-
Μάλιστα το διαβάσαμε και αυτό για το σχεδιασμό του Scirocco
Πάμε τώρα πίσω στα βασικά.
Τo Scirocco είναι φρούτο της σχεδιαστικής ομάδας του Peter Schreyer,όταν αυτός ήταν επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της VW και λογοδοτούσε στον τούρκο Murat Gunak (ex Mercedes,Ford Peugeot),που ήταν υπεύθυνος σχεδιασμού ολοκλήρου του VW group.To τελευταίο αυτοκίνητο στο σχεδιασμό του οποίου έλαβε ενεργά μέρος ο Walter De Silva, ήταν η Alfa 145/146,όντας ήδη επικεφαλής του centro stile Alfa Romeo.Η 156 που του χρεώνεται,είναι σχέδιο του Maurer....η δε 147 σχέδιο του Egger.
Aπό το 1999 ο De Silva υπήρξε επικεφαλής σχεδιασμού του Audi Group (Audi,Lamborghini,Seat)δίνοντας το πράσινο φως στο πρωτότυπο Nuvolari που εκπονήθηκε από τη σχεδιαστική του ομάδα,το οποίο όμως παραήταν προωθημένο για τα συντηρητικά γούστα του Wolfsburg.Οπότε τους άφησε να πορευθούν με το άχρωμο Α5.Από το Γενάρη του 2007 ο De Silva είναι επικεφαλής σχεδιασμού των επιβατικών ολοκλήρου του VW group,πράγμα που σημαίνει περισσότερη γραφειοκρατική δουλειά και καμία επαφή με το σχεδιασμό.Toν De Silva 'ακολούθησαν' στο VW group και αρχικά στην Seat ,τόσο το τρομερό παιδί του centro stile Lancia, Flavio Manzoni (Lancia Dialogos,Lancia Stilnovo,Lancia Fulvia,Fiat Bravo,Fiorino Qubo),όσο και ο 'πολύς' Wolfgang Egger του Centro Stile Alfa Romeo (147,8c competizione)......για να σχεδιάσουν μέχρι σήμερα ο μεν πρώτος το εσωτερικό του Seat Altea,o δε δεύτερος το εξωτερικό του Τέτοια έμπνευση τους παρήχε το καινούργιο εργασιακό τους περιβάλλον.
Ευτυχώς για το σχεδιαστικό μέλλον του group, ο De Silva προώθησε ήδη τον 42χρονο αρχιτέκτονα Manzoni στην κεφαλή του σχεδιαστικού τμήματος της VW.To πρώτο εγχείρημα που έγινε υπό την επιμέλεια του, είναι το μελλοντικό VW Up.Επίσης τοποθέτησε τον Egger επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Audi.
Υπομονή λοιπόν.Iδιαίτερα αν επιμένετε να δείτε αλλαγή του σχεδιαστικού προφίλ του group και.............ιταλικές γραμμές.Τα εχέγγεια υπάρχουν και οι Μanzoni και Egger μπορούν να επιτύχουν...αρκεί να τους αφήσουν οι επικεφαλής marketing,που δυστυχώς έχουν τη δυνατότητα να φιμώμουν την έμπνευση των σχεδιαστών, 'συνταξιοδοτώντας' τα μολύβια τους.Το τελευταίο γίνεται με το να τους αναθέτουν βαρύγδουπα διοικητικά πόστα,που δεν έχουν τελικά καμία άμεση σχέση με το σχέδιο.Ρωτήστε τον καημένο τον De Silva να σας πει
-
viewtopic.php?f=8&t=34285#p1411057' target='_blank ευτυχως για το σχεδιαστικο μελλον του group...
-
ένα γρήγορο off topic.
Ελπίζω να με συγχωρέσουν οι φιλοι του Scirocco θα είμαι σύντομος...Ο De Silva πάντα διοικητικές θέσεις κρατούσε και λίγο δύσκολα θα βρεθεί κάποιο μοντελο που να του χρεώνεται σχεδιαστικά.
