-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Βάλε χειμερινά ελαστικά πάνω στις αλουμινίου που ήδη έχεις. Να τα βάζεις Δεκέμβριο και να τα βγάζεις Απρίλιο. Έτσι θα βγάλεις 4 σεζόν.
Στις 17άρες????
Και αν κολλήσω κάπου και χρειαστώ αλυσίδες τι θα κάνω???? Θα μείνω για πάντα εκει???
Τουλάχιστον σε 16άρες με χειμερινά μπορώ να βάλω αλυσίδες αν ποτε χρειαστει!!!!Αγοραζεις μεταχειρισμενες 16αρες απο καποιον που θελει να παρει μεγαλυτερες και βαζεις χειμερινα λαστιχα τα οποια τα χρησιμοποιεις μονο 4-5 μηνες τον χρονο. Το προβλημα ειναι το βαλε/βγαλε και η αποθηκευση αλλα ειναι η καλυτερη λυση.
Αλυσιδες δεν θα χρειαστεις στην ασφαλτο ποτε.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κάποιος μου είπε για κουβέρτες αλλα στο 235/45/17 το χέρι μου δεν μπορεί καν να φθάσει το τελείωμα του ελαστικού... ο χώρος είναι περιορισμένος, οπότε δεν μπορώ να τις φορέσω!!!!!!Είναι τόσο άσχημα? Αυτό το Σάββατο θα πήγαινα για autosock αλλά μου αλλάζεις τα δεδομένα...
Πίστευα πως δεν θα μου χρειαζόταν χειμερινά με το quattro και τις λίγες φορές (1-2) που θα πήγαινα σε χιονοδρομικό θα τις έβγαζα με autosock...
Μόλις πάω σπίτι θα πειραματιστώ... -
Αν χωράνε οι 'πάνινες' είναι η πιο οικονομική λύση και τις χρησιμοποιείς μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. Λόγω της τετρακίνησης δεν θα κολλάει εύκολα αλλά πρέπει να πηγαίνεις ΣΙΓΑ και να προσέχεις που παρκάρεις (χωρίς χιονολάστιχα είναι δύσκολο να ξεπαρκάρεις έστω και σε ελάχιστη ανηφόρα).
-
Θα δοκιμάσω μετά την δουλειά να δω αν (και πόσο) περνούν τα χέρια μου από το κενό και ανάλογα θα πράξω...
Υγ. Το σιγά εννοείται άλλωστε δεν έχω μεγάλη εμπειρία από χιόνι-πάγο απλά μ'ενδιαφέρει να μην κολλήσω...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Θα δοκιμάσω μετά την δουλειά να δω αν (και πόσο) περνούν τα χέρια μου από το κενό και ανάλογα θα πράξω...Υγ. Το σιγά εννοείται άλλωστε δεν έχω μεγάλη εμπειρία από χιόνι-πάγο απλά μ'ενδιαφέρει να μην κολλήσω...
Δες με προσοχή ένα μέρος της ανάρτησης πόσο κοντά είναι στην εσωτερική πλευρά του τροχού!!!!!
-
Μεγάλη προσοχή παιδιά όσοι έχουμε 4 κίνητα οχήματα. Και 14 Χ 14 να έχουμε μπορεί να ανέβουμε ΑΛΛΑ στην κατηφόρα είμαστε όλοι ίσοι. Και αν αρχίσει το γλύστριμα εκεί με θερινό ελαστικό ούτε ο Θεός δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Γι'αυτό χειμερινό ελαστικό και συντηρητική οδήγηση για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Βάλε χειμερινά ελαστικά πάνω στις αλουμινίου που ήδη έχεις. Να τα βάζεις Δεκέμβριο και να τα βγάζεις Απρίλιο. Έτσι θα βγάλεις 4 σεζόν.Νομιζώ πως δεν είναι και πολύ σωστή σκέψη η τοποθέτηση χειμερινών ελαστικών σε ζάντες αλουμινίου!Δεν είναι τυχαίο που στην Καστοριά όλα τα ταξί έχουν τα χειμερινά σε σιδερένιες ζάντες!Μάλιστα δύο διαφορετικοί λαστιχάδες μου έχουν πεί ότι στο σημείο που ενώνεται η ζάντα με το λάστιχο κάθεται αλάτι με αποτέλεσμα την υπέρμετρη φθορά της ζάντας αλουμινίου στο συγκεκριμένο σημείο!Τα συμπεράσματα δικά σας!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ρε παιδιά για δώστε μια βοήθεια γιατί πέρασε ο καιρός!!!!
