-
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Εγω πηρα τηλεφωνο και μου τα εφεραν σπιτι.ναι ρε... αλλά αυτό δε το γράφουν στο τόπικ με τα ποδήλατα....!!!!!!
είναι unrelevant που λένε .....
-
δε χρειάζεται να χάνεις κιλά
και μόνο που μπορείς να πας κάπου με το όχημα σου χωρίς τη πεθερά θα ζήσεις περισσότερο.
μάλιστα αν έχει και το seal of disapproval παίζει να της κόβει χρόνια και να σου δίνει μέρες.@thvarveris
το yearly MSRP μένει σχεδόν το ίδιο, αλλά το περσινό σηκώνει περισσότερο παζάρι. εξού και η μεγαλύτερη έκπτωση. -
Α είναι και αντίστροφη η εξίσωση δλδ;
-
ας ψοφήσει αυτή και θα έρθει και η απόδειξη της ισοδυναμίας.
-
Ένας φίλος πήρε ένα κάπως περίεργης γεωμετρίας και όψης ποδήλατο. Μάρκα Electra μοντέλο Townie 21D και μοιάζει λίγο σαν τσόπερ.
To ποδήλατο είναι της φωτό αλλά σε άλλο χρώμα.
Υποτίθεται είναι πολύ άνετο γιατί πατάς καλά κάτω (σχεδιασμός flatfoot), το τιμόνι είναι ψηλά και δεν σκύβεις και τα πεντάλια είναι τοποθετημένα πιο μπροστά. Η όλη στάση είναι διαφορετική. Δεν ξέρω τι πιάνει σαν απόδοση αλλά ο ίδιος που είχε να κάνει ποδήλατο χίλια χρόνια το βρήκε πολύ άνετο και ξεκούραστο. Αγοράστηκε με κύριο σκοπό να πηγαίνει καμιά βόλτα στα κοντινά (νοτίων προαστίων) και να συνοδεύει τον 6χρονο γιο του στις ποδηλατικές του εξορμήσεις.
Δεν ξέρω πως θα μου φανεί όταν το δοκιμάσω αυτές τις μέρες αλλά αρχικά μου φαίνεται και βαρύ (14,9 κιλά) και άσχημο (μοιάζει σαν dirt ή σαν παιδικό αλλά αν σκεφτείτε ότι οι ρόδες είναι κανονικές 26άρες μάλλον είναι τεράστιο, μη αρμονικό και δυσανάλογο) και ακριβό για να έχει τη φτηνή σειρά Tourney της Shimano (αν και ο φίλος μου το πήρε σε τιμή πολύ καλύτερη από τα 480-460 που ζητάει το οικονομικό κατάστημα από όπου δανείστηκα την φωτό).
Τα ξέρει κανείς αυτά και τί νομίζετε;; -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
και μόνο που μπορείς να πας κάπου με το όχημα σου χωρίς τη πεθερά θα ζήσεις περισσότερο.
μάλιστα αν έχει και το seal of disapproval παίζει να της κόβει χρόνια και να σου δίνει μέρες.@thvarveris
το yearly MSRP μένει σχεδόν το ίδιο, αλλά το περσινό σηκώνει περισσότερο παζάρι. εξού και η μεγαλύτερη έκπτωση.τη μάμησα.... τα σουβλάκια στης πεθεράς μου τα πηγα!!!!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το yearly MSRP μένει σχεδόν το ίδιο, αλλά το περσινό σηκώνει περισσότερο παζάρι. εξού και η μεγαλύτερη έκπτωση.Σίγουρα.
Εγώ για να σου πω την αλήθεια έχω πλευρίσει έναν πιτσιρικά που έχει αγοράσει ένα Ideal Traxer του 2010 και θέλει να πάρει carbon του χρόνου. Τ
Το Traxer μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι ζήτημα αν θα έχει κάνει 100χλμ και εκείνα αυστηρά στην άσφαλτο. Το ξεσκονίζει όλη μέρα και το έχει μέσα στο σαλόνι του.
