-
βασικά και τώρα σωλήνες με μούφες είναι απλά και οι μούφες είναι απο καρμπόν.
και οι σωλήνες δεν είναι πλέον απλοί σωλήνες, με το μέτρο, αλλά ειδικά σχεδιασμένοι για την χρήση και το εκάστοτε μέγεθος.όταν κυριαρχούσε το αλουμίνιο καταλάβαινα γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να έχουμε εγχώρια παραγωγή.
όμως με το καρμπόν υπάρχει εμπειρία απο παρόμοιες εφαρμογές (σκάφη κλπ) είναι αρκετά πιο εύκολο και προσβάσιμο υλικό και έχει περιθώριο κέρδους που επιτρέπει ευρωπαικά μεροκάματα. οπότε θα περίμενα μια σχετική αναζωογόνηση της εγχώριας βιοτεχνίας. -
Η fidusa δεν φτιαχνει carbon ποδήλατα
(βασικά μόνο αυτή έχουμε που φτιάχνει ποδήλατα γενικά)
-
φτιάχνει αλλά δεν νομίζω οτι είναι όλα ελληνικής παραγωγής και εξέλιξης.
αυτό που λέω είναι οτι περίμενα απο περισσότερους να εμπλακούν και να έχουμε μεγαλύτερο όγκο παραγωγής, όχι οτι δεν φτιάχνει κανείς στην Ελλάδα.άμα κάποιος είναι αρκετά υπομονετικός και έχει σχετικό μηχανολογικό υπόβαθρο μπορεί μέχρι και στο γκαράζ του να φτιάξει σκελετό για ιδία χρήση.
σε βιοτεχνική κλίμακα έθεσα το προβληματισμό μου. -
Είχα την εντύπωση οτι όλοι οι άλλοι απλά συναρμολογούν στην ελλάδα και επισης οτι είναι ο μόνος που φτιάχνει custom ποδήλατα.
Για βιοτεχνία θες φράγκα και κανένας δεν βάζει.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
.Δεν ειναι ακριβώς έτσι .... Αυτο γινόταν στην αρχή τώρα γίνεται κάπως έτσι : http://www.youtube.com/watch?v=2nVbmcns ... re=related (στο 4.00')
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Είχα την εντύπωση οτι όλοι οι άλλοι απλά συναρμολογούν στην ελλάδα και επισης οτι είναι ο μόνος που φτιάχνει custom ποδήλατα.Για βιοτεχνία θες φράγκα και κανένας δεν βάζει.
Ο Γιωργος Βογιατζης ειναι εξαιρετικός Κατασκευαστης και φυσικά τα κατασκευάζει ο ίδιος .....
Μακάρι να είχαμε κι άλλους τέτοιους στη χώρα μας .... -
Βρήκα και αυτόν (κατασκευαστή).
http://www.facebook.com/pages/Grammario ... 6873285576
Carbon κιετσ.
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
.Δεν ειναι ακριβώς έτσι .... Αυτο γινόταν στην αρχή τώρα γίνεται κάπως έτσι : http://www.youtube.com/watch?v=2nVbmcns ... re=related (στο 4.00')
ακριβώς τη διαδικασία του video περιγράφω.
single lay up δεν νομίζω οτι υπάρχουν, ή αν υπάρχουν είναι σε μοναδικά και πανάκριβα αγωνιστικά.
j.marr δεν νομίζω οτι θέλει κάποια τρελή επένδυση. έχω δει εσωτερικά εργοστασίων στη Κίνα και τα περισσότερα βήματα γίνονται στο χέρι. φτάνουν να πουλάνε 500-600 ευρώ το σκελετό με πάνω απο 100% κέρδος. νομίζω κάπου εκεί τιμολογιακά υπάρχει βιώσιμος χώρος για μερικές βιοτεχνίες με σφιχτή οργάνωση και καλή υποστήριξη.
βέβαια αυτά δεν έγιναν στις καλές εποχές, τώρα είναι απολύτως αδύνατο να γίνουν. -
Για να μη λέτε ότι βάζουμε μόνο ξένα βιδεάκια:
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
j.marr δεν νομίζω οτι θέλει κάποια τρελή επένδυση. έχω δει εσωτερικά εργοστασίων στη Κίνα και τα περισσότερα βήματα γίνονται στο χέρι. φτάνουν να πουλάνε 500-600 ευρώ το σκελετό με πάνω απο 100% κέρδος. νομίζω κάπου εκεί τιμολογιακά υπάρχει βιώσιμος χώρος για μερικές βιοτεχνίες με σφιχτή οργάνωση και καλή υποστήριξη.
βέβαια αυτά δεν έγιναν στις καλές εποχές, τώρα είναι απολύτως αδύνατο να γίνουν.Δεν μιλάμε για εκατομμύρια αλλα κάμποσες χιλιάδες τις θές. Απο CAD/CAE (τιμές ) για το σχεδιασμό μέχρι μισθούς μηχανικών κλπ κλπ.
