-
Μα τα χειμερινά είναι φτιαγμένα να είναι πιο μαλακά σε κανονικές θερμοκρασίες ώστε να μην γίνουν κούτσουρο στις θερμοκρασίες που θέλεις να λειτουργούν....
Έχω την εντύπωση ότι στο ταμπελάκι του κατασκευαστή λέει πιέσεις με θερινά και άλλες πιέσεις με χειμερινά λάστιχα.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....Έχω την εντύπωση ότι στο ταμπελάκι του κατασκευαστή λέει πιέσεις με θερινά και άλλες πιέσεις με χειμερινά λάστιχα....Ακριβώς....
-
η φιατ λέει +2psi σε σχέση με τα θερινά
-
Έχω τα Pirelli Winter Carving 205/55-16 στο Octavia Combi 4x4.
Τα είχα πάρει μεταχειρισμένα από φίλο με πολύ λίγα χιλιόμετρα για 150Ε και τους έχω βάλει 17.000 ακόμα. Είναι λίγο θορυβώδη αλλά τίποτα τραγικό.
Με προβληματίζει το γεγονός οτι τα έχω βάλει τώρα για 4ο χειμώνα, πόσο να περιμένω να κρατήσουν ακόμα; Από πέλμα υπάρχει πολύ (τα προσέχω), να μην σκληρύνουν με απασχολεί. Μέχρι πέρυσι δεν είδα κάποιο πρόβλημα, φέτος βέβαια δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα σε δύσκολες συνθήκες.
Τι λέτε;
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Με προβληματίζει το γεγονός οτι τα έχω βάλει τώρα για 4ο χειμώνα, πόσο να περιμένω να κρατήσουν ακόμα; Από πέλμα υπάρχει πολύ (τα προσέχω), να μην σκληρύνουν με απασχολεί. Μέχρι πέρυσι δεν είδα κάποιο πρόβλημα, φέτος βέβαια δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα σε δύσκολες συνθήκες.Τι λέτε;
Στην ίδια φάση είμαι και γω. Νομίζω πως η 4η σεζόν είναι και η τελειωτική
Αν κάποιος φίλος γνωρίζει περισσότερα ας ενημερώσει. -
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Με προβληματίζει το γεγονός οτι τα έχω βάλει τώρα για 4ο χειμώνα, πόσο να περιμένω να κρατήσουν ακόμα; Από πέλμα υπάρχει πολύ (τα προσέχω), να μην σκληρύνουν με απασχολεί. Μέχρι πέρυσι δεν είδα κάποιο πρόβλημα, φέτος βέβαια δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα σε δύσκολες συνθήκες.
Τι λέτε;Στην ίδια φάση είμαι και γω. Νομίζω πως η 4η σεζόν είναι και η τελειωτική
Αν κάποιος φίλος γνωρίζει περισσότερα ας ενημερώσει.Έμπορος-Εισαγωγέας μεγάλης μάρκας ελαστικών ισχυρίζεται πως με τις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, έως 5 χρήσεις (5 έτη), εφόσον δεν έχουν πάνω από 40-50.000ΚΜ ......
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
[ Έμπορος-Εισαγωγέας μεγάλης μάρκας ελαστικών ισχυρίζεται πως με τις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, έως 5 χρήσεις (5 έτη), εφόσον δεν έχουν πάνω από 40-50.000ΚΜ ......και για τα χειμερινά;
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
[ Έμπορος-Εισαγωγέας μεγάλης μάρκας ελαστικών ισχυρίζεται πως με τις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, έως 5 χρήσεις (5 έτη), εφόσον δεν έχουν πάνω από 40-50.000ΚΜ ......
και για τα χειμερινά;
Ναι...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
[ Έμπορος-Εισαγωγέας μεγάλης μάρκας ελαστικών ισχυρίζεται πως με τις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, έως 5 χρήσεις (5 έτη), εφόσον δεν έχουν πάνω από 40-50.000ΚΜ ......
και για τα χειμερινά;
Ναι...
τα φυλάς σε ψυγείο;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
και για τα χειμερινά;
Ναι...
τα φυλάς σε ψυγείο;
Εγώ είμαι 4η και θα τα πεταξω τον Μάρτη.
Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ χιονιζει -
Ψάχνω ν' αγοράσω 2 χιοναλάστιχα σε διασταση 195/50/15 ή 185/55/15.
Η επιδόσεις σε δρομο στεγνό και βρεγμένο μου είναι αδιάφορες, οπως και ποιότητα κύλισης, κατανάλωση κτλ.
Ψάχνω ενα οικονομικό λάστιχο μέ όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις αποκλειστικά σε χιόνι και πάγο. Θα μπορούσε κάποιος να με συμβουλέψει? -
Άμα θες 2 για να τα βάλεις σε κινητήριους τροχούς και πίσω ν αφήσεις τα θερινά, ξέχνα το.
