-
Μετά από πρόσφατη τουμπίτσα με το fitness παρατήρησα ότι έκανε θόρυβο στην πιο ελαφριά μου σχέση. Θεώρησα ότι δεν είναι κάτι σοβαρό (καμία ελαφριά σχέση δεν μπορεί να είναι σοβαρή ), αλλά τώρα βλέπω ότι κατάφερα να στραβώσω το ντεραγιέ και βρίσκει όταν η αλυσίδα είναι πολύ κοντά στην ακτίνα.
Σε λίγες μέρες που θα ανοίξει το ποδηλατάδικο της γειτονιάς μου, θα του το πάω να δούμε τι μπορεί να γίνει.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μετά από 20 χρόνια που έχω να πιάσω στα χέρια μου το Clermont κουρσάκι μου, αποφάσισα να αγοράσω ένα καθημερινό για να κάνω τις κοντινές δουλειές και καμιά μικρή βόλτα. Η χρήση θα είναι κυρίως άσφαλτο, άντε και κάνα χωματόδρομο αραιά και που.
Είδα στο internet το IDEAL Nergetic, με 28άρες που μου ψιλοέκατσε καλά στο μάτι. Αν αργότερα μου θελήσω να πάω και βουνό, βγαίνουν τρακτερωτά για 28άρες ή μένουμε με τα ντεμί?
Μου άρεσε και το Freeder 1 (μάλλον δεν τα χρειάζομαι τα δισκόφρενα του 2 για πόλη ε?). Εκεί φαντάζομαι ότι μπορώ να αλλάξω σε πιό νορμάλ λάστιχα και να σηκώσω λίγο πιό ψηλά το τιμόνι?
Είδα βέβαια και σήμερα στο Carrefour κάτι Universal αλουμινένια full shimano με revoshift στα 140€ και άρχισα να σκέφτομαι μήπως τα 300 της IDEAL είναι για το όνομα, (και είναι και σιδερένια και πιό βαριά...).
αστερι το φωνάζω και το λέω. απέφυγε τα σουπερ μαρκετ. τα ιντεάλ μέχρι τα 700 είναι best value for money. το ότι είναι σιμάνο δε λέει κάτι. ΠΟιά σειρά της σιμάνο είναι; Αυτό λέει.
Το φτηνό Nergetic, φοράει πχ ντεραγιέ Tourney C051 μπροστά και ΤΧ-31 πίσω , το καρφουρίσιο ακριβώς τα ίδια, τα πιό φτηνά Shimano είναι. Το shifter του Nergetic είναι το RS35, στο καρφουρίσιο είχε το RS25, χωρίς τις ενδείξεις των αριθμών ταχυτήτων, οπτική νομίζω μόνο διαφορά. Σε μιά πρόχειρη έτσι ματιά σε αυτά τα 2-3 σημεία που κατάφερα να συγκρατήσω, δεν βλέπω λοιπόν κάτι που να δικαιολογεί αυτό το 'απέφυγε τα σούπερ μάρκετ' που γενικά βλέπω να αιωρείται στον χώρο.
Είχε επίσης στο Carrefour και ένα τελευταίο Universal Olympic αν δεν κάνω λάθος, στην κατηγορία του Strobe 2, με Acera shifters Ez-fire EF-50, αντίστοιχα ντεραγιέ, δισκόφρενα, στα 200€. Ευτυχώς που διάβασα 2-3 πράματα για τα μεγέθη πριν αρχίσω να ψάχνω για ποδήλατο, αλλιώς αυτό θα το έπαιρνα όπως ήταν (μου άρεσε και στο χρώμα) και μετά θα καταλάβαινα ότι ήταν μικρό (46άρι πρέπει να ήταν...) και θα το πασάριζα σούμπιτο στην γυναίκα...
Εν τέλει δεν έχω πρόβλημα να δώσω και 300 και 400 ευρώ στην IDEAL, αρκεί να με πείσει για αυτό που μου πουλάει. Αν βλέπω τα ίδια πράγματα να τα φοράνε και στα καρφουρίσια, τι να συμπεράνω?