Βλέπει το δικο μου με δυο δάχτυλα λάσπη επάνω και τον πιάνει τρεμούλα
Λοιπόν το πήρε φέτος 1000 ευρώ τον έχω ψήσει μέχρι τώρα στα 580 για του χρόνου το καλοκαίρι.
Τώρα που βγαίνει και με 10αρα κασέτα θα τον αρχίσω στο ψηστήρι για να κατέβει.
Τι να κάνουμε
Όλοι να βολευτούμε. Και αυτός να κάνει το κομμάτι του και εγώ να βολευτώ. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σε λίγο φεύγω για ποδηλατάκι από Ελληνικό μέχρι Βουλιαγμένη + μπανάκι.
εγω χτες πήγα με το ποδήλατο να πάρω σουβλάκια...
Δεν αδυνατίζω μάλλον έτσι?Αν μένεις Πετρούπολη και παίρνεις σουβλάκια από το Ελληνικό μια χαρά αδυνατίζεις.
Εγώ πάντως δεν το έκανα για το αδυνάτισμα (πόσο πιο πολύ; ), αλλά γιατί μ' αρέσει. Και η σημερινή βολτούλα μετά μπάνιου ήταν πολύ ωραία. Σχεδόν ευχαριστήθηκα που δεν πέταγε ο Κιθαιρώνας. Είναι ωραίο να έχεις επιλογές.
Νταξ, σχεδόν, μην τα γ@μάμε όλα.
-
#$%@#$^%$^$%&%&^*&^!$!@#$!#!
Πρέπει να οδηγήσω επειγόντως κάτι με ανάρτηση
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πρέπει να οδηγήσω επειγόντως κάτι με ανάρτησηΤι έγινε, στράβωσες καμιά ζάντα ή άρπαξε ο σκελετός (εννοώ ο δικός σου, καμιά σπονδυλική στήλη, κανένας γοφός κλπ)....
-
Στους αλουμινένιους σκελετούς ποιο είναι το καλύτερο κράμα το 6061 ή το 7005; Και σε τί είναι καλύτερο το καθένα....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στους αλουμινένιους σκελετούς ποιο είναι το καλύτερο κράμα το 6061 ή το 7005; Και σε τί είναι καλύτερο το καθένα....Από τα ολίγα που ξέρω΅.
Το 6061 είναι ένα κράμα αλουμινίου που υπέρέχει το μαγνήσιο το πυρίτιο ενώ στο 7005 υπερέχει ο ψευδαύργυρος.
Το πρώτο θεωρείται πιο εύκαμπτο το δεύτερο πιο σκληρό.Επίσης το κράμα 6061 νομίζω ό,τι είναι πιο δύσκολο τόσο στην επεξεργασία του όσο στις κολλήσεις, ενώ το 7005 πιο απλό και στο ένα και στο άλλο.
Πάντως το 7005 είναι πιο καινούργιο (τουλάχιστον στην κατασκευή ποδηλάτων). Θεωρητικώς τουλάχιστον θεωρείται καλύτερο αλλά νομίζω και πρακτικώς.Τώρα
Εγώ σε m/b έχω οδηγήσει και το ένα και το άλλο σε παραπλήσια μοντέλα. Το μόνο που αντιλαμβάνεσαι είναι ό,τι το 6061 είναι πιο ελαστικό (ενδοτικό) στους ανώμαλους δρόμους και αυτό μεταφράζεται σε δυναμικές απώλειες, (πχ απώλεια στην μεταφορά ενέργειας στην πεταλιά) πράγμα που δεν παρατηρείται σαν φαινόμενο τόσο έντονα στο 7005.
Όλα αυτά βέβαια τα αντιλαμβάνεσαι άμα θέλεις να τα αντιληφθείς.Αυτά τα ολίγα, αν και δε βάζω το χέρι μου στην φωτιά ό,τι τα είπα καλά τουλάχιστον στο θεωρητικό κομμάτι
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πρέπει να οδηγήσω επειγόντως κάτι με ανάρτησηΤι έγινε, στράβωσες καμιά ζάντα ή άρπαξε ο σκελετός (εννοώ ο δικός σου, καμιά σπονδυλική στήλη, κανένας γοφός κλπ)....
