-
+1
-
Το άρθρο ξεκινάει από τα ΄΄ναρκωτικά΄΄ στα πανεπιστήμια (ο αρθρογράφος έχει ζήσει σε πανεπιστήμιο ή εστία ποτε; κι αν ναι μήπως ρουφιάνευε το ποιος κάπνιζε;), περνάει από τον Σάββα και τους τυράννους(!) των ΑΕΙ μας και καταλήγει στους δασκάλους. Χέσε ψηλά κι αγνάντευε καλύτερα.
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Το οτι τα ΑΕΙ ειναι αχουρια??Φυσικά και είναι. Όπως και όλο το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Με τι εξακολουθούμε ν΄ασχολούμαστε όμως;
Το οτι υποστηρικτες ενος ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ κατελαβαν το
Ιστορικο Κτιριο του Πανεπιστημιου Αθηνων και φευγοντας το λεηλατησαν??Είναι κάποιοι που διαμαρτύρονται (καταλαμβάνοντας καλώς ή κακώς ένα ιστορικό κτίριο) για την κράτηση κάποιου που τυγχάνει να έχει **σοβαρά προβλήματα υγείας ** και έχει καταδικασθεί πρωτόδικα για μια υπόθεση που αν ποτέ μάθουμε έστω το 10% του τι πραγματικά ίσχυε και ισχύει, να είμαστε ευτυχισμένοι.
Έτσι ή αλλιώς, η διαμαρτυρία (λανθασμένη ή όχι) είναι για την ασθένεια σε σχέση με την κράτηση.Το οτι καηκε το Ε.Μ.Π. ??
Έ; πότε; πριν 15 χρόνια που λέει και το άρθρο;
Το οτι ανακαλυφτηκε 'φυτεια' σε οικοπεδο του Πανεπιστημιου Κρητης??
Αυτό πάλι πότε έγινε και τι σημαίνει; Και που κολλάει με τα υπόλοιπα; Στο ότι οι αλήτες φοιτήτες ΄΄την πίνουν΄΄; Ή ξαφνικά θα μου πεις όλοι οι ναρκέμπορες έκανα βάσεις τους τις φοιτητικές εστίες;
Το οτι ολα τα παραπανω καμμια σχεση δεν εχουν με την ελευθερη διακινηση ιδεων και την προασπιση του Ακαδημαϊκου εργου για τα οποια ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι υπαρχει το ασυλο??
Καμία ιδιαίτερη αντίρρηση.
Ή μηπως οτι εχουν χαθει χιλιαδες ωρες διδασκαλιας επειδη καποια τσογλανακια αποφασισαν να κανουν καταληψη σε Γυμνασια για να πεσουν οι τιμες του Κυλικειου και να μην ιδρυθουν Ιδιωτικα Πανεπιστημια ασχετο αν πολλα απο αυτα λογω μεγαλης τσεπης του μπαμπα θα καταληξουν σε πανακριβα πλην ομως αμφισβητισιμης ποιοτητας Ιδιωτικα 'κολλεγια' του εσωτερικου και του εξωτερικου??
Είναι πρώτη φορά που γίνονται κατάλήψεις; Και είναι πάντα τσογλανάκια οι μαθητές; Να κλείσουμε στη φυλακή δηλαδή παιδιά 15, 16 και 17 χρονών;
Δε διαφωνώ ότι στην Ελλάδα με το παραμικρό κάνουμε κατάληψη και ότι ιδιαίτερα τις μαθητικές καταλήψεις αρκετοί τις επιβουλεύονται, αλλά κι εσύ δε νομίζεις ότι γενικεύεις και ισοπεδώνεις μιλώντας για τσογλανάκια, πλουσιόπαιδα και μπαμπάδες γενικά και αόριστα;Μηπως ειναι ψεμματα οτι οι δασκαλοι επιχειρησαν να εκβιασουν την κυβερνηση εν οψει των Εκλογων ζητωντας παραλογες για την Ελληνικη πραγματικοτητα αυξησεις , απαιτωντας την παραιτηση Υπουργου (καλης ή κακης αδιαφορο, θα κριθει στις εκλογες εξαλλου) μιας Δημοκρατικα εκλεγμενης κυβερνησης, και ζητωντας να μην αξιολογειται το εργο τους??