-
Η προσωπική μου άποψη είναι μια. Μακρυά από τα σουπερμάρκετ για αγορά ποδηλάτου.
Τι διαφορά είχε σε κιλά; Είδες τη γεωμετρία του ενός και του άλλου σκελετού; Ποιο κράμα ήταν το ένα και πιο το άλλο;Το συναρμολόγησε το ποδήλατο κάποιος που να είχε γνώσεις; Λίπανε σωστά τις αρθρώσεις; Βίδωσε σωστά τα πεντάλ και τη μεσαία ή θα σου μείνει στα πόδια σε καμιά ανηφόρα; Και άλλα πολλά...
Με τη λογική που δεν θα αγοράσεις γάλα από το κομμωτήριο, δεν αγοράζεις ποδήλατο απο μη ειδικό κατάστημα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μετά από πρόσφατη τουμπίτσα με το fitness παρατήρησα ότι έκανε θόρυβο στην πιο ελαφριά μου σχέση. Θεώρησα ότι δεν είναι κάτι σοβαρό (καμία ελαφριά σχέση δεν μπορεί να είναι σοβαρή ), αλλά τώρα βλέπω ότι κατάφερα να στραβώσω το ντεραγιέ και βρίσκει όταν η αλυσίδα είναι πολύ κοντά στην ακτίνα.Σε λίγες μέρες που θα ανοίξει το ποδηλατάδικο της γειτονιάς μου, θα του το πάω να δούμε τι μπορεί να γίνει.
Στράβωσες το ντεραγιε ή μήπως το νύχι; Αν είναι το δεύτερο είναι μικρή ζημιά σε κόστος. Αρκεί βέβαια να έχει διαθέσιμο το σωστό νύχι.
-
Δεν ξέρω.
-
Δες το ποδήλατό σου, ενώ αυτό είναι όρθιο, από πίσω. Παρατήρησε αν έχει στραβώσει η βάση του σαζμάν (νύχι) ή το ίδιο το σαζμάν. Εξαιτίας πολλαπλών αρθρώσεων 99 στις 100 είναι νύχι και όχι σαζμάν.
(εχω στραβώσει 3-4)
-
Μάλλον νυχάκι.
-
Αϊντε για πεντικιούρ λοιπόν!
Καλές βόλτες -
Που καταντήσαμε. Θα μας ρωτάνε οι φίλοι 'που πας;' και θα λέμε 'για νύχι!'
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Η προσωπική μου άποψη είναι μια. Μακρυά από τα σουπερμάρκετ για αγορά ποδηλάτου.
Τι διαφορά είχε σε κιλά; Είδες τη γεωμετρία του ενός και του άλλου σκελετού; Ποιο κράμα ήταν το ένα και πιο το άλλο;Το συναρμολόγησε το ποδήλατο κάποιος που να είχε γνώσεις; Λίπανε σωστά τις αρθρώσεις; Βίδωσε σωστά τα πεντάλ και τη μεσαία ή θα σου μείνει στα πόδια σε καμιά ανηφόρα; Και άλλα πολλά...
Με τη λογική που δεν θα αγοράσεις γάλα από το κομμωτήριο, δεν αγοράζεις ποδήλατο απο μη ειδικό κατάστημα.
Αυτό των 140€ και αυτό των 200€, έγραφαν πάνω στον σκελετό heat treated aluminum και στα κιλά ήταν περίπου στα 14-15 (ίδια με τον γιό μου που τον χρησιμοποίησα επιτόπου σαν μέτρο σύγκρισης ). Ένα άλλο παραδίπλα του κατοστάρικου ήταν χαλαρά 4-5 κιλά πιό βαρύ. Αυτό ναι, δεν το έπαιρνα με τίποτα, ανήκει ακριβώς στην κατηγορία του φτηνιάρικου που αναφέρεις, όλα noname πάνω του.