Στην φτηνή κατηγορία παίζουν κάτι Sava Eskimo και Barum (έχει ένα πιο 'σπορ' και ένα πιο hardcore χιονομοντέλο) που πρέπει να ναι αξιοπρεπή και είναι και ευρωπαικής κατασκευής, αλλά δεν ξέρω αν είναι όντως κάτι το ιδιαίτερο στις συνθήκες που θες.
Αν θυμάμαι καλά, το χαρντκορ Barum παίρνει και καρφιά. Τα φοράς και πετάς.
βουαλά:
http://www.barum-online.com/generator/w ... is-en.html
αλλά δεν έχει την διάσταση που θες, δυστυχώς.Είχα δει και και κάτι φτηνά ceat, με ενδιαφέρουσα χάραξη, αλλά δεν ξέρω τι λένε.
Επίσης υπάρχουν και τα kleber, αλλά δε νομίζω να είναι κάτι το φοβερό στο χιόνι. Κάτι Fulda πρέπει να ναι καλύτερα σε 'άσπρες' συνθήκες.
-
Δεν συμφωνώ οτι θα έχω προβλημα, δεν μιλάμε ότι θα πηγαίνω του σκοτωμού. Εχω ανέβει αρκετές φορές σε βουνά με χιόνι και πάγο με μισελέν XT3 και δεν είχα ιδιαίτερο προβλημα. Μ' ενα ζευγος χιονολάστιχα θα μαι ΟΚ.
Το πιο βασικό χαρακτηριστικό στο χιόνι για ενα λάστιχο κατά την άποψή μου σύμφωνα με αυτά που εχω καταλάβει είναι να μην εχει μεγάλο φάρδος και να είναι γεμάτο με βαθιά και μικρά τακούνια δημιουργώντας μεγάλα κενά.
Το κακό με την περίπτωσή μου είναι οτι ψάχνω αυτή την διάσταση σε 15αρες, στο 206 μπορώ να βάλω και 60αρι προφιλ αλλά στο saxo δεν θα μπαίνει. Εχω μια 4αδα 14' ζανταρισμένα ημισλικ και σε 14' βρίσκω αρκετά λάστιχα. Αλλά εχω και spare μια 4αδα 15αρες.....
Εν πάση περιπτώσει. Τα barum polaris 2 βγαίνει σε 185/55/15 & 195/50/15! Το norpolaris που μου δείχνεις φαντάζει ιδανικό για μένα αλλά όχι στην σωστή διάσταση. Το κακό με αυτά τα όχι τόσο γνωστά λάστιχα είναι οτι δεν τα προμηθεύονται οι περισσότεροι λαστιχάδες και μερικοι τα φέρνουν κατά παραγγέλια σε εξωφρενική τιμή! Ξέρουμε τιμή γι' αυτα και που θα μπορούσα να τα βρω?
Σε οικονομικά και να βρίσκονται είχα βρει πριν σας ρωτήσω τα
- Fulda Kristall Ice
- Matador MP 58 Silika M+S
-
-
Ο χρήστης plaketokofths έγραψε:
Δεν συμφωνώ οτι θα έχω προβλημα, δεν μιλάμε ότι θα πηγαίνω του σκοτωμού. Εχω ανέβει αρκετές φορές σε βουνά με χιόνι και πάγο με μισελέν XT3 και δεν είχα ιδιαίτερο προβλημα. Μ' ενα ζευγος χιονολάστιχα θα μαι ΟΚ.Το πιο βασικό χαρακτηριστικό στο χιόνι για ενα λάστιχο κατά την άποψή μου σύμφωνα με αυτά που εχω καταλάβει είναι να μην εχει μεγάλο φάρδος και να είναι γεμάτο με βαθιά και μικρά τακούνια δημιουργώντας μεγάλα κενά.
Το κακό με την περίπτωσή μου είναι οτι ψάχνω αυτή την διάσταση σε 15αρες, στο 206 μπορώ να βάλω και 60αρι προφιλ αλλά στο saxo δεν θα μπαίνει. Εχω μια 4αδα 14' ζανταρισμένα ημισλικ και σε 14' βρίσκω αρκετά λάστιχα. Αλλά εχω και spare μια 4αδα 15αρες.....
Εν πάση περιπτώσει. Τα barum polaris 2 βγαίνει σε 185/55/15 & 195/50/15! Το norpolaris που μου δείχνεις φαντάζει ιδανικό για μένα αλλά όχι στην σωστή διάσταση. Το κακό με αυτά τα όχι τόσο γνωστά λάστιχα είναι οτι δεν τα προμηθεύονται οι περισσότεροι λαστιχάδες και μερικοι τα φέρνουν κατά παραγγέλια σε εξωφρενική τιμή! Ξέρουμε τιμή γι' αυτα και που θα μπορούσα να τα βρω?
Σε οικονομικά και να βρίσκονται είχα βρει πριν σας ρωτήσω τα
- Fulda Kristall Ice
- Matador MP 58 Silika M+S
Καλησπέρα.
Πούλησα δυστυχώς μια τετράδα polaris2 που δεν τα χρειαζόμουνα στα 195/50/15 στα 80 ευρώ.
