-
δεν μπορω να σκεφτω τπτ που να μου αλλαξε δραματικοτερα τη ζωη απο τους pink floyd και τον τολκιν
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Για ένα μέχρι το επόμενο. Ένα κάθε φορά όμως. Και μέχρι τοτε (τώρα), το πιο σημαντικό. Ή για όλα μαζί με αφορμή ένα, που γίνεται όμως σημείο αναφοράς, φορέας αλλαγής.....Έχω φτάσει να πιστεύω ότι δεν αλλάζεις ακριβώς κατεύθυνση από κάτι που σου συμβαίνει (το περιέγραψε κι ο HUNTER παραπάνω), αλλά προχωράς συσσωρεύοντας εμπειρίες και διορθώνοντας τη ρότα. Κι αυτά που ανέφερα, για το παιδί και τη σύντροφο, απλά μετά δεν θα ήθελες με τπτ να τους απογοητεύσεις. Πριν απ' το γάμο καααλάαα, μετά όμως.... αλλάζουν πολλά.
Α, στα 20 είχα πολύ περισσότερα σημαντικά, που όμως σιγά σιγά έχασαν μέρος της σημασίας τους κι αντικαταστάθηκαν από άλλα, σημαντικότερα. Αλλά, προσωπικά, δεν είχα ποτέ **ένα **να θυμάμαι περισσότερο... -
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
δεν μπορω να σκεφτω τπτ που να μου αλλαξε δραματικοτερα τη ζωη απο τους pink floyd και τον τολκινΑν είσαι μέχρι 16, πάω πάσο.
ΥΓ. Asimov, διαβάζεις; Αυτό εννοώ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
δεν μπορω να σκεφτω τπτ που να μου αλλαξε δραματικοτερα τη ζωη απο τους pink floyd και τον τολκιν
Αν είσαι μέχρι 16, πάω πάσο.
20 ειμαι, αλλα τοτε ειμουν 15..
απο τοτε δεν ειχα καμια δυνατοτερη επιρροη -
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
απο τοτε δεν ειχα καμια δυνατοτερη επιρροηΜην ανησυχείς. Θα σου' ρθει όπου να' ναι!!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
απο τοτε δεν ειχα καμια δυνατοτερη επιρροηΜην ανησυχείς. Θα σου' ρθει όπου να' ναι!!
μπορει να φανει εγωιστικο αλλα με προτιμω ετσι!
και καποια στιγμη..αρχισα να σκεφτομαι οτι τα παντα στο συμπαν ειναι αριθμοι και πιθανοτητες.
no god , no soul , no destiny -
Διαβαζω, διαβάζω...
Έχεις δίκιο και άδικο μαζί. Ο Aerandir ειναι μολις 20, εγώ στα 30 σκεφτομαι λίγο διαφορετικά, εσυ στα 40 περισσοτερο κ.ο.κ.
Ομως συμβαίνουν πραγματα που μπορει, επειδη θα αλλάξουν δραματικά τον τρόπο ζωής, να σου αλλάξουν και στάση ζωής. Θελω να πω, αν και αδόκιμα, ότι υπάρχουν κάποιες 'σταθερές' αλλαγής, κοινά αποδεκτές, κοτρώνες που πεφτουν στην (μεχρι τοτε) γαλήνια λίμνη της ζωής μας, με επιπτώσεις μικρού η μεγάλου τσουνάμι.
Παραδείγματα; Πολλά, πολύ σοβαρα και λιγότερο σοβαρά (η σειρά τυχαία):
Μια μετάθεση στην επαρχία για ένα παιδί της Αθήνας ή το ανάποδο.
Ένα σοβαρό ατύχημα με 'μόνιμες' συνέπειες (μακριά από μας )
Θάνατος αγαπημένου (το αυτό )
Στρατός.
Απόλυση/πτώχευση/αποτυχία στα επαγγελματικά.
Ξαφνική δραματική επιδεινωση στα προσωπικά οικονομικά.
Ερωτική απογοήτευση.
Γαμος/Παιδια/ΟικογενειαΕνα απο αυτά ή πολλά μαζί μπορούν να τ' αλλαξουν όλα. Το βιβλίο και η μουσική του (κάθε) Aerandir δικαιολογούνται από την ηλικία του και την (πιθανή) οικογενειακή του κατάσταση. Ακόμα εξαρτάται. Δεν εξαρτά.
ΥΓ Θα συμφωνήσω. Ήσουν τρελός!
-
......
Ο 15ος 'φίλος' που σου 'φαγε τα δανεικά και σου 'κοψε και την καλημέρα
......ειναι πολυ παλια γνωση αυτη φιλε ililia και απορω πως δεν το ηξερες.
αν σου τη σπαει καποιος και θες να εξαφανιστει απο τη καθημερινοτητα σου,
δανεισε του λεφταοσο για το θεμα,
η ουσια για να καταλαβετε ολοι τι τενεκεδες ξεγανωτοι ειστε, ειναι οτι μονο απο τα χαστουκια της ζωης παιρνετε μπρος!!
