-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η διαφορά ενός WRC (αλλά και πιο ταπεινών αγωνιστικών αυτοκινήτων) με ένα τζιπ είναι χαοτική ακόμα και αν το τζίπ έχει παραπάνω υποδύναμη.
Μετά
Όταν μιλάμε για διαφορές στην τιμή της τάξης του 600% περιμένεις κάτι πολύ περισσότερο από το ακριβό κομμάτι ακόμα και αν είσαι χαλαρός περιπατητής.
Και δεν σου βάζω τις ανηφόρες όπου και ο καλύτερος αθλητής χωρίς επιλογή κλειδώματος της πίσω ανάρτησης (απαράδεκτο για ποδήλατο που κάνει κοντά στα 3000 ευρώ) θα την βρεί δύσκολα ακόμα και από ερασιτέχνη με καλή φυσική κατάσταση.Χωρίς διάθεση να σε προσβάλω
Δεν ξέρω από πιο κομμάτι του κειμένου 'γελάς' αλλά υποθέτω απο αυτό που τονίζεις.
Λοιπόν λοκατζή έχω να σου πω ό,τι με την σειρά μου χωρίς να θέλω να σε προσβάλω φαίνεται να είσαι επιεικώς άσχετος με αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Παρακολουθώ αγώνες αυτοκινήτου 30 χρόνια τώρα από κοντά φυσικά, στο φυσικό τους χώρο, στις κερκίδες των βουνών και λόγω ό,τι εκεί είμαστε λίγοι (μια οικογένεια ένα πράγμα) έχουμε αρκετοί από εμάς την τύχη να έχουμε κάτσει στο δεξιό μπακετ αγωνιστικού αυτοκινήτου (όλων των επιπέδων) για μια γρήγορη βόλτα από φίλους οδηγούς.
Ξαναγράφω λοιπόν με πλήρη συναίσθηση του τι γράφω ό, τι η διαφορά ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου επιπέδου WRC αλλά και πιο κάτω GrA, GrN, σε σχέση με ένα τζιπ ακόμα και μεγαλυτερης δύναμης είναι χαοτική υπέρ των αγωνιστικών φυσικά.Αν έχει αντίρηση άνοιξε ένα θέμα στα αγωνιστικά τοπικ του φορουμ (στα οποία αν δε κάνω λάθος δεν σε έχω δει-διαβάσει ποτέ) για να τα πούμε εκεί.
edit
Βρε λοκατζή η ανορθογραφία της ιπποδύναμης που έκανα σου έφερε γέλια;
Όχι δε με πρόσβαλες καθόλου.
Είναι δυνατόν να με προσβάλει μια τόσο ουσιαστική παρατήρηση... -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αμα δεν θες να τον προσβάλεις να του το στείλεις σε pmΚαι πως θα τον 'θαυμάσουν' οι άλλοι αν μου στείλει pm;
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
edit
Βρε λοκατζή η ανορθογραφία της ιπποδύναμης που έκανα σου έφερε γέλια;
Όχι δε με πρόσβαλες καθόλου.
Είναι δυνατόν να με προσβάλει μια τόσο ουσιαστική παρατήρηση...Ο συνδυασμός του 'παραπάνω' με το 'υπό' ήταν η αιτία του σχολίου.
-
thvarveris έχω κάποιες παρατηρήσεις στα λεγόμενά σου.
1ον σχετικά με την έλλειψη κλειδώματος. αυτή είναι επιλογή και όχι αδυναμία. βασικά κλείδωμα έχουν οι φθηνότερες αναρτήσεις. οι καλύτερες, και ακριβότερες, έχουν πλατφόρμα. πλατφόρμα σημαίνει οτι η ανάρτηση παραμένει ενεργή αλλά στη διέγερση απο τη δύναμη στο πετάλι αντιδρά σκληραίνοντας. αν η ανάρτηση ήταν σωστά ρυθμισμένη για το βάρος σου και επέλεγες τη πλατφόρμα στις ανηφόρες κάτι δεν πήγαινε καλά με την ανάρτηση και ήθελε σέρβις/έλεγχο ΙΜΗΟ.
