-
Εχω μία Thule για την πέμπτη πόρτα (κάτι τέτοιο). Mε ένα ποδήλατο έως πόσα πάω στην ΕΟ; 130;
-
Νομιζω πολλα λες..100-110 θα ελεγα..
Η εταιρεια βεβαια μπορει να σου δινει εως τοσα ομως εσυ θα τρεχεις μετα..
Ειμαι σε διλημμα, ευτυχως μεχρι Αυγουστο εχω χρονο
Βαση οροφης: κοστος αγορας περιπου 150 + αυξηση καταναλωσης βενζινης + θορυβος+μειωμενη ταχυτητα..
Βαση οπισθια (εχω ηδη) : κοστος 20 ευρω για τους εξτρα (λογω octavia) ιμαντες + φοβος μην τυχον εχεις κ παλι θεμα με το πισω παρ μπριζ.. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχω μία Thule για την πέμπτη πόρτα (κάτι τέτοιο). Mε ένα ποδήλατο έως πόσα πάω στην ΕΟ; 130;Με οσα και χωρις ποδηλατα. Τουλαχιστον αν δεν την εχεις τοποθετημενη ψηλα
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εχω μία Thule για την πέμπτη πόρτα (κάτι τέτοιο). Mε ένα ποδήλατο έως πόσα πάω στην ΕΟ; 130;
Με οσα και χωρις ποδηλατα. Τουλαχιστον αν δεν την εχεις τοποθετημενη ψηλα
Tην Thule Clipon 9104 έχω:
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Tην Thule Clipon 9104 έχω:
Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν όρια από τις προδιαγραφές της σχάρας. Από την εμπειρία μου το λέω με αντίστοιχη σχάρα (όχι thule) που όμως στέκεται αρκετά χαμηλότερα και τα ποδήλατα δεν εξέχουν πάνω από το αυτοκίνητο. Με τρία ποδήλατα δεν καταλαβαίνω καν ότι τα έχω πίσω.
-
120 και βλέπουμε και κάνουμε.
Είναι πολύ σταθερή σχάρα. Δεν έχει καθόλου ιμάντες και κουμπώνει τέλεια στο αμάξι (Leon). Το πρώτο ποδήλατο στην φωτό αν δεις είναι αρκετά χαμηλά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
120 και βλέπουμε και κάνουμε.Είναι πολύ σταθερή σχάρα. Δεν έχει καθόλου ιμάντες και κουμπώνει τέλεια στο αμάξι (Leon). Το πρώτο ποδήλατο στην φωτό αν δεις είναι αρκετά χαμηλά.
Την ιδια εχουμε, οι οδηγιες της εταιριας λενε μεχρι 130, σε ταξιδι που εκανα δεν καταλαβα κατι να κουνιεται και φιλος που με ακολουθουσε ελεγε οτι στο τσιμεντο των διοδιων δεν κουνιοταν καθολου.
Καποια στιγμη πηγα μεχρι 150 και δεν πηρε την πορτα να φυγει , αλλα αν εισαι μεσα στο οριο του κατασκευαστη και λιγοτερο αν φυσαει δυνατα, δεν θα εχεις προβλημα.
-
λοιπόν νεότερα από το μέτωπο...
Επισκέφθηκα το wheelmania , όπου ένα εξαιρετικό παιδί ,έκατσε και μου εξήγησε όλα τα (-) και τα (+) της κάθε περίπτωσης μεταφοράς ποδηλάτου (είτε οροφής , είτε πορτ παγκαζ είτε κοτσαδόρου).
Τείνω να καταλήξω σε βάση κοτσαδόρου.
Πήρα τηλέφωνο τον Σάββα στην Βουλιαγμένης , ο κοτσαδόρος για το octavia 5 (αφαιρούμενος με βίδες) , βγαίνει τοποθετημένος 150 ευρώ.(απ΄ οτι μου είπε η κοπέλα , θέλω να το διασταυρώσω κ από κοντά , για την Octy 5 ΔΕΝ κόβει κομμάτι από τον προφυλακτήρα..)
Οπότε με 150 ευρώ + max. 77 ευρώ για βάση ( thule) , έχεις ένα πλήρες πακέτο μεταφοράς ποδηλάτου..
Νομίζω είναι η καλύτερη λύση , σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει αυτές τις μέρες στα διάφορα σχετικά φόρουμς και σε μαγαζιά που επισκεφθηκα.
