-
παντως γρηγορη εγω το οτι η Mito παιρνει κλισεις (και το ξερεις οτι δε θελω να υπερασπιστω το συγκεκριμενο αυτοκινητο) δε θα ελεγα οτι παιρνει
και τα ηλεκτρονικα του αν και ειναι πολυ παρεμβατικα (βασικα αυτα κανουν ολη τη δουλεια) εχεις την αισθηση οτι δε σε κοβουν ειδικα αν κινεισαι με γραμμες
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αν αντιληφθηκα ορθως,μας παραθεσατε ακομα μια αποψη ενος δοκιμαστη,για να μας αποδειξετε οτι συμφωνειτε με τους δοκιμαστες παρολο που δεν την εχετε οδηγησει.ειναι δικαιωμα σας κ δεν σας το στερει κανεις.
αυτο ομως που δεν μπορω να καταλαβω ειναι τι ακριβως σχεση εχει η παραθεση ενος αρθρου για την μιτο στην θεματικη ενοτητα που αφορα το σιροκκο..μηπως θα επρεπε καποιος αρμοδιος να μεταφερει την εν λογω παραθεση στην αναλογη ενοτητα?Σωστα αντιληφθηκατε, μονο που καποια πραγματα οπως τις κλισεις στις στροφες, μπορει κανεις να τα καταλαβει ακομα και αν δεν ειναι οδηγος, αλλα εστω και συνοδηγος...
Η σχεση της παραθεσης ειναι σε επιπεδο συγκρισης, και απαντηση στην επισημανση του vargas, για το αν θεωρειται πιο σπορ προταση η Mito 155 σε σχεση με το Scirocco 160. -
Βγάλαμε και τα άμεσα τιμόνια αρνητικό τώρα.
Να τα κάνουμε όλα με 4 στροφές να γουστάρουμε!!!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παντως γρηγορη εγω το οτι η Mito παιρνει κλισεις (και το ξερεις οτι δε θελω να υπερασπιστω το συγκεκριμενο αυτοκινητο) δε θα ελεγα οτι παιρνεικαι τα ηλεκτρονικα του αν και ειναι πολυ παρεμβατικα (βασικα αυτα κανουν ολη τη δουλεια) εχεις την αισθηση οτι δε σε κοβουν ειδικα αν κινεισαι με γραμμες
Δεν ξερω με ποιες ζαντες ηταν η Mito που ειδες απο κοντα, αλλα αυτη που ημουν σε βολτα
φορουσε 17αρες, και σε συνεχομενες στροφες, εδειχνε να μην ειναι τοσο αμεση στις
αντιδρασεις του τιμονιου, οταν ο φιλος εκανε το αντιστοιχο 'μπασιμο' εχοντας και σχετικα αργο rebound των αμορτισερ, που σε συνδυασμο με αισθητες (αλλα οχι φοβερες) κλισεις, δεν σε παροτρυνε για να πιεσεις.
Αντιθετα σε ανοιχτες καμπες σου εδινε μια αισθηση ασφαλειας μεγαλυτερου αυτοκινητου
και εστριβε παντα γρηγορα, με σιγουρια.
Η αναρτηση του μου φανηκε πολυ ανετη και ξεκουραστη (δεν ξερω για πισω, ημουν συνοδηγος), αλλα σε συνεχομενες κλειστες στροφες, μου εδωσε την εντυπωση οτι δεν βοηθουσε το αυτοκινητο να κινηθει οσο γρηγορα θα μπορουσε χαρις το πολυ δυνατο μοτερ που εχει...
Ισως μερικοι εχουν μπερδεψει ή δεν γνωριζουν την διαφορα της αισθησης του GT με αυτη
του σπορ (του GTI ας πουμε). Η MIto ειναι ενα πολυ καλο και ολοκληρωμενο, ομορφο
μικρο GT, οχι ομως σπορ τυπου GTI. Αυτο ειναι κατι που το κανει καλυτερα στο gruppo
το GP Abarth. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Βγάλαμε και τα άμεσα τιμόνια αρνητικό τώρα.Να τα κάνουμε όλα με 4 στροφές να γουστάρουμε!!!
