-
Ο χρήστης firstvw έγραψε:
Παιδια καλησπερα και παλι, ευχαριστω πολυ για τις ευχες.. πριν λιγο μπηκα σπιτι.
Ναι το παρελαβα και ειναι μια κουκλα!!!! Εβγαλα μερικες φωτο, μετα χαρας να ανεβασω μονο καποιος να μου πει πωσ??Καλορίζικο και απο μένα!Ευχομαι να το χαρείς!!!!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 3θυρο γκολφ δλδ τι θα είναι για το γκολφ;Βασικά η VW έχει μπλέξει τα μπούτια της.
Το Scirocco φαίνεται να καταργεί το 3θυρο GTi, και ξαφνικά το επόμενο GTi θα είναι πιο δυνατό.
Δηλαδή όταν είναι διαθέσιμο το GTi το Scirocco 2.0 ποιός θα το πάρει;Δηλαδή εντάξει ωραίο το Scirocco , αλλα αν εξαιρέσεις την εξωτερική εμφάνιση, το επόμενο GTi θα είναι καλύτερο και με μεγαλύτερους χώρους.
-
Δεν θα με εντυπωσίαζε αν το καταργούσε ολότελα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 3θυρο γκολφ δλδ τι θα είναι για το γκολφ;Πολυ απλα, το GTC και το Scirocco ειναι ψευτο-κουπε/χατσμπακ που βασιζονται στα βασικα 5πορτα χατς. Το οτι το Scirocco δεν μοιαζει με το Golf, δεν σημαινει οτι ειναι κουπε οπως μια 3αρα κουπε. Ειναι ενα πιο νεανικο και aggressive χατσ για τον νεο και οχι τον παντρεμενο. Γιατι μη μου πεις οτι το GTC ειχε τρελους χωρους. Ειναι λιγο πιο στενο και ψηλο απο το Σιροκο...σιγα τη μεγαλη διαφορα.
Τελος να πω οτι νομιζω οτι ενα αυτοκινητο για να χαρακτηριστει κουπε πρεπει να εχει 3ο ογκο, δηλαδη κ**λο. Αρα ουτε η Brera ειναι καθαροαιμο κουπε. >>Ο χρήστης drdino έγραψε:Το 3θυρο γκολφ δλδ τι θα είναι για το γκολφ;
Βασικά η VW έχει μπλέξει τα μπούτια της.
Το Scirocco φαίνεται να καταργεί το 3θυρο GTi, και ξαφνικά το επόμενο GTi θα είναι πιο δυνατό.
Δηλαδή όταν είναι διαθέσιμο το GTi το Scirocco 2.0 ποιός θα το πάρει;Δηλαδή εντάξει ωραίο το Scirocco , αλλα αν εξαιρέσεις την εξωτερική εμφάνιση, το επόμενο GTi θα είναι καλύτερο και με μεγαλύτερους χώρους.
Αφου το νεο GTi παρουσιαστηκε και ειναι πρακτικα το ιδιο σε επιδοσεις. Και αν τελικα το GTi ανεβασει επιδοσεις, πολυ απλα θα κανουν ενα φρεσκαρισμα στους κινητηρες του Σιροκο, ισως συνοδευομενο με ενα γενικο facelift στην εξωτερικη εμφανιση για ξεκαρφωμα.
-
Τελος παντων να μην το τραβηξω αλλο με λεπτομερειες. Νομιζω παντως οτι Σιροκο, GTC και το νεο Megane Coupe ανηκουν στην ιδια κατηγορια. Ισως, ισως και το 3θυρο C4. Βασιζομαι στο γεγονος οτι δεν αποτελουν απλα 3θυρες εκδοσεις των πενταθυρων αδελφων τους, αλλα διαφοροποιουνται και προσπαθουν να προσφερουν συγκινηση, σπορ οδηγηση και ομορφια αμαξωματος, παρα πρακτικοτητα και λειτουργικοτητα.
Ειναι τα 'κουπε του φτωχου' χωρις να ειναι ΤΤ η τιποτα σχετικο, οτι κινητηρα και αν εχουν. Πανω κατω ειναι αυτοκινητα παρομοιας φιλοσοφιας. Και τωρα που η VW εκανε το Σιροκο πιο ξεχωριστο και δυναμικο απο οτι ενα Golf, περιμενω πως στο μελλον και οι αλλες εταιριες θα ακολουθησουν με αποτελεσμα να ανθισει κι αλλο αυτη η κατηγορια και να απεξαρτητοποιηθει ακομα περισσοτερο απο το βασικο 5θυρο χατς. -
Ο χρήστης firstvw έγραψε:
Παιδια καλησπερα και παλι, ευχαριστω πολυ για τις ευχες.. πριν λιγο μπηκα σπιτι.
Ναι το παρελαβα και ειναι μια κουκλα!!!! Εβγαλα μερικες φωτο, μετα χαρας να ανεβασω μονο καποιος να μου πει πωσ??Καλοτάξιδο! Για να ανεβάσεις φώτο δες εδώ.