Γεωμετρίες δεν ξέρω τι εννοείς, καθαρά mountain 26' είναι και τα δύο. Αν εννοείς ότι έπρεπε να κάτσω να μετρήσω κάστερ ή κάτι άλλο, δεν με πολυενδιαφέρει στην παρούσα στιγμή για την χρήση που θα του κάνω των 1-2 χιλιομέτρων καθημερινά. Ας είναι και 15, ας είναι και 25 μοίρες. Μακάρι να μου αρέσει και να έχω χρόνο για κάτι παραπάνω και το βγάζω για πούλημα όσο-όσο, να πάμε για τα καλά τα μοντέλα (αφού θα έχω δει και τι ψάρια πιάνει πχ το Universal και να ξέρω τι θα περιμένω από το ακριβό).
Το άλλο που είπες για τα πεντάλ και τις λιπάνσεις, το πολήλατο δεν έρχεται σε κούτα να το συναρμολογήσεις μόνος σου? Είχα την ελπίδα να το κατσαβιδιάσω εγώ αν το πάρω από Carrefouro-Praktiker, να θυμηθώ τα νιάτα μου. Το να σφίξεις 5-6 άλλεν και παξιμάδια τι δύσκολο έχει? Άντε να τα βρεις ζόρικα στην ρύθμιση του ντεραγιέ και να σου πετάει την αλυσίδα όξω, αλλά και τότε, το πας στον ποδηλατά και στο φτιάχνει, δεν γίνεται?
Α, και γάλα από κομμώτρια έπαιρνα, δεν έχω πρόβλημα...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Το άλλο που είπες για τα πεντάλ και τις λιπάνσεις, το πολήλατο δεν έρχεται σε κούτα να το συναρμολογήσεις μόνος σου? Είχα την ελπίδα να το κατσαβιδιάσω εγώ αν το πάρω από Carrefouro-Praktiker, να θυμηθώ τα νιάτα μου. Το να σφίξεις 5-6 άλλεν και παξιμάδια τι δύσκολο έχει? Άντε να τα βρεις ζόρικα στην ρύθμιση του ντεραγιέ και να σου πετάει την αλυσίδα όξω, αλλά και τότε, το πας στον ποδηλατά και στο φτιάχνει, δεν γίνεται?Συνηθως ναι σε κουτα... Εσυ βαζεις τον εμπρος τροχο,πεταλια και τιμονι...
-
Όντως σε βάζουν σε σκέψεις τα των σουπερμάρκετ.... Φαίνεται όμως ότι δεν αρκεί να δεις μερικά επώνυμα πραματάκια για να είσαι ασφαλής.
Οπότε πρώτα θα μάθω και μετά θα κάνω οποιεσδήποτε συγκρίσεις... -
παιδιά μην τρελαίνεστε
τα ποδήλατα των s/m για τα λεφτά τους είναι υπο συνθήκες ανταγωνιστικά των φθηνότερων επώνυμων.
έχουν λιγότερα μεγέθη, οπότε δεν θα βολέψουν ανθρώπους που βρίσκονται στα άκρα της κατανομής των υψών.
επίσης θα υπάρχει έντονη δυσκολία εύρεσης κάποιων ανταλλακτικών, πχ το νύχι που έτυχε να αναφερθεί παραπάνω.
οπότε τα αλουμινένια hardtail των s/m είναι σχεδόν εξίσου καλά με τα φτηνά των ποδηλατάδικων. μέχρι να κάτσει κάποια στραβή ή να θελήσει κάποιος περισσότερα απο το ποδήλατο του, οπότε δεν θα βρει ανταπόκριση στο s/m.νομίζω οτι για κάποιον που δεν θέλει να δώσει χρήματα, για κάποιον που θέλει να μειώσει στο ελάχιστο το κίνδυνο κλοπής αν το αφήνει αφύλακτο, για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει η υποστήριξη και φυσικά εφόσον του κάνει σαν μέγεθος, είναι οκ. για κάτι παραπάνω κοιτά αλλού.
