Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Να καταργηθουν οι παρελασεις;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Να καταργηθουν οι παρελασεις;
    • 1
    • 2
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 39
    • 40
    • 19 / 40
    Αντίλογος
    128
    783
    1208
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      christos-dimou last edited by

Ο χρήστης Petros έγραψε:

Η κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων ΙΜΗΟ δεν μπορεί να είναι επιλογή για μία χώρα που απειλείται από τους γείτονες.

Αν η 'τόνωση του ηθικού' χρειάζεται πυραύλους που κόβουν βόλτες σε... πλατείες, εμβατήρια και πατριωτικές παπαρδέλες από κάθε παραγοντίσκο των τοπικών αυτοδιοικήσεων να βράσω και το λαό και την εξουσία του.

Όχι απαραίτητα για τα παραπάνω δεδομένα. Χρειάζεται για ένα μάθημα ιστορίας στις νέες γενεές που δεν γνωρίζουν ούτε πότε επήλθε η μεταπολίτευση στην Ελλάδα. Τουλάχιστον με την επανάληψη κάτι θα τους μείνει!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C

Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:

Το να είσαι εκεί (ακόμα και αν όλοι ξέρουμε τα προβλήματα) και να ενισχύεις το αίσθημα της ασφάλειας στον απλό πολίτη ότι δεν πρόκειται ένα βράδυ αμαχητί να του την πέσουν οι κάθε λογής βρυκόλακες που περιστοιχίζουν τη χώρα είναι πολύ πιο σημαντικό από μερικά εκατ. Ευρώ.

Το αίσθημα της ασφάλειας το ενισχύεις όταν έχεις τους ιατρούς,τα νοσοκομεία,τους δασκάλους και τα δρομολόγια των πλοίων που πρέπει σε κάθε νησί της παραμεθορίου.

Μετά το θέμα των Ιμίων που είναι και πρόσφατο αρκετά ντροπιαστικά θέματα βγήκαν στην επιφάνεια σε σχέση με την ετoιμότητα των ενόπλων μας δυνάμεων.

Ίσως όταν πέσουν τα προσωπεία των ψευτό-προοδευτικών, που αρέσκονται στην Ελληνο-Τουρκική φιλία (και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πάρει τρελόχαρτο για να αποφύγουν την στράτευση και τους έχουμε εκλέξει και στη Βουλή και τους έχουν δώσει και το αξίωμα του Υπουργού) και στην κατάργηση των παρελάσεων, πέσουν και δούμε τους πραγματικούς σκοπούς

Αυτούς που έχετε εκλέξει όπως λες, είναι και αυτοί που γίνονται Υπουργοί και μπορεί κάποια στιγμή και στο υπουργείο Εθνικής αμύνης ενώ είναι επίσης και αυτοί που διορίζουν την στρατιωτική ηγεσία και παρίστανται στις παρελάσεις για να κάνουν τις τετριμμένες δηλώσεις τους περί παιδείας και Εθνικής υπερηφάνιας όταν όλοι οι θεσμοί γύρω τους καταρρέουν.(ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΣΤΡΑΤΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ)

Τα Ίμια ήταν το σωρευτικό αποτέλεσμα της επέμβασης της πολιτικής στα του στρατού. Αν σε ενόχλησε τόσο πολύ η αδυναμία των ΕΕΔ να δράσουν αποτελεσματικά να σου θυμίσω ότι κύριοι υπεύθυνοι είναι:

α. Οι πολιτικοί που μετέτρεψαν τον στρατό σε δοβλέτι τους.
        β. Οι στρατιωτικοί που δεν τόλμησαν όσο έπρεπε όταν έπρεπε.

Βέβαια όπως σωστά λες παρακάτω οι πολιτικοί επιλέγουν τους ανώτατους αξιωματικούς. Αυτοί δέσμιοι των πολιτικών επιλογών σου (Ταξίαρχος δεν γίνεσαι σήμερα χωρίς πολιτική στήριξη) δεν τόλμησαν όταν έπρεπε να λάβουν τις σωστές αποφάσεις.