απο μονοι σας.......τιιιιιιποτα!!! υυυυυυπνος..απλα μεγαλωνοντας σας επηρρεαζουν λιγοτερο αυτα που σας φαινοντουσαν βουνα μικροι, ενω ανακαλυπτετε αλλες πιο σοβαρες εστιες ...σφαλιαρας..
πικρη ισως και ξερη, αυτη ειναι η αληθεια αγαπητοι μου φιλοι..
και κατι αλλο ililia.. καλα εκανες φιλε και ακολουθησες το gut σου με την ελβετιδα.. ποιος ξερει τι σκ@τ@ θα ησουνα τωρα αν ειχες πραξει αλλιως.
-
σιγα μη κανω και βιζιτες για ενα κωλαμαξο!!!!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
σιγα μη κανω και βιζιτες για ενα κωλαμαξο!!!!Μαρεσουν οι ανθρωποι με αρχες
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
σιγα μη κανω και βιζιτες για ενα κωλαμαξο!!!!
Μαρεσουν οι ανθρωποι με αρχες
xmm.. ok
αν και φανταζομαι οτι οι αρχες μου για τις γυναικες δεν θα σου αρεσουνε κα-θο-λου!! -
καταρχας πολυ ωραιο και ενδιαφερον τοπικ. Κατα δευτερον η λιστα η δικια μου ειναι ατελειωτη. Εγω το εχω πει. Οταν φτασω στο απογειο μου (αντικιμενικα δεν θελω να φτασω στα 75+ και να βλεπω τον εαυτο μου γερασμενο και ανημπορο) θα γραψω βιβλιο με τις εμπειριες μου και τα ατομα που γνωρισα, με αλλαξαν ριζικα και πολλες φορες προς το καλυτερο.
Το βασικοτερο ομως ειναι απ οταν ηρθα στην Αγγλια για σπουδες (18 ημουνα). Την πρωτη χρονια απετυχα και απο τοτε αλλαξαν ολα. Λογω εγωισμου κλπ. Αφηστε που γενικως ειμαι απο τη φυση μου αντιδραστικο ατομο. Οτι και να γινει, οτι και να μου πουνε αν το εχω βαλει στο μυαλο μου θα το κανω ακομη και αν φαω τα μουτρα μου. Το θεμα ομως ειναι οτι αν δεν πεσεις δεν μαθαινεις ποδηλατο.
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ακομη ειναι το εξης. Πως γινεται να σου λενε οι μεγαλυτεροι καποια πραγματα, εσυ να μην τα ακους να μην δινεις σημασια και μετα να τα βρισκεις μπροστα σου. Εξ ου και το: στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα. Πολυ σοφη φραση κατα τη γνωμη μου.Η ζωη ομως γενικως δεν ειναι μονο ενα ματσο φρασεις κλπ, αλλα το σημαντικοτερο οι εμπειριες που ζεις καθε μερα. Για μενα δεν υπαρχει μοιρα και τυχη. Οι πραξεις του καθενος καθοριζουν τη μοιρα σου. Στη ζωη δεν επιλεγεις αλλα διαλεγεις. Επιλογη εχουμε οταν ξερουμε τι θα γινει αν επιλεξουμε κατι. Ποιος ομως απο εμας εδω μεσα ξερει το μελλον? Γι αυτο διαλεγεις και προχωρας (ολιγον off topic).
Θα μπορουσα να καθομαι και να γραφω για ωρες αλλα δεν θελω να σας κουρασω. Οσο για τις γυναικες ενα μονο θα πω και αυτο ειναι κλεμμενο.
''Dont let yourself get attached with someone you are not willing to walk out in 30 seconds flat if you fill the heat around the corner'
Robert De Niro - HeatKαι ο νοων νοειτω.
-
μπραβο 007
καλα τα λες.θα σου πω κι εγω λοιπον 2 πραγματακια να τα θυμασαι αν θελεις.
-
Η ζωη δεν ειναι γραμμικη. ειναι Δυναμικη!
σημερα μπορει να εχει 30 βαθμους και αυριο το πρωι να χιονιζει. -
Μια ευθεια γραμμη αποτελειται απο Απειρα σημεια. μπορεις να ξοδεψεις μια ολοκληρη ζωη να μετρας τα σημεια και να μην τελειωσεις ποτε.
Για να την ορισεις ομως, αρκουνε μονο 2
αμα τα εχεις υποψην σου 'σχωρα με. απλα μου αρεσει να λεω τα βασικα..
α, κι ενα τριτο.. αμα εχεις σκοπο να γραψεις βιβλιο, ξεκινα τις σημειωσεις απο τωρα..
αμα περασουνε χρονια α) δεν θα θυμασαι τις γαργαλιστικες λεπτομερειες και β) θα εχουνε μαζευτει τοσα που μαλλον θα βαρεθεις να το γραψεις..οσο για τον deniro. αστονα. καλος ηθοποιος ειναι, αλλα οι ατακες ειναι για hollywood..
σε 30 σεκοντς παρατανε μια ζωη μονο οι κλεφτες -
-
απλά.
Το '98.