Το Audi φοράει 235/45/17 και εκεί που έλεγα (πλέον έχουμε τρια διαφορικά και να τα βρώ σκούρα θα βάλω αλυσίδες) διαβάζω το manual και μου λέει απαγορέυονται οι αλυσίδες δια ροπάλου σε αυτή την διάσταση.Άρα θέλουμε 205/55/16 βρίσκω μια αγγελία του forum .... πάμε με το παιδί να τις δοκιμάσουμε τελικά είχε κάνει λάθος και ήταν 15άρες....... σε καμιά περίπτωση δεν χωρούσαν οι δαγκάνες......
Πάω αντιρποσωπεία σιδερένιες με καπάκια Euro 480.....
φίλος λαστιχάς μου δείχνει κάτι καινούργιες αλουμινίου σ αυτά τα λεφτά ..... αλλά τις είδα πολύ ανοικτές και φοβάμαι θα παγώνει πολύ χιόνι πάνω τους!!!!!!
Για λάστιχο παίζει ένα Nokian W στα Euro 480 η τετράδα!!!!Κάποιος μου είπε για κουβέρτες αλλα στο 235/45/17 το χέρι μου δεν μπορεί καν να φθάσει το τελείωμα του ελαστικού... ο χώρος είναι περιορισμένος, οπότε δεν μπορώ να τις φορέσω!!!!!!
Να δώσω τα 960 για σιδερένιες και Nokian??
Από την άλλη είμαι ΒΠ οπότε μιλάμε για χρήση μερικές μέρες τον χρόνο και τις 10 αναβάσεις στα ΧΚ
Δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο να κυκλοφορώ χωρίς ούτε ένα αντιολισθητικό σύστημα δεν νιώθω ασφαλής και είμαι και παράνομος (και να έχω αλυσίδες στο πορτ-μπαγκαζ προς το παρόν είναι διακοσμητικές)!!!!
Τι να κάνω? τι μου ταιριάζει καλύτερα?????
Εάν το πρόβλημα είναι στο να βάλεις τις πάνινες αλυσίδες, μπορείς να κοιτάξεις κάτι αεροκομπρεσέρ που φουσκώνουν κ σηκώνουν το αμάξι πολύ γρήγορα κ κάνεις την δουλειά σου.Διαφορετικά με τον γρύλλο.
Μιλάμε όμως για σπάνιες περιπτώσεις που θα βρείς πάγο, ανηφοριά κτλ... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Θα δοκιμάσω μετά την δουλειά να δω αν (και πόσο) περνούν τα χέρια μου από το κενό και ανάλογα θα πράξω...
Υγ. Το σιγά εννοείται άλλωστε δεν έχω μεγάλη εμπειρία από χιόνι-πάγο απλά μ'ενδιαφέρει να μην κολλήσω...
Δες με προσοχή ένα μέρος της ανάρτησης πόσο κοντά είναι στην εσωτερική πλευρά του τροχού!!!!!
Λοιπόν το τσέκαρα την Παρασκευή και ναι μεν δεν υπάρχει πολύς χώρος εκέι μέσα, αλλά τελικά πιστεύω πως μπαίνουν οι autosock...Εγώ προς τα κει θα κινηθώ.
-
Προσοχή τις αλυσίδες/ κουβέρτες/ spikes Κλπ τις βάζουμε πρωτού τα βρούμε σκούρα προληπτικά και όσο το δυνατόν σε ΙΣΩΜΑ!!!!
Αν περιμένεις να κολλήσεις πρώτα πάει να πεί ότι τα λάστιχα έχουν ήδη μπουκώσει και αν δεν είσαι σε ΙΣΩΜΑ φλερτάρεις με ενεξέλεγκτο ΠΑΤΙΝΑΖ συνάρτηση πάντα του βάρους σου και της κλίσης!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Το Audi φοράει 235/45/17 και εκεί που έλεγα (πλέον έχουμε τρια διαφορικά και να τα βρώ σκούρα θα βάλω αλυσίδες) διαβάζω το manual και μου λέει απαγορέυονται οι αλυσίδες δια ροπάλου σε αυτή την διάσταση.Άρα θέλουμε 205/55/16 βρίσκω μια αγγελία του forum .... πάμε με το παιδί να τις δοκιμάσουμε τελικά είχε κάνει λάθος και ήταν 15άρες....... σε καμιά περίπτωση δεν χωρούσαν οι δαγκάνες......
