-
Ξεκινώ από τα λόγια του άξιου Πρωταθλητή Ταχύτητας για το 2005, 'Πέπε' Παπανικολάιου:
Ο χρήστης Παπανικολάου στο rally.gr έγραψε:
Ο νικητής και Πρωταθλητής για την φετινή χρονιά, Κώστας Παπανικολάου μας δήλωσε αμέσως μετά: «Δυστυχώς η κατηγορία την φετινή χρονιά δεν είχε συμμετοχές και συναγωνισμό, αφού η μοναδική μου «κόντρα» ήταν με τον Δήμο Ριζικάρη. Στις Σέρρες δεν θα πάρω μέρος, αφού πλέον εξασφάλισα και μαθηματικά τον τίτλο. Την φετινή χρονιά θα συμμετάσχω μόνο στους επόμενους αγώνες του Πρωταθλήματος Αναβάσεων, ενώ του χρόνου αν όλα πάνε καλά θα τρέξω στα ασφάλτινα ράλλυ. Θα πάρω μέρος στους αγώνες ταχύτητας μόνο αν δημιουργηθεί μια κατηγορία με έντονο συναγωνισμό!»Τι πιστεύετε πρέπει να γίνει για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2006 ώστε να έχει ενδιαφέρον και συναγωνισμό ?
Ως προς τις κατηγορίες των αυτοκινήτων ?
Ως προς τα οργανωτικά ? -
Ξεκινώ από τα λόγια του άξιου Πρωταθλητή Ταχύτητας για το 2005, 'Πέπε' Παπανικολάιου:
Ο νικητής και Πρωταθλητής για την φετινή χρονιά, Κώστας Παπανικολάου μας δήλωσε αμέσως μετά: «Δυστυχώς η κατηγορία την φετινή χρονιά δεν είχε συμμετοχές και συναγωνισμό, αφού η μοναδική μου «κόντρα» ήταν με τον Δήμο Ριζικάρη. Στις Σέρρες δεν θα πάρω μέρος, αφού πλέον εξασφάλισα και μαθηματικά τον τίτλο. Την φετινή χρονιά θα συμμετάσχω μόνο στους επόμενους αγώνες του Πρωταθλήματος Αναβάσεων, ενώ του χρόνου αν όλα πάνε καλά θα τρέξω στα ασφάλτινα ράλλυ. Θα πάρω μέρος στους αγώνες ταχύτητας μόνο αν δημιουργηθεί μια κατηγορία με έντονο συναγωνισμό!»Τι πιστεύετε πρέπει να γίνει για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2006 ώστε να έχει ενδιαφέρον και συναγωνισμό ?
Σαν θεατής θα ήθελα να βλέπω αυτοκίνητα με αξιοπρεπή ιπποδύναμη (150+ bhp), με ίδια σχέση κιλών/ίππο με οδηγούς που δεν θα το σκέφτονται 2 και 3 φορές πριν 'βάλουν μούρη μέσα' (σε σχέση με το κόστος ή την τιμωρία!)..και φυσικά να τα 'ακούω'!!!
Με πάνω από 15 συμμετοχές όμως στον αγώνα...να έχει νόημα. Άρα θα έπρεπε να μπουν με κάποιο τρόπο στο 'παιχνίδι' επίσημες συμμετοχές αντιπροσωπειών. Πράγμα δύσκολο από όσα έχω καταλάβει...
Αυτά για την μεσαία κατηγορία...
Πιο ψηλά θα ήθελα πολλά....αλλά δνε νομίζω ότι γίνεται....!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σαν θεατής θα ήθελα να βλέπω αυτοκίνητα με αξιοπρεπή ιπποδύναμη (150+ bhp), με ίδια σχέση κιλών/ίππο με οδηγούς που δεν θα το σκέφτονται 2 και 3 φορές πριν 'βάλουν μούρη μέσα' (σε σχέση με το κόστος ή την τιμωρία!)..και φυσικά να τα 'ακούω'!!!Με πάνω από 15 συμμετοχές όμως στον αγώνα...να έχει νόημα. Άρα θα έπρεπε να μπουν με κάποιο τρόπο στο 'παιχνίδι' επίσημες συμμετοχές αντιπροσωπειών. Πράγμα δύσκολο από όσα έχω καταλάβει...
