-
Γενικά τι πιέσεις πρέπει να βάζουμε στα λάστιχα; Υπάρχει κάποιος εύκολος κανόνας;
-
Nαι, το φουσκώνεις μέχρι να μην μαγουλιάζει όταν κάθεσαι και βολτάρεις.Δεν υπάρχει κάτι ευκολότερο και απλούστερο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Nαι, το φουσκώνεις μέχρι να μην μαγουλιάζει όταν κάθεσαι και βολτάρεις.Δεν υπάρχει κάτι ευκολότερο και απλούστερο.Να μαγουλιάσει λοιπόν.... ΟΚ!
-
Πάνω στο λάστιχο γράφει τη μέγιστη πίεση που αντέχει.
Βάλε λίγο λιγότερη. -
H μέγιστη πίεση που αντέχει το ελαστικό και που αναγράφεται στα πλαινά του τις περισσότερες φορές, αν όχι σχεδόν όλες, δεν έχει καμμία σχέση με αυτή που επιθυμείς να έχει για να ρολάρεις όπως θέλεις, και φυσικά ο κατασκευαστής δεν γνωρίζει μιά σημαντική παράμετρο, το βάρος του αναβάτη και του τυχόντος φορτίου.
Υπάρχουν πίνακες που δείχνουν την συνιστώμενη πίεση του ελαστικού σε συνδυασμό με δύο παράγοντες, το πλάτος του ελαστικού και το βάρος. Έτσι άλλη πίεση συνιστάται για το ίδιο βάρος αναβάτη σε ένα λάστιχο 1.95'' (χαμηλότερη), και άλλη σε ένα 25-622 (πολύ υψηλότερη).
Υπάρχει μια ακόμη σημαντική παράμετρος, η προσωπική προτίμηση του χρήστη, άλλοι προτιμούν το λάστιχο σκληρό και άλλοι μαλακότερο.
Εξειδικεύοντάς το ακόμη περισσότερο, υπάρχει και άλλη μία παράμετρος. Αυτή του ποσοστού βάρους που εφαρμόζεται στο εμπρός και στο πίσω ελαστικό. Συνήθως πίσω πάει ένα 65-70% του συνολικού βάρους ποδηλάτου-αναβάτη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό αλλάζει.Όλα αυτά μαζί είναι αυτό που κάνει εύκολα και εμπειρικά ο ΚΑΘΕ χρήστης, και το επαναλαμβάνω : Φουσκώνει το λάστιχο και το δοκιμάζει να δει αν του κάνει. Προσέχει κυρίως το μαγούλιασμα των πλαινών αλλά και την επιθυμητή αίσθηση που θέλει να έχει στο σώμα και στα χέρια του.
-
Όσα λάστιχα έχω δει γραφούν τις πιέσεις στο πλάι
Τα δικά μου λάστιχα 26 x 1.95 γραφούν Min 50 – Max 65 εγώ τα φουσκώνω στο 60, όσο πιο φουσκωμένο είναι και δεν μουλιάζει τόσο μικρότερη επιφάνεια της τριβής άρα είναι και εύκολο και ξεκούραστο στον δρόμο , αλλιώς εάν είναι ξεφούσκωτο είναι πιο κουραστικό -
Λόγω αγοράς καρδιομετρητή, μου περίσσεψαν αχρησιμοποίητα δύο φτηνά ταχύμετρα. Αν ενδιαφέρεται κανείς από Θεσσαλονίκη, ας στείλει ΠΜ.
-
**ΕΠΕΙΓΟΝ **
Πατέρας φίλου, κλείνει το ποδηλατάδικό του για σύνταξη και μου είπε αν θέλω κάποιο ποδήλατο πριν αρχίσει να τα εκποιεί, σε πολύ καλή τιμή.
Όλα είναι καινούργια (αχρησιμοποίητα δηλαδή), αλλά τα μοντέλα είναι του 2009 που είχαν μείνει απούλητα. Σε trekking που ενδιαφέρομαι, μου έστειλε την παρακάτω λίστα, με 2 κατηγορίες τιμών. Προτεραιότητα έχουν τα φτηνότερα, μιας και δεν έχω αποφασίσει ακόμη για ακριβότερο. Τα παρακάτω είναι οι επιλογές μου σε μέγεθος, μάρκα, χρώμα.