Μπορεί να διαφωνώ με κάποιες από τις μεθόδους του συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων αλλά δεν θα τις κρίνω εδώ. Εσύ όμως τι θέλεις; Να μην απεργεί κανείς; Αν απεργεί να ζητά 5 ευρώ; Να χαίρεται με τις παροχές της Μαριέττας; Που αντί αυξήσεων τους υπόσχεται σε δόσεις ότι τους χρωστάει χρόνια; Τι άλλο να πούμε δηλαδή; Για τα ακίνητα στρατιωτάκια του Βύρωνα και την παλιοσειρά τον Μπαλάσκα;
Οι εποχες του 'Νομος ειναι το δικιο του εργατη' καλως ή κακως ανηκουν στο παρελθον, οπως ελπιζω οτι θα περασουν και οι κομματικα εγκαθετοι και αποκομμενοι απο την πραγματικοτητα τεμπελοσυνδικαλιστες μπας και δουν τα συνδικατα και εργαζομενοι μια ασπρη μερα...
Με κάποιους τα έχεις. Μακάρι ρε φίλε όλα στη δουλειά σου να είναι τέλεια και να μην έχεις προβλήματα. Κάποιοι έχουν. Και αγωνίζονται να τα βελτιώσουν. Μην τους κατηγορείς γι΄αυτό. Αν θες να βελτιώσεις κι εσύ τη δική σου, αγωνίσου κι εσύ.
Κομματόσκυλα, τεμπέληδες, ρουφιάνοι, επαγγελματίες συνδικαλιστές υπήρχαν και θα υπάρχουν. Αλλά δε γίνονται γι΄αυτούς οι απεργίες.
Και τι να κάνουμε σε καπιταλιστικό σύστημα ζούμε αλλά δε χρειάζεται να γίνουμε σκλάβοι σε γαλέρες ούτε και να δουλεύουμε 12 ώρες τη μέρα για 500 - 800 ευρώ.Ως ποτε καποιοι θα ζουν σε ενα παραλληλο συμπαν επιβαλλοντας τις πρακτικες τους τους στην (παντα σιωπηλη και αμυνομενη πλειοψηφια??
Μιλάς για τον ΣΕΒ, τον Αλογοσκούφη, το Μητσοτάκη, τον Παυλόπουλο (ενδεικτικά παραδείγματα); Δεν βλέπω άλλους ατάραχους ανθρώπους στην ελληνική κοινωνία.
-
Το άσυλο καλύπτει την ακαδημαϊκή και ερευνητική λειτουργία ενός πανεπιστημίου και δουλειά του είναι να αποτρέπει τον οποιονδήποτε από το να παρεμποδίζει την ελεύθερη έρευνα, διδασκαλία και διακίνηση ιδεών. ΔΕΝ προορίζεται για να επιτρέπει σε εξωπανεπιστημιακά στοιχεία να μπαίνουν και να τα σπάνε, να ληστεύουν την περιουσία του ελληνικού λαού που πληρώνει ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ, να διακινούν και να παράγουν ναρκωτικά ή να μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε κομματικά φυτώρια.
Επίσης, το πανεπιστήμιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΫΠΟΘΕΤΟ. Για να προσληφθείς και να διδάξεις σε πανεπιστήμιο πρέπει να έχεις προσόντα και να αξιολογείσαι για το ερευνητικό και διδακτικό σου έργο, αν θες να διατηρήσεις τη θέση σου (και να είσαι ΚΑΘΑΡΟΣ στις συναλλαγές σου): πόσους νέους επιστήμονες έβγαλες; πόσο καλοί είναι; κάνεις καλά το μάθημά σου; γιατί κόβονται τόσοι πολλοί στο μάθημά σου; πόσες δημοσιεύσεις κάνεις; πού δημοσιεύονται; τι βαθμολογίες παίρνουν από τους συναδέλφους σου; Τα οικονομικά των προγραμμάτων που διαχειρίζεσαι είναι εν τάξει ή βρωμάνε;
Ομοίως με τους φοιτητές: τι έκανες κύριε; κατέστρεψες περιουσία του πανεπιστημίου; προπηλάκισες συμφοιτητές σου; παρεμπόδισες τις ακαδημαϊκές λειτουργίες του πανεπιστημίου σου; Πήγαινε σπίτι σου και τη λυπητερή θα τη στείλουμε στους γονείς σου και στους υποκινητές σου!