Στέκομαι στο Αυτούς που έχετε εκλέξει και σου βγάζω κόκκινη κάρτα . Πρώτον εφόσον ψηφίζεις αυτό καλό είναι να μην το λές. Αν είσαι ανήλικος τότε έχεις μία δικαιολογία. Εφόσον πιστεύω ότι το 2ο δεν ισχύει (τουλάχιστον από τα γραφόμενα σου δείχνεις μία μεγαλύτερη των 18 ηλικία) τότε και εσύ είσαι συνυπεύθυνος ό,τι και να ψηφίζεις (ακόμα και αν δεν ψηφίζεις). Η διαδικασία των εκλογών αποσχολεί όλους. Κάθε λαός βέβαια έχει τους ηγέτες που του αξίζουν και εμείς έχουμε τους κάθε λογής και εσοδείας μαϊδανούς.

• C

@ Traveler, Asimov και Petros

Το γεγονός είναι ότι το με μεγαλύτερη πιθανότητα βρίσκεις πολέμιους των παρελάσεων μεταξύ αυτών που προσπάθησαν να λουφάρουν παρά μεταξύ αυτών που υπηρέτησαν.

Για να προλάβω τα 'περί αηδίας' που μας προκάλεσε ο στρατός κατά τη θητεία μας να θυμίσω ότι ένας θεσμός δεν κρίνεται από το γεγονός των προσωπικών εμπειριών γιατί τότε θα έπρεπε κάποιοι από εμάς να είχαν βάλει μπουρλότο στο ΓΕΣ από αυτά που πέρασαν. Και βέβαια δεν νομίζω ότι οι παππούδες σας που άφησαν τα κοκκαλά τους στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα δεν αξίζουν έστω και μία ημέρα θύμισης όπως και αυτοί που το 1821 τα έδωσαν όλα για να δημιουργηθεί το νεώτερο κράτος της Ελλάδος.

Και κάτι ακόμα:

πέρα από την κάθε μορφής -φροσύνη υπάρχει και ο κάθε λογής -ισμός που ενοχλεί το ίδιο αν είναι χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία με την κάθε λογής -φροσύνη και μερικές φορές και περισσότερο όταν είναι προφανές ότι αποσκοπεί στο να πετύχει άλλα από αυτά που δηλώνει ότι θέλει.

• A
            asimov last edited by

Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
            @ Traveler, Asimov και Petros

Το γεγονός είναι ότι το με μεγαλύτερη πιθανότητα βρίσκεις πολέμιους των παρελάσεων μεταξύ αυτών που προσπάθησαν να λουφάρουν παρά μεταξύ αυτών που υπηρέτησαν.

Φανταζομαι αστειεύεσαι... Με βάση ποιά στατιστική; Η ιστορία άλλα έχει δείξει.

Για να προλάβω τα 'περί αηδίας' που μας προκάλεσε ο στρατός κατά τη θητεία μας να θυμίσω ότι ένας θεσμός δεν κρίνεται από το γεγονός των προσωπικών εμπειριών γιατί τότε θα έπρεπε κάποιοι από εμάς να είχαν βάλει μπουρλότο στο ΓΕΣ από αυτά που πέρασαν. Και βέβαια δεν νομίζω ότι οι παππούδες σας που άφησαν τα κοκκαλά τους στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα δεν αξίζουν έστω και μία ημέρα θύμισης όπως και αυτοί που το 1821 τα έδωσαν όλα για να δημιουργηθεί το νεώτερο κράτος της Ελλάδος.

Επ' αυτού (και κυρίως οσον αφορά τη μέρα μνήμης) θα σε παρέπεμπα στη χήρα γιαγιά μου και στην ορφανή μητέρα μου... Δυστυχώς η γιαγια μου δε ζει κι η μητερα μου μετα από τοσα χρονια προσπαθει να απωθησει από τη 'θύμισή' της οσους παρελαύνοντες... 'τίμησαν' κατα καιρούς τη μνήμη του πατέρα της και την οικογενεια που άφησε πίσω:rant:

Και κάτι ακόμα:

πέρα από την κάθε μορφής -φροσύνη υπάρχει και ο κάθε λογής -ισμός που ενοχλεί το ίδιο αν είναι χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία με την κάθε λογής -φροσύνη και μερικές φορές και περισσότερο όταν είναι προφανές ότι αποσκοπεί στο να πετύχει άλλα από αυτά που δηλώνει ότι θέλει.

Φασ-ισμός εννοείς ή μήπως, λέω εγώ, κομμουν-ισμός; Και σε τί σκοπούς αναφέρεσαι ακριβώς;....

