-
http://www.newfrog.com/p/32-led-cycling ... gn=product
-
Kαι γω λέω να πάω να σηκώσω όλη τη σειρά την Endura, απο ισοθερμικό και jersey μέχρι jacket, κολάν και κάλτσες. Βγαίνουμε που βγαίνουμε με όλες τις καιρικές συνθήκες, ας είμαστε εξοπλισμένοι.
-
Του Lidl έχω ήδη κάτι αντίστοιχα που είναι αμάνικα φανελάκια, τα είχα αγοράσει μερικούς μήνες νωρίτερα.
Δεν κάνουν την καλύτερη δουλειά όσον αφορά στην αποβολή του ιδρώτα, αυτό το έχω διαπιστώσει και το καλοκαίρι και τώρα τελευταία που τα φοράω με παραπάνω ρούχα.
-
Αυτά είναι μια χαρά (και σίγουρα πολλές κλάσεις ανώτερα από τα ισοθερμικά). Ειδικά για την τιμή τους, μπορείς να πεις ότι είναι αξιολογότατα.
-
Χθες κάναμε το γύρο της λιμνης Βολβης με ενα φίλο .
80 km και αρχίσαμε με -2 !!!
Τοπίο αγγελοπουλου, παγωμένα παπάκια δεντράκια και αλλα χαρωπα ...
Κάτω Απ το specialized jacket με wind stopper φυσικά ,
Ηταν το ισοθερμικο κοντομάνικο της sportfull και απο κατω το ΘΕΙΚΟΝαι το ΘΕΙΚΟ λέγω ,
http://www.columbiasportswear.gr/products/view/449
Omni heat της columbia .....
Πίστεψε με dimsaba .... Κανει όλα όσα υπόσχεται ...... -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Κάτω Απ το specialized jacket με wind stopper φυσικά ,
Ηταν το ισοθερμικο κοντομάνικο της sportfull και απο κατω το ΘΕΙΚΟΝαι το ΘΕΙΚΟ λέγω ,
http://www.columbiasportswear.gr/products/view/449
Omni heat της columbia .....
Πίστεψε με dimsaba .... Κανει όλα όσα υπόσχεται ......Ποιό specialized έχεις; Και σε τι τιμή είναι το Columbia?
-
Columbia βρίσκεις στα Intersport που κοίταγα προχθές, νομίζω ότι οι τιμές είναι κάπου στα 30-50ευρώ αν θυμάμαι καλά...(φθηνά δεν τα έλεγες πάντως)
Edit
τα βρήκα: http://www.intersport.gr/el/products/wi ... logue-2013Οι τιμές είναι παραπάνω...
-
Τότε πάω για Endura στη μισή τιμή
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Τότε πάω για Endura στη μισή τιμήEndura από που και πόσο αν επιτρέπεται; Γιατί θα χρειαστώ και εγώ ισοθερμικό μου φαίνεται...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Endura από που και πόσο αν επιτρέπεται; Γιατί θα χρειαστώ και εγώ ισοθερμικό μου φαίνεται...
http://www.loukasbikes.gr/portal/index. ... sothermika
-
Καλές τιμές βλέπω ότι έχει ο Λουκάς. Ένα ισοθερμικό που έψαξα στο Ebay κόστιζε 10 ευρώ παραπάνω. Σωστός!
Πάντως, είτε τα 30 παρά είτε τα 60 παρά δεν είναι πολλά λεφτά για κάτι που θα κάνει όντως αυτό που υπόσχεται. Ένα τέτοιο αγοράζεις και το κρατάς για χρόνια. Το θέμα είναι τι κάνεις όταν χρειάζεσαι τέτοια διαπνέοντα καθημερινά, όπως εγώ ας πούμε που έχω το ποδήλατο για βασικό μεταφορικό μέσο. Σήμερα αναγκάστηκα να πάρω το αυτοκίνητο (μόνο το πρωί, όχι το απόγευμα που είχαν στεγνώσει οι δρόμοι) και ξενέρωσα...
Λευτέρη, έχεις δοκιμάσει κάποιο σαν τα Endura των 30 παρά; Αξίζει το Columbia τη διπλή τιμή;
-
Αρχικά να ευχαριστήσω τους danonito & dimsabas για τις συμβουλές τους.
Όντως έπρεπε να ντύνομαι πιο ελαφρά ώστε να κρυώνω στις αρχή της διαδρομής και
μάλλον τα ισοθερμικά του Lidl δεν θα με ικανοποιούσαν.
Σκεφτόμουν το trasmission της endura, του οποίου το μόνο downside είναι ότι λόγω του πολυπροπυλενίου
θα μυρίσει πιο γρήγορα.
Τελικά πήρα το ENDURA Baa Baa Merino μπλούζα L/S, το οποίο είναι από merino wool.
Το δοκίμασα σήμερα. Διαδρομή σχετικά επίπεδη, μιάμιση ώρα, 18 Κελσίου και μέσοι παλμοί 152 ανά λεπτό.
Πήγαινα δηλαδή πιό ζόρικα από ότι συνήθως. Το φορούσα με endura bib κοντό.
