους εξης λογους.
Πρωτο και καλυτερο τα κυβικα-αναπνοη του κινητηρα. Μιλαμε για ενα αρτια 'ζυγισμενο' (a.k.a Honda) κινητηρα
ο οποιος βγαζει ανετα την δυναμη-ροπη χωρις κανενος ειδους 'βοηθημα' αυξησης της συμπιεσης.
.μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς και που το βασίζεις?
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
BTW , ποσο περιμενες να ταν η καταναλωση μου?
όχι πόσο περίμενα, πόσο είναι λογικό για το μέγεθος , ιπποδύναμη, όχι μαλθακή οδήγηση...
10-11 πόλη
7-8,5 εκτός -
Φιλε μου ειλικρινα , αν μπορουσα να στο φερω τωρα να στο αφησω μια βδομαδα να το δεις κ μονος σου. κ αλλοι που τους συμπεριφερονται πολυ πιο σκληρα τα νουμερα που λες δεν τα χουν δει...
VW Scirocco