Κάτι τέτοιο θα ήταν ό,τι καλύτερο για τα ελληνικά δεδομένα. 7-8 αντιπροσωπείες με 2 μοντέλα η καθεμία 1,6 ή 2,0 λίτρων, με κάποιο όριο ιπποδύναμης, άρα και με κάποιους περιορισμούς στις όποιες παρεμβάσεις, άρα και με κάποια αξιοπιστία, οπότε λιγότερες μηχανικές εγκαταλείψεις ανά αγώνα=περισσότεροι τερματισαντες=(υποθετικά πάντα) περισσότερος συναγωνισμός. Φρένα-αναρτήσεις επιπέδου Gr.N το πολύ, κιβώτια με normal σχέσεις, ίσως με πιο ανθεκτικούς συμπλέκτες, ελάχιστο μήκος αυτοκινήτου για να κάνει πιο πολύ μπούγιο (δεν είναι τυχαίο ότι τα Λεόν ήταν από τα πιο δημοφιλή ενιαία και ας ήταν αργά σχετικά, μέγεθος και συναγωνισμός συνέβαλαν σε αυτό). Κανονισμοί που θα προσθέτουν έρμα στους πρώτους κάθε αγώνα, σχεδόν ενιαίο βάρος για όλα τα αυτοκίνητα και έχεις (σχεδόν) έτοιμη συνταγή για έναν αξιοπρεπέστατο αγώνα ταχύτητας. Και το όνομα αυτού GTCC (copyright ΚΟUK ) και γιατί όχι?
Κάτι σημαντικό βέβαια... Να μην υπάρχουν χρηματικά έπαθλα στα πρότυπα των cup, αυτά λίγο-πολύ κατέστρεψαν τα ενιαία, οι αντιπροσωπείες θα αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα-έσοδα και οι οδηγοί (οι οποίοι θα έχουν επιλεχτεί από αυτές) θα πληρώνονται από αυτές.
Το τελευταίο βέβαια έχει κάποια κενά, απλά ήταν μια κάπως ανεπεξέργαστη πρόταση, μπορούν και άλλοι να προσθέσουν-αφαιρέσουν σε αυτό αν θέλουν, δεν διεκδικώ το copyright...
Για φανταστείτε αντιπροσωπείες που εμπλέκονται έτσι και αλλιώς σtους αγώνες, όπως η Seat, η Nissan, η Renault, η Toyota, η MG, η Peugeot, η Citroen με αυτοκίνητα όπως Leon-Altea 2.0, Primera 2.0, Megane 2.0, Corolla TS, ZR160, 306 2.0, C4 VTS και πόσο καλό θα έκανε αυτό στα σιρκουί...
-
Ως εποχη λιτοτητας και εφοσον οι οδηγοι ηταν αυτοι που αναβαθμιζαν τους εκαστοτε χωρους των αγωνων,δεν βλεπω μελλον με τις υπαρχουσες συνθηκες.
Τι να τις κανεις τις κατηγοριες των αυτοκινητων και τα ....οργανωτικα οταν τα λεφτα μπαινουν και ...βγαινουν απο τις τσεπες των αγωνιζομενων.
Σε οσους αρεσει η πιστα,τρεχουν ,σε οσους οχι δεν τρεχουν.
Μαλλον δεν αρεσει η πιστα σε πολλους.(πιστα δεν σημαινει παιρνω το αυτοκινητο μου και κανω γυρω-γυρω,αλλα σημαινει τρωω ωρες πολλες,τρωω λαστιχα,διαλυω το αυτοκινητο μου)Τα μειονεκτηματα ειναι πολλα σε σχεση με αυτα που κερδιζει ο αγωνιζομενος.Με πεντε στροφες 2ης και 3 στροφες 3ης(η καπως ετσι) δεν αποκομιζει ο οδηγος τα μεγιστα που θα ηθελε(βαζοντας κατω και τα χρηματα που δινουμε,ετσι?) .Και απο οτι φαινεται και οι θεατες ειναι ανυπαρκτοι.
Σε πεντε εκατομυρια λαου δεν βρισκονται σε 4-5 κυριακες του χρονου 10000(και 5000 κατω δεν θα μας χαλαγε) κοσμος να δει απο κοντα αγωνιστικα,ενω σε ριτσωνα πανε αρκετοι παραπανω.
Ναι ταυρε(και Νικο) χρειαζεται επενδυση και απο αλλου εκτος απο τους αγωνιζομενους,δηλαδη ας ξανακοιμηθουμε να το ονειρευτουμε.......
Βεβαια καλυτερα οπως εγραψα και στο ενιαιο, να παρουν θεση οι πιο ειδικοι επι.... πιστων. -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Σε πεντε εκατομυρια λαου δεν βρισκονται σε 4-5 κυριακες του χρονου 10000(και 5000 κατω δεν θα μας χαλαγε) κοσμος να δει απο κοντα αγωνιστικα,ενω σε ριτσωνα πανε αρκετοι παραπανω.Εδώ ρε Δημήτρη στους αγώνες δεν έρχονται καν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι να δουν τους συναθλητές τους... Αν δεν βρίσκουν ενδιαφέρον οι ίδιοι Έλληνες οδηγοί και συνοδηγοί αγώνων, γιατί να βρει ο απλός κόσμος;
Υ.Γ.: Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη του ΣΟΑΑ και όχι μόνο... να ήταν σε κάθε αγώνα ταχύτητας, οι κερκίδες θα ήταν γεμάτες...