Ή για τους 'αιώνιους' φοιτητές... Άλλη μπούρδα το ότι 'είναι φτωχόπαιδα κλπ'. Έχω γνωρίσει ΟΛΑ τα φτωχόπαιδα στο ΑΕΙ μου και σας πληροφορώ ότι και στα χρόνια τους τελειώσανε και δουλεύανε κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και με υποτροφίες ήτανε σχεδόν όλοι τους. Άρα, τα περί 'φτωχόπαιδων' να τα πουλήσει αλλού το ΚΚΕ και η ΕΑΑΚ. Άσε που καλύτερα είναι για τη φτωχή οικογένεια, εάν το παιδί της δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να πάει να κάνει κάποια δουλειά που να του ταιριάζει, αντί να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός συντηρώντας ένα επιπλέον νοικοκυριό.
Επίσης, τα πανεπιστήμια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Που ζήταγε το μαλακισμένο της ΕΑΑΚ (Ενωτική Πρωτοβουλία) on camera εδώ στα Χανιά να... περνάνε τα οικονομικά των ερευνητικών προγραμμάτων από την έγκριση του συλλόγου των προπτυχιακών (δηλαδή: είναι επάνω ο ΕΑΑΚίτης, ο ΠΑΣΠίτης, ο ΔΑΠίτης ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος μαλάκας... Και λέει στον εκάστοτε καθηγητή 'αν θες να πάρεις έγκριση για το ερευνητικό σου, πρέπει να βάλεις κι αυτά τα άτομα μέσα ή να μου δώσεις τόση μίζα'.
Όταν λοιπόν γίνονται καταλήψεις για να ΜΗΝ μπορούν τα πανεπιστήμια να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί ακριβώς αυτό ζητήσανε φέτος, μιλάμε για ΚΑΤΑΛΥΣΗ του ασύλου.-
-
αψογος
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όταν λοιπόν γίνονται καταλήψεις [ειδικά από εξωπανεπιστημιακούς] για να ΜΗΝ μπορούν τα πανεπιστήμια να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί ακριβώς αυτό ζητήσανε φέτος, μιλάμε για ΚΑΤΑΛΥΣΗ του ασύλου.-Συμφωνώ εφόσον προστεθεί η διόρθωση.
Το 1974 οι καταληψίες της Νομικής Αθηνών, φοιτητές (κυρίως) και αργότερα και πολίτες, είχαν τα πρόσωπά τους ακάλυπτα και φώναζαν κατά μιας δικτατορίας και δεν απειλούσαν κανέναν.
Σήμερα οι καταληψίες της Νομικής είναι εξωπανεπιστημιακοί (κυρίως), με κουκούλες, κραδαίνοντες ρόπαλα και μολότωφ κατά οιουδήποτε πλησιάσει, ακόμα και κατά των πλέον αρμόδιων να μπουν στο κτίριο, δηλ. φοιτητών και καθηγητών.
ΠΡΕΠΕΙ το άσυλο να μην ισχύσει όσον αφορά τα συγκεκριμένα άτομα. Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα στους καφενέδες της Σίνα. -
Και, επιτέλους, ας το πάρουν είδηση ΟΛΟΙ όσοι ωρύονται κατά των εντατικών σπουδών και υπέρ του 'δικαιώματος' να τα κάνουν όλα μπάχαλο ότι στο πανεπιστήμιο δεν σε υποχρεώνει ΚΑΝΕΝΑΣ να πας. ΕΣΥ το διαλέγεις και μπαίνεις για να παίξεις με τους όρους που διέπουν την πανεπιστημιακή λειτουργία, αν σου αρέσει. Αν δε σ'αρέσει να διαβάζεις, να συμμετέχεις σε ερευνητικά προγράμματα, να έχεις γύρω σου ανθρώπους που κάνουν έρευνα, άντε πάγαινε παραπέρα.