Μια σχετική υγρασία άρχισα να τη νοιώθω στα 45 λεπτά, η οποία όμως παρέμεινε σταθερή μέχρι το τέλος της διαδρομής.
Παρότι μετά τη μια ώρα συννέφιασε και άρχισε κάτι έντονες ριπές ανέμου, (τώρα τη μαμήσαμε σκέφτηκα), δεν καταλάβαινα
τίποτα.
Η υγρασία που αναφέρω παραπάνω δεν ήταν ενοχλητική, γιατί παρότι υπήρχε, ένοιωθα το σώμα μου ζεστό.
Ακόμα και στις στάσεις των 20-30 δευτερολέπτων για να πιω νερό δεν ένοιωθα άβολα.
Φαντάζομαι ότι με ένα μακρυμάνικο ζέρσευ από πάνω, θα μπορώ με άνεση κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Δεν κλαίω τα 48€ που έκανε, (δεν είναι και λίγα), θα έκλαιγα όμως πιθανότατα τα 13€ (χ2) για το ισοθερμικό του Lidl.*Τελικά κάτι ήξερε ο συγχωρεμένος ο παππούς που φόραγε μάλλινη φανέλα χειμώνα - καλοκαίρι...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Endura από που και πόσο αν επιτρέπεται; Γιατί θα χρειαστώ και εγώ ισοθερμικό μου φαίνεται...
http://www.loukasbikes.gr/portal/index. ... sothermika
Kαι εδώ http://www.easywheels.gr/index.php/rouxismos έχει σχετικά καλές τιμές στα endura.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Λευτέρη, έχεις δοκιμάσει κάποιο σαν τα Endura των 30 παρά; Αξίζει το Columbia τη διπλή τιμή;Ίδια ποιότητα αλλά ποιό φθηνά είναι και τα Helly Hansen.
Βλέπε όμως παρακάτω τί γράφω.Αρχικά να ευχαριστήσω τους danonito & dimsabas για τις συμβουλές τους.
Όντως έπρεπε να ντύνομαι πιο ελαφρά ώστε να κρυώνω στις αρχή της διαδρομής και
μάλλον τα ισοθερμικά του Lidl δεν θα με ικανοποιούσαν.
Σκεφτόμουν το trasmission της endura, του οποίου το μόνο downside είναι ότι λόγω του πολυπροπυλενίου
θα μυρίσει πιο γρήγορα.
Τελικά πήρα το ENDURA Baa Baa Merino μπλούζα L/S, το οποίο είναι από merino wool.
Το δοκίμασα σήμερα. Διαδρομή σχετικά επίπεδη, μιάμιση ώρα, 18 Κελσίου και μέσοι παλμοί 152 ανά λεπτό.
Πήγαινα δηλαδή πιό ζόρικα από ότι συνήθως. Το φορούσα με endura bib κοντό.
Μια σχετική υγρασία άρχισα να τη νοιώθω στα 45 λεπτά, η οποία όμως παρέμεινε σταθερή μέχρι το τέλος της διαδρομής.
Παρότι μετά τη μια ώρα συννέφιασε και άρχισε κάτι έντονες ριπές ανέμου, (τώρα τη μαμήσαμε σκέφτηκα), δεν καταλάβαινα
τίποτα.
Η υγρασία που αναφέρω παραπάνω δεν ήταν ενοχλητική, γιατί παρότι υπήρχε, ένοιωθα το σώμα μου ζεστό.
Ακόμα και στις στάσεις των 20-30 δευτερολέπτων για να πιω νερό δεν ένοιωθα άβολα.
Φαντάζομαι ότι με ένα μακρυμάνικο ζέρσευ από πάνω, θα μπορώ με άνεση κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Δεν κλαίω τα 48€ που έκανε, (δεν είναι και λίγα), θα έκλαιγα όμως πιθανότατα τα 13€ (χ2) για το ισοθερμικό του Lidl.*Τελικά κάτι ήξερε ο συγχωρεμένος ο παππούς που φόραγε μάλλινη φανέλα χειμώνα - καλοκαίρι...
Τα «καλά» ισοθερμικά είναι κατά γενική ομολογία από μάλλινο ύφασμα merino και όλες οι εταιρίες που πουλάνε σε δαγκώνουν ελαφρώς...
Από εκεί και πέρα τα άλλα, φθηνότερα ισοθερμικά, είτε του lidl είτε άλλων ποιό ακριβών εταιρειών αποτελούνται συνήθως από πολευεστέρα, πολυαμίδιο και ελαστάνη με τα ποσοστά να διαφέρουν από την μία μάρκα στην άλλη.
Είναι σαφώς φθηνότερα αλλά όχι το ίδιο αποτελεσμάτικά.Έχωντας δοκιμάσει αρκετά του Lidl μπορώ να πώ ότι μετά από πολύωρη βόλτα είναι σχετικά βρεγμένο, σημάδι ότι κρατάει τελικά μέρος από τον ιδρώτα και δεν τον αποβάλλει εντελώς.