Υπαρχει το αργο, το αμεσο, και το αμεσοτερο απ' οσο χρειαζεται.
Η Mito εχει το τριτο. Για γρηγορη οδηγηση ισως για τους περισσοτερους (και λογικο)
ειναι καλυτερο απο το να ειχαν ενα αργο τιμονι (και για εμενα επισης), αλλα απεχει
απο τον ορο ΑΚΡΙΒΕΣ, ωστε να σημαδευει κανεις σωστα και να μην στριβει συνηθως περισσοτερο απ' οσο πρεπει, (και να μην προκαλει ενιοτε ξεκολλημα της ουρας, λεγοντας μετα, 'πωω, κοιτα ποσο σπορ ειναι, και τι τρελα που στριβει'!!! )
Κατι που εχει το Scirocco, (απο τα καλυτερα και ακριβεστερα ηλεκτρικα τιμονια) για να μην ειμαι και εντελως off topic. -
στο τιμονι παντως πιο πανω εχουν δικιο , οι 2.6 στροφες θελουν μεν διορθωσεις αλλα για μενα ειναι καλυτερες γιατι θες λιγοτερες κινησεις (συγκρινοντας ακομα και c2 με s3)
η μονη κουραση που εχει αυτο το πραγμα ειναι οτι σε μεγαλες ταχυτητες σε ταξιδια πρεπει να διορθωνεις αντι να οδηγας χαλαρα με το ενα χερι.οσο για την αναρτηση σε σχεση με ενα γκολφ gti εμενα η mito μου φαινεται πιο σκληρη (για 17αρες μιλαω κι εγω) και αυτο ειναι ενα απο τα πραγματα που δε μου αρεσει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.
βεβαια σε συνθηκες πιεσης παιρνει κλισεις, αλλα τα περισσοτερα αυτοκινητα αυτο κανουν..
ισως ειμαι επηρεασμενος και λεω με σιγουρια οτι ειναι σκληρη απο την ξερη αντιδραση που εχει σε λακουβες και σαμαρακια , γιατι τωρα θυμηθηκα και το 1200αρι 500 που οδηγησα προσφατα, το οποιο παρολο που δεν ειχε καποια σπορ ρυθμιση στα αμορτισερ του στις λακουβες αναρωτιωσουν γιατι εχει τοσο κακη αντιδρασηπρεπει να τα χουν κανει λιγο θαλασσα οι ιταλοι στο θεμα ανεσης με τις αναρτησεις τους
θα επιχειρησω να την παω βολτα τις επομενες βδομαδες να εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Βγάλαμε και τα άμεσα τιμόνια αρνητικό τώρα.
Να τα κάνουμε όλα με 4 στροφές να γουστάρουμε!!!
Υπαρχει το αργο, το αμεσο, και το αμεσοτερο απ' οσο χρειαζεται.
Η Mito εχει το τριτο. Για γρηγορη οδηγηση ισως για τους περισσοτερους (και λογικο)
ειναι καλυτερο απο το να ειχαν ενα αργο τιμονι (και για εμενα επισης), αλλα απεχει
απο τον ορο ΑΚΡΙΒΕΣ, ωστε να σημαδευει κανεις σωστα και να μην στριβει συνηθως περισσοτερο απ' οσο πρεπει, (και να μην προκαλει ενιοτε ξεκολλημα της ουρας, λεγοντας μετα, 'πωω, κοιτα ποσο σπορ ειναι, και τι τρελα που στριβει'!!! )
Κατι που εχει το Scirocco, (απο τα καλυτερα και ακριβεστερα ηλεκτρικα τιμονια) για να μην ειμαι και εντελως off topic.Μιλάμε για κάτι που το συνηθίζεις σε 1 βδομάδα το πολύ.