Και κάτι ακόμα, που το επαναφέρω:
ΔΕΝ είναι παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου ή παρεμπόδιση των λειτουργιών ενός πανεπιστημίου; ΔΕΝ είναι παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου να φέρνεις τραμπούκους να βαράνε φοιτητές, καθηγητές και υπαλλήλους;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όταν λοιπόν γίνονται καταλήψεις [ειδικά από εξωπανεπιστημιακούς] για να ΜΗΝ μπορούν τα πανεπιστήμια να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί ακριβώς αυτό ζητήσανε φέτος, μιλάμε για ΚΑΤΑΛΥΣΗ του ασύλου.-
Συμφωνώ εφόσον προστεθεί η διόρθωση.
Το 1974 οι καταληψίες της Νομικής Αθηνών, φοιτητές (κυρίως) και αργότερα και πολίτες, είχαν τα πρόσωπά τους ακάλυπτα και φώναζαν κατά μιας δικτατορίας και δεν απειλούσαν κανέναν.
Σήμερα οι καταληψίες της Νομικής είναι εξωπανεπιστημιακοί (κυρίως), με κουκούλες και κραδαίνοντες ρόπαλα και μολότωφ κατά οιουδήποτε πλησιάσει, ακόμα και κατά των πλέον αρμόδιων να μπουν στο κτίριο, δηλ. φοιτητών και καθηγητών.
ΠΡΕΠΕΙ το άσυλο να μην ισχύσει όσον αφορά τα συγκεκριμένα άτομα. Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα στους καφενέδες της Σίνα.Γιατί να κάνουμε προσθήκες βρε Μάνο; Ό,τι και να'ναι, πανεπιστημιακός ή εξωπανεπιστημιακός, εφ'όσον δε σέβεται την προσπάθεια και τον αγώνα των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν κάτι χρήσιμο στη ζωή τους και τα κάνει ρημαδιό, δεν καλύπτεται από το άσυλο. Όποιος και να'ναι, π.χ. 'καθηγητής' ή 'πρύτανης' που προσλαμβάνει τραμπούκους για να εκφοβίζουν μέλη της συγκλήτου ή/και φοιτητές (ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Χρήστος Σκιαδάς, Δημήτρης Σωτηρόπουλος και Μανώλης Χριστοδούλου), ΕΑΑΚίτης που κρατά ομήρους τους συγκλητικούς επειδή δεν ψηφίζουν αυτό που θέλει αυτός, αναρχικόμουτρο που αξιώνει να αποφυλακισθούν οι λούγκρες της 17Ν (τόσο γενναίοι... περίμεναν να πέσει η χούντα για να την πολεμήσουν ), ό,τι και να'ναι, όποιος και να'ναι, εφ'όσον καταλύει όσα προστατεύει το ακαδημαϊκό άσυλο, ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.-
-
skullone
Γιατί οι οποιεσδήποτε γνώμες φοιτητών που μπορεί να φτάσουν και σε κατάληψη ίσως θεωρηθούν 'απαράδεκτες' και αντίθετες προς αυτό που πρέπει να γίνεται σε μια σχολή, άρα να μπαίνει η αστυνομία για ψύλου πήδημα.
Εφόσον το ζητήσει η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των φοιτητών σε ψηφοφορίες ΜΕ ΑΠΑΡΤΙΑ, ας γίνει κατάληψη. Όχι βέβαια να γίνεται κατάληψη από το 10% των φοιτητών συν άλλους 100 άσχετους εγκληματίες. -
Και να πιστοποιείται επίσης ότι οι ψηφίσαντες ΟΝΤΩΣ είναι φοιτητές, γιατί δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο εχέγγυο αυτήν τη στιγμή.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Το οτι τα ΑΕΙ ειναι αχουρια??