Ξεκινάει η επιχείρηση '' πείθεται η σύζυγος'' ώστε να μην γκρινιάζει για τα 220 που θα της εμφανίσω ξαφνικά.. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Επισκέφθηκα το wheelmania , όπου ένα εξαιρετικό παιδί ,έκατσε και μου εξήγησε όλα τα (-) και τα (+) της κάθε περίπτωσης μεταφοράς ποδηλάτου (είτε οροφής , είτε πορτ παγκαζ είτε κοτσαδόρου).
Πήρα τηλέφωνο τον Σάββα στην Βουλιαγμένης , ο κοτσαδόρος για το octavia 5 (αφαιρούμενος με βίδες) , βγαίνει τοποθετημένος 150 ευρώ.(απ΄ οτι μου είπε η κοπέλα , θέλω να το διασταυρώσω κ από κοντά , για την Octy 5 ΔΕΝ κόβει κομμάτι από τον προφυλακτήρα..)
Οπότε με 150 ευρώ + max. 77 ευρώ για βάση ( thule) , έχεις ένα πλήρες πακέτο μεταφοράς ποδηλάτου..
Νομίζω είναι η καλύτερη λύση , σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει αυτές τις μέρες στα διάφορα σχετικά φόρουμς και σε μαγαζιά που επισκεφθηκα.
Ξεκινάει η επιχείρηση '' πείθεται η σύζυγος'' ώστε να μην γκρινιάζει για τα 220 που θα της εμφανίσω ξαφνικά..Σε αυτά τα χρήματα έχει και πρίζα με παροχή ρεύματος;
-
Έρχεται η Αττική Οδός των ποδηλατών
http://www.thetoc.gr/webtv/ontheroad/er ... -podilatwn
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ξεκινάει η επιχείρηση '' πείθεται η σύζυγος'' ώστε να μην γκρινιάζει για τα 220 που θα της εμφανίσω ξαφνικά..Σε αυτά τα χρήματα έχει και πρίζα με παροχή ρεύματος;
Νικόλα ναι , με τα συμβατικά ηλεκτρικά όμως (όχι σύστημα canbus).
Τι λες? -
Αν είναι τόσο φτηνό και δεν σου κόβει τον προφυλακτήρα, δεν το συζητάμε είναι η καλύτερη λύση. Είχα την εντύπωση ότι ήταν πολύ ακριβότερο να βάλεις κοτσαδόρο....
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Ξεκινάει η επιχείρηση '' πείθεται η σύζυγος'' ώστε να μην γκρινιάζει για τα 220 που θα της εμφανίσω ξαφνικά..
ευκολο
Πες 'θα σε παω βολτα', βαλτη μεσα στην οκταβια, και πιασε 220...Οταν αρχιζει να φωναζει, πες της 'να κοψω ταχυτητα και να παρω βαση κοτσαδορου?', 'ΝΑΙ'.
τελειωσες. -
-
Αμα είναι τόσα τα χρήματα τι το συζητάμε...Η καλύτερη επιλογή είναι ο κοτσαδορος.
-
Καποτε που μεταφεραμε τα mountain με ενα φιλο θυμαμαι ειχε μια γαματη βαση στην οροφη οπου κουμπωνε πανω το πιρουνι με το λεβιεδακι. Βαζαμε τις μπροστα ροδες στο πορτμπαγκαζ και τα μεταφεραμε ετσι. Ηταν η καλυτερη λυση και για τα ποδηλατα και για το αμαξι (ηταν και ψειρας αυτος) καθως δεν ειχες πολλα δεσιματα για να σημαδευτουν τα ποδηλατα ή η πισω πορτα του αυτοκινητου. Και ηταν και πολυ σταθερα.
-
-
Α μπραβο!
Καπως ετσι ηταν.
Τα βαζαμε διπλα-διπλα και χωρις πολυ λυσε-δεσε ταλαιπωρια, σε 5 λεπτα φευγαμε. -
Αρκεί να έχεις ελαφρύ ποδήλατο (δεν είναι τυχαίο ότι στην φωτό δείχνει κούρσα ) γιατί τα γαιδουροmountain είναι ασήκωτα και εκεί ψηλά που μπαίνουν θέλει να είσαι λίγο σφίκτης.
-
Η σχαρα οροφης εχει τα εξης μειονεκτηματα:
Δεν εχεις συνεχως οπτικη επαφη με τα ποδηλατα.
Αυξημενη αντισταση στον αερα-> καταναλωση καυσιμου + οδηγ. συμπεριφορα
Δυσκολια φορτωσης..
Η ζωή...ποδήλατο!