το ισοδύναμο είναι
ποδήλατα s/m=κινέζικα αυτοκίνητα
ideal και μερικές ακόμα μάρκες = hyundai,kia
specialized,trek,giant κλπ= main k upper market brands.
το πόσο είστε διατεθιμενοι να δώσετε το ορίζετε εσείς ανάλογα με τη ποιότητα και την υποστήριξη που επιθυμείτε. -
Εγώ πάντως διαπίστωσα (από το λίγο ψάξιμο που έκανα στην περιοχή μου) ότι τα ποδηλατάδικα προσφέρουν ποδήλατα για όλες τις τσέπες και όχι μόνο τα ακριβά.
Άλλωστε το Clermont που αγόρασα τα έχει όλα και κόστισε 140euro... Μπορεί να μην είναι το φοβερό επώνυμο ποδήλατο MTB αλλά τουλάχιστον έχει υποστήριξη και ξέρουμε που φτιάχνεται/συναρμολογείται.
-
Που φτιάχνεται?
Τα Ballistic που είναι και Θεσσαλονικιώτικα βλέπω, τι λένε? Βλέπω το Coaster 1 και 2 που είναι cross/trekking. Αξίζουν τα Acera 120€ παραπάνω που ζητάει το Coaster 2?
-
όχι δεν αξίζουν, πάρε το πιο φτηνό.
-
εχει κανεις εμπειρια απο τα DHS ??? ειναι ρουμανικα ,το site της εταιρειας ειναι αυτο http://www.bike-dhs.com/index.php?lang=en ,μου το πρότεινε ενας ποδηλατας εναντι των Giant που ειχε
Ειμαι αναμεσα σε αυτη την εταιρεια , στην IDEAL και σε ενα της GIANT και τα 3 στοιχίζουν 350 € .
Αν και η χρηση που θα κανω θα ειναι 70-80% ασφαλτο λεω να μην παω σε trekking αλλα σε ΜΤΒ με την λογικη οτι το ΜΤΒ ειναι πιο ανθεκτικο αλλα απ΄την αλλη θα ειναι και πιο κουραστικο στην πολη . Τι με συμβουλεύετε ?
-
Σε τι ακριβώς είναι πιό ανθεκτικό το MTB, αφού φοράνε ίδια εξαρτήματα?
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όχι δεν αξίζουν, πάρε το πιο φτηνό.Αύριο πάω να τσεκάρω Ideal Crossmo και Ballistic Coaster 1 και 2.
Αν ζητήσω να μου αλλάξουν πχ τα shifters στο Coaster 1, το κάνουν ή είναι fix? Μου κάτσανε στο μάτι τα ST-EF50 στο Universal του Carrefour και άμα δεν τα βάλω θα σκάω κάθε φορά που θα πήγαίνω εκεί για ψώνια και θα το βλέπω...
-
αυτο που ειδα στο MTB της Dhs σε σχεση με το crossmo της ideal ειναι οτι το dhs εχει πιο χοντους συνδεσμους , με μια πρωτη ματια που του έριξα φαινεται πιο ανθεκτικο
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Σε τι ακριβώς είναι πιό ανθεκτικό το MTB, αφού φοράνε ίδια εξαρτήματα?αυτο που ειδα ....ειναι οτι το ....εχει πιο χοντους συνδεσμους , με μια πρωτη ματια που του έριξα φαινεται πιο ανθεκτικο
Ο όρος αντοχή αφορά κυρίως στην αντοχή του σκελετού που εξαρτάται από τη σχεδίαση, το υλικό, τις κολλήσεις, τις ενισχύσεις και βέβαια το έδαφος, το βάρος του αναβάτη και την αγριότητά του...
Τα εξαρτήματα δεν δυναμώνουν τον σκελετό. Η αντοχή (αλλά και βάρος, υλικό, τεχνολογία, αξιοπιστία κλπ) των εξαρτημάτων είναι ξεχωριστό κεφάλαιο. Συνήθως επιλέγονται εξαρτήματα ανάλογα του σκελετού και του γενικού προσανατολισμού.
Η ζωή...ποδήλατο!