2ον ΗΤ και FS είναι 2 διαφορετικές υλοποιήσεις. αυτό σημαίνει οτι έχουν διαφορετική αίσθηση και θέλουν διαφορετική οδήγηση. όπως ένα πισωκίνητο οδηγείται διαφορετικά απο ένα εμπροσθοκίνητο και διαφορετικά απο ένα 4χ4. μην περιμένεις με μια βόλτα να είσαι έτοιμος να εκμεταλλευτείς τα δυνατά σημεία του fs. περιληπτικά λέω οτι στο fs πρέπει να κάθεσαι στη σέλα στις ανηφόρες και να δουλεύεις με ομαλές περιστροφές αντί για φουλ δύναμη σαν να σφυρηλατείς το πετάλι.
3ον η τιμή, όπως πολύ καλά ξέρεις, είναι θέμα περισσότερο marketing παρά τεχνολογίας. η Specialized είναι μεν καλή αλλά όχι τοπ απο άποψη τεχνολογίας αναρτήσεων πλέον. φυσικά οι τιμές τις παραμένουν στο θεό. μπορείς να κοιτάξεις σε ibis, santa cruz, niner, intense, giant κλπ εταιρίες που έχουν παρεμφερείς υλοποιήσεις του dw-link αν θέλεις να πάρεις το καλύτερο αυτή τη στιγμή.η συγκεκριμένη υλοποίηση προσφέρει εξαιρετικά αποδοτικό πετελάρισμα και με αμορτισέρ χωρίς πλατφόρμα ενώ συμπεριφέρεται σχεδόν άψογα και στο τομέα της ευαισθησίας στο υποκείμενο τεραίν.φυσικά τα ht είναι και αυτά αξιόλογα ποδήλατα και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει σημαντικές προόδους τόσο σε γεωμετρία όσο και στην επιλεγμένη χρήση υλικών ώστε να πετυχαίνουν ένα πολύ καλό συνδυασμό μεταξύ αποδοτικότητας/ακαμψίας και άνεσης.
όποιος κάτσει να διαβάσει λίγο και να δει τι κυκλοφορεί απο τεχνολογία, πέρα απο το όνομα μάρκας, δύσκολα θα βρεθεί προ εκπλήξεως ή με κάτι κακό.
-
Ένα ποδηλατάκι είπαμε να πάρουμε ρε παιδιά
Άμα μαλώσουμε για τα ποδήλατα . Θα μου πεις, εδώ μαλώσαμε για τον καηφέΕυχαριστώ άπαντες για τις συμβουλές προ 3 εβδομάδων. Τώρα κατάλαβα στην πράξη, τα περί κλειδώματος, περιφερειακών κλπ.
Ακόμα και το hillmaster μου, είναι χαοτικά καλύτερο από το ποδήλατο του ανηψιού μου(made in laterna).Κάνω σχεδόν καθημερινά 17-20χλμ.
υ.γ. οι ανηφόρες με σκοτώνουν -
Από 0 σε 17/ημέρα;
Μπήκες στα βαθειά αγαπητέ.Προτείνω σαν επόμενη κίνηση να σιγουρευτείς ότι η σέλα σου 'κάνει' και δε σε ενοχλεί, εφόσον είσαι και τόσο χρόνο ημερησίως στο ποδήλατο.
Για τις ανηφόρες, δώσε λίγο χρόνο στο σώμα σου.
-
Για τις ανηφόρες ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσεις ακόμα πιο κοντή ταχύτητα και να κάνεις πιο πολλές πενταλιές ανά λεπτό, νομίζω το σωστό αποδοτικό νούμερο είναι 75 σαλ! (που εμένα μου φαίνεται πολύ γιατί μάλλον είμαι diesel, ροπάτος και αργόστροφος). Και να αποδεχτείς την σημαντική μείωση της ταχύτητας.
Σίγουρα πάντως θα δεις μεγάλη βελτίωση στις αντοχές σου πολύ γρήγορα αφού στις πρώτες μέρες έχεις την πιο μεγάλη βελτίωση.
Σιγουρέψου και για τη σωστή ρύθμιση σέλλας (ύψος, μπρος πίσω) και τιμονιού. Φούσκωνε και καλά τα λάστιχα, και κάτι παραπάνω αν είσαι κυρίως άσφαλτο. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
υ.γ. οι ανηφόρες με σκοτώνουν
είναι όμως ότι καλύτερο.
εγώ όπου βλέπω ανηφόρα την ανεβαίνω, για άσφαλτο μιλάω.
Από 0 σε 17/ημέρα;
Μπήκες στα βαθειά αγαπητέ.17 χλμ σε ίσιωμα δεν είναι πολλά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...είναι όμως ότι καλύτερο.