Φυσικά και είναι. Όπως και όλο το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Με τι εξακολουθούμε ν΄ασχολούμαστε όμως;
Aν για σενα δεν λεει τιποτα το οτι καταστρεφονται και λεηλατουνται οι φτωχες εστω υποδομες του Εκπαιδευτικου μας συστηματος εγω παω πασο...Το οτι υποστηρικτες ενος ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ κατελαβαν το
Ιστορικο Κτιριο του Πανεπιστημιου Αθηνων και φευγοντας το λεηλατησαν??Είναι κάποιοι που διαμαρτύρονται (καταλαμβάνοντας καλώς ή κακώς ένα ιστορικό κτίριο) για την κράτηση κάποιου που τυγχάνει να έχει **σοβαρά προβλήματα υγείας ** και έχει καταδικασθεί πρωτόδικα για μια υπόθεση που αν ποτέ μάθουμε έστω το 10% του τι πραγματικά ίσχυε και ισχύει, να είμαστε ευτυχισμένοι.
Έτσι ή αλλιώς, η διαμαρτυρία (λανθασμένη ή όχι) είναι για την ασθένεια σε σχέση με την κράτηση.
Ξερεις και ο Αξαρλιαν πεθανε αλλα δεν ειδα τους 'αγωνιστες' να κανουν καμμια διαμαρτυρια.Και καποια αλλα παιδια εμειναν ορφανα επειδη ειχαν την ατυχια να εχουν πατερα αστυνομικο/πολιτικο/οδηγο.
Να μιλησουμε κι εμεις κυνικα για παραπλευρες απωλειες οπως ο Μπους??
Και στο τελος τελος σιγα τον αγωνιστη που θα του αναγνωρισουμε Δικαιωματα που στερησε ο ιδιος απο τους αλλους...
Οσο τα περι συνομωσιολογιας και αποκαλυψης της αληθειας αναφερεις...κολοκυθοπιττα και χιλιοπαιγμενο εργο.Το οτι καηκε το Ε.Μ.Π. ??
Έ; πότε; πριν 15 χρόνια που λέει και το άρθρο;
Το οτι μαζι με το κτιριο που καηκε καηκε και πνευματικο εργο δεκαδων χρονων που δεν αναπληρωνεται ειναι λιγοτερο σημαντικο για σενα ετσι??Εξαλλου καλα το λες: Περασαν κιολας 15 χρονια.Να το ξανακαψουμε λοιπονΤο οτι ανακαλυφτηκε 'φυτεια' σε οικοπεδο του Πανεπιστημιου Κρητης??
Αυτό πάλι πότε έγινε και τι σημαίνει; Και που κολλάει με τα υπόλοιπα; Στο ότι οι αλήτες φοιτήτες ΄΄την πίνουν΄΄; Ή ξαφνικά θα μου πεις όλοι οι ναρκέμπορες έκανα βάσεις τους τις φοιτητικές εστίες;
Οχι θα σου πω οτι καποιοι εκμεταλλευτηκαν το 'ασυλο'για να φυτεψουν ξεροντας οτι κανεις δε θα τους τιμωρησει και κανεις απο τους 'Ηρακλειδεις' του ασυλου δε θα ασχοληθει μαζι τους.Το οτι ολα τα παραπανω καμμια σχεση δεν εχουν με την ελευθερη διακινηση ιδεων και την προασπιση του Ακαδημαϊκου εργου για τα οποια ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι υπαρχει το ασυλο??
Καμία ιδιαίτερη αντίρρηση.
Παλι καλαΉ μηπως οτι εχουν χαθει χιλιαδες ωρες διδασκαλιας επειδη καποια τσογλανακια αποφασισαν να κανουν καταληψη σε Γυμνασια για να πεσουν οι τιμες του Κυλικειου και να μην ιδρυθουν Ιδιωτικα Πανεπιστημια ασχετο αν πολλα απο αυτα λογω μεγαλης τσεπης του μπαμπα θα καταληξουν σε πανακριβα πλην ομως αμφισβητισιμης ποιοτητας Ιδιωτικα 'κολλεγια' του εσωτερικου και του εξωτερικου??
Είναι πρώτη φορά που γίνονται κατάλήψεις; Και είναι πάντα τσογλανάκια οι μαθητές; Να κλείσουμε στη φυλακή δηλαδή παιδιά 15, 16 και 17 χρονών;
Στο 90% των περιπτωσεων ναι ειναι τσογλανακια.
