-
Ξέρει κανείς ποιο απ' αυτά τα δύο είδη κράνους έχει καλύτερη προστασία για το κεφάλι; Αεροδυναμική δεν με απασχολεί, καθαρά από άποψη αντοχής και προστασίας ρωτάω -
Το κρανος δεν μας ειπες για τι χρηση το θες.
Πολη , βουνο ;
Προσωπικα θα πηγαινα στο κατω , λογω καλυτερου αερισμου του κεφαλιου. Δες τι προδιαγραφες εχουν αμφοτερα , φανταζομαι το 1ο ειναι κ βαρυτερο, οποτε ..... -
Το πρώτο κράνος είναι για αυτούς που κάνουν σκέητμπόρντ και μπιεμέξ. Έχουν βγει και κάτι τέτοια που υποτίθεται ότι είναι τρέντυ για χρήση στην πόλη, αλλά όλα ζεσταίνουν το κεφάλι τελικά...
Και στο ποδήλατο ξεκούραστος αναβάτης -> ασφαλής αναβάτης...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Το πρώτο κράνος είναι για αυτούς που κάνουν σκέητμπόρντ και μπιεμέξ. Έχουν βγει και κάτι τέτοια που υποτίθεται ότι είναι τρέντυ για χρήση στην πόλη, αλλά όλα ζεσταίνουν το κεφάλι τελικά...Και στο ποδήλατο ξεκούραστος αναβάτης -> ασφαλής αναβάτης...
Πες μας και που εγινε η κλοπη με τον κομμενο στυλο σημανσης, Αθηνα? περιοχη? Βραδυ? το ειχε αφησει βραδι εκει?
Μη με αφησεις με την απορια
-
Καί τα 2 είδη κράνους προσφέρουν υψηλή προστασία αλλά ίσως όχι του επιπέδου ενώς full face.
Δυστυχώς, το καθένα εξυπηρετεί ένα σκοπό και έχει σχεδιάστεί για διαφορετικού είδους ποδηλασία.Για την πόλη είναι περισσότερο το πάνω αν και έχει θέμα εξαερισμού και το καλοκαίρι γίνεται αρκετά κουραστικό.
Το κάτω κράνος είναι για ποδηλασία δρόμου αλλά εξυπητερεί το ίδιο καλά σε όλα τα τερραίν.To full face προστατεύει πολύ καλύτερα και το κάτω μέρος του προσώπου (σαγόνι) αλλά είναι ακόμα ποιό «ζεστό».
Διαλέγεις και πέρνεις.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Αρτι αφιχθεις σπιτι απο το σημερινο freeday. Πολυ ωραια βραδια για πεταλι , το κρυουλακι σε τσιτωνε οσο επρεπε , δεν ειχε πολυ κοσμο (καμμια 300αρια) , προφανως λογω Εθνικης κ καιρου.
Εξαιρετικη παρεα στην βολτα ο P.George τον οποιο κ γνωρισα απο κοντα !Χαρα μου για την γνωριμια giannik1977
ηταν μια καλη ευκαιρια που οι απροσωπες διαδυκτιακες συνομιλιες μετατρεπονται σε γνωριμιες, και γιατι οχι και σε φιλιες, με αξιολογους ανθρωπους. -
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Καλά και πανίσχυρα τα mini πέταλα αλλά όταν στην πράξη μου φαίνονται λίγο κοντές. Γιατί καλή η κλειδαριά, το θέμα είναι **να μην κόβεται και το σημείο σύνδεσης, όπως συνέβη σε φίλο που το είχε δέσει με κλειδαριά σχεδόν τριψήφιας τιμής σε ιστό οδοσήμανσης.
**
Το καλύτερο δέσιμο είναι στις κολόνες που έχουν ψιλοτυποποιημένη διάσταση ~10Χ10 cm και είναι τόσο τσίτα που δεν έχει χώρο για να βάλει εργαλεία...Φυσικά το άλλο απαραίτητο για νέο ποδηλάτη είναι το κράνος και το πίσω φως. Ξεκινάς με αυτά τα τρία απαραιτήτως και βάζεις σιγά σιγά πράγματα...