Ούτε καν οι Alfa 145-6 που χρεώνονται στον αμερικανό Chris Bangle. (ναι αυτόν της BMW)
-
http://www.youtube.com/watch?v=0Hxw6B3E ... re=related
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
ένα γρήγορο off topic.
Ελπίζω να με συγχωρέσουν οι φιλοι του Scirocco θα είμαι σύντομος...Ο De Silva πάντα διοικητικές θέσεις κρατούσε και λίγο δύσκολα θα βρεθεί κάποιο μοντελο που να του χρεώνεται σχεδιαστικά.
Ούτε καν οι Alfa 145-6 που χρεώνονται στον αμερικανό Chris Bangle. (ναι αυτόν της BMW)
Τα έχεις μπερδέψει λίγο.Ουδέποτε χρεώθηκε η 145/146 στον Bangle,ο οποίος δεν διετέλεσε καν μέλος του Centro Stile Alfa Romeo.O Βαngle υπήρξε σχεδιαστής στο Centro Stile Fiat,υπό την διεύθυνση του αείμνηστου Ermanno Cressoni,οπότε και επιμελήθηκε τον εξωτερικό σχεδιασμό του Fiat Coupe,το οποίο ήταν και το τελευταίο αυτοκίνητο που σχεδίασε.Από το 1992 κατέχει διοικητικές θέσεις στη BMW και BMW group.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
...Οπότε τους άφησε να πορευθούν με το άχρωμο Α5....http://www.youtube.com/watch?v=4TlKpeq4-oU' target='_blank' target='_blank' target='_blank
δε ξερω την αποψη σου για το συγκεκριμενο ατομο και αν τον θεωρεις κανα τυχαρπαστο τσουτσεκακι που τον βαζει η audi να λεει οσα λεει στο συγκεκριμενο βιντεο.
εμενα μου φαινεται αρκετα περηφανος για το δημιουργημα του,εκτος κι αν περα απο σχεδιαστης εχει κανει και μαθηματα υποκριτικης...
'I am convinced that the audi Α5 is the most beautiful car I've ever designed in my career'
ποναει,ακουγεται υβριστικο,δε ξερω...αλλα ετσι ειπετο συγκεκριμενο αυτοκινητο εστω κι αν απο τη πρωτη ματια φαινεται ως ακομα ενα audi με τη κλασικη μουρη-hannibal, ειναι πολυ ομορφο,αλλα μονο αν κατσεις να το παρατηρησεις προσεκτικα και απο κοντα!
μαλιστα μου χε κανει εντυπωση οταν ενας φιλος μου alfista(ναι εχω και τετοιους φιλους ) ερχεται μια μερα και μου λεει: μα καλα ποσο ομορφο ειναι το Α5,δε μπορω να καταλαβω γιατι μου αρεσει τοσο??
(καθως σιχαινεται το γερμανικο design)και του απαντω: ισως γιατι αυτος που το σχεδιασε ηταν ο ιδιος που σχεδιασε την 156 σου
εννοειται οτι για τους γερμανους το design δε θα ειναι εξισου εξαλλο και ακραιο,αλλα μη τα μηδενιζουμε ολα!!!
-
Τα έχεις μπερδέψει λίγο.Ουδέποτε χρεώθηκε η 145/146 στον Bangle,ο οποίος δεν διετέλεσε καν μέλος του Centro Stile Alfa Romeo.O Βαngle υπήρξε σχεδιαστής στο Centro Stile Fiat,υπό την διεύθυνση του αείμνηστου Ermanno Cressoni,οπότε και επιμελήθηκε τον εξωτερικό σχεδιασμό του Fiat Coupe,το οποίο ήταν και το τελευταίο αυτοκίνητο που σχεδίασε.Από το 1992 κατέχει διοικητικές θέσεις στη BMW και BMW group.
...