Ποιος μιλησε για φυλακη??Να τα υποχρεωσουμε να ανοιξουν τα σχολεια για οσους (τους πολλους εν προκειμενω) θελουν να κανουν μαθημα.
Δε διαφωνώ ότι στην Ελλάδα με το παραμικρό κάνουμε κατάληψη και ότι ιδιαίτερα τις μαθητικές καταλήψεις αρκετοί τις επιβουλεύονται, αλλά κι εσύ δε νομίζεις ότι γενικεύεις και ισοπεδώνεις μιλώντας για τσογλανάκια, πλουσιόπαιδα και μπαμπάδες γενικά και αόριστα;
Αμαν πια με την καραμελα της γενικευσης.Μηπως ειναι ψεμματα οτι οι δασκαλοι επιχειρησαν να εκβιασουν την κυβερνηση εν οψει των Εκλογων ζητωντας παραλογες για την Ελληνικη πραγματικοτητα αυξησεις , απαιτωντας την παραιτηση Υπουργου (καλης ή κακης αδιαφορο, θα κριθει στις εκλογες εξαλλου) μιας Δημοκρατικα εκλεγμενης κυβερνησης, και ζητωντας να μην αξιολογειται το εργο τους??
Μπορεί να διαφωνώ με κάποιες από τις μεθόδους του συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων αλλά δεν θα τις κρίνω εδώ. Εσύ όμως τι θέλεις; Να μην απεργεί κανείς;
Η απεργια ειναι πολυ ιερο πραγμα για να το χρησιμοποιουν κατα το δοκουν οι εν λογω κομματοεκτρεφομενοι τεμπελοσυνδικαλισταδες
Αν απεργεί να ζητά 5 ευρώ;
Να ζητα οσα θελει αρκει πρωτα να κοιτα γυρω του
Να χαίρεται με τις παροχές της Μαριέττας; Που αντί αυξήσεων τους υπόσχεται σε δόσεις ότι τους χρωστάει χρόνια; Τι άλλο να πούμε δηλαδή;
Και που ηταν οι συνδικαλισταδες πριν τεσσερα χρονια οταν ο Σημιτης και οι συν αυτω δεν τους εδιναν το εν λογω επιδομα ενω το εδιναν σε αλλους??
Για τα ακίνητα στρατιωτάκια του Βύρωνα και την παλιοσειρά τον Μπαλάσκα;
Απο τα ακινητα στρατιωτακια μεχρι την ασυδοσια υπαρχει τεραστια διαφοραΟι εποχες του 'Νομος ειναι το δικιο του εργατη' καλως ή κακως ανηκουν στο παρελθον, οπως ελπιζω οτι θα περασουν και οι κομματικα εγκαθετοι και αποκομμενοι απο την πραγματικοτητα τεμπελοσυνδικαλιστες μπας και δουν τα συνδικατα και εργαζομενοι μια ασπρη μερα...
Με κάποιους τα έχεις.
Ναι.Τα εχω με αυτους που ξερουν καλυτερα απο εμενα, σε οποια πλευρα κι αν ειναι, τα εχω με τους επαγγελματιες προιστατες τωβ συμφεροντων μου, τα εχω με αυτους που εκμεταλλευονται τον αγωνα μουγια να βολευτουν στη λουφα.
Και επειδη η λιστα αυτη ειναι μακρυα στη πρωτη γραμμη γραφει:
ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ Μακάρι ρε φίλε όλα στη δουλειά σου να είναι τέλεια και να μην έχεις προβλήματα.
Αν εξεραισεις το γεγονος οτι φευγοντας το πρωι δεν ξερω αν θα επιστρεψω το μεσημερι (το ρευμα σκοτωνει ξερεις) ιδιαιτερα προβληματα δεν εχω
Κάποιοι έχουν. Και αγωνίζονται να τα βελτιώσουν. Μην τους κατηγορείς γι΄αυτό. Αν θες να βελτιώσεις κι εσύ τη δική σου, αγωνίσου κι εσύ.
