-
Γενικώς ρε παιδιά, το θέμα είναι οι τιμές να συμβαδίζουν με την ποιότητα. Δηλαδή το χειρότερο σκηνικό είναι να καθήσεις κάπου για φαγητό, να πληρώσεις μια περιουσία και να είναι και μάπα..
Έχω ένα φιλαράκι, φτασμένο γευσιγνώστη, υποτίθεται, που μου είχε συστήσει ένα ακριβό μαγαζί, αλλά με εξαιρετικό φαγητό (κυρίως steaks), το περίφημο Silver Star στη Βουλιαγμένη..
Λοιπόν, μιλάμε ότι πήραμε μόνο τα βασικά και πληρώσαμε 40 Ευρώ το άτομο! Το κυρίως πιάτο που πήρα εγώ λεγόταν 'μενταγιόν', ήρθε σε ένα τεράστιο πιάτο αλλά το μόνο που περιείχε ήταν τρία μικρά στρογγυλά κομματάκια μοσχαρίσιου κρέατος στο κέντρο τυλιγμένα με μια φέτα μπέικον.... Πήρα δηλαδή τα τρία.. Να αναφέρω ότι η συνέχεια περιλάμβανε επίσκεψη σε γνωστό σουβλατζίδικο της παραλίας, όπου γευμάτισα όπως έπρεπε και βέβαια την επόμενη μέρα έριξα τηλεφωνάκι στον 'γευσιγνώστη' και τον στόλισα κανονικά!
Αντίθετα μόνο καλά λόγια έχω να πω για το Far East όπου μπορεί να τα χώνεις χοντρά αλλά η κουζίνα του (αν είσαι λάτρης του κινέζικου, πολυασιατικού) είναι απλά το κάτι άλλο..
Εννοείται βέβαια ότι υπάρχουν πολύ καλά μαγαζιά και πολύ φθηνότερα, αρκεί γενικά να την ψάχνεις.. Και βέβαια πάνω από όλα καλή παρέα! Είναι το πιο σημαντικό! -
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
.. Και βέβαια πάνω από όλα καλή παρέα! Είναι το πιο σημαντικό!Είσαι μέσα στο πνεύμα του 4τΦόρουμ!
-
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Γενικώς ρε παιδιά, το θέμα είναι οι τιμές να συμβαδίζουν με την ποιότητα. Δηλαδή το χειρότερο σκηνικό είναι να καθήσεις κάπου για φαγητό, να πληρώσεις μια περιουσία και να είναι και μάπα..
Έχω ένα φιλαράκι, φτασμένο γευσιγνώστη, υποτίθεται, που μου είχε συστήσει ένα ακριβό μαγαζί, αλλά με εξαιρετικό φαγητό (κυρίως steaks), το περίφημο Silver Star στη Βουλιαγμένη..
Λοιπόν, μιλάμε ότι πήραμε μόνο τα βασικά και πληρώσαμε 40 Ευρώ το άτομο! Το κυρίως πιάτο που πήρα εγώ λεγόταν 'μενταγιόν', ήρθε σε ένα τεράστιο πιάτο αλλά το μόνο που περιείχε ήταν τρία μικρά στρογγυλά κομματάκια μοσχαρίσιου κρέατος στο κέντρο τυλιγμένα με μια φέτα μπέικον.... Πήρα δηλαδή τα τρία.. Να αναφέρω ότι η συνέχεια περιλάμβανε επίσκεψη σε γνωστό σουβλατζίδικο της παραλίας, όπου γευμάτισα όπως έπρεπε και βέβαια την επόμενη μέρα έριξα τηλεφωνάκι στον 'γευσιγνώστη' και τον στόλισα κανονικά!Στο Time Out που δούλευα, έκανα ένα φεγγάρι ρεπορτάζ γεύσης (πας, τρως και γράφεις εντυπώσεις). Το τι μικροσκοπικές βλακείες -που τις είχαν βαφτίσει 'μοντέρνα κουζίνα'- είχα φάει, δε λέγεται!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Στο Time Out που δούλευα, έκανα ένα φεγγάρι ρεπορτάζ γεύσης (πας, τρως και γράφεις εντυπώσεις). Το τι μικροσκοπικές βλακείες -που τις είχαν βαφτίσει 'μοντέρνα κουζίνα'- είχα φάει, δε λέγεται!