Alfa Romeo SZ 1990 Zagato
Alfa Romeo 155 1992 I.DE.A Ercole Spada
Alfa Romeo 145 1994 Centro Stile Fiat Andreas Zapatinas & Chris Bangle παράλληλα με το Fiat Coupe
Alfa Romeo GTV/Spider 1994 Pininfarina Enrico Fumia
Alfa Romeo 156 1997 Alfa Romeo Centro Stile Walter de Silva
Alfa Romeo 166 1998 Alfa Romeo Centro Stile Wolfgang Egger
Alfa Romeo 147 2000 Alfa Romeo Centro Stile Walter de Silva & Andreas Zapatinas & Wolfgang Egger
Alfa Romeo 159 2005 ItalDesign ...sorry sorry
την έκανα απο εδω........
-
Θυμαμαι εναν φιλο μου Ιταλο(Ναπολιτανο) παρα πολυ μορφωμενο, ο οποιος μου ελεγε, οτι το μονιμο προβλημα των Ιταλων ειναι οτι ειναι πολυ ρατσιστες. Οτι ειναι πολυ ρατσιστες μεταξυ τους, Βορειοι και Νοτιοι..ακουσα ανεκδοτα για μαυρους τα οποια δεν ηξερα οτι υπηρχαν... Οτι θεωρουν οτι το υπερτατο κρατος του κοσμου ειναι η Ιταλια.. Για πηγαινετε να πλησιασετε Ιταλιδα. Θα σας φτυσει στη μουρη. Η Ιταλιδα θα κοιταξει Ιταλο, οτι να ναι..
Και αυτο, εξηγει πως ολοι οι Ιταλοφιλοι ειναι τοσο ρατσιστες απεναντι σε οτιδηποτε μη ιταλικο!
Ε οπως και να το κανουμε, ειναι μια φασιστικη αντιληψη των πραγματων, ειτε μας αρεσει(που δεν μας αρεσει), ειτε οχι!
-
Φασιστες οι Ιταλοι κι οι γερμανοι παιδακια ηρεμα και πραα;
εδιτ: ρε μπιλ γιατι το σβησες;
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Θυμαμαι εναν φιλο μου Ιταλο(Ναπολιτανο) παρα πολυ μορφωμενο, ο οποιος μου ελεγε, οτι το μονιμο προβλημα των Ιταλων ειναι οτι ειναι πολυ ρατσιστες. Οτι ειναι πολυ ρατσιστες μεταξυ τους, Βορειοι και Νοτιοι..ακουσα ανεκδοτα για μαυρους τα οποια δεν ηξερα οτι υπηρχαν... Οτι θεωρουν οτι το υπερτατο κρατος του κοσμου ειναι η Ιταλια.. Για πηγαινετε να πλησιασετε Ιταλιδα. Θα σας φτυσει στη μουρη. Η Ιταλιδα θα κοιταξει Ιταλο, οτι να ναι..**Και αυτο, εξηγει πως ολοι οι Ιταλοφιλοι ειναι τοσο ρατσιστες απεναντι σε οτιδηποτε μη ιταλικο!
Ε οπως και να το κανουμε, ειναι μια φασιστικη αντιληψη των πραγματων, ειτε μας αρεσει(που δεν μας αρεσει), ειτε οχι!**
φασιστες και ρατσιστες;
εντιτ για να κανω την παραθεση του κειμενου.
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
...
Alfa Romeo SZ 1990 Zagato
Alfa Romeo 155 1992 I.DE.A Ercole Spada
Alfa Romeo 145 1994 Centro Stile Fiat Andreas Zapatinas & Chris Bangle παράλληλα με το Fiat Coupe
Alfa Romeo GTV/Spider 1994 Pininfarina Enrico Fumia
Alfa Romeo 156 1997 Alfa Romeo Centro Stile Walter de Silva
Alfa Romeo 166 1998 Alfa Romeo Centro Stile Wolfgang Egger
Alfa Romeo 147 2000 Alfa Romeo Centro Stile Walter de Silva & Andreas Zapatinas & Wolfgang Egger
Alfa Romeo 159 2005 ItalDesign ...sorry sorry
την έκανα απο εδω........