Και βέβαια θές και μια αγορά διατεθειμένη να πληρώσει και δυστυχώς δεν έχουμε όνομα στην ποδηλασία.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Για να μη λέτε ότι βάζουμε μόνο ξένα βιδεάκια:To 2o κομμάτι που παίζει τι είναι? Γαμεί
-
Μαντέψτε ποιανού είναι το παρακάτω πόδι...
Τον ματιάσαμε τον άνθρωπο.
-
Μπα, δε φταίτε εσείς, αφού το έπαθα πριν τη δημοσίευση των φωτογραφιών. Άντε να αναρρώσω, γιατί δεν κρατιέμαι. Θέλω χώματα, πολλά χώματα!
-
Σαβουρώθηκες?
Νταξ' τουλάχιστον νάρθηκα βλέπω κι όχι γύψο, καλό είναι αυτό.
Περαστικά. -
Μερσί!
Πρώτη βόλτα με το θεριό και το πήγα σε διαδρομή downhill. Δεν είμαι για τέτοια πράγματα στα γεράματα, α πα πα πα! -
Πούλα το στον κοβαθε
-
Λοιπόν, αυτές τις μέρες που έψαξα λίγο το θέμα έχω μπει και σε άλλο ένα δίλημμα...
Έχει κανείς εμπειρία από 29άρι?
Πάντως παίζουν γενικά απίστευτες προσφορές, πχ:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=64991με το ξακουστό Magic Link...
Βέβαια δε ξέρω τι γίνεται άμα σου χαλάσει αυτό το πράμα.
-
-
Καλα το crc ειναι μεχρι και επικίνδυνο αν εχεις 'φορτισμένη' πιστωτική
Ρε κοβαθε 29er σε XL σκελετό? Το λες και αρμα μάχης
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Mπορεί να φανώ προκλητικός τώρα, μπορεί να χαρακτηριστώ ακόμα και μισάνθρωπος, αλλά καμία σχέση. Ένα προβληματισμό εκφράζω και ας πέσετε να με φάτε. Μιλάω για το παιδί που έχασε τα πόδια του στην Κωνσταντινουπόλεως από το τραίνο πρόσφατα και για τον οποίον έγινε και συναυλία συμπαράστασης μόλις χτες. Αυτό που με βάζει σε σκέψεις ειναι η αντιμετώπιση του γεγονότος ως ατυχία/κακή στιγμή και του θύματος ως αναξιοπαθούντα. Διάολε, σε μια από τις κεντρικότερες διαβάσεις τραίνου βρισκόταν, φυλασσόμενη κανονικά με μπάρες, πώς βρέθηκε στο διάβα του επειδή 'γυρισε να χαιρετήσει έναν φίλο του και δεν το είδε'? Και δε φτάνει αυτό, κανένα ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ σάιτ δεν έβαλε μια παραγραφούλα στο τέλος που να λέει 'προσοχή! επειδή η κακιά στιγμή παραμονεύει για όλους, γι' αυτό μην κυκλοφορείτε με τα ποδήλατά σας σαν παρτάλια, σεβαστείτε τον ΚΟΚ και μην προκαλείτε με την οδήγησή σας'.
Δυστυχώς κατά πώς φάινεται η νοοτροπία δεν πρόκειται να αλλάξει και γι' αυτό ευθύνονται και τα διάφορα ΜΜΕ, μπλογκς κτλ που παρουσιάζουν την κατάσταση ως 'ποδήλατο vs κακών αυτοκινήτων κτλ', 'οικολογία vs κακοί-ΙΧήδες-που-καταναλώνουν-άσκοπα-ενέργεια' κτλ. Η μόνη ελπίδα που έχω ειναι να ξεφουσκώσει λίγο αυτή η μόδα, για να ξεχωρίσει και η ήρα από το στάρι (να μην τσουβαλιάζουμε, υπάρχουν σαφώς και συνειδητοποιημένοι, απλα έχουν χαθεί λίγο μέσα στη μάζα των freeday), γιατί αν περιμένω να αλλάξει κάτι στην παιδεία των χρηστών, θα περιμένω πάρα πολύ.
Μπορείτε να υποστηρίξετε οτι δεν ειναι έτσι όπως τα λέω, αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο για τους χιλιάδες πραγματικά αναξιοπαθούντες των δρόμων μας καθε χρόνο, οι οποίοι έμειναν στην ιστορία σαν μια απλή στατιστική. Βλέπεις το να περάσει η νταλίκα από πάνω σου στην Πατρών-Κορίνθου και να σε κάνει λιώμα αφήνοντας τα παιδιά σου ορφανά είναι λίγο... πασέ. Αν ήσουν με ποδήλατο, γινεσαι ήρωας.
Τεσπα, μακάρι το παιδί να ξεπεράσει τα προβλήματά του και μακάρι να είναι ο τελευταιος που παθαίνει κάτι τέτοιο, αλοιμονο αν ευχόμουν κάτι αντίθετο. Οι αλήθειες όμως να λέγονται...
Η ζωή...ποδήλατο!