Πονάω λέμε!
Έχω αλλάξει ήδη 2 σέλες, και πάω για τρίτη*... πού να το καβαλήσω και σε ελληνικό δρόμο δηλαδή... *
-
χε χε χε μα λέω κ εγώ...
-
Πονάω λέμε!
Έχω αλλάξει ήδη 2 σέλες, και πάω για τρίτη*... πού να το καβαλήσω και σε ελληνικό δρόμο δηλαδή... *
E, βγάλτη τη σέλα εντελώς.....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πονάω λέμε!
E, βγάλτη τη σέλα εντελώς.....
και μετα να μην θελει να κατέβει με τιποτα απο το ποδηλατο ?
Παρε εσωρουχο με μαξιλαρακι αλλη αισθηση δεν θα πονας και θα εχεις πολυ μεγαλη ανεση για πολυ περισσοτερη ωρα , εγω σημερα βγηκα βολτα χωρις να το φορεσω γιατι το ειχα στα απλυτα και το μετανιωσα πλεον δεν ξανακαβαλαω ποδηλατο χωρισ αυτο το εσωρουχο 1ον για την προφυλαξη του προστατη και 2ον για την ανεση που προσφερει
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
και μετα να μην θελει να κατέβει με τιποτα απο το ποδηλατο ?
-
Πονάω λέμε!
Άουτς! Για πες από περιέργεια ποιες. Δυστυχώς στα κουρσάκια με τη σκυφτή θέση και τις στενές σέλες όλο το βάρος πέφτει ...στα επίμαχα! Πάντως να ξέρεις ότι καλό είναι να ξεκινάς με μικρές αποστάσεις και σιγά σιγά να τις αυξάνεις όταν είσαι σχετικά φρέσκος ή κρύος και όλα τα μέλη του σώματος που υποφέρουν συνηθίζουν σιγά σιγά. Τα ποδηλατικά κολάν επίσης βοηθάνε την κατάσταση...
Πάντως οι ζάντες των ποδηλάτων έχουν μεγαλύτερες αντοχές από όσο φαίνεται, ακόμα και οι κουρσάδικες. Βέβαια όσο πιο εξειδικευμένες και ελαφριές γίνονται τόσο πιο εύθραυστες γίνονται. Δείτε πχ στο 0.55' τι γίνεται http://www.youtube.com/watch?v=HzF6P597Bc0
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Πονάω λέμε!
Άουτς! Για πες από περιέργεια ποιες. Δυστυχώς στα κουρσάκια με τη σκυφτή θέση και τις στενές σέλες όλο το βάρος πέφτει ...στα επίμαχα! Πάντως να ξέρεις ότι καλό είναι να ξεκινάς με μικρές αποστάσεις και σιγά σιγά να τις αυξάνεις όταν είσαι σχετικά φρέσκος ή κρύος και όλα τα μέλη του σώματος που υποφέρουν συνηθίζουν σιγά σιγά. Τα ποδηλατικά κολάν επίσης βοηθάνε την κατάσταση...
Πάντως οι ζάντες των ποδηλάτων έχουν μεγαλύτερες αντοχές από όσο φαίνεται, ακόμα και οι κουρσάδικες. Βέβαια όσο πιο εξειδικευμένες και ελαφριές γίνονται τόσο πιο εύθραυστες γίνονται. Δείτε πχ στο 0.55' τι γίνεται http://www.youtube.com/watch?v=HzF6P597Bc0
Ξεκίνησα με της... μαμάς του, σκέτο Bianchi έγραφε πάνω... την άλλαξα στην εβδομάδα πάνω με μια Bassano, γεμισμένη με gel και λίγο πιο φαρδιά. Πάλι τζίφος. Αναζητώ την επόμενη τώρα.
Οι ζάντες πράγματι έχουν αρκετά μεγάλες αντοχές. Εσώρουχο με... σερβιέτα ΔΕΝ φοράω, ούτε ποδηλατικά κολάν. Out of the question. Για μεταφορικό μέσο το χρησιμοποιώ.
-
Ηθελες χαρντκορια
Η ζωή...ποδήλατο!