Ο κατάλογος που παραθέτεις είναι γεμάτος ανακρίβειες.Μην σας ξεγελά το όνομα του διευθυντή του κέντρου σχεδιασμού.Αυτός δεν σχεδιάζει,αλλά εγκρίνει αυτά που έχουν σχεδιάσει άλλοι (περίπτωση Spada στην Italdesign,Walter de Silva στην 156 που έχει σχεδιάσει ο πολωνός Zbigniew Maurer,147 που έχει σχεδιάσει ο γερμανός Wolfgang Egger,145 που μόνο στο σχεδιασμό της τρίτης πόρτας έχει επέμβει ο Ζαπατίνας).Τέλος στην πείπτωση της Αlfa ES30 (alias SZ)...το λάθος βγάζει μάτι,καθώς το studio Zagato ασχολήθηκε μόνο με την συναρμολπογηση ενός αυτοκινήτου που είχε σχεδιαστεί από το centro stile Fiat και τον Robert Opron (ex Citroen).
δε ξερω την αποψη σου για το συγκεκριμενο ατομο και αν τον θεωρεις κανα τυχαρπαστο τσουτσεκακι που τον βαζει η audi να λεει οσα λεει στο συγκεκριμενο βιντεο.
εμενα μου φαινεται αρκετα περηφανος για το δημιουργημα του,εκτος κι αν περα απο σχεδιαστης εχει κανει και μαθηματα υποκριτικης...
'I am convinced that the audi Α5 is the most beautiful car I've ever designed in my career'
ποναει,ακουγεται υβριστικο,δε ξερω...αλλα ετσι ειπετο συγκεκριμενο αυτοκινητο εστω κι αν απο τη πρωτη ματια φαινεται ως ακομα ενα audi με τη κλασικη μουρη-hannibal, ειναι πολυ ομορφο,αλλα μονο αν κατσεις να το παρατηρησεις προσεκτικα και απο κοντα!
μαλιστα μου χε κανει εντυπωση οταν ενας φιλος μου alfista(ναι εχω και τετοιους φιλους ) ερχεται μια μερα και μου λεει: μα καλα ποσο ομορφο ειναι το Α5,δε μπορω να καταλαβω γιατι μου αρεσει τοσο??
(καθως σιχαινεται το γερμανικο design)και του απαντω: ισως γιατι αυτος που το σχεδιασε ηταν ο ιδιος που σχεδιασε την 156 σου
εννοειται οτι για τους γερμανους το design δε θα ειναι εξισου εξαλλο και ακραιο,αλλα μη τα μηδενιζουμε ολα!!!
Δεν διάβασες καλά τί έγραψα;Σε σχέση με τη σχεδιαστική ρήξη που επιχειρούσε το Nuvolari το Α5 είναι άχρωμο.Άσχημο δεν έιναι,αλλά δεν παύει να εξακολουθεί να μοιάζει συμβατικότατο μέσα έξω,αποτελώντας ένα υβρίδιο μεταξύ Α3 και Α6 από μπροστά,εξέλιξη Α8 από πίσω και υπερβολικά ίδιο με Α6 εσωτερικά.Η μόνη διαφοροποίηση είναι η αμφίβολης εκτέλεσης κυματοειδής γραμμή που το διατρέχει και δείχνει άσχημα από τις περισσότερες γωνίες.Το πρόβλημα με το σχέδιο του Α5 είναι ότι πρόκειται για μια από τα ίδια,γεγονός που αποτελεί και το μεγάλο μειονέκτημα της σχεδιαστικής ταυτότητας όλης της Audi (υπερβολική ομοιότητα των μοντέλων της ανεξαρτήτως κατηγορίας).Ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν με τον Egger.Τέλος επαναλαμβάνω ότι τόσο το Α5 όσο και η 156 ΔΕΝ σχεδιάστηκε από τον De Silva.