• S
              saxogus2 last edited by

Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
              Τα Ίμια ήταν το σωρευτικό αποτέλεσμα της επέμβασης της πολιτικής στα του στρατού. Αν σε ενόχλησε τόσο πολύ η αδυναμία των ΕΕΔ να δράσουν αποτελεσματικά να σου θυμίσω ότι κύριοι υπεύθυνοι είναι:

α. Οι πολιτικοί που μετέτρεψαν τον στρατό σε δοβλέτι τους.
              β. Οι στρατιωτικοί που δεν τόλμησαν όσο έπρεπε όταν έπρεπε.

Γιατί υπάρχει περίπτωση ο στρατός να μην είναι το δοβλέτι(όπως τον αποκαλείς) των πολιτικών?Είναι συγκοινωνούντα δοχεία χωρίς το ένα δεν υπάρχει το άλλο κι΄άν υπάρχει μόνο ο στρατός τότε έχουμε τα περιβόητα στρατιωτικά καθεστώτα που μόνο πόνο και απολυτοσύνη έχουν προσφέρει!
              Οπότε είναι και ήταν συνυπεύθυνοι για τα Ίμια ή για οποιοδήποτε άλλο περιστατικό

Στέκομαι στο Αυτούς που έχετε εκλέξει και σου βγάζω κόκκινη κάρτα . Πρώτον εφόσον ψηφίζεις αυτό καλό είναι να μην το λές. Αν είσαι ανήλικος τότε έχεις μία δικαιολογία. Εφόσον πιστεύω ότι το 2ο δεν ισχύει (τουλάχιστον από τα γραφόμενα σου δείχνεις μία μεγαλύτερη των 18 ηλικία) τότε και εσύ είσαι συνυπεύθυνος ό,τι και να ψηφίζεις (ακόμα και αν δεν ψηφίζεις). Η διαδικασία των εκλογών αποσχολεί όλους. Κάθε λαός βέβαια έχει τους ηγέτες που του αξίζουν και εμείς έχουμε τους κάθε λογής και εσοδείας μαϊδανούς.

Φυσικά και ψηφίζω και μάλιστα ψηφίζω την απέχθεια μου απέναντι σε κάθε λογής και εσοδείας μαϊδανούς(όπως προείπες) αυτό που επιλέγω δεν είναι κόμμα ούτε πρόσωπο.Σε αντίθεση με το 96,5% του Ελληνικού λαού που ψηφίζει κάποιον από τους γνωστούς μαΪνδανούς νομίζωντας πως η ψήφος είναι ρουλέτα και ελπίζει μήπως του κάτσει το χρώμα! (Κάντε όνειρα:sleep: )
              Όμως δεν είμαι από αυτούς που ενώ ανήκουν στο 96,5% και εκλέγουν εν δυνάμει Υπουργούς-Υφυπουργούς-Πρωθυπουργούς κ.λ.π. έρχονται έπειτα και γράφουν λόγια όπως ... Κάθε λαός βέβαια έχει τους ηγέτες που του αξίζουν και εμείς έχουμε τους κάθε λογής και εσοδείας μαϊδανούς.
              Φυσικά πιστεύω πως δεν είσαι ανάμεσα σ'αυτούς?(Εάν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τα γραφόμενα)

• I
                ililias last edited by

Να καταργηθούν θέλεις; Δεκτόν. Αλλά όταν λες* 'να καταργηθούν γιατί κοστίζουν', δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά.

Δεν λέω να καταργηθούν μόνο γιατί κοστίζουν αλλά γιατί και δεν προσφέρουν ιστορική μόρφωση.

1. Και το έγραψα ότι δεν αναφερόμουν σ' εσένα! Στο άρθρο που παράθεσες αναφερόμουν, κυρίως.
                2. Τι, κατά τη γνώμη σου, προσφέρει ιστορική μόρφωση; Να αντικαταστήσουμε κάτι 'μεσοβέζικο' με κάτι σωστό, συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά να καταργήσουμε κάτι τέτοιο δίχως αντικατάσταση, επειδή δεν προσφέρει επαρκή 'ιστορική μόρφωση'*, είναι σαν να καταργούμε τον μισθό επειδή δεν μας φτάνει.