Στην Τσεχία τα είχα αγοράσει 170.
Ελλάδα υποθέτω θα κάνουν κάνα 300ρι.Αυτό που θέλω να σου πω είναι να μην πάρεις Matador, Fulda, Savva και κάτι τέτοια, διότι είναι άθλια λάστιχα.
Τα Barum επειδή τα έχω δοκιμάσει (σε punto 1.4 sporting) είναι πολύ καλά σε πρόσφυση τόσο σε πάγο όσο σε χιόνι.
Στην Τσεχία μου είχαν πει (επειδή διάβασα και πιο πάνω) ότι τα Barum είναι average quality, και top quality τα kleber.
Οπότε αν Ελλάδα βρεις σε ίδιο κόστος Kleber / Barum μάλλον να προτιμήσεις Kleber.Θέλω να ρωτήσω κι εγώ κάτι, Αθήνα που βρίσκουμε χειμερινά? Το λέω γιατί θέλω να πάρω κι εγώ κάποια φρέσκα αλλά καλής ποιότητας πλέον (δηλαδή πιθανώς και Pilot Alpine).
Α, όσο για τα 2 λάστιχα, αν βάλεις 4 απλά ξεχνάς το θέμα πρόσφυση, κρατάνε σχεδόν σαν κανονικά, τουλάχιστον στο χιόνι.
Στον πάγο προφανώς κρατάνε λιγότερο, αλλά εκεί που τα συμβατικά γλιστράνε και δεν πατάνε πουθενά, αυτά πατάνε κανονικά. -
Ο χρήστης plaketokofths έγραψε:
Δεν συμφωνώ οτι θα έχω προβλημα, δεν μιλάμε ότι θα πηγαίνω του σκοτωμού. Εχω ανέβει αρκετές φορές σε βουνά με χιόνι και πάγο με μισελέν XT3 και δεν είχα ιδιαίτερο προβλημα. Μ' ενα ζευγος χιονολάστιχα θα μαι ΟΚ.Νομιζεις....
-
Φίλε Σωτήρη και υπόλοιπους σας ευχαριστώ. Θα κοιτάξω για τα barum στην Ελλάδα, αλλιώς τα παραγγέλνουμε κι απο εξω...
Σε ότι αφορά τα 2 από τα 4 δεν διαφωνώ οτι τα 4 είναι καλύτερα, κάθε άλλο. Αλλά 4 χειμερινά ειναι καλυτερα απο 4 καλοκαιρινά, 4 χειμερινά με καρφιά ειναι επίσης καλύτερα απο 4 απλα χειμερινα κοκ.
Μια bmw 320 είναι πιο γρηγορη απο μια 318, μια 330 απο μια 320...
Οκ τιθεται θέμα ασφάλειας εδώ και συγκρίνω πεπόνια με καρπούζια αλλά μην γινόμαστε υπερβολικοί.Για περιστασιακή χρήση και για να αποφύγεις 2 αλυσίδες νομίζω είναι ΟΚ τα 2! Λεφτά δεν υπάρχουν...
Η προσφυση που σου δίνουν οι αλυσίδες εν σχέσει με χιονολάστιχα νομίζω είναι υπερ του πρώτου. Με τη λογική αυτή προσωπικά θα επρεπα να εχω γκρεμίσει πολλες μπαριέρες.
Δεν θέλω να τρέξω, να αποφύγω τις αλυσίδες μ' ενδιαφέρει...
-
Αν και προφανώς έχεις διαμορφώσει ήδη άποψη, θα σου έλεγα να κοιτάξεις και αυτό το μήνυμα (το αμέσως από πάνω έχει το βιντεάκι που σου ποστάρισε ο Αχιλλέας):
http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=&showtopic=8421&view=findpost&p=200627
-
τα barum θα τα βρεις φτηνά σε κάποιον που φέρνει κυρίως continental και σπρώχνει και κάνα χειμερινό
εδώ στην φλώρινα είναι από τις φτηνότερες επιλογές, επειδή έχει μαγαζί που τα προωθεί
-
Θέλω χειμερινά λάστιχα για το punto. 185/55/15 φοράει σε θερινά. Τα χρειάζομαι μόνο για είσοδο σε Αυστρία-Ελβετία-Σλοβακία. Για ταξίδι που θα ξεκινήσει από Θεσσαλονίκη. Δε με απασχολεί η μάρκα ή η ποιότητα αντοχής. Να με κρατήσουν με ασφάλεια για το ταξίδι αυτό.
Εχθές που γύρισα από Γερμανία, επέστρεψα το seat leon που είχα για νοικιάρικο. Nankang έγραφαν τα ελαστικά του. Δεν είχα κανένα πρόβλημα σε ταξίδι σε Ελβετία και στη νοτιοδυτική Γερμανία παρά την ισχυρή χιονόπτωση. Αλλά έκαναν υπερβολικό θόρυβο. Θέλω κάτι πιο ήσυχο.
Χειμερινα Ελαστικα