Μ.Σαλ.
-
Ο χρήστης manoliss έγραψε:
Σε πεντε εκατομυρια λαου δεν βρισκονται σε 4-5 κυριακες του χρονου 10000(και 5000 κατω δεν θα μας χαλαγε) κοσμος να δει απο κοντα αγωνιστικα,ενω σε ριτσωνα πανε αρκετοι παραπανω.
Εδώ ρε Δημήτρη στους αγώνες δεν έρχονται καν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι να δουν τους συναθλητές τους... Αν δεν βρίσκουν ενδιαφέρον οι ίδιοι Έλληνες οδηγοί και συνοδηγοί αγώνων, γιατί να βρει ο απλός κόσμος;
Υ.Γ.: Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη του ΣΟΑΑ και όχι μόνο... να ήταν σε κάθε αγώνα ταχύτητας, οι κερκίδες θα ήταν γεμάτες...
Μ.Σαλ.
Αν δεις πόσοι αγώνες ταχύτητας έγιναν στο μοναδικό ΠΣΚ αναγνωρίσεων ενός αγώνα ράλι θα καταλάβεις...
Βάλε και πως κάποιοι τρέχουν κι εδώ κι εκεί...
Όχι βέβαια πως έχεις και άδικο!
Πάντως οι 10 θεατές να γίνονταν 50; Ε, και; -
To απολυτο σωστο το ειπε ο Γιωργος.
Πολλους,παρα πολλους αγωνες ΔΕΝ μπορουμε(σχεδον δεν μας επιτρεπεται να παρακολουθησουμε) να δουμε,ειτε γιατι τρεχουμε,ειτε κυριως γιατι υποχρεωτικα κανουμε δοκιμες για αλλον αγωνα.
Ασε που Μανωλη,δεν λεει τιποτα αυτο το ,δεν βρισκω ενδιαφερον για συναθλητη,αφου εγω τα εχω δει,υποτιθεται οτι ειναι πιο δελεαρ για καποιον που δεν ειναι ενεργος στον χωρο.
Συν τοις αλλοις Μανωλη,μου λες να ....πληρωνω να τρεχω,να.....πληρωνω να βλεπω.......ΑΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ,ευχαριστω.........
Γιατι με αυτο που λες τοση αξια εχουμε οι αγωνιζομενοι,τα ευρα μας και μονο...... -
Πολλους,παρα πολλους αγωνες ΔΕΝ μπορουμε(σχεδον δεν μας επιτρεπεται να παρακολουθησουμε) να δουμε,ειτε γιατι τρεχουμε,ειτε κυριως γιατι υποχρεωτικα κανουμε δοκιμες για αλλον αγωνα.
Ασε που Μανωλη,δεν λεει τιποτα αυτο το ,δεν βρισκω ενδιαφερον για συναθλητη,αφου εγω τα εχω δει,υποτιθεται οτι ειναι πιο δελεαρ για καποιον που δεν ειναι ενεργος στον χωρο.
Συν τοις αλλοις Μανωλη,μου λες να ....πληρωνω να τρεχω,να.....πληρωνω να βλεπω.......ΑΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ,ευχαριστω.........
Γιατι με αυτο που λες τοση αξια εχουμε οι αγωνιζομενοι,τα ευρα μας και μονο......Αυτό που κατάλαβα εγω από τα γραφόμενα του Μανώλη είναι πως ΟΥΤΕ οι αυναθλητές δε πάνε!
Οχι ότι αν πήγαιναν θα έκανε την διαφορά.Και φυσικά δεν κάνετε δοκιμές όλα τα Σ/Κ που γίνονται ΚΑΙ αγώνες ταχύτητας!
Αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον!Και σιγά ρε Δημήτρη!
Τα 10 ευρώ της εισόδου θα ρίξουν έξω το budget της χρονιας?!! -
Μακάρι Δημήτρη μου να ερχόντουσαν και στα βουνά που είναι δωρεάν, αλλά ούτε εκεί δεν τους βλέπω...
Δεν είναι αυτό όμως το θέμα, αλλού πρέπει να σταθούμε όλοι μας: ΘΕΑΜΑ και ΤΑΛΕΝΤΑ!
Μ.Σαλ.