*Μιλάνε λίγο (σ)τα παιδιά για την επανάσταση, ακούνε (αν έχουν σωστούς γονείς και δασκάλους) και ένα - δυο πράγματα για τη 'βοήθεια' των Ευρωπαίων προς τους επαναστατημένους Έλληνες και για Έλληνες που έδωσαν δίχως να περιμένουν αντάλλαγμα, δεν πα' στο διάλο, κάτι μπορεί να τους μείνει.
                Αν η πλειοψηφία αποφασίσει να καταργηθούν οι παρελάσεις, θα καταργηθούν. Αλλά, να χαρείτε, ας πούμε αν θέλουμε τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζουμε αυτό που υποστηρίζουμε κι ας αφήσουμε τη φιλολογία και την αμπελοφιλοσοφία...

• K
                  king-alexander last edited by

Συνέχεια της προηγούμενής μου δημοσίευσης:

Ενοχλητικό για ποιούς, για τους λιπόψυχους, τους λιποτάκτες και τους εξυπνάκηδες που νομίζουν ότι είναι μαγκιά να μην πάνε στον στρατό; Εκεί καταντήσαμε, να νομίζουμε ότι είναι και μαγκιά;
                  Τέτοιους ψευτόμαγκες, εκμεταλλευτές και προδότες τους τρώω για πρωϊνό και δεν έχει καμία σημασία αν δεν με ξέρετε προσωπικά επειδή πληκτρολογώ πίσω από πληκτρολόγιο ή όχι.

Έρχονται μερικά τσογλάνια που θεωρούνται έξυπνοι και εμένα με λένε μ@λ@κ@ επειδή πήγα στρατό και ήμουν άμεσα διαθέσιμος σε περίπτωση που γινόταν κάτι, και τη στιγμή που εγώ φυλούσα σκοπιά αυτοί κωλοβαρούσαν;
                  Αυτοί οι 'παλήκαροι/λεβέντες' έτρεχαν πίσω απ' τα βρακιά της μάνας τους και του κάθε διοικητάκου για να πάρουν τρελόχαρτο και τους έβλεπα και τους λυπόμουνα:
                  πραγματικά, είναι κατάντια να τρέχεις και να γλύφεις @ρχίδια και κώλους και να πέφτεις σε τόσο χαμηλό σημείο αυτοσεβασμού γιατί θα μείνεις μόνος μακριά από τη φούστα της μαμάααααααααααααααααααααααααααααααας... και μέχρι και κ@λο είναι ικανοί να δώσουν για μη μου πάθουν τίποτα τα καημένα...εδώ μέχρι και γάμο είδα στη Γερμανία για να μη μου έρθει το μαμόθρεφτο πίσω και του ζητήσουνε να στρατευθεί...

*Σιγά μη σπάσετε κανένα νύχι, κορίτσια. *

Απορώ πώς δεν κάνουμε εξαγωγή εξυπνάκηδων σ'αυτόν τον τόπο: θα γινόμασταν πάμπλουτοι.

• K
                    kouk last edited by

King Alexander
                    θα σου συνιστούσα να ηρεμήσεις λίγο!
                    Συζήτηση κάνουμε.
                    Το έχεις πάρει προσωπικά και απευθυνεις κατηγορίες σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις!

• A
                      asimov last edited by

Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
                      ....................

Μαζεψου

• K

Ο χρήστης kouk έγραψε:
                        King Alexander
                        θα σου συνιστούσα να ηρεμήσεις λίγο!
                        Συζήτηση κάνουμε.
                        Το έχεις πάρει προσωπικά και απευθυνεις κατηγορίες σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις!

Ήρεμος είμαι, κανένα πρόβλημα, kouk.

Δεν αναφέρομαι σε κάποιον χρήστη συγκεκριμένα.

@Asimov: δεν αναφέρομαι σε εσένα.
                        Η προηγούμενη δημοσίευσή μου αναφέρεται σε τύπους που κατά καιρούς με χαρακτήρισαν μ@λ@κ@ που πήγα στο στρατό, που διέθεσα χρόνο από τη ζωή μου για να με έχει η χώρα μου εύκαιρο ανά πάσα στιγμή(όχι ΜΟΝΟ για πόλεμο, αλλά και για να φυλάω τα σύνορα από λαθρέμπορους, κ.λ.π.)
                        Όλα καλά και ωραία, αλλά πάνω σε αυτό το θέμα δεν σηκώνω αστεία από καραγκιόζηδες και ψευτονταήδες και όσοι με είδαν το κατάλαβαν καλά.

• K

Εμένα δεν θα μου έκανε έκπληξη εάν κάποιοι θέλουν μέσω των παρελάσεων ν'αναπληρώσουν τον ανδρισμό και το θάρρος που δεν έδειξαν όταν κι'αν υπηρετούσαν τη μαμά πατρίδα.