Πολυ σωστο το εντονο που ειπες... Καλα που εκοψαν στυλο σημανσης? ημαρτον. Παντως αυτο που λες ισχυει συνηθως με οτι και να κλειδωνεις το αδυναμο γινεται το σημειο που δενεις πανω...
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν έκοψαν τον στύλο σήμανσης, αλλά το πέταλο που είχε δέσει το ποδήλατο στον στύλο. Κι αυτό γιατί είχε κενό και έτσι μπόρεσαν να το κόψουν/σπάσουν. Σωστά;
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας!
Πίσω μου έχουν βάλει ένα φωτάκι από το κατάστημα, αλλά πιθανότατα να αγοράσω ένα πιο δυνατό. Σίγουρα πάντως θα χρειαστώ ένα φως μπροστά. Για το Skyray, μου φαίνεται λίγο ακριβό, αλλά κυρίως νομίζω πως είχα διαβάσει κάποιες σελίδες πριν πως μετά από κάποιο διάστημα πέφτει πολύ η απόδοση της μπαταρίας. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Όσο για το βαλιτσάκι του Dodger, το είδα και τρόμαξα. Ούτε στο αυτοκίνητο δεν έχω τέτοια οργάνωση! Οι φωτογραφίες με το κουρσάκι πάρα πολύ ωραίες. Να το χαίρεσαι και μπράβο για την δουλειά που έριξες, πραγματικά αξίζει.
Ό,τι φώτα και να βάλεις μπρος (λευκό) και πίσω (κόκκινο) κοίτα να είναι σε flash mode. Είτε οι από πίσω, είτε αυτοί που έρχονται αντίθετα, θα σε προσέξουν καλύτερα - είναι μόνο για να σε βλέπουν. Τώρα, όσον αφορά το φως μπροστά για να βλέπεις, τότε πρέπει να τα σκάσεις, αλλά μόνο αν βγαίνεις βράδυ σε μέρη που δεν έχει φως, ή αν κατεβαίνεις βουνό.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσον αφορά το τσαντάκι, θέλω να είμαι όσο πιο οργανωμένος μπορώ, για την δύσκολη στιγμή. Είτε δική μου είτε κάποιου συνποδηλάτη. Στις μικρες βολτες που έχω πάει, έχω φτιάξει 3 σαμπρέλες και μία αλυσίδα άλλων.
Τώρα σκέφτομαι είτε να φτιάξω ένα ποδήλατο touring, ή να βάλω σχάρα/ες στο fitness. Είδωμεν... προέχουν τα ποδηλατικά ρούχα και αξεσουάρ...
Ξέχασα να βάλω στη φωτό κάποια δεματικά και 2 ζευγάρια λάτεξ γάντια
-
Νόμιζα πως ήταν ρητορικό το αρχικό ερώτημα. Ναι, Αθήνα κέντρο το κλέψαν, όχι πολύ βράδυ αλλά ήταν αρκετές ώρες. Πάντως άμα μπεις στη διαδικασία να κόψεις ιστό οδοσήμανσης, κόβεις και πέταλο...
Ε και? Είχε κάνει τόσα χιλιόμετρα με αυτό που αφορμή για το επόμενο έψαχνε. Εγώ κλειδώνω παντού, με πέταλο καμιά φορά και με κανένα βοηθητικό συρματόσχοινο. Ντάξει άμα μου πεις άσε το στην Ομόνοια βράδυ, θα σου πω όχι. Έχω κλειδώσει όμως εκεί μέσα στην Ασία για κάνα δυωράκι μέρα. Γενικά η πιθανότητα να το κλέψουν παίζει πάντα. Με ένα σοβαρό πέταλο (ότιδήποτε άλλο είναι απλά ανούσιο) σε ένα καλό σημείο δεσίματος οι πιθανότητες πέφτουν δραματικά. Και με τις διαδρομές που κάνεις με το ποδήλατο, γίνεται απόσβεση του οπότε και να κλαπεί πάλι κερδισμένος θα είσαι από το να είχες κλειδωμένο σπίτι και να βλέπε φως μόνο για βόλτες. Για αυτό βλέπω κόσμο που ψωνίζει ποδήλατο με δόσεις και τρελαίνομαι...