Αααααυτή είναι δουλειά!!!!
-
Μα το συζητάς; Φοιτητές πηγαίναμε διακοπές στα νησιά και θυμάμαι δεν είχαμε λεφτά να κάτσουμε σε ταβέρνα.. Τη βγάζαμε με ψωμάκι, ντοματούλα και ζαμπονάκι Zwan.. Και το βράδυ στα κλαμπ δεν παίρναμε ποτό μέσα. Είχαμε στην κωλότσεπη ένα μικρό μπουκαλάκι με κονιάκ και πίναμε στη ζούλα.. Τι να λέμε τώρα.. Κι όμως περνούσαμε μαμάτα! Γιατί είχαμε καλή παρέα και είμασταν και πιτσιρικάδες με εκατό κιλά τρέλα ο καθένας.. Άδικο έχω;
Σόρρυ αν βγήκαμε και λίγο εκτός θέματος.. -
Καποτε ηθελα να γινω Chef....Ανακάλυψα οτι ειναι δυσκολη υποθεση για γυναίκες
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Στο Time Out που δούλευα, έκανα ένα φεγγάρι ρεπορτάζ γεύσης (πας, τρως και γράφεις εντυπώσεις). Το τι μικροσκοπικές βλακείες -που τις είχαν βαφτίσει 'μοντέρνα κουζίνα'- είχα φάει, δε λέγεται!
Ο μινιμαλισμός στο φαγητό δεν έχει καμμία θέση!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν σου αρέσει το φαγητό, ναι!!!! Αν όχι......
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
...ε λιγουλάκι! Αλλά με καλή παρέα και κυρίως για αυτην!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
...ε λιγουλάκι! Αλλά με καλή παρέα και κυρίως για αυτην!
Μπορεί εμένα να μην μου πολυάρεσε, όλοι οι φίλοι μου πάντως έφαγαν καλά!!!
-
Τυχεροί οι φίλοι σου!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Οπως έλεγε κι ο Ηλιόπουλος 'Μπέμπη σ'αρέσουν τα γλυκά;'
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Οπως έλεγε κι ο Ηλιόπουλος 'Μπέμπη σ'αρέσουν τα γλυκά;'
-
Η μαγειρικη ειναι μια τεχνη
Αμα ομως την μπλέξεις με το μινιμαλισμο που αποτελει σχολη αλλης τεχνης τοτε το μονο που θα μεινει ειναι μουντζουρες πανω σε λευκο καμβα -
Τα Applebees είχαν ξεκινήσει καλά κατά τη γνώμη μου. Όσο υπήρχε μόνο το κατάστημα της Γλυφάδας, τόσο το φαγητό όσο και το σέρβις ήταν άνω του μετρίου, με αποτέλεσμα να τρώω πολύ συχνά εκεί.
Έκτοτε, με αποκορύφωμα (αλλά από την ανάποδη!) το κατάστημα της Αλεξάνδρας, φαγητό και σέρβις έκαναν μεγάλη βουτιά με αποτέλεσμα να μη ξαναπατήσω- αν και θα πήγαινα τώρα που το σκέφτομαι, τιμής ένεκεν!
Friday's, δε μου αρέσει το μενού- χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Οι αναμονές στο κατάστημα Αμπελοκήπων, τραγικές.
Στο ίδιο ύφος, μεγάλη απογοήτευση το Ruby Tuesday, ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Πραγματικά κρύο φαγητό.
La Pasteria Κολωνάκι, πάντα καλό σέρβις, αλλά επίσης σχετική πτώση σε ποιότητα σχετικά με 2-3 χρόνια πριν.
Ciao, εγγύηση για στοματικές διαταραχές σε όλους εκτός από μένα!