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Το 3θυρο γκολφ δλδ τι θα είναι για το γκολφ;
Γενικά το golf VI θα έχει καινούριο εσωτερικό με καλύτερα υλικά και ποιότητα κατασκευής και αίσθησή μου είναι ότι θα κοστίζει το ίδιο με το scirocco (για ίδιας ισχύς κινητήρες) αλλά με σημαντικά καλύτερο εξοπλισμό.
Σαν να μου φαίνεται ψιλοαπάτη και προχειροδουλειά το scirocco, κατάφεραν για πρώτη φορά να σχεδιάσουν ένα ελκυστικό όχημα που πουλάει μόνο με την εμφάνιση και μετά του πέταξαν το ταμπλό του EOS, το οποίο είναι το ταμπλό του golf V με διαφορετικής σχεδίασης αεραγωγούς, του έβαλαν μια τριγωνική χειρολαβή στην πόρτα και ένα διαφορετικό κάθισμα για διαφοροποίηση και έτοιμο.
Ούτε καν τον καινούριο 2λιτρο δεν του φόρεσαν.Πολύ πιθανό να πέσουν οι τιμές του μόλις κυκλοφορήσει το καινούριο golf.
-
ειναι τοσο μεγαλη η εξωτερικη διαφορα των 2 που αμφιβαλλω αν θα συγκρουστουν αγοραστικα..
απο κει και περα σιγουρα η vag θα μπορουσε να χει κανει κατι εξτρα με το εσωτερικο αλλα ειναι φαου βε και δε πρεπει να απαιτουμε τρελα πραγματα...γερμανοι ειναι...
υγ. αν ειχε και καλο εσωτερικο θα χε κλεισει τις υπολοιπες ευρωπαικες μαρκες αν κρινω απο τις πωλησεις που φαινεται να κανει...
-
Εμένα γιατί μου αρέσει το εσωτερικό απο το scirocco? μου αρέσουν τα στρόγγυλα χειριστήρια του κλιματισμού και γενικά όλη η εικόνα του εσωτερικού. Τα νίκελ στους πανέμορφους αεραγωγούς, οι πλαινοί καπλαμάδες που μάλιστα είναι και μαλακοί. Δηλαδή αν εφτιαχνε ένα νέο νταμπλό και το είχε 3000,00 ευρώ ακριβώτερο θα ήταν καλύτερα? Εμένα δεν μου φαίνετε καθόλου βαρετό αν και είχα golf v sportline. Οσο αφορά τώρα αν θα κάνει σύντομα φείς λίφτ και θα πέσει η τιμή του αυτό μόνο στον ύπνο μου σαν όνειρο μπορώ να το φανταστώ.
-
Ο χρήστης galimanis έγραψε:
Εμένα γιατί μου αρέσει το εσωτερικό απο το scirocco? μου αρέσουν τα στρόγγυλα χειριστήρια του κλιματισμού και γενικά όλη η εικόνα του εσωτερικού. Τα νίκελ στους πανέμορφους αεραγωγούς, οι πλαινοί καπλαμάδες που μάλιστα είναι και μαλακοί. Δηλαδή αν εφτιαχνε ένα νέο νταμπλό και το είχε 3000,00 ευρώ ακριβώτερο θα ήταν καλύτερα? Εμένα δεν μου φαίνετε καθόλου βαρετό αν και είχα golf v sportline. Οσο αφορά τώρα αν θα κάνει σύντομα φείς λίφτ και θα πέσει η τιμή του αυτό μόνο στον ύπνο μου σαν όνειρο μπορώ να το φανταστώ.Δεν αναφέρθηκα στο σχεδιασμό του εσωτερικού ούτε το έκρινα αν είναι ωραίο ή άσχημο. Αναφέρθηκα στην προσπάθεια της VW να βγάλει από τη μύγα ξύγκι και στην χρησιμοποίηση του ίδιου σχεδόν ταμπλό με το golf V εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η πολύ ωραία εξωτερική εμφάνιση θα θάμπωνε τον υποψήφιο αγοραστή και θα παρέβλεπε αυτό το γεγονός.
Αντιθέτως το golf θα προσφέρεται με καινούριο εσωτερικό ανώτερης ποιότητας ανώτερο εξοπλισμό και κατά την άποψη μου ίδια τιμή.
Θα δικαιολογούσα την επιλογή αυτή της VW στο scirocco μόνο αν προσφερόταν σε χαμηλότερη τιμή.
Και τέλος αποδεικνύεται η προσπάθεια της VW να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ελκυστική εξωτερική σχεδίαση εις βάρος του καταναλωτή κοροϊδεύοντας τον προσφέροντας του τον παλιό 2λιτρο κινητήρα και όχι τον καινούριο που θα φορά το νέο GTi παρόλο που αυτός είναι ήδη έτοιμος.
Και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιεί την ελκυστική διαφορετική σχεδίαση για ξεφορτωθεί ότι στοκ από 2λιτρους έχει.Αν αυτό για σένα δεν είναι απάτη τότε τι είναι; Αυτά.