Για αυτό κλειδώστε και μην το πολυσκέφτεστε το άγχος μικραίνει τη ζωή! Και εάν κλειδώνετε με συρματόσχοινο ακόμα καλύτερα, να κλειδώνω εγώ δίπλα με πέταλο ξέγνοιαστος
-
Νόμιζα πως ήταν ρητορικό το αρχικό ερώτημα. Ναι, Αθήνα κέντρο το κλέψαν, όχι πολύ βράδυ αλλά ήταν αρκετές ώρες. Πάντως άμα μπεις στη διαδικασία να κόψεις ιστό οδοσήμανσης, κόβεις και πέταλο...Ε και? Είχε κάνει τόσα χιλιόμετρα με αυτό που αφορμή για το επόμενο έψαχνε. Εγώ κλειδώνω παντού, με πέταλο καμιά φορά και με κανένα βοηθητικό συρματόσχοινο. Ντάξει άμα μου πεις άσε το στην Ομόνοια βράδυ, θα σου πω όχι. Έχω κλειδώσει όμως εκεί μέσα στην Ασία για κάνα δυωράκι μέρα. Γενικά η πιθανότητα να το κλέψουν παίζει πάντα. Με ένα σοβαρό πέταλο (ότιδήποτε άλλο είναι απλά ανούσιο) σε ένα καλό σημείο δεσίματος οι πιθανότητες πέφτουν δραματικά. Και με τις διαδρομές που κάνεις με το ποδήλατο, γίνεται απόσβεση του οπότε και να κλαπεί πάλι κερδισμένος θα είσαι από το να είχες κλειδωμένο σπίτι και να βλέπε φως μόνο για βόλτες. Για αυτό βλέπω κόσμο που ψωνίζει ποδήλατο με δόσεις και τρελαίνομαι...
Για αυτό κλειδώστε και μην το πολυσκέφτεστε το άγχος μικραίνει τη ζωή! Και εάν κλειδώνετε με συρματόσχοινο ακόμα καλύτερα, να κλειδώνω εγώ δίπλα με πέταλο ξέγνοιαστος
Και τι ποδηλατο? (σε επρηξα αλλα τετοια τρελα περιστατικα μου κεντραρουν το ενδιαφερον, καλα ΚΑΝΕΙΣ δεν αναρωτηθηκε???)
Το κυριοτερο παντως ειναι να εχεις ασφαλεια κλοπης. Εγω αυτο εχω κανει οποτε τι να κανουμε, αν μου το κλεψουν θα παρω πισω τουλαχιστον το 75% της αξιας αγορας αν ειναι εντος των 2 πρωτων ετων... -
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Το κυριοτερο παντως ειναι να εχεις ασφαλεια κλοπης. Εγω αυτο εχω κανει οποτε τι να κανουμε, αν μου το κλεψουν θα παρω πισω τουλαχιστον το 75% της αξιας αγορας αν ειναι εντος των 2 πρωτων ετων...Από οπουδήποτε και αν στο κλέψουν ;;; Είσαι σίγουρος ;;;
Από όσο ξέρω ασφάλεια κλοπής ισχύει μόνο σε σημεία που έχεις δηλώσει (π.χ. σπίτι, αποθήκη κλπ) όχι έξω στο δρόμο. -
Το κλασσικό πατροπαράδοτο τρέκινγκ του κλέψαν...
