-
κλιο ουιλιαμς χωρις να το χω οδηγησει ποτε αλλα με αυτα που εχω διαβασει φτανει...
και το κλιο 182 ειναι πολυ καλο...εμενα με καλυπτουν αυτα τα δυο..
-
Διάβασα πολλά όμορφα πράγματα και υποκλίνομαι
. Και πράγματι, τα GTi όπως τα θυμόμαστε, είναι οριστικά παρελθόν. Ήταν τα σπορ αυτοκίνητα του λαού, προσιτά και σβέλτα. Αν σήμερα πρέπει να δώσεις 30Κ για ένα Type-R ή ένα Golf GTi, ε συγγνώμη θα πάρω ένα RX8 που είναι και πισωκίνητο και είναι και πολύ ομορφότερο κουπέ. Αλλά δεν ξεκίνησε έτσι η κατηγορία. Τελευταίο πραγματικό GTi ήταν το 106. Με 11Κ καινούριο, αποκτούσες μέχρι πρόσφατα ένα αυτοκίνητο που μιλούσε στη ν ψυχή σου. Να συμφωνήσω και με το Νίκο για τα τρωτά του 106. Έχω οδηγήσει ένα από τα αρμονικότερα Rallye (145 ίπποι με απόλυτα γραμμική καμπύλη, μπλοκέ, ανάρτηση Peugeot Sport, μπάρα θόλων) και υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα. Αλλά αυτό σήμαινε GTi. Ότι απευθύνεται σε αυτόν που δεν του περίσσευαν, οπότε θα το έπαιρνε κι ας ήξερε ότι υστερούσε. Ο φραγκάτος πήγαινε κατευθείαν στην 911 ή τη Μ3, δεν ασχολιόταν με το Golf GTi. Κι όμως, σήμερα το αντίστοιχο Golf μπορεί να ακολουθήσει κουτσά στραβά μια Boxster ή μια 330 σε επαρχιακό δρόμο. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι χειρότερο. Απλά δεν είναι GTi, είναι hot hatch. Απόλυτα σεβαστό και θεμιτό.
-
@Nikos_bugsR όλο το σεβασμό πρώτα για το άσπρο και μετά για το μαύρο ...
@opterios ήταν όμως το άτιμο μια σκέτη απόλαυση με το μοτέρ των 112 ίππων απο 1600 κ.εκ και ένα αμάξωμα πούπουλο ....
Αν και ξεκίνησε την κατηγορία οι ελάχιστοι πραγματικοί συνεχιστές ήταν και αυτοί αριστουργήματα με τις όποιες ιδαιτερότητες να προσθέτουν Χαρακτήρα .....Δυστηχώς έχουμε δικαίωμα μόνο μια επιλογή και καμία για να τα οδηγήσουμε τουλάχιστον όσοι δεν .....και σιγά μη μας τα δώσουν έδώ που τα λέμε -
Και πού να βρεθούν κιόλας σε έστω υποφερτή μορφή... Τόσων χρόνων αυτοκίνητα, τα οποία μάλιστα αγοράστηκαν για να σκιστούν
-
Το είχαμε ξανασυζητήσει κι εδώ
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... sc&start=0 -
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Νικο, και μονο που εχεις ηδη δυο θρυλους στο γκαραζ σου φτανει...εγω θα ελεγα το τριτο να μην ειναι γαλλικο ομως...θα προτεινα ενα αυτοκινητο απ'την γηραια αλβιωνα...ναι ναι αυτο στην υπογραφη σου...το 205 ηταν προσωρινα (το ειχα για 3 μερες) στο γκαραζ μου.. δυστυχως
Το 2ο ομως θρυλικο αυτοκινητο, οντως δεν θα ειναι μπροστοκινητο (Γαλλικο ας ηταν.. ο περιορισμος μπαινει στο προσθιοκινητο).
Και το 2ο κομματι της προτασης σου ισως βγει ρεαλιστικο. Θα δειξει.
Παντως, οταν εχεις ένα τετοιο μπροσθιοκινητο, οπως πχ 106, 205, 306, Williams, δεν υπάρχει λογος να ξαναπας σε προσθιοκινητο. Οτι και ν απαρεις, δεν θα δεις κατι νεο οδηγικα, αφου νομιζω οτι τα παραπανω σου εχουν προσφέρει σχεδον οτιδηποτε (το σχεδον το βαζω για να μην ειμαι απολυτος) μπορει να σου προσφέρει ένα προσθιοκινητο.
Απο εκει και πέρα, πας σε πισωκινητο. Οχι επειδη γενικως ειναι ας πουμε καλυτερα (δεν εξετάζω αν ειναι καλυτερα ή χειροτερα αυτη τη στιγμη) αλλά μονο και μονο για να εξελιχθεις, να πάρεις μια γευση απο κατι διαφορτικο.
-
Καλησπερα Νικο!
Δεν ξερω πιο θρυλικο αυτοκινητο ψαχνεις,αλλα αν ψαχνεις αυτο που ψαχνω τα τελευταια δεκα χρονια....θα ειναι δυσκολος δρομος φιλε μου.. -
οχι φιλε pad..
Αν κρινω απο την υπογραφη σου..
Ειναι κι αυτο ένα ονειρο (φανατικος θαυμαστης του), αλλά προς υπάρχουν άλλα σχέδια.βγαινουμε βασικά off topic σιγα σιγα, οποτε σταματαω εδώ την συζητηση αυτη
-
Το έχετε δει αυτό;
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=14769 -
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Παντως, οταν εχεις ένα τετοιο μπροσθιοκινητο, οπως πχ 106, 205, 306, Williams, δεν υπάρχει λογος να ξαναπας σε προσθιοκινητο. Οτι και ν απαρεις, δεν θα δεις κατι νεο οδηγικα, αφου νομιζω οτι τα παραπανω σου εχουν προσφέρει σχεδον οτιδηποτε (το σχεδον το βαζω για να μην ειμαι απολυτος) μπορει να σου προσφέρει ένα προσθιοκινητο.Απο εκει και πέρα, πας σε πισωκινητο. Οχι επειδη γενικως ειναι ας πουμε καλυτερα (δεν εξετάζω αν ειναι καλυτερα ή χειροτερα αυτη τη στιγμη) αλλά μονο και μονο για να εξελιχθεις, να πάρεις μια γευση απο κατι διαφορτικο.
Συμφωνώ απόλυτα!!
Best GTi ever build is...