φίλος λαστιχάς μου δείχνει κάτι καινούργιες αλουμινίου σ αυτά τα λεφτά ..... αλλά τις είδα πολύ ανοικτές και φοβάμαι θα παγώνει πολύ χιόνι πάνω τους!!!!!!
Για λάστιχο παίζει ένα Nokian W στα Euro 480 η τετράδα!!!!Κάποιος μου είπε για κουβέρτες αλλα στο 235/45/17 το χέρι μου δεν μπορεί καν να φθάσει το τελείωμα του ελαστικού... ο χώρος είναι περιορισμένος, οπότε δεν μπορώ να τις φορέσω!!!!!!
Από την άλλη είμαι ΒΠ οπότε μιλάμε για χρήση μερικές μέρες τον χρόνο και τις 10 αναβάσεις στα ΧΚ
Δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο να κυκλοφορώ χωρίς ούτε ένα αντιολισθητικό σύστημα δεν νιώθω ασφαλής και είμαι και παράνομος (και να έχω αλυσίδες στο πορτ-μπαγκαζ προς το παρόν είναι διακοσμητικές)!!!!
Εάν το πρόβλημα είναι στο να βάλεις τις πάνινες αλυσίδες, μπορείς να κοιτάξεις κάτι αεροκομπρεσέρ που φουσκώνουν κ σηκώνουν το αμάξι πολύ γρήγορα κ κάνεις την δουλειά σου.Διαφορετικά με τον γρύλλο.
Μιλάμε όμως για σπάνιες περιπτώσεις που θα βρείς πάγο, ανηφοριά κτλ...480Ε για σιδερο?
με τιποτα
σε αυτα τα λεφτα βρισκεις πολυ καλες 16αρες -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Μιλάμε όμως για σπάνιες περιπτώσεις που θα βρείς πάγο, ανηφοριά κτλ...480Ε για σιδερο?
με τιποτα
σε αυτα τα λεφτα βρισκεις πολυ καλες 16αρεςΣυμφωνώ βρήκα κάτι αλουμινίου πιο φθηνες + 4 Nokian W 205/55/16 = 880!!!
Αύριο τα φοράω και αν κατσει ο καιρός την Πέμπτη είμαι XK -
Ζάντες/χιονολάστιχα μπήκαν χωρίς απρόοπτα και αύριο θα τεσταρω για πρώτη φορά Nokian W + A4 Quattro στην ανάβαση στο ΧΚ Καλαβρύτων ..
Συνίστανται αλυσίδες... ελπίζω να βγω χωρίς και να μείνουν στο πορτ μπαγκαζ!!!!Για χειμερινό ελαστικό γράφει το car στις πόρτες 35 άδειος και 41 φορτωμένος!!!! Τόσο πολύ??
Πρώτη αίσθηση στην άσφαλτο της Αθήνας ... είναι σαν οδηγείς πάνω σε μερέντα!!! Οπότε συνετά για να μας μείνει γόμα!!!!
-
Δεν πρόκειται να κολλήσεις ποτέ εκτός αν πας και το χώσεις μέσα σε βαθύ χιόνι. Εμείς που έχουμε μπροστοκίνητα δεν κολλάμε ποτέ, όχι το quattro.
Πληροφοριακά, σε πάγο (σύμφωνα με τους κατασκευαστές) το χειμερινό λάστιχο δίνει 20 φορές μεγαλύτερη πρόσφυση.
20 φορές το (σχεδόν) μηδέν όμως.
Γιαυτό προσεκτικά.
Δεν κολλάς με τα χιονολάστιχα, όχι δεν καταλαβαίνεις αν έχει χιόνι ή όχι. -
Όντως έχει τετραστία διαφορά!!!!!
Ο δρόμος ήταν ανοικτός οπότε πάταγα επι τούτου όπου έβρισκα χιόνι ή παγο χωρις παρατράγουδα!!!Τελικά η λύση δώθηκε στο παρκινγκ του χιονοδρομικου όπου υπήρχε κάργα πάγος και άρχισα στροφές, φρένα, drifts!!! Πολύ ωραία αίσθηση πάντως
-
Αρχισε να χιονιζει εξω, οποτε καθομαι πισω απο το τζαμι βλεποντας το χιονι να πεφτει και σκεφτομαι:
Οσες μερες ειμαι εδω, η θερμοκρασια να εχει παει αντε στους 10 το πολυ! Και καλα να ειναι η θαλασσα δεν προκειται να το στρωσει ιδιαιτερα.. Μαλλον τα χειμερινα λαστιχα θα ηταν καλη επιλογη ε?