και η Ιταλία.Τώρα δε θα κάτσω να γράψω τί έγινε, πού, και πότε
απλά γιατί 1ον) κανείς δε δίνει δεκάρα
και 2ον) τρώω σουβλάκι με τζατζίκι και θα λερώσω το πληκτρολόγιο αν γράψω πολλάαπλά θέλω να πω για τις 'ερωτικές απογοητεύσεις'
μη μπερδευετε το παρόν με το παρελθόν. Αλλο εσείς τότε, άλλο ο άλλος/η άλλη τότε, και άλλες οι συνθήκες.
Το πρόβλημα είναι ότι σκεφτόμαστε τις καταστάσεις όπως πραγματικά μας τη βαρέσει και όχι όπως θα ήταν ή πραγματικά ήτανε. Ακόμα και αν ξαναζούσατε/με το όνειρο, ψεματάκι ή όπως αλλιώς θέλετε να το βαφτίσετε τελοσπάντων, αρκεί να φανταστούμε την ξενέρα the day after tomorrow ρε παιδί μου όταν τελειώσει το παραμύθι.. και να λέμε ότι ίσως καλύτερα όπως είναι τώρα τα πράγματα.
Ίσως το αναλύσω καλύτερα λίγο πιο μετά γιατί τώρα τρώω -
skye εκτος κι αν στην αλασκα -που λεει η υπογραφη σου οτι βρισκεσαι- ειναι πρωι,
νομιζω οτι τρως σε λαθος ωρες -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
xmm.. ok
αν και φανταζομαι οτι οι αρχες μου για τις γυναικες δεν θα σου αρεσουνε κα-θο-λου!!xmmm...ok
μην στοιχηματισεις σε αυτο, ποτε δεν ξερεις!!
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
1ον) κανείς δε δίνει δεκάρα
βαζεις στοιχημα....?
Μια δεκάρα, πάει;;
-
Κάτι λίγο διαφορετικό,πού έχει να κάνει μέ τίς θέσεις πού είχα κάποτε.
Θεωρούσα όταν ήμουνα μικρότερος,ότι μπορώ να ψυχολογήσω τούς ανθρώπους πού έρχομαι σέ επαφή μαζίο τους.Νόμιζα ότι μπορώ να καταλάβω τό ποιός 'αξίζει' καί ποιός όχι,καί μάλιστα τό θεωρούσα σάν δεδομένο.
Κούνια πού μέ κούναγε.
Πήρα μερικά μαθήματα καί έβαλα πολύ μυαλό.
Μαθήματα από φίλους καί από άτομα πού θα έβαζα (με τήν νοοτροπία πού είχα) τό χέρι μου στήν φωτιά.
Παραδείγματα δέν θέλω να δώσω.Σκεφτείτε από μόνοι σας,τα περισσότερα θα είναι 'μέσα'.Αλλη σιγουριά.
Ελεγα ότι,'ουδέποτε θα κάνω τρέλα γιά οποιαδήποτε γυναίκα'
Ημουνα ρε παιδί μου 1000% σίγουρος γιά τόν εαυτό μου.
Αλλα αντ'άλλων καί αυτό.
Οταν είδα πού μπορεί να οδηγηθω γιά μία γυναίκα,ειλικρινά τρόμαξα με τόν εαυτό μου.
Ούτε εδώ θα δώσω παράδειγμα,αλλά ότι καί να σκεφτείτε,δέν θα τό βρείτε.Πάντως,τίς απόλυτες θέσεις τίς έχω καταργήσει,όπως και τά μεγάλα λόγια.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
....
Πάντως,τίς απόλυτες θέσεις τίς έχω καταργήσει,όπως και τά μεγάλα λόγια.Αυτά είναι μεγάλα λόγια.
-
να σας πω μια φραση που μου εχει μεινει κολλημενη στο μυαλο απο τη περιοδο στρατευσης...την ειχε πει ενας λοχαγος οταν του παραπονεθηκε ενας στρατιωτης γιατι ενω ειχε πραξει την ιδια μαλακια με εναν αλλο δεν τιμωρηθηκε και ο αλλος το ιδιο βαναυσα...
'ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ'
ο ενας υπηρξε υποδειγμα και ο αλλος κωλοφανταρο...
ειναι περιπου οπως το 'οπως εστρωσες,θα κοιμηθεις' αλλα δεν μπορεις να αντιταξεις επιχειρημα....
αν ασχολεισαι με γκομενα/ο παραπανω απ'οτι πρεπει και τη τρως στεγνα, 'οτι δικαιουται ο καθενας'
αν τα χεις φορτωσει στον κοκορα και δε προοδευεις καθολου,' οτι δικαιουται ο καθενας'
αν εισαι υπερβολικα καλος εκει που δε πρεπει, δε φταιει ο αλλος που σε πατα,'οτι δικαιουται ο καθενας'...
αν φερεσαι σαν να εισαι κανας δον κιχωτης,τι περιμενεις...??? λυπηση?συμπαρασταση?
παρτα 3 και 'οτι δικαιουται ο καθενας'!!!βγαλε τα διδαγματα σου απο τις φαπες που χεις φαει και φροντισε ποτε ξανα να μην συμβει...
Da cosi a cosi