Φυσικά, συμφωνώ απολύτως: υπάρχουν και αυτοί.

Είναι ασφαλέστερο και προσφέρει μεγαλύτερη δημοσιότητα το να βαδίζεις λες και έχεις καταπιεί λοστό μπροστά σε τόσο κοσμάκι που ανεμίζει το σημαιάκι χωρίς να ξέρει (όπως οφείλει) με λεπτομέριες την ιστορία της χώρας που κατοικεί και την οποία εξυμνεί παρά να κάθεσαι μόνος στη σκοπιά των συνόρων απέναντι από τον 'εχθρό'!

+1

Υπάρχουν πολλοί ήρωες που δεν παρέλασαν και ούτε θέλουν να παρελάσουν γιατί ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει πόλεμος.

Δεν διαφωνώ ότι ο πόλεμος είναι άσχημο πράγμα. Οι ήρωες 'πρέπει' να είναι ανιδιοτελείς.

Οι αυτάρεσκοι που επιζητούν την προβολή καλύπτουν την ματαιοδοξία τους και καλύπτουν με υποκατάστατα τον ανδρισμό τους.

Τους ήρωες και τους ετοιμοπόλεμους τους γεννά η στιγμή και όχι το show της παρέλασης.
                          Κι όταν έρθει εκείνη η στιγμή μην αναρωτηθούν αρκετοί υπέρμαχοι των παρελάσεων και άλλων Εθνικών Dream Show γιατί νιώθουν μία υγρασία μέσα στο παντελόνι τους!

Έτσι είναι: κάποιοι το έπαιζαν ωραίοι, αλλά σε περιόδους κρίσης κοιτάξαν πώς να μη φυλάξουν σκοπιά το βράδυ μην τυχόν και τους την πέσει ο εχθρός μέσα στο σκοτάδι. ....δεν ήταν και η μαμά κοντά για να τους παρηγορήσει...

• G
                            gti_ last edited by

Θα πρέπει να γίνει μια διευκρίνιση στον τίτλο του τόπικ,ποιες παρελάσεις εννοούμε;

Αν εννοούμε τις μαθητικές...θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια.Σκέτη παρωδία...για όσους πιστεύουν στο θεσμό.

Οι στρατιωτικές δεν βλέπω λόγο να σταματήσουν να γίνονται.Από τη στιγμή που υπήρξαν άνθρωποι που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα,άλλοι έμειναν ανάπηροι για μια ολόκληρη ζωή,καλό είναι τις 2 αυτές φορές τον χρόνο να δείχνει η πατρίδα ότι δεν τους ξέχασε.

King Alexander:Το τόπικ έχει θέμα αν πρέπει να καταργηθούν οι παρελάσεις.Το αν σε είπαν μαλάκα κάποιοι κάποτε με αποτέλεσμα εσύ να τους το ανταποδώσεις με ακόμα βαρύτερους χαρακτηρισμούς,δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει το φόρουμ.Επειδή όμως έχεις μπλέξει πολλά θέματα μαζί και σχολιάζεις καταστάσεις με μεγάλη απρέπεια,να ξέρεις ότι ο εκνευρισμός που βγάζεις είναι μεταδοτικός.
                            Το ότι εσύ τα έχεις ωραιοποιήσει στο μυαλό σου τα του στρατού,δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα.

• K

Ο χρήστης GTI_ έγραψε:

King Alexander:Το τόπικ έχει θέμα αν πρέπει να καταργηθούν οι παρελάσεις.Το αν σε είπαν μαλάκα κάποιοι κάποτε με αποτέλεσμα εσύ να τους το ανταποδώσεις με ακόμα βαρύτερους χαρακτηρισμούς,δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει το φόρουμ.Επειδή όμως έχεις μπλέξει πολλά θέματα μαζί και σχολιάζεις καταστάσεις με μεγάλη απρέπεια,να ξέρεις ότι ο εκνευρισμός που βγάζεις είναι μεταδοτικός.
                              Το ότι εσύ τα έχεις ωραιοποιήσει στο μυαλό σου τα του στρατού,δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα.