Τι λέτε? Πρέπει να απαντήσω μέχρι το απόγευμα αν θέλω κάποιο. Μετά βγαίνουν σε εκποίηση.Φτηνά
IDEAL MEGISTO 2009 (V)
IDEAL MEGISTO 2009 (M)
SCOTT P55 2009 (M)
GT NOMAD (V) (city bike)Ακριβά
GITANE OUTDOOR 1000 2009 (H)
CUBE LTD PRO 2009 (H)
KTM LIFE SPEED (V)(V)=V-Brakes,(M)=Μηχανικοί Δίσκοι, (Η)=Υδραυλικά δισκόφρενα
ΥΓ Πέστε μου και για φτηνό ή ακριβότερο.
-
megisto 2009 (Μ) η προσωπική μου προτίμηση σε φτηνό και Cube σε ακριβό.
-
Πόσο σου το δίνει το megisto (Μ)?. Ειναι από τα πιο γνωστά
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πόσο σου το δίνει το megisto (Μ)?. Ειναι από τα πιο γνωστάΔεν λέω , γιατί θα με πάρετε με τις πέτρες. Πάντως είναι πολύ καλή τιμή.
Ερώτηξης: Γιατί μηχανικό δισκόφρενο και όχι V? -
Σε ρωτάμε για πάμε να πάρουμε αυτό που δε θα πάρεις εσύ.
Επειδή είναι επέιγον (γιατί μπορεί να αγοράσω άλλο) στείλε μου ΠΜ αν θέλεις. Για Αθήνα λέμε έτσι? ή Χανιά?Γιατί κοκαλώνει!!!! είναι πολύ καλύτερα από παλιά...
Αν δεν έχει διαφορά στην τιμή σημαντική ... τότε... πάρτο με δισκόφρενα -
Η τιμή που θα το πάρω, δεν θα είναι η τιμή της εκποίησης.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Όσα λάστιχα έχω δει γραφούν τις πιέσεις στο πλάι
Τα δικά μου λάστιχα 26 x 1.95 γραφούν Min 50 – Max 65 εγώ τα φουσκώνω στο 60, όσο πιο φουσκωμένο είναι και δεν μουλιάζει τόσο μικρότερη επιφάνεια της τριβής άρα είναι και εύκολο και ξεκούραστο στον δρόμο , αλλιώς εάν είναι ξεφούσκωτο είναι πιο κουραστικόΕγώ σε m/b με λάστιχα 26 χ 2.10 με όριο 65, βάζω 65 πίσω και 55 μπροστά. Εκτός του ό,τι τσουλάει πολύ καλύτερα στην άσφαλτο είναι και πολύ διασκεδαστικά στο χώμα! Όταν πας με πολλά χιλιόμετρα γλιστράνε και είσαι συνεχώς σε ένα διαρκές διόρθωμα με ανάποδα και και είναι πολύ διασκεδαστικό, άσε και που στο χώμα τα φουσκωμένα λάστιχα είναι και στο χώμα πιο γρήγορα.
Τα μέτρια φουσκωμένα λάστιχα μπορεί να είναι πιο άνετα, αλλά χάνουν σε ταχύτητα σε όλα τα εδάφη και έχεις και δυναμικές απώλειες (στις πεταλιές) λόγω αυτής της ενδοτικότητας. -
Παιδιά, υπάρχει κανένας κανόνας που να λεει px σε ideal
ότι αν πιστεύω ότι στο MTB παίρνω νούμερο 46-50 τότε στο trekking παίρνω και μεγαλυτερο? πχ 54 ή το αντίστροφο
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Παιδιά, υπάρχει κανένας κανόνας που να λεει px σε idealότι αν πιστεύω ότι στο MTB παίρνω νούμερο 46-50 τότε στο trekking παίρνω και μεγαλυτερο? πχ 54 ή το αντίστροφο
Για δες αυτό....
http://www.volosbike.com/gr_picksize.php
Το 54 είναι οριακά μεγαλύτερο για trekking
-
και αυτό
http://www.bikefitting.com/English/Syst ... ction.aspx
-
cmarin, ποιο πηρες τελικα;
-
Scott ή Gitanes θα έπαιρνα ....με προτίμηση στο 2ο.
-
Το 54 νουμερο μοιαζει μεγαλο για 1,80... μαλλον 51 χρειαζομαι ή 46
Η ζωή...ποδήλατο!