Βέβαια δεν το καταλαβαίνεις τόσο πολύ αλλά δεν έχει τύχει να βρεθώ ακόμα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή παγωμένο αέρα για να καταλάβω την διαφορά. -
Ο χρήστης periklik έγραψε:
..........Διαδρομή σχετικά επίπεδη ......... και μέσοι παλμοί 152 ανά λεπτό.Χμ , 152 παλμοί σε επίπεδη διαδρομή ... Για να δούμε :
Α. Πηγαίνες με 40 Χμ Μ.Ο.
Β. Εχεις ανεβεί μόνο δυο φορές φέτος στο ποδηλατο.
Γ. Η πισω ζαντα βρίσκει στο τακακι του φρενου
Δ. Εισαι περίπου 12 χρόνων .Πλακα κανω έτσι χωρίς παρεξήγηση
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καλές τιμές βλέπω ότι έχει ο Λουκάς. Ένα ισοθερμικό που έψαξα στο Ebay κόστιζε 10 ευρώ παραπάνω. Σωστός!Πάντως, είτε τα 30 παρά είτε τα 60 παρά δεν είναι πολλά λεφτά για κάτι που θα κάνει όντως αυτό που υπόσχεται. Ένα τέτοιο αγοράζεις και το κρατάς για χρόνια. Το θέμα είναι τι κάνεις όταν χρειάζεσαι τέτοια διαπνέοντα καθημερινά, όπως εγώ ας πούμε που έχω το ποδήλατο για βασικό μεταφορικό μέσο. Σήμερα αναγκάστηκα να πάρω το αυτοκίνητο (μόνο το πρωί, όχι το απόγευμα που είχαν στεγνώσει οι δρόμοι) και ξενέρωσα...
Λευτέρη, έχεις δοκιμάσει κάποιο σαν τα Endura των 30 παρά; Αξίζει το Columbia τη διπλή τιμή;
Άλλο το columbia άλλο το endura ....
Για Αθηνα πάντως , δε νομίζω ότι χρειάζεται το omni heat ....! Μην τρελαθούμε ......
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
..........Διαδρομή σχετικά επίπεδη ......... και μέσοι παλμοί 152 ανά λεπτό.
Χμ , 152 παλμοί σε επίπεδη διαδρομή ... Για να δούμε :
Α. Πηγαίνες με 40 Χμ Μ.Ο.
Β. Εχεις ανεβεί μόνο δυο φορές φέτος στο ποδηλατο.
Γ. Η πισω ζαντα βρίσκει στο τακακι του φρενου
Δ. Εισαι περίπου 12 χρόνων .Πλακα κανω έτσι χωρίς παρεξήγηση
Κοίτα, σήμερα έκανα:
Distance 32.51 km
Duration 1h:24m:56s
Avg. Speed 23.0 km/h
Max. Speed 36.5 km/hτους παλμούς του διαβάζω από παλμογράφο lidl. Τις διαδρομές τις κάνω με ideal megisto με διάφορα κολοκύθια επάνω και χρησιμοποιώ 2ο δίσκο εμπρός και 3-4 πίσω. Αντιστοιχούν σε γρανάζια 38 εμπρός και 18-21 πίσω. Προσπαθώ να κρατάω
υψηλό cadence.
Οπότε το A δεν ισχύει. Ποδηλατώ από το Μάιο 2013 και έχω κάνει 2400χλμ οπότε δεν έχω μεγάλη εμπειρία.
Για το Γ, θέλω ακτινολόγηση στην πίσω ρόδα, παίζει να ισχύει...
Το Δ αν ίσχυε, θα είχα μπει στο γκίνες για πολλά πράγματα!!Εννοείται πως δεν υπάρχει παρεξήγηση!
-
Μιας και εκανες μια πολυ ομορφη αναλυση... δεν μας λες και τα κιλα σου? Ρωταω γιατι εχω το ιδιο ποδηλατο... κανω αρκετα χιλιομετρα αλλα οσο αφορα τον σωματοτυπο μου ειμαι 125 κιλα και 1.92 υψος.... πραγμα που πιστευω γιαυτο παιζω και εγω σε αυτους τους παλμους!
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Τον Απρίλιο ξεκίνησα στα 97kg με ολίγη από χοληστερίνη (πρώτη φορά λόγω καθιστικής ζωής - άγχους).
Σήμερα είμαι 87-88 και τρώω-πίνω ότι θέλω άνευ χοληστερίνης.
Όταν έκανα ποδήλατο το καλοκαίρι λόγω ζέστης πολύ πρωι και νηστικός με δυσκολία είχα 120 παλμούς μ.ο.
Όταν κάνω γενικά είμαι γύρω στους 130 μ.ο. Το εγράψα και στο πρώτο ποστ ότι σήμερα πήγαινα πιο ζόρικα
για να ιδρώσω όσο μπορούσα.
Ύψος 1.88 - Ηλικία 37 -
Άτιμοι, πάλι θα με βάλετε σε έξοδα. Αύριο πάω στο Ιντερσπορτ να τα δω από κοντά. Και τα Columbia στα 59 και τα HH στα 40 και τα McKinley που είναι προσφορά στα 25. Καμία γνώμη για τα τελευταία;
Η ζωή...ποδήλατο!