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Το 3θυρο γκολφ δλδ τι θα είναι για το γκολφ;
Γενικά το golf VI θα έχει καινούριο εσωτερικό με καλύτερα υλικά και ποιότητα κατασκευής και αίσθησή μου είναι ότι θα κοστίζει το ίδιο με το scirocco (για ίδιας ισχύς κινητήρες) αλλά με σημαντικά καλύτερο εξοπλισμό.
Σαν να μου φαίνεται ψιλοαπάτη και προχειροδουλειά το scirocco, κατάφεραν για πρώτη φορά να σχεδιάσουν ένα ελκυστικό όχημα που πουλάει μόνο με την εμφάνιση και μετά του πέταξαν το ταμπλό του EOS, το οποίο είναι το ταμπλό του golf V με διαφορετικής σχεδίασης αεραγωγούς, του έβαλαν μια τριγωνική χειρολαβή στην πόρτα και ένα διαφορετικό κάθισμα για διαφοροποίηση και έτοιμο.
Ούτε καν τον καινούριο 2λιτρο δεν του φόρεσαν.Πολύ πιθανό να πέσουν οι τιμές του μόλις κυκλοφορήσει το καινούριο golf.
Η κίνηση τους είναι πολύ σωστή επιχειρηματικά, ακόμη και αν καποιοι αδυνατούν να το δουν. Αν έβαζαν το εσωτερικό και τους κινητήρες του νέου Golf στο Scirocco, απλά θα είχαν σβήσει το Golf, και δε νομίζω να είναι μέσα στους στόχους τους αυτό.
Μην κολλάτε στα νούμερα και στα 11 άλογα παραπάνω. Εκτός του ότι πολλές φορές αυτό είναι απλά ένα μαρκετίστικο κόλπο (δείτε πχ Golf, A3, Leon, που, ενώ φοράνε τον ίδιο ακριβώς κινητήρα, ανακοινώνονται ελαφρώς διαφορετικές τιμές ιπποδύναμης), στο βαρύτερο Golf τα 11 αυτά άλογα θα εξανεμιστούν.
Εξάλλου το Scirocco υπερτερεί καθαρά του Golf σε εμφάνιση και οδική συμπεριφορά, με το τελευταίο να υπερτερεί σε χώρους και ευκολία χρήσης. Οπότε, to Golf κρατάει τους αγοραστές του (χάνοντας ένα ποσοστό προς το ομόσταβλο Scirocco), ενώ το Scirocco προσελκύει και αγοραστές που δε θα τους περνούσε ποτέ από το μυαλό να παρουν το Golf. Πώς μεταφράζεται όλο αυτό; Αύξηση πωλήσεων για τη VW...
Υ.Γ. Αυτό περί τιμών είναι φρούδες ελπίδες. Τα αυτοκίνητα δεν είναι κινητά, ούτε υπολογιστές...
-
-
Πάντως το 1.4 DSG με 26.000 είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά.
-
-
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Πάντως το 1.4 DSG με 26.000 είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά.γιατι το λες αυτο?ξερειςποσος κοσμος εχει κλαψει απο το dsg?
επισης περα απο καποιον που βαριεται να αλλαζει ταχυτητες τι πλεονεκτημα εχει το dsg?καταναλωση οχι?
να παιξεις με κατεβασματα δεν μπορεις,αμα κατσει μια στραβη παλι,ουτε επισκευη σηκωνει ουτε ευκολα βρισκεις β χερι...
ειπαμε καλο το golg/scirroco αλλα οχι και 26.000€ για ενα 1.4...αρι.
σε λιγο που θα βγουν τα focus,astra,θα δουμε τι θα κανει η αγορα.
-
Ποιός κλαίει με το DSG;
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Πάντως το 1.4 DSG με 26.000 είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά.
γιατι το λες αυτο?ξερειςποσος κοσμος εχει κλαψει απο το dsg?
επισης περα απο καποιον που βαριεται να αλλαζει ταχυτητες τι πλεονεκτημα εχει το dsg?καταναλωση οχι?
να παιξεις με κατεβασματα δεν μπορεις,αμα κατσει μια στραβη παλι,ουτε επισκευη σηκωνει ουτε ευκολα βρισκεις β χερι...
ειπαμε καλο το golg/scirroco αλλα οχι και 26.000€ για ενα 1.4...αρι.
Πάμε πάλι ... τα ίδια και τα ίδια ...
-
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
ξερεις ποσος κοσμος εχει κλαψει απο το dsg?Αρκετός είναι η αλήθεια... (που δεν το έβαλε) !
επισης περα απο καποιον που βαριεται να αλλαζει ταχυτητες τι πλεονεκτημα εχει το dsg?
Οτι ακόμη και αν πάρεις το (manual) κιβώτιο στο χέρι απο τις καρφωτές, τον χρόνο αλλαγής του dsg ούτε τον πλησιάζεις...
καταναλωση οχι?
Ναι.
Θα καταρρεύσει...
VW Scirocco