Τέλης που αναφέρθηκε, ωραίο φαγητό (όποιο ζώο κι αν είναι), αλλά η κατάσταση μέσα ενίοτε θυμίζει ταινία του Κουστουρίτσα (πλανόδιοι μουσικοί κ.α.).Πάντως, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, συνειδητοποιώ πως υπάρχει μεγάλο εύρος στομαχικών αντιδράσεων ανάμεσα στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα κατά τα φαινόμενα ορισμένοι να είναι αρκετά πιο ευαίσθητοι σε τροφικές ποιοτικές ατασθαλίες- κρίνοντας πάντα από διάφορους γνωστούς και φίλους. Οι μαθημένοι στη σαβούρα του delivery, όχι και τόσο.
Γενικά, αποφεύγω να καταστήσω σαφή τη δυσαρέσκεια μου σε ένα κατάστημα, είτε λόγω κακού σέρβις είτε λόγω κακού (κρύου ας πούμε) φαγητού. Αντίθετα, πολύ συνδαιτημόνες μου είναι ιδιαίτερα δηκτικοί και απορούν με τις ανοχές μου. Εγώ πάλι λέω, δε γ........, ό,τι έγινε έγινε....
-
Προς αποφυγή:
Όλα τα κέντρα στο Μικρολίμανο, όπου παραδοσιακά βαφτίζουν το ψάρι Ατλαντικού φρέσκο που σπαρταράει. Μαφίες οι ιδιοκτήτες, μαζεύουν μέσω μιλημένων ταξιτζήδων λεφτάδες τουρίστες. Ακριβό και μέτριο φαγητό. Για κανένα καφέ ή ποτό καλά είναι.Προτείνονται:
Για πολίτικο:
Τίκε και Pandeli στην Κηφισιά.
Ο οντας της Κωνσταντίνας έχει εκτός από πολίτική μουσική και εξαιρετικούς πολίτικους μεζέδες.Για ανατολίτικο:
3 αστέρια στη Ν. Σμύρνη.Για ελληνική παραδοσιακή κουζίνα:
Λιοτρίβι στον Αρτεμώνα Σύρου.Για κοψίδια:
Μου έχουν πει για μια ταβέρνα στον Αγιο Μερκούρη. Είχα πάει κι ήταν κλειστή. Συνδυάζεται όμως ωραία με οδήγηση στην περιοχή. Πολύ ωραία μπριζολάκια όμως υπάρχουν στον Μινώταυρο, Ευριπίδου κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου.Χορταστικά (όχι οπωσδήποτε γευστικά) σουβλάκια:
Ο Ηλίας, στην πλατειούλα πάνω από το Ναυτικό Μουσείο στη Ζέα.Πίτσα:
Πολλές είναι ωραίες, αλλά μου αρέσει η ιδιαίτερη 'πίτσα Ζέας' με το σουτζούκι.Κυπριακό:
Cypriana στη Ν. Σμύρνη, κοντά στη διασταύρωση Αμφιθέας και Συγγρού. Με μια μεσαία ποικιλία ανά άτομο σου φέρνουν καμιά 15αριά μεζέδες τον ένα μετά τον άλλο και φεύγεις παραπατώντας από το φαΐ κι ας μην του φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Είχε και ωραίο μουσικό τρίο όταν είχα πάει. Καθίστε μακρυά από την κουζίνα, είναι θορυβώδης. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι, ειδικά αν πηγαίνεις αποκλειστικά σε χασαποταβέρνες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για ανατολίτικο:
3 αστέρια στη Ν. Σμύρνη.Για πες λεπτομέρειες
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Οχι οχι...πάμε και σε Κινέζικα, Μεξικάνικα, Κυριλέ (σπάνια)!
Σε Γιαπωνέζικα και Ινδικά δεν πάμε!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι οχι...πάμε και σε Κινέζικα, Μεξικάνικα, Κυριλέ (σπάνια)!
Σε Γιαπωνέζικα και Ινδικά δεν πάμε!!!
Από τα μεξικάνικα, στο Viva zapata είχα φάει καλά (και πολύ!)...
Ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες προς αποφυγήν