17 χλμ σε ίσιωμα δεν είναι πολλά.Οι ανηφόρες δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα γόνατα ειδικά αν είναι αγύμναστος και αν κάνει λίγες γερές πενταλιές αντί πολλές πιο εύκολες.
17χλμ για κάποιον υπέρβαρο με παραμελημένο τρόπο ζωής και ανύπαρκτη φυσική κατάσταση είναι μια χαρά πολλά. Αν ήταν και με κανένα παλιό ασυντήρητο ποδήλατο που στο ίσιωμα είναι σαν να πηγαίνεις ανηφόρα με καινούργιο καλό τότε θα ήταν και πάρα πολλά.
Εσύ είσαι για να ενθαρρύνεις τον άλλον... -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
thvarveris έχω κάποιες παρατηρήσεις στα λεγόμενά σου.
1ον σχετικά με την έλλειψη κλειδώματος. αυτή είναι επιλογή και όχι αδυναμία. βασικά κλείδωμα έχουν οι φθηνότερες αναρτήσεις. οι καλύτερες, και ακριβότερες, έχουν πλατφόρμα. πλατφόρμα σημαίνει οτι η ανάρτηση παραμένει ενεργή αλλά στη διέγερση απο τη δύναμη στο πετάλι αντιδρά σκληραίνοντας. αν η ανάρτηση ήταν σωστά ρυθμισμένη για το βάρος σου και επέλεγες τη πλατφόρμα στις ανηφόρες κάτι δεν πήγαινε καλά με την ανάρτηση και ήθελε σέρβις/έλεγχο ΙΜΗΟ.
2ον ΗΤ και FS είναι 2 διαφορετικές υλοποιήσεις. αυτό σημαίνει οτι έχουν διαφορετική αίσθηση και θέλουν διαφορετική οδήγηση. όπως ένα πισωκίνητο οδηγείται διαφορετικά απο ένα εμπροσθοκίνητο και διαφορετικά απο ένα 4χ4. μην περιμένεις με μια βόλτα να είσαι έτοιμος να εκμεταλλευτείς τα δυνατά σημεία του fs. περιληπτικά λέω οτι στο fs πρέπει να κάθεσαι στη σέλα στις ανηφόρες και να δουλεύεις με ομαλές περιστροφές αντί για φουλ δύναμη σαν να σφυρηλατείς το πετάλι.
3ον η τιμή, όπως πολύ καλά ξέρεις, είναι θέμα περισσότερο marketing παρά τεχνολογίας. η Specialized είναι μεν καλή αλλά όχι τοπ απο άποψη τεχνολογίας αναρτήσεων πλέον. φυσικά οι τιμές τις παραμένουν στο θεό. μπορείς να κοιτάξεις σε ibis, santa cruz, niner, intense, giant κλπ εταιρίες που έχουν παρεμφερείς υλοποιήσεις του dw-link αν θέλεις να πάρεις το καλύτερο αυτή τη στιγμή.η συγκεκριμένη υλοποίηση προσφέρει εξαιρετικά αποδοτικό πετελάρισμα και με αμορτισέρ χωρίς πλατφόρμα ενώ συμπεριφέρεται σχεδόν άψογα και στο τομέα της ευαισθησίας στο υποκείμενο τεραίν.φυσικά τα ht είναι και αυτά αξιόλογα ποδήλατα και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει σημαντικές προόδους τόσο σε γεωμετρία όσο και στην επιλεγμένη χρήση υλικών ώστε να πετυχαίνουν ένα πολύ καλό συνδυασμό μεταξύ αποδοτικότητας/ακαμψίας και άνεσης.
όποιος κάτσει να διαβάσει λίγο και να δει τι κυκλοφορεί απο τεχνολογία, πέρα απο το όνομα μάρκας, δύσκολα θα βρεθεί προ εκπλήξεως ή με κάτι κακό.
Το θέμα με την πλατφόρμα των αναρτήσεων που μου λές μου το είπε και ο ιδιοκτήτης προτού το καβαλήσω για να με βάλει στο θέμα. Παρόλα αυτά (και παρόλο ό,τι δεν έκανα ορθοπεταλιά) ένοιωθα πάντα μια ενδοτικότητα από την πίσω ανάρτηση. Γυρίζοντας ρώτησα και το ιδιοκήτη για να δω μήπως έκανα καμιά κουταμάρα, μου είπε ό,τι και αυτός το ίδιο νοιώθει και δεν του αρέσει και πολύ αυτό.