-
μηπως ξεχνας το βασικοτερο που ειναι η προβολη-διαφημιση.......
Για το θεαμα και ταλεντα ερχεται μια λεξη στο μυαλο μου χρηματα-χρηματα-χρηματα...... -
μηπως ξεχνας το βασικοτερο που ειναι η προβολη-διαφημιση.......Αυτό έπεται Δημήτρη!
πρώτα βρίσκεις το προϊόν και μετά το διαφημιζεις... -
Η προβολή και η διαφήμιση έρχονται με το προιόν.......
-
Μπα,δεν νομιζω, ο καλος ο προωθητης ολα τα αλεθει.......
Εδω ληγμενα μας πασαρουν για αφρο,στην οδηγηση θα δυσκολευτουμε..... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτό έπεται Δημήτρη!
πρώτα βρίσκεις το προϊόν και μετά το διαφημιζεις...Με πήρες στην εκκίνηση χαχαχα
-
Ο χρήστης manoliss έγραψε:
Αυτό έπεται Δημήτρη!
πρώτα βρίσκεις το προϊόν και μετά το διαφημιζεις...Με πήρες στην εκκίνηση χαχαχα
Λόγω πισωκίνητου..!!!
-
Γιατι με αυτο που λες τοση αξια εχουμε οι αγωνιζομενοι,τα ευρα μας και μονο......Ο Μανώλης καταρχήν, δε μίλησε μόνο για το συγκεκριμένο αγώνα. Συμφωνώ πως στον συγκεκριμένο αγώνα υπήρχαν οι αναγνωρίσεις για το ράλλυ Βοιωτίας. Όμως, υπάρχουν αγώνες όπου οι αγωνιζόμενοι δεν είχαν άλλες υποχρεώσεις (αγώνας ταχύτητας τον Ιούλιο), όπου ακόμη και αν οι μισοί βρίσκονταν για διακοπές, η αναλογία δε βγαίνει. Θεωρώ πως όταν πας ως αγωνιζόμενος να δεις αγώνα όπου δεν παίρνεις μέρος, μπορείς να προσελκύσεις κάποιον που δεν έχει ακόμη μυηθεί σε αγώνες και ο οποίος στη συνέχεια θα έρθει να παρακολουθήσει μόνος του εσένα, έχοντας πάρει κάποιον άλλο φίλο του... Επίσης, εφόσον με το καλό οι αγώνες ταχύτητας μπουν σε έναν ίσιο δρόμο, τότε θα μπορούν να διευθετηθούν ζητήματα όπως το εισιτήριο που θα πληρώσει ο αγωνιζόμενος που πάει να δει το συναθλητή του (π.χ μέλη του ΣΟΑΑ δικαιούνται έκπτωση κ.ο.κ.) όπως ας πούμε οι φοιτητές που με το πάσο πληρώνουν μικρότερο εισιτήριο σε ΜΜΜ, θέατρα, σινεμά κ.α. Πάντως, το τελευταίο το θεωρώ πιο δευτερεύον από όσα θέματα τέθηκαν στην αρχή της ενότητας. _Ε.Δ
-
Να ξεκαθαρισω,το προβλημα μας(μικρο ετσι?)ειναι οτι δεν μπορουμε να παρακολουθησουμε καποιους ,πολλους αγωνες γενικως,δεν αναφερομουν στην ταχυτητα μονο.Παρεξηγηση.
Δευτερον.Νωντα,ναι το δευτερο που εθεσα πολυ...εμμεσα(πρακτικα δεν το εθεσα,αφου αν θελω παω,αν δεν θελω δεν παω,απλο ειναι )
ειναι σιγουρο οτι ...εως και δεν ειναι προβλημα,
ΑΛΛΑ απο την αλλη ,τους οργανωτες κλπους. ,τους καιει και με το παραπανω να παρουν τα 10 ευρα(απο τον καθε αγωνιζομενο) οταν παμε πιστα.Αυτην την αντιμετωπιση την αντιλαμβανομαστε και θα ηθελα να καταλαβετε ,οταν ολο το χρονο ποναμε για τους αγωνες,πως νιωθουμε οταν σε καθε ευκαιρια δεχομαστε-κατανοουμε τετοια .....εισπρακτικη....αντιμετωπιση.(ακομα και εκει) -
Δεν ξερω αν πιανεται στα οργανωτικα αλλα μηπως θα γινοταν να μειωθει λιγο η εισοδος στα Μεγαρα?10 ευρω ειναι πολλα για την παρακολουθηση τετοιων αγωνων.. ..Αν αναβαθμιστουν σωστα νο προμπλεμ..
ΠΠ Ταχύτητας 2006