-
Ή για τον αφορισμό (τρις! Και δεν έχει ακόμη αρθεί!) κατά των επαναστατών... Και η Μπουμπουλίνα είχε αφορισθεί επειδή σήκωσε κεφάλι κατά των Οθωμανών.
Ή για τη συγχαρητήριο επιστολή των αγιορειτικών μονών προς τον Χίτλερ...
-
...Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς!
-
Ή για το 'κουσούρι'... Που μετά αποκαλύφθηκαν όσα αποκαλύφθηκαν (αν και ο κόσμος τα ήξερε, απλώς δεν ήθελε να φανταστεί ότι συνέβαιναν σε τέτοια έκταση...).
Ή για τον Γιοσάκη και τον Βαβύλη και τον Μάξιμο στο Λιτόχωρο που αρπάζει τα χωράφια των αγροτών και τους προκαλεί διαρκώς προβλήματα...
Όντως, καλύτερα να μασάνε, παρά να μιλάνε.
-
Εγώ ξέρω πώς αν οι Γραφές ερμηνευθούν κατά λέξει κλαίει ο κάθε πικραμένος, ενώ αν ερμηνευθουν 'χαλαρά' ο καθένας τις ερμηνεύει ανάλογα με το συμφέρον του (και κλάει πάλι ο κάθε πικραμένος).
Σε γενικές γραμμές, καλές είναι οι Γραφές καλή όμως και η πραγματικότητα. Σύνεση, σύνθεση και στοιχειώδης λογική είναι ο δρόμος της αρετής, κατ' εμέ.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
τελικα θεωρουνται αιρεσεις?? ξεερι κανεις?Νομίζω πως δεν αναγνωρίζονται καθόλου ή θεωρούνται αιρέσεις.
Ετσι κι αλλοιώς, μικρή σημασία έχει.
Η Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τίποτα που να είναι διαφορετικό και να θέτει σε κίνδυνο το status quo που έχει φτιάξει και την βολεύει. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
.... Η Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τίποτα που να είναι διαφορετικό και να θέτει σε κίνδυνο το status quo που έχει φτιάξει και την βολεύει.Τον Γαλιλαιο παντως εσπευσαν να τον αποκαταστησουν μετα απο καμμια τετρακοσσαρια χρονια.....
Παντως καλο ειναι να μη συγχεουμε τις εννοιες.
Αλλο εκκλησια αλλο οι εκπροσωποι της που αυθεραιτα χριζονται αντιπροσωποι του Θεου επι της γης.
Αλλο οι εναρετοι και αλλο οι ζηλωτες της (οποιας) πιστης.Αλλο οι πιστοι σε μια θρησκεια και αλλο οι θρησκοληπτοι.
Αλλο οι συνειδητα προσευχομενοι σε ενα τοπο λατρειας η οπουδηποτε και αλλο οι θρησκευομενοι....
Βίβλος/Ευαγγέλια/Διαθήκες στην κυριολεξία... ή