Στον συνδιασμο παγο-χιονι δε κανουν και πολλα να φανταστω..
(ολα αυτα για του χρονου φυσικα )
-
[**αντιγραφω **απο τον φίλο **tasos953 **σε άλλη συζήτηση (http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=7942&highlight=��������)
ΑΡΘΡΟ 19 : Ταχύτητα και απόσταση μεταξύ οχημάτων
-
Ο οδηγός οδικού οχήματος επιβάλλεται να έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του ώστε να μπορεί σε κά8ε στιγμή να εκτελεί τους απαιτούμενους χειρισμούς.
-
Ο οδηγός επιβάλλεται να ρυθμίζει την ταχύτητα του οχήματός του λαμβάνων συνεχώς υπόψη του τις επικρατούσες συνθήκες, ιδιαίτερα δε τη διαμόρφωση του εδάφους, την κατάσταση και τα χαρακτηριστικά της οδού, την κατάσταση και το φορτίο του οχήματός του, τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες κυκλοφορίας, κατά τρόπον ώστε να είναι σε θέση να διακόψει την πορεία του οχήματός του μπροστά από οποιοδήποτε εμπόδιο που μπορεί να προβλεφθεί και το οποίο βρίσκεται στο ορατό από αυτόν μπροστινό τμήμα της οδού. Υποχρεούται επίσης να μειώνει την ταχύτητα του οχήματός του και, σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτει την πορεία του, όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.
-
Ιδιαίτερα, ο οδηγός επιβάλλεται να μειώνει την ταχύτητα του οχήματός του σε τμήματα της οδού με περιορισμένο πεδίο ορατότητας, στις στροφές, πλησίον των σχολείων, πλησίον των ισόπεδων οδικών κόμβων, στις απότομες κατωφέρειες, πλησίον των μέσων μαζικής μεταφοράς, που σταθμεύουν για να αποβιβάζουν ή επιβιβάζουν επιβάτες, κατά τις νυκτερινές ώρες, σε περίπτωση ομίχλης, βροχής, χιόνων, παγετού και γενικά όταν το αδόστρωμα είναι ολισθηρό. Την αυτή επίσης υποχρέωση έχει κατά τη διέλευσή του από στενές διόδους και αν η διασταύρωσή του με όλλα οχήματα καθίσταται δυσχερής, όταν υπάρχουν ζώα επί της οδού που παρουσιάζουν σημεία ταραχής, κατά τη διέλευσή του από κατοικημένες περιοχές, αν πεζοί, που βρίσκονται στην τροχιό του, καθυστερούν να απομακρυνθούν, ως και σε κάθε άλλη ειδική περίπτωση, που επιβάλλεται μετριασμός ταχύτητας.
Οι οδηγοί αυτοκινήτων οχημάτων που κινούνται σε οδό με χιόνια υποχρεούνται, εφόσον το όχημα δε φέρει ειδικά ελαστικό, να τοποθετούν στους δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα. Την ίδια υποχρέωση έχουν οι οδηγοί των πιο πάνω οχημάτων και όταν κινούνται σε οδό με παγετό, εφόσον ειδοποιούνται προς τούτο με ρυθμιστικές πινακίδες ή από τις αρμόδιες αρχ 4. Ο οδηγός οχήματος υποχρεούται να μην παρεμποδίζει την ομαλή πορεία άλλων οχημάτων κινούμενος με ασυνήθη βραδύτητα, χωρίς αποχρώντα λόγο. -
Απαγορεύεται στους οδηγούς οχημάτων να συναγωνίζονται μεταξύ τους στην ταχύτητα.
-
Στην τήρηση των πιο πάνω διατάξεων υποχρεούνται και οι οδηγοί ζώων έλξης, φορτίου ή ιππασίας. 7.
(...)
Εχω ενα καινουριο παντακι 4x4, το οποίο ήλθε με τα εξής λάστιχα:
Pirelli Snowcontrol 190 (Διάσταση 185/65 R14, 86Τ). Σύμφωνα με την Pirelli, πρόκειται για Χειμωνιάτικο Λάστιχο.....ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:
-
Είναι πραγματι χειμωνιάτικο?
-
Το ξέρει το όργανο που θα με σταματήσει για να βάλω αλυσίδες?