Κομματόσκυλα, τεμπέληδες, ρουφιάνοι, επαγγελματίες συνδικαλιστές υπήρχαν και θα υπάρχουν.
Κισμετ δηλαδη??Ινσαλλαχ??
Αλλά δε γίνονται γι΄αυτούς οι απεργίες.
Πρωτιστως για αυτους.
Χεστηκε ο Τεμπελης αν εσυ, εγω, ο καθενας τη βγαζει οπως τη βγαζει.Τη θεση του να δικαιολογησει θελει πανω και πρωτα απ'ολα.
Και να γινει βουλευτης, υπουργος (Πρωτοπαπας, Μανωλης, Κανελλοπουλος, Πιπεργιας,Αμαλλος κλ κλπ)
Και τι να κάνουμε σε καπιταλιστικό σύστημα ζούμε αλλά δε χρειάζεται να γίνουμε σκλάβοι σε γαλέρες ούτε και να δουλεύουμε 12 ώρες τη μέρα για 500 - 800 ευρώ.
Ποιος ενδιαφερθηκε για ολους αυτους μου λες??
Ο Πολυζωγοπουλος ή ο Καλομοιρης??Ως ποτε καποιοι θα ζουν σε ενα παραλληλο συμπαν επιβαλλοντας τις πρακτικες τους τους στην (παντα σιωπηλη και αμυνομενη πλειοψηφια??
Μιλάς για τον ΣΕΒ, τον Αλογοσκούφη, το Μητσοτάκη, τον Παυλόπουλο (ενδεικτικά παραδείγματα); Δεν βλέπω άλλους ατάραχους ανθρώπους στην ελληνική κοινωνία.
Ξερεις πολυ καλα για ποιους μιλαω: Για ολους τους παραπανω που λες, αλλα και για τους 30 που κλεινουν τη Σταδιου σε ωρα αιχμης, συν για τους αλλους τους καρεκλατους, συν για τους 5 που κανουν καταληψη σε σχολειο των 1000 συν.. συν... συν.... -
Ολοι καλα τα λετε ρε παιδια κι εγω μαζι σας.
Ομως ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ Α Σ Υ Λ Ο ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;;;;;;;;;
Μη μου πειτε οτι ειναι το πολιτικο κοστος στη μεση; Η κατακραυγη του κοσμου μηπως;
Δεν μπορω να δω εστω και ενα λογο υπαρξης αυτου του ξεπερασμενου συστηματος προστασιας (κουραφεξαλα) των φοιτητων (;), της δημοκρατιας (;)
Οι μονοι που βολευονται ειναι τα μαϊμούνια με τα κρανη και τα μαντηλια στο προσωπο που πανε και χωνονται μεσα στις σχολες μετα που εχουν καταστρεψει καποιοι κακομοιρη το αμαξι ή την επιχειρηση και με την ευκαιρια σπανε και οτι βρουν μεσα στη σχολη. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μη μου πειτε οτι ειναι το πολιτικο κοστος στη μεση; Η κατακραυγη του κοσμου μηπως;
Δεν μπορω να δω εστω και ενα λογο υπαρξης αυτου του ξεπερασμενου συστηματος προστασιας (κουραφεξαλα) των φοιτητων (;), της δημοκρατιας (;)
Οι μονοι που βολευονται ειναι τα μαϊμούνια με τα κρανη και τα μαντηλια στο προσωπο που πανε και χωνονται μεσα στις σχολες μετα που εχουν καταστρεψει καποιοι κακομοιρη το αμαξι ή την επιχειρηση και με την ευκαιρια σπανε και οτι βρουν μεσα στη σχολη.Eισαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!
Και Δεξιος
και μικροαστος
και σκοταδιστης
και χουντικος
και Μητσοτακης
και Παττακος
και Θεοφιλογιαννακος
και Χιτλερ
και...
και...
και...
και... -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Οι μονοι που βολευονται ειναι τα μαϊμούνια με τα κρανη και τα μαντηλια στο προσωπο που πανε και χωνονται μεσα στις σχολες μετα που εχουν καταστρεψει καποιοι κακομοιρη το αμαξι ή την επιχειρηση και με την ευκαιρια σπανε και οτι βρουν μεσα στη σχολη.Eισαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!