Μετά όλα τα άλλα σου φαίνονται αργά. -
@Qsis
Eν πασει περιπτωση, εξηγησα και παραπανω γιατι το θεωρω σχετικα ως μειονεκτημα
(καλυτερο οντως απο αργο τιμονι, αλλα οχι αυτο που ξεραμε για AR).
Τωρα για αυτο που λες με τις συνεχεις μικροδιορθωσεις στο τιμονι σε μεγαλες ταχυτητες σε ευθεια, η AR εχει πει οτι στα αυτοκινητα του 09 εχει προβει σε καποιες μικρορυθμισεις ωστε να μην υπαρχει πλεον αυτο το φαινομενο... -
@Angel
Δεν διαφωνω οτι θα το συνηθιζα, αλλα οταν θες να οδηγησεις γρηγορα με καθαρες γραμμες,
καταληγεις συνηθως να στριβεις περισσοτερο απ' οσο πρεπει, και αυτο
κανει πιο νευρικη την ουρα...Τελοσπαντων ειναι πως εχει μαθει ο καθενας, και πως βολευει περισσοτερο, αλλα δεν ειναι το σωστο, ακριβες και αμεσο (οσο χρειαζοταν) τιμονι που ειχε ας πουμε η 156 και λιγο λιγοτερο η μετεπειτα 147... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Qsis
Eν πασει περιπτωση, εξηγησα και παραπανω γιατι το θεωρω σχετικα ως μειονεκτημα
(καλυτερο οντως απο αργο τιμονι, αλλα οχι αυτο που ξεραμε για AR).
Τωρα για αυτο που λες με τις συνεχεις μικροδιορθωσεις στο τιμονι σε μεγαλες ταχυτητες σε ευθεια, η AR εχει πει οτι στα αυτοκινητα του 09 εχει προβει σε καποιες μικρορυθμισεις ωστε να μην υπαρχει πλεον αυτο το φαινομενο...εγω δε θα υπερασπιζομουν για κανενα λογο αυτο το πραγμα, απλα επειδη το εχω και στο c2 σου λεω οτι μπορεις να ζησεις με αυτο(και μαλιστα να περασεις και καλα).
απλα για τον πολυ κοσμο τιμονι με τοσες λιγες στροφες ειναι ασυνηθιστο και δεν θα πρεπε να το συγκρινουμε με 156 της οποιας οι λιγες στροφες ειναι ψευτικες (γιατι δε στριβουν τοσο τους τροχους)αλλη η συγκριση για αμεσοτητα μεταξυ ενος υδραυλικου και ενος ηλεκτρικου με ψευτικο βαρος και αισθηση και αλλο το ποσο πραγματικα στριβουν η τροχοι.
η Mito εχει πραγματικα λιγες στροφες και για μενα ειναι πιο αποτελεσματικη, απλα αυτο θελει συνηθεια.
εμενα οι λιγες στροφες στο citroen μου ακομα με ενοχλουν στο παρκαρισμακαι αν καποιος ειναι τελειως ηλιθιος μπορει να κοψει παρα πανω απο οσο πρεπει ειδικα σε μαγαλες ταχυτητες και να παει για χωραφι.
-
η 156 με λιγο γκαζακι ειναι σαν να εχεις στριψει παραπανω το τιμονι,και αυτο λεγεται καλη γεωμετρια.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
η 156 με λιγο γκαζακι ειναι σαν να εχεις στριψει παραπανω το τιμονι,και αυτο λεγεται καλη γεωμετρια.η 156 θελει παρα πολλες μανουβρες για να ξεπαρκαρει και αυτο δειχνει οτι οι λιγες στροφες ατο τιμονι της ειναι μουφα για να χαμε να λεγαμε.
(και καλα σπορ τιμονι με λιγες στροφες )δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν εχει κανονικες στροφες
οχι για τη γρηγορη οδηγηση (που δε χρειαζεται) , αλλα για τη καθημερινοτητα σου βρε αδερφε
-
Από ότι βλέπω στα παρακάτω link ο κύκλος στροφής της 156 είναι μόλις 20 εκατοστά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του προηγούμενου S3.