Δεν ήξερα ότι υπάρχει ασφάλεια κλοπής για ποδήλατο στην Ελλάδα. Και πως να υπάρξει άλλωστε αφού πως θα πείσεις την ασφαλιστική ότι δεν μου έδωσες το ποδήλατο το οποίο μπορώ να κάνω βόλτες γύρω από την ασφαλιστική και την αστυνομία καθημερινά χωρίς να καταλάβουν ότι είναι κλεμμένο. Φοβάμαι πως δεν έχεις καταλάβει κάτι ή παίζει κομπίνα. Εάν δεν παίζει κομπίνα, ευχαρίστως να κόψουμε ένα πέταλο με τροχό, να σκηνοθετήσουμε την κλοπή να βγάλουμε κάνα φράγκο. Έχουμε κρίση λέμε
Αλλά και να υπήρχε ασφαλιστική, σιγά μην πλήρωνα ασφάλιστρα για κάτι που κοστίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ. Οι ασφαλιστικές είναι για να βγάζουν λεφτα όχι για να ασφαλίζουν. Συνεπώς πρέπει να ασφαλίζεις μόνο ότι δεν μπορείς να πληρώσεις ή και να έχεις μπορείς να πάθεις εγκεφαλικό από το λογαριασμό δηλαδή υγεία για τα σοβαρά, σπίτι, ζημιές σε τρίτους από τροχαίο με ΙΧ.
Μην αγχώνεσαι λέμε, το άγχος μικραίνει τη ζωή!
-
Δεν ήξερα ότι υπάρχει ασφάλεια κλοπής για ποδήλατο στην Ελλάδα. Και πως να υπάρξει άλλωστε αφού πως θα πείσεις την ασφαλιστική ότι δεν μου έδωσες το ποδήλατο το οποίο μπορώ να κάνω βόλτες γύρω από την ασφαλιστική και την αστυνομία καθημερινά χωρίς να καταλάβουν ότι είναι κλεμμένο. Φοβάμαι πως δεν έχεις καταλάβει κάτι ή παίζει κομπίνα. Εάν δεν παίζει κομπίνα, ευχαρίστως να κόψουμε ένα πέταλο με τροχό, να σκηνοθετήσουμε την κλοπή να βγάλουμε κάνα φράγκο. Έχουμε κρίση λέμεΑσφάλιση ποδηλάτου: https://www.aig-direct.gr/asfaleia-podi ... 09191.html
Eκτός από το παραπάνω μπορείς να ασφαλισεις το ποδήλατο μαζί με την ασφάλεια σπιτιού.Αλλά και να υπήρχε ασφαλιστική, σιγά μην πλήρωνα ασφάλιστρα για κάτι που κοστίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ. Οι ασφαλιστικές είναι για να βγάζουν λεφτα όχι για να ασφαλίζουν. Συνεπώς πρέπει να ασφαλίζεις μόνο ότι δεν μπορείς να πληρώσεις ή και να έχεις μπορείς να πάθεις εγκεφαλικό από το λογαριασμό δηλαδή υγεία για τα σοβαρά, σπίτι, ζημιές σε τρίτους από τροχαίο με ΙΧ.
Σε άλλες εποχές ίσως και να είχε νόημα αυτό που λες, πλέον δεν ισχύει επειδή αυτές οι μερικές εκατοντάδες ευρώ μαζεύονται δύσκολα.
Δεν λέω να ασφαλίσεις ένα ποδήλατο των 200 ευρώ αλλά όταν η τιμή του ξεπερνάει το χιλιάρικο (ή χιλιάρικα) τότε έχει νόημα.
Επίσης πολλοί έχουν πλέον παραπάνω από ένα ποδήλατο ή έχουν ποδήλατα για όλοη την οικογένεια. -
Νόμιζα πως ήταν ρητορικό το αρχικό ερώτημα. Ναι, Αθήνα κέντρο το κλέψαν, όχι πολύ βράδυ αλλά ήταν αρκετές ώρες. Πάντως άμα μπεις στη διαδικασία να κόψεις ιστό οδοσήμανσης, κόβεις και πέταλο...Ε και? Είχε κάνει τόσα χιλιόμετρα με αυτό που αφορμή για το επόμενο έψαχνε. Εγώ κλειδώνω παντού, με πέταλο καμιά φορά και με κανένα βοηθητικό συρματόσχοινο. Ντάξει άμα μου πεις άσε το στην Ομόνοια βράδυ, θα σου πω όχι. Έχω κλειδώσει όμως εκεί μέσα στην Ασία για κάνα δυωράκι μέρα. Γενικά η πιθανότητα να το κλέψουν παίζει πάντα. Με ένα σοβαρό πέταλο (ότιδήποτε άλλο είναι απλά ανούσιο) σε ένα καλό σημείο δεσίματος οι πιθανότητες πέφτουν δραματικά. Και με τις διαδρομές που κάνεις με το ποδήλατο, γίνεται απόσβεση του οπότε και να κλαπεί πάλι κερδισμένος θα είσαι από το να είχες κλειδωμένο σπίτι και να βλέπε φως μόνο για βόλτες. Για αυτό βλέπω κόσμο που ψωνίζει ποδήλατο με δόσεις και τρελαίνομαι...