Δεν είμαι και σουπερ ειδικός στην τεχνολογία ποδηλάτου. Η αλήθεια είναι ό,τι την Specialized την είχα βάλει πολύ ψηλά στην εκτίμηση μου (ακούγοντας άλλους πιο ειδικούς από μένα) και περίμενα όταν θα κατέβω από το ποδήλατο να μου έχει μείνει μια πιο θετική γεύση από αυτή που τελικά μου έμεινε. Δεν έγινε έτσι και για αυτό τα έγραψα αυτά.
Πριν από λίγο ρώτησα και κάποιον άλλον φίλο που καβάλησε το ποδήλατο και που έχει πολύ μεγάλη πείρα από hard ποδήλατα. Τα ίδια πάνω-κάτω μου είπε ό,τι ένοιωσε. Δεν ξέρω, μπορεί να παίζει ρόλο και η συνήθεια.Τώρα τελευταία έχει σκάσει μύτη στην γειτονιά ένας τύπος (έχει παντρευτεί γειτονοπούλα) με δύο Specialized ένα S-Works Stumpjumper του 2009 (hard) και μια κούρσα Tarmac S- Works της ίδιας χρονιάς.
Δεν έχω θάρρος ακόμα για να ζητήσω τουλάχιστον το MTB για βόλτα για να δω διαφορά. Αργότερα, μπορεί για να δω πως είναι και το σκληρό Specialized. Πάντως ο ίδιος μου είπε ό,τι το θεωρεί καλύτερο (για τα γούστα του) από το αντίστοιχο Epic το οποίο είχε πριν.
Θα δούμε, κουβέντα να γίνεται. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για τις ανηφόρες ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσεις ακόμα πιο κοντή ταχύτητα και να κάνεις πιο πολλές πενταλιές ανά λεπτό, νομίζω το σωστό αποδοτικό νούμερο είναι 75 σαλ! (που εμένα μου φαίνεται πολύ γιατί μάλλον είμαι diesel, ροπάτος και αργόστροφος). Και να αποδεχτείς την σημαντική μείωση της ταχύτητας.
Σίγουρα πάντως θα δεις μεγάλη βελτίωση στις αντοχές σου πολύ γρήγορα αφού στις πρώτες μέρες έχεις την πιο μεγάλη βελτίωση.
Σιγουρέψου και για τη σωστή ρύθμιση σέλλας (ύψος, μπρος πίσω) και τιμονιού. Φούσκωνε και καλά τα λάστιχα, και κάτι παραπάνω αν είσαι κυρίως άσφαλτο.55psi έχω στα λάστιχα, και είναι σαφώς καλύτερα από τα 50 που είχα πριν. Αυτά στην άσφαλτο. Στο χώμα τραντάζεται λίγο περισσότερο. Σέλα και τιμόνι έχουν ρυθμιστεί, από το μαγαζί. Εάν είναι λάθος, πως μπορώ να το ξέρω;
είναι όμως ότι καλύτερο.
Από 0 σε 17/ημέρα;
Το χωριό μου, είναι γεμάτο ανηφόρες κατηφόρες. Δεν έχει flat διαδρομές. Μιλάμε τώρα για ανηφόρες στυλ Αη-Γιάννη κλπ κλπ. Όποιος έχει επισκεφτεί τη Σιθωνία, καταλαβαίνει τι εννοώ.
Οι ανηφόρες δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα γόνατα ειδικά αν είναι αγύμναστος και αν κάνει λίγες γερές πενταλιές αντί πολλές πιο εύκολες.
17χλμ για κάποιον υπέρβαρο με παραμελημένο τρόπο ζωής και ανύπαρκτη φυσική κατάσταση είναι μια χαρά πολλά. Αν ήταν και με κανένα παλιό ασυντήρητο ποδήλατο που στο ίσιωμα είναι σαν να πηγαίνεις ανηφόρα με καινούργιο καλό τότε θα ήταν και πάρα πολλά.
Εσύ είσαι για να ενθαρρύνεις τον άλλον...Έτσι την έπαθα όταν ξαναξεκίνησα το τρέξιμο... Έτρεχα 8-9 χλμ
Αλλά παρά το υπέρβαρο και αγύμναστο της υπόθεσης, δεν μου φαίνονται πολλά τα χλμ. Δεν αισθάνομαι ότι γυμνάζεται η κερδιά μου πολύ. Σε σχέση με το τρέξιμο, οι σφιγμοί δεν αυξάνονται τόσο. Τους μετράω με καταγραφικό. Και για να πάω με το 65% των μεγίστων, την ακούνε οι τετρακέφαλοί μου.. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εσύ είσαι για να ενθαρρύνεις τον άλλον...