-
Θέλω να αγοράσω αλυσίδες, ούτως ή άλλως, αλλά στο manual γραφει σαφώς ότι τα συγκεκριμένα λάστιχα (η συγκεκριμένη διάσταση μάλλον, από ότι καταλαβαίνω) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ αλυσίδες!....Οπότε τι γίνεται τώρα?
-
Οι χιονοκουκούλες/χιονοκάλτσες/χιονοκουβέρτες αποτελούν αξιόπιστη εναλλακτική?
-
Να πάω για spikes ή κάτι παρόμοιο?
-
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Εχω ενα καινουριο παντακι 4x4, το οποίο ήλθε με τα εξής λάστιχα:
Pirelli Snowcontrol 190 (Διάσταση 185/65 R14, 86Τ). Σύμφωνα με την Pirelli, πρόκειται για Χειμωνιάτικο Λάστιχο.....ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:
-
Είναι πραγματι χειμωνιάτικο?
-
Το ξέρει το όργανο που θα με σταματήσει για να βάλω αλυσίδες?
-
Θέλω να αγοράσω αλυσίδες, ούτως ή άλλως, αλλά στο manual γραφει σαφώς ότι τα συγκεκριμένα λάστιχα (η συγκεκριμένη διάσταση μάλλον, από ότι καταλαβαίνω) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ αλυσίδες!....Οπότε τι γίνεται τώρα?
-
Οι χιονοκουκούλες/χιονοκάλτσες/χιονοκουβέρτες αποτελούν αξιόπιστη εναλλακτική?
-
Να πάω για spikes ή κάτι παρόμοιο?
Αυτά τα λάστιχα έχω εγώ για το χειμώνα. Είναι χειμερινά λάστιχα και ΚΑΚΗ επιλογή για το αμάξι σου που θα κινείται με αυτά ΚΑΙ το καλοκαίρι. Για το χειμώνα είναι μια χαρά, το καλοκαίρι φθείρονται και ΓΛΙΣΤΡΑΝΕ.
Τα όργανα σε περιοχές που χιονίζει συχνά, ξέρουν και δεν σταματάνε αλλά σε προειδοποιούν αν γλιστράει (χιονίζει) πολύ και οι αλυσίδες είναι απαραίτητες παρά τα λάστιχα.
Οι αλυσίδες είναι φθηνές, τα πανιά/κουβέρτες είναι ακριβά και αν κολλήσεις και το σπινιάρεις μπορεί να καταστραφούν.
Με τη τετρακίνηση και τα χειμερινά λάστιχα είναι σχεδόν αδύνατο να κολλήσεις αλλά πάντα να έχεις μαζί αλυσίδες - στη περίπτωσή σου πάνινες.
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτά τα λάστιχα έχω εγώ για το χειμώνα. Είναι χειμερινά λάστιχα και ΚΑΚΗ επιλογή για το αμάξι σου που θα κινείται με αυτά ΚΑΙ το καλοκαίρι. Για το χειμώνα είναι μια χαρά, το καλοκαίρι φθείρονται και ΓΛΙΣΤΡΑΝΕ.
Τα όργανα σε περιοχές που χιονίζει συχνά, ξέρουν και δεν σταματάνε αλλά σε προειδοποιούν αν γλιστράει (χιονίζει) πολύ και οι αλυσίδες είναι απαραίτητες παρά τα λάστιχα.
Οι αλυσίδες είναι φθηνές, τα πανιά/κουβέρτες είναι ακριβά και αν κολλήσεις και το σπινιάρεις μπορεί να καταστραφούν.
Με τη τετρακίνηση και τα χειμερινά λάστιχα είναι σχεδόν αδύνατο να κολλήσεις αλλά πάντα να έχεις μαζί αλυσίδες - στη περίπτωσή σου πάνινες.
Τώρα μάλιστα.... Παω δλδ για δεύτερο σετ ζαντολάστιχα lol...
Και τα πανιά είναι μονόδρομος (το τσέκαρα και με την αντιπροσωπεία) (εκτός και αν πήγαινα για τα πανάκριβα spikes)
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τα Fix&Go Xtrem?
-
Βάζω εδώ την πολύ ωραία δουλειά που έκανε ο φίλος MakisM σε φόρουμ χιονοδρομίας σχετικά με τα χειμερινά ελαστικά. Αρκετά κατατοπιστική.
http://www.snowclub.gr/forums/index.php ... =8421&st=0
Χειμερινα Ελαστικα