Φίλε GTI_,

δεν είπα κάτι διαφορετικό για τις παρελάσεις απ' ότι λες και εσύ. Συμφωνώ ότι οι μαθητικές μάλλον θα πρέπει να καταργηθούν διότι ο καλύτερος βαθμός δεν σημαίνει, για εμένα, ότι κάποιος αξίζει περισσότερο από κάποιον άλλον να σηκώσει τη σημαία.

Ωραιοποίηση του στρατού από εμένα σίγουρα δεν υπάρχει. Αν αυτό είναι το συμπέρασμά σου, εντάξει, άποψή σου.

Για τις κατηγορίες που άκουσα κατά καιρούς: κανείς ποτέ δεν τόλμησε μπροστά μου-ευθέως να με πει μ@λάκ@ επειδή πήγα στρατό: μόνο πλάγιες 'βολές' μου κάνουν.
                              Ας είχαμε και εμείς μια χώρα εκατομμυρίων με ισχυρή οικονομία και επαγγελματικό στρατό και θα σας έλεγα πόσο θα υποστήριζα οτιδήποτε άλλο πέρα από τη βασική εκπαίδευση(κυρίως να δεις πως λειτουργεί ένα όπλο) και αυτή με αρκετή σκέψη. Από τη στιγμή όμως που δεν είμαστε στην παραπάνω θέση (και απομένως εξακαολουθούμε να έχουμε υποχρεωτική στράτευση), για εμένα προσωπικά, παραπάει να με αποκαλέσει κάποιος κάτι επειδή πήγα στο στρατό.
                              Τέλος πάντων, από τη στιγμή που ΔΕΝ ενδιαφέρει το φόρουμ, σταματάω εδώ και να με συγχωράτε.
                              Δεν ήταν σκοπός μου να προξενήσω εκνευρισμό στο φόρουμ.

Υ.Γ.: ξέρω ότι φαίνομαι λίγο απότομος μερικές φορές, δεν θα το κρύψω, αλλά όταν λέω γενικές απόψεις μου δεν επιτίθεμαι σε κάποιον συγκεκριμένα. Δεν θέλω να αρέσω σε όλους και ούτε το επιδιώκω: όποιους τους αρέσουν οι γενικές μου απόψεις, καλώς, όποιους δεν τους αρέσουν, πάλι καλώς.
                              Δεν είμαι άνθρωπος όμως που δεν θα ακούσει τι έχει να πει ο άλλος και είμαι ευγνώμων στην κριτική(έστω και αν μπορεί να διαφωνήσω): αν ανακαλύψω ότι είχα λάθος άποψη για κάποιο πράγμα, δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ.

Επεξεργάστηκε

• A
                                afonic last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:

Εκτός Αθήνας, οι δυο αυτές μέρες το χρόνο είναι πραγματικά ξεχωριστές. Δεν μπορώ να βρω λόγο για να καταργηθούν.

Έδω είναι όλο το ζουμί.

Μου σπάνε τα νεύρα όλοι οι βολεμένοι και σκατοφιλόσοφοι αυτού του τόπου να έχουν καταλάβει τα παράθυρα στα κανάλια και να τα βάζουν με τις παρελάσεις. Ξυπνάτε λίγο. Σαν έχουν πρήξει από το μίλα μίλα και τους ακούτε. Τα τελευταία χρόνια πιο πολλές ώρες μιλάνε για την κατάργηση των παρελάσεων παρά τις δείχνουν. Τα επιχειρήματα γελοία. Ο καθένας βγαίνει και λέει ότι θέλει. Όσο πάμε και χάνουμε την εθνική μας ταυτότητα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Και αυτοί το βιολί τους. Οχι στις παρελάσεις, όχι στα θρησκευτικά στο σχολείο, να βγει ο σταυρός από τη σημαία, να αλλάξουν τα βιβλία ιστορίας, Αγγλικά η 2η γλώσσα του κράτους, να μπουν γυναίκες στο ´Αγιο Όρος κτλ κτλ κτλ. Δεν βαριούνται ποτέ.

ΒΡΕ ΟΥΣΤ!

Έχω κάνει άπειρες παρελάσεις στη ζωή μου (3 το χρόνο από την 5η Δημοτικού) και όχι, δεν έφευγα να πάω για καφέ. Ούτε κανένας από τους συμμαθητές μου. Ίσα ίσα, ακόμα και οι πιο 'ζόρικοι' με χαρά παρέλαυναν και θα το κάνουν και πάλι άμα τους ζητήσεις.