δεν ήταν πρόθεση μου να τον αποθαρρύνω.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν αισθάνομαι ότι γυμνάζεται η κερδιά μου πολύ. Σε σχέση με το τρέξιμο, οι σφιγμοί δεν αυξάνονται τόσο. Τους μετράω με καταγραφικό. Και για να πάω με το 65% των μεγίστων, την ακούνε οι τετρακέφαλοί μου..Ή θα πρέπει να πας πιο γρήγορα (σε ταχύτητα) ή θα πρέπει να κάνεις πεντάλ πιο γρήγορα (πιο κοντή σχέση με πιο συχνές πενταλιές) ή και τα δύο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
είναι όμως ότι καλύτερο.
Από 0 σε 17/ημέρα;
ΣΩΣΤΟ
εκανα 25 προχτες, και τα 12 που ήταν μισα μισά (ανηφόρα κατηφόρα) με πέθαναν.... -
Προχτές Τετάρτη βράδυ, έβγαλα για πρώτη φορά το ποδήλατό μου (ένα από τα 3 ), για οργανωμένη εξόρμηση με την κίνηση ποδηλατών Περιστερίου Περιστεροπεταλιές...Διαδρομή από το άλσος Περιστερίου (αφετηρία) στον Κολωνό (προορισμός). Μαζευτήκαμε πολλοί (γύρω στα 120 ποδήλατα). Πολύ καλή η οργάνωση από τα παιδιά της κίνησης, επιτηρούσαν διασταυρώσεις, κεντρικούς δρόμους κλπ. Είδα πολλά καινούρια, καλά ποδήλατα στο γκρουπ. Οι περισσότεροι είχαν ποδήλατα των 500-1000 ευρώ. Αρκετά μικρά παιδιά επίσης συμμετείχαν, θεωρητικά με την επίβλεψη ενηλίκων. Μου έκανε εντύπωση ότι στα όρια του Δήμου Αθηναίων και για όσο κινούμασταν εντός αυτών μας συνόδευαν αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες, για την ασφάλειά μας. Γενικά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και σίγουρα θα την επαναλάβω σε επόμενη εξόρμηση των παιδιών. Το μόνο που παρατήρησα σε μένα, ήταν ένας μέτριας έντασης πόνος στην περιοχή του αυχένα μετά την ποδηλασία που δεν έχω καταλάβει αν οφειλόταν στη λανθασμένη (ενδεχομένως) στάση του σώματος στο ποδήλατο ή στο ότι δεν είμαι συνηθισμένος να καβαλάω ποδήλατο επί 2ωρο...
-
γεια σας παιδιά. έχω ξαναζητήσει κάποιες συμβουλές σε αυτό thread και θα ήθελα να με ξαναβοηθήσετε. Όπως είχα πει θέλω να αγοράσω ένα mtb για ανάβαση αλλά και κατάβαση (δύσκολα μονοπάτια). έχω δει 2 orbea. αυτό και αυτό. δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω ποδήλατο με πίσω ανάρτηση. το δεύτερο ξεπερνάει λίγο το budget μου αλλά μου αρέσει πολύ. αν θέλετε μπορείτε να μου προτείνετε και άλλα (300-500€). ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης hippo έγραψε:
γεια σας παιδιά. έχω ξαναζητήσει κάποιες συμβουλές σε αυτό thread και θα ήθελα να με ξαναβοηθήσετε. Όπως είχα πει θέλω να αγοράσω ένα mtb για ανάβαση αλλά και κατάβαση (δύσκολα μονοπάτια). έχω δει 2 orbea. αυτό και αυτό. δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω ποδήλατο με πίσω ανάρτηση. το δεύτερο ξεπερνάει λίγο το budget μου αλλά μου αρέσει πολύ. αν θέλετε μπορείτε να μου προτείνετε και άλλα (300-500€). ευχαριστώ.ποιο και ποιο ;
-
Το πράσινο και το μπλε.
-
-
Αν κάνεις και καταβάσεις τότε το 2ο.
Αν τα μονοπάτια είναι σχετικά άνετα τότε μια χαρά είναι κ το 1ο.
Η ζωή...ποδήλατο!