To De Silva τον υπολείπτομαι απερίοριστα ως σχεδιαστή και ως άνθρωπο υψηλής αισθητικής.Το γεγονος ότι ως διευθυντής σχεδιασμού ενός ολοκλήρου group μπορεί να αναγκάζεται να λέει πράγματα στις συνεντέυξεις του που ίσως δεν τον εκφράζουν απόλυτα,προκειμένου να δικαιολογήσει τις υψηλές αμοιβές του,είναι άλλης τάξης.
Τέλος για να το κλείσω και να εξαφανιστώ και εγώ από εδώ μέσα,το πρόβλημα με το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά της κάθε εθνικής σχολής (αν εξακολουθεί να υπάρχει τέτοιο πράγμα σήμερα)δεν είναι η εθνικότητα του σχεδιαστή,αλλά το κατά πόσο διαπνέεεται από την κουλτούρα και το περιβάλλον του κατασκευαστή για τον οποίο καλείται να σχεδιάσει.Έτσι εγώ βρίσκω ότι οι δημιουργίες για την Alfa Romeo του βαυαρού Egger εκφράζουν πιο απόλυτα το πνεύμα και την σχεδιαστική κουλτούρα της εταιρείας από τις αντίστοιχες του λομβαρδού De Silva. -
Aσυναρτησίες , οι ναζί είναι λιγότερο ρατσιστές.Μίλα σε ένα Γάλλο αγγλικά να δούμε αν θα σου απαντήσει.Εκεί να δεις σωβινισμός.
'Η εμείς εδώ , ποιος πατέρας θα ήθελε γαμπρό για την κόρη του έναν Αλβανό;Oι Ιταλοί επί εποχής Ναπολέων έγιναν ενιαίο κράτος , ο οποίος τους σχεδίασε και τη σημαία.
Ποιο πριν υπήρχε το βασίλειο της Σικελίας , του Βατικανό κτλ...Λογικό είναι να έχουν εσωτερικές κόντρες.Αν και η κόντρα Βορρά-Νότου είναι περισσότερο κοινωνικοοικονομική αφού στο Βορρά είναι μαζεμένες όλες οι βιομηχανίες ενώ στο νότο ασχολούνται με τη γεωργία ή με παράνομες βιοτεχνίες επώνυμων ρούχων.Άσε που στο νότο έχουν και τα ''συστήματα'' τους Καμόρρα , Κόζα Νόστρα κτλ.
Οι Κροάτες γι'αυτό δεν αντέδρασαν;Eπί ενωμένης Γιουγκοσλαβίας όλες οι βιομηχανίες γίνονταν στη Σερβία.
Οι Γερμανοί δεν είναι ρατσιστές απέναντι στους Πολωνούς ,Τούρκους ακόμη και στους ίδιους τους Ανατολικογερμανούς.
Όσο για τις Ιταλίδες είναι κοκέτες και θέλουν στενό και συνεχόμενο μαρκάρισμα γιατί ετσί τις έχουν συνηθίσει οι Ιταλοί.Ωραίες γυναίκες αλλά όντως είναι σνομπ.
Αν θες εύκολες πήγαινε σε Αγγλίδες.
Αρκετά off topic αλλά η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.Τι σχέση έχουν οι Ιταλίδες με το Scirocco.Tα περί Ιταλικών γραμμών κομπλιμέντο για τη σχεδίαση του Scirocco είναι αφού στο design τα Ιταλικά προιόντα είναι κορυφαία. -
.Το γεγονος ότι ως διευθυντής σχεδιασμού ενός ολοκλήρου group μπορεί να αναγκάζεται να λέει πράγματα στις συνεντέυξεις του που ίσως δεν τον εκφράζουν απόλυτα,προκειμένου να δικαιολογήσει τις υψηλές αμοιβές του,είναι άλλης τάξης.
.Αυτο που λες, ειναι μια τρανη αποδειξη του οτι εισαι και θα παραμεινεις για παντα, ΝΕΟ-ελληνας..
Οχι erros ramazzoti, αλλα Εφη Θωδη
'τσοπανακος ημουνα, προβατακια εβοσκα, μα δεν ητανε πολλα καμια πεντακοσαρια'...Τι να πω. να απορησω ? Να πω οτι αυτα λεγονται απο αθωοτητα,γραφικοτητα ? ελειψη νοημοσυνης ?