Διαφωνω σε 2 σημεια :
- εγω πηρα το cube με δοσεις. Τι σημαινει αυτο;εδωσα 250 μπροστα κ τα υπολοιπα δοσεις.ειμαι gipsy?
- Το οτι κατι χανει την αξια του κ βγαζει τα λεφτα του ισχυει για τα παντα κ στα αυτ/τα το ιδιο. Καποις που εχει να δωσει 1.000 ευρω για ποδηλατο φανταζομαι διαθετει κ 50 ευρω/χρονο για ασφαλεια κλοπης η αν τυχον χτυπησει κ.λ.π. Μην τα ισοπεδωνεις ολα.
-
Ασφαλιση μαζι με του σπιτιου ειναι, και αφορα Malmö Σουηδια. Δεν ξερω τι ισχυει στην Ελλαδα γιατι εκει κλεβουν πολυ παπαρανω νομιζω.
Εδω στο ασφαλιζουν αν ειναι ξεκλειδωτο μεσα στο διαμερισμα, η κλειδωμενο στο γκαραζ, η κλειδωμενο εξω με 75% (minimum χασουρα 150 ευρω στον ιδιοκτητη) αν η κλειδωνια ειναι approved (Απο kryptonite πορτοκαλι και πανω). Και με μικροτερο ποσοστο αν η κλειδωνια ειναι της πλακας.Αυτο λες ισχυει για τα παντα, δλδ αν εχεις ασφαλεια κλοπης διαμερισματος που ξερει η ασφαλιστικη οτι δεν εδωσες ολα τα πραγματα σε ενα φιλο σου και δηλωσες διαρηξη και μετα πας διπλα στην ασφαλιστικη βολτες με τα ρουχα του φιλου σου τα οποια του πληρωσε η ασφαλιστικη ως κλεμμενα? ΟΙ ασφαλιστικες απατες ειναι μεγαλο θεμα και δεν αφορουν μονο τα ποδηλατα, γιαυτο το λογο επειδη οι ασφαλειες βασιζονται κυριως στην εντιμοτητα φερουν τεραστιες ποινες σε περιπτωση που πιαστεις να διαπρατεις ασφαλιστικη απατη.
*Το ποδηλατο μου κανει 1300 ευρω περιπου καινουργιο γιαυτο αγχωνομαι
-
Είναι αλλιώς στη Σουηδία.
Εδώ πολύ πρόσφατα είδαμε το πρώτο πρόγραμμα ασφάλισης αποκλειστικά για ποδήλατο και πάλι δεν ασφαλίζεται τίποτα αν είναι σε κοινόχρηστο χώρο ή γενικά έξω. (το μπαλκόνι, η αυλή, η πυλωτή, το κοινόχρηστο γκαράζ, ο κήπος, κλπ είναι στα «έξω»)Γενικά δεν το «έχουν» εδώ με την ασφάλιση, μόλις πείς κάτι σε αρχίζουν στα περί ελευθερίας, διαβολικών ασφαλιστικών κλπ μαλακιών.
Και μετά πάνε στους podilates.gr και κλαίγωνται στο ανάλογο τοπικό όταν τους το κλέψουν. -
Δεν εχεις αδικο... Εδω κοσμος παιρνει αμαξι 30.000Ευρω στην Ελλαδα και δε βαζει μικτη, στο ανασφαλιστο ποδηλατο θα κολησει?
Δε το ειχα σκεφτει ετσι για να πω την αληθεια.