Βέβαια εγώ στα Ίμια δεν ξύπνησα το πρωί να δω τι έγινε στον Παπαδάκη, αλλά ξύπνησα έντρομος μέσα στα ξημερώματα από το θόρυβο, για να πάω στο παράθυρο και να δω τα τανκς να περνάνε κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού μου.

Μάλλον χρειαζούμουν μια άχρηστη για εσάς δόση εθνικής (ψευτο?)ασφάλειας και (ψεύτο?)υπερηφάνιας το άλλο πρωί, έτσι?

• M
                                  manosk last edited by

Τελικά λέω κι εγώ να καταργηθούν. Αφού οι δάσκαλοι δεν κατάφεραν να περάσουν τίποτα στα παιδιά, πλην ίσως κάποιων προσωπικών συμπλεγμάτων και ιδεολογιών τους, ας καταλήξουν όλα στη λήθη, τουλάχιστον όσον αφορά εκείνους που νέτα-σκέτα δεν είναι άξιοι να φέρουν και να συνεχίσουν την ιστορία των προγόνων τους. Στους κωλόβλαχους του συμφέροντος και της ευκολίας, της κουτοπονηριάς και της σήψης, του βολέματος και του ψεύδους. Να τι έσπειραν και φανταστείτε τι θα σπείρει με τη σειρά της η σπορά τους:

• S
                                    skye last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                    Τελικά λέω κι εγώ να καταργηθούν. Αφού οι δάσκαλοι δεν κατάφεραν να περάσουν τίποτα στα παιδιά, πλην ίσως κάποιων προσωπικών συμπλεγμάτων και ιδεολογιών τους, ας καταλήξουν όλα στη λήθη, τουλάχιστον όσον αφορά εκείνους που νέτα-σκέτα δεν είναι άξιοι να φέρουν και να συνεχίσουν την ιστορία των προγόνων τους. Στους κωλόβλαχους του συμφέροντος και της ευκολίας, της κουτοπονηριάς και της σήψης, του βολέματος και του ψεύδους. Να τι έσπειραν και φανταστείτε τι θα σπείρει με τη σειρά της η σπορά τους:

αυτη η φωτο τί έχει ρε; ( σοβαρά δεν κατάλαβα ίσως είναι κάτι που δεν πρόσεξα )

• S
                                      silencer51 last edited by

Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω λόγο να γίνονται οι παρελάσεις... Κατάλοιπο περασμένων εποχών, κατ εμέ, μια τυπικότητα η οποία έχει χάσει όποιο νόημα είχε κάποτε. Βέβαια καταλαβαίνω οτι για κάποιους ίσως σημαίνει κάτι και το σέβομαι αυτό...

• A
                                        adis4gr last edited by

να κοιταξουν να δωσουν τα λεφτα στις οικογενειες πεσοντων και στους αναπηρους πολεμου που εχουμε και να αφησουν τα 1-2 μαρς στο συνταγμα και στη λεωφορο μ.αλεξανδρου....η να αποφασισουν σε ποια ιδρυματα θα δινονται τα λεφτα μπας και βγει τιποτα καλο απο αυτη την υποθεση...

καλα, οι μαθητικες παρελασεις ειναι ακομα πιο μεγαλο ανεκδοτο!

• A
                                          afonic last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Είσαι θλιβερός.

Έβαλες φωτογραφίες από μια εκπομπή-παρακμή της Ελληνικής τηλεόρασης για να αποδείξεις τι?? Ότι στους χιλιάδες μαθητές που παρελαύνουν κάποιοι έχουν χάσει το νόημα και δεν ντύνονται όπως πρέπει? Μήπως είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα?

Αμα και εγώ στηθώ με μια κάμερα για να βγάλω κάτι αρνητικό για τις παρελάσεις όλο και θα βρω 10-15 παιδία που καλώς ή κακώς (καλώς για μένα, δεν γίνεται όλοι να μπαίνουν στο πνεύμα) αντιδρούν έτσι.

Και εσύ το έβαλες εδώ ως τί? Ως επιχείρημα? Φώτο από την εκπομπή της Τατιάνας και τα βαρύγδουπα λόγια από πάνω? Με πιάνουν τα γέλια.

• M
                                            manosk last edited by

Κάνε σε παρακαλώ τον κόπο να διαβάσεις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου στο παρόν θέμα επειδή βαριέμαι να εξηγώ γιατί είδα κι απόειδα.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 39
                                            • 40