Και Δεξιος
και μικροαστος
και σκοταδιστης
και χουντικος
και Μητσοτακης
και Παττακος
και Θεοφιλογιαννακος
και Χιτλερ
και...
και...
και...
και...Ειμαι;
Ολα καλα αυτο το ονομα που αρχιζει απο Μ και τελειωνει σε ς γιατι μου το εβαλες; Δε με λυπασαι; -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Και Δεξιος
και μικροαστος
και σκοταδιστης
και χουντικος
και Μητσοτακης
και Παττακος
και Θεοφιλογιαννακος
και Χιτλερ
και...
και...
και...
και...Ειμαι;
Ολα καλα αυτο το ονομα που αρχιζει απο Μ και τελειωνει σε ς γιατι μου το εβαλες; Δε με λυπασαι;Οχι
Γιατι εισαι εναντιον του ασυλου....
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Και Δεξιος
και μικροαστος
και σκοταδιστης
και χουντικος
και Μητσοτακης
και Παττακος
και Θεοφιλογιαννακος
και Χιτλερ
και...
και...
και...
και...Ειμαι;
Ολα καλα αυτο το ονομα που αρχιζει απο Μ και τελειωνει σε ς γιατι μου το εβαλες; Δε με λυπασαι;Οχι
Γιατι εισαι εναντιον του ασυλου....
Ε τοτε εσυ εισαι
Κομμουνιστης
Αναρχικος
Κονομιμενος κεφαλαιουχος
Σταλιν
Μπους
Γκλιγκοροφ
Αττιλας
Βολεμενος Σοσια-ληστης
και
και
και
και
και -
Δεν χρειάζεται να καταργηθεί το άσυλο, απλώς ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΠΕΙ.
-
Συμφωνώ με τον skullone!
-
Και αυτό που είπα σημαίνει ότι ΟΥΤΕ κάποιος καθηγητής που έχει φάει λεφτά από το πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από το άσυλο για να αποφύγει τον έλεγχο του ΣΔΟΕ!
Το άσυλο δεν καλύπτει διασπάθιση δημοσίου χρήματος, δεν καλύπτει βανδαλισμούς, δεν καλύπτει τραμπουκισμούς, δεν καλύπτει κλοπές, διαρρήξεις κλπ. Ο ορισμός του ασύλου είναι σαφέστατος στη νομοθεσία και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας. Το έχουν κάνει λάστιχο δύο πλευρές: αυτοί που θέλουν να το εξευτελίσουν και να το καταργήσουν ώστε μετά να κάνουν ένα ξεκαθάρισμα εις βάρος των μη ημετέρων και αυτοί που θέλουν να κρύβονται πίσω από αυτό για να τα κάνουν όλα μπάχαλο.
-
To ΣΔΟΕ και άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν εμποδίζονται από το άσυλο. Μπορεί από πολιτικής σκοπιάς να τίθενται φραγμοί με τηλεφωνήματα σε υπουργικά ή άλλα γραφεία - όμως όποιος λέει σοβαρά ότι δεν μπορεί να επέμβει κατά πανεπιστημιακού ή κατά ΑΕΙ ή, ακόμα περισσότερο, να τους ελέγξει για οικονομικά εγκλήματα, κάνει λάθος ή λέει ψέματα.
Βλ. Δημοκρίτειο και τους έλεγχους που έγιναν εκεί και προκάλεσαν την επέμβαση εισαγγελέα για καταχρήσεις. -
Ποιοι νομοι διεπουν το ασυλο;
Σε ενδεχομενη καταργηση του , ενα σεναριο λεμε τωρα, για ποιους λογους θα μπορουσε η αστυνομια να μπει μεσα σε ενα πανεπιστημιο, εκτος απο λεηλασιες, καταστροφες εξοπλισμων, ναρκωτικα ή οποιασδηποτε φυσεως οικονομικο εγκλημα; ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!! Με αλλα λογια σε οτι ειναι παρανομο σε μια δημοκρατικη χωρα.
Οποτε ποιο ειναι το προβλημα;
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!