-
Πόσεο σε χρεωνουν στο Malme για την ασφάλιση του σπιτιού με το ποδήλατο ;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πόσεο σε χρεωνουν στο Malme για την ασφάλιση του σπιτιού με το ποδήλατο ;;;Περιπου 10 Ευρω το μηνα για γκαρσονιερα 35τμ. Βασικα του ποδηλατου δεν ειναι εξτρα η ασφαλιση, ειναι μεσα ουτως η αλλως, γενικα οταν ασφαλιζεις σπιτι ασφαλιζεις και τα 'υπαρχοντα' σου εως 100.000 ευρω, και μεσα σε αυτα ειναι και το ποδηλατο, αλλα οχι οι μεταφερομενες ηλεκτρικες συσκευες (λαπτοπ, κινητο)
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Εδώ πολύ πρόσφατα είδαμε το πρώτο πρόγραμμα ασφάλισης αποκλειστικά για ποδήλατο και πάλι δεν ασφαλίζεται τίποτα αν είναι σε κοινόχρηστο χώρο ή γενικά έξω. (το μπαλκόνι, η αυλή, η πυλωτή, το κοινόχρηστο γκαράζ, ο κήπος, κλπ είναι στα «έξω»)Γενικά δεν το «έχουν» εδώ με την ασφάλιση, μόλις πείς κάτι σε αρχίζουν στα περί ελευθερίας, διαβολικών ασφαλιστικών κλπ μαλακιών.
Και μετά πάνε στους podilates.gr και κλαίγωνται στο ανάλογο τοπικό όταν τους το κλέψουν.Επειδή διαβάζω το συγκεκριμένο τοπικό, που λες, τα περισσότερα ποδήλατα που κλέβουν είναι είτε έξω σε δρόμο/στις δουλειές/ στο super market, είτε στις πυλωτές/εισόδους πολυκατοικιών. Δύο τρεις περιπτώσεις είναι που τους τα πήραν από βεράντα ή από το σπίτι. Και σίγουρα, αν μπουν σπίτι σου, δε θα είναι πρώτη προτεραιότητα το ποδήλατο. Κατά τ'άλλα, πάσχουμε όντως από ασφάλειες στα ποδήλατα και όχι μόνο.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Και μετά πάνε στους podilates.gr και κλαίγωνται στο ανάλογο τοπικό όταν τους το κλέψουν.Επειδή διαβάζω το συγκεκριμένο τοπικό, που λες, τα περισσότερα ποδήλατα που κλέβουν είναι είτε έξω σε δρόμο/στις δουλειές/ στο super market, είτε στις πυλωτές/εισόδους πολυκατοικιών. Δύο τρεις περιπτώσεις είναι που τους τα πήραν από βεράντα ή από το σπίτι. Και σίγουρα, αν μπουν σπίτι σου, δε θα είναι πρώτη προτεραιότητα το ποδήλατο. Κατά τ'άλλα, πάσχουμε όντως από ασφάλειες στα ποδήλατα και όχι μόνο.
Η αναφορά σαφώς και είναι καταχρηστική από μέρους μου, απλά ήθελα να τονίσω το γεγονώς της έλλειψης ασφαλιστικής παιδείας.
Όχι ότι η ασφάλεια είναι πανάκεια ή θα μας σώζει πάντα αλλά υπάρχει παράδειγμα ατόμου που του έκλεψαν όλα τα οικογενειακά ποδήλατα, μιλάμε για μεγάλο ποσό η συνολική απώλεια.Όταν λοιπόν έκατσα και έγραψα πριν από κάτι μήνες, σε άλλο ποδηλατικό φόρουμ, τί μπορεί να κάνει κάποιος, τί να αποφύγει, τί να προσέξει, πώς να προφυλαχθεί, ποιά είναι τα ψιλά γράμματα που πρέπει να προσέξει και κατά πόσο αξίζει να ασφαλιστεί χωρίς να αναφερθώ φυσικά σε καμμία απολύτως εταιρεία (δεν είμαι κάνα κοράκι) πέσαν να με φάνε κυριολεκτικά.
Το τί αηδίες έγραψαν δε λέγεται.
Η ζωή...ποδήλατο!