Οπότε μια χαρά στρίβει το τιμόνι.http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=43197
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=95502
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Από ότι βλέπω στα παρακάτω link ο κύκλος στροφής της 156 είναι μόλις 20 εκατοστά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του προηγούμενου S3.
Οπότε μια χαρά στρίβει το τιμόνι.http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=43197
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=95502
ναι εε?
για βαλε το παραγοντα μεγαλες ζαντες και φαρδυ λαστιχο για να ερθει η συγκριση πιο πολυ στα ισια της
156 gta 12.10 μετρα
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=92180
και αν θες δες δες και το rs4 του 2005 με ακομα πιο μεγαλη ζαντα και λαστιχο που εχει κυκλο στροφη 11.1 μετραδε το βγαζω απο το μυαλο μου αυτο φιλος μου εχει την 156 και την εχω δει να κανει μανουβρες και πολλοι αλφιστι αν δε φορανε παρωπιδες αναγνωριζουν το προβλημα , το οποιο δεν ειναι και τιποτα τραγικο μην υπερβαλλουμε, απλα οι λιγες στροφες ειναι λιγο μουφα..
στη μιτο ομως ειναι πραγματικα λιγες για αυτο παρατηρειται αυτη η 'ασταθεια' και η αναγκη για μικροδιορθωσεις.αυτο για μενα ομως ειναι μικρο κοστος μπροστα στο να εχεις ενα πραγματικα αμεσο τιμονι και ας μην εχει εξισου καλη αισθηση με τους προκατοχους του
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
η 156 με λιγο γκαζακι ειναι σαν να εχεις στριψει παραπανω το τιμονι,και αυτο λεγεται καλη γεωμετρια.
η 156 θελει παρα πολλες μανουβρες για να ξεπαρκαρει και αυτο δειχνει οτι οι λιγες στροφες ατο τιμονι της ειναι μουφα για να χαμε να λεγαμε.
(και καλα σπορ τιμονι με λιγες στροφες )δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν εχει κανονικες στροφες
οχι για τη γρηγορη οδηγηση (που δε χρειαζεται) , αλλα για τη καθημερινοτητα σου βρε αδερφε
Στην μπαρκετα εχω 2,4 στροφες τιμονιου και μεχρι να το συνηθισω καθε φορα που την οδηγω μετα το χιουνται κοβω περισσότερο το τιμονι .
-
εχεις και μπαρκετα;
-
και πουντο και 33
-
Καλά το είχα καταλάβει...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην μπαρκετα εχω 2,4 στροφες τιμονιου και μεχρι να το συνηθισω καθε φορα που την οδηγω μετα το χιουνται κοβω περισσότερο το τιμονι .
εγω στα 2 δικα μου (audi , citroen) εχω συνηθισει τις διαφορες γιατι τα οδηγω το ιδιο , απλα θα ηθελα το audi να ειχε εξισου αμεσο τιμονι με το citroen.
οταν ειχα πρωτοπαρει το citroen παντως εκοβα επικινδυνα πολυ μερικες φορες , γιατι ειχα συνηθισει απο τα προηγουμενα αυτοκινητα που συνηθως οδηγουσα ( clio, vectra)
με τον καιρο ομως αυτες οι 2,6 στροφες μου φανηκαν νορμαλ και πλεον θα τις ηθελα σε καθε μου ατοκινητο
αλλα η σταθεροτητα του τιμονιου του audi οταν πας με 200+ ειναι μοναδικη.
στο αλλο μετα τα 150 πρεπει να εισαι τρομερα αφοσιωμενος, αλλα και στα 120+ πρεπει ηδη να εχεις αρχισει να εχεις το νου σου -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
:oops: και πουντο και 33Ωχ θα σε αγαπήσει τώρα!
VW Scirocco