Δηλαδη οταν θα εισαι στο ψιλικατζηδικο κ κυρα Μαρια, και λες οτι ειναι το καλυτερο μαγαζι στη γειτονια, εισαι αληθινος, με ψυχη.. Οταν πας στα carrefoyrr και λες οτι εισαι στο μεγαλυτερο μαγαζι της Ελλαδας, τοτε αναγκαζεσαι να το πεις γιατι 'τα παιρνεις'...
-
Ο χρήστης spy1551 έγραψε:
Aσυναρτησίες , οι ναζί είναι λιγότερο ρατσιστές.Μίλα σε ένα Γάλλο αγγλικά να δούμε αν θα σου απαντήσει.Εκεί να δεις σωβινισμός.
'Η εμείς εδώ , ποιος πατέρας θα ήθελε γαμπρό για την κόρη του έναν Αλβανό;Oι Ιταλοί επί εποχής Ναπολέων έγιναν ενιαίο κράτος , ο οποίος τους σχεδίασε και τη σημαία.
Ποιο πριν υπήρχε το βασίλειο της Σικελίας , του Βατικανό κτλ...Λογικό είναι να έχουν εσωτερικές κόντρες.Αν και η κόντρα Βορρά-Νότου είναι περισσότερο κοινωνικοοικονομική αφού στο Βορρά είναι μαζεμένες όλες οι βιομηχανίες ενώ στο νότο ασχολούνται με τη γεωργία ή με παράνομες βιοτεχνίες επώνυμων ρούχων.Άσε που στο νότο έχουν και τα ''συστήματα'' τους Καμόρρα , Κόζα Νόστρα κτλ.
Οι Κροάτες γι'αυτό δεν αντέδρασαν;Eπί ενωμένης Γιουγκοσλαβίας όλες οι βιομηχανίες γίνονταν στη Σερβία.
Οι Γερμανοί δεν είναι ρατσιστές απέναντι στους Πολωνούς ,Τούρκους ακόμη και στους ίδιους τους Ανατολικογερμανούς.
Όσο για τις Ιταλίδες είναι κοκέτες και θέλουν στενό και συνεχόμενο μαρκάρισμα γιατί ετσί τις έχουν συνηθίσει οι Ιταλοί.Ωραίες γυναίκες αλλά όντως είναι σνομπ.
Αν θες εύκολες πήγαινε σε Αγγλίδες.
Αρκετά off topic αλλά η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.Τι σχέση έχουν οι Ιταλίδες με το Scirocco.Tα περί Ιταλικών γραμμών κομπλιμέντο για τη σχεδίαση του Scirocco είναι αφού στο design τα Ιταλικά προιόντα είναι κορυφαία.Δεν θα συνεχισω το off topic !
Αλλα η αποψη που εκφραζεις δεν ειναι δικη σου. Ειναι οτι εχεις ακουσει απο urban legends.. και ειναι περα για περα λανθασμενη!
-
Γειά σου ρε MANGO :
Ελπίζω να είσαι το ίδιο αυθεντικός όσο είσαι primitif.Μου έφτιαξες τη διάθεση πάλι -
VW Scirocco
-
ειστε
-
ναι, μας το πε o admin!
-
Τελικά εδώ είναι το φόρουμ του Scirocco?! Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε λίγο και λιγάκι πετάγεται και ένας 'Ιταλός' να σνομπάρει έναν 'Γερμανό' (ή και ανάποδα)... Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε στη μέση αυτού του παραληρήματος?
Και για να επιστρέψω στο θέμα:
Σε άλλο αυτοκινητιστικό site αναφέρεται πως η VW δημοσίευσε νεο τιμοκατάλογο για τα μοντέλα της, χωρίς όμως να αναφέρεται λεπτομερειακά. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω? -
Eλπιζω να ειναι προς τα κατω ...αν τελικα ισχυει...
VW Scirocco